Dodaj do ulubionych

Effuniaki-pytanie

24.03.15, 09:55
Jestem zainteresowana kupnem biustonosza tej marki. Noszę wylacznie Panache. Jak jakosciowo wypada Effuniak w porownaniu z Panache? Jakie sa wasze doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: Effuniaki-pytanie 30.03.15, 16:18
      Moje nieliczne panasze byly pancerne, effu sa w porownaniu z nimi normalne, nie kiepskiej jakosci, ale wlasnie normalne, bez tej pancernosci. Mnie sie podoba przede wszystkim nabiustnie. Ale co najwazniejsze - effu daja inny ksztalt.
      • yaga7 Re: Effuniaki-pytanie 30.03.15, 16:58
        To pewnie zależy od rozmiaru i biustu, ja nie widzę wielkiej różnicy w zabudowaniu między miękkimi effuniakami typu SM a nowymi Panache typu Floris, czy Cleo. Do tego panaszowe fullcupy typu Clara, Jasmine mają elastyczną koronkę, która ładnie się układa u góry, a SMki u mnie odstają.
        Co do rozmiaru, panasze i cleo noszę 36F/FF zależnie od modelu i effuniaki też 80F/FF zależnie od modelu. Przy czym niektóre effu są lepsze w 85F, ale wtedy zapinam na którąś ze środkowych haftek.
    • maith Re: Effuniaki-pytanie 22.04.15, 22:12
      Skoro w maju masz być w Łodzi, to wpisz ich na listę miejsc do rajdowania i obejrzyj je sobie z bliska i nabiustnie. Mnie się nie udało nigdy żadnego Effuniaka zniszczyć, chociaż wszystkie staniki piorę w pralce, bez zabezpieczeń. Odpowiedzialniejsze lobbystki używają woreczków do prania bielizny.
      • madzioreck Re: Effuniaki-pytanie 22.04.15, 23:37
        Mnie się nie udało nigdy żadnego Effuniak
        > a zniszczyć, chociaż wszystkie staniki piorę w pralce, bez zabezpieczeń.

Też jeszcze żadnego nie zabiłam, a niektóre mam dłuuuuugo i noszone często.
    • marikooo Re: Effuniaki-pytanie 23.04.15, 16:07
      Nigdy mi nic nie odpadło od panache'a, a effuniaki regularnie gubią kokardki. Poza tym nic im nie dolega.
      • edzia100 Re: Effuniaki-rozmiary? 30.04.15, 21:32
        a ja się przy okazji zapytam o rozmiarówkę - czy coś się zmieniło w ostatnich 2 latach? bo dawno nic nie zamawiałam, a przydałoby się... :)
    • ekstaza_w_masle Re: Effuniaki-pytanie 16.06.15, 21:00
      Przede wszystkim Panache mają szersze fiszbiny. A jakość Effuniaków jest mocno zależna od modelu. Panache raczej miewałam z gatunku niezniszczalnych czołgów, Effuniaki zniszczeniom ulegają, ale również dlatego, że są wygodne i po prostu je często noszę.
      Ale ja piorę staniki w woreczku w ramach obrażania się. Większość w ręku. Chyba jednak jestem zboczona. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka