Dodaj do ulubionych

Stanik na lejący biust

26.05.15, 15:09
Wracam na forum po 3 latach, z innym biustem.
Pierwsza ciąża, ponad 3 lata karmienia, druga ciąża, i znowu karmienie - jestem w trakcie, biust lejący się, miękki, podłużny. Pewnie wyciąganie z miseczki kilka razy dziennie mu nie pomaga, no, ale odpinanych karmników nie lubię - w moim rozmiarze to efekt rozstawionych na boki, smutnych nosów patrzących w dół.
Plunge odpadają, bo wszystko wylatuje środkiem. Z balkonetek, które mam też już zaczyna wypadać, a wcześniej nie wypadało, cóż.. Może to kwestia tego, że staniki już stare, znoszone? - oby. Jak były nowsze, dobrze mi się nosiły - Avy półusztywniane i Gorsenia na kroju Kamei (czy Kamelii, nie pamiętam). Ale wtedy i biust miałam trochę inny.
Teraz nie wiem, w co celować - polecacie jakieś modele, kroje? Full cupy na takie tłuszczowe worki dobre są?
Rozmiar: 70 H, I - polskie.
Obserwuj wątek
    • turzyca w kwestii karmnikow 26.05.15, 17:09
      diuszesa napisała:

Pewnie wyciąganie z miseczki ki
      > lka razy dziennie mu nie pomaga, no, ale odpinanych karmników nie lubię - w moi
      > m rozmiarze to efekt rozstawionych na boki, smutnych nosów patrzących w dół.

stanikomania.blox.pl/2009/01/Zbuduj-sobie-karmnik.html
      mozesz miec odpinana miseczke w kazdym modelu. :)
    • wodadobra Re: Stanik na lejący biust 26.05.15, 23:19
      Ja też z frakcji niekarmnikowej.
      Najchętniej noszę Sculptresse Panache Flirtini w rozmiarze 36F. Może nie robi oszałamiającego kształtu, ale ujarzmia karmiący 18 miesięcy biust. Jest taki solidny. I do tego jest wygodny. A to przy gimnastyce karmieniowej nie jest takie oczywiste. Otwieram szafę i zwykle sięgam po niego właśnie. Kupiłam też Andorrę, ale chciała mnie zadusić, więc odstąpiłam kumpeli. W przypadku andorry elastyczna koronka jest super. Jak idę do pracy, produkcja mleka nie ma się gdzie podziać ;-) Poluję na wygodniejszy rozmiar i na pewno kupię przed zakończeniem karmienia.
      Obydwa fullcup, oczywiście. Naszam czasami cleo halfy, ale niechętnie, bo irytuje mnie falowanie biustu.
    • diuszesa Re: Stanik na lejący biust 27.05.15, 10:13
      Zapomniałam dodać, że mój biust nie lubi się z szerokimi fiszbinami - szukam wąskofiszbinowców.
      Ciekawa jestem effuniaków karmników, czy kształtują fajnie, ale cena chyba poza moim zasięgiem na razie :-(

Sposób na zrobienie karmnika znam, ale dla mnie to ostateczność, bo nie jestem zbyt sprawna manualnie, poza tym szkoda mi ciąć nowy stanik, mam jakieś wewnętrzne opory ;-)
      • miss.swiss Re: Stanik na lejący biust 27.05.15, 19:18
        Karmniki Effuniaka kształtują bardzo ładnie. Jeśli szukałabyś innego biustonosza, niekarmnika, to lejące się biusty ogarnia effuniakowy krój BM. Jest to balkonetka z elastyczną koronką u góry, ale widziałam ją w akcji - rewelacja.
        Polecane Flirtini super. tak samo jak Chi-Chi, ale nie ma ich w obwodzie 70. Panache są na ogół szerokofiszbinowe.
      • turzyca Re: Stanik na lejący biust 27.05.15, 20:47
        w przerobkach taka usluga kosztuje ca. 15 pln.

no i zawsze mozesz poszukac uzywanego egzemplarza wyprobowanego modelu, mniej zal ciac. :)
    • wkg65 Re: Stanik na lejący biust 11.06.15, 20:15
      Wygląda na to , że masz podobnie jak ja: biust po przejściach, potrzeba wąskich fiszbin, wypływanie z plungy środkiem i rozmiar niemal identyczny, bo ja nosze 65 I (H) lub 70H.
      Mimo wielu prób jedyne z czym jestem kompatybilna to Gorsenie, a zwłaszcza te z najnowszych kolekcji, po zmianie fiszbin pod koniec ubiegłego roku na zdecydowanie lepsze niż poprzednio. Polecam te z materiałem simplex, bo jakoś najlepiej trzymają taki właśnie biust (Azurro i Olivia, o inne najlepiej zapytać w zakładzie). A dobór rozmiaru bezpośrednio w sklepiku przyzakładowym w Łodzi pod okiem pani- opisywałam to niedawno w wątku Gorsenia.

Z chwalonymi tu często Effuniakami nie dogadałam się ze względu na ich nadmierną "ekspozycję" piersi - to w naszym przypadku raczej nie zadziała...
      Wszystkie inne staniki mają dla mnie za szerokie i zbyt wysokie pod pachą fiszbiny.
    • beniutka_bo Re: Stanik na lejący biust 12.06.15, 13:40
      Proponuję AVA-924- i modele w tym fasonie-coś jak full-cup, miska szyta z 3 kawałków, w obwodzie 70 jest bodajże do J, usztywniony mięciutką pianką- dość mocno zbiera i podnosi biust, ale plunge to to nie jest. Coś za coś. Da się w nim karmić jakby co, zsunąć ramiączko z ramienia i miskę można spokojnie odwinąć nie rozwala jej to nie robi się "kalafior'.
      Daliowa konstrukcja k-24 też chyba niezła by była, ale około 2 razy droższa.
    • mrb62 Re: Stanik na lejący biust 17.06.15, 19:25
      Jeśli full-cupy to polecałabym nieśmiertelny model Belle Fantasie. Bywają we wszystkich kolorach tęczy - poza trzema bazowymi są też czerwone, różowe, granatowe, popielate. :) Oczywiście nowe kosztują ponad 200pln, ale ja poluję na nie na Allegro i tam są do zdobycia za ułamek tej kwoty, a to naprawdę staniki nie do zdarcia - nie w sensie pancerności, ale świetnego wykonania i jakości materiałów. Poza tym są naprawdę ładne i rewelacyjnie trzymają biust w ryzach. Zresztą to samo można powiedzieć i o innych pełnomiskowcach Fantasie: nosiłam też Cally, Karę, Rimini, Helenę, Speciality. Uważam, że wszystkie są godne polecenia. To co prawda starsze modele, ale ciągle do zdobycia z drugiej ręki, no i są raczej wąsko-fiszbinowe.
      • kasica_k Re: Stanik na lejący biust 17.06.15, 21:58
        Ach, Rimini. Nosiłam balkonetkę i był to jeden z moich ukochanych modeli.
        Belle full-cupa nie pokochałam, bo nieco rozstawiał mi biust, ale jest to rewelacyjnej jakości model i od lat mam nadzieję, że: 1) będzie na rynku wiecznie 2) balkonetka zostanie powiększona przynajmniej do G ;)
        • mrb62 Re: Stanik na lejący biust 18.06.15, 00:58
          I ja też mam nadzieję, pewnie płonną niestety, że Rimini wróci na rynek w powiększonej rozmiarówce! :)
          • kasica_k Uwaga wintydż [OT] :) 18.06.15, 01:20
            Pamiętacie ten sklepik?

www.lawtonslingerie.co.uk/enter.html
            Niezłe cuda można tam wykopać wciąż... Fantasie Conspiracy na ten przykład. Pamiętam, kupiłam tam kiedyś ten model w granacie. Straszny ściślak był ;)

Fantasie Clover...

Fantasie w ogóle rządzi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka