Dodaj do ulubionych

bielizna ślubna

17.03.14, 13:54
Dziewczyny,
potrzebuje Waszej porady,otóż poszukuję stanika do sukni ślubnej, z odpinanymi ramiączkami,który ładnie utrzyma biust.Najlepiej typu soft,nie lubię usztywnianych bo mam wrażenie że jeszcze powiększają biust.
Rozmiar 70g/70gg w kolorze białym bądź ecru...
jaki model polecacie?
Obserwuj wątek
    • neiti89 Re: bielizna ślubna 17.03.14, 16:44
      Podepnę się, jako że też szukam :)
      Z tym, że ja wymarzyłam sobie najlepiej gorset :) Jak nie znajdę to wezmę ładny biustonosz, jak najbardziej może być usztywniany, ale gorset to priorytet :)
      Jeżeli któraś z Lobbystek próbowała na własnej skórze niech koniecznie podzieli się odczuciami :) Na forum znalazłam trochę informacji, niestety sprzed kilku lat, a rynek przecież się rozwija więc pewnie jest sporo nowości o których chętnie poczytam :)
    • azymut17 Re: bielizna ślubna 17.03.14, 16:55
      Z mojego doświadczenia wynika, że nie istnieje nieusztywniany bezramiączkowiec, który byłby w stanie utrzymać biust 32G (bo skoro podajesz też GG, to rozumiem, że chodzi o brytyjskie 70G). Coś w końcu zamiast ramiączek musi utrzymać ten biust, prawda? Jak nie ma ramiączek, to miseczki muszą być sztywne.
      Mogę polecić:
      1. Freya Deco - zwykły strapless był moim ideałem, ale jest w beżu, tu masz longline w kolorze kości słoniowej:
      www.freyalingerie.com/lingerie/ss13/deco-shape/moulded_strapless_longline_bra.aspx?colour=ivory
      2. Effuniaki - nie widziałam, ale marka ma dobrą reputację:
      www.ewa-michalak.pl/product-pol-187-Strapless-Slubny.html
      3. Panache Evie - dobrze trzyma, ale jest zabudowany (coś za coś):
      www.panache-lingerie.com/pl/products/details/panache/evie-bridal/strapless-bra/a
      Z bardziej ozdobnych, to jest jeszcze
      4. Fauve Rosa, ale leży podobno trochę inaczej niż Deco:
      www.fauve.com/lingerie/rosa/aw11/strapless_moulded_bra.aspx?colour=chantilly
      • anka-ania Re: bielizna ślubna 18.03.14, 09:29
        azymut17 napisała:

> Z mojego doświadczenia wynika, że nie istnieje nieusztywniany bezramiączkowiec,
        > który byłby w stanie utrzymać biust 32G (bo skoro podajesz też GG, to rozumiem
        > , że chodzi o brytyjskie 70G). Coś w końcu zamiast ramiączek musi utrzymać ten
        > biust, prawda? Jak nie ma ramiączek, to miseczki muszą być sztywne.

To prawda. Chyba że chcesz ramiączka wymienić na silikonowe. Ale ani to ładne, ani wygodne.

> Mogę polecić:
        > 1. Freya Deco - zwykły strapless był moim ideałem, ale jest w beżu, tu masz lon
        > gline w kolorze kości słoniowej:

Polecam Deco. Miseczki, mimo że usztywniane, nie są skorupkami. Jest przyjemnie miękki w dotyku, świetnie trzyma.

> 2. Effuniaki - nie widziałam, ale marka ma dobrą reputację:

Używałam tego: www.ewa-michalak.pl/product-pol-87-Mleczny-Strapless.html
        Jest bardzo, bardzo mało zabudowany. Miseczki działają bardziej jak podstawki pod biust. Do tego są to sztywne skorupki, bardzo niekomfortowe w upale.
    • neiti89 Twin Estelle 03.04.14, 16:20
      Wczoraj miałam przyjemność mierzyć ten zacny biustonosz :)
      Sztywniak ze ślicznym, delikatnym hafcikiem z możliwością odpięcia ramiączek. Zrobił na mnie ogólnie naprawdę rewelacyjne wrażenie, jest przedelikatny i prześliczny, do tego do kompletu do wyboru stringi, figi i figi z pasem do pończoch. Nie wyszedł ze mną ze sklepu, gdyż nie było mojego rozmiaru, ale przymiarki okolicznych bardzo pozytywnie mnie nastroiły :) Jest się czym zainteresować, drogie przyszłe panny młode :)
      • kasienka.body Re: Twin Estelle 03.04.14, 19:51
        niestety dość mocno ograniczona rozmiarówka, ale w mniejszych rozmiarach faktycznie leży bardzo dobrze.

-------------------------------------
        Zapraszamy na jesienne kolekcje w sklepie BODY.
        www.body.sklep.pl
        kontakt@body.sklep.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka