13.02.07, 11:22
Dziewczyny, byłam wczoraj w jednym ze sklepów M&Sa z nadzieją, że kupię cosik
ciekawego. I wyszłam z pełnym portfelem. Zapytałam, w sklepie czy przewidują
sprowadzenie do Polski biustonoszy w większych miskach niż DD. Panie
powiedziały, że nie wiedzą, bo to zależy od dostawcy a nie od nich.
Tak sobie pomyślałam, że gdybyśmy popytały i „pomęczyły” ekspedientki o
biustonosze do G, to pewnie by j sprowadzili. Przecież na stronach
internetowych są one dostępne. Podejrzewam, że dostawca, jak również
ekspedientki nie wiedzą, że byłby na nie zbyt.
Obserwuj wątek
    • maheda Re: M&S 13.02.07, 12:11
      Toteż dlatego ja łażę po sklepach i nudzę o większe miski - jak więcej dziewczyn
      będzie tak robić, to w końcu się zorientują :-)
      • maith Re: M&S 13.02.07, 12:58
        Załamka. Może róbmy przy okazji notatki i przygotujmy sobie list do
        zagranicznych central, w tym właśnie do M&S? Opisałybyśmy tam żenująco słabą
        ofertę w Polsce i poprosiły o przyjrzenie się bliżej temu antymarketingowi.
        Warto napisać im, jak reagują ekspedientki, kiedy ktokolwiek odważy się zapytać
        o większe rozmiary. Że wmawiają nam, że 80% oferty firmy nie istnieje. Że
        nigdzie nie zgłaszają, że ktokolwiek pytał o to, czego nie mają na stanie. Że
        dla Polek M&S to sklep, który nie ma większych rozmiarów, a przecież my wiemy,
        że za granicą jest inaczej. Że w efekcie większość klientek nawet nie próbuje
        pytać o to, co w UK byłoby oczywistością, bo wie, że spotka się wyłącznie z
        niekompetencją i zdziwieniem. I tą metodą kółko się zamyka.
        • maith Re: M&S 13.02.07, 13:00
          A notatki to po to, że jakoś dopiero jak ktoś wyjmuje notes i notuje sobie braki
          w ofercie, to ma szansę, żeby po drugiej stronie wystąpiło zainteresowanie, że
          może to jednak jest problem.
          • besame.mucho Re: M&S 13.02.07, 13:34
            Hihi, z tym notesem chyba kiedyś sama spróbuję, żeby zobaczyć reakcję ;-).
            Bo rzeczywiście, zniechęcone "szkoda" i wyjście ze sklepu to co innego niż przeciąłe "mmhmmmmm"
            połączone z notowaniem i taksującym spojrzeniem spod zmarszczonych brwi ;-).
        • eeela Re: M&S 14.07.08, 14:16
          Opisałybyśmy tam żenująco słabą
          > ofertę w Polsce i poprosiły o przyjrzenie się bliżej temu antymarketingowi.

Tak nie jest tylko w Polsce. Na Wyspach również trudno jest znaleźć w M&S coś
          więcej niż D, i to oczywiście zaczynając od 36D. W każdym razie tak jest u mnie
          na prowincji. W ogóle nie ma po co wyłazić z domu, jedyne miejsce, gdzie można
          dostać coś ponadto, to internet.
          • whiteanney Re: M&S 04.08.08, 16:01
            sie nie zghadzam.
            ostatnio poszlam na zakupy dla kolezanki.

kpilam jej z beriso 6stanikow 30d i jej siostrze 30g sztuk 3 :)
            sa staniki,choc nei powiem zeby kolekcja w tych wymiarach powalala,
            ale SA i to sporo.
      • ka_ad Re: M&S 07.05.14, 13:30
        Dziwi mnie to, że sprzedawcy jeszcze nie wiedzą, że istnieją miseczki powyżej D. Jak w ciąży szukałam biustonosza do karmienia w rozmiarze K, to w bieliźniarskich patrzyli na mnie, jak na kosmitę :P
    • limonka_01 Re: M&S T-shirty 14.02.07, 00:06
      Za coś muszę pochwalić. Ich T-shirty są trochę dłuższe z przodu, dzięki temu
      jest to jedyna marka, której T-shirtów nie muszę co jakiś czas kontrolować czy
      dół nie podjeżdża mi za bardzo do góry odsłaniając brzuch.
      • maith Re: M&S T-shirty 14.02.07, 02:45
        Hehe, sprowadzając je z UK nie połapali się, do czego to służy ;-)
        Bo w UKeju uznają istnienie dużych biustów za normalne, nawet jeśli to Polki
        częściej mają duże biusty przy szczupłej reszcie i nawet jeśli to Polkom
        bardziej się takie rzeczy przydają :-)
        • maith Re: M&S T-shirty 14.02.07, 02:51
          Jakbyś zobaczyła ich pełną, normalną, ofertę... a nie tylko te resztki, które
          przypadkiem dotrą do Polski... I obawiam się, że to może być wina strony polskiej.

Jakbym ich słyszała:
          "Nie sprowadzamy, bo nie kupują, a nie kupują, bo jest za drogo, a jest za
          drogo, bo w H&M mogą kupić staniki za 50 zł."

Owszem, mogą, tylko że posiadaczki rozmiarów A-D.
          Dlatego DUBLOWANIE ich oferty jest bez sensu. A to właśnie robi M&S.

Posiadaczki większych rozmiarów robią tymczasem zakupy w UK. Przez Internet.
          Płacąc dodatkowo jeszcze za koszty przesyłki.
          Podczas kiedy w Polsce ISTNIEJą normalne, stacjonarne sklepy M&S. Niestety
          pozbawione większości oferty. Zatem niezbyt normalne jednak...
          • kasica_k Re: M&S T-shirty 14.02.07, 18:51
            maith napisała:
            > Jakbyś zobaczyła ich pełną, normalną, ofertę... a nie tylko te resztki, które
            > przypadkiem dotrą do Polski...

Wlasnie ogladam sobie bielizne na ichniej stronie. No coz, w wiekszosci linii
            wystepuja wersje "DD-G", ktorych, jak rozumiem, u nas nie ma wcale.
            Szlag trafia. Kiedys, jako staly klient, dostawalam w katalogu formularz
            zamowienia, w ktory teoretycznie mozna bylo sobie dowolny rozmiar
            wpisac, ale ostatnio jakos go nie bylo, a sklep online oczywiscie
            nie wysyla poza UK. Jeju, jak mnie to wnerwia - towar jest, klient
            jest, tylko komus sie sprzedawac nie chce.
            • alexah Re: M&S T-shirty 14.02.07, 21:42
              A wiecie, co jest najgorsze, że sprzedawczynie to są małozainteresowane tym
              faktem. Jak chciała w złotych cosik w G, to usłyszałam, ze nie ma, ale może dd
              będzie pasować. A jedyne co mają to mini.
              Nawet nie miałam możliwości porozmawiania z kimś kompetentnym. Ani jakiejś
              przełożonej, ani tzw. kierownika sklepu. Nic.
    • balbina_alexandra Re: M&S 14.02.07, 22:02
      O właśnie to jest moja największa bolączka. Po latach poszukiwań, Felin,
      triumphów, szycia u gorseciarki, potem Panache itp. odkryłam moją ukochaną markę
      stanikową - To M&S. Po prostu ich staniki są doskonale i nie chodzi mi tu tylko
      o solidność wykonania i niezniszczalność - świetnie leżą, doskonale trzymają
      biust, jeśli plunge to dekolt fascynujący, jeśli zwykly to i tak jest bardzo
      flattering, a piersi mają naturalny kształt. I ta mnogość fasonów, kolorów...
      Tez nie rozumiem dlaczego u nas jest tak mały wybór, ale już dawno dałam sobie
      spokój w kwestii zrozumienia pewnych zjawisk... szkoda nerwów. Po prostu kupuję
      bieliznę przez sieć i już. Warto pamiętać, że M&S generalnie wychodzi ciutkę
      większy niż np Panache. I wydaje mi się, że dotyczy to zarówno obwodów jak i miski.

W tej chwili zdecydowana większość mojej stanikowej kolekcji to M&S (a jestem
      nie lada stanikoholikiem). Szkoda tylko ze pierwszy raz chudnąc zgubiłam co
      nieco z biustu i z niektórymi trzeba się będzie pożegnać :(
      • kasica_k Re: M&S 14.02.07, 22:04
        Ale nie mieszkasz w PL?
        Bo oni na stronie pisza, ze poza UK nie wysylaja.
        • balbina_alexandra Re: M&S 14.02.07, 22:10
          E no of course że mieszkam w PL! Rodowita Gdańszczanka :) Kupuję prawie
          wyłącznie na ebayu brytyjskim :) perfumy, książki i bieliznę!
          Generalnie bardzo polecam ebay - można tanio upolować, przesyłka niewiele, no
          czasem coś zaginie, ale suma summarum rachunek zysków i strat wychodzi
          zdecydowanie in plus!
          • kasica_k Re: M&S 14.02.07, 22:29
            Sorki za bledna lokalizacje :)
            A nieuzywane da sie upolowac?
            • balbina_alexandra Re: M&S 14.02.07, 22:32
              Oczywiście! Wszystkie moje staniki jakie kupiłam na ebay są nowe, z metkami,
              niektore jeszcze w woreczkach i z wieszaczkami.
              • mareda33 Re: M&S 14.02.07, 23:02
                :)
                Zgadzam się w pełnej rozciągłości!!!! Da się upolować cukiereczki i
                perełeczki!!!! Ja nie gustuję w m&s bo kupiłam jeden biustonosz, zmierzyłam go
                i niestety nie pasuje. Tzn na mnie nie pasuje i zamierzam się go pozbyć.
                Oczywiście jak zrobię zdjęcia ;) i wystawię go na allegro. Natomiast ja na
                ebayu kupuje buty. Nówki świeżynki, piękne skórzane bo nosze rozmiar 34 albo
                małe 35, kupienie których w polskich sklepach graniczy z cudem. Ale do
                nietypowości rozmiarowych jestem przyzwyczajona:) Aaaaa! Kupuję jeszcze ciuchy
                bravissimo. Oczywiście tez o wiele taniej niż na bravissimo! Gorąco polecam!!!
              • kasica_k Re: M&S 14.02.07, 23:10
                O, to swietna wiadomosc. Bo na Allegro chyba wszystko jest second-hand...
                a raczej breast :)

Tak czy owak - teskno mi za dawnymi czasami, kiedy wchodzilam sobie do M&S,
                bralam narecze stanikow do przymierzalni i rzadko kiedy wychodzilam z pustymi
                rekami. Mialam stamtad swiene staniki. Wiele z nich bylo kupionych za pol ceny,
                na wyprzedazach - np. przepiekny granatowy, z aksamitnymi ramiaczkami i
                mieniaca sie koronka - a dalam za niego chyba 60 zl i przez ladnych pare lat
                prawie wcale sie nie zniszczyl. Jeno za maly sie zrobil.
      • suziliu Re: M&S 26.03.07, 13:39
        Nie wiem czy już macie tą informację - pojawiły się w m&s minimizery w szerszym
        asortymencie - nawet 34G (jesli chodzi o najmniejszy obwód/największa
        miseczka). Widziałam sporo obwodów 40. Niestety jak dla mnie ten fason zupełnie
        się nie sprawdza i rozpłaszcza biust. Ale może komuś to info się przyda.
    • lalinia gdzie jest M&S??? 27.02.07, 23:08
      mam takie pytanie w jakich miastach znajdują sie sklepy m&s, ja jestem z krk i
      jakoś na nie sie nie natknęłam??
      • aislinn Re: gdzie jest M&S??? 27.02.07, 23:30
        wg ich strony - niestety tylko w Wawie, póki co...chociaż na razie biuściaste
        nie mają czego żałowac ;)

www.marks-and-spencer.com.pl/sklepy/
        • lalinia Re: gdzie jest M&S??? 19.03.07, 17:52
          Bo się tak zastanawiam czy te wszystkie stanik dostępne na allegro z M&S są
          dobre chodzi mi o rozmiar 75E-F, nie wiem czy sie skusić
          POZDRAWIAM
          • aislinn Re: gdzie jest M&S??? 19.03.07, 18:23
            Wg tej tabeli :
            www.thebraconnection.com/faq/sizes-common.html M&S ma do F taką samą
            rozmiarówkę jak większość firm brytyjskich, dopiero G jest mniejsze bo brak
            rozmiaru FF - co zresztą u mnie się sprawdziło, bo 38G było na mnie za małe w
            misce, choć zazwyczaj w tym rozmiarze miska jest na mnie dobra
    • limonka_01 Truly you 02.04.07, 22:31
      Wypatrzyłam go na wieszaku w sklepie M&S w Arkadii. Miski były dostępne do G, a obwody jakie widziałam to 32, 34 i 36. To niesamowite uczucie zdjąć z wieszka w realnym sklepie rozmiar 32G, który był dotąd dostępny tylko w sklepach wirtualnych. Stanik uszyty z niezmiernie delikatnego granatowego tiulu, haftowanego w subtelne kwiaty. Wyglądał ślicznie. Krój podobny do niektórych modeli Panache.
      www.marksandspencer.com/gp/product/B000OHW0Z2/sr=1-6/qid=1175542169/ref=sr_1_6/203-1747000-9507158?ie=UTF8&node=43239030&m=A2BO0OYVBKIQJM&keywords=&mnSBrand=core&size=9&rh=&page=
      Niestety spłaszczał mi biust i rozpychał go na boki. Wyglądałam w nim zdecydownie gorzej niż w Fantasie Rimini. Wylądował z powrotem na wieszaku. Ale sie zrobilam wybredna ;)
      • kasica_k Re: Truly you 02.04.07, 22:33
        Uuu, jaki fajny :) Chyba sie jutro przejde go obejrzec :)
        Tak czy owak, dobra wiadomosc. Czyzby ich wreszcie oswiecilo?
        • limonka_01 Re: Truly you 02.04.07, 22:42
          kasica_k napisała:
          > Tak czy owak, dobra wiadomosc. Czyzby ich wreszcie oswiecilo?

Na to wygląda :)
          Aż mi sie nie chce uwierzyć, że mogłam tak po prostu wziąć z wieszaka swój rozmiar. Ładny był i wygodny, z pewnością bym go kupiła, gdyby lepiej leżał. Niestety deformował biust niczym minimizer.
          • kasica_k Re: Truly you 02.04.07, 22:48
            Plaga jakas z tymi minimizerami? :) A moze to minimizer, dla niepoznaki
            przebrany za normalny? Szkoda. Bardzo chetnie znowu bym sobie kupila
            M&S, mam sentyment z czasow, kiedy kupowalam tam 36E.
      • asica74 Re: Truly you 03.04.07, 00:14
        Limonka, mialam identyczny problem z tym stanikiem. Co gorsza, zaden M&S nie
        lezy na mnie dobrze :(
      • themake-up_artist Re: Truly you 03.04.08, 21:51
        A propos Truly You, byłam dziś na drugim polowaniu na nowy rozmiar, według
        dziewczyn z Lobby ( Maheda, padam do nóżek ;) ) 38G, właśnie w M&S, tyle że w
        Dublinie. Osobiście nazwałabym go raczej "nie do końca truly you", bo strasznie
        rozpychał mi biusta na boki, chociaż rozmiar, jako jeden z niewielu, był w miarę ok.
        Spędziłam dziś w M&S urocze 2 godziny, albowiem dział z bielizną przypomina jako
        żywo hangar lotniskowy, mogłam sobie wybierać i przebierać i w ogóle...
        Przepraszam, ale rozpiszę się bardziej, bo jakoś wcześniej nie miałam okazji.
        Z powodów niemania chwilowo wiele na koncie nie biorę pod uwage zakupów, tylko
        sobie lużno dopasowuję swój przyszły "swiadomy" rozmiar. Niestety- w wyżej
        wymienionym shopie (mimo zaopatrzenia w DD-G cups ) trudno mi było coś dobrać w
        rozmiarze 38G, nie dlatego, że nie był dostępny, tylko jakiś "rozjechany". Każdy
        biustonosz inny. W jednych (właśnie Truly) biust mi dostawał rozbieżnego zeza, w
        innych wisiał nad fiszbiną, jak zdechły śledź, a w jeszcze innych w miseczkę G
        (dobry w obwodzie) mogłam sobie od góry wepchnąć ze 2 dorodne piersi z kurczaka,
        tak mi odstawały...
        Nie wiem, czy to ja nie umiem tego mierzyć, czy co???
        Balkonetki wcale nie są balkonetkami, full cupy mam jak golfy, a w multi-way
        nigdy więcej się nie wbiję, bo jak delikatnie podskoczyłam, to mało zębów sobie
        nie wybiłam, tak mi cycki skakały... zresztą, zjechały mi do pasa... :(

No, i oczywiście- pani przymierzalniowa, na moje pytanie o większe niż G
        otaksowała mnie sokolim swym wzrokiem (przez ubranie, a jakże) i stwierdziła, że
        jak dla niej, to nie wyglądam na G "tylko na mniejsze", a potem po sprawdzeniu
        (z zaokrągleniem do góry) na taśmie mojego rozmiaru, zaproponowała mi 40 "może D".

• veev a jak to jest z rozmiarowka? 19.04.07, 15:03
      wedlug tabeli z linka w jednym z postow powyzej moje 34FF = 34G u M&S, czy
      ktoras z Was moze sama sprawdzila to "nabiustnie"? nie mam M&S w poblizu, ale na
      Allegro widuje ostatnio sporo ich stanikow w rozmiarze 75G wlasnie i tylko nie
      wiem, czy warto ryzykowac...

v.
      • kasica_k Re: a jak to jest z rozmiarowka? 19.04.07, 15:42
        Chyba tak - w Marksach nie ma rozmiaru FF, tylko od razu G. Ale mierzylam
        ostatnio 34G (wynik w galerii) i rozmiarowo byl na mnie w sam raz (z innych firm
        tez biore 34G albo 36FF). Uwaga na rozciagliwe obwody - ten mial najbardziej
        rozciagliwy ze wszystkich 34-ek jakie w zyciu widzialam.
      • karolynka90 Re: a jak to jest z rozmiarowka? 23.11.10, 19:55
        Dziewczyny, mam pytanko.
        Rozmiar 60dd jest na ile cm w biuście?
    • xseniaw Re: M&S 22.07.07, 18:45
      jeszcze w życiu nie widziałam tylu plunge dla biuściastych. Przeważnie
      dziewczyny piszą tylko o Inferno Panache i Retro Freyi. A tu skolo godno. Czy
      któraś miała już Plunge z M&S??
      • kasica_k Re: M&S 22.07.07, 23:13
        A w Polsce je widzialas? :)
        BTW plunge to nie tylko Inferno i Freya retro plunge, cala masa modeli jest
        plunge albo ma wersje plunge. No chyba, ze chodzi Ci konkretnie o usztywniane.
        • xseniaw Re: M&S 23.07.07, 08:15
          nie Kasico, nie w Polsce, tylko w angielskim sklepie internetowym M&S. Szczerze
          mówiąc, to trochę mnie poniosło, gdy zobaczyłam, co oferuje M&S w Polsce i
          wczoraj wysłałam do nich zapytanie, dlaczego nie oferują tych dużych rozmiarów
          w Polsce. Ciekawe czy dostanę odpowiedź.
          • kasica_k Re: M&S 23.07.07, 13:41
            Sklep internetowy i tak nie wysyla do Polski, wiec mozemy sobie co najwyzej
            popatrzec... Ciekawe, co Ci odpisza.
            • xseniaw Re: M&S 23.08.07, 09:59
              Nie odpisali :(
      • yaga7 Re: M&S 23.07.07, 08:29
        Ja mam Plunge M&S - upolowany na ebayu.
        Jestem z niego zadowolona, ma fajne pionowe ciecia, które lubię, dobrze trzyma i
        dobry rozmiar.
        Szkoda, że u nas nie ma tych staników.
        • magda-fl Re: M&S a Freya 22.08.07, 22:12
          Czy któraś z Was miała okazję sprawdzić nabiustnie jaka jest rozmiarówka M&S w
          porównaniu do Freyi? Bo podobają mi się ich staniki, ale nie wiem w co celować
          przy polowaniu na nie ;) ?
          • limonka_01 Re: M&S a Freya 22.08.07, 22:29
            Zbliżona.
            Noszę 32G we Freyi i przymierzyłam ślicznego, granatowego 32G M&S. Rozmiarowo był dobry, ale kształt biustu miałam w nim koszmarny, bardzo rozstawiał mi piersi na boki i spłaszczał.
            • magda-fl Re: M&S a Freya 22.08.07, 22:31
              limonka_01 napisała:

> Zbliżona.
              > Noszę 32G we Freyi i przymierzyłam ślicznego, granatowego 32G M&S. Rozmiarowo b
              > ył dobry, ale kształt biustu miałam w nim koszmarny, bardzo rozstawiał mi piers
              > i na boki i spłaszczał.
              Czyli z moim 32FF mam celować w 32G czy 32F, skoro FF w M&S nie ma (podobno)?
              • limonka_01 Re: M&S a Freya 22.08.07, 22:45
                W Twój standardowy rozmiar w brytyjskiej rozmiarówce, czyli 32FF. Jeżeli masz możliwość to w Warszawie są 3 sklepy M&S, gdzie można przymierzyć staniki w takich rozmiarach.
                • magda-fl Re: M&S a Freya 22.08.07, 22:58
                  limonka_01 napisała:

> W Twój standardowy rozmiar w brytyjskiej rozmiarówce, czyli 32FF. Jeżeli masz m
                  > ożliwość to w Warszawie są 3 sklepy M&S, gdzie można przymierzyć staniki w taki
                  > ch rozmiarach.
                  Póki co nie planuję być w Warszawie, a w Krakowie M&S nam nie zrobili.
                  • green-avocado Re: M&S a Freya 13.01.08, 15:36
                    A jak jest w M&S z 60-tkami ? Potrzebuję 60DD, czy warto w ogóle tam szukac ?
    • mmkl Re: M&S 13.01.08, 17:34
      chciałam zauważyć, że także w asortymencie ubraniowym M&S w Polsce wygląda jak
      wyprzedaż. M&S jest słynny z tego że oferuje ubrania w szerokiej rozmiarówce,
      również te modne i na czasie.
      w warszawskich M&S na próżno szukać ciuchów ze strony....większość jest brzydka,
      a niektóre rzeczy tak koszmarne że potrafię się w tym sklepie roześmiać na głos.

nie wiem po co oni otworzyli te sklepy - bielizna nie taka jak w Wielkiej
      Brytanii, ubrania też nie takie...
    • klymenystra Ceriso 02.02.08, 17:12
      Przyszedl dzis do mnie bialo-czarny Ceriso. Wizualne-sliczny. Ma jedna kilka
      wad: koronka naszyta u gory miski odstaje, a pod nia pozna zobaczyc gorny brzeg
      miski, cieniutka gabeczke, ktora nawet nie jest zszyta, tylko widac te gabke.
      Bardzo rozciagliwy obwod: mam wymiary 70/94 i zapielam sie bez problemu na
      ostatnia haftke (rozmiar 30G). Miski, niestety, malawe, robia sie bulki, ale
      poniewaz za jakis czas wracam na diete, na ktorej troche schudl mi biust
      statnio, to ne pozbywam sie go, tylko bede nosic pod te bluzki, ktore bulki
      ukryja.Fiszbiny-idealne, waskie, nic sie nie wrzyna, nie wbija, celuja w srodek
      pachy.
      • morra111 Ceriso -kolor Soft Magenta 06.07.08, 19:27
        ja mogę conieco napisać o innym usztywnianym staniku z serii Ceriso. Szkoda, że
        oni nie nazywają jakoś konkretnie swoich modeli, ułatwiałoby to identyfikację.
        Na metce jest numerowe oznaczenie modelu (tak się domyślam) 3924 846 i kolor:
        Soft Magenta. Jest to coś w rodzaju balkonetki z pionowym szwem, z dość wysokim
        mostkiem, ale za to mocno wyciętymi miseczkami, nasuwa mi się tu podobieństwo do
        Aragona Masquerade, ale nie dorównuje mu niestety jakością wykonania. Stanik ma
        piękny kolor, taki jak kwiaty piwonii. Na zdjęciach na ebayu zawsze wychodzi
        bardziej różowy, podobny do Freyi Retro Magenta, ale w rzeczywistości jest
        całkiem inny. Na brzegach miseczki jest koronka z marszczonego tiulu. Pomiędzy
        miseczkami i na ramiączkach są śliczne kokardki z różyczką.

Rozmiar 30G. Moje wymiary to 71/93 i w sumie jakby produkowali miseczki większe
        niż G to H byłoby odpowiedniejsze, bo ten jest na granicy bułkowania. Obwód
        luźny, mam go od paru dni i od początku właściwe podtrzymanie dawała tylko
        najciaśniejsza haftka. Pewnie pójdzie do podszycia za jakiś czas. Osobom poniżej
        70 pod biustem nie mogę niestety polecić. Ramiączka długaśne, jeszcze nigdy nie
        miałam problemu z za długimi ramiączkami, ale temu stanikowi niewiele do tego
        brakuje. Ma dosyć elastyczne fiszbiny, mam wrażenie że rozciągają się trochę
        razem z obwodem, to niedobrze. Ale za to są wąskie. Plusem jest też to, że nie
        odznacza się pod gładkimi bluzkami (jak się dobrze ułoży tą tiulową koronkę). W
        ogólnym rozrachunku za taką cenę, jaką staniki te osiągają na ebayu- około 4-6
        funtów - mogę polecić.
        • lawendowata Re: Ceriso -kolor Soft Magenta 10.07.08, 22:50
          a ja właśnie weszłam zapytać czy 30G będzie dobre na 74/94 :) chyba się skuszę
          bo FF chyba M&S nie robi? czy tylko na ebay nie ma? :)
          • klymenystra Re: Ceriso -kolor Soft Magenta 11.07.08, 00:09
            M&S nie ma FF, jest od razu G- na Twoje 94 nieusztywniane G bedzie dobre.
            Usztywniane bedzie za male o rozmiar, odpancernianie nic nie da, jesli stanik
            jest w kropki :)
        • martvica Re: Ceriso -kolor Soft Magenta 07.08.08, 17:16
          morra111 napisała:

> ja mogę conieco napisać o innym usztywnianym staniku z serii Ceriso

Ten?
          cgi.ebay.co.uk/M-S-CERISO-BRA-MAGENTA-SILK-MIX-SIZE-30G-BRAND-NEW_W0QQitemZ290250668567QQcmdZViewItem?hash=item290250668567&_trkparms=72%3A12%7C39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A12&_trksid=p3286.c0.m14.l1318
          • martvica Re: Ceriso -kolor Soft Magenta 29.09.08, 13:20
            Dostałam zajepięknego half-cupa 30G. Ciemny róż, lekko usztywniana miska z
            pionowym cięciem sięgająca 2mm nad sutek, koronka z brzegu i różyczki na
            ramiączkach. Jestem zakochana.
    • klymenystra ceriso poraz drugi 04.02.08, 22:22
      tym razem model nieusztywniany, kremowo-czarny. rozmiar 30G, dziwnym trafem
      idealny. nie bulkuje, chociaz podtrzymuje i zbiera srednio.nadaje sie jednak do
      duuuzych dekoltow. wizualnie jest sliczny.
      podobnie jak poprzedni- lekko rozciagliwy, dlugie ramiaczka.
      mam nadzieje, ze sie zbiore i wysle fotki do galerii.
    • yaga7 M&S Truly You 05.02.08, 06:38
      Przyszedł do mnie z allegro śliczny szary, z różyczkami, delikatnie wygąbkowany,
      śliczny fason. Wygląda przecudnie, ale 32G - nie zapnę się, bardzo ściśliwy.
      Jak nie schudnę lub nie kupię przedłużki, będę pewnie sprzedawać, a szkoda, bo
      śliczny.
      Nie wiem, który to dokładnie model z serii Truly You - ale fason wygąbkowany, z
      różyczkami :)
    • vasylkova Re: M&S 18.02.08, 21:29
      w sklepie M&S w Zlotych Tarasach chyba, przy stoisku z bielizna wisi "czy wiesz, jak dobrac rozmiar stanika? pomoze ci nasza konsultantka" - czy jakos tak. Niestety nie mialam czasu, zeby sprawdzic, jak wyglada ta pomoc, a szkoda, bo nawet na mnie nie bylo ani jednego stanika (70E).
      • baryszka Re: M&S 19.02.08, 12:09
        Też wielokrotnie widziałam te napisy,ale jakoś zawsze czasu brak na takie zabawy ;)

Poza tym mam wrażenie,że w porównaniu z zeszłym rokiem potwornie zmniejszyła się
        oferta... Naprawdę kobiety kupują chyba tylko 75 B ;) Jeszcze w okresie
        przedwakacyjnym widziałam sporo minimajzerów do G, a także zwykłe biustonosze w
        większej rozmiarówce (nie kupiłam,bo coś mi nie pasowało). Potem nagle zniknęły
        i w każdym M&S cudem jest wypatrzenie F. A bywam dość często.
        • mamamarcysi Re: M&S 25.02.08, 16:20
          przeszukałam chyba wszystkie warszawskie sklepy m&s, i nie znalazłam NIC w moim
          rozmiarze 80G.
          Tymczasem na angielskiej stronie sklepu,w tym rozmiarze jest mnóstwo staników.
          Nie wiele mysląc poprosiłam koleżanke,która mieszka w Londynie,aby zajżała do
          sklepu własnie tam. Dzwoniła do mnie bo nie wideziała, który ze staników ma
          wybrac,tyle ich było.
          Te jej zakupy zaowocowały przeslicznymi i tanimi stanikami dla mnie:)

Dlaczego ta sama firma, a tak różny asortyment w róznych krajach???
          Czy to taki problem sprowadzic większe rozmiary do Polski?!
          Zaraz biore sie do pisanai maila do m&s z zapytaniem kiedy zamierzaja sprowadzic
          do polskich sklepów prawdziwe "kobiece" rozmiary;)))
          • monisiog Re: M&S 25.02.08, 17:46
            A buszując w większych rozmiarach zwróciłaś może jednak uwage czy maja jakieś
            obwody poniżej 70??
            • baryszka Re: M&S 26.02.08, 12:21
              ja nie przypominam sobie,żebym ostatnio widziała coś poniżej 70...
              • mamamarcysi Re: M&S 26.02.08, 14:05
                ja tez niestety nie kojarzę nic ponizej 70:(
                • monisiog Re: M&S 26.02.08, 15:56
                  Tak jak myslałam. To pytanie było spowodowane moją marzycielską naturą;)
                  Ale i tak przejde się tam niedługo i zrobie scenke typu "Jak to możliwe, że
                  wszędzie są obwody poniżej 70 a w Polsce JESZCZE nie?!?";))
    • themake-up_artist Re: M&S 03.04.08, 22:04
      A, jeszcze mi tak przyszło.. Rzeczywiście, w większości M&S-owskich biustonoszy,
      które dziś mierzyłam, biust ma dziwny, spłaszczony kształt, i- co nawet
      bardziej mi się nie podoba- w niektórych (ładniejszych) modelach, miseczki do D
      są usztywniane, a powyżej- już nie. A ja w nieusztywnianych nie lubię, a poza
      tym, jak już wspomniałam- mój jeszcze nie do końca nawrócony biust nabiera
      wyglądu śledzia... no i te buły pod pachami... jak je sobie wmasuje do miseczki,
      idąc za Waszymi radami, to nagle ramiączko mi chce wychodzić spod pachy, a nie
      jestem pewna, czy to właśnie tak ma być.
      • lesnyduch Ceriso - pierwszy stanik 09.04.08, 21:11
        Witajcie!

Dzisiaj dostałam pierwszy stanik - Marks Spencer Ceriso:
        www.allegro.pl/item320175533_70_e_jedwab_marks_spencer_wart_190_zl_no
        wy_.html

rozmiar 30 F - osoba sprzedająca zaznaczyła, że jest on jakby ciut
        mniejszy.
        moje wym. 92/75-6

Stanik pięny! Ale:

* zapięłam sam obwód - pierwszy raz 65 cm - ok

*odwróciłam - strasznie gniecie w mostek! niesamowicie się wbija

*w pochyleniu wygarnęłam wszystko do miseczki, założyłam ramiączka -
        jedna pierś strasznie bułkuje, zostaje to nawet przy maksymalnym
        poluzowaniu ramiączka, choć nie w takiej skali

*czubek jest pusty - ten "czubek" znajduje się jakieś 2-3 cm pod
        moim "czubkiem" ;-) - jest tak na obu piersiach. widać go przez
        ubranie, a także uwypuklenie od niego w dół wzdłuż szwu.

*jeśli chodzi o fiżbinę - tak, jak pisałam wgniata się w mostku i
        pod jedną piersią. patrząc, jak jest pod pacha - uchylam lekko, by
        sprawdzić i pierś się mieści - celuje w pachę (wydaje się, ze
        środek, ale nie mam doświadczenia).

*ogólnie kształt biustu kiepski - po delikatnym przyciśnięciu, np.
        na wysokości czubków, robią się wielkie buły w górnej części.
        *ogólnie wydaje się, że miseczka jest "za niska" i biust zamiast do
        niej wejść, wychodzi górą.

*próbowałam go podciagnąć wyżej, ale juz wchodziła fiżbona na pierś
        i dałam sobie spokój

Wnioski - stanik za mały. Zgadzacie sie?

I pytanie - czy te staniki są dla wąsko czy szerokofiżbinowców?

A może model niekompatybilny? Zdecydowanie nie wygląda tak, jak na
        modelce na zdjęciu;-P(hehe;-))

Na pewno go sprzedam - jest piękny i na dobrze dobranym
        właścicielu ;-) powinien wyglądać bosko.

Za dwa dni będę miała Adore Daisy - zobaczymy, co będzie z tamtym
        • agusek00 Re: Ceriso - pierwszy stanik 09.04.08, 21:20
          Miałam ten stanik, zresztą w tym samym rozmiarze i on jest o miseczke mniejszy
          niż "standardowe" 65F. Aczkolwiek jest piękny i kolorystycznie, i kształt biustu
          b. ładny. Zamówiłam sobie większy, ale nie doszedł... to chyba mój pierwszy
          stanik, który "zaginął".
          Jak chcesz stanik M&S, to szukaj miękkich, mają większe miseczki i ładnie
          układają biust. A te objawy które opisujesz świadczą moim zdaniem o za małej misce.
        • mama_ryba1 Re: Ceriso - pierwszy stanik 09.04.08, 21:32
          Tiaa, wart 190 zł, zwłaszcza, że najdroższy Ceriso jaki znalazłam na
          stronie M&S kosztuje 16Ł. A tak na marginesie, to właśnie coś
          dziwnego jest w tych "marksach". Zawsze nosiłam usztywniane staniki
          i je kochałam, a pierwszym moim idealnie leżącym nabytkiem był
          miękki M&S. I co dziwniejsze, te miękkie (a mam ich 4) nadają moim
          sflaczałym piersiom piękny, kulisty kształt, a te usztywniane (mam
          Ceriso i Truly You) robią z nimi coś dziwnego. Niby nie spłaszczają,
          niby unoszą, ale nie potrafię określić co jest nie tak. A co do
          rozmiarów, to mam podobne wymiary do Twoich (71/90-91) i te miękkie
          32 DD są minimalnie przydużawe, a te sztywne (też 32 DD) lekko
          bułkują. Wynikałoby z tego, że "sztywniaki" trzeba brać o rozmiar
          większe (miski of kors).
          • aniaiewa Re: Ceriso mieciutki 24.05.08, 11:56
            Moje wrazenia - bo wlasnie stalam sie posiadaczka przepieknego Ceriso Cream
            Embroidered Bra w rozmiarze 32G (77/102) Kremowy, wykanczany na brzegach misek
            nugatowa koronka, miseczki haftowane w malenkie rozowe kwiatuszki Pod wzgledem
            urody - staniczek marzenie.
            Jakosciowo - tez super Bardzo mieciutka siateczka, dolna czesc miseczki podszyta
            ale rownie cienkim i milym w dotyku materialem W kazdym razie nie ma mowy nawet
            o wrazeniu pancernosci.
            Fiszbiny - szerokie, porownywalne z panachowymi (przykladalam do mojego Tango II
            plunge Prawie ten sam rozstaw)
            Obwod dosc scisly, minimalnie dluzszy niz w Panache Tango, ale mam wrazenie ze
            mniej sie rozciaga
            W kazdym razie zapielam sie na pierwsza haftke i jest przyjemnie scislo
            Miseczki - no coz, w M&S brakuje FF, w zwiazku z tym miseczka G wypada prawie
            jak FF w normalnej rozmiarowce, ale mimo to piersi ladnie leza, nie bulkuja. Ale
            sa tez w sam raz, czyli raczej nie jest dla mnie to przyszlosciowy stanik,
            jezeli moj biust postanowi dalej migrowac
            Jedyne 2 minusy jaki zauwazylam to niestety ramiaczka regulowane tylko do polowy
            Chyba musze ciut je podszyc, bo sa minimalnie dla mnie przydlugie I choc piersi
            bardzo ladnie sie ukladaja w miskach, to calosc biustu jakby delikatnie
            rozstawiona na boki I nie mam pojecia dlaczego, bo fiszbiny na mostku maja
            mniejszy rozstaw niz w Tango II, ktory to pieknie zbiera biust. Ale to moze moje
            przewrazliwienie, bo lubie jak mi biust celuje wyraznie do przodu. Maz juz moich
            obaw nie podziela, i ogolnie jest zachwycony, a zostal tez przeze mnie
            przeszkolony na okolicznosc, i wie juz ze nie kazdy stanik dobrze lezy:)
            Aha, i jeszcze kwestia bluzeczek - jak wyzej pisalam staniczek wykonczony
            delikatna koronka na brzegach misek Slicznie to wyglada, ale niestety pod
            bardziej scislymi bluzeczkami koronka sie odznacza Wiec chyba przyjdzie mi
            wyszukiwac jakies dekolty, zeby wlasnie specjalnie ta koronke ukazac;)
            Ania
    • ma_go Re: M&S 25.05.08, 10:40
      Prawie połowa mojej kolekcji to M&S.
      Przetestowałam z serii "body", "adored", "per una"
      Ogólne spostrzeżenia:
      Zazwyczaj biorę 75DD przy 78(80)/96(98)-mam szeroką klatkę, ramiona
      i zero tłuszczutam (gromadzę, jeśli już, w udach:))).
      Większośc ma 65 cm, rozciagaja się niewiele ponad 80.
      Wytrzymałe , zwykle piorę w pralce.
      Kilka niespodzianek:
      Parę razy miska DD okazała się sporo za duża(co najmniej o rozmiar)
      Staniczek z serii "Body", biały, rozciąga się, jak proca:(
      Ale już czerwony w kropki jest ok.
      Niestety większości nazw modeli po prostu nie pamiętam(bo to nabytki
      ładnych paru lat), a na metce zwykle tylko numer.
      Ale dla celów edukacyjnych mogę je sfotografować i dać wymiary.
      Jesli to komuś sie przyda.
      Kiepska jesytem w wyszukiwaniu w necie nazw modeli:), na ich stronie
      po numerze można odszukać tylko z aktualnej kolekcji.
    • magdalaena1977 Re: M&S 27.05.08, 00:19
      Noszę brytyjskie 34G ale 34G M&S (które teoretycznie jest mniejsze) też na mnie
      wchodzi. Oczywiście dla zdobycia takich staniczków konieczne jest polowanie na
      ebayu, bo w polskich M&S wszystko się kończy bodajże na minimiserach 34E.

Miałam jeden absolutnie cudowny stanik tej firmy 36F - biały koronkowy plunge,
      stabilny i świetnie podtrzymujący. Ale bidulek się rozciągnął i biust zaczął mi
      wyłazić dołem :-(
      Szukałam więc dalej - zwłaszcza, że nowe z metkami staniki M&S można dostać na
      ebayu za kilka funtów.
      I tu klops. Bo inne miękkie modele były za miękkie - tak jakby osłonić moje
      piersi firanką i pozwolić im swobodnie zwisać. Z drugiej strony dobrze trzymały
      tylko powiększające staniki wypchane gąbką (po co mi gąbka). I niestety staniki
      czekają na allegro, a ja przerzuciłam się na Freye, Fatnasie i Panache dochodząc
      do wniosku, że mój biust potrzebuje jednak sensownego podtrzymania i że nie
      wystarczy uszyć dużą miseczkę, tylko trzeba mieć dobry projekt i dobry materiał.
    • m.arta.m Pytanie o M&S 08.06.08, 19:51
      jest w ogóle jakiś sens próbować jeszcze staniki M&S, jeśli żaden z dwóch, które
      mam nie był ani trochę dobry?
      Jest szansa, że trafię na taki, który raz na jakiś czas się przyda- pod białe
      bluzki/ do spania, a akurat jest okazja na allegro?

(w sumie myślałam, że miałam ich trochę więcej...)
      • klymenystra Re: Pytanie o M&S 08.06.08, 22:42
        Jaki masz wymiary i jakie sa rozmiary tych stanikow? I sa usztywnianie czy
        miekkie? Ja mam troche M&S, wiec moze bede mogla doradzic :))
        • m.arta.m Re: Pytanie o M&S 08.06.08, 23:24
          mam 79/99-103, staniki 70G i 75F, miękkie na fiszbinach.
          Są chyba po prostu niekompatybilne.
          75F- za duże miseczki, ale o tym wspomniała też sprzedająca- że są większe. na
          razie czekam, bo może jeszcze je wypełnię, ale trochę to ędzie musiało potrwać.
          70G- w ogóle wszystko jest "nie tak". ciasny, piłujący obwód, miseczki za luźne,
          choć może gdyby dało się je podciągnąc, to bylyby dobre, ale ą za wysokie i nie
          dam rady już skrócić ramiączek przez to.
          I nie wiem, czy to problemy tylko z tymi modelami, czy ogólnie m&s nie jest dla
          mnie...
          • klymenystra Re: Pytanie o M&S 09.06.08, 17:56
            No, z m&s roznie bywa. Usztywniane przewaznie wypadaja miske mniejsze. Obowdy
            tez rozne- mam jeden cholernie scisly 30, wszystkie inne 30 dosyc rozciagliwe i
            32, ktora niczym sie od 30 nie rozni. Moze jak zmierzysz wiecej modeli, to
            trafisz na swoj? Mi generalnie m&s baaardzo odpowiadaja, no i tanie sa :)
            • end.of.world11 stacjonarny M&S w UK 16.06.08, 19:39
              byłam dziś w M&S w Glasgow. Wybór modeli mają, że głowa boli, człowiek nie wie, w którą część sklepu się rzucić! Rozmiarówka- płakać się chce ;( większość to 36-40 A,B,C,D hlip ;(
              przymierzyłam kilka modeli 34F i G (FF nie mają)- jeden stanowczo za mały, drugi stanowczo za duży. To ewidentnie marka nie dla mnie, choć przyznam, że ceny napradę konkurencyjne (sporo fajnych staników za ok.8-10Ł). W sumie weszłam do przymierzalni cała obładowana t-shirtami z wbudowanym stanikiem, stanikami, jakimś strojem. Wyszłam zła, z poczuciem bezradności i pustymi rękami ;(
              • mama_ryba1 Re: stacjonarny M&S w UK 16.06.08, 21:18
                Bo oni tak jakoś dziwnie szyją, że miękki stanik ma prawie o rozmiar
                większą misczkę niż usztywniany w tym samym rozmiarze.
        • aniaiewa Klymenystra prosba o pomoc przy M&S 16.06.08, 21:29
          Generalnie b. zadowolona jestem z tej marki No i te ceny:)
          Tyle ze M&S to rozciagliwce, o czym przekonalam sie juz 2 tyg noszenia Moje 32G
          chyba bede musiala nieco przerobic w obwodzie Nie zaszkodzi to na szczescie
          misce, bo mam ja minimalnie luzniejsza Ale teraz chcialam sie polaszczyc na 30G
          z aukcji ebayowej i tak sie zastanawiam, czy miska G w 30 znacznie sie rozni od
          tej w 32? Nie wiem w jakim rozmiarze misek Ty posiadasz staniki, ale moze
          bedziesz mogla porownac swoje miski w 2 roznych obwodach
          Z gory dzieki za pomoc:)
          Ania
          • aniaiewa Re: Klymenystra prosba o pomoc przy M&S i ps. 16.06.08, 21:31
            ps. zapomnialam dodac, chodzi o miekkie staniki na fiszbinach Jak na razie mam 2
            Ceriso
            A.
          • klymenystra Re: Klymenystra prosba o pomoc przy M&S 16.06.08, 21:44
            niestety, ale miedzy 32G i 30G jest roznica . Jesli 32G jest dobre, to 30g
            bedzie za male:( Gdybys w 32 nosila E lub F ( w sztywnych), to G by Ci pasowalo
            w 30 (ale tylko miekkie, sztywne sa miske mniejsze). Probuj rozne modele, bo sa
            mniej i bardziej rozciagliwe. ALbo podszywaj od razu po zakupie :)
            • aniaiewa Re: Klymenystra prosba o pomoc przy M&S 16.06.08, 21:58
              Dzieki Ci bardzo za odpowiedz
              W takim razie celuje dalej w 32G i od razu podszywam:)
              Ania
              • klymenystra Re: Klymenystra prosba o pomoc przy M&S 16.06.08, 22:02
                Tylko miekkie kupuj. Sztywne- za male :)
                Pozdrawiam
    • girlinacoma Re: M&S 14.07.08, 12:09
      M&S poważnie naraził się swoim klientkom - wprowadził osobny cenik
      na staniki w rozmiarach DD+, są one (nie wszystkie modele) od teraz
      dwa funty droższe. Argumentacja? Stek bzdur na temat
      specjalistycznej pracy jaką trzeba włożyć w skonstruowanie większego
      stanika, a także większej ilości materiału potrzebnej na jego
      uszycie. Podwyżka cen dotyczy tylko staników, wszelkie inne ubrania
      mają tą samą cenę niezależnie od rozmiaru. M&S twierdzi również, że
      ich staniki są i tak tanie w porównaniu z cenami staników innych
      producentów większych rozmiarów, które to ceny sięgają 60 funtów
      (?!?)

Link do artykułu:
      news.bbc.co.uk/1/hi/business/7501911.stm
      Bojkot?
      • boziaj Re: M&S 14.07.08, 12:18
        świetnie
        juz widzę te np. 30F wymagajace specjalistycznej konstrukcji i
        pochłaniające całe metry materiału wiecej niż 38C
        a te 60 funtów to przepraszam z kim oni się porównują, z Rigby
        (haha)?
    • drzazga1 Mam kilka nowych w komplecie z majteczkami 14.07.08, 13:53
      Bede je sprzedawala, bo niestety z misek wyroslam i w ogole bede
      sobie ich rozmiar weryfikowac...chlip...

Wszystko przez to, ze po wejsciu po raz pierwszy do M&S w Irlandii
      zachowalam sie jak sroka, zlapalam 11 (slownie: jedenascie) sztuk w
      rozmiarze 34F i polecialam do przymierzalni. Wyszlam z wybranymi
      bodajze 5 modelami, z czego tylko jeden byl czarny, a reszta
      kolorowe.

Niestety tak sie jakos zlozylo, ze przez prawie rok potem nosilam
      glownie czarne i bardzo ciemne bluzki, a pod takie wkladam tylko
      czern. A teraz okazalo sie, ze F to za malo:(.
      Strasznie mi szkoda, bo staniczki fajne i do tego z gatkami w
      komplecie. Bede je sprzedawala, najprawdopodobniej na Allegro,
      chyba, ze ktoras z dziewczyn chcialaby sobie poprzymierzac - bede w
      Warszawie od 23 lipca, ale w tej sprawie wpisze sie w odpowiednim
      watku za pare dni.

Jak wypadaja rozmiarowo wzgledem np. Panache bede wiedziala kiedy
      przyjdzie paczka z Brastopu.
      • drzazga1 Pojda do ludzi:( 14.07.08, 23:23
        Po dzisiejszej randce z brytolami M&S-y (niby tyz angole) mam do
        sprzedania. Zweryfikowalam sie rozmiarowo, siedze i placze nad tym,
        czego nawet ponosic nie zdazylam...
        • lawendowata Re: Pojda do ludzi:( 16.07.08, 21:17
          Ja czekam na 2 sztuki 30G. Jak nie będą pasować, też pójdą do ludzi... ;)
    • nathd Re: M&S 19.07.08, 08:30
      Witam!

Mam pytanie: czy ta rozmiarówka M&S rzeczywiście jest inna od
      brytyjskiej (np. Panache), bo jest kilka ładnych M&S w niskich
      cenach w rozmiarze 32G i boję się czy miska nie będzie za mała.
      (Zależy mi też, aby nie były rozciągliwe.) Proszę o pomoc w sprawie
      tej rozmiarówki z miseczką G :)
      • klymenystra Re: M&S 19.07.08, 09:26
        Jesli noirmalnie nosisz G, to bedzie za mala, bo G u M&S to FF w innych firmach.
        A jesli jest sztywna toi podwojnie za mala :)
        • nathd Re: M&S 19.07.08, 11:49
          Dzięki za odpowiedź. Czyli z M&S muszę brać 32H :)
          • lawendowata Re: M&S 22.07.08, 14:01
            ha! przyszły moje M&Sy i pasują :) kupiłam dwa
            i21.ebayimg.com/05/i/000/f8/5e/a1e8_1.JPG
            i21.ebayimg.com/03/i/000/f6/ef/9032_1.JPG
            teraz czeka mnie długi odwyk... :D
            • martvica Re: M&S 22.07.08, 20:26
              A będą w galerii?

Kurczę, M&S jest chyba moją ostatnią nadzieją. Jeszcze maskaradki, ale M&S jest
              sympatyczniejszy cenowo.
              • lawendowata Re: M&S 02.08.08, 22:00
                Będą, jak TŻ mi zdjęcia zrobi - w poniedziałek rano go poproszę :) mój aparat
                nie chce współpracować za dobrze na trybie samowyzwalacza :/ póki co noszę biały
                i dobrze mi się w nim chodzi, nie jest zabudowany pod szyję, bordowy robi mi
                dziurę, mega dziurę w mostku, muszę coś na to poradzić. Ogólnie hurra, jestem
                kompatybilna z M&Sami! chyba wszystkie Freye leżą na mnie źle :P więc chociaż
                taka pociecha.
            • klymenystra Re: M&S 22.07.08, 22:02
              Mam ten pierwszy, bardzo wygodny, chociaz srednie podtrzymanie. Drugi na mnie
              zle lezal, bubu.
              Gratuluje zakupu :)
    • kantaberka Kłopotliwe miski G 02.08.08, 11:21
      Właśnie przyszedł do mnie miękki stanik M&S model "T81 08543/3203" w rozmiarze
      32G. Przymały w miskach.

Według tabeli, odnośnik do której zamieścił ktoś wcześniej, po przeliczeniu na
      centymetry, ichna miseczka G odpowiada różnicy (między tym, co w biuście a tym,
      co pod nim) zawierającej się w granicach od 21,59cm do 24,13cm

Dla porównania kolejnej osoby, która będzie szukać stanika w rozmiarze 32G -
      noszę normalnie Melissę w rozmiarze 70K (dokładnie przełam miseczek J i K, ale w
      K mam przyjemny luz, bo jeszcze ma co wracać) - na chwilę obecną w tym staniku
      M&S tworzą mi się już niewielkie bułki znad koronki. Moje wymiary to 76/101.

Sam staniczek bardzo przyjemny, ładnie modeluje piersi, unieruchamia je średnio
      (piersi "tańczą" delikatnie przy szybkim unoszeniu się na piętach, pewnie
      głównie przez fakt, że stanik jest ciut przymały w miskach). Tkanina miseczki
      mocna, obwód przyjemnie ciasny.

:)
      • klymenystra Re: Kłopotliwe miski G 02.08.08, 11:35
        Ja mam roznice 30cm w biuscie miedzy obwodem stanika a miseczka. W M&S nosze G,
        normalnie FF. Chociaz u nich to jest takie wieksze FF.
        • kantaberka Re: Kłopotliwe miski G 02.08.08, 11:54
          Tak. Między obwodem stanika. A ta tabelka mówi o różnicy między obwodem pod
          biustem. :)

Patrząc na różnicę od tego, co pod biustem - mam 25cm, od obwodu stanika - mam
          31cm różnicy. I Miska G jest już na mnie za mała. :)
          • klymenystra Re: Kłopotliwe miski G 02.08.08, 19:50
            No tak, ale miske wlasnie dobieramy od obwodu biustonosza, a nie pod biustem. Bo
            wtedy nosilabym 75D, a nie 65FF na przyklad. Dlatego jest za mala.
            • kantaberka Re: Kłopotliwe miski G 02.08.08, 20:45
              Ech... dalej się nie rozumiemy. :)

Mówisz, że u Ciebie różnica wynosi 30cm. U mnie, mierzona tymi samymi zasadami -
              31cm (31,5cm - zależnie od mierzenia). I dalej obie przecież mówimy o miseczce
              G, a nie D, jak tutaj zasugerowałaś, więc nie robię tego błędu, o jaki mnie
              podejrzewasz. Miska jest za mała nie temu, że się źle mierzę. Jest za mała, bo
              stanik 32G odnosi się widać do mniejszego biustu niż mój. Dokładnie to przecież
              opisałam.

Odnoszę się do tej tabeli, którą cały czas opisuję. Mam nadzieję gdy do niej
              zajrzysz, wszystko stanie się jasne. :)
            • kantaberka Re: Kłopotliwe miski G 02.08.08, 20:58
              Po prostu ta tabela, która jest zamieszczona, odnosi sie tylko do RÓŻNICY
              wymiarów, więc nie zawiera obwodu stanika. Stąd - odnosi sie tyko do wielkości
              misek, bo tylko je opisuje. A tą ich różnicę chcą, by mierzyć w ten sposób, że
              od tego, co jest w biuście, odjąć obwód pod biustem. A nie obwód stanika. I
              dlatego ta miska G, o której mówią, zawiera się mniej więcej w różnicy wymiarów
              od 21 do 24cm. To jest to, o czym mówi ta tabela.

Bo nie mówimy o tym, jak standardowo mierzy sie wielkość miski. Mówimy o tym,
              jak ona jest mierzona w tej tabeli porównawczej.

I teraz mam nadzieję żadna kolejna osoba, czytając to, nie poczuje się zagubiona. :)

Pozdrawiam!
              • klymenystra Re: Kłopotliwe miski G 02.08.08, 22:36
                A, teraz rozumiem. Przepraszam, wstalam o 8 rano :) Ale od dawna wiadomo, ze
                tabelki to sobie mozna... hm.. nie chce byc wulgarna :) Ja sie nie kieruje
                tabelkami :)
                • kantaberka Re: Kłopotliwe miski G 02.08.08, 23:09
                  Jest w tym wiele racji. :) Mi mój idealny rozmiar wyszedł dopiero po trzeciej
                  próbie, zaczynając na tabelkach.

Ale ta w ładny sposób akurat daje porównanie co do wielkości misek - że tak
                  naprawdę w M&S miseczka G jest taką miseczką FF w innych firmach. :) Bo w sumie
                  jeśli nawet jest tu popełniany jakiś błąd, to we wszystkich rozpatrywanych w
                  tabelce firmach - identyczny, więc wielkości można sobie całkiem precyzyjnie
                  porównać. :)

Pozdrawiam serdecznie jeszcze raz! Miłej nocy :)
                  • klymenystra Re: Kłopotliwe miski G 03.08.08, 10:37
                    Bo uni, pani, FF nie szyjom. A bywa, ze jak to FF grubasne, to i w F, a nawet w
                    E sie zmienia. Cuda, pani, cuda :)
      • elayne_trakand Re: Kłopotliwe miski G 12.10.08, 12:16
        Miałam wiele staników z M&S w rozmiarze 32G właśnie i tak nierównej rozmiarowki
        jak u nich to jeszcze nie widziałam. O ile z innych firm (Panache, Freya,
        Fantasie) 32G było u mnie standardem, ewentualnie były minimalne luzy albo
        leciutko bulkowalo, to w M&S niektóre miseczki były przynajmniej o rozmiar za
        duże lub za małe, co model to inny rozmiar ;)
        • andziula_ania Re: Kłopotliwe miski G 26.02.10, 20:54
          Tak ja też nie moge z tą ich miską trafić, jeden był o rozmiar za mały inny o 2
          za duży a jeszcze inny dobry. Dodatkowo obwody też są dziwne, w tej chwili mam
          na sobie ich 70 z przedłużką (inaczej się nie zapnę) podczas gdy np maskaradki
          zawsze 65
      • agn44 Re: Kłopotliwe miski G 08.12.09, 20:44
        ja już nie ufam M&S. mam 3 staniki w rozmiarze 30G i każdy ma inną głębokość
        miski. jeden jest za mały (lekko usztywniana balkonetka z tiulową? koronką u
        góry i różyczkami, 1 pionowy szew - T8107717/3036), drugi sporo za duży (miękka,
        różowa, podszyta balkonetka z widocznymi szwami na wierzchu miski -
        T8108800/7556G), trzeci dobry w misce, ale nie podoba mi się jak leży (miękki
        plunge - T8109486/5012G). teraz muszę się ich pozbyć :/
    • martvica Mam :) 02.08.08, 15:21
      Dostałam od siostry przezroczystego plunge'a, taki kremowy w różowe kwiatki z
      kakaowymi dodatkami. 30F, czyli jej stały rozmiar - miska na nią za duża i się
      marszczy, na mnie (73/93) prawie idealna, tylko nieelastyczna krawędź wrzyna mi
      się w piersi.
      Ale wiecie co? Mam wrażenie że ten stanik jest ze mną bardziej kompatybilny niz
      wszystkie Freye świata. I chciałabym jeszcze. Zwłaszcza jakiegoś half-cupa albo
      balkonik, ale taki prawdziwy balkonik a nie zasłaniacze obojczyków innych
      brytyjskich firm.
      Mam fotki, do galerii wyśle jak się zbiorę.
      • vasylkova Re: Mam :) 02.08.08, 17:59
        taki:
        allegro.pl/item406472756_piekny_m_s_rozm_30g_65g.html?
        • martvica Re: Mam :) 04.08.08, 11:46
          Tak, właśnie taki, tylko 30F :)
      • klymenystra Re: Mam :) 02.08.08, 19:51
        Jesli to ten z linki Vasylkowej, to tez go mam. W ogole mi nie zbiera do srodka,
        musze mostek zwezic. Ale jest absolutnie piekny :)
        • martvica Re: Mam :) 04.08.08, 11:52
          >W ogole mi nie zbiera do srodka

Mnie zbiera bardziej niż wszystkie inne, a moje piersi są jakieś takie mało
          zbieralne (Dama Kier mi zbierała ślicznie, a wcześniej Ava, teraz La Senza
          minimalnie)

>Ale jest absolutnie piekny :)

Ja się do tej koronki na brzegu misek i ramiączek nie mogę przekonać.
          Kolorystycznie. Wolałabym różowe ;)
          No i właśnie go zmierzyłam żeby sprawdzic czy zbiera - bułkuje nad krawędzią
          bardziej niz tydzień temu, z drugiej strony okres mam i może to dlatego.
      • anial_ek Re: Mam :) 28.09.08, 22:18
        stanik piekny!
        ja za to dodam, ze bylam ostatnio w M&S w Zlotych Tarasach i byl
        jeden model (ale taki ladny wlasnie, zaden minimiser, z serii ceriso
        czy jakos tak, jasny w kazdym razie) obwieszony karteczkami, ze
        dostepne rozmiary do JJ. na wieszaku JJ nie bylo i tylko jedno G, ale
        za to sporo E, F i FF. Przyjrzalam sie wiec dokladnie innym modelom,
        liczac, ze moze to syndrom ZMIAN, ale wiecej niz D znalazlam juz
        tylko w srednio (czyt: wcale) atrakcyjnych modelach.
        Podstawowa wada M&S to brak obwodow mneijszych niz 32.
        jedyne 30 jakie udalo mi sie znalezc (i to tez niewiele) to w
        kombinacji z miseczka A i B.
        szkoda...
    • zetka73 Jaki rozmiar na 79/94?? 13.08.08, 10:46
      czytałam i w sumie juz nie mam siły bo sie pogubiłam
      Jaki mam kupić sobie rozmiar żeby byl dobry z fasonów plunge
      • zetka73 Re: Jaki rozmiar na 79/94?? 13.08.08, 11:21
        czy AUTOGRAPH 70 DD-E będzie dobry?? czy za mały?
        • m_oments Re: Jaki rozmiar na 79/94?? 13.08.08, 13:27
          Ja mam M&S plunge z formowanymi termicznie miseczkami, usztywniane
          gąbką i gąbka jest grubsza niż np we freyi retro, na wymiary 75/94
          mam 32F, i jest stosunkowo dobry, wolałabym gdyby byl 1/3 numeru
          mniejszy, bo górą krawędzie miseczek mi leciutko odstają, ale 32E
          byłoby za male; nie miałam stycznosci z Autographem,
          Mierzyłam kilka miękkich Ceriso, i Adored w rozmiarze 32F- i różnie
          jest z rozmiarowką, część byla dobra 32F, ale większa część za duża
          w miseczkach, obwod był dość ścisly;
          Teraz gdy bede zamawiać, to będę brała w cienkich stanikach 32E, lub
          30FF, teraz lecą do mnie 30G - jak dostanę przesylkę opiszę wrażenia;
    • kuraiko Ceriso (578 166/T81 07541 1737 Strawberry padded) 23.08.08, 01:09
      udało mi się dorwać w lumpeksie stanik M&S o rozmiarze 30F !!
      jako, że moje wymiary się zmieniły z 74/93 na 74/91 to pomyślałam,
      że powinno pasować. już w przymierzalni czułam, że fiszbiny mi się
      wbijają w mostek, no i ledwo co się zapięłam.
      stanik wygląda jak nówka, jak nie noszony. mierzyłam też inne 30F,
      takiego bawełniaka prostego na fiszbinach i mogłam się zapiąć na
      ostatnią haftkę, a tu z trudem... miski wydawały się nieco za małe.
      mimo to wzięłam, kosztowało mnie to 2,5zł :PP

oto zdjęcie, wyślę też swoje do galerii
      i13.ebayimg.com/07/i/000/ac/ee/4246_1.JPG
      w domu mierzyłam jeszcze kilka razy. przydałaby się przedłużka, jest
      strasznie ciasny, zapięcie go z tyłu to męka, rozpięcie podobnie.
      zapięcie na brzuchu spoko, ale nie dam rady go przekręcić.
      po założeniu nie mam pola manewru do wygarniania, bo jest bardzo
      ciasny i trudno mi w ogóle włożyć dłoń pod obwód.
      niestety nie umiem robić tak jak niektóre dziewczyny, czyli
      wygarniać przed założeniem ramiączek i misek do końca. bo ramiączka
      musiałabym mieć poluzowane aby je założyć, a potem je regulować,
      czego nie daję rady zrobić, kiedy mam stanik na sobie, więc mamy
      błędne koło.
      miski wydają się ciut za duże, oczywiście na górze, czyli lekko
      odstają. ramiączka mają krótką regulowaną część i niewiele miejsca
      do podciągnięcia zostało.
      oczywiście w staniku się prawie duszę i rozważam kupno przedłużki.

prowizorycznie go mierzyłam, wychodzi 58cm w spoczynku, 74cm w
      rozciągnięciu, czyli tyle ile mam pod biustem (odliczając tą część
      obwodu która wychodzi poza zapięcie). tak więc wydaje się dość
      ścisły...
      • figa84 Re: Ceriso (578 166/T81 07541 1737 Strawberry pad 23.08.08, 18:12
        Oczom własnym nie wierzę:-) Możesz go dokładnie pomierzyć i wpisać
        do tabeli? Ja swoje już zmierzyłam i również wpiszę, ale nie są aż
        tak ścisłe...
        • kuraiko Re: Ceriso (578 166/T81 07541 1737 Strawberry pad 23.08.08, 18:38
          jak tylko wyschnie po praniu ;)
          jak napisałam, mierzenie to była prowizorka. jednak nawet
          prowizorycznie z trudem naciągnęłam go do 74cm. dzisiaj spróbuję
          jeszcze raz.
          nie wiem czy dobrze robię omijając przy mierzeniu ten kawałeczek
          materiału na końcu za najdalszą (pierwszą) haftką, ale on w ogóle
          się nie wlicza w realną długość obwodu.
          w każdym razie na mnie mocno ciasny, nie było mowy o przekręceniu go
          jak zapięłam na brzuchu, a jak zapinałam raz z tyłu to normalnie w
          ręce sobie coś naciągnęłam O_o
    • lenuuusia Re: M&S 29.08.08, 15:30
      czy są szanse ze będzie na mnie dobre M&S 30G przy wymiarach 68/95?:) bardzo mi się podobają i stosunkowo tanio można dostać... jeśli umiecie pomoć to z góry dzięuję:)
      • figa84 pytanie o rozmiar 01.09.08, 22:59
        Ja co prawda z LBM, ale spróbuję trochę pomóc. Mam 68 pod biustem i
        w domu już 2 modele M&S. Wszystko niestety zależy od modelu. Na LBM
        napisałam co wiem o swoich. Jeden jest bardzo ścisły, drugi ścisły.
        Oba w obowdzie 30. Co do misek to niestety chyba jest trochę gorzej.
        Z tego co wiem M&S nie ma FF. Ja przy 87-88 pokusiłam się najpierw o
        miskę E i F w dwóch różnych modelach. Obie za duże mniej więcej o
        tyle samo. Niby są o miskę większe, ale nie wszystkie modele. Spójrz
        na LBM, bo zaczynamy je wpisywać numerami modeli (brak nazw) oraz
        powoli ruszamy w tabeli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka