Dodaj do ulubionych

Stanik do zadań specjalnych

08.09.25, 15:44
Czy możecie podpowiedzieć czego najlepiej szukać i gdzie, jeśli nie ze swojego doświadczenia to może ktoś z otoczenia używał. Szukam stanika na po operacji z rozcięciem mostka (niestety długim), wymyśliłam, że chyba powinien być rozpinany z przodu, miękki, bez fiszbin. Może czegoś podobnego używała któraś po operacji piersi, po mastektomii? A może zwykły sportowy w trochę za dużym rozmiarze wystarczy? Lekarze z którymi rozmawiam to sami mężczyźni, nie mam się kogo zapytać o takie praktyczne rzeczy.
Obserwuj wątek
    • ib_k Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 15:48
      W sklepach medycznych bez problemu kupisz biustonosze pooperacyjne
    • swiezynka77 Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 15:56
      nie wiem czy to wystarczy, ale zobacz pod hasłem "braletka' - zazwyczaj są miękkie i nie przylegają dokładnie między piersiami. jak trochę większy rozmiar wezmiesz to nie powinien drażnić rany
    • aankaa Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 16:00
      pooperacyjna.pl/?gad_source=1&gad_campaignid=22351994764&gclid=EAIaIQobChMI46CdkanJjwMVrUeRBR1nlBtrEAAYASAAEgLITfD_BwE

pinkbra.pl/14-biustonosze-pooperacyjne

to tak na szybko wyszukane
      • mia_mia Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 16:09
        Dziękuję, większość niestety odpada, bo spodziewam się jeszcze 3 dziur pod biustem, ale jeden model jest krótszy może się nada.
        • aankaa Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 16:12
          wrzuć "stanik pooperacyjny" - takich sklepów jest więcej
    • dolce-gabanana Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 16:05
      Ja braletki nie polecam, bo one są wkładane przez głowę, po operacji może być trudno.
      Natomiast bardzo polecam biustonosze bez fiszbinów z bon prix, ja mam jakiś stary model i kocham go bardzo, jest jak druga skóra. Poczytaj opisy, są takie modele dzianinowe, jak dla staników sportowych, ale nie sportowe, bo słabiej trzymają biust, za to są bardzo wygodne.
      Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i sprawności ❤️
      • mia_mia Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 16:11
        Dziękuję😘 Sama nie wierzę, że to się dzieje.
    • bazia_morska Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 16:45
      Matkojedyna, to jakas grubsza sprawa! Trzymaj się Dziewczyno! ❤️
    • arwena_111 Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 16:56
      Zerknij na taki - on jest dłuższy i wydaje się nie obciskający na dole. Ale ceny są bardzo wysokie - powinno być jakieś dofinansowanie.
      pinkbra.pl/biustonosze-pooperacyjne/133-10724-stanik-pooperacyjny-pamela-amoena-4026275446479.html#/8-kolor-bia%C5%82y/174-rozmiar-60_65

A tak poza tym - zdrowia życzę.
      • mia_mia Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 17:02
        No właśnie zapomniałam dopisać, że dłuższy się chyba nie sprawdzi, bo jeszcze będą jeszcze trzy rany pod biustem czy na brzuchu (nie wiem gdzie wypadną). Za życzenia dziękuję😘
        • arwena_111 Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 17:06
          To kurcze jakoś źle zrozumiałam - że chcesz aby obejmował ranę. Ale na tej stronie masz kilka krótszych, popatrz.
      • aankaa Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 17:02
        można wystąpić do NFZ o dofinansowanie - raz w roku w wysokości 120 zł

www.amoena.com/pl/amoena-life/nowe-zasady-refundacji-nfz-protezy-piersi-i-nakladki/
        • mia_mia Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 17:13
          Na szczęście ten temat mnie nie dotyczy, bo to chyba jeszcze gorsze dziadostwo (w sensie tematy onkologiczne)
    • malia Re: Stanik do zadań specjalnych 08.09.25, 17:50
      Mnie się wydaje, że staniki po operacji piersi nie sprawdza się w twoim przypadku, one co chyba mają trochę inne zadanie,, bo jedne muszą uciskać co raczej dobre nie będzie, a te po mastektomii też raczej nie. Jak będziesz miała rozpinaną klatkę piersiową , to ruchomość będzie mała, żadne braletki. Te pooperacyjne rozpinane na dużo haftek z przodu tez są niewygodne do zakładania w takiej sytuacji. Moim zdaniem miekki, bez fiszbin, luźny, z jednym zapieciem z przodu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka