Dodaj do ulubionych

Biustonosz dla mamy

26.03.07, 11:49
Był już 'biustonosz dla babci' - ja poproszę o porady co do biustonosza dla mamy.
Przeczytałam tamten wątek, ale z konkretnych modeli pojawił się jedynie
Triumph i Felina. W Felinę chętnie bym mamę ubrała, ale ostatnio jesteśmy
niskobudżetowe.
Przesadziłam mamę z 75 DD na 32 G i ubrałam w Lepel Regency. Jest nieźle, ale
potrzebuję porady.
Mama ma biust raczej zniszczony a w dodatku dopiero teraz obejrzałam sobie
różnicę w rozmiarach - lewa pierś jest z półtora rozmiaru większa. Na tej
miseczka układa się przyzwoicie, na prawą jest za duża.
Potrzebuję dla mamy modeli bardziej zabudowanych - sama nie bardzo potrafię
wybrać, szczególnie na podstawie zdjęcia. Macie jakieś doświadczenia z takimi
biustonoszami.
Proszę o radę, chętnie bym coś jeszcze mamie z brastopu zamówiła. Tym
bardziej, że Lepel Regency złapała i mówi, że nie odda, chociaż ja uważam, że
mogłoby być lepiej:)
Obserwuj wątek
    • butters77 Re: Biustonosz dla mamy 26.03.07, 13:24
      Nuniu, nie mam doświadczenia z Lepel, ale myślę, że jeśli model, który kupiłaś,
      w miarę pasuje (pomijając kwestię rozmiaru - to dobrze byłoby trzymać się tej
      marki (tym bardziej, że pasuje Ci zakup na Brastop). Też mam różnicę wielkości
      między piersiami, ale mniejszą - i zwykle u mnie niweluje ją mocniej
      podciągnięte ramiączko. Jeśli u Twojej mamy to nie wystarcza, może warto byłoby
      spróbować modeli usztywnianych albo kupić w pasmanterii poduszeczkę wyrównującą
      (taką, jak w push-upach). Zasadniczo wydaje mi się, że lepiej dorównywać do
      większej piersi - a mniejszą "uzupełnić" poduszeczką - niż męczyć tę większą
      pierś w za małej misce.
      • kasica_k Re: Biustonosz dla mamy 26.03.07, 15:01
        Lepele, z tego, co zauwazylam (mam jednego, ale troce juz sobie wyrobilam
        opinie) sa troche malo solidne. Ich wielka zaleta jest przystepna cena
        i uroda, ale materialy wygladaja na troche "eteryczne", wiec jesli
        bedziecie mogly zainwestowac troszke wiecej, to proponuje Fantasie, cos
        z "ponadczasowych" serii, jak Belle, Cally czy Rimini (super wygodne!).
        Sa w nich zarowno zabudowane full cupy, jak i troche lzejsze balkoniki.
        Jesli maja byc bardzo zabudowane, to trzeba szukac modeli z "full cup"
        w nazwie, choc np. w Rimini balkonik jest dosc mocno zabudowany.

Wszystkie powyzsze pojawiaja sie czasem na wyprzedazach, w tym na
        Brastopie.

Co do wiekszej piersi, to zgadzam sie z butters, lepiej dopasowywac
        stanik do niej, a mniejsza "uzupelniac" albo pogodzic sie z lekkim
        luzem.
    • maith Re: Biustonosz dla mamy 26.03.07, 20:16
      Spróbuj upolować na Brastopie (a jak nie to na e-bay'u)Panache Heaven. Kiedyś
      było sprawdzane pod kątem zniszczonego biustu i podobno świetnie się sprawuje.
      Jeśli znajdziesz ten wątek, to tam jeszcze coś było podawane (pytanie dotyczyło
      czegoś na biust zniszczony, pociążowy). A co do różnicy, to już Ci Butters
      słusznie poradziła poduszeczkę wyrównującą. Ten temat też już był i dziewczyny
      bardzo sobie tę metodę chwalą.

Możesz też upolować Panache Tango II. Jest dość zabudowany a sprawia lekkie
      wrażenie. Też jest chwalony - zerknij na wątek Panache.

Przyjrzyj się też propozycjom z Melissy
      www.melissa.com.pl
      Szczególnie nowości wyglądają zachęcająco. Staniki dość dobrze trzymają i są
      stosunkowo niedrogie (średnio ok. 70 zł). O szczegółach możesz poczytać w wątku
      Melissy oczywiście :)

Jeśli kupowałabyś mamie Fantasie (też fajne i wygodne), to obniż obwód jeszcze o
      1 oczko (na 30) przynajmniej w przypadku Lilly i Rimini jest to na pewno
      niezbędne, inaczej szybko się rozciągną. A tak to przez parę dni będą
      przyciasne, a potem już ok. Co do reszty, to wejdź na wątek Fantasie :)
      • kasiamat00 Re: Biustonosz dla mamy 26.03.07, 20:45
        Panache Heaven w przyzwoitym wyborze rozmiarów (i kolorów też) występuje w
        Lawton's Lingerie w dziale 50%. Polecam, bo są bardzo szybcy (najszybsza
        przesyłka z Anglii jak do tej pory), a ceny niesamowicie niskie ;)
    • magdalaena1977 Re: Biustonosz dla mamy 26.03.07, 22:22
      > Przeczytałam tamten wątek, ale z konkretnych modeli pojawił się jedynie
      > Triumph i Felina. W Felinę chętnie bym mamę ubrała, ale ostatnio jesteśmy
      > niskobudżetowe.
      Ja też jestem niskobudżetowa ostatnio i skupiam się na szukaniu ładnych modeli w
      przystępnej cenie.
      Jako wersję średnio ładną za to tanią zaproponuję Ci Allesa. Na 70G jest ciężko,
      ale może te dwa modele po 50 zł Was skuszą tiny.comm.pl/?2W
      Marka jest niezbyt luksusowa, ale w miarę porządna, a jeśli mama kompletuje nową
      garderobę, to przydadzą się też modele mniej seksowne, a tańsze.
    • weea przyłączę sie do pytania :) 27.03.07, 00:06
      ja również poszukuję biustonosza dla mamy, ale mama ma konkretne wymagania :)
      mam ma raczej biust "luźny" bardzo schudła - rozmiar tak "na oko" C-E, zakupy
      tylko naziemne...
      i biustonosz ma być bez fiszbin - warunek konieczny - fiszbin nawet nie chce
      mierzyć, mama miała kiedyś stanik bezfiszbinowy, ale ze wzmocnionym-gąbkowym
      dołem miski i była z niego zadowolona.
      najlepiej gdyby miał szerszy pas pod spodem i jeszcze biust nie może sie
      rozchodzić na boki i nie może robić okrągłych "bułeczek" z piersi, raczej
      rakietowy :) /ale nie na boki.../
      widział ktoś coś takiego :)
      • maith Re: przyłączę sie do pytania :) 27.03.07, 01:20
        Felina do E ma trochę modeli bezfiszbinowych, chociaż raczej bez gąbek.
      • ania_i Re: przyłączę sie do pytania :) 27.03.07, 09:19
        Gaja ma coś takiego, model 055 BS
        Też szukam czegoś bezfiszbiniastego dla mamy i niedługo będę ekspertem.
    • maheda VICTORIA - Mama mi "zakosiła" Glamoura :-) 01.04.07, 10:05
      Stwierdziła, że na Nią pasuje (miska jest o numer za duża, zamówię mniejszy i mi
      pewnie wtedy odda mój ;) ) i że jest bardzo wygodny :D
      Bardzo się cieszę, bo jak zobaczyłam, co ma (znowu) na sobie, to mi się aż słabo
      zrobiło.
      :) Czyli jednak JEST reformowalna! :)
      No i 80G to nie taki straszny rozmiar, w Avocado (i nie tylko) będzie na Nią
      cała masa staników. Uffff :-)
    • nunia01 Re: Biustonosz dla mamy 03.04.07, 22:19
      Dzięki dziewczyny.
      Zrobiłam sobie całą listę potencjalnych modeli i planujemy też wyprawę do Edenu.
      Mama troszkę marudziła, że coś ją z jednej strony uwiera, ale stanika nadal
      oddać nie chce:)
      Teraz została mi do nawrócenia na właściwy rozmiar siostra - znaczy nosi w
      zasadzie dobre, ale wszystko zwężane z obwodu 95 czy 100, więc raczej nie
      trzymają jak powinny. W dodatku boi się netowych zakupów, więc nie wien co zną
      robić - mam nadzieję, że w Edenie uda się coś dobrać - a przynajmniej właściwie
      określić rozmiar.
      Ostatnio pogubiłam się w numeracji. Ja noszę 80 G i już wiem, że angielskie to
      powinno być 36 f a nie jak myślałam FF. A co to będzie na nasze mamine 32 G - 70
      J????
      • maith Re: Biustonosz dla mamy 04.04.07, 00:27
        Niech najpierw przymierza 32G - niektóre modele polskich firm trzymają
        angielskie normy. Nie wiem, czy producenci o tym wiedzą, ale prawda jest taka,
        że jedne firmy mają to G płytkie, a inne głębokie i wtedy może być zgodne z
        brytyjskim. Ja np. mam Melissę 75G (nie mieli FF), która nie mogłaby być większa
        i Samantę 75F, którą normalnie wymieniłabym na najwyżej 75FF.
        Natomiast na pewno nie ma co liczyć na to, że jak ktoś nosi brytyjskie G, to
        będzie mu pasowało polskie F (bo większego nie produkują - jak sugerowała nam
        błędnie pani z pewnego sklepu internetowego).
        Czyli najpierw niech mama pomierzy G, ew. GG czy H.
    • suziliu Re: Biustonosz dla mamy 17.04.07, 09:15
      Ja zamówiłam dla mojej mamy - rozmiar 65 F (30F) dwa staniki na próbę - Panache
      Porcelain i Panache Heaven (ten w pieknym bordowym kolorze). Zobaczymy jak
      przyjdą, czy a) rozmiar właściwy, b)model pasuje. jesli rozmiar będzie właściwy
      chyba na Dzień Matki pokuszę się na Fantasie lub Rigby &Peller (z przeceny ..).

Właśnie z uwagi na nadchodzący Dzień Matki - zamierzacie swoje mamu
      uszczesliwić jakims staniczkiem?
      • metalowiec77 Re: Biustonosz dla mamy 19.04.07, 14:24
        > Właśnie z uwagi na nadchodzący Dzień Matki - zamierzacie swoje mamu
        > uszczesliwić jakims staniczkiem?

właśnie ja ostatnio moją przekonałam, że ma 70 D. na pytanie jaki rozmiar nosi,
        odpowiedziała nie wiem, jakis zobaczę to biorę i mierzę, wrrr. A kobieta
        wykształcona i ogólnie niegłupia.. (Ona jest jeszcze z tego pokolenia, co to
        butów 40 nie kupi, choć nogi już zniszczone przez cisnięcie, bo po prostu
        przekraczają jakąś głupią granicę 30iluś).
        Niestety ostatnio znowu ja widziałam w starym Playtexie z biustem na brzuchu.
        Boję się, że jeśli coś jej kupię, wyląduje w szafie, bo to takie
        odważne/kolorowe/duże. Wiec chyba się wstrzymam.
        • anna-pia Re: Biustonosz dla mamy 19.04.07, 22:43
          Przynieś mamie ładny stanik, a jak bedzie mierzyć, wrednie przegrzeb szafę i
          schowaj do swojej torby wszystkie inne staniki. Kup biały albo beżowy, niech ma
          nieodważny i niekolorowy. A duży?????????????? 70D to niewielki biuścik :)
          • metalowiec77 Re: Biustonosz dla mamy 20.04.07, 19:28
            anna-pia napisała:

A duży?????????????? 70D to niewielki biuścik :)
            >
            I tak się zdziwiłam, wczesniej na oko to było 70.C. A gdyby pochodziła w tym
            70D, na pewno biust by pooddychał i zaokrąglił, powiększył... Mam wrażenie, że
            chodzi jej o to, żeby był jak najmniej widoczny;( Ale to juz nie moja sprawa.
    • besame.mucho Mama :) 30.05.07, 18:34
      Dziewczyny, pochwalę się! Dziś oficjalnie uczyniłam mamę Biuściastą. Kazałam jej się wreszcie dokładnie wymierzyć, a potem pomierzyć moje staniki z różnymi obwodami, żeby sprawdzić, w którym będzie najlepiej. No i jutro zamawiamy dla niej nowy kostium kąpielowy - 65F zamiast nieśmiertelnego 75B :).
      • kasiamat00 Re: Mama :) 30.05.07, 22:19
        Zaraz założę wątek pt. "Nowy najpopularniejszy rozmiar" :) Czy to ja mam takie
        skrzywienie, czy rzeczywiście ostatnio wszyscy mają coś w stylu 65F/FF? :)
    • chocochoco Re: Biustonosz dla mamy 30.05.07, 18:49
      A moja mama za to zawsze nosiła dobrze dobrany biustonosz, kupuje zawsze taki,
      który zapina się na najluźniejszą haftkę i miseczki takie, że nie robią jej się
      żadne bułeczki. Chociaż trzeba przyznac, że przy rozmiarze 75 D to nie
      problem... Teraz zabrała mi moje dwa staniczki 75E, troszke marszczą jej się
      miseczki, ale jest zadowolona:P. Zazdroszcze jej... W wieku 50 lat ma mniej
      obwisły i bardziej kształtny biust ode mnie, takie jabłuszka w rozmiarze D ehhh
      chciałabym...
    • suziliu Re: Biustonosz dla mamy 30.05.07, 21:55
      Doszłysmy z mamą do jej właściwego rozmiaru 65FF (full cupy 65F). W tej chwili
      ma z prawidłowego - rozmiaru Panache Porcelain (ale ten jest F wie ciut czasem
      przymaly), czerwone Panache Venus i Fantasie Belle bordowy. No i co - nic odkąd
      kupiłam jej Kalyani-model Amaze Me kolor lemon (chyba tak się nazywa) z
      wyprzedazy na Brastop - nosi go bez przerwy a na inne prawie nie chce
      patrzec :) Za to wiem że Kalyani to firma dla niej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka