02.10.13, 13:18
Jeśli się powtarzam, to przepraszam, ale przekopałam się przez wątki i nie znalazłam odpowiedzi.
Z Frei, Fantasie i pozostałych anglików mam 34H, sprawdzone wielokrotnie i modele, które przysyła mi siostra noszą się dobrze, ale przyszło mi przez myśl, żeby sprawdzić tak lubianą kiedyś przeze mnie Gaię.
Stąd moje pytanie do bardziej doświadczonych, brać taki sam rozmiar czy jednak nie i wtedy lepiej zmierzyć?
Obserwuj wątek
    • martvica Re: Gaia 02.10.13, 17:03
      No Gaia ma polską rozmiarówkę, nie angielską, więc 75H będzie za małe na pewno. Na swojej stronie nawet nie mają tabelki tylko kalkulator (dość lewy zresztą, zignoruj go) , trzeba wziąć i policzyć różnicę: www.gaia.com.pl/tabela.html
      • azymut17 Re: Gaia 02.10.13, 21:24
        To ja już policzę. Takim samym rozmiarem dla 34H będzie w Gai 75L. Problem w tym, że chyba go nie szyją. Znalazłam 75K w dwóch modelach:
        www.gaia.com.pl/produkty/linea-maxima/biustonosz-paris-maxi-art-218m-35089.html
        www.gaia.com.pl/biustonosz-anna-art-4330.html
        Może ktoś bardziej obeznany z firmą się wypowie, jak wygląda u nich sprawa wielkości misek i ścisłości obwodów. Jak są bardzo ciasne, to mogłabyś próbować 80K. Możesz też poszukać tutaj na forum (np. poprzez wyszukiwarkę) opinii na ten temat.
        • martvica Re: Gaia 02.10.13, 22:26
          Miałam cztery staniki tej firmy (trzy miękusy i semisofta) i można było o nich dużo powiedzieć, ale nie że są ścisłe. Zaznaczam że to było kilka lat temu i może się coś pozmieniało, ale szczerze to nawet nie mam ochoty testować - wszystkie modele które miałam/mierzyłam robiły stożkowaty kształt, rozwalenie na boki, i, co mnie najbardziej wkurzało - zdjęcia katalogowe baaaardzo różniły się od rzeczywistości. Trzy razy otwierałam paczkę, trzy razy przeżywałam zawód (nie odsyłałam bo wtedy naprawdę nie bardzo miałam w czym chodzić).

Aczkolwiek jeśli ktoś ma inne doświadczenia tak z przeciągu powiedzmy ostatniego roku - dwóch, to może bym spróbowała. Ale stacjonarnie, bo na na zdjęciach parę modeli się do mnie uśmiecha, ale już nie ufam ich zdjęciom.
          • nitka111 Re: Gaia 03.10.13, 15:59
            dzięki, czyli chyba nie mam co próbować, miałam kiedyś z gai super model ( nie pamiętam nazwy) ale go wycofali, wtedy nosiłam 80g.
          • martvica Re: Gaia 20.11.13, 20:38
            Dzisiaj zmierzyłam dwa modele w moim teoretycznym 70F. Usztywniany - tragicznie za mały, zrobił mi tyłek na klacie, piękne rozpłaszczenie. Półusztywniany - nieco większy, ale leżał tragicznie, jakieś pustki w dole misek, dziwny profil, kanciastości.
            Chyba po prostu brak kompatybilności i tyle, chociaż taki model Gardenia to wydaje się być prawie pionowo cięty...
    • martvica Ava :) 04.10.13, 16:46
      Tak sobie pomyślałam że mogę Ci polecić Avę, która ma bardzo fajne ścisłe semisofty, potem stwierdziłam że ich tabelka wcale nie jest lepsza od Gaiowej, a potem zajrzałam na balkonetkę i tam na przykład dziewczyna 78/111 (czyli chyba okolice brytyjskiego 75H?) ma semisofta 70I. Zerknij na swoje okolice rozmiarowe: balkonetka.pl/katalog/brand/Ava/ ponoć się producentowi tabelka rozjechała przy większych miskach ;)
    • mauske Re: Gaia 05.10.13, 20:17
      Darowałabym sobie tą Gaię, noszę 34GG i niestety wypadam z rozmiarów w Gai. Kiedyś nosiłam, ale te rozciągliwe obwody... to było dawno.
      Polecam Ci Avę, jak koleżanka pisała powyżej. Z semi-softów mam 75J, jest super. Ava jest dużomiskowa w pół usztywnioych modelach i przyjemnie ciasna. Pięknie zbiera z boków.
      • nitka111 Re: Gaia 06.10.13, 20:45
        dzięki sprawdzę tę Avę w takim razie :)

• pitus77 Re: Gaia 24.11.13, 10:42
      Ja z brytyjczyków nosze 34h alana brawissimo, a freya cos pomiedzy 34gg/32h i z Gaii rozmiar 75J mi pasuje nawet jest w niektórych modelach zbyt duży.
      Gaia robi teraz biustonosze miekkie i pół usztywniane do miski K !
      Obwody w zaleznosci od modelu tez sa różne.
      Po prostu trzeba mierzyc.
    • martvica Nowe idzie? 17.12.14, 13:30
      www.gaia.com.pl/biustonosz-pola-art-471.html
      Jestem trochę zakochana w tym modelu odkąd zobaczyłam zapowiedź (dotychczasowe standardowe 'trójdzielne' kroje nie leżały na mnie strasznie). Trochę się rozczarowałam póki co, bo na razie nie ma mojego rozmiaru (ale jakaś dziura jest w ogóle, jakby części nie uszyli, bo jest 65D i 65I), no i miałam nadzieję że to satyna z nadrukiem, a nie pokryta koronką.
      Będę polować stacjonarnie, bo zdjęcia katalogowe Gai często mają niewiele wspólnego z prawdą, niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka