Dodaj do ulubionych

70D czy 65DD?

25.01.15, 23:42
Witam :) mam problem z doborem biustonosza, niestety kalkulatory na różnych stronach są nie do końca pomocne. Do tej pory nosiłam biustonosze z sieciówek w rozmiarze 75D, jednak zawsze tył biustonosza podjeżdżał do góry, a z miseczkami mam problem taki, że lewa pierś leży ok, druga niestety się 'wylewa'. Mój studencki budżet na razie nie pozwala mi na biustonosze w cenie 150-200zl, wiec nadal chce się trzymać tych z sieciówek, jaki wiec rozmiar bedzie dla mnie odpowiedniejszy? Moje wymiary: pod biustem - 76cm, w biuście - 91cm
Obserwuj wątek
    • pierwszalitera Re: 70D czy 65DD? 26.01.15, 19:43
      Nikt ci nie powie, który rozmiar będzie lepszy, bo centymetry to nie wszystko a i staniki różnych firm mogą być w tym samym rozmiarze ciaśniejsze lub luźniejsze.
      Jeżeli rozmiar 75D był za luźny, to spróbuj rozmiar 70, jednak skoro miseczka 75D była już za mała, to 70D będzie jeszcze mniejsze. Musiałabyś spróbować rozmiaru 70DD, albo raczej 70E. Przy dokładnym założeniu może okazać się, że nawet 70F. Luźniejsze modele mogą być lepsze w 65 i wtedy odpowiednio 65E/F albo FF. Nie wiem, czy ten rozmiary znajdziesz w sieciówkach, poszukaj raczej w profesjonalnych sklepach z bielizną w szerszej rozmiarówce i pytaj o polskie marki, te są często o wiele tańsze. W brytyjskich sklepach internetowych można dostać też już przecenione modele za kilka - kilkanaście funtów, więc czasem warto dobrać i kupić pierwszy, droższy stanik w sklepie stacjonarnym, a później zamawiać sprawdzone modele online.
    • turzyca Re: 70D czy 65DD? 26.01.15, 21:44
      a z miseczkami m
      > am problem taki, że lewa pierś leży ok, druga niestety się 'wylewa'.

Lepiej dobierac biustonosz do wiekszej piersi, a mniejszej sciagnac nieco ramiaczko lub dolozyc wkladke.

. Do tej pory nosiłam biustonosze z sieciówek w ro
      > zmiarze 75D,

Zazwyczaj jesli schodzimy z obwodem to zwiekszamy miske. Czyli z 75D robi sie 70DD lub 70E, jesli producent ma pojedyncze literki. A ze Ty sobie ugniatasz biust i przydalaby sie wieksza miska, to 70E lub 70F.

Mój studen
      > cki budżet na razie nie pozwala mi na biustonosze w cenie 150-200zl, wiec nadal
      > chce się trzymać tych z sieciówek,

Ale to nie jest alternatywa! Poza sieciowkami jest mnostwo fajnych biustonoszy w niskich cenach. Popatrz tu: www.kontri.pl/pl-PL/segment/894/Bielizna_Biustonosze/pageno/1/fk_attribute_dict_1/32/prefix/product/sort/9||ASC 20 stron biustonoszy, z ktorych najdrozsze osiagaja 150 zlotych. Skoro studiujesz, to przebywasz w jakims wiekszym miescie. Rzuc okiem na stanikowa mape swiata: www.google.com/maps/d/u/0/viewer?msa=0&mid=zj3BK5gCeS-Q.kCMepZ3ETMpM i pojdz po fachowa porade, brafitterki widzialy juz setki biustow i wiedza jak np. obchodzic sie z asymetria.
      Co nie znaczy, ze do sieciowek nie warto zagladac - w miedzyczasie w sieciowkach zdarzaja sie fajne staniki, ale latwiej je kupowac, jak juz sie wie, jak lezy dobry stanik. A w nabywaniu tej wiedzy brafitterka jest Twoja sprzymierzenczynia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka