Dodaj do ulubionych

Kolekcje biustoprzyjazne :-)

• ptasia Dorothy Perkins 18.05.11, 08:00
      od niedawna w W-wie jest sklep Dorothy Perkins - doczytałam się w sieci, że sukienki przewidują miejsce na biust. To prawda. Mają też linię petite, a ta też jest przyjazna kobiecym kształtom. Kupiłam sukienkę właśnie petite, rozm. 10, z dekoltem kopertowym, spokojnie zmieściłoby więcej biustu, niż u mnie (ok. 93 cm, 30f). W spódnicy na lata 50-te (rozm. 8) zaś talię mam w talii, bez wora na plecach ;)
      Mają też sklep netowy, wysyłają do PL (na stronie sporo przecen itd.) www.dorothyperkins.com
      • mela1 Re: Dorothy Perkins 18.05.11, 12:13
        Gdzie jest ten sklep?
        • ptasia Re: Dorothy Perkins 18.05.11, 12:14
          W Złotych Tarasach, na 1szym p.
      • kasica_k Re: Dorothy Perkins 19.05.11, 15:43
        A rzucisz linkiem do tej sukienki? Jakiś miesiąc temu weszłam do tego sklepu i żadna nie wyglądała na potencjalnie biuściastą, nie chciało mi się nawet próbować przymierzać.
        • ptasia Re: Dorothy Perkins 19.05.11, 16:41
          proszę, ta: http://www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=33053&storeId=12552&productId=2349062&langId=-1&sort_field=Relevance&categoryId=264489&parent_categoryId=264487&pageSize=20

mierzyłam też to: http://www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=33053&storeId=12552&productId=2331373&langId=-1&sort_field=Relevance&categoryId=264490&parent_categoryId=264487&pageSize=20 w rozm. 8 - ładnie leżało, ale za długie na tunikę, za krótkie na sukienkę

oraz to http://www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=33053&storeId=12552&productId=2364618&langId=-1&sort_field=Relevance&categoryId=208783&parent_categoryId=226988&pageSize=20&refinements=Colour%7B1%7D%7E[blue%7Cgreen]&noOfRefinements=2 (rozmiar ok - 8 - ale wyglądałam jak przerośnięta pięciolatka)

i jeszcze taką kopertową dzianinową, w którą zmieściłabym wszędzie (w biuście też) ze 2 siebie w rozm. 8, na stronie już jej nie ma.
    • yaga7 Dorothy Perkins 31.05.11, 14:39
      Pierwszy raz robiłam zakupy w sklepie netowym (stacjonarnego w Kraku nie ma, chyba) i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.

Zamówiłam miedzy innymi tę sukienkę:
      http://www.dorothyperkins.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=33053&storeId=12552&productId=2429145&langId=-1&sort_field=Relevance&categoryId=208786&parent_categoryId=226988&pageSize=200

I o dziwo odcięcie kończy się pod biustem i sama sukienka jest fajnie dopasowana. Nie wiem, czy nie za mała (wrzuciłam do galerii), ale krój ma naprawdę bardzo probiuściasty.
      Zastanawiam się, czy inne maxi dress w DP też są tak przyjazne.
    • liveveb Tesco F&F kolekcja plażowa 31.05.11, 22:25
      Mile zaskoczenie nową kolekcją plażową.
      Nabyłam dziś taką tunikę:
      www.ffmoda.com/Products/women/F-F/Beachwear/HT11310410.aspx
      Cena fajna, rozm L mieści moje 30HH bez najmniejszego problemu, i to z duzym zapasem...
      Nie wiem jeszcze co będzie po pierwszym praniu, ale mam nadzieje, że będzie OK.
    • butters77 Orsay - sukienka maxi 19.07.11, 08:48
      Piszę, bo wiem, że są na forum wielbicielki długich kiecek. Mierzyłam ostatnio w Orsayu bordową sukienkę-tubę - sięgała mi za kostki (a mam 174 cm wzrostu). Sukienka odcinana pod biustem, góra kopertowa, mieściła mój biust w rozmiarze 65H. Rękawy falbaniaste, sięgające łokci - sukienka w stylu trochę cygańskim. Cała w drobny rzucik na bordowym tle, a miejscami (na biuście, przy dolnej krawędzi sukienki oraz na falbanach przy rękawach) - w większy wzór (tapetowo-florystyczny ;-)

Dół zupełnie prosty, sukienka przylegający do ciała.

Materiał ciężki, mięsisty - ładnie zwisa z sylwetki, ale i eksponuje wypukłości (dlatego ja ostatecznie jej nie kupiłam - góra podobała mi się bardzo, ale sukienka była dla mnie zbyt obcisła w biodrach).

Sukienka kosztowała ok. 130 zł i wisiała na wieszaku złożona na pół, przez co prawie ją przegapiłam - szukajcie bordowej zasłonki w drobny rzucik ;-) Mam nadzieję, że komuś się przyda ten nius :-)

-
      Powoli chodzę i rozglądam się...
      • beata-1978 Re: Orsay - sukienka maxi 16.08.11, 12:26
        od tygodnia jestem jej szczęśliwą posiadaczką - w rozmiar M zmieściłam effuniakowe 70H; cena 129zł
    • ruda.ja microfibra - gatta, yard itp. 15.08.11, 11:24
      Podpowiedzcie mi proszę jeśli macie doświadczenie.
      Podobają mi się bluzki, bluzy, golfy microfibrowe Gatty (jeszcze kilka innych firm widziałam na Alle). Niby wiem, że microfibra jest mięsista i rozciągliwa ale i tak się waham i nie wiem jaki rozmiar zamówić, żeby było w miarę obciśle ale nie spłaszczająco. W talii mam 75, w biuście 102. Skłaniam się ku M, choć producent podaje, że jest na 88-96 w biuście - chyba te kilka cm się rozciągnie?? Czy jednak L na 96-104? Sprzedawcy nawet nie raczą odpowiedzieć na maile, przymierzyć nie mam jak. Może któraś z Was nosi te ciuchy i wie jak wypadają.
      Dzięki :))
      • turzyca Re: microfibra - gatta, yard itp. 15.08.11, 17:11
        Raczej zaloz oddzielny watek, tu Twoje pytanie jest malo widoczne.
      • ola_pozytywna Re: microfibra - gatta, yard itp. 16.08.11, 10:22
        Jeśli są to te same, które oglądałam w jakimś sklepie, to są one dość krótkie, co moim zdaniem dość zaburza proporcje sylwetki. Zrezygnowałam z zakupu. Chyba, że ktoś jest naprawdę niewysoki.
        • anika772 Re: microfibra - gatta, yard itp. 31.01.15, 09:30
          Z Gatty- zdecydowanie M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka