19.11.05, 00:32
dobrze dobrany stanik, chodzi o to czy druty powinny przytegać do ciała tam
między piersiami. Chyba kupuję za małe, niby po zmierzeniu 85 pod E miska a i
tak wyskakują ;-(. Rorum jest super!
Obserwuj wątek
    • joanne21 Re: CZYYYYYYY 19.11.05, 15:19
      też mi się tak zdaje że powinien przylegać, kupiłam kilka markowych staników i
      są o niebo wygodniejsze, no i przylegają do ciała i dobrze podtrzymują przyduży
      biust
    • zettrzy Re: CZYYYYYYY 19.11.05, 15:31
      musi przylegac, wybierajac stanik nie sugeruj sie rozmiarem na metce tylko
      zawsze przymierz - czasem rozmiar jest oznaczony jako C lub D a tak naprawde to
      plaskie A, nie przez pomylke tylko taka rozmiarowka
    • gonia28b Re: CZYYYYYYY 20.11.05, 22:17
      Te z przylegającymi fiszbinami do tułowia są o wiele wygodniejsze. W naszym
      przypadku warto wydac trochę więcej kasy na dobry biustonosz. Triumph i Felina
      to zdaje się być dla nas minimum. Zresztą jest też tutaj gdzieś wątek o tym ile
      nas kosztują biusty - niestety niemało :-(
    • butters77 Re: CZYYYYYYY 21.11.05, 09:30
      Zdecydowanie powinny przylegac - mialam juz pare takich, co nie przylegaly i
      predzej czy pozniej okazywalo sie,ze sa do wyrzucenia.
      • monikinda Re: CZYYYYYYY 21.11.05, 10:26
        chyba zeby kupic sobie stanik otworze sklep z rozmiarami od D wzwyż i
        przymierzę wszystkie i może sobie coś kupię.! a wogólę to wstydzę chodzić się
        do sklepów ;-(
        • drzazga1 Re: CZYYYYYYY 23.11.05, 22:38
          Ha! Ja wlasnie jestem w fazie buntu i zaczynam myslec, czy aby nie powinnysmy
          sprawy jakos rozpropagowac, jakies protesty spoleczne przeciwko zmowie
          producentow, ktorzy nas dyskryminuja. Niechby wreszcie ktos zauwazyl, z
          estanowimy spory rynek.

Bunt wzial sie jak zwykle z zakupow odziezowych:(, dosc rzadko ciuchy kupuje a
          te na gorna czesc ciala najchetniej z jakiejs dzianiny, wiadomo, w razie
          potrzeby sie tu i owdzie rozciagnie. Niestety, wrzesien sie skonczyl i jakby
          pazdziernik zaczal*, nabycie kurtki stalo sie potrzba nie tyle palaca co
          ziebiaca.
          Poszlam ci ja do sklepu, a tam, owszem, kurteczki sa... probuje przymierzyc
          taka pikowana, no i suwak dosunelam do wysokosci biustu a dalej zadnych szans:
          (, przeciez nie bede chodzila w rozpietej:(((, wiekszy rozmiar dosunac sie
          owszem, dalo, ale wygladalam jak w waciaku, na biuscie opiete, ze szwy
          trzeszcza, a w talii miejsce na ewentualna ciaze. I tyle z moich planow kupna
          kurteczki wcietej w pasie, a w takim kroju byloby mi najlepiej pod warunkiem
          uszycia na indywidualne zamowienie chyba:(. Kupilam jakies cos o kroju battle
          dres i wygladam jak gruszka do gory nogami;)

* - tu gdzie chwilowo mieszkam, do tej pory pogoda udawala wrzesien
          • butters77 Re: CZYYYYYYY 24.11.05, 09:20
            > Kupilam jakies cos o kroju battle
            > dres i wygladam jak gruszka do gory nogami;)

:)))))
            A tak serio, to rozumiem Cie - sama mam plaszcz, w ktorym wygladam jak
            strongman:) - ramiona szerokie, w talii namiot..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka