• anna-pia coraz więcej misek H widzę 05.10.06, 11:07
      oglądam te strony z bielizną i oglądam...
      to chyba jakaś nowa fobia ;)))
      • popea1 Re: coraz więcej misek H widzę 05.10.06, 12:04
        A nawet HH, w nowosciach...
    • mamusia1999 Re: Melissa 05.10.06, 16:30
      zamowilam sobie trzy, obsluga swietna.
      moje standardowe biustonosze to minimiser naturana bezowy, rozmiar 95D
      i 90E
      w melissie zamowilam 90E i sa ociupinke za male - robia sie niewielkie buleczki
      po bokach
      gdybym kupila 95 to nie mialabym zadnego zapasu na wypadek rozciagniecia sie
      obwodu
      za to "focus na dekolt" i profil rewelacja - zgrabne, okragle melony zamiast
      stozkow
      no i uczucie, ze wszystko trzyma sie kupy, choc to nie zbroja.

czyli wymiana na F, co?
      • maith Re: Melissa 05.10.06, 17:58
        Oczywiście, że na F :-)
        Poszerzanie obwodu przy bułeczkach nie ma ani odrobiny sensu, no i kształt by Ci
        się zdefasonował i podtrzymanie...
        • mamusia1999 Re: Melissa 06.10.06, 12:21
          hmm, a ja sie zaczelam zastanawiac. no bo jak nie zwieksze obwodu tylko miske,
          to sila rzeczy ta miska bedzie wieksza "w przod", a juz i tak nie jestem
          przyzwyczajona do tych widokow po tych wszystkich minimiserach i innych
          miekkich flakach.
          a jesli zwieksze obwod to moze fiszbiny beda mialy wieksze rozwarcie i wszystko
          sie zmiesci na szerokosc a nie "wystajnosc"?
          moze zamowie dwa i wyprobuje ;-)))
          • maith Re: Melissa 06.10.06, 14:35
            Ale Melissy nie są jakoś specjalnie "w przód" ;-) Moim zdaniem biust w nich
            wygląda po prostu elegancko. No chyba że poszerzysz sobie obwód i go
            zdefasonujesz, ale to szkoda by było.
            • anna-pia Re: Melissa 07.10.06, 22:29
              IMO staniki Melissy biust zaokrąglają porządnie, bez wypychania do przodu. Ja
              bym tylo powiększyła miskę, jak zwiększysz obwód, to ci fiszbiny biust na
              kawałki potną.
              • mamusia1999 Re: Melissa 09.10.06, 00:23
                zdaje sie na wasze doswiadczenia.
                melissa jest genialna - to moje dotychczasowe staniki byly do bani. dlatego
                efekt jest taki piorunujacy. moj szwagier wczoraj byl rowniez zszokowany,
                chociaz widzial mnie nie raz karmiaca.
    • mamusia1999 Re: Ktos juz pral? 12.10.06, 20:50
      I co? Jak sie trzyma?
      • anna-pia Re: Ktos juz pral? 12.10.06, 22:16
        prałam, a jakże
        trzyma się super, jeden i drugi
    • anna-pia zamówiłam 0106B, 0284 oraz 0285 20.10.06, 00:09
      jak tylko przyjdzie, to melduję :)
      • anna-pia Re: zamówiłam 0106B, 0284 oraz 0285 20.10.06, 13:21
        czyli te
        www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0106.html
        www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0284.html
        to trzecie do majtki do kompletu do stanika nr dwa ;p
        wczoraj w nocy zamówiłam, od razu dostałam odpowiedź, zapłaciłam, przed
        południem poinformowali, że przelew zaksięgowany i że wysyłają
        no, no
        • mamusia1999 Re: zamówiłam 0106B, 0284 oraz 0285 20.10.06, 18:37
          melissa jest w obsludze bezkonkurencyjna. bo z bieliznapolska.pl mozna pypcia
          dostac
          zamawialam rownoczesnie - melissa zdazyla mi sie juz opatrzec, a od
          bieliznapolska.pl dostalm jak na razie 1/3 zamowienia
        • anna-pia Re: zamówiłam 0106B, 0284 oraz 0285 24.10.06, 12:38
          jeszcze ładniejszy na biuście niz na zdjęciu, ładnie trzyma zaokrągla, podnosi,
          nie ściska do środka, ale i na boki nie rozpycha :)

www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0284.html
          jak wyżej

jak tak dalej bedzie, to sie do Melissy ograniczę ;)
          • popea1 Re: zamówiłam 0106B, 0284 oraz 0285 24.10.06, 17:16
            > www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0106.html
            > jeszcze ładniejszy na biuście niz na zdjęciu, ładnie trzyma zaokrągla, podnosi,
            > nie ściska do środka, ale i na boki nie rozpycha :)

cieszę się, ze opisałaś bo i ja miałam na ten model ochotę. A jaki rozmiar
            nosisz? I jak tam z rozmiarówką - przy 100 w biuście muszę HH zamówić, tak
            przynjamniej rzecze tabela.
            • anna-pia Re: zamówiłam 0106B, 0284 oraz 0285 25.10.06, 13:37
              popea1 napisała:

> > www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0106.html
              > > jeszcze ładniejszy na biuście niz na zdjęciu, ładnie trzyma zaokrągla, po
              > dnosi,
              > > nie ściska do środka, ale i na boki nie rozpycha :)
              >
              > cieszę się, ze opisałaś bo i ja miałam na ten model ochotę. A jaki rozmiar
              > nosisz? I jak tam z rozmiarówką - przy 100 w biuście muszę HH zamówić, tak
              > przynjamniej rzecze tabela.

pod biustem mam 78 czy 77, biorę 75 i jest dobrze - tzn. trzyma się, a nie
              ściska, zapinam na środkowe haftki
              w biuście mam 98, czyli jak dla 75 pod, to wychodzi F (w 75 pod F jest od 97 do
              99), i się zgadza, mam wrażenie, że nawet ciut większy biust by się zmieścił,
              ale na E bym nie zmieniła
              • anna-pia model 0284 25.10.06, 21:22
                niestety, ma jedna wadę, ale do zlikwidowania od ręki, na szczęscie
                ponosiłam dzisiaj cały dzień i jedna fiszbina poraniła mi skórę - muszę
                przesunąć je w dół i zaszyć, zajmi mi to pewnie 2 minuty, a będzie OK,
                sprawdziłam za pomocą agrafki ;)
                • anna-pia model 0106B 08.12.06, 12:43
                  kokardka jest śliczna, ale niestety lekko puściła kolor przy praniu i mam teraz
                  dwa małe śladu na staniku - ale z góry zaznaczam, że jestem leniwa i moje pranie
                  to namaczanie na noc
                  • czaroffnica24 Re: model 0106B 06.01.07, 13:03
                    Też mam ten model w stokrotki i zwykły czarny, rozmiar 75 H. Czy rozmiar ok to
                    wam nie powiem, bo dopiero szukam odpowiedniego (jestem jedną z tych nie
                    kumatych co to się dały w E wciskać).
                    Po pierwsze super obsługa, zamówienie złożone z piątek wieczorem plus kilka
                    pytań do obsługujących. A odp też w piątek. Przesyłka doszła już we wtorek.
                    Staniki naprawdę fajne. B.ładnie się układają. Są miękkie. Mogę ubrac obcisłą
                    bluzkę a mój profil wygląda dobrze.
                    Nie wiem co jeszcze opisać, jak się zmobilizuje <trudne dla mnie słowo> to wam
                    podeśle fotkę. Bo oba biustonosze mam już ponad miesiąć, chodzę naprzemiennie i
                    wciąż się zbieram do ich opisania. :]
    • mojakarolinka Super jest ta melissa 20.10.06, 21:47
      Jak zwykle wszystko zauważam po czasie :( Świetnie wygląda ta melissa, może nie
      ma tak dobrych zdjęć jak avocado ale biustonosze wyglądają na bardzo solidne i
      kojarzą mi się z avocado właśnie. Same dobre słowa piszecie na ich temat, to i
      ja zamówię :)

pozdrawiam
      k.
    • metalowiec77 Melissa 0270 25.10.06, 13:42
      żeby był porządek, wpiszę swoje żale nt Melissy tutaj, a nie w wątku o
      wymianie:)

Jestem chyba pierwszą niezadowoloną z Melissy na tym forum.

Kupiłam 0270 w kolorze czarno-oliwkowo-złoty. Był troszkę za mały,ale wiele z
      was pisało o lekko zaniżonej rozmiarówce, więc nie zdziwiłam się.

Biustonosz jest naprawdę ładny, fajne połączenie kolorów, śliczny szlaczek na
      ramiączkach. Wygląda na solidny. 70 to faktycznie 70, ciasto opina.

a teraz do rzeczy...

to w ogóle nie jest push-up!!!! przynajmniej na moim biuscie. O ZGROZO WRĘCZ
      PRZECIWNIE spłaszcza biust, sprawia, że piersi rozjeżdżają się na boki, pod
      pachy. To ostatnie wynika byc może z krótkich fiszbin bocznych, o których ktos
      już pisał. Nosząc ten biustonosz przez kilka godzin, miałam wrażenie, że mam z
      przodu pancerz krępujacy piersi. Problem jednak nie wynika z tego, że
      biustonosz był (lekko) za mały, bo nawet jak się nałoży trochę za mały stanik w
      dobrym fasonie, to piersi sie wylewają, a nie są skrępowane i jakby wciśnięte w
      klatkę piersiową.

Co więcej, nie mogę powiedzieć, że to nie jest mój wymarzony stanik, ale wręcz
      niestety chyba najgorszy w całej szufladzie.... Jak już pisałam, jest to winą
      konstrukcji i/lub fasonu, a nie np. złej jakości samego stanika.

Przykre to doświadczenie, bo naprawdę nastawiłam sie na tę Melissę z
      hurraoptymizmem i już zaocznie ją polubiłam.

Wiem, ze mierzyłam tylko ten jeden model, ale tak bardzo mnie rozczarował, że
      nie mam ochoty na nową próbę. Dziwię się tylko, ze tak wielu z Was te staniki
      odpowiadaja, to dowodzi tylko, ze kazdy biust ma swoją urodę i wymagania:))
      • bemaja Re: Melissa 0270 25.10.06, 21:26
        Dziwi mnie Twoja opinia skoro zdecydowana większość wychwala Melissę i jej
        konstrukcje to problem leży może nie w melissie?? Jak czytałam to Któraś z pań
        też ma ten model i jest zadowolona. Ja też jestem w jego posiadaniu i nie dam
        powiedzieć złego słowa na ten stanik i w ogóle melissy ( mam już prawie połowę
        kolekcję) Nareszcie mam bieliznę, w której wyglądam i czuję się jak kobieta a
        nie Barbapapa

• metalowiec77 Re: Melissa 0270 25.10.06, 21:58
          problem leży albo w melissie - czyli kosntrukcji tego konkretnego stanika, któy
          mierzyłam, albo w moim biuście, ale na ten temat to nie dam powiedzieć złego
          słowa bo po zerwaniu z 15 latami noszenia worków i wstrętnych babcinych
          staników czuję się nareszcie wystarczająco dobrze z moim biustem. Wychodzi więc
          na to, ze jednak Melissa jest winna;)) Oczywiście dotyczy to tylko i wyłącznie
          połączenia: ten model i moj bisut, co nie znaczy że dla pozostałych forumek nie
          moze być to nr 1
          cała historia ma następujący wniosek: trzeba nieustannie szukać swego idealnego
          stanika/producenta a mi się to jeszcze nie udało
        • maith Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane :-) 26.10.06, 01:34
          > Dziwi mnie Twoja opinia skoro zdecydowana większość wychwala

Większość Polek nosi rozmiar 75B - zaczniesz go kupować? ;-)
          Skoro większości pasuje... ;-)
          Chyba nie chodzi o to, żeby nosić to co pasuje większości, a to co pasuje
          konkretnej osobie. I żeby użytkowniczki uczciwie opisywały własne odczucia.
          Inaczej cała zabawa z naszym forum nie miałaby sensu.

Ja też mam problem z Melissą - zewnętrzne końcówki jej krótkich (i dodam,
          niezbyt elastycznych) fiszbin wbijają mi się w biust, co znacznie skraca możliwy
          czas noszenia tego skądinnąd bardzo ładnego stanika. Nigdy nie narzekałam na
          problem za krótkich fiszbin w stanikach innych firm: Felina, Panache, Triumph,
          Lepel, Gaia.
          Z drugiej strony rozumiem, że dla kogoś np. Panache czy Felina mogą mieć za
          długie fiszbiny. Podobnie jak dla części z nas zbyt wąskie są fiszbiny firmy
          Freya. Wszystko dlatego, że biust jest trójwymiarowy i reaguje indywidualnie.

Natomiast nie musisz bronić Melissy przysłowiowym reytanem, bo cały numer polega
          na tym, że nie szukamy tu jednej idealnej firmy dla wszystkich, a różnych,
          powtórzę, różnych :-) możliwości, żeby każda z nas (każda :-) była indywidualnie
          zadowolona :-)
          • butters77 Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 26.10.06, 09:46
            Zgadzam się z Maith - jeśli komuś nie pasuje, to BARDZO DOBRZE, że mówi o tym
            głośno - przecież wszystkie wiemy, że dobry stanik to niezwykle indywidualna
            sprawa - że poza standardowymi wymiarami są jeszcze takie cechy, jak kształt
            piersi, ich "usytuowanie" (blisko osadzone, "spoglądające na boki";) itp.
            Dlatego im więcej opinii, tym lepiej - bo tym bardziej wiarygodny mamy obraz.

Pozdrawiam:)
            • bemaja Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 26.10.06, 11:42
              Sorry, ale to nie znaczy, że należy winą obciążać producenta, że coś na kogoś
              nie pasuje i tylko to miałam na myśli
              • anna-pia Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 26.10.06, 13:56
                bemaja napisała:

> Sorry, ale to nie znaczy, że należy winą obciążać producenta, że coś na kogoś
                > nie pasuje i tylko to miałam na myśli

A kogo? Właścicielkę biustu? I nie wina, tylko taki ma producent krój i juz, to
                komus pasuje albo nie, Metalowiec napisała, że jej nie pasuje, i OK. Mi pasują,
                i tez jest dobrze.
                Jeśli stanik nie pasuje, to trzeba zmienic stanik, a nie dawać biust pod skalpel.
                • afternoon Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 26.10.06, 14:19
                  Ja mam podobne przejścia co Metalowiec. Zamówiłam 0329 i chociaż rozmiar w
                  zasadzie ok, to wszystko mnie gniotło i uciskało. Fason zupełnie nie dla mnie.
                  Odesłałam z żalem, bo wykończenie i wygląd stanika były fajne, ale niestety ...
                  brak kompatybilności z moim biustem :-(
                  • anna-pia Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 26.10.06, 21:00
                    afternoon napisała:

> Ja mam podobne przejścia co Metalowiec. Zamówiłam 0329 i chociaż rozmiar w
                    > zasadzie ok, to wszystko mnie gniotło i uciskało. Fason zupełnie nie dla mnie.
                    > Odesłałam z żalem, bo wykończenie i wygląd stanika były fajne, ale niestety ...
                    >
                    > brak kompatybilności z moim biustem :-(

to ostatnie IMO najlepiej oddaje istotę sprawy
                    :)
              • maith Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 26.10.06, 14:13
                Na szczęście nikt tu nie ma obowiązku składać samokrytyki własnych piersi i
                komentować firm bieliźniarskich w stylu "niestety do mojego nienormalnego biustu
                to niewątpliwe cudo nie pasuje" ;-) Nie o to tu chodzi.
                Dlatego jedni daną firmę będą wychwalali pod niebiosa (bo im akurat pasuje)
                a inni będą ją krytykowali (bo im akurat nie pasuje).

Czasem tylko z krytyki jakiegoś modelu wynika, że problemem jest raczej zły
                dobór rozmiaru (w stylu "podjeżdża mi pod kark i robią się bułeczki;-)to wtedy
                warto uświadomić problem.

Ale nie ma sensu wprowadzanie innej forumowiczki w poczucie winy, że coś jest
                nie tak z jej biustem, skoro nie pasuje jej model, który Tobie pasuje. Bo jeśli
                naprawdę wierzysz w statystyki, to powinnaś się przestawić chociażby na Triumpha
                (z oczywistych względów chwali go znacznie więcej kobiet niż Melissę;-)
                A że najładniejsze modele ma w małych rozmiarach? To przecież nie jego wina "że
                na kogoś coś nie pasuje" ;-)
                • popea1 Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 29.10.06, 11:41
                  >Triumpha
                  >(z oczywistych względów chwali go znacznie więcej kobiet niż Melissę;-)

Tak na marginesie dodam, ze mnie Triumph zupełnie nie pasuje, jeszcze żaden
                  rozmiar nie był na mnie dobry. Tylko nie mówcie, że "to nie wina Triumpha":)...
                  Jakie są te oczywiste względy? Triumph bardziej popularny, znany?
                  • maith Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 29.10.06, 16:09
                    Oczywiste względy są takie, że Triumpha używa znacznie więcej kobiet niż Melissy
                    :-) Pewnie dlatego, że działają od dawna,a w czasach komunizmu ich staniki były
                    takim bieliźnianym mercedesem.
                    Oczywiście w tych warunkach rynkowych Melissa zrobiła najlepszą możliwą rzecz -
                    zapewniła dodatkową wartość (pełniejszą rozmiarówkę), dzięki czemu szybko
                    zdobywa rynek, ale oczywiście pozycja Triumpha długo jeszcze będzie nie do
                    zdobycia - ich sprzedaż w porównaniu do sprzedaży polskich firm jest przecież
                    kolosalna.
                  • maith Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 29.10.06, 16:11
                    A chodzi właśnie o to, żeby nie kierować się statystyką i nie wygłaszać tekstów
                    w stylu "zatem to nie wina producenta" i nie sugerować, że to raczej z biustem
                    koleżanki jest coś nie tak.

I oczywiście czasem producent mógłby się poprawić (np. Melissa mogłaby lepiej
                    zabezpieczać końcówki fiszbin, a Triumph w ogóle poszerzyć rozmiarówkę),
                    natomiast nie można mieć uwag do biustów koleżanek, bo jak tu już Anna-pia
                    przytomnie napisała "Jeśli stanik nie pasuje, to trzeba zmienic stanik, a nie
                    dawać biust pod skalpel".

Chociaż my tutaj mogłybyśmy przyjąć do wiadomości, że biusty po prostu są różne,
                    bo są trójwymiarowe, dlatego pasują nam różne staniki :-)

• wiochna Re: Opinie tutaj ....do maith 29.10.06, 22:31
                      To fakt za komuny Triumph , był jak mercedes ( może dla tego, że nie było
                      konkurencji), ale do dnia dzisiejszego z mercedesa pozostało tylko
                      przyzwyczajenie i wysoka cena. Niestety, ale Triumpha pod względem jakości
                      wykonania prześcignęło już wiele firm, wychodzące fiszbiny, pękające koronki w
                      Triumphie są nagminne!!
                      O „skalpelu” i statystyce przecież nikt nie pisał?! Tak jak ja zrozumiałam
                      wypowiedzi to chodziło o to, aby nie pomstować na producenta i wytykać jakieś
                      złe formy skoro akurat jakiś jeden biustonosz nie pasuje na pojedynczą osobę, a
                      na inne osoby są idealne jak widać z wcześniejszych wypowiedzi, również Twoich!!
                      • kasica_k Re: Opinie tutaj ....do maith 29.10.06, 22:55
                        Zaraz, zaraz. Nie widze powodu, dla ktorego mialabym nie narzekac
                        na produkt, ktory mi sie nie podoba, nawet jesli swietnie pasuje na
                        100 innych forumowiczek. I tego wlasnie oczekuje od innych
                        uczestniczek forum - ze beda wypowiadac swoje wlasne zdanie i kropka.
                        Forum nie sluzy do "oddawania sprawiedliwosci" producentom czy
                        klocenia sie, ktory cacy, a ktory be, tylko do wymiany opinii. Wlasnych,
                        prywatnych opinii o konkretnych produktach i producentach. Bo to sie
                        nam wszystkim najbardziej przyda.
                      • maith Re: Opinie tutaj ....do maith 30.10.06, 11:25
                        > wykonania prześcignęło już wiele firm, wychodzące fiszbiny, pękające koronki w
                        > Triumphie są nagminne!!
                        Co mam Ci napisać? Że to Twoja "pojedyncza" opinia, a oni mają w samej tylko
                        Polsce tysiące zadowolonych klientek? :-) Co swoją drogą jest prawdą. Bo że
                        Metalowiec, która "ośmieliła się" skrytykować Melissę nie szalała z określeniami
                        w stylu "nagminnie" to inna sprawa.
                        Albo przyznajemy każdemu prawo wyrażenia [własnej] opinii, albo uznajemy, że po
                        przekroczeniu jakiejś liczby wypowiedzi pozytywnych krytyka producenta podlega
                        cenzurze ;-)
                        Każdy ma prawo "wytykać" producentowi, co chce. Po jakimś czasie będziemy
                        wiedziały, że "o, to pasuje X, to mi pewnie nie będzie pasowało", albo "o Y
                        uważa, że za bardzo w tę stronę, czyli idealne dla mnie".
                        Zatem nawet jeśli tylko Tobie jednej na całą Europę zdarzyłoby się pęknięcie
                        koronki w Triumphie, to masz prawo o tym napisać.
                    • popea1 Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 30.10.06, 08:58
                      Mądrego przyjemnie posłuchać:) Słusznie prawisz.
            • mamusia1999 Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 30.10.06, 08:56
              biusty i gusta to sa nawet tak rozne, ze co dla jednej wada dla innej zaleta.
              ja np. w melissie lubie akurat ta stosunkowa "sztywnosc". lubie zawsze miec
              ucucie, ze balony sie trzymaja kupy i sa na swoim miejscu. nie lubie falujacego
              biustu, nawet gdyby optycznie bylo ok.
              wiec taka pozornie "krytyczna" informacja bylaby na plus cenna.
              • afternoon Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 30.10.06, 09:38
                a jaki model kupiłaś - chodzi o tę "sztywność", bo 0329, który wypróbowałam,
                był z tych, w których "falowanie" jest dość odczuwalne, brrr
                • anna-pia Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 30.10.06, 12:17
                  afternoon napisała:

> a jaki model kupiłaś - chodzi o tę "sztywność", bo 0329, który wypróbowałam,
                  > był z tych, w których "falowanie" jest dość odczuwalne, brrr

Mam 0106, ale to ten sam krój - troszke mi falowało, dopóki odrobine nie
                  podciągnęłam ramiączek, wtedy przestało (brr, tez nie cierpię tego uczucia).
                  A może miseczka za mała?
                  Hm, więcej nie wymyślę, bo jak na tutejsze normy, to ja deskowata jestem ;)
                • mamusia1999 Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 30.10.06, 21:18
                  ja mam modele 0249 i 0250, ten pierwszy trzyma lepiej.
                  • anna-pia Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 31.10.06, 13:29
                    mamusia1999 napisała:

> ja mam modele 0249 i 0250, ten pierwszy trzyma lepiej.

0250 znalazłam, ale 0249 - nie
                    • bemaja Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 31.10.06, 13:40
                      A ja tak, znalazłam 249! Szukajcie w katalogu majtki stringi
                      • anna-pia Re: Opinie tutaj mają być uczciwe, a nie uciszane 31.10.06, 21:09
                        uff, a ja myślałam, że jakis model stanika przegapiłam ;)
      • anna-pia Re: Melissa 0270 - do Metalowiec 30.10.06, 12:20
        A tak z głupia frant zapytam: mogłabyć pi razy oko biust swój opisać? Bo z tego,
        co napisałaś, wynika, że masz taki "bardzo razem do przodu", czy się mylę? ja
        mam taki na boki i mi zbiera, więc skoro u Ciebie jest na odwrót...
        • magdarrr 0329 30.10.06, 19:35
          W końcu i ja nabyłam swoja pierwszą Melissę- model 0329. Dziś z radością
          odebrałam ją z poczty, ale niestety moja radośc minęła po przymiarce. Nie
          odpowiadają mi za krótkie fiszbiny i to, że jest za bardzo wykrojony pod pachą.
          Co więcej też czuję, że biust mi w nim faluje... teoretycznie rozmiar jest OK-
          nie ma bułeczek, ale najwidoczniej nie jest to model dla mnie. Szkoda, bo
          bardzo był mi potzrebny zwyczajny, gładki, cielisty stanik. Póki co się
          zraziłam, więc odeślę i poczekam na pieniądze. Może za jakiś czas znowu skuszę
          się na Melissę? Możw tzw. push up byłby stabilniejszy? Nie wiem tylko czy są to
          takieordynarne, grube gąbki czy może takie delikatne jak w heaven?
          • afternoon Re: 0329 31.10.06, 09:46
            No więc właśnie, potwierdzasz moje odczucia co do tego stanika. Ja ciągle
            miałam wrażenie, że mi się te fiszbiny przemieszczają w jakichś tajemniczych
            kierunkach i układają biust pod dziwnym kątem. Rozmiar był ok, choć normalnie
            noszę 75D, jednak uprzedzona o zawyżonej rozmiarówce, zamówiłam 75E. Na
            szczęście obsługę mają bardzo dobrą i zwrot pieniędzy następuje błyskawicznie.
            Też mam ochotę na danie im szansy i wypróbowanie innego modelu, ale waham się
            jeszcze i pilnie śledzę opinie innych forumek.
            • bemaja Re: 0329 31.10.06, 10:22
              > noszę 75D, jednak uprzedzona o zawyżonej rozmiarówce, zamówiłam 75E.
              To nic dziwnego, że Ci faluje skoro kupiłaś o nr większy. Przekonałam się, że
              należy kupować taki rozmiar, jaki się nosi. Ich rozmiary są zgodne z tabelką,
              jaką umieścili na stronie sklepu i chwała im za to, bo nie we wszystkich
              sklepach ta zgodność występuje.
              • afternoon Re: 0329 31.10.06, 10:31
                nie zrozumiałaś: wielkość była akurat, nie pasował mi kształt fiszbin i krój
                miseczki. Normalnie w Avocado i Triumphie zamawiam 75D, tu ten rozmiar na pewno
                byłby trochę za mały.
        • metalowiec77 Re: Melissa 0270 - do Metalowiec 06.11.06, 12:03
          hmm, nareszcie mam czas odpisac na Twoje frapujace pytanie:))

wczoraj nawet obejrzałam się przed lustrem:) i tak: biust mam dosyć nisko, jest
          on raczej z tych budyniowatych, miękkich, nie jest tak bardzo do przodu, ale
          też chyba nie rozjeżdża się na boki. Tak naprawdę trudno mi stwierdzić
          obiektywnie, bo zbyt wiele biustów w całości i w naturze nie widziałam:))

No i cóż robi mi Melissa? Wyobraź sobie, że na miękkie, niesterczące piersi
          kładzie wielkie łapy wielki facet, chcąc wcisnąć mnie w ścianę. Przy czym nie
          robi, jak często na filmach, takich łódeczek z dłoni, w które zbiera piersi,
          ale po prostu robi mi placka z piersi. Tak właśnie czułam się w tym staniku
          Melissy:(( Bo i biustonosz solidny i porzadny (to +). Miałam wrażenie, że mam
          na niego za delikatne piersi. Biustonosz ten robił coś, czego nie cierpię -
          upychał biust pod pachy, rozpychał go na boki, zostawiając mi po środku szeroki
          pas startowy.... Kompletnie brak mi wyobraźni, żeby uznać go za push-up, ale
          widać, każdy biust inny i zgodnie z tym, co piszą niektóe dziewczyny, jednak u
          nich się sprawdza:)

• anna-pia Re: Melissa 0270 - do Metalowiec 06.11.06, 12:31
            metalowiec77 napisała:
            > Miałam wrażenie, że mam
            > na niego za delikatne piersi. Biustonosz ten robił coś, czego nie cierpię -
            > upychał biust pod pachy, rozpychał go na boki, zostawiając mi po środku
            szeroki pas startowy....

Wiesz co, chyba tu jest problem - we wrażliwości. Osobiście wykarmiłam dwoje
            dzieci, więc moja wrażliwość na staniki stępiała już nieco.
            Podziwiam Twoją determinację w szukaniu :)
            • metalowiec77 Re: Melissa 0270 - do Metalowiec 06.11.06, 13:11
              dzięki! jak już odkryłam, że nie jestem dziwolągiem, to szukanie stanika stało
              się moim ulubionym sportem:)))

może zatem Melissa najbardziej pasuje matkom po przejściach:))
              pozdrawiam
              • butters77 O wielkich łapach;) - do Metalowiec 06.11.06, 13:21
                metalowiec77 napisała:

> dzięki! jak już odkryłam, że nie jestem dziwolągiem, to szukanie stanika stało
                > się moim ulubionym sportem:)))

Heh, ja miałam tak samo:)
                Metalowiec, po Twoim opisie (z dłońmi położonymi płasko na biuście) przypomniał
                mi się Comexim - bo ja z ich stanikami miałam bardzo podobne spostrzeżenia.
                Wniosek jeden - na pewno nie warto się w takim staniku męczyć, on się nie
                "wyrobi". Mój model Melissy akurat dobrze leży, choć drobne niedociągnięcia są -
                ale jest miękki i myślę, że dzięki temu lepiej się układa. Twój push-up miał
                pewnie usztywniane miseczki?
                • metalowiec77 Re: O wielkich łapach;) - do Metalowiec 06.11.06, 14:17
                  zgadza się, usztywniane
                  • bemaja Re: O wielkich łapach;) - do Metalowiec 06.11.06, 14:28
                    Z tego barwnego opisu wydaje mi się że poprostu kupiłaś biustonosz o kilka
                    rozmiarów za mały
                    • butters77 Re: O wielkich łapach;) - do Metalowiec 06.11.06, 14:39
                      Nie, to wcale nie musi być kwestia rozmiaru. Ja z Comeximem miałam dokładnie to
                      samo (również przy usztywnianych miseczkach) - a przymierzałam kilka rozmiarów.
                      Miseczki były po prostu zbyt płaskie (choć fiszbina miała ogromny obwód). Jak tu
                      już zostało powiedziane - wszystko zależy od indywidualnego biustu.
                    • metalowiec77 Re: O wielkich łapach;) - do Metalowiec 06.11.06, 15:40
                      naprawdę mam już dosyć rozpisywania się, co takeigo złego zrobiła mi Melissa, a
                      w szczególności po postach takich, jak Twój - wydaje się, ze jesteś
                      nieprzejednaną zwolenniczką tej firmy, ciekawe nawet, czy nie masz z nimi
                      blizszych związków.
                      wybacz, ale naprawdę na tym forum kazda z nas pisze o swoich OSOBISTYCH
                      odczuciach i dany model danej firmy może komuś po prostu NIE PASOWAĆ

lat mam prawie 30 i wiem, co to za mały biustonosz, a kiedy chodzi o coś innego
                      • metalowiec77 Re: O wielkich łapach;) - do Metalowiec 06.11.06, 15:42
                        to było do Bemai
        • metalowiec77 Re: Melissa 0270 - do Metalowiec 06.11.06, 12:09
          hmmm, właśnie sobie jednak wyobraziłam, że byłby to dobry biustonosz dla
          dziewczyny naprawdę szczupłej, tzn. takiej, która nie ma grama tłuszczyku na
          plecach i pod pachami. Jezeli cały biust zawiera się w tym, co sterczy z
          przodu, nie trzeba niczego "zbierać" spod pach - a to największa porażka
          Melissy chyba - to być może Melissa daje sobie radę. Ale to tylko takie
          gdybanie.

U mnie niestety w Melissie tłuszczyk spod pach, którego jest ileś tam, ale bez
          przesady, wędruje nad pas stanika, pod pachę do góry. brrrrrr
    • wiochna Re: Melissa 26.10.06, 14:39
      Witam Was Panie,
      Tak sobie czytam Wasze wypowiedzi i na ich podstawie zainteresowała mnie
      Melissa. (Jestem ich klientką - zadowoloną) Wszystkie bez wyjątku macie rację.
      Rozumie bemaja i poniekąd zgadzam się z jej myśleniem a mianowicie, jeżeli np.
      100 a może 1000 jest zadowolonych, a 5 nie to, o czym świadczy chyba o tym, że
      swoje modele i jak to ujęła metaliczna konstrukcje są optymalnie OK.
    • maheda 0235? 31.10.06, 20:11
      A czy któraś kupowała ten?
      www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0235.html
      zastanawiam się nad nim
    • popea1 Melissa 0335 i 0106 04.11.06, 12:12
      Kupiłam 2 modele:

www.melissa.nazwahttp://www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0335.html.pl/kolekcja/Melissa0105.html
      i
      i jestem bardzo zadowolona. Biust jest uniesiony, nie wychodzi poza kontur
      ciała, nie "lata" i wygląda po prostu dobrze. Wygodne bardzo, fiszbiny,
      ramiączka nie uciskają, ani żadnej krzywdy nie czynią. Mam 100 w biuście i 73
      pod, kupiłam 70HH - zgodnie z tabelką· Ten stanik z haftem jest 2 cm dłuższy w
      obwodzie niż gładki- nie wiem, może to dla kogoś istotne. Aha, stanik gładki
      jest bardziej zbierajacy, a oba są dość zabudowane.
      Przesyłka wysłana w dniu zamówienia.
      Minusy? - 100% poliester, co nie kazdemu musi odpowiadać.
      SZerokie ramiączka, tasiemka bez żadnej ozdoby.

pozdr.
      popea
      • anna-pia Re: Melissa 0335 i 0106 04.11.06, 21:23
        0335
        www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0335.html mam, beżowy
        0106 nie poprawiam linka ;) też mam

zapytam głupio: jak sprawdzałaś obwody? mierząc miarką, czy przyłożyłaś jeden do
        drugiego? przyznam, że zauważyłam, że różnią się nieco obwodami, ale nie
        przywiązywałam do tego wagi, bo u mnie różnie bywa w zależności od "pory
        hormonalnej" ;)
    • maith Reasumując 05.11.06, 17:15
      Wygląda na to, że Melissa jest wyjątkową firmą, bo ma nietypową konstrukcję fiszbin.
      One są krótsze, ale nie w tym znaczeniu, że ściskają biust mniejszą obręczą, nie.
      One kończą się na dole bardziej płasko.
      Dzięki temu dla wielu osób może to być jedyny fason biustonosza, który nie
      będzie ich gniótł.
      Za to inne będą wyjątkowo odczuwały gniecenie, tyle że w nietypowym miejscu, bo
      wcześniej niż reszta w pozostałych stanikach ;-)
      Pewnie ilość zadowolonych byłaby większa, gdyby zakończenia tych fiszbin zostały
      jakoś lepiej zabezpieczone (wniosek racjonalizatorski :-)

Są wśród nas osoby, którym żaden inny stanik tak dobrze nie ułoży biustu i
      takie, którym ułoży go znacznie gorzej od innych staników.

Reasumując, uważam, że każda dziewczyna, która nie może znaleźć idealnego
      stanika powinna wypróbować też Melissę, bo przez to że jest nietypowa, dla wielu
      będzie jedynym idealnym stanikiem.
      Ale trzeba mieć świadomość, że są wśród nas również osoby, którym Melissa
      zupełnie nie pasuje i takie, którym nie do końca pasuje.

I nie ma co robić ludziom złudnej nadziei, że to są staniki "dla każdego", bo
      żaden taki nie jest. Jedne biusty wyglądają lepiej w stanikach firmy X, a inne w
      stanikach firmy Y. Jednym jest wygodniej w stanikach X, innym w Y i tyle.

Zupełnie osobną kwestią jest fakt, że Melissa zasługuje sobie na dużą pochwałę
      na forum za to, że ma przyzwoitą rozmiarówkę (doszli do HH, głównie w 70, ale
      czasem i w częstszym 75, a oprócz tego mają sporo H i jeszcze więcej G) i robi
      przy tym ładne staniki (przynajmniej mój 0253 jest naprawdę ładny i elegancki i
      ma śliczną koronkę, reszty na żywo nie widziałam :-) Do tego nie szaleją z
      cenami (60-70 zł na stanik większość biuściastych jest w stanie czasem wydać).
      I za to na pewno należy ich pochwalić, bo znacząco poszerzają nasz wybór.
      • butters77 Re: Reasumując 06.11.06, 13:32
        Maith ma 100% racji. Oczywiscie warto wypróbować melissę - jak każdą polską
        firmę, bo jednak kupowanie w polskich sklepach internetowych jest mniej
        kłopotliwe (mniejsze ryzyko "zagubienia" przesyłki) itp. - a poza tym nie
        pamiętam, kiedy ostatnio zdobyłam gdzieś stanik DLA BIUSCIASTYCH w tak niskiej
        cenie.
        I ja generalnie z ich staników jestem zadowolona (tzn. z jednego, który mam:),
        ale na pewno nie jest to najwygodniejszy stanik na świecie. Ale na pewno też w
        żadnym "zwykłym" sklepie nie kupię nawet na tyle wygodnego:)
    • annasi23 Re: Melissa 13.11.06, 10:59
      Narobiłyście mi takiego smaku tą Melissą że nie mogę się doczekać kiedy
      przestanę karmić. Narazie wszelkie zakupy pięknej bielizny mijają się z celem
      bo rozmiar stale się zmienia. No cóż, cierpliwości!
    • wiochna film & moda 01.12.06, 19:34
      Widziałyście? Ze strony melissy można wejść i oglądnąć drugą stronę tę filmową.
      W linku o firmie na stronie 2 jest adres. Widziałam – fajne!!
      • monikinda zmniejszyło mi się i nie wiem jaki kupic rozmiar 11.12.06, 13:44
        po przeczytaniu innego postu na forum zeby obwisniety biust zmierzyc w staniku
        w mojej dotychczasowej melisie 0279 rozmiar 75h wyszło mi 90 cm obwodu w
        biuscie i 80 pod. Obecny stanik jest lekko za duzy po bokach lecz idealnie
        dotyka mi mostka ladnie wszystko rozdzielajac, i dekolt jest ladny. Zmalal mi
        biust po odchudzaniu.

Planuje zamowic sobie 2 modele: 0106, i 0331 push up. Doradźcie jaki rozmiar.
        Z tabelki, wynika mi ze 75c??? chyba cos zle z niej odczytalam
        • maith 10 cm różnicy nigdy nie da H 11.12.06, 14:32
          Coś jest nie tak. 10 cm różnicy nigdy nie da H. W tabelce nie mogli tego inaczej
          ująć. Pytanie raczej, czy dobrze się zmierzyłaś? Biust luźno, pod biustem
          ciasno. Albo inaczej - czy nie zauważasz bardzo dużego luzu w staniku? Bo między
          C a H jest ogromna różnica. Nie da się jej przypadkiem nie zauważyć ;-)
          Dlatego może raczej odłóż miarki na bok i zobacz, jak wygląda Twój biust w
          staniku, który masz. Jeśli twierdzisz, że jest tylko lekko za duży, ale dekolt
          jest ładny, to znaczy, że cokolwiek w tym dekolcie widać. Gdybyś naprawdę miała
          C, to byś tam w środku biustu nie znalazła. Może zatem spróbuj G.
          • monikinda Re: 10 cm różnicy nigdy nie da H 11.12.06, 18:11
            właśnie tak sądzę, dzieki
    • ania_i A czy Wam się też skurczyło w praniu?? 12.12.06, 09:02
      Hej
      Czy ktoś jeszcze ma wrażenie że po praniu się te staniki (konkretnie miseczki,
      bo obwód jakby luźniejszy) kurczą? Pierwszy kupiłam i był idealny do pierwszego
      prania (80f).Nauczona doświadczeniem następny zamówiłam o rozmiar większy (80g).
      Był za duży do pierwszego prania- teraz jest ok. Staniki innych firm takie same
      jak przedtem, więc nie zwalę na wahania w wielkości biustu, zresztą to chyba
      niemożliwe w przeciągu np. doby czy 2.Prane w pralce, 35 stopni, program dla
      tkanin delikatnych.
      • agafka2 Re: A czy Wam się też skurczyło w praniu?? 06.01.07, 21:01
        mam wrazenie ze moje miseczki tez sie skurczyly (prane w pralce), niestety
        zamowilam juz koleje :-(
        • anna-pia Re: A czy Wam się też skurczyło w praniu?? 16.02.07, 12:49
          Uprałam w pralce (30 st.) i teraz wiem, że niestety, to nie biust urósł, a
          stanik się minimalnie zmniejszył. Następne będę zamawiac z większą miseczką,
          obwód ten sam.
    • agafka2 235, 238 22.12.06, 19:14
      a ja kupiłam model 235 www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0235.html (nie wiem
      czy dobrze wkleilam link).

generalnie super uklada biust, mam wrazenie ze biust wyglada na mniejszy w tym
      staniku.
      mam tylko jedno ale. kupilam 70h, miska była odrobine za luzna, a pod pacha
      mialam bardzo duzy luz, tak ze stwierdzilam ze jest za duzy. Kupilam 70g i 70f.
      Miseczka 70g idealna, mic sie nie wysuwa a pod pacha znow luz, jakby za dużo
      materiału było wszyte. stanik bardzo fajny jednak do sukienki bez rekawkow nie
      nadaje sie bo material wystaje pod pacha.
      model 238 dla mnie ma za bardzo wyciete miseczki tak ze jak sie bardziej
      poruszam piersi wysuwaja mi sie :-(
    • origami_21 Re: Melissa 30.12.06, 19:18
      W wątku o gabarytach podalam swoje rozmiary i kasica_k podpowiedziala mi jaki
      mam nosić (80F-FF). Ale po niektórych waszych opiniach, że Melissa ma nieco
      mniejsze miseczki zamówilam 80G. Jak na razie jestem zachwycona obslugą, zaraz
      po zlożeniu zamówienia mail, że zamówione i po godzinie następny, że kasa
      doszla i że wysylają. Czekam niecierpliwie, jak przyjdzie to się podzielę
      opinią.
      Pozdrawiam wszystkie dziewczyny >D
      ;)))
      • origami_21 Re: Melissa 04.01.07, 15:11
        Hurrra!!!
        Dostalam przesylkę (model 0250 czarno-miedziany), jest przepiękny.
        Ale co najważniejsze dzięki Wam i temu forum mam pierwszy raz w życiu DOBRY
        stanik. Nawet nie wiedzialam że moje walory mogą tak wyglądać.
        Dzięki po trzykroć.
        :))))))))))))))))))))))))
        • ania_i Re: Melissa 04.01.07, 23:02
          Też mam ten model- szarpnęłam się na komplet od razu- faktycznie ładny i ładnie
          kształtuje biust (nawet mam wrażenie że jak ściągam po całym dniu to mi się
          jeszcze jakiś czas biust lepiej trzyma niż zwykle). A możesz doać znac jak po
          pierwszym praniu? Dalej jest ok? Bo nawet moja mama mi marudziła że za duże
          pokupiłam, a teraz, jak już był prany to leży idealnie. I to naprawdę nie jest
          wina zmiany rozmiaru biustu :(
          • origami_21 Re: Melissa 06.01.07, 12:35
            wczoraj wypralam, przez noc wysechl i nadal jest piękny i dobry. Nie skurczyl
            się i nie zdeformowal, tylko w trakcie prania trochę farbuje ale nie widzę żeby
            kolor się zmienil, oczywiście pralam ręcznie bo w pralce to się balam:)
            • popea1 Re: Melissa 07.01.07, 09:56
              A ja prałam w pralce i też nie było żadnej katastrofy:)
              • origami_21 Re: Melissa 07.01.07, 21:02
                kamień spadl mi z serca, następne pranie - do praleczki;)
    • mojakarolinka Melissa, modele: 0101, 0335 05.01.07, 13:33
      Witam,
      Nabyłam jeszcze przed świętami, drogą kupna te dwa modele.
      Przesyłka ekspresowa - 2 dni! Opakowanie - lekko zrażające - takie tekturowe
      pudło - luzy pomiędzy pudełeczkami z bielizną a kartonem "utkane" szarym
      papierem. Ale co tam - ważniejsza zawartość :)
      Aha - brak formularza zwrotu - nie wiem czy tylko u mnie?
      Biustonosze : hmm, przypominają mi bardzo do Avocado, dobrze odszyte, solidne,
      ale w obwodzie luźnawo (na dzień dobry zapięłam się na 3 rządek) a
      miseczki...za małe :(
      Zamówiłam rozmiar 85H - to było największe co mieli.

Model 0101- bordowo czarny zostawiłam sobie, w akcie desperacji-z braku laku
      lepszy kit. Mimo, że robią mi się bułeczki ale są to tak małe bułeczki, że
      biorąc pod uwagę w miarę dobre "trzymanie", nie rozpychanie piersi na boki,
      optyczne pomniejszenie biustu oraz cenę bodajże 66pln - może być.

Model 0335- w nim pokładałam nadzieję - krój taki jak lubię i ten sam co model
      0101 ale jakoś gorzej leżał niż w.w. No i lewa miseczka jakoś się dziwnie
      marszczyła na środkowym szwie (nie ze względu na za dużą miseczkę bynajmniej),
      po prostu coś chyba źle zszyli :(

Reasumując :
      -miseczki za małe, po ręcznym delikatnym praniu mam wrażenie jakby się
      delikatnie "zeszły" ( a co to będzie jak do pralki wrzucę?),
      -obwody luźne,
      -podnoszą, nie rozpychają na boki, lekko zmniejszają optycznie,
      -bardzo wygodne - nic mnie nie ciśnie, nie wbijaja mi się fiszbiny itp.

Szkoda, że nie robią większych miseczek :(

pozdrawiam
      k.
      • maith Re: Melissa, modele: 0101, 0335 05.01.07, 19:10
        Ale wiesz, oni mają chyba dość indywidualne podejście do klienta. Skontaktuj się
        z nimi, czy nie uszyliby Ci modelu na 80 pod biustem i na tyle ile masz w
        biuście? I ile by to kosztowało.
      • wiochna Re: Melissa, modele: 0101, 0335 05.01.07, 20:02
        Wiesz ubawiła mnie Twoja krytyka pudelka zewnętrznego, które i tak trafia
        najczęściej na wysypisku śmieci. Natomiast moim zdaniem kartonik firmowy, w
        który jest opakowana bielizna jest całkiem fajny.
        Za taką cenę, za jaką można kupić bardzo solidną bieliznę i jeszcze mieć
        pretensje o pudełko??. Jeżeli zależy Ci na pudełku to powinnaś np. kupić w
        Avocado skoro porównujesz te dwie firmy i zapłacić przynajmniej 100,--zł więcej,
        tylko za ładne pudełko skoro bielizna jest wg Ciebie bardzo podobna.
        • kasica_k Re: Melissa, modele: 0101, 0335 06.01.07, 01:26
          "Ale co tam - ważniejsza zawartość :)" - tak napisala mojakarolinka i
          to chyba tyle, jesli chodzi o Twoj zarzut co do "pretensji o pudelko"...
          Dziwnie troche reagujesz.
          • maith Re: Melissa, modele: 0101, 0335 07.01.07, 20:29
            Szczególnie że kwestia pudełka została tylko wtrącona jako niezbyt istotny
            dodatek. I na tamtym etapie w ogóle nie zwracała uwagi. Ale teraz zrobił się
            cały podwątek ;-) Nie pierwszy to raz, kiedy kładzenie się Reytanem zrobiło z
            igły widły bardziej Melissie szkodząc niż pomagając ;-)
        • mojakarolinka Re: Melissa, modele: 0101, 0335 09.01.07, 22:55
          witaj,
          a mnie się wydaje, że zarówno Ty jak i bemaja macie coś wspólnego z firmą
          Jamrog :) Nie wydaje mi się aby kobieta, która nie pisze tu na zamówienie,
          broniła w taki sposób firmy, która szyje jej ulubione biustonosze. Nie sądzę,
          żebyś się aż tak identyfikowała z jej wyrobami ;)
          A już tekst w stylu "wiecie, a tam na stronce melissy można wejść na jej drugą
          stronkę firmową" (cytat z pamięci -sorki za wszelkie nieścisłości)- rozbawił
          mnie szalenie :D
          A co do pudełka, to ja estetką jestem i już tak mam, że lubię mieć wszystko
          ładne. A pudełko nie kosztuje 100 lecz około 2pln.
          Ale skoro firma nie zainwestowała nawet w zatrudnienie biuściastych modelek, to
          co tu mówić o pudełkach i bibułkach...
          pozdrawiam
          k.
          • butters77 Re: Melissa, modele: 0101, 0335 01.03.07, 13:40
            Mojakarolinko, mam podobne wrażenie...

PS. Dygresja co do pudełek "lądujących w koszu" - ja uwielbiam wyklejanki i
            pakowanie prezentów i żadne usztywniane pudełko się u mnie nie zmarnuje;)
    • popea1 chyba będzie kontrowersja 07.01.07, 10:10
      ale może ktoś się ze mną zgodzi.
      Melissę oceniamy wysoko i ja też (jako posiadaczka 2 modeli)wypowiadam się
      pozytywnie - o wygodzie w noszeniu, braku niespodzianke po praniu (piore w
      pralce), dobrej obsłudze i ogólnie udanym zakupie za małe pieniądze itp. Ale
      wygląd biustonoszy mi się nie podoba. Jeszce na zdjęciu na stronie - tak, ale na
      mnie: okropność (co świetnie widać w naszej galerii). Ktoś pisał, że Melissa
      przypomina Avocado (szycie może tak) - ale mnie Melissa przypomina staniki jakie
      widuję na stoiskach bazarowych (nie mam nic przeciwko, chętnie bym kupowała,
      gdyby był mój rozmiar), powiem krótko - nie podoba mi się.
      Żeby oddać sprawiedliwość - ładne jest to (przynjamniej na
      zdjęciu):www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0104.html
      Czy komuś jeszcze nie podobają się staniki Melissy z wyglądu?
      • bemaja Re: chyba będzie kontrowersja 07.01.07, 11:15
        Ja się nie zgadzam. Skoro tak bardzo Ci się nie podobają to, po co kupiłaś i to
        aż dwa i jeszcze wskazujesz na inny który podoba Ci się na zdjęciu. Jest tyle
        firm i sklepów internetowych a nawet na bazarze znajdziesz już duże rozmiary z
        Chin, Rosji itd. Moim prywatnym zdaniem daleko odbiegających od Melissy i innych
        producentów pod każdym względem. Współczuję Ci samopoczucia nosząc takie
        „paskudztwa”. Jestem pewna, że całym rzeszom bielizna się podoba, do których i
        ja się zaliczam.
        • metalowiec77 Re: chyba będzie kontrowersja 07.01.07, 12:01
          Bemaja, dlaczego wypowiadasz się wyłącznie o Melissie i nigdy 'dasz powiedzieć
          złego słowa'? Wybacz, ale dla mnie jest to podejrzane. Uważam też, że jesteś
          trochę zbyt agresywna w swoich sądach. Kropka.
          Popea, przepraszam za wtrącanie się, to w końcu nie była odpowiedź do mnie.
          • bemaja Re: chyba będzie kontrowersja do metalowiec77 07.01.07, 12:55
            Proste, jest to wątek o Melisie i jest to firma, która przypasowała mi pod
            każdym względem to raz a dwa podobanie się czegoś jest to indywidualna rzecz
            gustu a o gustach się nie dyskutuje podobnie jak o wyznaniach i wierze. I tylko
            o to mi chodzi!!!! Wybacz Metalowiec ja jestem tą szczęśliwą, w przeciwieństwie
            do Ciebie, która znalazła nareszcie!!! Coś, co mi odpowiada, czego i Tobie
            życzę, czytając Twoje wypowiedzi tu i tam to z tym masz duże i ciągłe problemy,
            jak trafisz wreszcie na jakąś firmę, która będzie Ci odpowiadała przynajmniej w
            95% będziesz wiedziała, o co chodzi. Tak jestem fanką Melissy. Równie dobrze
            można napisać, że popea1 ma jakieś układy z konkurencją Melissy skoro po takim
            czasie (czytałam jej wcześniejsze wypowiedzi) nagle przestało się podobać.
            Ja wychodzę z założenia skoro mi się nie podoba to nie kupuję. Widzę, że masz
            alergię na melissę i na mnie.
            • popea1 Re: chyba będzie kontrowersja do metalowiec77 07.01.07, 14:59
              Równie dobrze
              > można napisać, że popea1 ma jakieś układy z konkurencją Melissy skoro po takim
              > czasie (czytałam jej wcześniejsze wypowiedzi) nagle przestało się podobać.
              Bardzo bym chciała, wręcz marzę o takich układach. Niestety - nie mam.
              • maith Re: chyba będzie kontrowersja do metalowiec77 07.01.07, 19:43
                > Bardzo bym chciała, wręcz marzę o takich układach. Niestety - nie mam.
                A to Melissa ma konkurencję? Ja nawet bez układów chętnie poznam inne polskie
                firmy produkujące staniki do H. Pliiizzz ;-)
            • popea1 Re: chyba będzie kontrowersja do metalowiec77 07.01.07, 16:53
              Dodam coś jeszcze: > czasie (czytałam jej wcześniejsze wypowiedzi) nagle
              przestało się podobać.

Pisałam o komforcie noszenia, rozmiarach, obsłudze itp, ale o "urodzie" nie
              pisałam. Zatem nie "nagle" przestało mi się podobac, tylko t-e-r-a-z poruszam
              temat podobania się i "urody" tych staników.

Poza wszystkim fajnie, że znalazłaś staniki dla siebie. Super, ale tych, którzy
              mają inne zdanie atakujesz, jakbys miała układ z Melissą:)
              najlepszego
              Popea

ps. nawiązując jeszcze do Twojej poprzedniej wypowiedzi - jesli trafisz na
              bazarze 70H - daj znać.Poważnie.

__
              Moim obowiązkiem jest to, że z zasady nic nie robię.
              www.lasso.pl - oceniaj i komentuj aukcje internetowe
            • metalowiec77 Re: chyba będzie kontrowersja do Bemai 08.01.07, 21:45
              Za życzenia trafienia na firmę idealną dziękuję, jak najbardziej na miejscu na
              tym forum.

Teraz do rzeczy. Bemaja, jesli zalezy Ci na tym, abyśmy traktowały Ciebie i
              Twoje wypowiedzi na forum poważnie, udzielaj się także w innych wątkach. Pisząc
              tylko i wyłacznie o Melissie, tylko i wyłącznie pozytywnie oraz niewybrednie
              odpowiadając np. mi, która do fanek biustonoszy tej firmy nie należy
              [natomiast, czego nie zauważasz, opinię o obsłudze w tej firmie mam doskonałą],
              sama prowokujesz podejrzenia o stronniczość. Pozwoliłam sobie na użycie liczby
              mnogiej, ponieważ domyślam się, że kilka dziewczyn podziela moje zdanie.

Pragnę też zwrócić Twoją uwagę, ze ta dyskusja nie ma sensu, poniewaz jest
              niemerytoryczna - nie dotyczy produktów firmy Melissa, o których, __wszystkich
              bez wyjątku___ JUŻ DAWNO z góry wiemy, jaką masz opinię.

Być może jest to ostatni raz, kiedy czytamy nawzajem swoje posty, bo skoro,
              będąc biuściastą, nie zainteresowałaś się __żadnym__ innym wątkiem oprócz
              Melissy, a opinię o niej powtarzasz jak katarynka, to chyba nie ma
              uzasadnienia, abyś nadal tutaj bywała.

Ze swej strony uważam sprawę za zamkniętą.

• kasica_k Re: chyba będzie kontrowersja 07.01.07, 15:01
            metalowiec77 napisała:

> Bemaja, dlaczego wypowiadasz się wyłącznie o Melissie i nigdy 'dasz powiedzieć
            > złego słowa'? Wybacz, ale dla mnie jest to podejrzane.

Dla mnie tez. Ciekawe, ze zadna inna firma na forum nie ma tak zagorzalych
            obronczyn :) Dlatego zwracam sie do obronczyn Melissy (Bemaja, Wiochna):
            dziewczyny, jesli chcecie byc wiarygodne, piszcie bardziej obiektywnie.
            Bo tak, to skutek bedzie odwrotny do zamierzonego ;) Ja na przyklad
            nigdy nie potraktuje zbyt powaznie opinii osoby, ktora pisze wylacznie peany
            o jednej firmie - chocby dlatego, ze nie potrafi jej porownac do innych.
            No i takie zazarte ataki jeszcze bardziej zniechecaja - sorry, ale nie mam juz
            ochoty nawet probowac tych stanikow.
        • popea1 Re: chyba będzie kontrowersja 07.01.07, 15:05
          bemaja napisała:

> Ja się nie zgadzam.
          Masz prawo

Skoro tak bardzo Ci się nie podobają to, po co kupiłaś i to
          > aż dwa
          Bo na zdjęciach wygladały przyzwoicie, na mnie - gorzej (tego nie mogłam
          przewidzieć, modele są na manekinach nie na modelkach)

>i jeszcze wskazujesz na inny który podoba Ci się na zdjęciu.
          Bo jestem obiektywna. Model, który wskazałam podoba mi się.

>Jest tyle
          > firm i sklepów internetowych a nawet na bazarze znajdziesz już duże rozmiary z
          > Chin, Rosji itd. Moim prywatnym zdaniem daleko odbiegających od Melissy i innyc
          > h
          > producentów pod każdym względem.
          Mozliwe.

Współczuję Ci samopoczucia nosząc takie
          > „paskudztwa”.
          Nie napisałąm, że to paskudztwa. Napisałam, że mi się nie podoba. A to różnica,
          którą, mam nadzieję Forumki dostrzegają.

Jestem pewna, że całym rzeszom bielizna się podoba, d
          > o których i
          > ja się zaliczam.
          Bez wątpienia masz rację.

pozdrawiam.
          popea
      • kasica_k Re: chyba będzie kontrowersja 07.01.07, 14:55
        Mnie sie tez niespecjalnie podobaja, dlatego jeszcze zadnego nie kupilam.
        Wg mnie sa przeladowane ozdobami, wiekszosc jest bardzo mocno zabudowana, nie
        w moim stylu. Ale ten, ktory wymienilas (i pozostale z "nowosci") sa juz
        mozliwsze. Poza tym wolalabym, zeby byly prezentowane na stronie na
        zywych modelkach - na tych okropnych manekinach pewnie wygladaja gorzej, niz
        w rzeczywistosci...
      • maith Wzory Melissy 07.01.07, 20:22
        Ja chyba nieźle sobie radzę z ustalaniem, jak co będzie wyglądać w realu ;-),
        dlatego szybko zwróciłam uwagę na model 0253. I faktycznie - jest naprawdę
        bardzo ładny.
        Bałabym się natomiast zamówić np. 0250 czy staniki z odwrotnym układem koronki,
        jak 0235. Niezbyt ładnie wygląda też pomysł na włożenie koronki w staniki bez
        fiszbin. A szkoda, bo jakby te robili bardziej pomysłowo, to chętnie bym się też
        zdecydowała.
        • anna-pia Re: Wzory Melissy 08.01.07, 09:40
          Czekam, aż zatrudnią modelkę, choćby taką, co tylko biust pokazuje, żeby nie dało się jej samej zidentyfikować ;) Dlaczego? Ano mam właśnie na sobie ten model www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0284.html
          i o ile na zdjęciu wygląda na zabudowany, to ja mogę sobie do niego zafundować spory dekolt - pozioma linia cięcia wypada u mnie ze 2 - 3 centymetry niżej niż by to można było wywnioskowac na podstawie zdjęcia. Z kolei w tym
          www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0270.html
          jak się pochylam zbyt często, to biust zaczyna wychodzić powolutku (górą, oczywiście), a na zdjęciu wygląda na średnio zabudowany.
          I bądź tu człowieku mądry.
          • kasica_k Re: Wzory Melissy 08.01.07, 15:37
            No prosze. To jest bardzo istotna roznica - ja np. nie przepadam za
            zabudowanymi po szyje i moj biust takich nie wymaga, wiec automatycznie
            wykreslam te staniki, ktore wygladaja na zbyt zabudowane. Dobre
            zdjecia w sklepie to polowa sukcesu...
      • agafka2 Re: chyba będzie kontrowersja 08.01.07, 19:26
        to prawda, nie moglam sie zdecydowac na zakup tylko wylacznie ze wzgledu na ich
        wyglad. sa krotko mowiac bazarowe, za duzo ozdobek, hafcikow itp.. taka jest
        moja opinia. ale jak sie okazalo ze pasuja mi jak zadne inne dotychczas to
        wyglad stal sie drugorzedny.
    • kasica_k Pytanie o wzmocnienia boczne 07.01.07, 16:09
      Dziewczyny, czy ktorykolwiek ze znanych Wam modeli Melissy ma boczne
      fiszbiny (mam na mysli takie pionowe wzmocnienia, zlokalizowane
      w pasie stanika po bokach, jak np. w Fantasie Rimini)? Bo dla mnie bylby
      to silny argument za wyprobowaniem ich :)
    • galela Re: Melissa 09.01.07, 17:40
      No, zamówiłam, z duszą na ramieniu czekam na model:
      www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0279.html
      • anna-pia Re: Melissa 10.01.07, 10:07
        galela napisała:

> No, zamówiłam, z duszą na ramieniu czekam na model:
        > www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0279.html

Bez przesady, zawsze można wymienić, byle z głową.
    • molowiak dziewczyny namówiłyscie mnie :) 06.02.07, 14:43
      Zamówiłam i ja coś z Melissy. Wzięłam 85G, zobaczymy :)
    • alija_2 Rozmiarówka 11.02.07, 17:44
      Zastanawiam się jak jest z obwodami w tych stanikach - czy są równie rozciągliwe
      jak te produkowane przez Gaję i trzeba zamawiać rozmiar mniejszy, czy raczej się
      trzymają?
      • maith Re: Rozmiarówka 11.02.07, 17:55
        Obwody moim zdaniem trzymają.
        Problem typowy dla Gaji dostrzegłam jak dotąd tylko w Kalyani i Fantasie.
      • anna-pia Re: Rozmiarówka 11.02.07, 23:47
        Moim zdaniem obwody trzymają b. dobrze.
    • doris991 mam w końcu i ja 19.02.07, 21:09
      swoją zmaówioną melisse www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0335.html
      no i moje spostrzeżenia- zamówiłam 85 no i przy moim ciasno mierzonym pod 92
      jest ciut za duże - zapiełam na najciaśniesze haftki a co będzie jak się ciu
      rozejdzie, no i wzięłam H bo mam 113-114 i okazało się że przy tym obwaodzie
      mogłaby być mniejsza miseczka. wymienie na 80H
      jak dla mnie to jest astanik tylko pod zabudowane bluzki, swetry i jednak
      jestem zwolenniczką mocniej zbierających typu push-up. jeszcze z nimi
      pohandluję bo na razie tylko ten przrdział cenowy jest dla mnie osiągalny- może
      inny model .pozdrawiam
      • anna-pia Re: mam w końcu i ja 19.02.07, 22:15
        Mam ten model. Z Melissą jest ten "problem", że ona się nie rozciąga - chyba że
        wrzucisz do pralki na 60 stopni; moje melissy prane ręcznie nie zmieniły obwodu,
        uprane w pralce w 30 st. minimalnie się skurczyły.
        • annasi23 Jeden rozmiar: jeden biustonosz pasuje a inny nie 21.02.07, 20:54
          Jakiś czas temu kupiłam w Melissie ten biustonosz:
          www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0335.html
          rozmiar 70HH, posługiwałam się ich tabelą rozmiarów.
          No i wszystko ok, biustonosz pasuje, chociaż miska mogłaby być minimalnie
          większy, ale to naprawdę minimalnie. Jestem bardzo zadowolona, porządny
          biustonosz ładnie trzymający piersi.
          Zachęcona udanym zakupem zamówiłam dwa kolejne:
          www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0279.html
          www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0329.html
          również w rozmiarze 70HH. Pod biustem mam 75, w biuście 100.
          No i te dwa ostatnie jakoś nie pasują. Obwód mają bardzo ciasny (ale to akurat
          dobrze), znacznie ciaśniejszy niż ten pierwszy. Natomiast miseczki w górnej
          części odstają, materiał jakby "faluje", tzn. nie przylega do piersi w tym
          miejscu, gdzie za małe miski robią bułki.
          Czyżby te biustonosze były za małe? Aż nie chce mi się wierzyć, bo z ich tabeli
          jasno wynika, że to powinien być rozmiar dla mnie, tym bardziej, że zamówiony
          wcześniej, pasujący biustonosz jest w tym właśnie rozmiarze.
          Mam nadzieję że jasno opisałam sytuację.
          Trochę boję się zamieniać na mniejszy rozmiar, boję się że ten z kolei będzie
          za mały. Co wy na to?
          Aha, wygląda na to, że te dwa biustonosze uszyte są na podstawie tej samej
          konstrukcji. Może to modele nie dla mnie?
          • anna-pia Re: Jeden rozmiar: jeden biustonosz pasuje a inny 21.02.07, 21:58
            annasi23 napisała:
            /ciach/

> Aha, wygląda na to, że te dwa biustonosze uszyte są na podstawie tej samej
            > konstrukcji. Może to modele nie dla mnie?

IMHo o to chodzi - ja mam wszystkie 3 modele w tym samym rozmiarze i leżą
            identycznie.
            Drugi i trzeci mają ten sam krój - odeslij je po prostu i poszukaj innych w
            kroju takim, jaki ma ten pierwszy. Pewnie masz biust konkretnego kształu,
            wymagający kokretnego kroju :)
            • annasi23 Re: Jeden rozmiar: jeden biustonosz pasuje a inny 22.02.07, 11:13
              Po założeniu bluzki i przeanalizowaniu sprawy uznałam, że nie jest tak źle. Te
              falbanki nie są aż tak znaczące. Wygląda, jakby w tej części miseczki wszyto za
              dużo materiału.
              Ale biustonosze są porządne, dobrze trzymają biust, ładnie go formują. Czuję
              się bardzo dobrze. Dziwi mnie trochę to, że obwód w tych dwóch biustonoszach
              jest znacznie ciaśniejszy niż w modelu 0335. Tamten się wprawdzie odrobinę
              rozciągnął, ale żeby aż tak?
              W każdym razie postanowiłam zatrzymać te biustonosze, bo defekt o którym
              pisałam jest naprawdę niewielki.
              A na przyszłość będę pamiętała żeby zamawiać inny krój.
              Dzięki za radę!
      • molowiak Re: mam w końcu i ja 21.02.07, 23:55
        też mam ten model i 92 pod biustem, 80 pod biustem jest idealne, nic nie
        podjeżdza, mogłabym w nim spać ;) no i uszyli mi na zamówienie 80HH, na pewno
        będę u nich jeszcze kupować :)
        • doris991 Re: mam w końcu i ja 28.02.07, 16:28
          już go nie zdejmę:))) 80G jest idealny, moje walory pierwszy raz w życiu są
          całe w staniku a nie tylko kawałek:) nic mi nie wystaje, nie wylewa się, nie
          odciska, nie uwiera i nie trzęsie:))) DZIĘKUJE WAM BARDZO KOBIETY
    • zazulla 0329 75HH bialy 24.02.07, 23:25
      75HH to tak naprawde 75J wg rozmow z Melissa.

Jak dostalam to sie ucieszylam, ze trafilam idealnie z rozmiarem. Niestety
      ponosilam troche i okazalo sie, ze prawa wieksza piers robi bulke, ktora musze
      poprawiac. Po pewnym czasie okazalo sie, ze obie piersi uciekaja gora.

Chcac skrocic ramiaczka - tyl podjezdza do gory a piersi zamiast sie podniesc
      siedza na miejscu za to ramiaczka potwornie sie wpijaja. Sadze, ze obwod 70
      bylby rozwiazaniem ale nie maja takowego z miseczka dla mnie.

Mam wrazenie, ze szwy lekko wpijaja sie ale moze to byc wina za malej miseczki.
      Fiszbiny idealne!

Piersi okragle, zebrane do srodka, wysoko. Tato jak mnie zobaczyl, to zazartowal
      ze co tak wysyko daje te piersi, ze niedlugo beda na szyi :) W bluzce z dekoltem
      wygladam jak z wielkimi silikonami :) Bardzo apetycznie.

Niestety do odsylki.
      • butters77 Re: 0329 75HH bialy 01.03.07, 13:46
        Zazu, mam nadzieję, że nie będzie problemów z odsyłką...
    • alija_2 Re: Chyba znalazłam ideał:) 05.03.07, 11:16
      Jak w temacie - od soboty testuję model 0335 - jak dla mnie jest fantastyczny.
      Nic mnie nie ciśnie, złączenie fiszbin oparte jest na mostku (pierwszy raz w
      życiu!), dobrze trzyma. Jest wyjątkowo wygodny!
      • molowiak list do melissy 05.03.07, 15:14
        napisałam 'do melissy' i ich pracownca oddzwoniła domnie, żeby odpowiedziec na
        moje pytania :) oto one + odpowiedzi

1. Czy istnieje szansa, że w najbliższym czasie wprowadzicie Państwo bardziej
        odważną kolorystykę bielizny. Mam tu na myśli żółcie, fiolety, błękity. Może
        chociaż jakaś krótka seria "na próbę"?

odp.: niestey na razie nie, oferta polskich firm zajmujących się sprzedażą
        materiałów jest tak mizerna, że zdobycie koronki, gumki i dodatków pasujących do
        siebie i w rozsądnej cenie graniczy z cudem :(

2. Czy jest nadzieja na push-up w większych rozmiarach?

odp.: na zamówienie tak, nie szyją masowo, bo podobno większość klientek nie
        lubi push-upów

3. Czy szyją Państwo węższe obwody niż 70?

odp.: na zamówienie tak, w ofercie wkrótce

4. Czy wprowadza Państwo do oferty biustonosze do karmienia?

odp.: tak, już niedługo

5. Czy na państwa stronie internetowej będzie można oglądać oferowaną bieliznę
        we wszystkich dostępnych wariantach kolorystycznych?

odp.: spróbują

6. Czy można by wprowadzić prezentację bielizny na modelkach zamiast na manekinach?

odp.: nie, bo to wpłynęłoby znacznie na cenę bielizny
        • kasica_k Re: list do melissy 05.03.07, 16:18
          molowiak napisała:
          [...]
          > 1. Czy istnieje szansa, że w najbliższym czasie wprowadzicie Państwo bardziej
          > odważną kolorystykę bielizny. Mam tu na myśli żółcie, fiolety, błękity. Może
          > chociaż jakaś krótka seria "na próbę"?
          >
          > odp.: niestey na razie nie, oferta polskich firm zajmujących się sprzedażą
          > materiałów jest tak mizerna, że zdobycie koronki, gumki i dodatków pasujących
          > do siebie i w rozsądnej cenie graniczy z cudem :(

O, to jest ciekawe. Niektore polskie firmy przeciez szyja bardzo kolorowa
          bielizne - z czego w takim razie? Czy materialy "biusciaste" az tak
          bardzo roznia sie od "niebiusciastych"? Chetnie bym sie tego dowiedziala.
          • molowiak Re: list do melissy 05.03.07, 16:45
            chodzi o to, że 'melissa' jest firmą niewielką, która chciałaby tego materiału
            kupić niedużo, ale nie jest to możliwe, tak przynajmniej powiedziała ta pani , z
            którą rozmawiałam, mówiła, że próbowali zrobć coś czerwonego, ale im nie wyszło,
            mówiła, że jak się bardziej rozwiną to będą kolorowe ;)
            • kasica_k Re: list do melissy 05.03.07, 18:04
              No to niech sie rozwijaja ;) (cos wolno im to idzie). Choc nie wiem, jak
              zamierzaja to robic, majac w ofercie tylko czernie i kremy...
              • maith Re: list do melissy 05.03.07, 18:54
                A może niechby się ktoś od nich wybrał tam, gdzie zaopatrują się zagraniczne
                sklepy... teraz mamy tanie linie, jeśli wiadomo, gdzie się jedzie i po co, to to
                nie majątek...
                • kasica_k Re: list do melissy 05.03.07, 23:19
                  Eee, czy koniecznie trzeba latac do UK, zeby zdobyc mikrofibre czy inne cus w kolorze chocby granatowym? W zyciu w to nie uwierze.

No i jeszcze kwestia prezentacji biustonoszy na modelkach - a malo to
                  biusciastych dziewczyn po ulicach lata? :) Na pewno nie kazda zażądalaby
                  fortuny za pozowanie do kilkunastu fotek pod tytulem "biust w staniku".
                  Oj, cos za duzo tej niemoznosci...
                  • molowiak zaciekawiły mnie te trudności 05.03.07, 23:56
                    z dostępem do "materiałów stanikowych" i przeczesałam trochę sieć, nie znalazłam
                    wiele, ale wysłałam prośbę o pełną ofertę do
                    http:,//www.ambertextil.pl/o_magazyn.html wygląda obiecująco zobaczymy, co tam
                    mają :)
                    jak tak dalej pójdzie to sama zacznę szyć staniki :P
                    będziecie u mnie kupować , co? :D
                    • kasica_k Re: zaciekawiły mnie te trudności 06.03.07, 00:01
                      molowiak napisała:
                      > jak tak dalej pójdzie to sama zacznę szyć staniki :P
                      > będziecie u mnie kupować , co? :D

jasne :) Albo same sobie uszyjemy :) Serio, ja od
                      dawna o tym mysle, tylko kwalifikacji by trzeba
                      skads nabrac.
                      • maith Re: zaciekawiły mnie te trudności 06.03.07, 00:08
                        Jak już się nauczycie szyć, to założymy razem wielką grupę kapitałową, gdzie
                        będzie i firma stanikowa i książki o doborze i programy telewizyjne :)
                        Jak się nazywała ta Polka w Stanach od gotowania? Marta cośtam. Ona też
                        zaczynała od podstaw. Tylko potem nie wpakujemy się w kreatywną księgowość ;-)
                        • kasica_k Re: zaciekawiły mnie te trudności 06.03.07, 00:17
                          Stewart? Ta od zraszania róż i tak dalej?
                          Co do grupy to bardzo prosze, tylko przydalby sie ten kapital ;)
                          • molowiak Re: zaciekawiły mnie te trudności 06.03.07, 00:26
                            w grupie kapitał sie zawsze znajdzie ;)
                            • butters77 Re: zaciekawiły mnie te trudności 06.03.07, 11:42
                              Molowiak, ja już się zapisuję na zakupy:)
      • molowiak Re: Chyba znalazłam ideał:) 05.03.07, 15:18
        też mam ten model i uwielbiam go, teraz zamówiłam 0101 oparty na tej samej
        konstrukcji tylko z bordową koronkową wstawką :)
    • anna-pia nowe rozmiary 13.03.07, 22:56
      www.melissa.nazwa.pl/kolekcja/Melissa0116.html

od 65, do K (tabeli rozmiarów jeszcze nie poprawili, ale może akurat działają)

jako posiadaczka kilku staników MMelissy przypominam, że obwody są ścisłe,
      nierozciągliwe
      • maith Re: nowe rozmiary 14.03.07, 03:56
        No należą im się gratulacje. I to wykazali się inteligencją i dodali do nich
        trochę koloru :)
        • molowiak jako fanka melissy 14.03.07, 09:34
          Napisałam do nich maila z pytaniem o tą tabelkę i o rozbieżność rozmiarową HH/J.
          Poniżej odpowiedź.

Dzień dobry Pani,

Cieszy nas niezmiernie Pani zadowolenie z naszej bielizny.

Co do rozmiaru HH, dotychczas nasze HH odpowiadało na dobrą sprawę rozmiarowi "J"

Właśnie jesteśmy w trakcie instalowania nowych propozycji oraz dokonywania
          korekt w rozmiarówce, która ulegnie zmianie we wszystkich dotychczasowych
          modelach. Potrwa to niestety kilka dni zanim doszlifujemy ostateczny układ
          strony. Również tabelka rozmiarów ulegnie rozszerzeniu

Pozdrawiam

Janusz Jamrog

Jamrog Film & Moda
      • maheda Ścisłe obwody 14.03.07, 09:42
        Czy to znaczy, że jeśli mam pod biustem 81 cm, to mam kupować 80tki?
        • molowiak Re: Ścisłe obwody 14.03.07, 09:52
          ja kupuję od nich 80-tki, a mam 86 pod
          • maheda Dzięki! n/t 14.03.07, 10:12
        • anna-pia Re: Ścisłe obwody 14.03.07, 14:57
          maheda napisała:

> Czy to znaczy, że jeśli mam pod biustem 81 cm, to mam kupować 80tki?

Może być OK, może być za dużo, nie pamiętam, jak u ciebie wygląda sprawa
          "zasobów podbiustowych ;)". Ja mam 77 (teraz 78) i zapinam na ostatnią haftkę
          obwody 75. Ale mam niewiele "zasobów pod".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka