monikinda 19.11.05, 00:32 dobrze dobrany stanik, chodzi o to czy druty powinny przytegać do ciała tam między piersiami. Chyba kupuję za małe, niby po zmierzeniu 85 pod E miska a i tak wyskakują ;-(. Rorum jest super! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanne21 Re: CZYYYYYYY 19.11.05, 15:19 też mi się tak zdaje że powinien przylegać, kupiłam kilka markowych staników i są o niebo wygodniejsze, no i przylegają do ciała i dobrze podtrzymują przyduży biust Odpowiedz Link
zettrzy Re: CZYYYYYYY 19.11.05, 15:31 musi przylegac, wybierajac stanik nie sugeruj sie rozmiarem na metce tylko zawsze przymierz - czasem rozmiar jest oznaczony jako C lub D a tak naprawde to plaskie A, nie przez pomylke tylko taka rozmiarowka Odpowiedz Link
gonia28b Re: CZYYYYYYY 20.11.05, 22:17 Te z przylegającymi fiszbinami do tułowia są o wiele wygodniejsze. W naszym przypadku warto wydac trochę więcej kasy na dobry biustonosz. Triumph i Felina to zdaje się być dla nas minimum. Zresztą jest też tutaj gdzieś wątek o tym ile nas kosztują biusty - niestety niemało :-( Odpowiedz Link
butters77 Re: CZYYYYYYY 21.11.05, 09:30 Zdecydowanie powinny przylegac - mialam juz pare takich, co nie przylegaly i predzej czy pozniej okazywalo sie,ze sa do wyrzucenia. Odpowiedz Link
monikinda Re: CZYYYYYYY 21.11.05, 10:26 chyba zeby kupic sobie stanik otworze sklep z rozmiarami od D wzwyż i przymierzę wszystkie i może sobie coś kupię.! a wogólę to wstydzę chodzić się do sklepów ;-( Odpowiedz Link
drzazga1 Re: CZYYYYYYY 23.11.05, 22:38 Ha! Ja wlasnie jestem w fazie buntu i zaczynam myslec, czy aby nie powinnysmy sprawy jakos rozpropagowac, jakies protesty spoleczne przeciwko zmowie producentow, ktorzy nas dyskryminuja. Niechby wreszcie ktos zauwazyl, z estanowimy spory rynek. Bunt wzial sie jak zwykle z zakupow odziezowych:(, dosc rzadko ciuchy kupuje a te na gorna czesc ciala najchetniej z jakiejs dzianiny, wiadomo, w razie potrzeby sie tu i owdzie rozciagnie. Niestety, wrzesien sie skonczyl i jakby pazdziernik zaczal*, nabycie kurtki stalo sie potrzba nie tyle palaca co ziebiaca. Poszlam ci ja do sklepu, a tam, owszem, kurteczki sa... probuje przymierzyc taka pikowana, no i suwak dosunelam do wysokosci biustu a dalej zadnych szans: (, przeciez nie bede chodzila w rozpietej:(((, wiekszy rozmiar dosunac sie owszem, dalo, ale wygladalam jak w waciaku, na biuscie opiete, ze szwy trzeszcza, a w talii miejsce na ewentualna ciaze. I tyle z moich planow kupna kurteczki wcietej w pasie, a w takim kroju byloby mi najlepiej pod warunkiem uszycia na indywidualne zamowienie chyba:(. Kupilam jakies cos o kroju battle dres i wygladam jak gruszka do gory nogami;) * - tu gdzie chwilowo mieszkam, do tej pory pogoda udawala wrzesien Odpowiedz Link
butters77 Re: CZYYYYYYY 24.11.05, 09:20 > Kupilam jakies cos o kroju battle > dres i wygladam jak gruszka do gory nogami;) :))))) A tak serio, to rozumiem Cie - sama mam plaszcz, w ktorym wygladam jak strongman:) - ramiona szerokie, w talii namiot.. Odpowiedz Link