Dodaj do ulubionych

Biały biustonosz

08.11.14, 01:56
Drogie Koleżanki!
Potrzebuję pilnie zakupić biały biustonosz, jednak nie mam pojęcia gdzie szukać? Wy, bardziej doświadczone, może wiecie, która firma ma w ofercie nieco większy wybór białych biustonoszy (najlepiej halcup)?
Od momentu "nawrócenia" jestem effuniakowym ortodoksem, najlepiej mi w tych biustonoszach, ale białe z aktualnej oferty nie trafiają w mój gust :( Zajechałam już kompletnie effuniakową "Lilię", ale nie chcę kolejnego takiego samego, zresztą i tak nie ma mojego rozmiaru.
Możecie coś polecić w tym temacie??
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Biały biustonosz 08.11.14, 01:59
      Przepraszam cię za głupie pytanie, ale po prostu muszę je zadać ;-)
      Dlaczego biały? Jest tyle fajnych kolorów... :)
      • magda_krakow Re: Biały biustonosz 08.11.14, 23:43
        Hehehe... wiedziaaałam, że pojawi się takie pytanie ;)
        A odpowiedź...? Bo tak! :)
        Bo ja po prostu bardzo lubię białe biustonosze, mam różne kolorowe, mam beżowe, wiem, że pod białą bluzkę najlepiej właśnie beżowy/cielisty itd. Ja to wszystko wiem :) Ale lubię białe i już :) Dlatego właśnie moja effu Lilia najszybciej dokonała żywota - w porównaniu do biustonoszy zakupionych mniej więcej w tym samym czasie. Nie wiem...może jestem jakaś dziwna, zacofana, tradycjonalistka... ale najczęściej sięgam po biustonosz biały lub czarny. Nie lubię też "pstrokatych" - najlepiej, żeby biustonosz był w jednym kolorze, ewentualnie dwóch kolorach (np. jakiś kolor, pokryty koronką w innym - ale nie lubię wzroków, ciapków, kwiatków :p). No tak mam i już - każdy ma jakieś skrzywienie, ja mam takie ;)
        • pinupgirl_dg Re: Biały biustonosz 09.11.14, 01:25
          > Nie wiem...może jestem jakaś dziwna, zacofana, tradycjonalistka...
          > ale najczęściej sięgam po biustonosz biały lub czarny.

W takim razie jest nas dwie ;). Ja również najchętniej sięgam po nieśmiertelną trójcę (beżowy też lubię, chociaż jestem wybredna w kwestii odcienia). Ale biały to chyba mój ulubiony kolor, chociaż niepraktyczny okrutnie i tylko to mnie powstrzymuje przed posiadaniem całej szuflady białej bielizny.
          A w kwestii stanika, niestety, nie pomogę, nie moje okolice.
        • madzioreck Re: Biały biustonosz 09.11.14, 01:54
          Ja też bardzo lubię białe staniki, tyle, że wolę bajery, koronki (nie przepadam za gładkimi, w sensie ;) ). Po kilku latach stanowczego odżegnywania się od "klasycznych" kolorów poza czarnym, odreagowywania tego, że kiedyś nie miałam żadnego wyboru, wróciłam z przyjemnością do bieli i traktuję ją jako najbardziej niepraktyczną zachciankę - bo tak! :)
        • kasica_k Re: Biały biustonosz 12.11.14, 17:13
          magda_krakow napisała:
          > A odpowiedź...? Bo tak! :)
          > Bo ja po prostu bardzo lubię białe biustonosze

Bardzo dobra odpowiedź :-)

Mnie też czasem podoba się biała bielizna (zwłaszcza koronkowa, efektowna, z satyną, błyskotkami itp.), tyle że jakoś tak... nie kojarzę jej z moją osobą. Wszystkie kolory dobre, tylko nie biele, kremy itp. - no jakoś nie :-) Ale gdyby wszyscy mieli takie same upodobania, to by było nudno ;-)
      • 100krotna Jakiego rozmiaru szukasz? 09.11.14, 00:25
        Jeśli twój nick mówi prawdę, to możesz zerknąć do Krakowskiej albo do Futury i pooglądać Dalię. Mam wrażenie, że ta firma ma duży wybór w bieli i odcieniach ecru'.
        W Krakowskiej jest cały wieszak białych/mlecznych/kremowych, z napisem promocja, aczkolwiek nie wiem, jak z rozmiarami.
        W Futurze sklep firmowy/outlet Dalii.
    • madzioreck Re: Biały biustonosz 09.11.14, 02:01
      Jeśli lubisz effuniaki i miałaś np. krój PL, to rozejrzyj się za Krisami w kroju deco plunge. Sporo tego mają, model Diamond jest produkowany w tym kroju w kolorach bazowych, aczkolwiek śnieżnobiałego nie mają, tylko "mleko" - nie czysta biel, ale i nie ecru. Śmietana, krem, różnie na to mówią. Jeśli podasz effurozmiary i modele, może będę umiała wskazać w co celować :)
    • magda_krakow Re: Biały biustonosz 10.11.14, 00:43
      Dziękuję Dziewczyny!
      Aktualnie mój effuniakowy rozmiar to 65F, najlepiej się czuję w kroju CH, CHP
      Mój nick mówi prawdę - tzn. jestem z Krakowa, a do Futury mam rzut beretem, zatem muszę zajrzeć do Dalii :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka