Dodaj do ulubionych

Biust "pod pachami" :)

01.06.06, 14:19
W wielu wątkach przy okazji debat na temat pani Hani z "Atutu" na Grochowskiej
przewineło się określenie "biust pod pachami" i że wspomniana sprzedawczyny
"wyciąga" go stamtąd :) Muszę przyznać że przed wizytą w tym sklepie nie
bardzo mogłam zrozumieć o co chodzi. Ale po sklepowym instruktażu już wiem :)

Dla zainteresownych - "biust pod pachami" to jest generalnie to, co wylewa się
z boku miseczki, gdy stanik jest za mały :) W wersji obrazkowej:
www.allegro.pl/item107413976_zmyslowy_bioform_75dd_e.html
www.allegro.pl/item107412904_zmyslowy_avocado_75dd_e.html
Obserwuj wątek
    • metalowiec77 Re: Biust "pod pachami" :) 01.06.06, 14:46
      Hahahaha, też zamierzałam zwrócić waszą uwagę na te zdjęcia:))))

Mam jedną wątpliwość: przecież nie da się przesunąć tej niby-piersi głęboko
      spod pachy. Tzn. można zagarniać to ciało, co jest w załamaniu ramienia i
      pachy, ale to co jest głębiej, naprawdę pod pachą, jest chyba za daleko od
      miseczki? Eweentualnie można zgarniać ciało pod pasek, na dół, jeśli pasek jest
      szeroki.

Ale jeszcze jedna wątpliwość (może Ty satio lub inne znawczynie metody p.Hani
      znacie odpowiedź):
      co robić z ciałkiem, w które wciska się w pasek zapinający biustonosz, na
      plecach lub bliżej łopatek. Tzn. jest tak, że pasek powinien biustonosz mocno
      trzymać, szczególnie przy naszych rozmiarach. Ale to mi się kłóci, no bo jak
      mieć biustonosz dobrze trzymający, ciasny, w którym nie robią się malutkie,
      podłuzne bułeczki na łopatkach?
      Myślę, że dotyczy ten problem raczej dziewczyn mniej szczupłych, tzn. takich
      jak ja:) Noszę 75, ale często jest subiektywnie za luźne. Zaczęłam mierzyć też
      70, ale jest ono oczywiście ciaśniejsze, no i wyraźniejsze mini-bułeczki, a
      właściwie mini-paróweczki:)
      Zauważyłam, że biustonosze delikatniejsze, z węższym paskiem z tyłu zazwyczaj
      lepiej się trzymają moich pleców, a te z szerszym łatwiej lecą do góry pleców.
      Wydaje się to niezależne od dopasowania rozmiaru do biustu. I takie biustonosze
      z cieńszym paskiem rzadziej tworzą paróweczki.
      też tak macie?
      • satia2004 Re: Biust "pod pachami" :) 28.06.06, 01:21
        metalowiec77 napisała:
        > Mam jedną wątpliwość: przecież nie da się przesunąć tej niby-piersi głęboko
        > spod pachy.

Całkiem to nie zawsze się da (Zależy od modelu stanika). Pani Hania układa
        stanik tak że boki są maksymalnie wysoko (ramiączka możliwie mocno ściągnięte i
        rozszerzone na boki) a tył nisko. W sumie to wychodzi że patrząc z boku pasek od
        biustonosza jest nieco ukośnie. Dzięki temu możne więcej biustu "zgarnąć" do
        miseczki.

> co robić z ciałkiem, w które wciska się w pasek zapinający biustonosz,
        Nie mam zielonego pojęcia :( Też mnie ten problem dotyczy. Musze nosić 70 pod
        biustem bo 75 mi nie trzyma. A taśmy zarysowują się na ciele (z resztą przy 75
        też). Może jakieś ćwiczenia na mięśnie grzbietu?... Choć ja raczej
        "antysportowy" typ jestem :)
        • metalowiec77 Re: Biust "pod pachami" :) 28.06.06, 15:27
          no własnie ja też trochę antysportowa:((

a już miałam nadzieję na jakieś rozwiązanie-cud. Cóż, póki co, codziennie
          cierpliwie zgarniam, ile się da spod pach, do przodu:)
    • butters77 Re: Biust "pod pachami" :) 01.06.06, 15:37
      Aaa, piękne te zdjęcia rzeczywiście:))
    • staro Re: Biust "pod pachami" :) 01.06.06, 15:54
      Zamiast "zapraszam" chyba na allegro powinno być - niestety - "przepraszam", bo
      jeszcze ktoś gotów pomyśleć, że tak prawidłowo wyglądają piersi w staniku ;)
    • winakara Re: Biust "pod pachami" :) 01.06.06, 18:21
      ;-))))))
      te zdjęcia raczej nie zachęcaja do zakupu ;-)
    • butters77 Re: Biust "pod pachami" :) 01.06.06, 21:11
      Ale ja się tak zastanawiam, czy przypadkiem zdaniem sprzedawcy ten stanik na
      takim biuście nie prezentuje się korzystnie - w końcu dekolt jak u Pameli:)
    • czaroffnica24 Re: Biust "pod pachami" :) 02.06.06, 16:13
      a ja mam dokładne na odwrót, może ktoś wie co w takim przypadku
      Dziewczyna na zdjęciu ma biust pod pachą a ja w tym miejscu wręcz dziurę. Biust
      dumnie spogląda przed siebie a biustonosz i bluzki mi tam odstają. Żeby jako
      tako wygladać muszę ramiaczka zamiast prosto układać w ten sposób /\ a tył
      stanika ściągać jak najniżej. A i tak na nie wiele się to zdaje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka