aadrianka That Riviera Feeling strój kąpielowy 06.05.08, 11:10 Kopiuję z wątku o strojach kąpielowych: Na tankini nie wyznaję się kompletnie, takoż na Kaylani. 75/97, 30G powinno być ok, czy rozciągliwość Kaylani dotyczy też strojów kąpielowych? O tę rozciągliwość głównie mi chodzi. Macie już doświadczenie z tym tankini? Jak wypadają miseczki, standard, duże, małe? Odpowiedz Link
aadrianka Re: That Riviera Feeling strój kąpielowy 10.07.08, 13:04 To sobie sama odpowiem, bo strój przybył i wybywa. Obwód w miarę ścisły, a miseczki rozpaczliwie małe. Od początku jednak nie miałam wyboru, bo 30GG zniknęło błyskawicznie. Odpowiedz Link
friday133 Flowery feeling - antynobel 07.05.08, 21:10 Przyszły dwa. Ten, kto wymyślił te kuriozalne dzioby powinien za karę nosić do końca życia tylko Flowery Feeling. Jeśli jest facetem - tym bardziej powinien je nosić. Odpowiedz Link
iq133 Re: Flowery feeling - antynobel 15.06.08, 18:26 Popieram antynobla !!! Flowery feeling 30HH Pale Pink był najgorszym biustonoszem jaki mierzyłam. (Freye w tym rozmiarze są na mnie dobre, więc zakładałam, że ten też będzie). Tymczasem to jakiś koszmar - rozstawia piersi szeroko na boki (ciekawe jak wygląda to z tyłu po podniesieniu rąk ?), do tego okropne spiczaste dzioby na środkach miseczek. I na dokładkę obleśne złote nitki na wzorkach, czego nie było widać na zdjęciu. Tandeta ! Odpowiedz Link
lukrecjabo Little craker 10.05.08, 22:00 A czy orientujecie się, jakie miski wypadają w tym staniku, bo mam na niego chrapkę niesamowitą? littlecraker.gu.ma/ Noszę Pollyannę 34GG przy wymiarach 86/112, ale jestem w trakcie migracji, więc może ten stanik zamówić 34H? Możecie mi coś poradzić? Dziękuję Odpowiedz Link
lukrecjabo Miski duże czy normalne? 11.05.08, 09:40 Bardzo proszę o pomoc, bo chciałabym zamówić ten staniczek, a nie mam w ogóle doświadczenia z tą firmą. Nigdzie w tym wątku nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie Odpowiedz Link
dwa_przecinki podobno bardzo małe 04.09.08, 10:32 cześć. też się na niego szukuję, acz w o wiele bardziej niepozornym rozmiarze, przeszukałam więc LB i LMB i znalazłam dwa czy trzy posty, w których dziewczyny pisały, że ten stanik jest małomiseczkowy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=77774556&a=77777493pozdr Odpowiedz Link
nightbutterfly Lazy Daisy 17.05.08, 18:28 Dziewczyny zglupialam - o tym modelu znalazlam, ze duzomiseczkowiec i malomiseczkowiec. Co mam zamawiac przy wymiarach 68/93 ? Pollyanna 28g jest na mnie scisla i za mala w misce. Raczej jeszcze migruje. Czy ten stanik nadaje sie do kwadratowych dekoltow? Wlasnie na tym bardzo mi zalezy:) Odpowiedz Link
helore Re: Lazy Daisy 24.05.08, 22:23 Ja mam 69/86 i wzielam Daisy 30E. Miseczki byly dobre, mialam w nich troche wolnego miejsca ale rozmiar DD bylby za maly. Piersi fajnie wygladaly ale.. ramiaczka sa bardzo krotkie. Maksymalnie wydluzone wbijaly sie bolesnie w ramiona, nie wiem na kogo jest szyty ten model skoro na moje 160cm wzrostu nie pasuje :( Przeszkadzalo mi jeszcze to, ze odstep miedzy ramiaczkami jest bardzo szeroki, musialam ulozyc je na gorze w "piramide" bo inaczej by mi spadaly. Odpowiedz Link
donkaczka rosy posy i vintage 20.05.08, 11:38 wymierzona jestem na 32h i chyba dobrze (poprzednio bylo 34g i te staniki mierze, miski leza ok, ale obwody moga byc ciasniejsze) niestety nie wiem, czy jestem kompatybilna z kalyani rosy posy mam 32h, ale fiszbiny odstaja na mostka dosc mocno obwod moge miec mniejszy, bo zapinam sie najciasniej i moge odciagnac nieco mam luz malutki w gornej czesci misek, ale po przycisnieciu fiszbin zaczyna minimalnie bulkowac, a miski choc gora sie dopelnia jednak nie leza gladziutko vintage mam 34g, ta sama historia - obwod mniejszy powinnam miec, fiszbiny odstaja, choc minimalnie i luz w misce nieduzy: koronka odstaje i miska od brodwaki w gore sie marszczy, po docisnieciu fiszbin miski minimalnie bulkuja ale dalej sie marszcza i koronka odstaje co robic? pozadam ich okrutnie, ale powoli godze sie z mysla, ze sa nie dla mnie... Odpowiedz Link
rybescu peek-a-boo 22.05.08, 14:02 Czy któraś z Was mierzyła ten model? Już wcześniej rzucił mi się w oczy, ale odkąd wczoraj doszedł katalog Bravissimo, peek-a-boo chodzi za mną i nie mogę się od niego opędzić. Na lobby nic o nim nie znalazła, a jest dość drogi i nie chciałabym zamawiać tak zupełnie w ciemno (wiem, wiem, nie powinnam, ale on tak kusi...) Odpowiedz Link
anetek_b Re: peek-a-boo 08.10.08, 10:57 Mam! Mam! Chodził za mną od wiosny, ale zwlekałam z zamawianiem (i słusznie, bo teraz by nie pasował ;-)) i bardzo żalowałam, że znikł z oferty, więc gdy tylko zauważyłam, że pojawił się na wyprzedaży w Bravissimo, zamówiłam od razu. Przy moich wymiarach pasuje na mnie 30F, czyli miski raczej duże (miska w Peek-a-boo 30F jest mniej więcej taka jak w Antoinette Freyi, którą mam w rozmiarze 30FF). Śliczny stanik, śliczny, śliczny. Delikatny i przezroczysty, milutki w dotyku, z subtelnym haftem, a właściwie jest to aplikacja (na bladozielonym tiulu są naszyte kawałki brązowej siateczki, przyszyte morelową nitką, daje to bardzo ładny efekt). Do mostka przyszyta kokardka z dwoma morelowymi różyczkami. Cieniutkie ramiączka! tylko 13 mm, z przodu zdobione. Z boków na tiulu jest naszyta delikatna koronka. Teraz dane techniczne: zapięcie na dwie haftki, wymiary w spoczynku 59cm, naciąga się niestety upiornie, do 80 cm, czyli rozciągliwiec. Wysokość fiszbin na mostku 7 cm, rozstaw fiszbin na mostku 2 cm. Między fiszbinami jest wycięcie w kształcie litery V, głębokie na 2.5 cm, widoczne na tym zdjęciu. Szerokość U fiszbin 16 cm, wysokość pod pachami 8 cm. Ramiączka regulowane do połowy. Teraz o podtrzymaniu i kształcie: mój biust z dolnej strefy stanów średnich nie narzeka, ale posiadaczki większych mogą je uznać za niewystarczające. Kształt ...nietypowy. Nie są to jabłuszka ani kule, robi raczej taki naturalny kształt młodej jędrnej sterczącej piersi :-) Troszeczkę też rozstawia na boki, pewnie przez tę odległość fiszbin na mostku, ale przynajmniej w moim przypadku nie wygląda to źle, a wprost przeciwnie, bardzo mi się te zawadiacko zadarte noski podobają (a jak mężastemu, ha! twierdzi nawet, że lepszy niż Aragon ;-)) Kusidełko ewidentne, bardzo żałuję, że nie było już majtek w moim rozmiarze *chlip* A teraz lecę polować na e-bayu na Charismę, bo z Bravissimo mi znikła pomiędzy wrzuceniem jej do koszyka a checkoutem, buuuu... Odpowiedz Link
jul-ti Re: KALYANI a inne marki jak rozmiarowo? 03.06.08, 07:56 Nie mam jeszcze Żadnego stanika tej firmy. Jak sie maja ich rozmiary w stosunku do Fantasie, Panache czy Frei. Mam 74/95 i naszE Fantasie 30FF, Panache 30G, Freia30FF. Ewentualnie próbować ze standardową rozmiarówką 30FF? Odpowiedz Link
paulina_h81 Be a Sweetie 05.06.08, 12:19 Uwaga, uwaga, dzisiaj startuje do Bravissimo po Be a Sweetie - nigdy takiego slicznego cudenka nie mialam hehehe. przymierze go sobie na spokojnie, kupie, potem obfotografuje i wysle do Galeri, zebyscie zerknely obiektywnym okiem. dam znac jak bedzie moj Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Be a Sweetie 06.06.08, 19:26 donosze, ze 32GG ktore jest moim rozmiarem w miseczce bylo mi idealne, ale luzne w obwodzie.panie zasugerowaly 30H - nie bylo i stock, wiec zamowily mi, w przyszlym tygodniu powinno dojsc wiec wtedy dam znac. obwod rozciagliwy zdecydowanie!! ale stanik sobie podotykalam obmacalam i musze powiedziec cudnie letni, kwiatuszkowy, zielony, uroczy. tyl obwodu jest przezroczysty. bardzo ladny jest. nawet przy mojej miseczce zapinany na 2 haftki. cd raportu nastapi Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Be a Sweetie 12.06.08, 12:22 no to tak: stanik przyszedl w rozmiarze 30H. Jest nadal sliczny, to sie nie zmienilo :). ma ciasniejszy obwod, ale nie tak ciasny jak np pollyanne 32GG, miseczka jest ok, chociaz fiszbina siega nieco dalej niz "w srodek" pachy. ladnie uklada sie biust, trzyma niezle i zeby nie wiem co, nie oddam go nikomu hehehehe. moj pierwszy piekny (nie bialy) dobry stanik. Odpowiedz Link
only-i That Flowery Feeling Bra by Kalyani 10.06.08, 11:01 czy któraś z was ma ten model? ja w sumie zamierzam go kupić, gdyż jest on w przecenie- 16 funtów. jeśli mam Rio 30F mogę zamówić ten sam rozmiar? Odpowiedz Link
iq133 Re: That Flowery Feeling Bra by Kalyani 15.06.08, 18:33 Spróbuj, ale przeczytaj parę postów wyżej. Jak dla mnie ten fason to jakieś nieporozumienie. Odpowiedz Link
friday133 Re: That Flowery Feeling Bra by Kalyani 15.06.08, 20:50 O tak, przeczytaj. Chyba nie ma ani jednej dobrej recenzji FF. Odpowiedz Link
ekstaza_w_masle Re: That Flowery Feeling Bra by Kalyani 16.06.08, 13:08 no cóż.. obwody ma dużo za duże.. dzioby zdecydowanie są, ale mozna sie przyzwyczaic.. (trochę siędopasowują po noszeniu, ale nie do końca) ja zachowalam ten stanik, bo nie mialam w czym chodzic. poza tym byl moim poczatkiem razem z arabella. to moze byc biutonosz na codzien, ale seksowna lub dobrze trzymajaca bielizna to on nie jest. obwody od 30, ale tak naprawde to chyba jest 32, wiec ja kalyani już nie będę próbowała. biust rozdziela na boki. a i jeszcze strasznie rozciagliwe ramiaczka, które ciągle spadają i nie moża ich dobrze wyregulować.. no i te haftowane kwiatki nie wyglądają tak słodko, w rzeczywistości mało subtelne. poza tym trochę drapią. a ten kolor to taki buraczkowy - też inne wrażenie niż a zdjęciu. ja jestem śrdniobiuściasta i biust nie jest dobrze podtrzymany, wiec większe miseczki będą miały pewnie jeszcze większy problem. Odpowiedz Link
ekstaza_w_masle Re: That Flowery Feeling Bra by Kalyani 16.06.08, 13:10 a! no i ten buraczkowy kolor trochę puszcza w praniu. ja co prawda grzecznie w raczkach piorę, ale ten musi byc prany sam nawet po kilku praniach.. Odpowiedz Link
mlekowtubce Cannes is Cute bikini 19.06.08, 15:22 Właśnie dostałam. Według mnie jest przecudny, stanik dobrze leży, majtki w sumie też chociaż są mocno wycięte Odpowiedz Link
sylwia-osama Natural Charm jaki rozmiar?? 23.06.08, 20:50 Bardzo mchciałabym zakupić natural charm szary w kolorowe paseczki :)Tylko w jaki rozmiar celować? Bo czytałam, że obwód rozciągliwy? A jak z miseczkami w końcu? Czy jeżeli normalnie nosze 36J czasem 36JJ to czy 34K bedzie dobre? czy nie za mała miska? Prosze doradźcie :) Odpowiedz Link
monika3411 Re: Natural Charm jaki rozmiar?? 25.08.08, 19:57 Sylwio, ja dzisiaj dostałam kupiony na giełdzie biały natural charm. Rozmiar 32HH jest idealny w innych stanikach, a ten jest za duży :-( Tak się na niego cieszyłam, ale te miski są jakieś ogromne :-( W górnej części jest naprawdę bardzo dużo luzu... Obwód też od razu zapięłam na środkową haftkę. Ramiączka przy maksymalnym skróceniu nadal są zbyt długie :-( PS To 32HH kupiłam na wymiary 80/112 Odpowiedz Link
monika3411 Co za refleks... 25.08.08, 19:59 Się zorientowałam, że odpisałam na post sprzed 2 miesięcy.... To z rozpaczy po tym Kalyani chyba :-((( Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Co za refleks... 26.08.08, 08:10 Wiesz ja do tej pory nie zdecydowałam się na tego Kalyani. Ano właśnie dlatego, że obwób strasznie rozciągliwy, więc póki co wole nie ryzykować ;) Ale dziękuję za wiadomośc :D Odpowiedz Link
lukrecjabo Pomóżcie proszę - Flowery Felling 28.07.08, 20:49 Moje wymiary: 86/112-114, Tango noszę 34GG. Ponieważ naczytałam się, że Kalyani ma małe miski zamówiłam ten model 34H i miski są o wiele za duże. Teraz mam problem, na co wymienić? Opinie widzę ma niepochlebne, za wyjątkiem opinii Mahedy, mnie się spodobał i to bardzo, chaiałbym go mieć, tylko nie wiem, jaki mam wziąć rozmiar - czy 34GG czy 34 G? Proszę o szybką pomoc, bo muszę go odesłać, dziękuję Odpowiedz Link
kasica_k Czy ktoś miał Dress-up Denim? 10.07.08, 16:24 Jak w tytule :) www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/balconette-bras/ka97-details.aspx Jestem ciekawa, z jakich materiałów jest zrobiony i czy ten denim jest choć trochę denimowaty w dotyku. Odpowiedz Link
szarsz Re: Czy ktoś miał Dress-up Denim? 28.07.08, 20:55 jest w małej galerii, podobniez ciasny Odpowiedz Link
kitten1 PRINTS CHAMRMING 30FF 18.07.08, 14:47 na ile w biuście i ile pod biustem jest przeznaczony ten rozmiar? Jaki kształt tworzy? Dam jedną podpowiedź: 68 pod biustem - nie powinno być zbyt luźne? Z góry dzięki za jakiś oddźwięk :) Odpowiedz Link
lenuuusia Rosy Posy 13.08.08, 14:35 Czaję się na ten stanik...:) w związku z tym że nie mam zbyt wiele do wyboru w moim rozmiarze 60H chce spróbować Kalyani, jak wypada rozmiarówka? braż 60GG czy 60H na 67/95? z góry dzięi za pomoc:) Odpowiedz Link
evolet Re: Rosy Posy 13.08.08, 18:58 podbijam:) podobne wymiary, też chcę Rosy Posy. i nie mogę wywnioskować, czy w końcu dużomiseczkowy czy mało. a przejrzałam wątek tu i na małym lobby. Odpowiedz Link
dziudziulek Re: Rosy Posy 13.08.08, 21:19 po analizie wątku zamówiłam miseczki mniejsze niż mam w tango. Czekam na rozmiar 30H i 30GG. Dam znać jak przyjdą. Odpowiedz Link
lenuuusia Re: Rosy Posy 13.08.08, 23:06 ten model to wąskofiszbinowiec czy raczej szeroko?:) Odpowiedz Link
dziudziulek Re: Rosy Posy 14.08.08, 11:17 nie wiem. Dla mnie to i tak nie ma znaczenia; fiszbiny wszystkich staników różnych firm, jakie mierzyłam do tej pory i tak sięgały dalego za środek pachy. Przy dalszych literkach, gdzieś wyczytałam, wąskofiszbinowa np. freya staje się szerokofiszbinowa. Rosy Posy ma na pewno niższy boczek niż np tango w tym samym rozmiarze Odpowiedz Link
dziudziulek Re: Rosy Posy 26.08.08, 14:34 dotarła przesyłka z rosy posy w rozmiarze 30H. Jeszcze tak luźnej 30- tki nie mierzyłam. :(((. Wygląda na rozciągliwca. A w biuście za duża. Miseczka krojona z trzech części, tak jak to widać na zdjęciach, i niestety w środkowej części jest jeszcze zaszewka, która u mnie zrobiła na piersi dziubek. Ktoś już narzekał na te dziubki w "that flowery feeling". Szory XL na moje skromne 110 cm w biodrach za duże. Powiewają na pośladkach. Mam teraz dylemat czy nie zrezygnować z reszty zamówienia, które wciąż "in progress". Szortów mniejszych nie ma, stanik 30GG może też dziubki robić, no i ta nieszczęsna rozciągliwość..... Odpowiedz Link
sineira Cutie Pie 19.08.08, 20:44 Przyszły dziś dwa Cutie Pie - midnight blue i pastel pink. Miękkie, dość przezroczyste. Naprawdę urocze staniki z wzorem kwiatowym. Ładnie kształtują biust, miseczki dość duże. Ramiączka 13mm, mało rozciągliwe, ozdobna gumowa taśma z marszczeniem na wierzchu. Malutkie kokardki na łączeniu ramiączek z miseczkami plus kokardka z długimi ogonami na mostku. Jedna rzecz, na którą warto zwrócić uwagę - obwód to stosunkowo cienka gumka, więc jest raczej rozciągliwy. Kupiłam 32FF, niektóre 75-tki są stanowczo ciaśniejsze od tego! Mam nadzieję, że się bardziej nie rozciągną, bom leniwa do szycia;) Ale ma to-to sztywne fiszbiny, więc ewentualne zwężenie obwodu powinny wytrzymać bez bólu. Odpowiedz Link
osobliwosc jaki to model? 24.08.08, 13:33 Chodzi mi o tenoto model. Czy ktoś może wie, jak on się nazywa? Odpowiedz Link
lawendowata Gypsy in me i Up close 28.08.08, 21:55 www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/balconette-bras/kaa4-details.aspx?colour=Cream www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/balconette-bras/kaa1-details.aspx?colour=Cream nowości w Bravissimo, wyglądają apetycznie... Odpowiedz Link
tiammat Re: Gypsy in me i Up close 10.09.08, 23:04 No wlasnie, czaję sie na up close. Moze ktoś już kupił i napisze jakie ten model ma miski i obwód. Odpowiedz Link
lori_anna Re: Gypsy in me i Up close 11.09.08, 07:44 zamówiłam up close cream, jak dojdzie to opiszę :) Odpowiedz Link
polta Re: Gypsy in me i Up close 11.09.08, 17:11 Up close jest śliczny. Poluję na niego, ale najpierw chciałabym się dowiedzieć jak leży i czy robi ładny dekolt. Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Gypsy in me i Up close 11.09.08, 18:03 Ja czekam na up close Kalyani, także jak sprawdzę nabiustnie to dam znać :)) Odpowiedz Link
yo_anka That Flowery Feeling Bra by Kalyani KA65 PORADZCIE 04.09.08, 03:52 Przez kilka dni czytałam ten wątek aby dowiedzieć się, że nie macie dobrego zdania o tym staniczku. www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/balconette-bras/ka65-details.aspx?colour=Pale+Khaki Od dwóch miesięcy oglądam go sobie, wreszcie wyrobiłam i podpięłam kartę i już (już lisek był w ogródku, już witał się z gąską!...) chciałam ruszyć do dzieła i kupić, ale przeczytałam, że to jakiś lis farbowany... A na fotkach jest tak piękny, ech...... Już go raz właściwie wrzuciłam do koszyka.... I wyrzuciłam... I znowu dodałam!> Mam około 78/114 zamierzałam się ma 32JJ bo 30K nie szyją a to ponoć rozciągliwiec. Piszecie też że robi rakiety a ten piękny khaki kolorek w urocze kwiatki to jakaś pozłacana szmira Czy jest tu ktoś zadowolony z tego staniczka? Wybijcie mi go z głowy, abo niech ktoś o podobnych wymiarach napisze jeśli mu pasuje, bo jurto już zamykam zamówienie i wciąż się waham... HELP! Odpowiedz Link
dziudziulek Re: That Flowery Feeling Bra by Kalyani KA65 PORA 04.09.08, 19:53 z tego co pamiętam, któraś forumka była zadowolona też się czaiłam, ale jak zobaczyłam, że rosy posy robi mi dziubki, to wiem, że flowery feeling też zrobi :((, szkoda, że tego szwu nie prowadzą do samej góry Odpowiedz Link
siamese67 Re: That Flowery Feeling Bra by Kalyani KA65 PORA 04.09.08, 20:41 To ja bym odradzała - mam 30HH z tego modelu i przymierzam się do niego jak pies do jeża. Mam ze 3 miesiące i nadal nie wiem, czy go będę nosić. Normalnie noszę jakieś 32GG-32H. W tym Kalyani miseczki są za wielkie, robią się dzióbki na końcach zaszewek, ramiączka trudno wyregulować, nie trzyma biustu (a mi trzeba takiego pancernika jak tango II) - jednym słowem - nic dobrego. Kupiłam go ze względu na ten hafcik, bo takie cosie lubię i tylko dlatego jeszcze nie puściłam dalej. Ale to oczywiście rzecz gustu. Odpowiedz Link
yo_anka Re: That Flowery Feeling Bra by Kalyani KA65 PORA 05.09.08, 00:31 Dzięki za odpowiedzi - przekonałyście mnie: odpuszczam sobie. Może poczekam na coś nowego z lepszymi recenzjami i wtedy się skuszę. Cieszę się ze można na was liczyć dziewczyny!!! Odpowiedz Link
kura17 Gypsy in me 15.09.08, 15:26 sliczny stanik! miski maja 2 warstwy, jedna cieniutka siateczka, od spodu, a na to grubsza, z wzorkiem kwiatowym, luzniejsza jakby od tej pod spodem (wiecej materialu), tak ze sie ma wrazenie, ze to jakby "bluzeczka na staniku" :) ramiaczka piekne - aksamitka z rozyczkami, stosunkowo cienkie, jak na rozmiar :) rozciagliwiec! przy 79cm pod biustem spokojnie zapielam sie w 30. mierzylam 30H, wciaz zapinany na 2 rzedy haftek tylko, nie-pancerny, wrecz przeciwnie :) miski, mam wrazenie, normalne, balkonik, oczywiscie. nie robi mi zadnych dziubkow na szwie itp, opisywanych przy modelach kalyania typu "flowery feeling" (za to natural charm zrobil mi te dziubki!). generalnie - chce go od mikolaja :))) Odpowiedz Link
korpasik Re: Gypsy in me 16.09.08, 21:56 czesc,jak myslisz czy pod biustem 68cm,rozmiar 28 nie bedzie za luzny?pozdrawiam Odpowiedz Link
kura17 Re: Gypsy in me 17.09.08, 09:35 szczerze mowiac - nie wiem! ja mam pod biustem 79 cm i wzielam 30 i byl ok. scisly, ale zapielam sie ;) tylko tyle moge napisac. Odpowiedz Link
charissa Re: Gypsy in me 14.10.08, 09:15 Potwierdzam, że to rozciągliwiec. Przy 71 cm pod biustem zapięłam się na najciaśniejszą haftkę w 65 i jeszcze można by ciągnąć dalej. Dość ładnie kształtuje biust, choć u mnie ciut opadał (efekt smutnych piersi?). Nie wiem może to dlatego, że ramiączka są tylko do połowy regulowane. Ładne są ramiączka - w czarnym staniku- czerwona z delikatną różyczką. Odpowiedz Link
evolet Gypsy in me 21.10.08, 16:23 kopiuję opis, który dołączyłam do zdjęć wysyłanych do galerii: Kalyani Gipsy in me - black - 28GG Biust 24letni, przeddzieciowy, jędrny, kształt kropli, bardziej pełny od dołu, piersi bardzo blisko siebie, 65/95. Rozciągliwiec. 56cm bez naciągania, 80cm po naciągnięciu. Wąskofizbinowy - zawsze mi się wydawało, że Kalyani są szerokofiszbinowe. Fiszbiny też dość sztywne. Wtopione w obwód. Szerokość fiszbin taka jak w Avocado Orient Express 30G [czyli jakieś 30F]. Materiał przyjemny, podwójna warstwa siateczki. Ramiączka śliczne, aksamitne, regulowane w połowie tylko - tylna część ramiączka czarna, elastyczna. Odsyłam z kilku powodów - pionowy szew robi dziubki. Drugi powód - ramiączko jest źle przyszyte. Trzeci - szeroki mostek. Czwarty - chyba spodziewałam się czegoś niżej zabudowanego. Odpowiedz Link
evolet Re: Gypsy in me 24.10.08, 12:57 ja tylko dodam, żeby nie wprowadzać w błąd, że te wąskie wg mnie fiszbiny to w rozmiarze 28GG mają 15cm szerokości - dla niektórych to nadal za dużo. Odpowiedz Link
kura17 Natural charm szary 15.09.08, 15:28 rozciagliwiec, jak juz wiele razy napisano :) ale, co zadziwiajace, bo chyba tego nigdzie nie czytalam, zrobil mi dziubki na szwie, takie jak opisywane przy modelach "flowery feeling"! tak, jakby tam bylo... miejsce na zziebniety sutek ;)) stanik swietny w dotyku, bo bawelniany, ale absolutnie (dla mnie!) nieakceptowalny przez te dziubki wlasnie... Odpowiedz Link
zania_uk Re: Natural charm szary 16.09.08, 12:46 mi tez sie natural charm troche marszczyl na szwie (nie dziubki, tylko wlasnie marszczenie), po praniu sie lepiej ulozyl. ten material jest dosyc sztywny, i musial sie troche dopasowac do ciala. teraz mi sie nic nie marszczy, tylko jak sie zgarbie, ale wtedy to sie wszedzie marszczy ;) Odpowiedz Link
black_lemons Re: Natural charm szary 15.04.09, 05:05 Dokładnie. Mój zwykły rozmiar 30F jest za szeroki, miseczki rakietują tworząc pusty dziobek, a górny szew wpija się w ciało brzydko dzieląc pierś :( A już myślałam, że znalazłam miękki, codzienny stanik po-domowy :( Odpowiedz Link
kasia.winna Be a Sweetie 15.09.08, 22:06 Przyszlo z wyprzedazy w Bravissimo i jest za male, buuu, buly klasyczne robi, a miski o oczko wiekszej juz nie ma :( Tak swoja droga, w notkach na figleaves znalazlam takie zdanie: "I am a 36C but ordered 36D because it was a balconette style bra". Czy to ma jakis sens czy tez koleny mit i przesad? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Be a Sweetie 15.09.08, 22:40 kasia.winna napisała: > Tak swoja droga, w notkach na figleaves znalazlam takie zdanie: > "I am a 36C but ordered 36D because it was a balconette style bra". Czy to ma > jakis sens czy tez koleny mit i przesad? Przesad. Nic mi nie wiadomo, jakoby balkoniki miały z zasady mniejsze miseczki od innych fasonów :) Odpowiedz Link
evolet Re: Be a Sweetie 15.09.08, 23:21 Ja tak mam, że z balkonetek noszę większą miskę niż plunge i fullcupy. Ale wydaje mi się, że to dość indywidualne, więc tej zasady ogólnie bym nie polecała:) Odpowiedz Link
kura17 Re: Be a Sweetie 16.09.08, 09:29 kasia.winna napisała: > Tak swoja droga, w notkach na figleaves znalazlam takie zdanie: > "I am a 36C but ordered 36D because it was a balconette style bra". > Czy to ma jakis sens czy tez koleny mit i przesad? hmmm...a mnie, wlasniew bravissimo, w czasie "professional brafitting" pani przyniosla plunge w rozmiarze miski o rozmiar wiekszej, niz balkonik... mowila, ze plunge jest wiecej wyciety, wiec przy duzych piersiach dobrze mierzyc rozmiar wiekszy, bo daje (na ogol) lepsze podtrzymanie, niz rozmiar "normalny" (tzn ma wiecej materialu ;). Odpowiedz Link
fiu_bziu Natural Charm, biały, 30GG 16.09.08, 13:59 Kupiłam przez Allegro od jednej z forumek, jak sądzę :) - Spostrzeżenie pierwsze: miseczka rzeczywiście marszczy się przy szwie, na czubku ("miejsce na stojący sutek" :D ), dlatego raczej nie nadaje się pod obcisłe bluzki. Ale wydaje mi się, że to ma szansę się dopasować po praniu. - Miski rozmiarowo idealne. - Robi śliczne jabłuszka :) (czego oczekiwałam po pionowym szwie). - Obwód ciasny, ale idealnie ciasny dopiero na ostatniej haftce. - Ramiączka szerokie, ale jak ktoś już wspomniał, cały stanik jest w stylu sportowo-wygodnym, więc niczemu to nie wadzi. - Najwygodniejszy stanik, jaki miałam. Może to kwestia tego, że materiał jest miękki, ciało go "lubi" - nie pozostawia na skórze żadnych śladów (w odróżnieniu od tych np. koronkowych, które zawsze mi delikatnie odciskają szwy na piersiach). Mostek nie wydziubuje dziury, ba, w ogóle nie czuć ucisku. Moim zdaniem, jeśli ktoś szuka wygodnego stanika do spania, to ten się nadaje idealnie. Mnie go do spania na razie szkoda, bo to aktualnie jedyny dobry rozmiarowo jaki posiadam. Ale jeśli wg prognoz rozciągnie się w obwodzie, to czemu nie :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Up Close 19.09.08, 09:40 Mam swój up close. Rozmiar 34K. Wizualnie ładny, chociaż na zdjęciu bardziej mi się podobał. Jest dosyc zabudowany pod pachami, ale ma stosunkowo niski mostek :) Niestety rozstawia biust na boki, tzn nie zbiera...prynajmniej tak jakbym sobie życzyła. No i najpoważniejsze zastrzeżenia mam do kształtu jaki mi zrobił z biustu. Nawet nie wiem jak to nazwać, ale takie zadarte noski, nie zaokrąglone. Czuje się trochę dziwnie z takim kształtem, chociaz pod bluzka wygląda trochę lepiej. Ogólnie póki co mam mieszane uczucia. szerokość w spoczynku - 74 cm szerokośc po max rozciągnięciu - 96 cm wysokość na mostku - 11 cm szerokość fiszbiny ( od jednego do drugirgo końca U) - 21 cm A tu jeszcze zdjęcie modelu, troche bardziej "real" ;) Tak mniej więcej się prezentują wzory. Gdzieniegdzie delikatny brokacik, czy cos takiego ;) img389.imageshack.us/my.php?imag … 567rw0.jpg Dodam jeszcze, że ma dośc krótka regulacje ramiączek, cos w stylu Tango - krótka regulacja z tyłu. Jak dla mnie przydałaby sie większa mozliwośc regulacji, może wtedy po podciągnięciu ramiączek kształt wyszedłby inny... Odpowiedz Link
sylwia-osama poprawny link 19.09.08, 09:42 Jeszcze raz wrzucam link, bo poprzedni nie działa: img389.imageshack.us/my.php?image=dsc00567rw0.jpg Odpowiedz Link
lavaenn Re: Up Close 19.09.08, 14:22 czyli miałoby szansę na mnie pasować, ale w 50HH. a tak mi się to niebieskie podobało :( Odpowiedz Link
lori_anna Re: Up Close 09.10.08, 11:28 ja też mam, rozmiar 28H (69/98), zwykle 30GG noszę np. w tangu plunge), zapinam się na najluźniejsza haftkę, ale to tylko po przymierzeniu, w razie rozciągliwości jeszcze dwie kolejne są ;-) rzeczywiście robi takie lekko "zadarte noski" ale w bluzce jest super, ładnie unosi i nadaje jak dla mnie ładny kształt to fakt, trochę rozstawia na boki (mógłby mniej) jako stanik codzienny się nadaje - takiego szukałam i zdecydowałam że zostaje ładny wzór, podoba mi się Odpowiedz Link
yo_anka Bikini Top by Kalyani (KS27) 19.09.08, 13:16 Tak bardzo chciałam mieć swoje własne Kalyni, ze w końcu skusiłam się - aby się przekonać na własnej skórze czy będę kompatybilna z tą marka. Kupiłam nowy Bikini Top by Kalyani (KS27) w moim regularnym rozmiarze 32JJ, na wymiary około 78/115, biust po-dzieciaty, już nie jędrny lata noszenia ze dużych obwodów i grawitacja zrobiły swoje :( Fotki wysłałam, do galerii z prośbą o opinię A tak się prezentuje na modelce, dla nie galeriowych ;): www.aukcjoner.net/gallery/000521741-Kalyani-Bikini-Top-32JJ.html#I1 Nie posłuchałam dobrych rad ze to może wyjść mi bokiem (to moje pierwsze podejście do tej firmy od dawna chciałam się z czym od Kalayni zmierzyć żeby wyrobić sobie o nich zdanie ) i oto prosze dowód: 1. Po pierwsze obwód jest za luźny, mogę włożyć tam kilka palców i fiszbiny nie dochodzą do mostka 2. miseczki są za duże IMO, czyli potwierdza teorię ze ta firma robi wielkomiseczkowce i szerokooobwodowce. Fiszbiny raczej szerokie podobne do tango 3. Trochę kaczodzobuje :( ale jak piszecie kalyani tak mają... 4. ramiączka można regulować na całej długości, obwód jak to w bikini - niestety nie Wymiary: luźno rozłożony około 66cm maksymalnie naciąga się do około 89cm długość fiszbiny (po obwodzie) około 39 cm odległość miedzy fiszbinami (górne końce U) około 20cm Ale poza tym jest śliczny i wyjątkowy Nie wiem co robić: zostawiać - odsyłać ? Odpowiedz Link
jelonek_k Up Close 75K - Grey Marl 22.09.08, 14:40 Wykonany z miłego w dotyku, miękkiego materiału, wydaje się być wygodnym stanikiem. Niestety miseczka jest na mnie za duża. Może komuś pomoże, że Tango II w tym samym rozmiarze jest na mnie za duże w miseczce, Sienna Mint i Eliza są dobre. Obwód rozciągliwy. Podoba mi się i zostałby gdyby nie wielkość miseczki. Szkoda Odpowiedz Link
margo13ak Up Close 65K - Grey Marl 24.03.09, 11:25 Utopiłam się chyba troszkę... Chociaż trudno to stwierdzić, ze względu na krój - niemal identyczny jak w Natural Charm i podobny problem - od sutka do brzegu miski zmarszczka... Ale potwierdzam inne opinie - wygodny i ładny, taki jakby w kolorystyce dżinsu. Na miseczce pewnie zrobię zaszewkę - i tak miał być do spania. Acha, mój rozmiar regularny przy 72/112 to teoretyczne 30KK, noszę 32JJ (tango, harmony). Odpowiedz Link
sanna-ho Little Cracker 18.10.08, 00:07 zamówiłam z bravissimo 30 H, zazwyczaj noszę 30 GG (Arabella), czasem 30 H. Rozmiar OK. Stanik śliczny, ma trochę dziwnie zbudowaną miskę, górna część jest z dwóch niezszytych przy brzegu miski warstw: ta niższa kształtuje pierś, ta wierzchnia - ładnie wygląda ;) Ciekawe kolory, miły w dotyku. Ogólnie bardzo ładny, choć wysoko zabudowany. Urocza jest ta koronka i wstążeczka wszyta na mostku. Koniec zalet. Miski ma dramatycznie płaskie - owszem, zmieściły mi się całe piersi, ale były rozsmarowane po klatce piersiowej i właziły pod pachy, byłam w nim prawie płaska! Na mostku owszem, dotykał ciała, ale nie przylegał dobrze, przy pochylaniu odstawał - o podtrzymaniu mowy nie ma. Obwód bardzo luźny. Streszczenie: prześliczny staniczek do trzymania w szufladzie. Absolutnie się nie nadaje do noszenia. Wrócił do bravissimo. Odpowiedz Link
kasia.winna Rosy Posy 30F 18.10.08, 22:07 Mialam ochote na wersje fioletowa, ale nie bylo gatek w rozmiarze L wiec padlo na rozowa. Jakas dobra dusza napisala, ze szorty XL sa za duze na 110 w biodrach. L tez sa troche za duze ;) Stanik ma luzny obwod, miski w normie, przy moich 91 cm sa akurat. Material mily w dotyku. Dziobek na srodkowym szwie znikl po praniu. Calosc fajna z wyjatkiem zlotych kolek na ramiaczkach, ktore moglyby nie byc zlote ;) Aha, szorty maja z przodu marszczenie, ktore odznacza sie pod ubraniem :( Odpowiedz Link