Dodaj do ulubionych

Stymulator serca a biustonosz

25.03.14, 21:43
3 tyg. temu miałam wszczepiony stymulator serca. Z racji tego, że jestem osobą szczupłą (56 kg) jest on bardzo widoczny i niestety wystaje mi ok. 0,5 cm ponad "powierzchnię ". Z tego też powodu, praktycznie nie mam co nosić, bo ramiączka każdego biustonosza przebiegają dokładnie na linii stymulatora. Skóra tam jest b. delikatna i noszone obecnie doskonałej jakości koszulki obcierają mnie i drażnią czasami nawet do krwi. Czy jest ktoś może, kto ma ten sam problem co ja? Jakiego szukać biustonosza? Sportowy spłaszcza, bez ramiączek obawiam się, że będzie mi spadał. Zaczynam popadać w czarną rozpacz... Pod względem estetycznym-totalna porażka; pod względem zdrowotnym-zobaczymy.
Obserwuj wątek
    • magdalaena1977 Re: Stymulator serca a biustonosz 25.03.14, 22:55
      Aż sobie musiałam wygooglać, jak wygląda taki rozrusznik pod skórą ;-)
      Tak na szybko, zanim wypowiedzą się osoby z większym doświadczeniem -może spróbuj nosić multiwaya z odpiętym jednym ramiączkiem?
    • virgaaurea Re: Stymulator serca a biustonosz 26.03.14, 00:29
      to, co na szybko przychodzi mi do glowy, nie wiem, czy z sensem:
      - halter albo multiway z jednym ramiaczkiem, jak proponuje Magdalaena;
      - nie zniechecaj sie tak do straplesow, niektore naprawde daja rade i z podtrzymaniem i ksztaltem, jaki masz w ogole rozmiar?
      - nie wiem, czy to porownywalne doswiadzdczenie, moze nie, ale na wszelki wypadek napisze - mnie ranil do krwi pasek od pulsometru (i to taki niby najlepszy, z miekkiego materialu), dorobilam sie sladow, ktorych sie chyba juz nie pozbede; jak juz mi sie rany zagoily zaczelam naklejac na skore na strategiczne miejsce zwykly najtanszy plaster z apteki (bez opatrunku), a dopiero na to pulsometr, problemy sie skonczyly; oczywiscie plaster musze codziennie nakleic nowy, ale jest tak tani, ze nie jest to szczegolny problem;
    • wodadobra Re: Stymulator serca a biustonosz 26.03.14, 07:02
      A może jakaś poduszeczka pod ramiączko. Taki cieniutki puszek do pudru albo coś w tym stylu (są takie silikonowe np. - cienkie ale sprężyste)?
      Przymocowane do ramiączka tak, żeby się nie przesuwało.
    • felisdomestica Re: Stymulator serca a biustonosz 26.03.14, 11:36
      3 tygodnie to dośc krótko po zabiegu, na pewno wszystko jest jeszcze obolałe. Może nadałyby się biustonosze o bardzo mocno rozstawionych ramiączkach, coś w rodzaju dawnych "bardotek"?

https://www.jagna.pl/images/prod/GRACYA/Gracya_139_Jonquil_biustonosz_bardotka_6_10808.jpg
    • kocio-kocio Re: Stymulator serca a biustonosz 26.03.14, 15:49
      A ja Ci powiem, że musisz próbować.
      Chodzić po sklepach i mierzyć.
      Znam panią, której najlepiej w klasycznym Tango od Panache, ale to indywidualna sprawa.
      • belsonka Re: Stymulator serca a biustonosz 26.03.14, 21:43
        Dzięki za wszystkie podpowiedzi. Wczoraj właśnie znalazłam starą, odłożoną do wyrzucenia bardotkę i dzisiaj w niej paradowałam:) Całkiem nieźle mi podpasowała, choć na pewno rozstaw tak szeroki, jak na przedstawionym zdjęciu byłby znacznie wygodniejszy. Będę po kolei sprawdzała sugerowane modele, a ostatecznie zostaje jeszcze szycie na miarę.
        Mam rozmiar 70D choć ostatnio znów schudłam i miseczki były mi "luźne". Muszę się znów dokładnie pomierzyć.
        • reska Re: Stymulator serca a biustonosz 30.03.14, 16:44
          Jako doświadczona posiadaczka stymulatora mogę Cię uspokoić, że po pewnym czasie ramiączka przestaną podrażniać skórę nad stymulatorem. Po 3 tygodniach wszystko jest świeże i wrażliwe, później wraca do normy i praktycznie nie czuje się ani stymulatora, ani blizny. Też jestem raczej szczupła i widać to urządzenie pod skórą, ale jakoś mi to nie przeszkadza. Dodam, że nie tylko ramiączka od biustonosza mnie nie podrażniają, ale nawet plecaki, a nosiłam po górach takie do 20 kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka