Dodaj do ulubionych

moje dwa problemy:))

09.07.06, 14:43
od jakiegoś czasu czytuję to forum i znalazłam tu dziewczyny z podobnymi
problemami do moich. proszę więc o pomoc w znalezieniu dobrego sklepu z
ubraniami i bielizną. jestem z krakowa. problem numer 1: mam sporą asymetrię
biustu. kupuję staniki 80F, ale tak naprawdę powinnam prawą pierś ubierać w
miseczkę F, a lewą w D. czy ktoś też tak ma i jak sobie z tym radzicie?(ja
staram się nosić nieco za duże bluzki, żeby nie było tego widać, ale przy
moim rozmiarze to dość trudne) i tu pojawia się problem nr 2: czy znacie
sklepy z fajnymi ubrankami w krakowie, żebym nie musiała ubierać się w worki
dla starych bab kupione na placu (i przy okazji nie zbankrutowała). wiem, że
to będzie trudne, bo duże rozmiary są droższe, ale fajnie byłob\y mieć modną
garderobę w rozmiarze 44.
Obserwuj wątek
    • zazulla Re: moje dwa problemy:)) 09.07.06, 15:14
      nawik1 napisała:

> od jakiegoś czasu czytuję to forum i znalazłam tu dziewczyny z podobnymi
      > problemami do moich. proszę więc o pomoc w znalezieniu dobrego sklepu z
      > ubraniami i bielizną. jestem z krakowa. problem numer 1: mam sporą asymetrię
      > biustu. kupuję staniki 80F, ale tak naprawdę powinnam prawą pierś ubierać w
      > miseczkę F, a lewą w D. czy ktoś też tak ma i jak sobie z tym radzicie

Moze nos nadal biustonosz z miseczka F ale do lewej wkladaj taka poduszeczke
      jak sa w push-upach. Widzialam tez takie silikonowe, moze to rozwiaze sprawe?
    • veev Re: moje dwa problemy:)) 10.07.06, 10:45
      problem nr 2 jest mi doskonale znany :)

nie bardzo drogie i calkiem fajne ciuchy w rozmiarach wiekszych niz 42 bywaja w
      KappAhlu, C&A, H&M i czasem w Promodzie (tzn. tam sa zwykle fajne rzeczy, ale
      trzeba polowac na wieksze rozmiary), na pewno w Krakowie tez. ja poza tym sporo
      kupuje w lumpeksach, tyle ze trzeba miec czas na lazenie i grzebanie. a do
      sklepow z ciuchami "dla puszystych" (czyli w polskim wydaniu: "dla starych
      grubych bab, ktorym wszystko jedno") nawet nie ma co zagladac, zeby sie dola
      giganta nie nabawic. aha, i jeszcze w india shopach mozna czesto znalezc cos
      fajnego, zwlaszcza na lato.

v.
    • yaga7 Re: moje dwa problemy:)) 10.07.06, 11:20
      Co do asymetrii to wydaje mi się, że wkładanie wkładki to dobry pomysl.

A w kwestii sklepów.. skąd ja to znam? ;)
      Równiez mieszkam w krakowie - ciuchy kupuję na allegro, H&M, C&A, lumpeksy itp.
      Generalnie jak są wyprzedaże to łażę po róznych sklepach, licząc na to że coś
      się trafi. No i czasem się trafia :)
    • nawik1 Re: moje dwa problemy:)) 11.07.06, 01:14
      no właśnie- pozostają lumpeksy.a ja chciałabym mieć nowiutki ciuch, wiecie-taki
      z metką. chodzę czasem do lupmeksów- zwłaszcza na złotej jesieni, ale marzą mi
      się zakupy w normalnym sklepie. faktycznie-nasze sklepy dla puszystych to
      okropność. może ktoś zauważy kiedyś, że biuściaste to super dziewczyny, które
      też robią zakupy. co do zakupów w necie, to boję się takiego ryzyka jak zakup
      ubrań, czy bielizny, których nie widziałam w realu. pozdrawiam forumowiczki:-)))
      • przemkowa.b Re: moje dwa problemy:)) 11.07.06, 09:40
        w Samancie na Sławkowskiej miewają większe modele, podobno jednak fiszbiny się
        wrzynają. Co do miseczki, świetny pomysł z wypełnianiem mniejszej wkladką.
    • nawik1 to faktycznie działa 11.07.06, 22:11
      dziś skorzystałam z waszego pomysłu i włożyłam w stanik wkładkę dla wyrównania
      proporcji. wygląda to świetnie!!! dzięki za radę.
      • zazulla Re: to faktycznie działa 11.07.06, 23:24
        Bardzo sie ciesze ze udalo sie, bo jeszcze nikt nie wyprobowal tego pomyslu.

Napisz przy okazji jaka masz wkladke - z gabki czy silikonu? I zrelacjonuj czy
        dany surowiec odparza skore [wiem ze silikonowe protezy piersi odparzaja].

Mam jeszcze pomysl dla tych, ktore gotowe wklady ze sklepu nie odpowiadaja np
        ze wzgledu na rozmiar - mozna zastosowac poduszki na ramiona, odpowiednie
        przyciac i obszyc bawelna.
        • nawik1 Re: to faktycznie działa 13.07.06, 19:23
          zdecydowałam się na poduszeczkę z gąbki (zdemontowałam stary stanik). moja
          babcia miała protezeę silikonową i w lecie nie była w stanie jej używAć
          (odparzenia). przyczepiłam gębkę nitką, bo trochę się przesuwała przy
          poruszaniu. może nie jest to idealne rozwiązanie na upały, bo ta gąbka grzeje,
          ale dzięki temu mogłam dziś ubrać t-shirt L a nie XXL ;-)jeszcze raz dzięki za
          pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka