Dodaj do ulubionych

Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ?

08.05.14, 12:37
Poszukuję stroju kąpielowe / biustonosza do stroju, który będzie dobry na mój biust,a jednocześnie nie pozbawi mojego portfela 200 zł. Możecie coś polecić, czy raczej nic taniego nie znajdę ?
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 08.05.14, 14:54
      A jaki rozmiar? :) Popularne rozmiary są wszędzie i w każdej cenie, natomiast jeśli nosisz np. 30J, to o niską cenę może być trudno.
      • ka_ad Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 08.05.14, 18:28
        Myślę, że obecnie 70F/G
        • martvica Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 08.05.14, 21:21
          Rzuć okiem na Avę (nie wiem jak na ich własnej stronie, ale na pewno jest do dostania w Kontri) - z rozmiarem nie powinno być problemu, pytanie czy będą Ci odpowiadać kroje i wzornictwo :)
          • ka_ad Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 08:42
            Dziękuję, zerknę :)
    • genepi Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 08.05.14, 15:55
      Może na giełdzie coś się znajdzie.
      • ka_ad Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 08:42
        Patrzyłam, ale chwilowo nic dla mnie nie ma.
        • genepi Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 11:48
          Właśnie dodałam górę od effuniaka Dziewczyna Bonda :-)
          • martvica Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 12:16
            popraw mnie jeśli się mylę, ale effuniakowe 70G może być za duże na osobę noszącą 70F-G (i tu obstawiam typową polską rozmiarówkę) :)
            • anka-ania Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 13:02
              martvica napisała:

> popraw mnie jeśli się mylę, ale effuniakowe 70G może być za duże na osobę noszą
              > cą 70F-G (i tu obstawiam typową polską rozmiarówkę) :)

I do tego za ciasne w obwodzie...
              • genepi Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 13:54
                Dlaczego za ciasne? Ewa michalak ma rozmiarówkę w typie brytyjskim. Nie rozumiem obiekcji.
                • genepi Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 13:55
                  Tutaj tabela rozmiarowa:
                  www.ewa-michalak.pl/Kalkulator-chelp-pol-10.html
                • azymut17 Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 15:07
                  genepi napisał:

> Dlaczego za ciasne? Ewa michalak ma rozmiarówkę w typie brytyjskim. Nie rozumie
                  > m obiekcji.

Chodzi o to, że podane 70F/G nie jest rozmiarem brytyjskim :-)
                  • genepi Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 15:20
                    A gdzie to autorka napisała? Bo ja nie widzę takiej klauzuli. Nie znam autorki na tyle żeby to stwierdzić :-)))
                    • azymut17 Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 15:57
                      W brytyjskiej rozmiarówce nie ma obwodu 70 :-P
                      • genepi Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 16:07
                        U ewy michalak nie ma obwodu 32 :) tylko 70 własnie.
                        • azymut17 Bo jak pewnie wiesz, 09.05.14, 16:13
                          Ewa ma własną rozmiarówkę, ani polską, ani brytyjską. Dlaczego muszę tłumaczyć taką oczywistość? Czegoś nie zrozumiałam w Twojej wypowiedzi?
                          • azymut17 To nie miało brzmieć zaczepnie, 09.05.14, 17:32
                            ani kłótliwie. Serio nie wiem, czy coś mnie nie omija, roztargniona jestem.
                            • genepi Re: To nie miało brzmieć zaczepnie, 09.05.14, 18:50
                              Nie traktuję tego jako zaczepki bo i nie widzę powodu żeby szarpać szaty : -)
                              Ale ja też mam wrażenie że gdzieś mi umknęła wiadomość w którym autorka wątku określa się jako krajowa lub wielkobrytyjska rozmiarówka. I spać nie będę mogła :-)
                    • madzioreck Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 17:58
                      genepi napisał:

> A gdzie to autorka napisała? Bo ja nie widzę takiej klauzuli. Nie znam autorki
                      > na tyle żeby to stwierdzić :-)))

gdyby chodziło o rozmiarówke brytyjska, to gdzieś tu się FF zagubiło.
                      • genepi Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 18:48
                        Ja na przykład podaję swoją rozmiarówkę tak: 70G.
                        I nie można z tego wywnioskować że to polska :-)
                        Ale 70 to 70.
                        • roza_am Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 19:13
                          > Ja na przykład podaję swoją rozmiarówkę tak: 70G.

Ale gdybyś była pomiędzy dwoma sąsiednimi rozmiarami, to w przypadku rozm. brytyjskiej napisałabyś 70FF/G lub 70G/GG, a nie 70F/G lub 70G/H.
                        • madzioreck Re: Strój kąpielowy, który mnie nie ograbi ? 09.05.14, 19:33
                          Nie. Chodzi mi o to, że podając rozmiar miski F/G, w brytyjskiej rozmiarówce pominięta zostałaby miseczka FF.
      • ka_ad Chodzi mi o europejską rozmiarówkę. 10.05.14, 14:18
        Chodzi mi o europejską rozmiarówkę, nigdy nie miałam nic brytyjskiego, więc w przypadku zakupu stroju, chciałabym raczej trafić z rozmiarem :)
    • azymut17 Brastop 10.05.14, 10:55
      Trzymając się tym razem tematu: jeśli cena ma być poniżej 200 zł, to warto zajrzeć do Brastopu. Mają w ten weekend promocję "kostiumy za pół ceny", z przesyłką można mieć Freyę za 170 zł, Fantasie kilka zł drożej. Trzeba tylko uważać na rozmiarówkę, bo jest brytyjska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka