Dodaj do ulubionych

Staniki bez fiszbin

15.05.06, 12:38
Czy jest szansa, żeby na duży biust kupić stanik bez fiszbin?
Noszę 75F, a ostatnio to już chyba nawet 75FF.
Szczerze mówiąc nigdy fiszbin nie lubiłam, a odpowiednio wyprofilowana
miseczka potrafi utrzymać biust bez konieczności wspierania się rusztowaniem.
Czy ktoś spotkał takie staniki bez fiszbin na przynajmniej F?
Ja znalazłam tylko 2, niezbyt urodziwe, w tym jeden sportowy:
www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=grandprix&
www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=goddess3&
Znalazłyście może coś atrakcyjniejszego?
Obserwuj wątek
    • butters77 Re: Staniki bez fiszbin 15.05.06, 14:04
      Jest taki dział w Bravissimo - "Soft cup and nursing bras" - aktualnie są tam
      dostępne 4 modele. Jeden z nich typowo macierzyński - z odpinanymi miseczkami
      (dostępny zresztą do rozmiaru.. L), ale pozostałe nie. Mi najbardziej się podoba
      pierwszy. Ale zobacz sama:)

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductList.aspx?cid=Lingerie_Soft+Cup+%26+Nursing+Bras&language=en-GB
      • butters77 Re: Staniki bez fiszbin 15.05.06, 14:05
        Pomyłka - dwa ostatnie modele mają odpinane miseczki. Ale dwa pierwsze nie.
      • maith Re: Staniki bez fiszbin 15.05.06, 14:45
        Dzięki :-) Czy za każdym razem, kiedy piszą "soft cup", to mają na myśli "bez
        fiszbin"? Nie wiem czemu zawsze mi się wydawało, że skoro mają być miękkie, to
        chodzi o to, że bez gąbki, nieutwardzane...

A mogłabyś w wątku o sklepach internetowych przybliżyć nieco same techniczne
        aspekty kupowania w Bravissimo? Bo skoro to sklep amerykański, to dochodzi tam
        jeszcze problem cła... Pewnie się dłużej czeka? A co z ew. wymianami/zwrotami?
        No w ogóle, jak się tam kupuje (bo zauważyłam, że zakupione tam staniki
        opisywałaś, ale samego sklepu chyba jeszcze nie...)
        • ansil Re: Staniki bez fiszbin 15.05.06, 15:46
          maith- w sklepach netowych jesli ma fiszbiny to raczej pisza underwired.. softy
          beda bez..

a bravissimo jest angielski- takze zadnego cla nie placisz.. w uni jestesmy ;)
          • maith Re: Staniki bez fiszbin 15.05.06, 15:59
            To czemu ja sobie ubzdurałam, że amerykański... nie wiem ;-)
            To że z angielskimi nie ma problemów z cłem, to już sprawdziłam nawet w praktyce
            przy okazji Brastopu :-)
    • pandziksa Re: Staniki bez fiszbin 15.05.06, 23:25
      maith nosimy podobny rozmiar i moim ukochanym biustonoszem jest minimizer
      naturany. poszukaj w moich postach . Ja nosze tak 75 FF-g i z tych minimizerów
      kupuję 80 E. Bo tylko do e mają. Jest praktycznie idealny. Kolorów jest masa.
      Bordo, biały ecru czarny, jasny róż śliwka. Tylko czarny jakiś ma inny materiał
      i był za mały. Także polecam. Możesz obejrzeć również go w galerii, na mnie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka