Dodaj do ulubionych

Tragiczna pogoda

14.07.25, 20:08
Czy w Polsce będzie jeszcze szansa na grę ramieniem? Nakupowałam mnóstwo sukienuś na ramiączkach a tu codziennie kropi. Poza tym w pogodzie długoterminowej ukazuje się 17 stopni na koniec lipca. Nie mam nawet urlopu, żeby wylecieć do Egiptu, po prostu chciałabym przejść się zwyczajnie po moim mieście tanecznym krokiem, z rozwianym włosiem.
Nawet założyłam ponownie konto na Tinderze ale nie umawiam się z nikim, bo musiałabym iść w kardiganie.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:10
      Dziś w Warszawie żar się leje z nieba (z przerwą na burzę), zapraszam, graj tutaj.
      • koko8 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:13
        Co? Dziś w Warszawie było oberwanie chmury i jest letnio/chłodno.
        • angazetka Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:17
          Napisałam, że z przerwą na burzę. Poza tym upał od 9 rano.
          • koko8 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:25
            Szłam do.pracy pieszo kilka kilometrów rano i z powrotem po południu. Gdzie był ten żar z nieba? Ledwo 23 stopnie...
            • trzydziestolatka80 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:27
              No właśnie. Mi chodzi to taką pogodę igłę, 2 tygodnie po 28 stopni. Bez potrzeby brania parasolki i swetra na zmianę kiedy kończę wieczorem pracę.
              • fandorina Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:48
                Boże nieee!
            • angazetka Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:30
              Na Żoliborzu. Jeśli po półtorej godziny ulewnego deszczu w ciągu kwadransa chodniki są suche, to jest gorąco.
              • koko8 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:36
                No to w Warszawie pogoda najwyraźniej zależy od dzielnicywink. U mnie do tej pory stoją kałuże na chodniku. Jest raczej chłodno i rześko, tragedii nie ma - ale żeby "żar"?
                • kachaa17 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:49
                  Może mieszkasz po prawej stronie Wisły, tam jest zawsze chłodniej, prawie jak w Suwałkach 😉
                  • koko8 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:04
                    Wg tej teorii w dzielnicach na południe od Żoliborza powinno być cieplej, bo bliżej równika?
                    • kachaa17 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:06
                      koko8 napisała:

> Wg tej teorii w dzielnicach na południe od Żoliborza powinno być cieplej, bo bl
                      > iżej równika?
                      Ale to nie jest teoria, że dalej na wschód tylko chodzi o magiczną granicę Wisły.
                      • koko8 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:11
                        Ale że co? Po przejechaniu mostu z ronda de Gaulle do ronda Waszyngtona doświadczasz różnicy temperatur?
                        Napisz coś więcej.
                        • nenia1 Re: Tragiczna pogoda 15.07.25, 06:08
                          koko8 napisała:

> Ale że co? Po przejechaniu mostu z ronda de Gaulle do ronda Waszyngtona doświad
                          > czasz różnicy temperatur?
                          > Napisz coś więcej.

może inaczej odbieracie temperatury, myślałaś o tym? Ludzie siedzą w jednym pomieszczeniu i jednemu ciepło, drugiemu zimno.
                          • koko8 Re: Tragiczna pogoda 15.07.25, 10:05
                            nenia1 napisała:

> koko8 napisała:
                            >
                            > > Ale że co? Po przejechaniu mostu z ronda de Gaulle do ronda Waszyngtona d
                            > oświad
                            > > czasz różnicy temperatur?
                            > > Napisz coś więcej.
                            >
                            > może inaczej odbieracie temperatury, myślałaś o tym? Ludzie siedzą w jednym pom
                            > ieszczeniu i jednemu ciepło, drugiemu zimno.

Jak to.piszą na ematce -ogarnij drzewkosmile. Moje pytanie było do kachaa17 i jej teorii o cyt. magicznej granicy Wisły.
                            • lomek22 Re: Tragiczna pogoda 15.07.25, 15:33
                              W Warszawie jest ciut cieplej niż na Pradze.
                              smile
          • smietankowa33 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:19
            Ciekawe, u mnie pod Warszawą było dość ciepło od ok 12, tak ze 25 stopni. Potem burza i po burzy znowu ciepło, ale upałem bym tego zdecydowanie nie nazwała.
      • turbinkamalinka Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:45
        angazetka napisała:

> Dziś w Warszawie żar się leje z nieba (z przerwą na burzę), zapraszam, graj tut
        > aj.
        >

Może lepiej nie bo wszyscy normalni faceci zwieją z Warszawy. Niech lepiej jedzie do tego Egiptu. Przynajmniej będzie miała złudzenie że tej "gierki" na kogoś działają.
        • boogiecat Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:31
          turbinkamalinka napisała:

> Niech lepiej jedz
          > ie do tego Egiptu. Przynajmniej będzie miała złudzenie że tej "gierki" na kogoś
          > działają.

Ale chamowa 🤯😱
      • heca007 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:03
        Gdzie? U mnie było krótko 26 a zaraz potem już grzmiało i po burzy ledwie 19...
      • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 22:27
        Gdzie dziś w Warszawie miałaś „żar z nieba”?
        • elisabeth.nakatami Re: Tragiczna pogoda 15.07.25, 06:30
          Śródmieście, po godzinie 17:30. Mój samochód pokazał temperaturę na zewnątrz 29°C. A stał cały dzień w garażu podziemnym, więc słońca nie oglądał.

Niestety upały w mieście są nie do życia. Chłodzie i deszczu - wracaj i trwaj!
    • nenia1 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:13
      Gdzie w Polsce? Polska to duży kraj. Na północy marnie, na południu dzisiaj 24, prognozy na weekend sobota 24, niedziela 26.
    • trampki-w-kwiatki Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:18
      Przewidziałam tę patową sytuację nieświadomie, gdyż kupiłam w czerwcu sukienki z długim rękawem!
    • homohominilupus Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:18
      No tragedia. Jak żyć?
    • daniela34 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:19
      W Krakowie grałam dziś ramieniem idąc kapeluszu tanecznym krokiem na pocztę przy 30 stopniach
      • kocynder Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:54
        Przyślij kilka stopni do Trójmiasta, opłacę wysyłkę! I obiecuję oddać najdalej w październiku, mało używane!
      • beata985 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:13
        Ja tez miałam okazję .....jedną z nielicznych tego sezonu.....założyć sukienusie i przejść się po mieście z rozwianym włosem...następna szansa może trafi się za miesiąc?
    • marianna1960 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:35
      Pogoda super bo ne ma upałów. Trwaj chwilo..
    • kachaa17 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:56
      Ja dziś niczym nie grałam bo pojechałam w kurtce nad rzekę popływać. Chyba, że jak bylam w stroju to też się liczy. Ale w sobotę na parafialne święto poszłam do cerkwi wyjątkowo w spódnicy zamiast jak zwykle w sukience. Spódnica była ledwo przed kolano i miałam obawy czy mnie biskup nie wygoni. Zaszłam do cerkwi i przy nabieraniu wody święconej do butelki usłyszałam, ze bardzo ładnie dzisiaj wyglądam, podziękowałam i od razu zapytałam dlaczego i gość powiedział, że ładnie w spódnicy wyglądam, ładniej niż w sukience. Chciał coś jeszcze dodać ale powiedział, że później powie bo kobiety się gapią ale w sumie to chyba nie chciałam już nic więcej wiedzieć. Możliwe, że zagrałam nogą bo sukienki noszę zwykle za kolano.
      • kachaa17 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 20:56
        Albo może nawet zagrałam tylko kolanem.
    • rozwiane_marzenie Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:14
      Zasmucę Cię. Obejrzyj prognozy długoterminowe, z tego co zapowiadają tego lata ŻADNEGO dnia nie będzie z temperaturą powyżej 30 stopni. A w większość dni temperatura będzie oscylować wokół 22 stopni. Do tego często będą towarzyszyć nam opady.
      Dla jednych dobrze, dla innych nie - zależy co kto lubi. Ale raczej upałów tego lata nie ma co się spodziewać.
      • mocca25 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:39
        Obejrzyj prognozy długoterminowe, z tego co zapowiadają tego lata ŻADNEGO dnia nie będzie z temperaturą powyżej 30 stopni. A w większość dni temperatura będzie oscylować wokół 22 stopni. Do tego często będą towarzyszyć nam opady.

hip, hip - hurra!
      • witamina_d_3 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 22:27
        Srednio wierze w prognozy dlugoterminowe ale jesli ta ma sie sprawdzic to w to mi graj
      • lomek22 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 23:26
        Prognozy długoterminowe są dla ciężkich idiotów. Podobnie jak wróżby z kart, analizowanie znaków zodiaku czy dawanie na mszę.
        Nie istnieją póki co jakiekolwiek sensowne prognozy dłuższe niż 3-dniowe, nie ma takich możliwości technicznych.
      • elisabeth.nakatami Re: Tragiczna pogoda 15.07.25, 06:32
        To super wieści. Ja i mój kot lubimy to!
    • ga-ti Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:35
      Kupiłam dwie kiecki w sinsaju, na ramiączkach cienkich, na upały, ha ha 😆 wczoraj nosiłam jedna ze sweterkiem. Nie założyłam do tej pory wszystkich 'starych' sukienek, bo pogoda nie pozwala.
      Ech.
      Ale nic to, będę nosić ze sweterkami, żakietami, szalem jakimś, nie poddawajmy się 💪
    • hrasier_2 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:39
      trzydziestolatka80 napisała:

> Czy w Polsce będzie jeszcze szansa na grę ramieniem? Nakupowałam mnóstwo sukien
      > uś na ramiączkach a tu codziennie kropi. Poza tym w pogodzie długoterminowej uk
      > azuje się 17 stopni na koniec lipca. Nie mam nawet urlopu, żeby wylecieć do Egi
      > ptu, po prostu chciałabym przejść się zwyczajnie po moim mieście tanecznym krok
      > iem, z rozwianym włosiem.
      > Nawet założyłam ponownie konto na Tinderze ale nie umawiam się z nikim, bo musi
      > ałabym iść w kardiganie.
      Albo kokietujesz, albo grymasisz. Piękny czas na miłość teraz.
    • hanusinamama Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 21:48
      Jestem nad morzem. Padało do 15, potem sie zrobiło bardzo ciepło
    • lomek22 Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 23:23
      Straszne....
      Oby padało jak najwięcej, każdego dnia! Lipiec to tradycyjnie deszczowy miesiąc i niech to wróci.
    • borsuczyca.klusek Re: Tragiczna pogoda 14.07.25, 23:34
      Cudowna pogoda, przynajmniej człowiek się nie smaży jak skwarek 😊
      • kropkaa Re: Tragiczna pogoda 15.07.25, 00:35
        Nie chcę się smażyć, ale jednak miło by było nie marznąć w wakacje.
    • feniks_z_popiolu Re: Tragiczna pogoda 15.07.25, 06:28
      No trochę chłodno w porównaniu do ubiegłych lat ale żeby zaraz tragicznie? Przynajmniej pada bo susza była okrutna.
      No i jeszcze zostały 2 miesiące lata, sukienki jeszcze mogą się przydać 😀
    • szafireczek Re: Tragiczna pogoda 15.07.25, 15:39
      Skoro chcesz grać ramieniem to błędnie rozumujesz - przy takiej pogodzie możesz mieć większe szanse - idziesz, grasz ramieniem, deszczyk pada - podbiega kandydat i oferuje swój parasol/bluzę/marynarkę/zaprasza zmarzniętą Ty na herbatę/kawę pod dachem, itp. Oczywiście masz też szansę powiedzieć, że nie chcesz, bo się hartujesz, albo przyjąć ofertę. I po co w tej sytuacji Tinder.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka