Dodaj do ulubionych

(.)(.) modelki

16.08.05, 14:04
dlaczego sa takie płaskie? nigdy nie widziałam modelki z dużymi piersiami a
jak juz cos ma na przodzie to raczej jest to fotomodelka i nadaje się do
playboya
czy podobaja Wam sie takie płaskacze?
czy posiadaczki piersi są traktowane wyłacznie seksulanie?
Obserwuj wątek
    • satia2004 Re: (.)(.) modelki 16.08.05, 14:16
      Hmmm.... ja też sie zastanawiam. Jeszcze 10 lat temu ideałem było 90-60-90,
      teraz 80-60-80, a przy takich wymiarach, zakładając pod biustem 70cm to nawet
      miseczka A jeszcze nie jest!!

Rozumiem mode na szczupłość, 90% kobiet ma biust do miseczki C ale JAKIŚ ma!
      • glista_ludzka Re: (.)(.) modelki 17.08.05, 13:29
        Myślę, że tu się też sprawdza obiegowa opinia, że większość projektantów mody
        to pedały, dlatego modelki muszą mieć chłopięcą figurę. Czy widział ktoś
        chłopaka z biustem lub szerokimi biodrami???
        • sigrun Re: (.)(.) modelki 17.08.05, 13:40
          Powiem z punktu osoby posługujacej się maszyną do szycia od czasu do czasu, że
          wymaga więcej cierpliwości dostosowanie standardowego wykroju do bardziej
          ponętnych kształtów. Dodatkowo jest to duża strata materiału, bo trzeba sporo
          powycinać tu i tam, robić zakładki, wyprofilować, etc. Generalnie z figurą
          klepsydry jest więcej zachodu. A tak, szast-prast, dwa cięcia et voila', kreacja
          gotowa!
    • bo.tak Re: (.)(.) modelki 18.08.05, 10:27
      hejka!
      modelki maja male biusty bo tak sa rekrutowane.. mniej materialu idzie i
      latwiej sie robi poprawki na ubraniach... Bardziej zaokraglone ksztalty
      wymagaja wiekszego kunsztu, a tak to kilka panienek moze jedna sukioenke nosic
      na roznych pokazach :>
    • zettrzy Re: (.)(.) modelki 22.08.05, 20:38
      potwierdzam diagnoze krawiecka - albo, jak to ktos pieknie ujal, "modelki musza
      byc chude aby bylo latwiej upiac na nich dowolnie wymyslone kreacje"
      pomijajac zuzycie materialu, czy ktoras z was widziala jak wyglada np.
      drapowana suknia na ciele z duzym biustem? albo linia empire, ktorej
      dedykowalam caly watek bo podoba mi sie a nie bardzo moge nosic? albo rozne
      zabudowane od gory ciuchy z wielkimi kolnierzami? a co z moda na przeswity,
      ktora wymaga by przezroczysta gore nosic bez stanika?
      przy duzym biuscie dobrze wygladaja tylko dekolty, krynoliny, pionowe ciecia,
      slowem wybor modelek z biustem zaweza pole dzialania projektantow
      przyjrzyjcie sie tez modzie z lat kiedy modelki mialy biusty - ostatnia taka
      epoka byla bodajze w latach 50, no i modna byla wtedy wylacznie linia X
    • bialachmurka Re: (.)(.) modelki 26.08.05, 14:29
      moim zdaniem odchodzi sie o tej dziwnej mody;) na FT ostatnio ogladalm
      kostiumy kompielowe i milo bylam zaskoczona , posiadaniem przez modelki dosc
      pokaznych biustow(i tu uwaga nie silikonow)
      • karhunvatukka Re: (.)(.) modelki 26.08.05, 14:32
        Ktos mi ostatnio mowil, ze w Izraelu opracowuje sie ustawe, ktora ma nie
        dopuscic do modelingu dziewczyn, ktore maja za niska wage itp. podobno takie cos
        ma byc takze w innych krajach, ale nie jestem pewna.
        Mysle, ze w niedlaekiej przyszlosci bedziemy mogly zobaczyc na wybiegu normalne,
        zgrabne dziewczyny, a nie anorektyczki :/
      • gonia28b Re: (.)(.) modelki 29.08.05, 15:41
        W przypadku kostiumów kąpielowych, w szczególności bikini wyjątkowo preferowane
        są do zdjęć modelki szczupłe, ale z dużym biustem. Bikini na dziewczynie
        płaskiej jak decha nie prezentowałoby się najlepiej. To chyba zrozumiałe.
    • przemkowa.b Re: (.)(.) modelki 26.08.05, 19:00
      nie podobają mi się "męskie klaty" na kobiecym ciele...:)
      Rzeczywiście posiadaczki piersi bywają traktowane wyłącznie seksualnie, na
      szczęście mnie nikt nigdy nie ośmielił się dać tego do zrozumienia, a to
      dlatego, że ja mam dość specyficzne spojrzenie...generalnie ludzie boją się ze
      mną zadzierać:)
      • tygrysek27 Re: (.)(.) modelki 26.08.05, 22:48
        ......a jak bys sie czula jakby ci ktos powiedzial ze nie podobaja sie mu krowie
        wymiona na kobiecej klacie ? Troszke subtelnosci.

Poiadaczka meskiej klaty.
        • bo.tak Re: (.)(.) modelki 29.08.05, 16:35
          Tygrysek, nie denerwuj sie... widzisz ze "... klata " jest w "" ;)
          pozatym, czytajac to forum musisz sie liczyc ze czasem nieprzychylnie sie
          wypowiadamy z... z... takiej zazdrosci... Nie takiej chorobliwej, tylko tej co
          sie pojawia jak patrzymy na ladne laseczki z malym biustem w idealnych
          bluzeczkach, bez stanikow, bo sie ubieraja tak jak my nie mozemy. Niektore z
          nas to boli, ale nie chcemy ich obrazac... jak pisze - to tylko chwila
          slabosci :)
          pozdrawiam wszystkie panie :)
          • przemkowa.b Re: (.)(.) modelki 21.09.05, 16:02
            O przepraszam, ja nie zazdroszczę żadnej chudzinie "płaskiej klaty". Mnie się
            nie podoba, jak kobieta nie ma biustu i mam dop tego prawo. A tygrysek nie
            utrafił niestety z tymi wymionami...no chciała mi dokopać ale jej noga się
            podwinęła. Przykro mi, bo jestem nieodmiennie zachwycona swoim biustem:))))))
            • tygrysek27 Re: (.)(.) modelki 23.09.05, 10:27
              Tak apropos to noga może sie powinąć a nie podwinąć....

Chciałam unaocznic jak nieprzyjemne moga byc takie sformuowania. Ale rozumieja
              to tylko ludzie o silnie rozwiniętej empatii więc dalsza z toba polemika jest
              bezsensowna. Może przysłania ja twój samozachwyt?
              Pozdrawiam.
            • satia2004 Re: (.)(.) modelki 23.09.05, 10:50
              przemkowa.b napisała:
              >A tygrysek nie utrafił niestety z tymi wymionami...no chciała mi dokopać ale
              jej >noga się podwinęła

Ejjj... przemkowa - nie tak ostro! Tygrysek nikomu nie chciała dokopać, zwróciła
              jedynie uwagę, że pewne określenia mogą być dla kogoś niemiłe. Okrślenie "męskie
              kalty" przez osobę z małym biustem może być tak samo źle odebrane jak "wymiona"
              przez biuściatą, czy "kurdupel" przez osobę niską :)
              • przemkowa.b Re: (.)(.) modelki 24.09.05, 15:19
                No dobra.
                Ale ja nie widziałam tygryska, a tygrysek nie widziała mnie.
                Ja napisałam "męskie klaty", bo autentycznie takie widziałam w telewizji, u
                modelek anorektyczek. Wiem, że są również zgrabne, szczuplutkie sarenkowate
                kobiety z małym A, ale to co ja widziałam było naprawdę straszne, to były młode
                (14 letnie) modelki, tak wychudzone i wycieńczone, że biust chyba nie ma szansy
                im nigdy urosnąć.
                Niepotrzebnie tygrysek wzięła do siebie to określenie, podobnież ja nie
                przyjmuję do wiadomości wymion. Wymiona ma może Ewa Sonnet (chociaż ona może by
                się obraziła:))), ja wiem, co mam z przodu:)))
                Musiałabym, powtarzam, zobaczyć tygrysek, chcąc ocenić.
                Moim zdaniem, skoro przejęła się określeniem "płaskacze" i "męskie klaty",
                powinna popracować nad wykształceniem w swoim umyśle głębokiego zadowolenia ze
                swego biustu.
                Ja mam takie, że nikt mi nie skoczy:)))
                • maith Re: (.)(.) modelki 30.03.06, 03:33
                  przemkowa.b napisała:
                  >Wymiona ma może Ewa Sonnet

Tygrysek pokazała Ci jak może wyglądać chamska wypowiedź na czyjś temat, a Ty
                  radośnie wygłaszasz taką wypowiedź o konkretnej osobie. Ona Cię nie obrażała. Ty
                  ES obrażasz. I tak jak Tygryska mogłaś się tu początkowo nie spodziewać, tak
                  osoby o podobnych kształtach jak ES zapewne także to forum czytają. Zupełnie nie
                  masz wyczucia.

> Ja mam takie, że nikt mi nie skoczy:)))
                  Nie biustu Ci brakuje, tylko empatii i klasy niestety.

• maith Re: (.)(.) modelki 29.03.06, 13:55
              przemkowa.b napisała:

> A tygrysek nie
              > utrafił niestety z tymi wymionami...no chciała mi dokopać ale jej noga się
              > podwinęła.

Chciała Ci pokazać, jak wygląda chamstwo pokazane z drugiej strony. Najwyraźniej
              miała nadzieję, że wtedy zrozumiesz.
      • maith Re: (.)(.) modelki 29.03.06, 13:52
        przemkowa.b napisała:

> nie podobają mi się "męskie klaty" na kobiecym ciele...:)
        To nie było zabawne. Weszłam sobie na forum o małych biustach i to co mnie
        najbardziej zdziwiło, to że nie rzuciły mi się w oczy takie wypowiedzi jak Twoja
        tylko w drugą stronę, dlatego przykro, że u nas można na takie podbudowywanie
        się cudzym kosztem trafić.
    • 18_lipcowa Re: (.)(.) modelki 24.09.05, 15:41
      annkier napisała:

> dlaczego sa takie płaskie? nigdy nie widziałam modelki z dużymi piersiami a
      > jak juz cos ma na przodzie to raczej jest to fotomodelka i nadaje się do
      > playboya
      > czy podobaja Wam sie takie płaskacze?
      > czy posiadaczki piersi są traktowane wyłacznie seksulanie?

Modelka jest tylko tłem dla ubrania. Ubranie ma zwracać uwagę, modelka ma byc
      niewidoczna więc falujące piersi w grę nie wchodzą.Poza tym ubranie łatwiej
      dopasowac, poprawić itp.
      Wniosek- płaska modelka ma za zadanie pokazać ubranie, cycata modelka z
      Playboya ma za zadanie podniecić i tym się różnią.
      • kasia-78 Re: (.)(.) modelki 25.09.05, 09:37
        Pytanie tylko dlaczego "tlo do ubrania" jest dziwolagiem ? Ubranie jest dla ciala nie odwrotnie. Cialo, tlo powinno reprezentowac cialo przecietnej klientki lub byc zblizone do idealu istniejacego w masowej wyobrazni.
        Moze krawcy uzywajacy anorektyczek nie potrafia uszyc ubrania dla realnego czlowieka, bo sa zwyczajnymi partaczami, ktorych stac tylko na wykreslenie linii za pomoca ekierki, geometrycznej jak modelki-szkielety ?
        • 18_lipcowa Re: (.)(.) modelki 25.09.05, 11:34
          kasia-78 napisała:

> Pytanie tylko dlaczego "tlo do ubrania" jest dziwolagiem ? Ubranie jest dla
          cia
          > la nie odwrotnie. Cialo, tlo powinno reprezentowac cialo przecietnej klientki
          l
          > ub byc zblizone do idealu istniejacego w masowej wyobrazni.
          > Moze krawcy uzywajacy anorektyczek nie potrafia uszyc ubrania dla realnego
          czlo
          > wieka, bo sa zwyczajnymi partaczami, ktorych stac tylko na wykreslenie linii
          za
          > pomoca ekierki, geometrycznej jak modelki-szkielety ?

Ja się z Tobą zgadzam i też nie wiem dlaczego tak jest.
    • daggy4 Re: (.)(.) modelki 29.03.06, 16:58
      letitia casta wcale nie jest plaska

img96.imageshack.us/img96/26/leti3cs.jpg
      • kasiapil Re: (.)(.) modelki 08.04.06, 17:39
        Laetitia to jedyny wyjatek.
        No i moze Heidi Klum.
        • karhunvatukka Re: (.)(.) modelki 09.04.06, 01:56
          Podobno Heidi Klum ma sztuczne, ale nie wiem, czy to na pewno :P
          • mpingo Re: (.)(.) modelki 09.04.06, 13:27
            Heidi Klum ma sztuczne piersi - została nawet nominowana do zaszczytnego grona
            "Supermodels With Good Implants" co ma niby znaczyć, że piersi są dobrze
            zrobione. Nie ma dobrze zrobionych.
            BTW ostatnio natknąłem się na program w Polsacie zatytułowany
            "Chcę być piękna". Wystąpiła w nim piękna policjantka, która pośród
            rozlicznych korekt plastycznych (lifting, zęby itd.) poprawiała sobie piersi
            które cyt. "wykarmiły dwójkę dzieci". Kiedy pokazywała je chirurgowi przed
            zabiegiem łzy stanęły mi w oczach - były takie cudne, miękkie, tak slicznie,
            łagodnie opadały a ona je wypchała silikonem w kształt sterczących kuli !
            Zbrodniarka ! :(
            • yaga7 Re: (.)(.) modelki 09.04.06, 14:32
              Oglądałam ten sam fragment i stwierdziłam, że jeżeli kiedykolwiek moje piersi
              będą tak wyglądać, to obowiązkowo sobie robię operację. Na szczęście mój
              narzeczony mnie doskonale rozumie i stwierdził, że się zgodzi ;)
      • ingeborg Re: (.)(.) modelki 09.04.06, 16:46
        fakt, laetitia ma absolutnie idealne ciało. ciekawe jaki rozmiar nosi?

(js.bethechange.org/madlove/images/laetitiacasta.jpg -> do porównania)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka