wroobela Re: SHOCK ABSORBER 22.04.11, 10:46 Cześć kobietki. Czyli jeśli noszę normalnie rozmiar 36F/80F to powinnam zaopatrzyć się w 38E/85E ? Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: SHOCK ABSORBER 22.04.11, 18:13 Teoretycznie tak. ALe zależy też o jakim myślisz modelu, kolorze. Odpowiedz Link
mokta B102 32DD biały 22.04.11, 12:17 Kiedyś, kiedyś kupiony niby używany ale w świetnym stanie. Na plus mogę mu zaliczyć fajny materiał, pracujący ścisly obwód. Niestety nie trzymał wcale więc do sportów nie nadaje się kompletnie. Prędzej jako stanik do spania bo miał najlepiej pracujący obwód ze wszytskich Shocków jakie mierzyłam (w porównaniu do B109 i B4490) a ja się sciskać nie lubię. Wymiary 69/91. Miski raczej standard. Odpowiedz Link
mokta B109 32DD, 32E i 34DD 22.04.11, 12:21 32DD i 34DD w wersji czarnej 32E w czerwonym kolorze Wszyskie bardzo ciasne, najlepiej było mi w 34DD ale miska już za duża na ówczesne wymiary. Trzymanie średnie, do jakiś cwiczeń na macie mogłyby być ale nie do biegania czy podskoków. Obwód średnio pracujący. Odpowiedz Link
mokta B4490 32D czarny 22.04.11, 12:25 Niestety okazał sie za mały na 68/90. Obwód ścisly ale pracujacy. Wygląda jak taka mini koszulka ale w dobrym rozmiarze pewnie byłby niezły do ćwiczeń. Będę szukać 32DD. Odpowiedz Link
pau-27 B4490 34G czarny z białym 30.04.11, 13:25 Moja przygoda z Shock Absorberami zaczęła się od B109. Ze zwykłych staników noszę 32G lub GG, więc kierując się tym wątkiem zamówiłam go w rozmiarze 34FF. No i....klapa. Nie zmieściłam się, bułki wychodziły mi z każdej strony. Pomijając ten szczegół, czułam się jak w golfie i na pewno publicznie bym się tak nie pokazała. Sprzedałam i kupiłam B4490 czarny z białymi lamówkami 34G. Tu już jest w sam raz, ładnie, stabilnie i wszystko się mieści. Jedynie ramiączka są za długie, zakres regulacji mi nie wystarczył. Po skróceniu idealny do biegania i innych sportów. Odpowiedz Link
foxy90 Re: SHOCK ABSORBER na ebayu 27.09.11, 11:23 Dziewczyny, a czy to faktycznie możliwe, że na ebayu są tak tanie SA jak np. za 30 czy 50zł z przesyłką? Nie zamawiałam nigdy nic przez ebaya i nie wiem, czy możliwe są tak ogromne różnice w cenie? Nie stać mnie na wydatek ponad 200zł, a stanik do biegania jest mi niezbędny, bo w moim normalnym męczę się okrutnie. Już nie mówiąc o skakaniu na skakance - istna męka. Nie chcę kupować w ciemno, więc stwierdziłam, że zmierzę sobie SA w sklepie intimo4you, bo jest niedaleko mnie - dobiorę rozmiar na miejscu, a kupię na ebayu. A możecie coś powiedzieć o stroju kąpielowym SA? Któraś ma? Jakie opinie? Chcę zacząć chodzić na basen, ale niestety mój strój przestał istnieć. Notabene był dwuczęściowy z ramiączkiem na szyi - masakra dla biustu w rozmiarze 70F. Odpowiedz Link
foxy90 Re: SHOCK ABSORBER na ebayu 27.09.11, 11:25 Aha, jeszcze jedno pytanko - bo te SA mają różne levele. Czym one się różnią? I jaki mam wybrać? Mój rozmiar standardowy to 70F, ew. 75E. Potrzebuję SA do biegania, skakania na skakance, gry w squasha. Odpowiedz Link
mszn Re: SHOCK ABSORBER na ebayu 27.09.11, 14:46 > Nie chcę kupować w ciemno, więc stwierdziłam, że zmierzę sobie SA w sklepie int > imo4you, bo jest niedaleko mnie - dobiorę rozmiar na miejscu, a kupię na ebayu. > Będę niemiła: wiem trochę o SA i rozmiar mam ten sam, ale zwyczajnie Ci nie doradzę, bo nie mam zamiaru pomagać komuś, kto do zakupów podchodzi w ten sposób. Na ceny SA w Intimo składa się też obsługa brafitterki, jeśli Cię na to nie stać, to kupuj na ebayu (sama nigdy bym nie kupiła SA za 200 zł), ale z całym dobrodziejstwem inwentarza, czyli bez obsługi i z niepewnością co do rozmiaru. Kurczę, wiem, że wątek "zmierzę i kupię taniej w sieci" jest nieśmiertelny i będzie wracał jak bumerang, ale zawsze mi się słabo robi. Odpowiedz Link
foxy90 Re: SHOCK ABSORBER na ebayu 29.09.11, 12:40 Nie rozumiem co dziwnego jest w tym, że mogę kupić coś za ponad 200zł i za ok. 80zł i wybieram drugą wersję. Kazdy by tak wybrał. I 'dobiorę rozmiar na miejscu' nie oznacza skorzystania z usług brafitterki, a zmierzenie dwóch rozmiarów między którymi się waham - brafitterka mi akurat niepotrzebna, więc niby dlaczego mam płacić za SA 200zł? Mi zależy tylko na zmierzeniu SA 'na żywo' i tyle. Dzięki bogu mierzenie jest darmowe i nikt mi nie każe nic kupować jeżeli to zmierzę. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: SHOCK ABSORBER na ebayu 29.09.11, 12:51 foxy90 napisała: > Dzięki bogu mierzenie jest darmowe i nikt mi nie każe nic kupować jeżeli to zmi > erzę. Mierzenie nie jest darmowe. Jest wliczone w cenę stanika w sklepie stacjonarnym. Gdy chcesz pomierzyć staniki kupowane online, to musisz też za to zapłacić, nazywa się to koszty przesyłki. A ty chcesz sobie tego zaoszczędzić i myślisz, że lepiej niech tracą inni (właściciele sklepów stacjonarnych). Każdy kiedyś coś takiego może już zrobił, bo pokusa jest spora, ale głośne przyznawanie się do tego i zachęcanie do takiego zachowania jest promowaniem złodziejstwa. Odpowiedz Link
foxy90 Re: SHOCK ABSORBER na ebayu 29.09.11, 13:32 Od tego zacznijmy, że ja nikogo do niczego nie namawiam. Jeśli ktoś chce kupować SA za ponad 200zł, to nie ma problemu. Chcę w sklepie jeszcze pomierzyć biustonosze i kupić, więc z tym złodziejstwem to sorry, ale nie do mnie. Jedyne co, to na SA bym chciała zaoszczędzić, faktycznie - zbrodnia. Miłego dnia Wam życzę :) Odpowiedz Link
monjan problem-marszczenie i odcinanie rąk 18.10.11, 16:50 witajcie zakupiłam w ciemno shock abs. 65e, tyle się naczytałam, ze taki scisly, wiec wzielam mniejszy i co?marrszczy sie na miskach...i mam wrazenie odcinania pod pachami... nosze 65ff ale karmie... czy to model dla mnie? Odpowiedz Link
mszn Re: problem-marszczenie i odcinanie rąk 18.10.11, 18:24 Nie rozumiem, Twoim normalnym rozmiarem jest 65ff, a Shocka wzięłaś 65e, bo ścisły? To nie tak działa. 65e to dwie miski mniej niż 65ff, nic dziwnego, że chce Ci uciąć ręce, skoro pewnie ledwo jesteś go w stanie zapiąć na sobie. Jeśli masz pod biustem ponad 70 cm, to dobrze byłoby wziąć Shocka siedemdziesiątkę (w ogóle o który model chodzi? B4490?). Nie bardzo umiem sobie wyobrazić marszczącego się w miskach Shocka, możesz to jakoś dokładniej opisać? Najlepiej jeszcze podaj swoje wymiary, pod biustem mierzone ciasno i luźno i wymiar w biuście, albo jaki stanik najlepiej na Tobie leży. Odpowiedz Link
monjan Re: problem-marszczenie i odcinanie rąk 19.10.11, 10:20 ee zapiac sie zapielam, nawet mam luz, ramiczka sciagniete na maksa, ale strasznie wysoki on jest pod pachami, jakby mi sie wbijal a marszczenie stad pewnie ze miski nie sa wypelnione u gory(we frjach robi mi sie zmarcha frejowa...) Odpowiedz Link
mszn Re: problem-marszczenie i odcinanie rąk 19.10.11, 10:46 Staniki sportowe zawsze są dużo bardziej zabudowane niż normalne, może on Ci sięga wyżej pod pachę, tam, gdzie już jest miękkie, i stąd to wrażenie wbijania się? Jeśli tylko możesz spokojnie ruszać rękami i nic nie uwiera, a wrażenie wbijania jest tylko wizualne, to chyba nie ma problemu. Jeśli ten luz w miskach nie wpływa na trzymanie biustu w ruchu (w Twoim rozmiarze powinno być możliwe, że przy skakaniu w ogóle nie czujesz biustu - ja tak mam, a Shocki mam 32F), to bym się tym nie przejmowała. Z drugiej strony może być tak, że miska jest zwyczajnie za duża (stąd też te naciągnięte ramiączka), dobrze byłoby porównać mniejszy rozmiar. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: problem-marszczenie i odcinanie rąk 19.10.11, 11:52 monjan napisała: > ee zapiac sie zapielam, nawet mam luz, ramiczka sciagniete na maksa, ale strasz > nie wysoki on jest pod pachami, jakby mi sie wbijal > a marszczenie stad pewnie ze miski nie sa wypelnione u gory(we frjach robi mi s > ie zmarcha frejowa...) Twoim normalnym roziarem jest 65FF, w tym 65E masz luzy w miskach? Coś tu nie gra. Jakie masz wymiary? Za duży w miskach i za bardzo podciągnięty ramiączkami? Po co ściągałaś ramiączka na maksa? Są dla ciebie takie długie? I jaki to model tego shocka? Ja mam model B4490, czarny. Normalnie noszę brytyjskie 32E i tu wzięłam 34DD, czyli nieco luźniejszy obwód, bo podobno ścisłe i taką samą miskę, by na pewno nie była za duża, w sportowych stanikach nie może być luz. Też nie mogę powiedzieć, że ten stanik jest jakiś szczególnie ścisły, ale 34 trzyma, miski za to nie są na pewno pojemne. Moim zdaniem są mniejsze niż standardowe. Ledwo w nie weszłam, biust od góry jest bardzo spłaszczony, ale jeszcze na granicy tragiczności i na te maksymalnie 2 godziny do sportu mogę założyć. Trzyma biust na mur beton. Następnym razem spróbuję jednak większą miskę do porówanania. Odpowiedz Link
lady-magda Re: SHOCK ABSORBER 25.10.11, 11:49 dziewczyny, prosze doradzcie mi rozmiar biustonosza sportowego shock absorber. nosze ostatnio 65F masquerade i freya... mam 72-73/91-92 interesuje mnie raczej biustonosz a nie top czy z modelu B109 lub N102 wziac 32E? wolalabym chyba B5021 ale czy rozmiar 32F bedzie ok? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: SHOCK ABSORBER 25.10.11, 12:11 lady-magda napisała: > interesuje mnie raczej biustonosz a nie top Na pewno sobie to przemyślałaś, ale w biustonoszu sportowym ważny jest stopień podtrzymania (support level). Czyli do czego (jakiego sportu) tego absorbera potrzebujesz, bo od tego może zależeć wybór modelu. Zdaje się, że B5021 to level 3, natomiast B109 i N102, to level 4. Obwód próbowałabym na pewno 70, miska trudno do doradzenia, bo u każdego może wyjść co innego, w każdym razie stanik sportowy nie może być za duży, lepiej by trochę przypłaszczał niż gdyby pierś miała zbyt dużo luzu. Odpowiedz Link
lady-magda Re: SHOCK ABSORBER 25.10.11, 12:28 potrzebny mi na zwykly aerobik wiec mysle, ze nawet ten trzeci stopien by wystarczyl, poza tym moga sie przydac rozne opcje zapinania ramiaczek... z miska widze, ze chyba bedzie trzeba zaryzykowac Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: SHOCK ABSORBER 25.10.11, 13:31 Polecam Ci top, nie stanik, glownie dlatego, ze jest ladniejszy:) A dokladnie to ten: www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/max-sports-bra-top/red-graphite/be53rg/?show=16&sort=1 Ma poziom 4. Glownie dlatego, ze na tym "poziomie" nie ma co oszczedzac, im wyzszy tym lepszy dla piersi. Poza tym jest ladny jak jest cieplo biegam to latam w samym topie (na aerobiku bywa przeciez cieplo), bez problemu mozna go pokazac. Co do obwodu pod, to jesli podalas wymiar na scislo, to raczej wez 75 (34), to sa bardzo scisle rzeczy, a w czasie sportu masz oddychac:) Miseczke mam taka, jak w normalnych stanikach, pasuje. Top mozna prac bez problemu w pralce i wirowac. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: SHOCK ABSORBER 25.10.11, 13:54 ciociazlarada napisała: > Co do obwodu pod, to jesli podalas wymiar na scislo, to raczej wez 75 (34), to > sa bardzo scisle rzeczy, a w czasie sportu masz oddychac:) Miseczke mam taka, > jak w normalnych stanikach, pasuje. Top mozna prac bez problemu w pralce i wiro > wac. No to zależy, bo ja z 74cm pod (luźno78-80) wzięłam shocka w 34 i nie uważam go za aż tak ciasnego. A jestem wyjątkowo mało ściśliwa i noszę brytyjskie 32, w Effuniaku nawet 80. Natomiast miska taka ja z normalnego stanika wyszła mi chyba za mała. Noszę 32E, shocka wzięłam 34DD. O ile z dołu wszystko pasuje, to z góry spłaszcza mi niemiłosiernie biust, wychodzi taki trochę kwadratowy. Mam top B4490 czarny z białymi lamówkami. Zamierzałam nosić go jako top do tańca, ale z takim plaskatym biustem nie ma szans. ;-) Na wyginanie się w domu, może być, mam go wtedy na sobie krótko, a unieruchomienie jest super, biust jak zabandażowany. Przy następnym spróbuję jednak miskę więcej. Ale ja mam nieco stożkowy biust i wszystkie balkonetki tną mi z góry biust, dlatego noszę tylko otwarte half cupy, więc trudno doradzać miskę komuś z innym kształtem. Acha, aerobic zaliczam osobiście do sportów wymagających najwyższego supportu. Moim zdaniem tu działają na biust większe siły niż nawet przy truchtaniu po parku, dlatego zgadzam się z tobą, że level 3 nie warty jest uwagi. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: SHOCK ABSORBER 25.10.11, 14:07 Mam dwa te topy, ktore piore na zmiane: jeden rozowy, drugi morski. Oba 30 (65). Morski jest bardziej scisly niz rozowy, to zalezy od koloru. Gdybym miala jeszcze raz kupowac, na pewno wzielabym 32, bo jak biegam to do morskiego i tak biore przedluzke, potrzebuje wycisnac VO2 max:). Moze to byc oczywscie moja paranoja, ale zwlaszcza do aerobowych sportow raczej bym lekko (powtarzam, lekko) zawyzala, niz zanizala - tak jak Ty zreszta zrobilas. Mnie tez one splaszczaja, ale zakladam, ze jest to efekt oczekiwany i pozadany. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: SHOCK ABSORBER 25.10.11, 15:19 ciociazlarada napisała: > Mam dwa te topy, ktore piore na zmiane: jeden rozowy, drugi morski. Oba 30 (65 > ). Morski jest bardziej scisly niz rozowy, to zalezy od koloru. Gdybym miala je > szcze raz kupowac, na pewno wzielabym 32, bo jak biegam to do morskiego i tak b > iore przedluzke, potrzebuje wycisnac VO2 max:). Wydaje mi się, że te kolorowe są nieco ściślejsze od czarnego, więc dlatego nie odczuwam mojego 34 jako bardzo ścisłego. Nie kupiałbym jednak ściślejszego, wolę ciaśniej przepiąć. Zanim się ten stanik rozciągnie, to pewnie zdąży się sprać. Co do spłaszczania to masz rację, ale u mnie wygląda, to nieco dziwnie, jak napisałam kwadratowo i miska więcej pewnie też by trzymała. To wymaga jednak sprawdzenia. ;-) Odpowiedz Link
lady-magda Re: SHOCK ABSORBER 25.10.11, 18:05 zglupialam juz :) chyba 32E jednak B109... dzieki za rady ale wydaje mi sie, ze top + na to jakis t-shirt to juz bedzie dla mnie za duzo Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: SHOCK ABSORBER 25.10.11, 23:06 lady-magda napisała: > dzieki za rady ale wydaje mi sie, ze top + na to jakis t-shirt to juz bedzie dl > a mnie za duzo Ja się muszę przyznać, że nie zaczaiłam nawet, że kupiłam top. Wydawało mi się, że to taki trochę bardziej zabudowany stanik. W każdym razie kończy się zaraz pod biustem, jak stanik, więc nie jest jakimś tam długim topem i swobodnie można na górę coś założyć. Ramiączka wcale nie są też aż takie szerokie i więcej niż biustu nie zakrywa, nawet odrobinę dekoltu ( u mnie) widać, więc nie masz się czego tego topa bać. Odpowiedz Link
azymut17 Re: SHOCK ABSORBER 26.10.11, 00:06 lady-magda napisała: > zglupialam juz :) > chyba 32E jednak B109... > dzieki za rady ale wydaje mi sie, ze top + na to jakis t-shirt to juz bedzie dl > a mnie za duzo Próbuj 32E, tak by wynikało ze staników i wymiarów, że ma największe prawdopodobieństwo dobrego dopasowania. Top B4490 w zabudowaniu jest niemal identyczny ze stanikami sportowymi, jego "topowość" polega na tym, że ma niewidoczne od zewnątrz szwy, więc można założyć go bez bluzki. Porównaj zdjęcia: kataloglb.blox.pl/2009/11/Shosk-Absorber-Max-Sports-BE53.html kataloglb.blox.pl/2011/02/Shock-Absorber-D-Max-Sports-Bra.html Odpowiedz Link
lady-magda Re: SHOCK ABSORBER 14.11.11, 18:56 wlasnie 32E dzis mi przyslali (z modelu B109) i jest idealny! rzeczywiscie przypomina top. jestem zaskoczona, ze mimo braku fiszbin i jest taki "pancerny", swietnie trzyma a jednoczesnie nie czuje sie w nim jakos specjalnie posciskana. poskakalam troche na probe i nie wiem jak kiedykolwiek moglam maltretowac swoj biust zakladajac zwykle staniki na aerobik. jednym slowem cudo - na dobra sprawe wygodnie byloby w nim nawet spac :) dzieki bardzo za porady i cenne wskazowki, przydaly sie! Odpowiedz Link
bojowa_gromnica Re: SHOCK ABSORBER 30.12.11, 21:36 ja też już zgłupiałam zupełnie z tymi rozmiarami i proszę ładnie o pomoc ;) chcę kupić Shock Absorber Level 4 Sports Bra B4490 (ten top). pod biustem na wdechu 76, w biuście bez stanika 93, w staniku 95. mam dwa brytyjczyki - fantasie i masquerade, oba 65FF (30FF), a jeśli chodzi o polskie to różnie - dalia 70F, ewa michalak 70FF i...75E (ten jest tak na styk, tzn pewnie co kto lubi, leży ok, ale wolałabym oczko większą miskę chyba). a na tym ich kalkulatorze www.shockabsorber.co.uk/home/products/sportsbras/measure.htm wychodzi mi że powinnam wziąć... 34FF (różnica między biustem a obwodem 18cm, czyli trochę ponad 7cali). no to jest jednak raczej duży stanik, i zupełnie inny rozmiar niż do tej pory noszone brytyjskie 30FF. albo ja się mierzyć nie umiem i jestem skazana na stacjonarne kupowanie... :( doradzi ktoś może? Odpowiedz Link
azymut17 Re: SHOCK ABSORBER 31.12.11, 11:36 bojowa_gromnica napisała: > ja też już zgłupiałam zupełnie z tymi rozmiarami i proszę ładnie o pomoc ;) chc > ę kupić Shock Absorber Level 4 Sports Bra B4490 (ten top). pod biustem na wdech > u 76, w biuście bez stanika 93, w staniku 95. Kalkulator wyrzuca Ci dziwny rozmiar, bo pod biustem trzeba mierzyć się na wydechu, a nie wdechu, ten drugi pomiar nie jest nigdy stosowany do niczego. Z podanych staników wróżę, że najlepiej zamówić 32(70) F i FF do porównania, ze wskazaniem na ten mniejszy. Odpowiedz Link
bojowa_gromnica Re: SHOCK ABSORBER 31.12.11, 13:44 dzięki :) ja bym też ten rozmiar obstawiała, tzn 32F. z kalkulatora na lessbounce.com (www.lessbounce.com/measureguide.html) też mi wychodzi 34F :/ ale wydaje mi się to naprawdę niemożliwe...napisałam jeszcze do nich, zobaczę co odpiszą, ale pewnie zrobię tak jak Ty radzisz. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: SHOCK ABSORBER 01.01.12, 19:29 Oki, niby wszystko tak, ALE, ja na wymiary 75/99 szukałam tego co Ty modelu SA i po długich próbach dopasowałam sobie 32 F w kolorze fiolet + róż. Może jestem dziwna i lubię poskakać tylko przy megadopasowanym do "kadłuba" biuście, ale ani 32 G, ani 32 FF nie pozwalał mi na swobodne skakanie i uczestniczenie w zajęciach stepu... Więc imho, jest to kwestia osobnicza i warto najpierw poprzymierzać, a na pewno zamawiając przez neta warto zamówić co najmniej dwa sąsiednie rozmiary - będzie taniej :P Odpowiedz Link
rennie77 Re: SHOCK ABSORBER 26.01.12, 21:34 Wlasnie dostalam Ball Sports Bra Shock Absorber i wydaje sie byc swietny- testowany przy podskakiwaniu. Jedyna uwaga to bardzo scisly obwod. Normalnie nosze 32E, a ostatnio czasem nawet 30, a tu moglam smialo zakupic 34. Mysle, ze na razie bede korzystala z przedluzki. Odpowiedz Link
tiger_lily Re: SHOCK ABSORBER 09.11.11, 00:00 Potrzebuję stanika sportowego, moje wymiary to ściśle mierzone pod biustem 80, zaś w biuście 98 cm. Byłoby super gdyby był zapinany na krzyż, tak by wchodził ładnie pod takowe koszulki do ćwiczeń. Czy możecie mi polecić konkretne modele no i przede wszystkim rozmiar? Odpowiedz Link
bambinooo POMOCY 09.12.11, 15:31 Normalnie noszę rozmiar UK 32H / 30HH, kupiłam na allegro SA 32H i tragedia - choćbym nie wiem jak upychała nie mieszczę w tym nawet połowy swoich piersi - robi mi się z każdej sześciopak (uciekają i górą i pod pachami). Wydaje mi się, że coś jest nie tak z tym biustonoszem, bo niemożliwe chyba żeby rozbieżności rozmiarów były aż takie, prawda? Odpowiedz Link
azymut17 Re: POMOCY 09.12.11, 15:53 Sprawdź jeszcze raz metkę, papierową i materiałową, może przysłali Ci przez pomyłkę niewłaściwy rozmiar? Jaki to model SA, jakie ma numerki? Z mojego doświadczenia z 4490 rozmiary misek wypadają standardowo, jedynie obwody są bardziej ścisłe. Odpowiedz Link
bambinooo Re: POMOCY 09.12.11, 16:17 Właśnie B4490, sprawdzałam metkę materiałową, papierową ma tylko ogólną bez rozmiaru. Chyba było na niej naklejone jakieś czerwone kółko, została tylko krawędź - może jakiś reject? Odpowiedz Link
azymut17 Re: POMOCY 09.12.11, 20:01 Z czerwonym kółkiem się nie spotkałam, ale też nie kupowałam nigdy rejectów, zawsze albo używane albo nówki ze sklepu. B4490 miało zwykle rozmiar z tyłu papierowej metki, na dole, przy kodzie kreskowym. Skoro jest aż tyle za mały, nie ma sensu chyba, żebyś wysyłała zdjęcia do galerii. Pozostaje chyba tylko odsprzedaż, ale jak opisać rozmiar, to nie wiem... A nie masz możliwości zwrotu do sprzedawcy na allegro? Odpowiedz Link
heksita Re: SHOCK ABSORBER 30.12.11, 14:55 Dotarł do mnie dzisiaj mój pierwszy sportowy stanik, zamówiony z Figleaves (SA, poziom 3). I mam zagwozdkę, bo nie wiem, czy jest dobry! Czy ta część pomiędzy piersiami powinna dotykać mostka jak w normalnych stanikach? Jak w ogóle stwierdzić, czy miska ma odpowiedni rozmiar? Z kalkulatora wyszedł mi rozmiar 34F i taki zamówiłam. Dopinam się na najciaśniejszą haftkę, tylko te miski mnie niepokoją. "Normalne" staniki noszę różne. Mój ostatni zakup rok temu Odpowiedz Link
mszn Re: SHOCK ABSORBER 30.12.11, 19:51 Materiał na pewno w miękkim sportowcu nie będzie przylegał między piersiami, bo nie ma go tam co trzymać. Za mała miska = biust uciekający górą i bokami, to chyba łatwo poznać. Za duża miska = małe podtrzymanie biustu. SA unieruchamiają biust przede wszystkim poprzez przyciśnięcie go do klatki, więc nawet w dobrym rozmiarze możesz mieć na początku wrażenie nieco zgniecionego biustu - ale póki podtrzymanie jest dobre, a Ty się nigdzie nie wylewasz i możesz swobodnie oddychać, to wszystko jest w porządku. Odpowiedz Link
heksita Re: SHOCK ABSORBER 30.12.11, 22:16 Model z Figleaves ma materiał między biustem, który leci równo od czubka jednej piersi do drugiej, natomiast SA ma bardziej widoczne miski i jest wgłębienie między nimi, które jednak mocno odstaje od mostka. I to mnie zastanawiało. No ale oba trzymają (chyba) dobrze, jutro na siłowni przetestuję FL. W każdym razie, dziękuję bardzo za poradę :)! Odpowiedz Link
jana111 Re: SHOCK ABSORBER 21.03.12, 08:21 Czy wybór B4490 czerwonego z grafitem w rozmiarze 32ff przy wymiarach 75/100 będzie dobrym wyborem? Do 73 się ścisnę, staniki noszę w rozmiarze 30g, niektóre 32ff, Effuniaki CH 70ff, PL 75f. Zastanawiam się nad 75e, ale prawdę mówiąc w 70ff atrakcyjniejsze ceny a trochę się jednak zapewne te staniki rozciągają, nie doczytałam jak w tym kolorze. Zastanawiam się też nad Freyą Active, ale trochę mnie jej wygląd odstrasza. Royca za 15 funtów z przesyłką też nie kupię, SA 109 mi się nie podoba, SA Ball Bra w żadnym moim rozmiarze nie ma. Jest jeszcze coś atrakcyjnego na co nie wpadłam? Aha, czy on jak widzę nad zdjęciach- jest dość wysoki pod pachą? Oglądałam na Balkonetce zdjęcia SA 109 z nisko wykrojoną pachą i chyba nie jest to zbyt dobre. Które modele są najwyżej zabudowane? Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: SHOCK ABSORBER 21.03.12, 15:08 Na pewno ten fason to dobry wybór. B4490 jest bardzo stabilny. Grafit i czerwień to jeden z najnowszych kolorów sezonowych, a akurat z nim nie miałam do czynienia. Ale możemy założyć że jest tak samo ścisły jak baza i np. turkus. Nie rozciągają się, serio :) Poza tym biustonosz sportowy wcale nie musi być odczuwalny przy mierzeniu jako taki ścisły jak np.Twoje 30G. W trakcie uprawiania sportu pocisz się, puchniesz trochę i wtedy ujawnia się jego zbytnie zaniżenie - np. nie można dalej w nim ćwiczyć ;) Ale... nikt nie napisze Ci na 100% spróbuj z 32FF lub 34E. Skoro nosisz obwody od 30 do 34 to obwód sportowca na dwoje wróżymy - albo lepiej Ci będzie w 32 albo w 34 ;) Odpowiedz Link
emisia2 Re: SHOCK ABSORBER 25.03.12, 19:22 mam 74/106 biust duży, nie pierwszej młodości. Jaki SA 32HH czy 34hh? H. Normalnie noszę 70 K. Co doradzicie? Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: SHOCK ABSORBER 25.03.12, 23:28 70K europejskie? To okolice 32H. SA sugerowałabym w takim razie 34GG. A komercyjnie dodam, że mam takowy w sklepie w turkusie w promocyjnej cenie ;) Odpowiedz Link
emisia2 Re: SHOCK ABSORBER 27.03.12, 17:14 Panache 32 J noszę np. Wydaje mi sie że SA 34 GG będzie za małe w misce, niestety. Choc promocja kusząca :) Odpowiedz Link
martischa Re: SHOCK ABSORBER 26.03.12, 11:31 Hej!Czy któraś z was mogłaby mi pomóc w doborze rozmiaru Absorbera? Moje wymiary to pod biustem mam 70 cm, a w biuście 94 cm. Miałam ShockAbsorbera w rozmiarze 70F jednak muszę przyznać, że był ciut za luźny. Piersi miałam spłaszczone ale jednak czułam, że są za duże. Czy potraficie doradzić? Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: SHOCK ABSORBER 26.03.12, 22:08 Teoretycznie na 94 w biuście powinno być dobre raczej 32(70)E. Może wystarczy tylko zmniejszyć miskę? Ale jeśli Ci zbyt luźno to spróbuj z 30F lub 30FF (miska jak w 32F ale bardziej naciągnięta obwodem). Odpowiedz Link
martischa Re: SHOCK ABSORBER 26.03.12, 23:29 to spróbuję tak jak mówisz z tym 30FF. W sumie i tak jestem w trakcie zrzucania pociążowych kilogramów więc nawet jak będzie za ciasny to za jakiś czas mam nadzieję, że będzie dobry :) Dzięki wielkie :) Odpowiedz Link
dalia011 Re: SHOCK ABSORBER a regeneracja piersi 31.03.12, 16:59 Zakupiłam ostatnio Shocka i jest raczej zadowolona ale będąc w trakcie regeneracji piersi po długotrwałym noszeniu nieodpowiednich staników - czy to deformujące zgniatanie piersi przez shock absorbera nie utrudni mi tego procesu? Odpowiedz Link
mszn Re: SHOCK ABSORBER a regeneracja piersi 31.03.12, 17:10 Nie ma co przesadzać. Nie chodzisz w tym SA chyba przez cały dzień? Godzina-dwie podczas sportu nie zaszkodzi piersiom, dużo bardziej szkodzi im uprawianie sportu bez odpowiedniego stanika. Odpowiedz Link
dalia011 Re: SHOCK ABSORBER a regeneracja piersi 31.03.12, 20:42 Godzina dwie owszem.. czyli do spania SA odpada? Tylko że po godzinie w nim mam już po zdjęciu odznaczenia szwów na piersiach.. Może powinnam spróbować z większą miską? Odpowiedz Link
mszn Re: SHOCK ABSORBER a regeneracja piersi 31.03.12, 21:05 Nie wiem, jak ze spaniem, SA są bardzo ścisłe, więc na pewno nie widzę spania w tym samym, w którym się uprawia sport. Jeśli obwód byłby luźniejszy, to czemu nie. Odbijające się na piersiach szwy stanika to całkiem normalna sprawa, mam tak w każdym staniku niezależnie od rozmiaru. Zwłaszcza w Szoku, który musi przylegać porządnie, żeby trzymać. Nie wiem, jak inne osoby oceniają, czy miski w SA są dobre, dla mnie najważniejsze to nie wylewać się - wolę miskę nawet trochę ciaśniejszą od trochę za dużej, bo różnica w trzymaniu biustu potrafi być spora (mam SA w 34DD i 34E). Naprawdę nie ma się co nakręcać. Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: SHOCK ABSORBER 01.05.12, 00:50 Potrzebuję pomocy w wyborze rozmiaru. W biuście mam 93-94 cm, pod biustem jestem w stanie się ścisnąć do 68 cm, ale tak "normalnie" mam 76 cm. Miski noszę mniejsze niż wynika to z tabelki, w brytyjczykach najczęściej F, z tendencją do E, obwody 65. Nie mam pojęcia w co celować... Odpowiedz Link
mszn Re: SHOCK ABSORBER 01.05.12, 08:54 A to "normalne" 76 cm jest mierzone luźno, czy lekko ściśnięte? SA są bardzo ścisłe a miski niby wypadają trochę mniejsze, ale moje doświadczenia są takie, że to może robić różnicę dużym biustom, ale mniejsze po prostu się bardziej kompresują w misce i i tak nic się nie wylewa, a biust jest lepiej unieruchomiony. Jeśli w brytyjczykach najbliżej Ci do 65E, to może spróbuj 70DD z Szoka? Miska powinna odpowiadać objętościowo temu 65E przez tę lekką małomiskowość właśnie. Może jeszcze taka informacja Ci pomoże: ja się mogę ścisnąć do 74, luźno 78, noszę SA w obwodzie 75, i w takim samym obwodzie mam Effuniaki. Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: SHOCK ABSORBER 01.05.12, 16:22 76 cm jest lekko ściśnięte, zupełnie luźno mam 80 cm. Do 76 mogę się ścisnąć przy maksymalnym wdechu, a to chyba też ma znaczenie. Chyba mam bardzo duży rozstrzał tych centymetrów... Za radę dziękuję, poszukam sobie w takim razie Szoka 70DD :) Odpowiedz Link
apsik10 Re: SHOCK ABSORBER 01.05.12, 16:50 e.m.i1 napisała: > 76 cm jest lekko ściśnięte, zupełnie luźno mam 80 cm. Oj, to uwazaj. Ja przy prawie identycznych rozmiarach mam shocka w rozmiarze 36 i nosze go na pierwszej haftce. Mysle, ze 70 (32) moze byc za ciasne. Moze podaj, o ktory model konkretnie Ci chodzi, a dziewczyny Ci doradza. Odpowiedz Link
mamula_to_ja Re: SHOCK ABSORBER 01.05.12, 21:32 Ja mam model RUN 34DD A moje wymiary są takie same jak u Ciebie. I dla mnie wcale nie jest jakiś mega ścisły. Najpierw biegałam w zwykłym staniku i naciągniętym na niego ciut za małym kostiumie jednoczęściwom. I przyznam że podtrzymanie gorsze nie było. Identyczne. Jakoś myslałam że mi biust zabetonuje ten RUN no ale nie. Oczywiście to niebo a ziemia ;-) Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: SHOCK ABSORBER 01.05.12, 22:10 Prawdopodobnie będę kupować na ebayu, a tam najwięcej jest modeli B109. Czy można wywnioskować że obwody SA są takie jak w Effuniakach? Bo jeśli tak, to effuniakowe 75 było dobre, jak ważyłam 20 kg więcej... No chyba że one teraz są jeszcze ściślejsze niż jakieś 2 lata temu. Ja mam chyba mocno kompresowalny ten obwód, być moze zawyżany przez nadmiar skóry pozostałej po odchudzaniu, która to składa się jak harmonijka przy ścisłym mierzeniu. Te wątpliwości mogłyby się rozwiać, gdybym wiedziała do ilu centymetrów rozciągają się Szoki w obwodach 70 i 75 :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: SHOCK ABSORBER 01.05.12, 22:43 e.m.i1 napisała: > Te wątpliwości mogłyby się rozwiać, gdybym wiedziała do ilu centymetrów rozciąg > ają się Szoki w obwodach 70 i 75 :) Mój Schock model B4490 w rozmiarze 75DD rozciąga się do około 84-86cm (w spoczynku 65cm). Ale on był już często prany. Mimo wszystko od początku był nieco luźniejszy od effuniakowych 75-tek. Nie wiem jednak na ile to można porównywać, bo Schock po włożeniu odczuwa się luźniej, jest wygodniejszy, ale w czasie użytkowania niespecjalnie się naciąga i odczuwa się go jako wystarczająco ciasny, natmiast effuniaki, które zakładałam do tańca, po założeniu odczuwa się ciaśniej, ale w trakcie, gdy skóra stała się wilgotna, przepinałam na jeszcze ciaśniejszą haftkę. W Schocku siły układają się inaczej, bo ten stanik przyciska biust do klatki, w Effuniaku masz bounce biustu (biust wyciągnięty do przodu) rozciągający obwód. No i obówd pod biustem nie zależy aż tak bardzo od wagi. Ja nie mam nadwagi (ważę jakieś 60kg), a u Effuniaków preferuję obwód 80, bo 75 uważam za mało wygodne. W Schocku jak na górze, czyli 75 na najluźniejszej haftce. Pod biustem mam ciasno 74cm, luźno 78cm-80cm) Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: SHOCK ABSORBER 03.05.12, 23:08 pierwszalitera napisała: No i obówd pod biustem nie zależy aż tak bardzo od wagi. Ja nie mam > nadwagi (ważę jakieś 60kg), a u Effuniaków preferuję obwód 80, bo 75 uważam za > mało wygodne. W Schocku jak na górze, czyli 75 na najluźniejszej haftce. Pod bi > ustem mam ciasno 74cm, luźno 78cm-80cm) No ale jednak trochę zależy:) Jeśli Effuniakowe 75 było dobre, gdy ważyłam 20 kilo więcej, to nie spodziewam się, że teraz też będzie. Ja ważę troche ponad 60, pod biustem luźno mam podobnie do Ciebie, ale ścisło, jak pisałam wyżej - 68 cm. Spróbuję tego 70DD i dam znać jak już dotrze. Odpowiedz Link
3wfh Re: SHOCK ABSORBER 31.05.12, 12:39 I ja potrzebuję rady w doborze rozmiaru Shocka, ponieważ chciałam zamówić go przez internet (zostałam tu odesłana z rozmiarowego). W tej chwili jestem w trakcie regeneracji po karmieniu i na pewno migracji, ok. 2 m-ce temu kupiłam 2 staniki Dalii, 65F i 65G, wtedy miałam wymiary 69 pod / 92-93 (prosto bez stanika) / 96(w zwisie bez). Ostatnio czułam się obcierana i gnieciona fiszbinami, oba staniczki zaczęły bułkować, więc powtórzyłam pomiary: - pod ciasno 69 / luźno 71 - w biuście prosto w staniku 93, bez stanika 97 - w zwisie w staniku 97, bez stanika 103 Kompletnie nie wiem, jakiego rozmiaru szukać, bo Dalia to polska rozmiarówka, a SA brytyjska, a ja jestem niedoświadczona. Mam świadomość, że zakup internetowy może się okazać nietrafiony. Ale nawet nie wiem, jakiego rozmiaru wypatrywać na aukcjach :) proszę o rady. Odpowiedz Link
fiabei Re: SHOCK ABSORBER 14.03.13, 19:27 Im więcej czytam, tym mniej wiem - wymiary 78/110cm - jakie kupic rozmiar modelu B4490? 34HH czy 34H? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: SHOCK ABSORBER 14.03.13, 19:56 fiabei napisała: > Im więcej czytam, tym mniej wiem - wymiary 78/110cm - jakie kupic rozmiar model > u B4490? 34HH czy 34H? W razie wątpliwości zawsze mniejszy. Stanik sportowy lepiej mieć nieco za mały w misce, niż za duży. Zastanów się jednak nad obwodem, bo 34 może być bardzo ciasne na 78cm, zależy trochę od tego, ile masz luźno i ile ciałkak chcesz (musisz) tam upchnąć, ten stanik jest bardziej zabudowany na plecach od zwykłego. Ja mam 34 na 74cm pod biustem ciasno, 79 luźno i ciaśniejszego bym już nie zapięła, szczególnie ta druga, wyższa haftka to już wyższa sztuka naciągnięcia materiału i zapięcia. Odpowiedz Link
fiabei Re: SHOCK ABSORBER 14.03.13, 20:10 czyli 36? to teraz to dopiero nie wiem jaka miska... 8| Odpowiedz Link
fiabei Re: SHOCK ABSORBER 14.03.13, 20:12 Dodam, że Tango II (dawno temu, ale wymiary wciąż te same) miałam 32J, Sienna, która właśnie mi się uszkodziła (i trzymała na mur beton - zastępowała sportowy, tylko spadające ramiączka wkurzały) też była 32J. Odpowiedz Link
azymut17 Re: SHOCK ABSORBER 15.03.13, 15:31 W Twoim wypadku najlepiej byłoby zamówić kilka rozmiarów w sklepie, do którego możesz niepasujące staniki odesłać (polskie sklepy dają minimum 10 dni, te brytyjskie czasem i 28, trzeba sprawdzać w regulaminie). Rozmiary: 34H i HH oraz 36GG i H. Nikt niestety nie jest w stanie doradzić Ci z pewnością, co na 100% dobrze będzie leżeć. Dlatego najbezpieczniej zamówić kilka sąsiednich rozmiarów do porównania. I tak jak pisze wyżej Pierwszalitera: Stanik sportowy lepiej mieć nieco za mały w misce, niż za duży. Odpowiedz Link
fiabei Re: SHOCK ABSORBER 17.03.13, 20:48 Właśnie udało mi się zamówić w Anna Moda Intima - mimo, że nie mają tego normalnie w asortymencie. Będzie drożej niż na allegro czy ebayu, ale przynajmniej mozna najpierw przymierzyć. Dziękuję za rady. :) Odpowiedz Link
fiabei Re: SHOCK ABSORBER 20.03.13, 19:59 Mam! 34HH. Wcale nie jest ciasny, myślę, że weszłabym nawet w 32, ale byłby już problem z miską. :) Odpowiedz Link
sheena777 wielka porażka 14.03.13, 21:48 Mam shock absorbera B4490 w rozmiarze 32GG. Użytkuję go około 2 lat. Powiem tak, nadaje się jedynie do spania i to pod warunkiem, że obok w łóżku faceta nie ma ;) Naczytałam się w wielu recenzjach, ze jest mega ciasny więc bałam się kupić 30 ale niestety mój egzemplarz rożciągnął się tak strasznie, że nawet zapięta na najciaśniejsze haftki mogę bez kłopotu pięść pod spód podłożyć. Przy intensywnym treningu w ogóle nie trzyma, może w innych rozmiarach się sprawdza ale moje piersi skaczą więc do ćwiczeń zakładam najpierw freye z fiszbinami a na wierzch absorbera i do tego bardzo elastyczną koszulkę. Efekt jako-tako ale tyle warstw nie ułatwia treningu. Poza tym zeszmacił się straaasznie. Mam model w białym kolorze. To znaczy biały to on był do trzeciego prania, teraz jest żółto-szaro-bury. Wszysykie obszycia od wewnątrz i częściowo na zewnątrz są pokryte milionem kulek i strucli. Generalnie wygląda gorzej niż stara szmata do podłogi. Oczywiście ramiączka są za długie. Projektant nie przewidział, że może toto chcieć kupić niska osoba o wysoko umieszczonym biuście. Pomijam kwestię kształtu piersi, bo to akurat w biustonoszach sportowych to jest sprawą drugorzędną, ale jak mnie facet w nim zobaczył, to zrobił duże oczy i zapytał: "Co ci się w biust stało??" Dlatego pisałam wyżej, że spanie w nim przy facecie szkodzi doznaniom estetycznym. :) Generalnie, dla mnie Shock Absorber to porażka, szukam bezskutecznie dobrego biustonosza sportowego ale jak na razie zostaje mi opcja dwa biustonosze na raz + ciasna koszulka :( 70/106 --> 32HH/70L-M???? ------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: wielka porażka 15.03.13, 00:08 sheena777 napisała: > Naczytałam się w wielu recenzjach, ze jest mega ciasny więc bałam się kupić 30 > ale niestety mój egzemplarz rożciągnął się tak strasznie, że nawet zapięta na n > ajciaśniejsze haftki mogę bez kłopotu pięść pod spód podłożyć. Przy intensywnym > treningu w ogóle nie trzyma, może w innych rozmiarach się sprawdza ale moje pi > ersi skaczą więc do ćwiczeń zakładam najpierw freye z fiszbinami a na wierzch a > bsorbera i do tego bardzo elastyczną koszulkę. Efekt jako-tako ale tyle warstw > nie ułatwia treningu. Dziwne. Mój trzyma. Możliwe, że masz po prostu za dużą miskę, bo ja w moim spać bym nie mogła, byłoby mi zbyt ciasno i to nie wina ciaśniejszego obwodu, tylko dosyć mocnego przypłaszczania. No i dwa lata użytkowania stanika to dosyć długo, biorąc pod uwagę, że wrzuca się go najczęściej do pralki. Możliwe też, że prałaś w zbyt gorącej wodzie. Odpowiedz Link
sheena777 Re: wielka porażka 15.03.13, 10:45 Piorę zawsze w 30 stopniach, specjalnym cyklem, który trwa jedynie 25 minut więc to nie to. Normalnie powinnam mieć rozmiar miski HH, absorbera wzięłam GG, więc myślisz ze to wciąż za duża miska? Powinnam o 4 rozmiary zaniżyć, czy jak? Odpowiedz Link
ania.biulandia Re: wielka porażka 15.03.13, 11:05 A gdzie kupowałaś swojego SA? Może trafiła Ci się podróba albo jakiś felerny model? To rzeczywiście brzmi jakbyś opisywała zupełnie inny biustonosz niż te, które znam, używam i używają moje klientki. Już to rozciągnięcie jest podejrzane. Ja mam swojego SA 3 lata i dopiero teraz myślę o zmianie, a właściwie dokupieniu nowego. A może to akurat biały jest taki dziwny? W 95% sprzedaję czarne. Pierwszalitero, a jaki Ty masz kolor? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: wielka porażka 15.03.13, 11:25 ania.biulandia napisała: > Pierwszalitero, a jaki Ty masz kolor? Czarny z białą lamówką. Mam go już chyba też z dwa lata i nie zmienił właściwości. Odpowiedz Link
sheena777 Re: wielka porażka 15.03.13, 12:05 To może białe są jakieś nie tego... Spróbuję zapolować na czarny. Kupowałam w brastopie więc chyba tam podróbek nie sprzedają. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: wielka porażka 15.03.13, 11:21 sheena777 napisała: > Normalnie powinnam mieć rozmiar miski HH, absorbera wzięłam GG, więc myślisz ze > to wciąż za duża miska? Powinnam o 4 rozmiary zaniżyć, czy jak? Ja nie wiem co znaczy normalny rozmiar. Ja normalnie niby mam 32E. Taki rozmiar mam na przykład w half cupach Showgirl Curvy Kate. W effuniakowych miękkich half cupach mam 75DD/80D, na pewno nie bułkują, w plundżach potrzebowałabym jednak 75E. Miękkie full cupy, na przykład Esme Fantasie, potrzebuję w 32F. Balkonetka Marcie Cleo mierzona kilka dni temu dobra była dopiero w 32FF. Kiedyś, dawno temu, to mierzyłam jakiegoś t-shirt bra i naciągnęłam go sobie ramiączkami tak, że pasował nawet w 70G, ale to była już nadgorliwość. ;-) Absorbera mam 34DD (wygląda wprawdzie masakrycznie płasko, ale opinia mojego faceta w tej kwestii w ogóle mnie nie interesuje). Nie należy więc upierać się przy jakiejś tam misce (i obwodzie), tylko mierzyć, staniki różnie wypadają. Jak solidny, sprawdzony przez wiele kobiet stanik sportowy nie trzyma ci biustu, to jest za duży i tyle. Odpowiedz Link
sheena777 Re: wielka porażka 15.03.13, 12:04 Być może takie wahania rozmiaru występują przy miseczkach do G, jednak powyżej to mjuż niestety i wybór modeli znacznie się zawięża i takie różnice rozmiarowe nie występują. Te kilka modeli, które mam to albo 70H albo 70HH, w proporcji 20% do 80%. Dlatego użyłam określenia "mój normalny rozmiar". To znaczy statystycznie najlepiej pasujący. Niestety, ta granica "do G" jest jakąś magiczną granicą, powyżej której i modele są brzydsze i bardziej zabudowane, i konstrukcyjnie do d.... Odpowiedz Link
ania.kar Re: SHOCK ABSORBER - dostępne w sklepie Intersport 19.04.13, 00:19 Widziałam, że pojawiły się Shock Absorbery w Intersporcie (np. w Złotych Tarasach w W-wie) w dość dużej rozmiarówce. Był ten model po 199 zł: www.shockabsorber.co.uk/en/products/active-range/active-multi-sports/ i ten po 229 zł: www.shockabsorber.co.uk/en/products/ultimate-range/ultimate-run-bra/ Oba w czarnej wersji. Odpowiedz Link
joh Re: SHOCK ABSORBER - dostępne w sklepie Interspor 19.04.13, 12:49 W Intersporcie w Galerri Baltyckiej w Gdansku tez sa. Mierzylam model 5044 nad ktorym sie zastanwiam. Czy ktoras z Was ma ten model i moglby wyrazic opnie. Widze ze wiekszosc opinii tutaj jest na temat 4490. 5044 wydaje mi sie "mocniejszy" bardziej trzymajacy niz 4490 ale moze to tylko wrazenie trudno powiedziec po przymiarce w sklepie, wolalabym poznac opinie biegaczek:-) Moj SA (model 109) jest juz mocno wysluzony i definitywnie wymaga zastepstwa! Odpowiedz Link
virgaaurea Re: SHOCK ABSORBER - dostępne w sklepie Interspor 19.04.13, 13:14 joh - mam ten model i sobie chwale BARDZO; nic lepszego do biegania nie mam i nie mialam; wole go rowniez od panache sport (ktory w sumie tez jest fajny); tylko uwazaj, bo ma porypana rozmiarowke; no i patrz zeby nie wziac za waskiego obwodu, to dusiciel, zwlaszcza jak dlugie dystanse uprawiasz; Odpowiedz Link
joh Re: SHOCK ABSORBER - dostępne w sklepie Interspor 19.04.13, 13:58 Dzieki. Zauwazylam ze jest to bardzo "ciasny" model. Zwykle nosze 70 czasami 65 a mierzac 5044 dopiero rozmiar 34 bylam w stanie zapiac w obwodzie:-) Mierzylam 34E ktory byl dobry ale zastanawialam sie jescze nad sprawdzeniem 34F ktorego nie mieli w sklepie wiec nie moglam przymierzyc. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: SHOCK ABSORBER - dostępne w sklepie Interspor 29.04.13, 16:49 joh napisała: > Mierzylam 34E ktory byl dobry ale zastanawialam sie jescze nad sprawdzeniem 34F > ktorego nie mieli w sklepie wiec nie moglam przymierzyc. Jeżeli 34 E był dobry, to nie ma co mierzyć większego w misce. W (bezfiszbinowych) sportowcach lepiej mieć miskę ciut przymałą, niż ciut przydużą. Odpowiedz Link
fanaberia.fanaberia Re: SHOCK ABSORBER - dostępne w sklepie Interspor 29.04.13, 13:42 joh napisała: > 5044 wydaje mi sie "mocniejszy" bardziej trzymajacy niz 4490 ale moze to tylko > wrazenie trudno powiedziec po przymiarce w sklepie, wolalabym poznac opinie bie > gaczek:-) > Moj SA (model 109) jest juz mocno wysluzony i definitywnie wymaga zastepstwa! Używam zarówno 5044, jak i 4490. Obydwa modele są wygodne, w obydwu biega mi się równie komfortowo. Obwód mam w zasadzie równy własnemu, może z 1-2 cm większy, ale wchodzi pod niego pulsometr. Wcześniej używałam B109 w różnych rozmiarach, też były OK użytkowo, choć są zdecydowanie mniej "wyględne". Mniej siermiężnego następcy - (S)N109 nie było mi jeszcze dane testować. Z ciekawostek - w SA zawsze odczuwam spory dyskomfort, kiedy stanik jest nawet minimalnie przyduży. Odwrotnie niż w "zwykłych" stanikach. Aha, wszystkie moje sportowce są czarne, a 4490 - czarny z białą lamówką (bo wersje kolorystyczne mogą się różnić pod względem elastyczności obwodu i wielkości misek). Odpowiedz Link
paula.anna Jaki rozmiar dla mnie? 16.05.13, 09:04 Wymiary 79/100 Noszę 32FF, jednak pollyannę mam 34F i czasem odnoszę wrażenie, że w 34 mi wygodniej. Niby uprawiam sport itp, jednak nie wiem, czy obwód mi się zmniejszy, czy może ujędrni ;). Choć 10 kg temu, po schudnięciu 32FF zamieniłam na 30F... SA chcę kupić najprawdopodobniej tego: www.amazon.com/Shock-Absorber-Womens-Run-Sports/dp/B00368CMA4 A więc: 34F, czy może 36E? Odpowiedz Link
ewe-ewe Re: Jaki rozmiar dla mnie? 16.05.13, 21:02 Mam pytanko. Szukam jakiegoś SA żeby wypróbować. noszę Freya 32 f , balkonetki i plunge pasują świetnie. Jaki rozmiar powinien być okej? 71/ 95, Ma któraś z Was podobne wymiary? BArdzo proszę poradźcie! Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Jaki rozmiar dla mnie? 19.05.13, 20:38 ewe-ewe napisał(a): > Mam pytanko. Szukam jakiegoś SA żeby wypróbować. noszę Freya 32 f , balkonetki > i plunge pasują świetnie. Jaki rozmiar powinien być okej? 71/ 95, Ma któraś z > Was podobne wymiary? BArdzo proszę poradźcie! Ja mam wymiary 74/95 noszę brytyjski rozmiar 32E, czasem F, bo biust potrafi w czasie cyklu podskoczyć do 98 cm. SA mam w rozmiarze 34DD, jest bardzo ciasny zarówno w misce, jak i w obwodzie, ale moim zdaniem do sportu nie może być większy i luźniejszy. Możliwe jednak, że u ciebie 32E lepiej się sprawdzi. Z drugiej strony, lepiej stanik trochę mniejszy w misce, gdybyś trochę spadła z biustu, to trochę dłużej ci posłuży. Ja bym więc zamówiła raczej 34DD. Jeżeli biust będzie trochę spłaszczony to nie szkodzi, nie chodzisz w tym staniku przecież stale, a bezfiszbinowe SA wypchną ci najwyżej trochę biust do góry, ale aż tak niewygodnie nie będzie. Jeżeli masz możliwość, to wypróbuj oba rozmiary. Odpowiedz Link
paula.anna Re: Jaki rozmiar dla mnie? 17.05.13, 19:44 Może ktoś odpowie? Napaliłam się na zakupy.... Odpowiedz Link
virgaaurea Re: Jaki rozmiar dla mnie? 19.05.13, 12:53 lepszej porady moga ci udzielic dziewczyny ktore pracuja w sklepach i widzialy juz iles osob w tych shockach, ja sie moge podzielic swoim doswiadczeniem co najwyzej; zwykle nosze 32E z brytkow, 34 tylko przy naprawde bardzo, bardzo scislych obwodach; shocka run bra mam 34D i on jest naprawde mocno spasowany w obwodzie; w obwodzie 32 bylam sie w stanie zapiac, ale bieganie (kiedy mocno rozszerza sie klatka) to nie byl najlepszy pomysl; 34DD byl wyraznie za duzy w misce, na mniejszej piersi bylo to mocno widoczne; dobrze bym sie zastanowila, czy zanizac o miske czy o 2 - za duzy w misce nie bedzie spelnial swojej roli, w moim odczuciu jest naprawde duzomiskowy; od biegania, mimo, ze wczesniej uprawialam sport, rozne wymiary mi spadly, ale akurat obwod pod biustem mi sie nie zmienil; uzywalam tez poprzedniego modelu shocka, ale porownanie troche nie ma sensu, bo nosilam inny, wiekszy rozmiar; ten jest dla mnie wiele lepszy; nie wiem, czy ci pomoglam, czy jeszcze bardziej zamieszalam;) Odpowiedz Link
ewe-ewe Re: Jaki rozmiar dla mnie? 19.05.13, 14:58 właśnie,... kilka osób wspomniało ,że obwody są ciaśniejsze i lepiej wziąć mniejszą miskę i większy obwód . zastanawiam się nad 34e bądź dd. mam takie mocne f więc ... i tak jestem w kropce;) poszukam może tu w okolicy znajdę coś żeby przymierzyć. Tak czy siak dzięki za info. a tak btw wspomniałaś o bieganiu. czy jest szansa zrzucić rozmiar miseczki w dół przy bieganiu? Odpowiedz Link
virgaaurea Re: Jaki rozmiar dla mnie? 19.05.13, 17:45 wiesz, szansa na zrzucenie to jest zawsze mocno indywidualna sprawa; pytanie ile w ogole masz do zrzucenia i ile tego biegania bedzie; wczesniej uprawialam regularnie sport, nie mialam nadwagi, a od biegania polecialy mi wymiary; najwiecej w biodrach, ale w biuscie tez i w sumie to sporo, na szczescie nie za szybko, wiec wszystko wyglada proporcjonalnie i ogolnie ok; od pewnego czasu jest juz stabilnie, mimo, ze ciagle biegam (i w ogole cwicze), wiec to raczej nie jest ciagla jazda w dol, przynajmiej w moim przypadku; ale rozmiar stanika sportowego zmienialam w trakcie tego biegania; Odpowiedz Link
szczeciniankawpoznaniu Re: Jaki rozmiar dla mnie? 20.05.13, 20:16 ja też się zastanawiałam, czy zmniejszy mi się rozmiar i na razie nic nie ruszyło. Ja generalnie nie mam wiele tkanki tłuszczowej pod biustem (obwód 69 pod), ale piersi mogły mi schudnąć. Na razie nic takiego nie ma miejsca, za to sporo poleciało z brzucha, pleców i z ud (z każdego uda prawie 4 cm!!). Ale tak jak virgaaurea pisze to bardzo indywidualna sprawa. Odpowiedz Link
szczeciniankawpoznaniu Re: Jaki rozmiar dla mnie? 19.05.13, 14:37 Z mojego doświadczenia wynika, że ciężko jest dobrać rozmiar. Ja noszę 65FF/G od Ewy Michalak i Avocado, a Shock Absorber mam 70DD (sic!), wspaniale trzyma, jest odrobina miejsca na pulsometr. Bieganie stało się przyjemnością i nie wiedziałam, jaki to komfort mieć porządny sportowy stanik :) Odpowiedz Link
boogie_lass77 B109 a B4490 22.08.13, 01:21 Czy miski w B109 (białym) a B4490 (żółto-granatowym lub czarnym) są tej samej wielkości. Jak wypada porównanie obwodów? Odpowiedz Link