Dodaj do ulubionych

Plunge Elomi

18.04.13, 08:46
Czy wszystkie plunge Elomi są szyte podobnie?

Zakupiłam sobie okazyjnie Valentinę i jako plunge na pewno daje radę, bo nie wychodzi spod kopertowych biubluzek (balko i halfy mi wychodzą). Obwód ciut szeroki, podtrzymanie średniawe, no ale nie wychodzi z dekoltu, na jakiś kompromis trzeba iść, miękkich plandży w moim rozmiarze jak na lekarstwo.

I tak się zastanawiam, czy taka Betty ma taki sam krój? A starsza Suzie?
Ktoś coś wie?
Obserwuj wątek
    • inez69 Re: Plunge Elomi 18.04.13, 10:37
      Yaga a jaki straszny rozmiar nosisz, że nie ma miękkich plungów? Bo mam wrażenie, że znowu 1 kwietnia :P
      • yaga7 Re: Plunge Elomi 18.04.13, 11:19
        To nie kwestia rozmiaru a kompatybilności.

Miałam Andorrę, wyrosłam, większa już nie leży.
        Tango plunge nie leży.

Co jest jeszcze z miękkich plandży? (Już było x takich wątków z tego, co pamiętam, ale nie pamiętam, żeby ktoś odkrył jakąś krainę płynącą miękkimi plandżami ;) )

Freyowe balkonetko-plandże (zwał jak zwał) u mnie mają wysoki mostek, z biuciuchów wychodzą.
        • kasica_k Re: Plunge Elomi 18.04.13, 11:23
          yaga7 napisała:

> To nie kwestia rozmiaru a kompatybilności.
          >
          > Miałam Andorrę, wyrosłam, większa już nie leży.

Chyba coś jest z tymi miękkimi plandżami, że powyżej GG robi się z nich katastrofa. Nie wiem, czy u Ciebie akurat o tę granicę chodzi, czy o inną, w każdym razie ja miałam niedawno to samo z Lorettą, G OK choć lekko jakby przymałe, w GG jakiś dramat kształtowy.
          • yaga7 Re: Plunge Elomi 18.04.13, 11:26
            Być może o to chodzi, aczkolwiek ja zrobiłam inny myk - wyrosłam z 34G (na upartego bez wygarniania jeszcze może być, więc czasem noszę), testowałam 36FF i 36G i leżą fatalnie - nie mam pojęcia, o co chodzi.
    • izas55 Re: Plunge Elomi 18.04.13, 11:05
      Ja mam Suzie i mi nie wychodzi z kopertowych biubiu.
      • yaga7 Re: Plunge Elomi 18.04.13, 11:21
        Ale nie masz porównania z Valentiną?

A możesz zmierzyć wysokość mostka? Tak z ciekawości sobie porównam, chociaż wiem, że pewnie to całkiem niemiarodajne.
        • izas55 Re: Plunge Elomi 18.04.13, 12:44
          Nie nie mam, z plandży elomi mam tylko ten jeden. Zmierzę mostek, ale nie wiem czy coś ci to da bo ja mam 38GG (chyba z reszta kupowane przy twoim udziale ;-).
    • kasica_k Re: Plunge Elomi 18.04.13, 11:26
      Nie wszystkie są takie same, np. w katalogu, który mam właśnie w ręku, modele określane są jako szyte na bazie Valentiny albo na bazie Betty. Niestety nie mam Betty i nie mogę dokładnie porównać - na oko wyglądają podobnie, ale to może być mylące.. Mam Suzie - jak ją znajdę, to powiem, jak wypada porównanie z Valentiną.

W zimowej kolekcji plandży będzie kilka.
      • kasica_k Re: Plunge Elomi 18.04.13, 11:33
        kasica_k napisała:

> Nie wszystkie są takie same, np. w katalogu, który mam właśnie w ręku, modele o
        > kreślane są jako szyte na bazie Valentiny albo na bazie Betty.

A, i ich rozmiarówka też jest różna - Valentina mnie podłamała tym, że nie ma 34G, a w Betty jest.
      • kasienka.body Re: Plunge Elomi 18.04.13, 17:19
        Betty jeśli już to bardziej podobna do Suzie, jest sztywniejszy materiał niż w Valentinie, przez co IMO lepiej trzyma i unosi. Jak dla mnie to Betty jest super :)
        Valentina za to ma milusi materiał, bardziej taki wygodniczek.
    • yaga7 Re: Plunge Elomi 08.05.13, 11:07
      Okazyjnie zakupiłam Suzie i też jest fajna :)
      Ciaśniejsza niż Valentina - z Valentiny mogłabym mieć 34, tutaj nie.

Minimalnie się wcina w pierś od środka, ale wydaje się, że będzie wygodna. Ładnie podnosi i zaokrągla. Fiszbiny o odpowiedniej szerokości, do tego ma miejsce na chomiki pod pachą, nic się nie wcina.
    • yaga7 Re: Plunge Elomi 28.06.13, 17:37
      Porozmawiam sobie dalej sama ze sobą ;)

Zakupiłam Maggie. Nie jest to plunge, ale o dziwo daje radę pod kopertówkami, nie wychodzi. Podobnie jak inne elomiki przewygodny. I jest to chyba pierwszy stanik bandless, który mnie nie gniecie w brzuch.

Zakochałam się w Elomi, nie mogę schudnąć ;))
      • izas55 Re: Plunge Elomi 28.06.13, 18:17
        mozesz porozmawiać ze mną ;-). Na sobie mam Ritę, a w szufladzie oprócz zestawu Caitlyn w różnych kolorach i Suzie.
        Nie mam maggie, ale kusisz. Właśnie odesłałam effuniaka to muszę coś sobie kupić
        • yaga7 Re: Plunge Elomi 28.06.13, 22:09
          Kup Elomi :) Na mnie leży lepiej niż effuniaki.

Rity ani Caitlyn nie mam, wydają mi się bardziej zabudowane. A rozmiarowo jak Suzie?
          • kasienka.body Re: Plunge Elomi 29.06.13, 10:27
            > Rity ani Caitlyn nie mam, wydają mi się bardziej zabudowane. A rozmiarowo jak S
            > uzie?

A Betty? :) Betty jest super, nisko wycięta (plunge) i super zbiera :)
            Mam czerwoną w grochy i ja uwielbiam.
            Oprócz tego mam Hermione beżową, to jest mój wygodniczek nr 1.

-----------------------------------
            Zapraszamy na letnie kolekcje w sklepie BODY.
            www.body.sklep.pl
            kontakt@body.sklep.pl
            • yaga7 Re: Plunge Elomi 29.06.13, 11:02
              Betty jeszcze nie mam, ale się właśnie zastanawiam - jest czerwona na ebayu w przystępnej cenie.

Hermionę też mam, ale tu już wolę Rebekę Fantasie. Ta Hermione ma szew wewnętrzny, który ciut mnie jednak gryzie po całym dniu.
      • kasica_k Re: Plunge Elomi 28.06.13, 19:43
        W jakim kolorze masz Maggie? :)
        • yaga7 Re: Plunge Elomi 28.06.13, 22:07
          Upolowałam na listkach czarną ze srebrnym haftem, cudnie wygląda :)
          Na ebayu jest różowa, zastanawiam się, czy nie zakupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka