Dodaj do ulubionych

Grand Prix - jestem zawiedziona

14.05.07, 16:59
Chciałam się przywitać na forum, które od pewnego czasu pilnie
podczytuję.Bardzo się cieszę, że nie jestem sama na tym świecie z moim "dużym"
problemem. Miałam nadzieję, że problem zmaleje, gdy kupię sobie rzeczony
stanik. Niestety, tak nieforemnego stanika nigdy nie miałam - jedna wielka,
ohydna buła, poza tym ten mój egzemplarz miał tak jakby powyciągane szwy -
pewnie był już mierzony - a może tak ma być? Biustonosz na pewno odeślę, nie
wiem tylko jak długo przyjdzie mi czekać na pieniądze, a dla mnie to niemała
suma. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś zechciał podzielić się ze mną swoimi
doświadczeniami ze zwrotami do Avokado. Mam teraz zamiar spróbować Melissy,
jest trochę tańsza, może prędzej coś trafię. Może jeszcze nadejdzie ta
chwilia, gdy włożę stanik i wszystko mi sie do niego zmieści na odpowiedniej
wysokości. Na razie niczego innego nie chcę.
Obserwuj wątek
    • masaiimara Re: Grand Prix - jestem zawiedziona 14.05.07, 17:39
      Witaj! Widzisz- GP to stanik typowo sportowy, stąd jego głównym zadaniem jest tzrymanie biustu na "mur", nawet przy dość wytężonych ćwiczeniach fizycznych. Kwestia estetyki w tym, jak i innych stanikach sportowych schodzi niestety na plan dalszy, podobnie jak i kształt biustu. Toteż nie ma co kupować sobie sportowego stanika do noszenia na co dzień, bo po pierwsze- ściska biust a to niezdrowe, a poza tym- kształt piersi pozostawia wiele do życzenia. Ale nie oznacza to, że Avocado ma staniki brzydko kształtujące biust- sprawdz w wątku producenta- jak zachwalamy chociażby Glamour:) Powodzenia w szukaniu stanika idealnego:)
      • mariareis Re: Grand Prix - jestem zawiedziona 14.05.07, 18:23
        Hmmm, pewnie masz rację, ja jednak zostałam zwiedziona właśnie tym "na mur" i
        "minimizer". No cóż, z tego co czytałam, większość zanim trafiła na swój model i
        rozmiar, zaliczyła parę niewypałów, ze mną będzie pewnie podobnie, mam tylko
        nadzieję, że następny będzie już wymarzony:)Nie mogę wymienić na inny stanik, bo
        ten był w największej rozmiarówce jaką ma Avocado (przynajmniej według własnej
        wyszukiwarki)dla obwodu 75. Najbardziej szkoda mi w tym wszystkim czasu, bo jak
        się doczytałam na zwrot towaru też będę musiała poczekać najmarniej 10 dni. No i
        zastanawiam się, co wpisać w powodach zwrotu - nieoczekiwany i niepożądany
        kształt biustu?
        • masaiimara Re: Grand Prix - zwrot 14.05.07, 19:21
          Tak włąsnie napisz- z estanik brzydko kształtuje biust. Mnie zdarzało się tak pisać do Avocado, bo niby czemu nie? Chciałaś "jabłuszka" a masz "wał", no to dziękujesz:) Poza tym, jeśli zależy Ci na szybkim zwrocie pieniędzy, to poproś w formularzu o przesłanie na konto a potem mailowo dopominaj się, jeśli rzecz się pzreciągnie ponad cierpliwość:)
          • mariareis Re: Grand Prix - zwrot 14.05.07, 20:33
            Do masaiimara: Dziękuję za poradę - tak właśnie napiszę.
        • maith Re: Grand Prix - jestem zawiedziona 14.05.07, 19:34
          Ale po co Ci "na mur" i "minimiser"?
          1) My tu wszędzie piszemy, że w minimiserach z kobiety robi się klocek, a
          przecież nie o to Ci chodzi.
          2) A co do "na mur". Mój mąż ostatnio zauważył, że wszystkim dziewczynom z dużym
          biustem, które mija biust podskakuje i opada potwornie. Po czym zakończył "a
          Tobie nie, chociaż masz na sobie tylko... to coś".
          Wiesz co wtedy na sobie miałam? Top z Avocado właśnie, na mikroskopijnie
          cieniutkich ramiączkach. W którym się zresztą wygląda świetnie.
          A wiesz, dlaczego mi biust nie podskakiwał?
          Bo, o czym nie wie 90% Polek, biust utrzymuje się na konstrukcji stanika, na
          dobrze dobranym obwodzie, a nie na ramiączkach.
          Zatem obawiam się, że Ty szukasz STANIKA dobrze trzymającego, a powinnaś raczej
          poszukać ROZMIARU który umożliwi także ślicznemu, normalnemu, wyciętemu
          stanikowi dobrze trzymać Twój biust.
        • maith Czas - jest odwrotnie 14.05.07, 21:00
          mariareis napisała:

> bo jak
          > się doczytałam na zwrot towaru też będę musiała poczekać najmarniej 10 dni.

To się źle doczytałaś :) Jest odwrotnie.
          Nie masz czekać, tylko właśnie musisz zdążyć odesłać zanim Ci minie 10 dni od
          otrzymania paczki, bo wtedy stracisz prawo do odsyłki.
          Czyli właśnie masz się spieszyć, a nie czekać.
          • mariareis Re: Czas - jest odwrotnie 14.05.07, 21:21
            Przejęzyczyłam się pisemnie, chodziło nie o "zwrot towaru" tylko o "zwrot
            pieniędzy", no a na nie będę musiała poczekać około 10 dni, a odesłać mam zamiar
            jak najprędzej.
            Porównanie do wędrowca na pustyni jak najbardziej słuszne, jednak nie przeraża
            mnie literka w rozmiarze, mogę mieć i M, a nawet Z, jeśli to odpowiada prawdzie,
            bardziej przerażają mnie ceny i to, że nawet w biuściastych sklepach nie znajdę
            dobrego stanika. A reszta to kwestia prób i błędów.
            Acha, zameldowałam się w wątku o rozmiarach.
            • maith Re: Czas - jest odwrotnie 14.05.07, 23:53
              Nie przejmuj się cenami.
              W UK są sklepy, w których da się kupować staniki w cenie 80 zł już z wysyłką.
              Widzę, że nie boisz się literki. Ty się boisz, że jak ustalimy Ci rozmiar, to
              powiemy, że na taaki rozmiar to nic nie ma (jak panie w kiepskich sklepikach z
              bielizną). A prawda jest taka, że to się nie wydarzy :)
              Oczywiście że najpierw będziesz musiała zamówić parę rzeczy do mierzenia. I do
              tego rozmiarówka pasująca Ci w Melissie może działać osobno niż rozmiarówka
              pasująca Ci w brytyjczykach, ale i tak w końcu ustalisz, co Ci pasuje najlepiej :)
        • maith W powodach wpisujesz, co chcesz 14.05.07, 21:03
          Powody są tylko dla ich celów marketingowych. Zgodnie z prawem wolno Ci odesłać
          towar BEZ PODANIA PRZYCZYN. Ale skoro już Cię pytają, to napisz, co Cię
          zniechęciło :)
          Oni nie oceniają, czy Twój powód jest wystarczająco słuszny, bo nie mają prawa.
          Oceniają tylko, czy nie zerwałaś metki i nie zgubiłaś rachunku.
          Zatem formularz zwrotu wypełniasz na luzie. Nie słyszałam, żeby Avocado robiło
          jakieś problemy.
    • maith Szukanie stanika 14.05.07, 19:35
      I niech Cię nie interesuje, co jest w największej rozmiarówce w jednym Avocado,
      tylko wejdź najpierw na wątek o doborze rozmiaru i podaj tam swoje dane, a potem
      na tej podstawie poszukaj czegoś dla siebie, posiłkując się wątkami ze SPISU
      PRODUCENTÓW, albo zadaj wprost pytanie o wymarzony stanik w Twoim rozmiarze.
      • mariareis Re: Szukanie stanika 14.05.07, 20:32
        Oczywiście masz rację maith, szukam swojego rozmiaru. Na podstawie wątków
        wytypowałam swój przypuszczalny rozmiar - a czy jest właściwy przekonam się
        dopiero wkładając stanik.Nie mam zamiaru ograniczać się tylko do Avocado, tym
        bardziej, że nie mają mojego rozmiaru (na wątek o rozmiarach wejdę - ale myślę,
        że ewentualnie rozmiar obwodu poszedłby w dół a miseczki automatycznie w górę -
        a tego i tak nie mają w/w sklepie). Myślę, że rozumiesz lub pamiętasz jak
        udręczony może być człowiek z dużym, niemieszczącym się w żaden dostępny stanik
        biustem, ja naprawdę na razie chcę kupić coś, co obejmowałoby moje piersi w
        całości (i chciałabym w końcu poczuć na mostku środek stanika) - i nawet nie
        musi być ładne (mówię to z bólem serca, ale to prawda). GP wydawał mi się takim
        modelem - no ale błąd. Zresztą na temat minimizerów było też sporo opinii
        pozytywnych.
        Okropnie się rozgadałam, ale po raz pierwszy mogę swobodnie rozmawiać o staniku
        dla siebie, bez podejrzenia, że budzę w rozmówcy niezdrową sensację;)
        • maith Re: Szukanie stanika 14.05.07, 20:49
          I co? Tak bardzo Cię martwi, że rozmiar poszedłby w górę a miseczki w dół, że
          próbujesz kupić cokolwiek, co Ci teoretycznie może pasować w pierwszym, choć
          trochę biuściastym sklepie?
          Nie martw się - jak już ustalimy Twój PRAWDZIWY rozmiar, to ZNAJDZIEMY
          Ci i staniki na niego. Wiemy, gdzie kupuje się nawet takie rozmiary jak J czy K,
          więc nic się nie martw.
          Już widzę, że znalazłaś 75HH i kupiłaś jedyne, co nie było kostiumem kąpielowym.
          To kolosalny błąd. Szczególnie, że masz więcej propozycji do wyboru. I jak
          poznasz swój właściwszy rozmiar, to będzie tylko lepiej, bo będziemy mogły Ci
          pokazać, jakie staniki masz do wyboru.
          Bo na razie reagujesz jak człowiek udręczony chodzeniem przez pustynię, który
          nie chce wejść do Oazy, jak już do niej dotarł, bo nie do końca wierzy w jej
          istnienie i boi się, żeby się nie rozpłynęła. I na wszystko odpowiada, "nie to
          ja sobie tutaj przycupnę na wydmie obok, wchodzić nie będę, za wodę na razie
          dziękuję" ;)
    • metalowiec77 Re: Grand Prix - jestem zawiedziona 14.05.07, 21:55
      popieram Maith - żadnych kompromisów! Mariareis, uwierz, że warto przeżyć kilka
      odsyłań (wiem, wiem, ten moment otwierania paczki i zachwyt nad pierwszym tak
      przepięknym i kolorowym stanikiem że nawet nie jest ważne, że kłuje, robi
      rakiety itp), żeby w końcu trafić na coś naprawdę odpowiedniego!!!
      Zwrot do Avocado praktykowałam, samą obsługę mailową, kiedy już zaistniała, i
      telefoniczną oceniam na 5, natomiast podejście do klienta nieszczególnie;(
      Czekałam na zwrot dłużej niż 10 dni, zresztą wysyłki staników też spodziewałąm
      się wcześniej niż po dwóch tygodniach, ale niestety;(
    • kasica_k Luzik :) 14.05.07, 23:13
      Powtorze za innymi: mariareis, po primo nie przejmuj sie - spokojnie znajdziesz
      cos dla siebie, jak nie w PL, to w UK. Po drugie: nic dziwnego, ze nie podobasz
      sie sobie w sportowym sciskaczu! Zaczelas troche pechowo - staniki sportowe nie
      sluza do noszenia na co dzien, bo ksztalt biustu w nich jest bardzo daleki od
      idealu, tylko do biegania i skakania. Moj Shock Absorber tez robi mi na klatce
      piersiowej przyplaszczonego zeza rozbieznego, mimo ze nosze w nim "zaledwie" FF.
      Ty szukasz czegos calkiem innego. I znajdziesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka