Dodaj do ulubionych

jaki noszę rozmiar?

12.01.07, 20:50
Zmierzyłam się i mam: pod biustem 80, a w biuście 100cm. Chciałam sobie
zamówić jakiś stanik na bellissimie - ale ceny za wysokie - a nie jestem
pewna jaki rozmiar powinnam zamówić...Jak kupuję w sklepach H&M czasem
staniki - to 80 pod biustem jest troszkę za duża, ale znowu miseczka dobra,
więc nie mogło by to być 75D...to zamawiać w sklepach 75 dd lub F? Naprawdę
nie wiem....
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: jaki noszę rozmiar? 12.01.07, 21:30
      Jeśli 75 jest dobrym obwodem pod biustem, to przy 100 cm w biuście wychodzi
      miseczka G. Zobaczymy, co ci Maith czy Butters napiszą oraz inne guru :)

Tak czy inaczej, F to IMO ciut za mało.
      • kasica_k Re: jaki noszę rozmiar? 12.01.07, 22:31
        No to ja sie odezwe jako "inna guru" :)) Otoz moim zdaniem F jest OK - opieram
        sie na Bellissimowej tabelce. Moze np. u Triumpha jest inaczej, ale w Panache i
        spolce ta tabela jest miarodajna. Sprawdzone wlasnobiustnie :)

Do inicjatorki watku: zmierz sie ciasno pod biustem - owin sie centymetrem
        jak najciasniej i pamietaj o tym, ze stanik, ktory kupisz, bedzie bardziej
        rozciagliwy od tego centymetra i nie bedzie cie az tak cisnal :)

Jak juz to zrobisz, zajrzyj na Bellissimie do "przymierzalni" i tam znajdz
        w tabeli swoje wymiary. Jesli pod biustem 75, a w biuscie 100, to bedzie
        cos miedzy E a F. Mozliwe, ze blizej F - czesto warto brac ciut-ciut
        wieksza miske, jesli obwod jest bardzo dopasowany.

A potem czeka Cie faza eksperymentow - jesli Twoj zamowiony stanik okaze
        sie niepasujacy, masz prawo go zwrocic albo wymienic na inny, i tak az
        znajdziesz swoj wlasciwy. Bellissima nie robi zadnych problemow z wymiana.

Pamietaj, ze Twoj rozmiar w firmach sprzedawanych przez Bellissime (Panache,
        Fantasie, Freya etc.) nie musi byc rowny rozmiarowi u innych producentow.
        • anna-pia Re: jaki noszę rozmiar? 12.01.07, 23:33
          Kasica, no jak to? Mam pod 75, w 98, i F jest tak akurat (noszę jak dotąd 75F),
          czyli 100 nie może dać E! Raczej G, z tolerancją na F.
          A ja się opieram na tabelce Melissy, bo Bellissima mi skąpi i daje tylko E.
          • besame.mucho Re: jaki noszę rozmiar? 12.01.07, 23:39
            Anna, a masz jakiś stanik Panache/Fantasie itd? Bo mi się wydaje, że one mają trochę inną rozmiarówkę, i że w nich to E mogłoby Ci pasować. Ja np. w Dalii czy Felinie noszę 70G, a Panache Salsę zamówiłam 70F i myślę, że będzie dobra (porównując wymiary moje i dziewczyn które już ją mają i są zadowolone :-) ).
          • kasica_k Re: jaki noszę rozmiar? 13.01.07, 00:01
            Dokladnie tak, jak besame.mucho napisala - firmy rozne rozmiarowki maja.
            Wiec jesli zamierzamy kupic cos w Bellissimie, to warto sie oprzec na
            tabelce tamtejszej, zwlaszcza ze (jak moich doswiadczen wynika) ona dobrze
            odpowiada temu, co Bellissima sprzedaje (Panache, Freya, Fantasie i spolka).
            Ale dobrze, ze napisalas o Melissie, bo jak mi przyjdzie do glowy cos
            u nich zamowic, to najpierw popatrze dobrze do tabeli (widzi mi sie, ze
            u nich nosze szlachetna literke G :))
    • maith Re: jaki noszę rozmiar? I pamiętaj o prawie zwrotu 13.01.07, 01:21
      No na pewno nie DD ;-))
      Myślę, że pomysł Kasi, żeby zacząć próby od F jest zupełnie dobry.
      Podstawowa zasada jest prosta - zamawiasz cokolwiek (byle nie Panache Salsę czy
      inny stanik o kontrowersyjnym rozmiarze. Raczej coś, przy czym wszyscy piszą, że
      ma typowy rozmiar i przymierzasz. Jeśli cokolwiek Ci nie pasuje, w szczególności
      jeśli gniotą Cię fiszbiny, to stanik ODSYłASZ. Jeśli stanik okazuje się za duży
      lub za mały, to go WYMIENIASZ.

Pamiętaj, że jeśli nie wymienisz czy wręcz ostatecznie nie odeślesz nie do końca
      pasującego Ci stanika zamówionego przez Internet i włożysz go na dno szuflady,
      to już zawsze będziesz miała uraz do takich zakupów. Zachodnie sklepy to wiedzą,
      dlatego dają Ci miesiąc na odesłanie (oczywiście bez śladów użytkowania, z
      metkami i wypełniając krótki formularz zwrotu). Polskie sklepy aż takie świadome
      nie są, dlatego masz tam tylko ustawowe 10 dni na zwrot.
      Jeśli przymierzysz, to już będziesz wiedziała, że np. trochę większa/mniejsza
      miseczka byłaby ok - wtedy wymieniasz.
    • maith A co do cen 13.01.07, 01:29
      W Bellissimie owszem jest drogo. Jeśli zatem chcesz się mniej stresować i
      zamówić coś tańszego, to możesz wypróbować np.:
      - www.brastop.com
      (bardzo fajny sklep angielski z końcówkami kolekcji - ceny promocyjne, wiele
      staników w 75F, czyli 34F możesz kupić za 10 funtów, czyli nasze 60 zł + 18 zł
      kosztów przesyłki).

- www.wyprzedazebielizny.pl (polski sklep z końcówkami kolekcji, propozycji na F
      mniej, obecnie miałabyś dwie, ale za 30 i 40 zł)

-www.melissa.com.pl (sklep polskiego producenta - ceny średnio ok. 65 zł)
    • zazulla przegladajcie archiwum 13.01.07, 10:26
      Tam jest watek odnosnie porad doboru rozmiaru. Wystarczy napisac wlasny
      "podpost" i zapytaniem. Niech to wszystko siedzi w jednym watku a nie kilku.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=35089049&a=35089049
      • zawsze_do_przodu Re: przegladajcie archiwum 13.01.07, 12:33
        Zaraz będę miała doła:
        - zmierzyłam sięjeszcze raz - i pod biustem 77/78, w biuście 99/100
        - weszłam na stronkę www.brastop.com -śliczne staniczki...chcę coś zamówić..
        W triumphie mam kostium kąpielowy 80 D i za luźny pod biustem, miseczka może
        być troszke większa....
        Podobnie ja kw h&m kupiłam stanik 80 D - trochę za luźny pod a miseczka może
        być bardziej pojemna....
        • kasica_k Re: przegladajcie archiwum 13.01.07, 13:01
          To nie miej dola, bo masz bardzo fajny rozmiar :)
          Na brastopie bierz 34F (czyli 75F). Jesli miseczka okaze sie przyduza,
          wymienisz na E. Do roboty :)
        • kasica_k A co do archiwum 13.01.07, 13:05
          to Zazulla ma racje. Gdyby kazdy, kto tu wchodzi, zakladal osobny watek pt.
          "jaki mam rozmiar", utonelybysmy w powodzi identycznych watkow :) Zreszta
          wiekszosc problemow rozmiarowych mozna tak naprawde rozwiazac samemu, w oparciu
          o porady, ktore juz sa na forum.
          • ekler.ka Re: A co do archiwum 13.01.07, 13:49
            popieram.wez 34f.jak zaczynalam przygode z brastopem mialam podobne wymiary
            (teraz mam troche wiecej w biuscie) i u mnei sie ten rozmiar sprawdzil.
            przynajmniej jesli chodzi o wiekszosc stanikow panache,freya powinno byc ok.
            • zawsze_do_przodu Re: A co do archiwum 13.01.07, 14:18
              kupiłam:

www.brastop.com/acatalog/Beautifull_Strapless_Smooth_White_atod.html
              czarny - 34 F
              www.brastop.com/acatalog/Lepel_Smoothies_Nude_atod.html#a202181122009Z
              ecru - 34F
              Ile się czeka na dostawę?
              • veev Re: A co do archiwum 13.01.07, 14:24
                Dostarczaja blyskawicznie, w ciagu tygodnia na pewno.
                Jak juz dostaniesz tego Lepela, to napisz o nim dokladnie, bo juz mu sie od
                dawna przygladam, i tez bym chciala 34F.

v.
                • zawsze_do_przodu Re: A co do archiwum 13.01.07, 14:29
                  Już się nie mogę doczekać:)
                  Czyli rozumiem, że jak coś nie będzie pasowało, o pakuję, wysyłam i co piszę,
                  ze proszę taki i taki rozmiar?? Płacę im ponownie za przsyłkę i takie tam?
                  • kasica_k Re: A co do archiwum 13.01.07, 14:41
                    Z przesylka dostaniesz formularz do wypelnienia na wypadek zwrotu lub wymiany.
                    Zajrzyj, prosze, do watku o sklepach internetowych, tam jest wszystko dokladnie
                    opisane. Linki do tego i wielu innych przydatnych watkow sa na pierwszej stronie
                    forum - zachecam do korzystania :)

No i danych zakupow!
    • viv1 Re: jaki noszę rozmiar? 15.01.07, 16:37
      W bellissimie maja czesto promocje i wtedy mozna cos znalezc nawet za 55zl. Tak
      ostatnio bylo z Zeta. Warto tam zagladac, bo co jakis czas pojawiaja sie nowe
      oferty w promocyjnych cenach.
      Oto link do promocji:
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie&what=promocja
      • zawsze_do_przodu Re: jaki noszę rozmiar? 20.01.07, 10:08
        Cześć, to ja, dotarła do mnie przesyłka ze stanikami...jeden super, ale ten bez
        ramiączek...nie za bardzo, czuję się jak w jakimś gorsecie, za gruby materiał
        na miseczkach itp...ten oddaje ale zamówię za to samą cenę coś innego....może
        inny kolor z tego co mi odpowiada, a może jakis inny

kupiłam:

www.brastop.com/acatalog/Beautifull_Strapless_Smooth_White_atod.html
        czarny - 34 F
        www.brastop.com/acatalog/Lepel_Smoothies_Nude_atod.html#a202181122009Z
        ecru - 34F

• zawsze_do_przodu Re: jaki noszę rozmiar? 20.01.07, 10:17
          www.brastop.com/acatalog/Panache_Tango_II_Black_atod.html
          a z tego stanika...to mam brać 75 F? Czy te Panache mają jakąś inną rozmiarówkę?
          • besame.mucho Re: jaki noszę rozmiar? 20.01.07, 10:20
            75F z Panache powinno być dobre, jeśli z Lepel jest.
            Swoją drogą - właśnie Tango chciałam Ci polecić po przeczytaniu Twojego poprzedniego posta :-)
          • maith Re: jaki noszę rozmiar? 20.01.07, 12:54
            Panache mają wewnętrzne różnice, ale akurat Panache Tango II jest dość normalne.
            • zawsze_do_przodu Re: jaki noszę rozmiar? 20.01.07, 19:13
              www.brastop.com/acatalog/Beautifull_Embroidered_GreyWhite_atod.html#a202519215002Z

znacie ten stanik? chcę jednak na ten wymienić...bardzo mi się podoba....
              • zawsze_do_przodu Re: jaki noszę rozmiar? 20.01.07, 19:17
                czarnej Panache Tango II nie ma - jest czekoladowa w 34 F...
                No nic w poniedziałek wysyłam paczkę z moim niedobranym jednym
                stanikiem...zastanowię sie czy tango czy Beutifull Embroidered bra
                grey/white..:)
                • myszencja6 Re: jaki noszę rozmiar? 20.01.07, 19:20
                  ani sie waz ruszac czekoladowe Tango II 34F!!!;-)))
                  juz go sobie zaklepalam...wirtualnie;-)
              • aska01 Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 15:53
                Znamy, znamy :] Jesli na pewno masz F, to sie wstrzymaj, tam jest zanizona
                rozmiarowka. Na moim zamowionym 32DD jest metka, ze to odpowiada 70E, czyli
                mojemu rozmiarowi, ale jest wyraznie za maly. F to pewnie bedzie E maksymalnie.
                • besame.mucho Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 17:19
                  Czyli F będzie odpowiadało E takich firm jak Dalia, Felina, itd (czyli takich, które nie mają w rozmiarówce DD, dlatego Twoje DD jest odpowiednikiem E). Ale Zawsze_do_przodu ma mieć, z tego co zrozumiałam, F już w tej angielskiej rozmiarówce (czyli w wymienionych przeze mnie firmach byłoby to G), także myślę, że ten stanik w F może być dobry. Ale ja go nie mam, więc może wypowie się ktoś jeszcze?
                  Wiem, że strasznie zamotałam, więc może dla uproszczenia tak:
                  1 - firmy, które mają rozmiary DD, FF itp (np. Panache)
                  2 - firmy, które nie mają takich rozmiarów (np. Felina)

1: 2:
                  A A
                  B B
                  C C
                  D D
                  DD E
                  E F
                  F G

itd.

Aska01, czy Ty zazwyczaj nosisz 70E w firmach z lewej kolumny czy z prawej? Bo jeśli w tych z lewej - to wszystko jasne, dlatego 32DD na Ciebie nie pasuje (mimo, że w innej rozmiarówce odpowiada tym z E).
                  Jeżeli natomiast w tych z prawej, to Beautifull Embroidered ma inną rozmiarówkę niż np. Panache i wtedy rzeczywiście lepiej, żebyś się z tym stanikiem wstrzymała, Zawsze_do_przodu.

Mam nadzieję, że nie napisałam tego aż tak niejasno, że w ogóle nie wiadomo o co mi chodzi ;-).
                  • besame.mucho poprawka 21.01.07, 17:19
                  • besame.mucho poprawka 21.01.07, 17:20
                    (za szybko mi się enter wcisnął w poprzedniej poprawce :-) ).
                    Oczywiście w pierwszym zdaniu miało być:
                    "Czyli F będzie odpowiadało G takich firm jak Dalia, Felina, itd"
                  • aska01 Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 17:31
                    Wg wszystkich znakow na ziemi i niebie nosze europejskie 70E;) Lepel 32E pasuje
                    idealnie, supermarketowe (bodaj C&A) 70E rowniez. Natomiast jesli chodzi o
                    Panache, to sama nie wiem, co o tym myslec, bo zamowione 32E Destiny jest jakies
                    pol rozmiaru za male (mozliwe, ze to wina fasonu). Dlatego wnioskuje, ze jesli
                    Beautifull DD na oko podchodzi bardziej pod D mimo europejskiego E na metce, to
                    kolejne rozmiary tez beda zanizone.
                    • aska01 Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 17:38
                      Znaczy zawyzone. Chyba nie umiem sie precyzyjnie wyrazac. Mam na mysli, ze jesli
                      konsekwentnie 32E mialoby na metce 70F, to i tak byloby to pewnie jakies E. I
                      wtedy 32F to mogloby byc 70G (czyli F), ale i tak do przymierzenia. Gorzej,
                      jesli 32DD to jest 70E i 32E to tez jest 70E.
                    • besame.mucho Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 17:39
                      No to chyba lepiej rzeczywiście darować sobie kupowanie tego stanika w momencie, kiedy dopiero poszukuje się własciwego rozmiaru :). Ale Ci producenci motają, mogliby się zdecydować na jakąś jedną rozmiarówkę, to byśmy tylu problemów nie miały :).
                      • aska01 Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 17:46
                        Mogliby:) Ech, chyba zaczne zamawiac wieksza ilosc stanikow naraz, bo jesli
                        odsylac na wlasny koszt, to przynajmniej nie pojedynczo. A i tak mam szczescie,
                        ze czarne i biale w moim rozmiarze znalazlam w supermarkecie i moglam ten
                        rozmiar ustalic - ale ilez mozna kupowac tylko w dwoch kolorach?
    • ciemnogrodzianka Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 15:10
      Pod biustem mam 82-3, w biuscie ok.101-102. Z Gai nosze 75E, 70F niektore
      modele, ale z Triumfa to w 80 juz ciasnawo. Gaia ma rozmiarowke do F wiec
      zastanamiam sie nad sprobaowaniem czegos w Brastopie (Panache, Fantasie albo
      Lepel). Jak tam z rozmiarowka? Przy jakich modelach uwazac?
      • kasica_k Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 15:32
        Z Brastopu celowalabym na Twoim miejscu w okolice 75FF albo F. Ale to sprawa
        indywidualna - moze sie nawet okazac, ze wolisz 70FF :) Tabelka na Bellissimie
        daje pewne wskazowki, ale jak wiadomo tabele to nie wyrocznia.

Co do modeli - zdarza sie ze to, co jedna osoba oceni jako ciasne w obwodzie,
        inna oceni jako calkiem normalne :) Warto poprzegladac watki producentow, ale
        ostatecznie i tak sama wszystko wypraktykujesz. Zakupy w brastopie sa bardzo
        bezproblemowe, zwroty i wymiana tez.
        • ciemnogrodzianka Re: jaki noszę rozmiar? 22.01.07, 19:36
          No nic, raz kozie śmierć, zamówiłam After Eden Animal Print Bra 34F (Ł9.65) i
          przedłużacz na wypadek jakby było za ciasno
          • kasica_k Re: jaki noszę rozmiar? 22.01.07, 22:26
            No to trzymam kciuki :) Nie znam tej marki i nie mam pojecia, jaka ma
            rozmiarowke. Bedziesz krolikiem doswiadczalnym ;)
            • lewe_oko a ja? a ja? 22.01.07, 23:59
              Chcę coś zamówić z Belissimy, ale wydaje mi się, że ich tablela jest lekko
              zaniżona... Pod biustem mam 80, a w biuście 102 - co kupić? 75F?
              • maheda Najpierw odpowiedz pytania z Bellissimy: 23.01.07, 00:04
                1. W ktorym rozmiarze biustonosza czuje sie Pani najbezbieczniej i
                najwygodniej?
                2. Jak dlugo posiada Pani ten biustonosz o wspomnianym powyzej
                (pyt. 1) rozmiarze?
                3. Na ktora haftke zapina Pani swoj biustonosz (najluzniejsza,
                srodkowa, najciasniejsza)?
                4. Czy biustonosze, ktore Pani nosi stabilnie i dosc ciasno opinaja
                obwod pod biustem i tym samym zapewniaja odpowiednie podtrzymanie
                piersiom? Czy tyl stanika jest wypoziomowany na rowni z przodem (czy
                nie unosi sie)?
                5. Czy fiszbiny plasko przylegaja do klatki piersiowej? Czy
                nie "wpijaja sie" w piersi albo ich konce nie koncza sie na bokach
                badz nawet na plecach?
                6. Czy zlaczenie pomiedzy piersiami gladko przylega do ciala? Czy
                nie odstaje?
                7. Czy piersi calkowicie chowaja sie w miseczkach nie powodujac
                efektu "wylewania sie"?
                8. Czy na pewno wymiary są zdjęte na zasadzie "pod biustem b.ciasno, w biuście
                luźno"? Jeśli nie - prosimy o podanie prawidłowych wymiarów.
                • lewe_oko Re: Najpierw odpowiedz pytania z Bellissimy: 23.01.07, 14:12
                  Ha! Ciężka sprawa, bo różnice nie są wielkie... Przychylam się jednak do 75G, bo
                  po pierwsze taki rozmiar zapropoponowała mi pani Hania. A po drugie zauważyłam
                  że pojawiły mi się pod pachą dwa małe siniaczki i nie wiem, czy to nie oznaka za
                  małego stanika (75F, dobrany przez panią w Warszawskim Landzie). Zapinam sie
                  zawsze na środkową haftkę...
            • ciemnogrodzianka Re: jaki noszę rozmiar? 27.01.07, 18:56
              A ile trzeba mniej więcej czekać na przesyłkę z brastopu?
              • ekler.ka Re: jaki noszę rozmiar? 27.01.07, 19:14
                ja do tej pory dostawalam w granicach 4 dni roboczych :)
      • maith Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 16:48
        Gaia ma bardzo rozciągliwe obwody - w efekcie w ogóle nie trzyma rozmiarów.

W Brastopowych modelach będziesz się czuła podobnie jak w Triumpie.
        Jeżeli w Triumpie w 80 jest Ci ciasnawo, to z 75 bym na Twoim miejscu nie
        ryzykowała.
        No chyba że zamawiasz Fantasie albo Kalyani (bo one też są rozciągliwe).
        • zawsze_do_przodu Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 17:04
          To już zgłupiałam...czekoladowego tango II nie mogę zamówić - bo zaklepane :)
          tamten szary odradzacie...może zwyczjanie zwrócę stanik i tyle :( Ten ecru,
          który zamówiłam...jejku nie pamiętam nazwy - ale pisałam na forum, dawałam link
          na tym wątku, to taki jednak chyba nie za bardzo...pod biustem mam pusto w
          miseczce, tak jakby był za duży stanik lub coś...mam podciągnąć go?,dodatkowo
          lubię staniki typu balcony, które tak zbierają biust razem...a w tym mi się tak
          biust po bokach rozkłada....
          • aska01 Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 17:14
            Moze sprobuj jakis ladny Lepel? Alicia black-pink? Delikatny, ale bardzo ladnie
            wyglada - i ma standardowa rozmiarowke. Albo Una ruby/black?
            Pozdrawiam.
          • besame.mucho Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 17:37
            Co do tego, w którym masz pusto w miseczce - spróbuj trochę podciągnąć ramiączka. Poza tym, jeżeli to kwestia nie rozmiaru, ale ułożenia biustu, spróbuj się pochylić i dopiero zakładać stanik. Kiedy biust swobodnie wisi łatwiej odpowiednio ułożyć go w miseczkach (w zasadzie układa się wtedy sam).

Co do innych staników na brastopie:
            Jeżeli zdecydowałabyś się dołożyć 4 funty to mogłabyś kupić piękny (i chwalony) Fantasie Lily:
            tiny.pl/wjj2

Poza tym, również po dołożeniu 4 funtów, masz do wyboru uroczą Freyę Tia:
            tiny.pl/wjjs

A jeżeli potrzebujesz ciemnego stanika, to w 75F jest też dostępny Panache Lara (tu też po dołożeniu 4 funtów):
            tiny.pl/wjjv

Bez dokładania dodatkowych funtów jest dostępna Panache Salsa, ale jeżeli nie jesteś jeszcze stuprocentowo pewna swojego rozmiaru, to nie polecam, łatwo się pomylić.
          • besame.mucho Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 18:14
            A jeżeli okaże się, że winny jest rozmiar i powinnaś nosić jednak E (co przy 99cm w biuście jest bardzo możliwe!) to poza wyżej przeze mnie wymienionymi masz jeszcze na przykład niesamowicie seksowną Freyę Zeta:

www.brastop.com/acatalog/Freya_Zeta_Bubblegum_atod.html#a201594011000Z

(ahh marzy mi się ten stanik w białym kolorze).

P.S. Nie chciałabyś, żeby Ci jeszcze gdzieś poszukać staników ;-)? Rozchorowałam się, muszę siedzieć w domu i kiedy już mnie męczy czytanie kolejnych książek, to śmiertelnie się nudzę, mogłabym czegoś poszukać, bo w moim rozmiarze wyszukałam już chyba wszystko ;-).
            • myszencja6 Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 22:29
              Besame.Mucho, jak sie baaardzo nudzisz to mozesz dla mnie poszukac??:-))
              Zakladam ze mam 34F czyli 75F standardowe czyli wg tabeli Bellisimo.
              Ta Zeta Freyi strrrrasznie mi sie podoba, nawet ta rozowa:-)nie podobaja mi sie
              zadne 'laczki' oraz sztywne koronki, takie sa by sie pod bluzka odbijaly.
              A Freya jest ciasniejsza pod biustem czy raczej z tych roziagliwych?
              Jeny, juz sie nie moge doczekac az dostane te karte z mbanku!!! juz nawet
              porobilam probne zamowienia na Brastop, zeby potem z karta w dloni poszlo mi jak
              po masle.Wtedy usiade i bede czekac na przesylke:-)
              • besame.mucho Re: jaki noszę rozmiar? 21.01.07, 23:16
                We Freyi z obwodami różnie. Ja jeszcze żadnej nie mam, ale z tego co dziewczyny pisały, to pamiętam,
                że były różnice między modelami. To co było tym modelom wspólne, to dosyć wąskie fiszbiny.

Te modele, które podałam dwa posty wyżej, są właśnie na 75F :). Niestety Zety nie ma...
                W Twoim rozmiarze jest biała Zeta na stronie Bellissimy (niestety droga, ja się do niej przymierzam, ale
                czekam aż przecenią, bo teraz sobie za nią liczą 169 zł)
                Czarna jest tam przeceniona na 69 zł, ale niestety - rozmiary bardzo przerzedzone. Ani Twojego, ani
                mojego ;).
                Na figleaves.com jest biała i czerwona w chyba wszystkich rozmiarach, ale też drożyzna - 28 funtów.

Jeżeli lubisz piękne przezroczystości, to może Arabella?
                www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FYA9&cid=Lingerie_Bravissimo+Sets&sl=0&language=en-GB

Jest dosetępna też w czarnej wersji (z różowymi kokardkami). Moim zdaniem tak samo piękna jak Zeta,
                na nią też sobie ostrzę zęby ;).
                Na Bravissimo droga (29 funtów), na figleaves tyle samo (tam jest też czarno-różowa), na curves&lace
                też, na brastopie jej niestety nie widzę, bellissima ma (czarną), ale za 165.
                Trzeba czekać na przeceny :)).
        • ciemnogrodzianka Re: jaki noszę rozmiar? 22.01.07, 19:00
          Odkopałam 2 staniki z Triumpfa - rozmiar ten sam (80D) ale w modelu Miss Pure
          ciasno i bułeczki się robią (a krój bardzo mi się podobał) za to Pretty Emotion
          DE dobry, a nawet mógłby być o pół rozmiaru ciaśniejszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka