Dodaj do ulubionych

Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin?

14.08.13, 17:10
Na stanik do karmienia się nawet nie nastawiam bo zwyczajnie nie ma :(
Szukam zwykłego bawełnianego, bez fiszbin, nie zależy mi na podtrzymaniu wogóle, tylko żeby to było naturalne... Potrzebowałabym rozmiar około 90-95 L ?
Przerobić bym sobie chciała na karmnik, bo już nie mam pomysłów żadnych...
Obserwuj wątek
    • myszka.xww Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 14.08.13, 20:08
      W polskiej czy niepolskiej rozmiarówce?
      • kfiatuszkowa Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 14.08.13, 23:36
        Nie ma pojęcia... Mam aktualnie Olimpię Dalii w rozmiarze 85K ale uwiera mnie i pod biustem i w biuście...
        • myszka.xww Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 15.08.13, 08:52
          kfiatuszkowa napisała:

> Nie ma pojęcia... Mam aktualnie Olimpię Dalii w rozmiarze 85K ale uwiera mnie i
          > pod biustem i w biuście...

Czyli z polskiej raczej rozmiarówki ;) To spokojnie szukaj w brytyjskiej, tylko się pomierz i ew. dopytaj w karmnikowym wątku (chociaż z wyliczeń wypada coś między miską FF, G lub GG) albo w rozmiarowym.
          Do tej dalii co masz dokup w pasmanterii (lub bieliźniaku) przedłużkę obwodu i spróbuj dołożyć. Powinno się poprawić. Kosztują średnio 10-15 zł.
          Karmniki robi też www.ewa-michalak.pl/pol_m_Karmnik-154.html tylko się pomierz według instrukcji na stronie, bo mają własną rozmiarówkę.

tu masz wybór z miska GG:
          allegro.pl/ciaza-i-macierzynstwo-78013?string=85GG
          masz konto na ebay?
          www.ebay.pl/itm/ROYCE-SADIE-Soft-Cup-Comfort-Bra-Silver-Fibre-Anti-Bacterial-Anti-Odour-820-/161072200980?pt=UK_Women_s_Lingerie&var=&hash=item2580a6bd14
          jest taniej, tylko szukasz wtedy przeliczonego obwodu 38 i miski np. GG

Nie wiem, czy jesteś jeszcze w ciąży i na jakim etapie - ja poza ciążami naszam 80K brytyjskie (daliowe to by mi wypadło 80 P? R? chociaż bardziej T ;) ) Nie mierzyłam się ostatnio pod biustem, ale do obwodu 80 zakładam teraz przedłużkę, w biuście mam jakieś 135? plus minus (33tc).
          Po poprzedniej kupiłam emmę jane 85J worek bezfiszbinowy na pierwszy okres, kiedy laktacja robi z biustem co jej się żywnie podoba. Był za szeroki pod biustem, przymały w michach, ale dał radę. A potem przerobiłam kilka swoich staników na karmniki i... mam je do tej pory :D
          Teraz kupiłam ROYCE 85K i może mnie nie udusi ;)
          • beniutka_bo Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 15.08.13, 10:05
            wpadł mi jakiś czas temu w ręce Benefit Mama Extra- bawełniak, "klasyczny karmnik", próbowałam 75 I na 74 pod biustem i ok.105 w biuście, miał strasznie wielkie michy (czyli rozmiarówka sobie, a muzom...), prócz biustu mogłam wsadzić w nie 2 pieluchy flanelowe;). Poza tym ma skopaną konstrukcję- wysokie zabudowanie na mostku nie pozwalałoby odgiąć miski, a schrzanione połączenie miski z obwodem pod pachą odpiłowałoby rękę. Tak było w moim przypadku, ale próbować możesz, może ja po prostu chciałam naciągnąć tą za wielką michę ramiączkiem. O, i w tym modelu na uniesienie nie licz :]
          • kfiatuszkowa Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 15.08.13, 21:49
            U Ewy Michalak patrzyłam, ale kupować za 150 zł biustonosz i druty z niego wyciągać to trochę mi szkoda :D
            Niestety nie mam konta na ebayu, a raczej nie mam na kogo liczyć, żeby mi kupił... A tak po cichu myślałam cały czas o tym Royce Sadie... Jeśli masz konto na ebayu to może mogłabyś mi go kupić, ja Ci pieniądze oddam ile trzeba?

Ja za miesiąc mam termin porodu i obawiam się, że nic tu w Polsce nie kupię, ogólnie kasa też się liczy, wiadomo, wolałabym nie płacić za biustonosz 150 zł czy więcej bo nawet nie wiem czy tym razem mi się uda karmić, bo z młodą klapa totalna była...
            Tej mojej Olimpii nie chciałabym przerabiać, bo i tak ma małe miski, widzę przez koronkę jak mi brodawki się aż żółte robią od ucisku.
            • myszka.xww Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 15.08.13, 22:09
              Miski przymałe, bo obwód naciągnięty je spłyca. Serio - kup przedłużkę, odczujesz ulgę.
              No i skąd jesteś? :)
              • kfiatuszkowa Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 16.08.13, 09:43
                Jestem z Rybnika. Odbierasz może gazetową pocztę?
                • myszka.xww Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 16.08.13, 11:37
                  W sumie niedaleko od Krakowa. :)

Przyznaję, nie odbieram (tu się mocno czerwienię) odwykłam. Zaraz zajrzę.
                  • kfiatuszkowa Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 16.08.13, 14:07
                    Dopiero teraz napisałam, wybacz :) Chciałam się tylko upewnić czy jest sens pisać tam ;)
              • madzioreck Dalia + przedłużka 16.08.13, 13:34
                Jeśli chodzi o przedłużkę, to tylko taka uwaga, żeby zerknąć, gdzie się znajdą fiszbiny po jej dopięciu. Dalia w dużych rozmiarach miseczek ma te fiszbiny wąskie, szczególnie w obwodach 75+ to wychodzi.
            • maith Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 15.08.13, 23:02
              Nie no, kupowanie stanika, żeby wyciągnąć z niego druty jest bez sensu.
              Niestety nie znam się na Dalii, więc ciężko mi ustalić, w którym fragmencie brytyjskiej rozmiarówki naprawdę jesteś. Z tej tabelki wynika, że 85K Dalii jest w okolicy ledwie 85GG brytyjskiego.

Jakby to była prawda, to Twoja sytuacja wcale nie byłaby taka zła. Raczej mało prawdopodobne, żebyś utyła tylko w obwodzie. Pewnie za sporą część ciśnięcia odpowiadają miseczki, a to oznacza, że przy odpowiednio większych miseczkach prawdopodobnie wystarczy Ci obwód 90, ostatecznie na początek 90 z przedłużką.
              Czyli prawdopodobnie szukamy okolic 90HH w rozmiarówce brytyjskiej.
              Czysto bawełnianych karmników w tej okolicy nie widzę. Ale jest coś, co może Cię zainteresować:
              www.bravissimo.com/products/lingerie/nursing-bras/sadie-nursing-bra/ivory-silver/ro14is/?level=1
              Mają też identyczny zwykły niekarmnikowy bezfiszbinowiec
              www.bravissimo.com/products/lingerie/soft-cup-bras/sadie-soft-cup-bra/black-silver/ro13bs/?
              Nie jest wprawdzie całkiem bawełniany, ale akurat ten typ znam osobiście (śpię w nim) i materiał dobrze odprowadza wilgoć, jest wygodny i nawet antybakteryjny (w środku ma srebrną nitkę).
              • kfiatuszkowa Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 16.08.13, 09:48
                No ten Royce Sadie by mnie interesował, a te miski hh to nie za małe by były? Zmierzyłam się teraz i normalnie mam w biuście 140 cm a w zwisie 145 około... Masakra to jest, załamka...
                • kasica_k Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 16.08.13, 12:03
                  A pod biustem ile masz? Zmierz się dość ciasno.

W biuście zmierz się w miękkim staniku, takim który podniesie Ci biust na odpowiednią wysokość, i staraj się, żeby miarka leżała naprawdę poziomo (nie po skosie). Możesz potrzebować przy tym pomocy drugiej osoby.
                  • kfiatuszkowa Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 16.08.13, 14:12
                    Na ciasno pod biustem mam 100 cm, w biuście w takim sportowym biustonoszu w pozycji (mojej) pionowej 135 cm. Ale on nie unosi biustu, tylko raczej "zbiera" go z boków :P Nie oczekuję podniesienia piersi, jak w fiszbinowym biustonoszu, chodzi mi tylko o to, że jak są "luzem" to się źle czuję ;) i chciałabym cokolwiek mieć na nie ;)
                    • kasica_k Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 16.08.13, 14:38
                      Mnie nie chodzi o to, że masz sobie w tym nowym staniku podnosić biust pod brodę, tylko żeby się prawidłowo zmierzyć w biuście. Przy naprawdę dużym biuście nie ma sensu tego robić bez stanika, bo z reguły wychodzi za dużo i na przykład wypada się z tabelki tak jak Ty. Masz więc w biuście 135 a nie 140, nie mówiąc już o 145 :) Dziwię się, że ze 100 pod dajesz radę chodzić w 85, nawet Daliowym. Musi Ci być ciasno. Pod biustem dałabym Ci min. 90, a w misce J albo JJ (bryt.). Royce ma karmniki w 90 do K, więc spoko się zmieścisz :)
                      • kfiatuszkowa Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 16.08.13, 15:28
                        No jest mi ciasno i to bardzo :) Po chwili chodzenia druty mam odbite pod żebrami w piękne krwisto czerwone pręgi :D Dlatego zakładam go tylko jak gdzieś wychodzę i to na krótko :)
                      • maith Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 16.08.13, 18:42
                        Tylko ten stanik jak na brytyjczyka jest małomiskowy, więc przy tych wymiarach celowałabym raczej od razu w JJ albo K...
                • maith Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 16.08.13, 18:29
                  kfiatuszkowa napisała:

> No ten Royce Sadie by mnie interesował, a te miski hh to nie za małe by były? Z
                  > mierzyłam się teraz i normalnie mam w biuście 140 cm a w zwisie 145 około... Ma
                  > sakra to jest, załamka...

Są do 90K brytyjskiego, jakby co.
                  Z tych wymiarów wynika, że faktycznie możesz potrzebować raczej okolic tego 90K niż HH.
    • trzykoronki Re: Gdzie kupię stanik bawełniany bez fiszbin? 15.08.13, 23:02
      Witam,
      Zerknij sobie na ten czarny Royce
      www.trzykoronki.pl/16-dla-mam-karmiacych
      od wewnętrznej strony jest bawełniany.
      Anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka