Dodaj do ulubionych

jakie macie obwody pod biustem i w biuście?

• dadaczka Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 14.03.07, 13:49
      82 i 108 (uff, aż mi się słabo robi, jak widzę tę cyfrę). W praktyce 80 DD
      albo E.
      Na szczęście reszta za górą nie nadąża ;-)
      • kasica_k Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 14.03.07, 14:34
        dadaczka napisała:

> 82 i 108 (uff, aż mi się słabo robi, jak widzę tę cyfrę). W praktyce 80 DD
        > albo E.

Witam podobnorozmiarowa - pod warunkiem, ze pod biustem zmierzylas sie
        jak nalezy, czyli ciasno i na wydechu? :)
        Z naszym 108 jestesmy tu plaskie, wiesz? ;) Ale 80DD czy E jest na nas
        za male. Ja nosze 80FF albo 75G (brytyjskie). Szczerze polecam zwiekszenie
        miski.
        • dadaczka aa nie zauważyłam wczesniej :-) 30.03.07, 18:06
          pod biustem ciasno i na wydechu. Howgh.

Z tym DD odszczekuję hau hau, mierzyłam ostatnio takie dwa i absolutnie się nie
          nadają. Natomiast E leży dobrze (słowo!) dzisiaj dostałam nawet z avocado
          jeden i jest jak najbardziej ok, F jakiś mierzyłam, ale za duży był. Może
          dlatego, ze u mnie to biust po dwóch karmieniach, już nie ta elastyczność mimo
          cm taki "napakowany" nie jest ;-) Aczkolwiek mnie się podoba ;-) Nie są to w
          każdym razie dwie opadnięte płaskie skórki, jak to się niektórym po karmieniu
          piersią robi, o! (jakoś trzeba się pocieszyć ;-))
        • dadaczka Kasica! podpowiedz pls 26.04.07, 10:19
          Znowu chyba musze odszczekać, rzeczywiście ta E to na mnie bywa też za mała.
          Wczoraj się bardzo dokładnie wymierzyłam i w biuście wychodzi mi jednak 107, a
          nie 108, ale to i tak podobnie. No i własnie - w bellisimie doradzili mi 75G z
          angielskich biustonoszy. Ale mam obawy - czy taki obwód nie bedzie za bardzo
          ściskał (jak w pancerzu?). I przede wszystkim, czy nie robią się bułki na
          plecach pod biustonoszem (no bo jak się tam mocno w ciało wbije)? Już nie wiem,
          co zamawiać: 80F czy 75G
          • maheda Kurica nie ptica, ja nie Kasica, ale co tam ;-) 26.04.07, 10:37
            Jak miałam pod biustem 87, to zamówiłam ponoć najciaśniejsze 80 Panache'a, Tango
            Pure. Okazało się być w sam raz pod biustem.
            Uderzaj od razu w 75tki, a z co bardziej rozciągliwych modeli (niektóre modele
            Freya) i 70H.
            • dadaczka Re: Kurica nie ptica, ja nie Kasica, ale co tam ; 26.04.07, 10:46
              a tam nie ptica ;-) Dzięki :-)

Boze, ja się jeszcze nie oswoiłam z tą (przerażającą dla mnie) myślą, że moze
              być F, a tu doszłam do G z sugestią na H! uff

Maheda,a te bułki na plecach? Nie robią się?
              • maheda Re: Kurica nie ptica, ja nie Kasica, ale co tam ; 26.04.07, 11:15
                U mnie się robią, mam nad pasem z tyłu drugi biust, około B ;) - ale ja mam
                zdeformowaną figurę przez pewną gorseciarkę, a do tego sporą nadwagę.
                No i co tu dużo mówić - jeśli na plecach jest tłuszcz, to się bułki robić będą.
                Lepszym jednakowoż sposobem likwidacji owych wstrętnych bułek wydają mi się
                ćwiczenia - aerobik, pływanie, a nie noszenie zbyt luźnych staników ;)
                I dlatego od tego tygodnia chodzę tak na aerobik, jak na basen.
                Stanik ma trzymać Ci biust i takie jest jego jedyne i święte zadanie. Jeśli do
                tego super wygląda - tym lepiej!
                Wałeczki możesz chwilowo zasłonić luźnymi bluzkami czy chustami (jak ja). A
                stanik noś dopasowany.
                • dadaczka Re: Kurica nie ptica, ja nie Kasica, ale co tam ; 26.04.07, 11:19
                  ja nadwagi jakiejś zdecydowanej nie mam, choć jak 90% kobiet chętnie bym
                  zgubiła ze 2-3 kg. Tym nie mniej warstwę tłuszczu jakąś tam posiadam (no chyba
                  prawie każdy tak ma). Bez biustonosza "zmarszczki" na plecach mi się nie robią,
                  w biustonoszu, jak się wpija - no owszem, jest podcięcie, które mi sie nie
                  podoba.

No nic, zamówiłam 75G i zobaczymy. Ufff
                  • dadaczka Re: Kurica nie ptica, ja nie Kasica, ale co tam ; 26.04.07, 11:20
                    a tak swoją drogą - ostatni biustonosz o obwodzie 75 miałam na sobie...
                    hmmm...ze 12 lat temu!
                    • maheda Re: Kurica nie ptica, ja nie Kasica, ale co tam ; 26.04.07, 11:32
                      :) Ja 70tek nie nosiłam absolutnie nigdy, a z Kalyani właśnie takie rozmiary
                      powinny być na mnie dobre, bo Arabelka Freyi 75tka jest na mnie luźnawa, a ma
                      tak samo rozciągliwe obwody, jak Kalyani.
                      A co do podcięcia - robi się jednak najczęściej wtedy, kiedy stanik jest za
                      ciasny (wtedy mimo poprawnego obwodu, zbyt małe miseczki powodują silne napięcie
                      obwodu przez to, że obwód musi pomieścić część biustu).
                      Albo - kiedy jest za luźny i podjeżdża do góry, wtedy też się wpija, widzę to po
                      wielu babach na ulicy - myślą, że jak założą luźniejszy stanik, to nie będą
                      miały bułek - a figa z makiem! W dodatku to są obrzydliwe buły podjeżdżającego
                      zapięcia, błe...
                    • kasica_k Ja kasica, do dadaczki :) 26.04.07, 17:52
                      Popieram pomysl zamawiania 75-ek. Mamy bardzo podobne wymiary, z tym, ze mnie
                      sie na pewno bardziej "wpija", bo nadwage mam ponad wszelka watpliwosc
                      stwierdzona :)

Z cisnieciem jest roznie - sa 80-ki, ktore jezdza po mnie jak chca, sa
                      scislejsze; w jednym 75 czuje sie komfortowo, inne mnie cisnie, ale nie na tyle,
                      zebym marzyla o wiekszym obwodzie. Mysle, ze mozesz spokojnie probowac
                      brytyjskie 75G, a nawet 75GG. Jesli bedzie Ci naprawde za ciasno w danym 75G
                      albo GG, wymien na 80FF czy F. Tez mam 107 w porywach do 108 w biuscie i wlasnie
                      w tych rejonach rozmiarowych sie poruszam.
    • ania_kici Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 14.03.07, 14:23
      80d czyli 79/99
      • maheda Przy obwodzie pod biustem 79 - 80tka? 14.03.07, 14:24
        A próbowałaś staników 75?
    • unbreakable Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 15.03.07, 20:19
      dzięki "Stanikomanii" i poradom w końcu kupiłam odpowiedni biustonosz!

z 85D (-10kg) na 75F.
      • maheda Fantastycznie! :-) 16.03.07, 13:03
        Bardzo cieszy, jak kolejna i kolejna osoba wie, jak prawidłowo dobierać stanik.
        Przyjąwszy, że każda kobieta przekaże tę informację około dwóm następnym -
        wszystkie kobiety na całym świecie powinny nosić wkrótce dobrze dobrane
        biustonosze :-)
    • kasik798 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 16.03.07, 12:24
      Obecnie 2 tyg po porodzie, w fazie zaawansowanego karmienia mam 82 cm pod
      biustem i 110 w biuście = 80G. przed ciążą nosiłam 75D lub DD.
    • effka454 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 18.03.07, 14:50
      W chwili obecnej - po 14 latach małżeństwa (wbrew pozorom to też ma
      znaczenie ;D), i odkarmieniu dwojga dzieci - pod 95 / w 122, czyli (w
      zależności od firmy) 85/90-F/G :D
      • effka454 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 04.04.07, 19:38
        postanowiłam skorygować poprzednią wypowiedź - po wnikliwej lekturze LB zaczęłam
        chodzić po sklepach i mierzyć mierzyć mierzyć. Na razie kupiłam jedne staniczek
        Millavisty 80G, a drugi 80H mam zamówiony u pani sprzedawczyni (bardzo miła, nie
        chciała zaliczki i jak się zapytałam co będzie jak nie wezmę - powiedziała, że
        nie szkodzi, bo i tak sprzeda :D ). Ten drugi z tego względu, że chyba mi się
        biust "rozpręża" i nawet to G jest jakby za bardzo dopasowane ;)
        Dzięki dziewczyny :)*

-------
        • effka454 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 06.10.07, 23:30
          Kolejna poprawka - po pół roku noszenia TangoII w rozmiarze 80HH i migracji
          ciałka - obecne rozmiary 90/123.
          A do kolekcji (na razie :D) Arabellka 75J :)
    • ambeer Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 30.03.07, 16:39
      73/90, do tej pory "nosiłam" 70A/B, teraz szukam jakiegoś porządnego C :-)
      • limonka_01 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 30.03.07, 18:12
        ambeer napisała:

> 73/90, do tej pory "nosiłam" 70A/B, teraz szukam jakiegoś porządnego C :-)

Moim zdaniem C może być dla Ciebie za małe. Wpisz się w tym wątku
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=59001218
        • limonka_01 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 30.03.07, 18:24
          Ach, nie zauważyłam, że juz tam byłaś :)
          Fajnie masz, że możesz sobie po prostu pójśc do sklepu i sprawdzić czy lepsze
          będzie 70C czy 70D.
          • ambeer Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 30.03.07, 18:36
            limonka_01 napisała:

> Ach, nie zauważyłam, że juz tam byłaś :)
            > Fajnie masz, że możesz sobie po prostu pójśc do sklepu i sprawdzić czy lepsze
            > będzie 70C czy 70D.

A wszystko to dzięki Wam, bo inaczej w dalszym ciągu gniotłabym się w A i przeklinała, że brak mikrorozmiarów :-)
        • ambeer Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 30.03.07, 18:33
          Limonko, wpisałam się i nawet mi odpowiedziałaś ;-) C wydaje mi się póki co odpowiednie, zwłaszcza że wszystkie staniki 70C, które do tej pory mierzyłam, były na mnie zbyt duże...
    • mada.d.n Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 05.04.07, 11:24
      72/93, noszę 70F (ale chyba przymierzę przy najbliższej okazji E)

79 dni :)
      Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
      jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
      • maheda Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 05.04.07, 11:37
        Jeśli angielskie, to istotnie E.
        Ale w polskich 70F chyba jest w porządku?
        • mada.d.n Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 05.04.07, 16:02
          właściwie dopiero od kilku dni "noszę" ten rozmiar, do tej pory było 75D.
          stanik 70F mam tylko 1, do tego do sukni ślubnej, więc leży w szafie, a ja
          buszuję w necie i kombinuję za co kupić sobie kilka we "właściwym" rozmiarze.
          co do E czy F -pani w Amazonce w Poznaniu doradziła mi F, ale odrobinę odstaje
          na górze, więc przy najbliższej okazji muszę przymierzyć E. tak z ciekawości :)

79 dni :)
          • joannea Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 16.04.07, 19:50
            mada.d.n napisała:
            > co do E czy F -pani w Amazonce w Poznaniu doradziła mi F, ale odrobinę odstaje
            > na górze, więc przy najbliższej okazji muszę przymierzyć E. tak z ciekawości :)
            >

Mado, mi też dobrała pani z Amazonki, ale oni mają bieliznę z polską
            rozmiarówką, więc nie można tak do końca traktować ich jak odniesienia do
            zakupów w sieci. Z własnego doświadczenia dodam jeszcze, że, tak jak wielu
            dziewczynom na forum, jak sobie pochodziłam parę miesięcy w dobranych stanikach
            (właśnie w Amazonce), rozmiar mi się zmienił. Nie pamiętam czyj to tekst, ale
            gdzieś tu padło: "poczuł się doceniony i napuszył", i już teraz te E i F z
            Amazonki wchodzi na mnie lichutko.Może też nauczyłam się go układać w misce, a
            może w końcu wyszedł z boków ;).
            • mada.d.n Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 17.04.07, 10:25
              narazie kupiłam stanik Samanty, 70F i w tym samym rozmiarze zamówiłąm Ewy Bień.
              przymierzałam E, ale Samanta była za obcisła, więc zrezygnowałam. zostaje
              jednak F

nie straszcie mnie, że mogą "urosnąć"! w przyszłym roku będziemy starać się o
              maluszka, więc i tak boję się, co będzie w czasie ciąży i później, jak widzę
              biust mojej mamy (po 3 dzieci, obecnie w okolicy 85D) to chyba nie chcę... :((

67 dni :)
              • metalowiec77 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 19.04.07, 14:34
                jak widzę
                > biust mojej mamy (po 3 dzieci, obecnie w okolicy 85D) to chyba nie chcę... :((

Mada.d.n. Twojej mamie głównie urosła cała osoba, a biust tylko się dołożył;)
                Obwód samego biustu 85 D to to samo co np. 75 FF. Ten rozmiar na pewno jest
                biusciasty, ale chyba nie ma co się załamywać;)
    • rozpuszalna Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 06.04.07, 16:06
      nosilam 75F, po wizycie u bra fitter 70 GG, pod 70 w 103
    • brytyjka Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 06.04.07, 22:40
      pod biustem 70, w biuście około 94, noszę 32E (brytyjskie) :)
      • hesiunia Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 16.04.07, 18:22
        a ja nosze 36DD
    • jaagna Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 16.04.07, 19:33
      O rany, dopiero teraz sie dopisuję. Jakoś umknął mi ten wątek.
      Wymiary: 92/114 nosze 38FF (Freya, Fantasie) lub 36G (Panache). Polska rozmiarówka... a kto tam wie??? 85G Avocado jest za małe...
      • jaagna upgrade - jaagna 17.03.08, 18:38
        Po niemal roku musze się upgradować: 81/104,5. Rozmiar 32GG lub ściśiwce 34FF, Melissa 75H
    • kasindaa Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 27.04.07, 18:25
      75 ff g w zaleznosci od rozmiarówki
    • kasindaa Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 27.04.07, 18:33
      no i kto mi powie ze srednia krajowa to 80 c u nas 75f. dziewczyny trzeba to
      pokazac sklepowiczom bieliźnianym
      • aquira Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 01.05.07, 11:24
        Świeżo mierzone - 74/96. Noszę 75D. Niestety nie każde jest dobre :(
        • limonka_01 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 01.05.07, 12:27
          aquira napisała:

> Świeżo mierzone - 74/96. Noszę 75D. Niestety nie każde jest dobre :(

Właściwie to,żadne 75D nie powinno być na ciebie dobre.
          Jeżeli jeszcze nie byłas w tym wątku to zapraszam:
    • tomoe Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 03.05.07, 12:30
      75 E lub 80 D/E, zależy od firmy stanikowej.
      • kasica_k Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 03.05.07, 14:07
        tomoe napisała:

> 75 E lub 80 D/E, zależy od firmy stanikowej.

Ale wymiary podaj, jak sam tytul wskazuje :) Bo rozmiar stanika to wiadomo,
        rzecz ulotna, zwlaszcza po pobycie na tym forum potrafi sie mocno zmienic :)
    • chocochoco :-) 03.05.07, 22:28
      Ja mam 65 pod biustem , a w biuście 90. O dziwo staniki 65F, a nawet FF są mi
      za małe, za to G jest idealne. Jak to się ma do tebelek?? Chyba nijak.
      Widocznie mam jakiś nietypowy kształt:-).
      • kasiamat00 :)) 03.05.07, 23:33
        Strzelałabym, że jesteś szczuplutka i masz wąskie plecy. Mam rację?
        • chocochoco Re: :)) 05.05.07, 18:23
          Owszem mam wąskie plecy i bardzo wąską telię, ale ciężko o mnie powiedziec ze
          jestem szczupła, bo do tego mam szerokie biodra i spory biust, więc jak się ne
          mnie patrzy to nie wyglądam zbyt szczupło:-).
          • chocochoco Re: :)) 05.05.07, 18:30
            Dokończenie do poprzedniego postu: No i oczywiście sprzedawczynie w sklapie z
            bielizną (Triumph)wmówiły mi, że nawet obwód 70 pod biustem będzie mi za mały,
            bo przecież nie jestm taka chuda:-). No i ja sie głupia przerzuciłam na jakiś
            czas z 70 na 75 pod biustem. A teraz 65, a może nawet 60:-)
          • kasiamat00 Re: :)) 05.05.07, 19:02
            Hmm, 90-60-90? Czy jeszcze mniej w pasie? :)

Moim zdaniem po prostu masz pewnie złe ubrania (typu worek na plecach) i stąd
            się bierze wrażenie "nie wyglądania zbyt szczupło".

A co ekspedientek - zazdrość jak nic. Staniki 75, a niech nich...
            • chocochoco Re: :)) 05.05.07, 20:32
              > Hmm, 90-60-90? Czy jeszcze mniej w pasie? :)

Ehhh chciałabym takie wymiary miec:-). A mam 90-57 i do tej pory jest ok, ale w
              biodrach 100:-(. Cóż, jak noszę luźniejsze bluzki wyglądam bardziej
              proporcjonalnie, bo w bardziej dopasowanych to co najmniej dziwnie... Nie mogę
              na siebie znaleźc sukienek, spodnie mi odstają w pasie i jeszcze na dodatek ze
              stanikami mam problem. Czyli ogólnbie nie za ciekawie :-).
              • kasiamat00 Re: :)) 05.05.07, 20:57
                > Ehhh chciałabym takie wymiary miec:-). A mam 90-57 i do tej pory jest ok, ale
                > w biodrach 100:-(.

Panikujesz :) 90% kobiet dałoby się pokroić za Twoje wymiary. Pozostałe 10% to
                anorektyczki...

> Cóż, jak noszę luźniejsze bluzki wyglądam bardziej proporcjonalnie, bo w
                > bardziej dopasowanych to co najmniej dziwnie...

Nie dziwnie - kobieco! Atrakcyjnie! Dziwność może się brać ew. z totalnego
                niedopasowania ubrań (bo te co są w sklepach na Tobie muszą wyglądać w
                większości groteskowo, niestety). Poczytaj wątek o kolekcjach biustoprzyjaznych,
                może coś pomoże :)

> Nie mogę na siebie znaleźc sukienek

Norma

> spodnie mi odstają w pasie

Pocieszę Cię - nawet jakbyś miała 10 cm więcej w talii lub mniej w biodrach też
                by odstawały. Ja w dawnych dobrych czasach przy wymiarach 65/90 też nie mogłam
                niczego kupić.
                • chocochoco Re: :)) 06.05.07, 10:34

>
                  > Panikujesz :) 90% kobiet dałoby się pokroić za Twoje wymiary. Pozostałe 10% to
                  > anorektyczki...
                  >
                  Zawsze miło takie coś przeczytac, dzięki:-).
                  >
                  > Nie dziwnie - kobieco! Atrakcyjnie! Dziwność może się brać ew. z totalnego
                  > niedopasowania ubrań (bo te co są w sklepach na Tobie muszą wyglądać w
                  > większości groteskowo, niestety). Poczytaj wątek o kolekcjach
                  biustoprzyjaznych
                  > ,
                  > może coś pomoże :)

Czytałam nawet sama się pochwaliła sukienką jedną jedyną do tej pory która na
                  mnie pasowała
                  >

A co do spodni to jeszcze w miarę wyglądają bardzo niskie biodrówki i tego się
                  trzymam:-).
      • chocochoco I zmieniały się wymiary... 23.05.07, 18:38
        chocochoco napisała:

> Ja mam 65 pod biustem , a w biuście 90. O dziwo staniki 65F, a nawet FF są mi
        > za małe, za to G jest idealne. Jak to się ma do tebelek?? Chyba nijak.
        > Widocznie mam jakiś nietypowy kształt:-).

Teraz obwód w biuście podskoczył mi do 94 cm, chyba od dobrego stanika, a przed
        okresem nawet do 96 doszły, aż strach co będzie dalej...
        Chyba trzeba będzie znowu zmienic rozmiar...:-P
    • snorre duzy i rośnie... 05.05.07, 12:42
      90 pod
      130 "w"
      i nie wiem jaki stnik kubowac, bom w ciazy i po raz kolejny (wczesniej przez
      zwyczjne przybranie na wadze) biust sie powieksza.
      Staram sie kupowac 75G albo jeszcze lepiej H, ew. 80. Na logike w ciazy i do
      karmienia powinnam nosic 80HH, albo J? Jestem w cyckowej kropce
      • kasiamat00 Snorre, chodź tutaj: 05.05.07, 19:07
        75G jest na 100(Triumph)/103(Melissa)/106(Anglicy) cm w biuście...
    • prawie_jak_artystka Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 14.05.07, 15:26
      68/89 - właśnie wypróbowuję 70 E i F.
      Jak znajdę w jakimś sklepie niewirtualnym 65 F, to też przymierzę. Na mojej
      kochanej prowincji nie bardzo, bo wystarczy poprosić o D, to już sprzedawczynie
      głupio patrzą (jak zapytałam w takim zwykłym sklepiku o E to pokazali jakieś
      zabudowane brzydactwa, a w sklepie, gdzie mają Samantę i Triumpha, nie mieli i
      proponowali 75 D. To już przerabiałam i teraz wiem, że wcale dobrze nie leży.)
      • langsuir Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 17.05.07, 19:58
        82 pod biustem
        118 w biuście :)
        miseczki od E do G w zależności od firmy :)
        • a_gneskka Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 18.05.07, 03:06
          80/91, czyli 75C-70D ("triumpho-tabelkową" miseczkę A to może na piętę bym
          wcisnęła ;)
    • bea41 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 18.05.07, 10:08
      Pod biustem 77cm w biuście 100cm, czyli 75F.
    • krasnalek4 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 18.05.07, 12:09
      u mnie pod - 70/90 (czasem 92), dotychczas nosiłam 70D lub DD, ale teraz (po
      postach na forum) widze ze i 65 F lub G byloby dobre.
      Pozdrawiam.
      Magda
    • xseniaw Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 19.05.07, 11:49
      pod biustem 90 ale mieszczę się w 80, a w biuście 126 i niech któraś mnie
      pobije :D Rozmiaru nawet nie znam 80J? 80K? Bo polskie to chyba 80L
      • maheda Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 19.05.07, 12:33
        Hahaha :-) No nie ma szans, żeby Cię (na razie) któraś podbiła ;-)
        Ja miałam 87 pod biustem, noszę 80tki (ale w czasie noszenia 80tek zmienił mi
        się obwód pod biustem na 81, nie wiem, czego to jest kwestia), w biuście 120.
        U mnie jest o tyle śmiesznie, że część biustu mam w postaci zwałów tłuszczu na
        plecach, więc dobre na mnie są 80GG. Ale u Ciebie na pewno nie będą dobre :-)
        Spróbuj zacząć od angielskiego 80J, a potem zobaczysz, co dalej ;-)
        Na polskie (rozumiane jako obwód w biuście minus rozmiar stanika, 13 miseczka
        A, a potem co 2 cm kolejna literka alfabetu, bez podwójnych), lądujesz...
        czekaj, niech policzę.
        126-80=46, czyli:
        A (13 cm), B (15 cm), ... , L (35 cm), ... , R (45 cm), S (47 cm)
        Czyli 80S wg rozmiarówek p.t. "co dwa cm zmienia się rozmiar miseczki" :-)))
        Faaaajnie to wygląda :-))) No, jeśli jakiś stanik miałby bardzo rozciągliwy
        obwód, to nawet 75U :-D
        Ja teoterycznie powinnam nosić wtedy 80O, ew. przy rozciągliwych obwodach
        75R ;) więc poczułam się nagle przy Tobie małobiuściasta, zwłaszcza, że w
        praktyce dobre są na mnie staniki na 114 w biuście, czyli angielskie 80GG i
        przeliczane 75HH, co daje na "polską numerację" 80L i 75N.
        Praktyka jest jednak taka, że polskie firmy szyjące na duże biusty starają się
        jednak dostosować mniej lub bardziej do rozmiarów angielskich. Melissa szyje co
        prawda trochę mniejsze miseczki, ale z tego, co mówią dziewczyny na forum,
        jednak nie są to rozmiary typu "co 2 cm rozmiar miski" :-)
        • xseniaw Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 22.05.07, 08:41
          :) cieszę się że to piszesz chociaż perspektywa 80S powala na
          miejscu. ......poczekaj muszę dojść do siebie...... no dobra, ja właśnie
          chciałabym spróbować albo 80G alles, albo 80H lub 80I Melissy ewentualnie
          poprosić Melissę by uszyła mi na rozmiar, albo rzeczywiście zostanią mi sklepy
          angielskie
          • maheda Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 22.05.07, 09:57
            Allesa 80G możesz od razu sobie darować, nawet na mnie byłby za mały.
            Z Melissą strzelaj od razu w 80K, najwyżej wymienisz.
            A w ogóle, to istotnie polecam marki brytyjskie.
            Mnie też na początku przerażały te ceny, tak "brytyjczyków", jak Avocado, ale
            już się przyzwyczaiłam - moje ramiona i kręgosłup są ich warte.
            • xseniaw Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 23.05.07, 07:43
              Mahedo kochana, tylko widzisz moje piersi (nie wiem jak to napisać) są totalnie
              miękkie. Mogę z nimi wyczyniać prawie wszystko :D No i jeśli stanik ma
              rozciągliwą miseczkę to mogę go upchnąć. Po prostu nie lubię nierozciągliwych
              staników, a w rozciągliwe mieszczę się w mniejsze miseczki. Sama nie wiem co
              zrobić . Muszę kupić kilka staników a nie stać mnie na wydanie 300 zł tylko na
              staniki. :/
              • maheda Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 23.05.07, 09:15
                No to masz problem ;) Bo w markach większobiuściastych miseczki na pewno nie
                mają rozciągliwych miseczek. W żadnym modelu, o którym słyszałam, miseczki się
                najzwyczajniej w świecie nie rozciągają - nawet w tych przejrzystych stanikach.
                Ma to oczywiście związek z dobrym podtrzymaniem biustu, poza tym miseczka, w
                której upchnięty jest biust tak, że materiał stanika już bardziej nie może się
                rozciągnąć, pomyśl, na pewno nie jest (już) rozciągliwa ;) Różnica jedynie w
                tym, że kupujesz od razu miseczkę dobrą wielkościowo, która od razu pasuje na
                Twój biust, w miejsce kupowania miseczki "za małej", która po rozciągnięciu
                Twoich piersiom pasuje.

Ja sama jestem lekko za połową drogi od 30tki do 40tki, mam wiele kg nadwagi,
                więc chyba wiem, o czym mówisz, mówiąc o miękkości swoich piersi.
                I dalej podtrzymuję to, co powiedziałam - w miseczki Allesa 80G nie masz szans
                się zmieścić, a z Melissy celuj w 80K. Przynajmniej tyle zrób dla swojego i
                biustu, i kręgosłupa.

No i ja też uważałam, że nie stać mnie na wydanie 300 zł na same staniki, a
                jednak metodą "co dwa miesiące jeden" kupiłam cztery dobre na mnie staniki w
                granicach od 60 zł ("giełda staników" tutaj w wątku oraz Allegro!) do prawie 200
                zł (Avocado) i wierz mi, że zdecydowanie bardzo, ale to bardzo warto.
                • xseniaw Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 23.05.07, 10:52
                  kurcze Maheda, nie kupowałam nigdy nierozciągliwych staników właśnie dlatego,
                  że mi było w nich ciasno, i większość biustu po prostu się wylewała (jeszcze
                  niedawno nie wiedziałam o istnieniu internetowych sklepów dla biuściastych :),
                  zresztą sama chciałam taki założyć bo myślałam, że w Polsce takich nie ma). I w
                  sumie dopiero niedawno trafiłam na stronkę
                  www.duzy-biust.pl/forum/
                  z tamtąd na stronę stanikomani i z tamtąd tu. I nie wiem w co oczy wlepiać ;)
                  Chęć na nowe staniki zwiększyła się u mnie z dużej na ogromniastą. I wiesz co
                  chyba cię posłucham i pierwszy mój strzał to będzie Melissa 80K.
                  • kasica_k Rozciagliwosc stanikow 23.05.07, 15:28
                    Jeszcze a propos rozciagliwosci misek - wlasnie miski w stanikach dla
                    biusciastych powinny byc rozciagliwe jak najmniej, albo wcale. W rozciagliwej
                    misce biust bedzie skakal jak na sprezynce, tymczasem on powinien sie trzymac
                    wzglednie nieruchomo. A do tego, zeby piers sie zmiescila, potrzebny jest wlasciwy
                    rozmiar :)
    • figgin1 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 23.05.07, 12:09
      70-115
      • maheda Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 23.05.07, 14:47
        No to nie ma się co dziwić, że 70ff nie pasuje... 70ff jest na 99 cm w biuście!
        Spróbuj może 65J? Teoretycznie wylatujesz poza tabelkę, ale w praktyce może być
        różnie.
    • swierszczowa1 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 26.05.07, 17:42
      67/90 Zamówiłam 60g zobaczymy:)Wczesniej 70e, zanim odkryłam to forum bo nie
      wiedziąłm ze takie rozmairy jak 60g wogóle istnieją:)
      • aniazawieja Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 12.09.07, 14:45
        Ja mam 75 pod i 94 w biuście.
        Nosiłam 75 D/E, ale skłaniam się ku 70 F. Gdy takie cudo zakupię to dam znać, jak wrażenia:)
    • kaja543 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 26.05.07, 19:36
      ja 75 D/E
      • maheda 75D/E to NIE SĄ obwody w biuście i pod nim :) 26.05.07, 21:22
        Jakie masz obwody? Kiedy ostatnio się mierzyłaś? :)
        • mloda2008 aktualnie 75/94 a jak schudnę to się zobaczy ;-) 24.01.08, 18:22
          aktualnie mając troszkę zimowych nadprogramowych cm i kg moje wymiary pod i w
          biuście to 74-75/94 - zdefiniowano mnie na rozmiar 65 FF lub 60GG

Jak schudnę to mam na ogół ok. 70-91-92 ale to jeszcze się zobaczy i skoryguje
          bo ślub przede mną a przed takim wydarzeniem jakoś tak sam z siebie człowiek
          chudnie ;-)
    • takajedna_ja Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 28.05.07, 11:10
      70/98 czyli 70HH
      • catsumi Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 28.05.07, 11:20
        Ja mam pod biustem 75 a w biuście 96 cm :)
        • sahibus Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 26.08.07, 00:12
          Skad jestes?
          Bo zainteresowala mnie Twoja figura - forum gazety.
          Czy mozna sie pogapic na Twoj piekny biust np przy kawie?

pozdrawiam
          • kasica_k Do usunięcia n/t 26.08.07, 00:26

• suziliu Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 28.05.07, 23:10
        takajedna_ja - ten rozmiar to w polskiej rozmiarowce?
        Bo z angielskich firm to chyba powinnaś celowac w 65GG raczej...
    • len-kaa 75 E (czasem 75 D lub 75 F). 30.05.07, 14:23

• maheda Pytanie jest o obwody, a nie o noszone staniki ;) 30.05.07, 14:35
        Tutaj wiele z nas nosiło staniki, które okazały się źle dobrane.
      • justyhna 80 pod biustem, 92 w biuście 15.06.07, 23:22
        Hej! Pod biustem 80,5 cm a w biuście, ale nie wiem czy dobrze mierzę, ma być
        bez luzu,ale nie scisniete? to wychodzi 91,5. Nosze 80 B z triumpha ale nie z
        wszystkich jestem zadowolona. Czy ktoś pomoże mi jaki biustonosz powinnam nosić?
        • kasica_k Re: 80 pod biustem, 92 w biuście 15.06.07, 23:32
          Z przyjemnością - ale w tym wątku:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=62494567
          :)
    • likani Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 03.06.07, 00:50
      80/104 - biustonosze nosze 80D lub 75E (w zaleznosci od firmy) - i czytajac
      wasze opisy zastanawiam sie czy nie za male. Ale na mnie leza jak ulal.
      • origami_21 Re: jakie macie obwody pod biustem i w biuście? 13.06.07, 09:59
        Ja mam podobne (79/106) i w życiu bym się w E nie zmieściła! Noszę 34FF(75H)
        Chyba też powinnaś spróbować:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka