Dodaj do ulubionych

Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half???

14.09.13, 14:07
Cierpię na nieustanny brak miękkich staników w mojej szufladzie. Na Delphine czekałam od czasu zapowiedzi na Stanikomanii.

Bardzo spodobał mi się motyw delikatnego czarnego haftu na przeźroczystej siateczce. Miałam zamiar sprawić sobie obie wersje; jasną i czerwoną. Zamówiłam jasną i oto co do mnie przyleciało ;(((

Gdzie jest mój miękki stanik??? Czy ja jakaś ślepa jestem? Na stronie Fauve ten model wygląda jakby był miękki, a tu jak byk usztywniany stanik mam (pianka cieniutka, ale jednak). Nic tu nie ma z przeźroczystości opisywanej na stronie producenta. Podróbkę jakąś dostałam? Egzemplarz samplowy? Stanik zamawiany w sklepie. Przychodzi mi do głowy tylko brzydki trójliterowy skrót, ale grzecznie zapytam: o co tutaj chodzi???

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/cj/ce/bc6e/iur7hLXMNwk9zQWUlX.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/cj/ce/bc6e/IH17lwYvWbWSAh5ovX.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/cj/ce/bc6e/ITjsFV12IXCt2CcSqX.jpg

I jeszcze te ramiączka jakieś takie felerne (patrz czarne przeszycia). W staniku za 63 GBP.
I tak siedzę i się zastanawiam, odsyłać czy nie? Tylko paskuda dobrze leży i mimo wszystko ładna jest;)

---
Mam staniki na zbyciu, różne rozmiary:
tnij.org/staniki01
Obserwuj wątek
    • magdalaena1977 Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 14:16
      może to kwestia rozmiaru? jak przy arabelkach?
      • sbarazzina Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 14:23
        magdalaena1977 napisała:

> może to kwestia rozmiaru? jak przy arabelkach?

Hmm, o tym nie pomyślałam :)

Ale chyba rozmiar 32DD nie potrzebuje dodatkowego wzmocnienia? :) No i ten model produkowany jest tylko do miski F...

---
        tnij.org/staniki01
    • magdalaena1977 Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 14:39
      Na stronie Fauve są dwa modele
      Full Cup Bra with Side Support
      Padded Vertical Seam Bra

Być może na zdjęciach u Kasicy był ten drugi, a Ty kupiłaś ten pierwszy.
      • sbarazzina Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 15:07
        magdalaena1977 napisała:

> Na stronie Fauve są dwa modele
        > Full Cup Bra with Side Support
        > Padded Vertical Seam Bra

>
        > Być może na zdjęciach u Kasicy był ten drugi, a Ty kupiłaś ten pierwszy.

Magdalaena, na której stronie widziałaś opis Padded Vertical Seam Bra? Bo na tej stronie, którą ja linkowałam nie ma nic o padded. Jest tylko Vertical Seam Bra. No i ma vertical seam, ale oprócz tego jeszcze gąbkę.

A opis jest taki:
        Delphine's graphic embroidery dances across a sheer net to create a daring transparency

To na pewno nie jest full cup :)
        U Kasicy były oba zdjęcia w czerwonym kolorze i żaden nie był padded.

---
        tnij.org/staniki01
        • fanaberia.fanaberia Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 17:42
          > Magdalaena, na której stronie widziałaś opis Padded Vertical Seam Bra? Bo na te
          > j stronie, którą ja linkowałam nie ma nic o padded.

W adresie, który wkleiłaś w pierwszym poście, jest padded_vertical_seam_bra. Ale fakt, że zdjęcia na stronie mylące.
          • sbarazzina Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 17:45
            fanaberia.fanaberia napisała:

> > Magdalaena, na której stronie widziałaś opis Padded Vertical Seam Bra? Bo
            > na te
            > > j stronie, którą ja linkowałam nie ma nic o padded.
            >
            > W adresie, który wkleiłaś w pierwszym poście, jest padded_vertical_seam_bra. Al
            > e fakt, że zdjęcia na stronie mylące.

Oo teraz widzę, dzięki :) Ale już w opisie i podpisie zdjęcia nie ma słowa Padded.

---
            tnij.org/staniki01
      • mniickhiateal Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 15:07
        magdalaena1977 napisała:

> Na stronie Fauve są dwa modele
        > Full Cup Bra with Side Support
        > Padded Vertical Seam Bra

>

Czy możesz dać linka, gdzie na ich stronie stoi to "padded" przy tym modelu? Bo ja tam widzę tylko "vertical seam". Inne watowane nazywają się "padded half cup", ale Delphine ma tylko "vertical seam" i dla mnie oznacza to ten nowy krój, który zapoczątkowała Chloe..
    • mniickhiateal Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 14:50
      Omujborze! Od tygodnia odświeżam maniakalnie wszystkie sklepy, które miewają Fauve i szypują do mnie, bo też chciałam koniecznie ten model i miękką wersję Vertical Seam, więc Twoje wieści są wysoce alarmujące.. W którym sklepie kupiłaś? Możesz się z nimi skontaktować, i spytać, co się stało?

Z tego, co również maniakalnie śledziłam na stronie Fauve w zapowiedziach, na początku ten model miał mieć stary krój watowanego halfa, ale potem zmienili na miękki, w tym nowym kroju VS co dotychczas tylko Chloe było. Stanikomania też miała już dane o wersji VS. Na zdjęciach zapowiedziowych był miękki stanik jak wół. Co się, kurde balans, stało, bo ja chcę ten stanik i ma być, no kurde balans, mientki!

Aha, i odnosząc się do tego, co napisała Magdalaena, Full Cup Bra with Side Support są miękkie, tylko że o kroju bardzo balkonetkowym, a nie halfowym.
      • sbarazzina Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 15:13
        mniickhiateal napisała:

> Omujborze! Od tygodnia odświeżam maniakalnie wszystkie sklepy, które miewają Fa
        > uve i szypują do mnie, bo też chciałam koniecznie ten model i miękką wersję Ver
        > tical Seam, więc Twoje wieści są wysoce alarmujące.. W którym sklepie kupiłaś?
        > Możesz się z nimi skontaktować, i spytać, co się stało?

Kupowałam w Lei, więc nie wiem czy do Ciebie wysyła. Napiszę do nich z pytaniem o co chodzi.
        I na ich zdjęciach ja też widzę miękki stanik.

> Z tego, co również maniakalnie śledziłam na stronie Fauve w zapowiedziach, na p
        > oczątku ten model miał mieć stary krój watowanego halfa, ale potem zmienili na
        > miękki, w tym nowym kroju VS co dotychczas tylko Chloe było. Stanikomania też m
        > iała już dane o wersji VS. Na zdjęciach zapowiedziowych był miękki stanik jak w
        > ół. Co się, kurde balans, stało, bo ja chcę ten stanik i ma być, no kurde balan
        > s, mientki!

To ja w ogóle nic nie wiem, że najpierw miał być usztywniany :(
        Generalnie Delphine leży na mnie o niebo lepiej niż Chloe (ma mniejszą/płytszą miskę). Nawet przeszło mi przez myśl, żeby tą gąbkę żyletką wyciąć. Ale z żyletką do Fauve??? ;)

> Aha, i odnosząc się do tego, co napisała Magdalaena, Full Cup Bra with Side Sup
        > port są miękkie, tylko że o kroju bardzo balkonetkowym, a nie halfowym.

Nie no full cupa ciężko pomylić z halfem (czy to plungem, bo tak go nazywa Leia) :)

---
        tnij.org/staniki01
        • mniickhiateal Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 15:28
          sbarazzina napisała:
          > Napiszę do nich z pytaniem
          > o co chodzi.
          > I na ich
          > zdjęciach
          ja też widzę miękki stanik.

Jeśli by Ci się chciało napisać potem, co odrzekli, byłabym bardzo wdzięczna.

> To ja w ogóle nic nie wiem, że najpierw miał być usztywniany :(

No ja śledzę zawsze białe i ładne staniki, więc patrzyłam na niego od kiedy się pojawił w zapowiedziach. I o ile nic nie pomieszałam, to wydaje mi się, że dobrze pamiętam, że na początku była mowa o watowanym, i było mi smutno, a potem o VS, i było mi euforycznie.

> Generalnie Delphine leży na mnie o niebo lepiej niż Chloe (ma mniejszą/płytszą
          > miskę). Nawet przeszło mi przez myśl, żeby tą gąbkę żyletką wyciąć. Ale z żylet
          > ką do Fauve??? ;)

Za takie coś na pewno jest przewidziana jakaś okrutna karmiczna kara ;) Lakiery Ci zgęstnieją, czy coś.
        • miss-alchemist Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 17:12
          > Kupowałam w Lei, więc nie wiem czy do Ciebie wysyła. Napiszę do nich z pytaniem
          > o co chodzi.
          > I na ich
          > zdjęciach
          ja też widzę miękki stanik.

Nie tylko widać miękki stanik, ale też cośtam piszą o przezroczystości etc (nie wczytywałam się dokładnie).

Nie tylko bym odesłała, ale jeszcze żądała od sklepu zwrotu pieniędzy za wysyłkę w te i z powrotem, bo to jest zwyczajne wprowadzanie klienta w błąd. Zrób print screena tej strony. Mogli chociaż w opisie dać znać, że stanik różni się od tego na zdjęciu :/
          • sbarazzina Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 17:22
            miss-alchemist napisała:

> Nie tylko widać miękki stanik, ale też cośtam piszą o przezroczystości etc (nie
            > wczytywałam się dokładnie).
            >
            > Nie tylko bym odesłała, ale jeszcze żądała od sklepu zwrotu pieniędzy za wysyłk
            > ę w te i z powrotem, bo to jest zwyczajne wprowadzanie klienta w błąd. Zrób pri
            > nt screena tej strony. Mogli chociaż w opisie dać znać, że stanik różni się od
            > tego na zdjęciu :/

Miss, chętnie bym od nich zażądała jakiegoś zadośćuczynienia, ale przesyłkę w obie strony mam darmową, wiec za bardzo nie mam czego żądać ;) A miękkiego i tak mi nikt nie da :(

Moim zdaniem nawiększa wina leży po stronie producenta, bo nawet na stronie Fauve jest zdjęcie miękkiego stanika i opis o przeźroczystej siateczce.

Chociaż sklep też mógł napisać coś innego, zamiast kopiować opis producenta. W końcu mieli już ten stanik w ręce.

---
            tnij.org/staniki01
            • miss-alchemist Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 17:25
              > Miss, chętnie bym od nich zażądała jakiegoś zadośćuczynienia, ale przesyłkę w
              > obie strony mam darmową, wiec za bardzo nie mam czego żądać ;) A miękkiego i ta
              > k mi nikt nie da :(

To napisz do nich z takim oburzeniem, żeby sami zaproponowali Ci zniżkę na następne zakupy ;)
    • kasienka.body Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 15:42
      Ten model na początku miał być miękkim halfem, ale tak gdzieś w kwietniu przyszła informacja od dystrybutora, że producent zmienia go na lekko usztywnioną wersję. Wychodzi więc, że niestety miękkiego halfa niet :(

-----------------------------------
      Zapraszamy na jesienne kolekcje w sklepie BODY.
      www.body.sklep.pl
      kontakt@body.sklep.pl
      • mniickhiateal Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 15:43
        Nieeeeeee :( Dranie. Dranie.

(I 5 stów do przodu.)
        • sbarazzina Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 15:52
          mniickhiateal napisała:

> Nieeeeeee :( Dranie. Dranie.
          >
          > (I 5 stów do przodu.)

Nawet jurde zdjęc na stronie nie wymienili! Nawet opisu! Skandal!
          Idę płakać razem z Tobą :(

---
          tnij.org/staniki01
          • mniickhiateal Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 16:05
            Skandaliczny skandal. Nic, tylko płakać :(
      • sbarazzina Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 15:51
        kasienka.body napisała:

> Ten model na początku miał być miękkim halfem, ale tak gdzieś w kwietniu przysz
        > ła informacja od dystrybutora, że producent zmienia go na lekko usztywnioną wer
        > sję. Wychodzi więc, że niestety miękkiego halfa niet :(

Ale jak to??

Zapowiedzi na Stanikomanii były 29 maja... I nikt pod notką nic nie napisał??

---
        tnij.org/staniki01
        • kasienka.body Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 19:01
          > Ale jak to??
          >
          > Zapowiedzi na Stanikomanii były 29 maja... I nikt pod notką nic nie napisał??

Możliwe, że akurat żaden ze sklepów nie zajrzał albo zwyczajnie nie skojarzył faktów.

www.body.sklep.pl
          kontakt@body.sklep.pl
          • kasica_k Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 20:11
            Ja też nic o tym nie wiedziałam. Informacja, że Delfina ma być paddnięta (pad i porażka) do mnie nie dotarła wcale. Dowiaduję się teraz od Was. Bez sensu, stanika do miski F nie umieją miękkiego zrobić? Niech się nauczą od maskaradek...
            • sbarazzina Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 20:42
              kasica_k napisała:

> Ja też nic o tym nie wiedziałam. Informacja, że Delfina ma być paddnięta (pad i
              > porażka) do mnie nie dotarła wcale. Dowiaduję się teraz od Was. Bez sensu, sta
              > nika do miski F nie umieją miękkiego zrobić? Niech się nauczą od maskaradek...

Może sparzyli się na Chloe. Moim zdaniem Chloe konstrukcyjnie wyszła im tak sobie. Dużo lepsza pod tym względem była Brianna.

---
              tnij.org/staniki01
              • mniickhiateal Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 21:56
                Na mnie Chloe b. dobrze leży, i w artykule zalinkowanym przez Tfu.tfu stoi, że ma się dobrze, i że im się Delphine nie sprzedała w przedsprzedaży, i że dlatego ją przerobili. Oby, na razie Chloe pokazują na liście bestsellerów i robią jej kolejny kolor. Zanoszę modły, żeby nie rezygnowali z tego kroju.
          • sbarazzina Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 20:41
            kasienka.body napisała:

> > Ale jak to??
            > >
            > > Zapowiedzi na Stanikomanii były 29 maja... I nikt pod notką nic nie napi
            > sał??
            >
            > Możliwe, że akurat żaden ze sklepów nie zajrzał albo zwyczajnie nie skojarzył f
            > aktów.

Kasieńko, ja do nikogo nie mam pretensji. Zastanawiam się tylko jak taka informacja mogła w naszym, w końcu nie małym światku, umknąć.
            Wiem, że może to nie jest najważniejsza informacja na świecie, ale ja bardzo czekałam na te nowe miękkie staniki od Fauve.

---
            tnij.org/staniki01
            • kasienka.body Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 22:06
              > Kasieńko, ja do nikogo nie mam pretensji.

Wiem wiem :)
              Ja sama dopiero teraz jak zobaczyłam wątek to skojarzyłam, że był taki mail o zmianie wersji miękkiej na padded. Szkoda tylko, że zdjęcia i opisy zostały nie zmienione, to już jest wprowadzanie w błąd :(

www.body.sklep.pl
              kontakt@body.sklep.pl
      • magdalaena1977 Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 14.09.13, 19:26
        kasienka.body napisała:

> Ten model na początku miał być miękkim halfem, ale tak gdzieś w kwietniu przysz
        > ła informacja od dystrybutora, że producent zmienia go na lekko usztywnioną wer
        > sję. Wychodzi więc, że niestety miękkiego halfa niet :(

I nie poinformowali o tym klientek!?
        Nie zrobili nowych zdjęć do swojej strony?!
        Fuj!
      • madzioreck Kasieńko 14.09.13, 21:10
        A czy chodzi tylko o ten konkretny model, czy wszystkie halfy usztywnią? bo ostrzyłam sobie zęby na jeden z czarnych, ale sztywniaka nie kcem :(
        • mniickhiateal Re: Kasieńko 14.09.13, 21:53
          Nadal przynajmniej mają Chloe w miękkiej wersji, więc skoro zlikwidowali Anastasję, trzeba ją czarną kupić :(
          • madzioreck Re: Kasieńko 15.09.13, 01:08
            No właśnie najbardziej się cieszyłam na Anastazię... Chloe mi się bardzo tak sobie podoba :(
        • kasienka.body Re: Kasieńko 15.09.13, 10:27
          Nie jestem pewna na 100%, ale chyba tylko Delphine - przynajmniej tylko o tym modelu dostałam informację.

www.body.sklep.pl
          kontakt@body.sklep.pl
    • butters77 Podzielam Twój zawód, to zupełnie inny stanik. 14.09.13, 20:23
      A jako, że sama (z rozmiarem większym niż Twój) namiętnie szukam miękkich, tym bardziej łączę się w bólu. I nasuwają mi się wszystkie trójliterowe skróty, jakie znam ;)

Kasica trafnie ujęła - Delfina paddnięta.
    • tfu.tfu się zainteresowałam i znalazłam: 14.09.13, 21:43
      tu jest wyjaśnienie
      hmmm trzeba może zespamować ;-)
      • mniickhiateal Re: się zainteresowałam i znalazłam: 14.09.13, 21:52
        Dzięki wielkie za podlinkowanie, ale normalnie teraz mnie trafia. Chciałam też zdecydowanie czarną Anastasię (bardziej mi się podobał haft, niż w Chloe), i też jej nie będzie. Nożesz! Dobrze, że przynajmniej Chloe ma się nieźle, w takim razie zamawiam zaraz ją w czarnej wersji, żeby jeszcze kiedyś białą zrobili chociaż, i cielistszą od minka.. Cholera niech ich trzaśnie razem z ich profesjonalną watą.
        • tfu.tfu Re: się zainteresowałam i znalazłam: 14.09.13, 21:56
          wiesz, z tego co ta bloggerka pisze owa zmiana zaszła z powodu nacisku klientek, które życzą sobie watowane. serio, zaczynam się cieszyć, że mam coraz mniejszy biust, bo niedługo się zapnę w 80D miękkie u każdego bez łaski :-/ (se będę obwód zwężać może, ale co tam!)
          mnie tam szczerze bardziej ubodła rezygnacja z miękkich halfów Effuniaka.
          • mniickhiateal Re: się zainteresowałam i znalazłam: 14.09.13, 22:09
            No widziałam, i uparcie uważam, że gust gustem, i wolność wyboru wolnością wyboru, ale tutaj te ktosie błądzą i tyle. Albo że przynajmniej powinny być trochę częściej obie wersje do wyboru, a nie "profesjonalnie wyglądająca pod cienkimi ubraniami" wata i wata w kółko. Było to już wszystko wałkowane na forumie po wielokroć, i nie mam specjalnie wiele do dodania, teraz tylko mi frustracja uszami dymi i mnie trafia :(

Co do Effu, już jakiś czas temu stwierdziłam, że szkoda mi energii na strzępienie się. Tym bardziej, że wtedy właśnie Fauve zrobiła Chloe i do końca przepadłam miłośnie. Jak dla mnie jest to stanik idealny (wygląd oraz jakość absolutnie luksusowa, i bardzo wygodny), chciałabym tylko więcej stonowanych kolorystycznie wersji.
    • maith Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 15.09.13, 01:14
      Strasznie to wygląda w porównaniu. Jak marna podróbka.
      I to wszystko na życzenie klientek?
      Chyba trzeba im będzie napisać, co zawiedzione klientki o tym myślą.
    • sbarazzina Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 15.09.13, 16:00
      Napisałam do Fauve i do Lei, że jestem zdegustowana faktem iż zdjęcia i opis nie odpowiadają rzeczywistemu produktowi. Zobaczymy co z tego wyniknie...

---
      tnij.org/staniki01
      • mniickhiateal Re: Fauve Delphine - gdzie jest mój miękki half?? 16.09.13, 13:02
        Brawo. Na stronie Fauve już poprawili nazwę, zdjęcia nadal stare.
    • sbarazzina Odpowiedź od Leia 16.09.13, 22:35
      W konsumencie siła!

Dzisiaj rano dostałam bardzo miłą odpowiedź od Leia Lingerie, gdzie kupowałam Delphine. Przeprosili za wszelkie blędną informację na stronie i niedogodności na jakie zostałam narażona.

Napisali, że skontaktowali się z Fauve, które powiadomiło ich o zmianie oraz, że oni o tej zmianie nic nie wiedzieli. <jasne, stanika na oczy nie widzieli>

Napisali różnież, że czekają na potwierdzenie czy czerwona wersja też jest zmieniona.
      Oraz, że na swojej stronie zmienili już zdjęcie i opis.

---
      tnij.org/staniki01

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka