m.arta.m Szukam kostiumu 16.05.08, 22:08 Poczytałam sobie Was, przejrzałam internet, byłam w Intimo i straciłam wiarę w fajny kostium w tym roku. Nigdy nie czułam się w kostiumach dobrze, nie wierzyłam, że odkrycie nowego rozmiaru sprawi cuda też w mojej kostiumologii, bo jestem świadoma swojej nadwagi, ale mialam nadzieję, że fajny stanik kostiumowy sprawi, że poczuję się choć trochę pewniej. A tu się okazuje, że mój biust nie ma raczej szansy na łądne wyeksponowanie na plaży. Podobno nie istnieje tankini w rozmiarze 70G czy FF. Mierzyłam Vodta Tini 75F i jest za lużny, a biust ciutek bułkował (to bym przeżyła, bo nie takie rzeczy przezywałam). Dowiedziałam się tez, że jestem skazana na balkoniki. Tylko mój biust w balkoniku w nowym rozmiarze jest żałosny. cały zakryty, przygnieciony, niepodniesiony (wynika to z tego, że większą mam zawartość piersi w piersi na dole niż na górze. Nie chcę takiego biustu. Jest szansa, że znajdę coś ładnie eksponującego biust? Aż zaczęłam się zastanawiać nad jednoczęściowymi (nie miałam takiego od kilkunastu lat), ale tu pewnie też mocno wykrojone góry będą w rozmiarze do F,. czy się mylę? Odpowiedz Link
rockiemar Re: Szukam kostiumu 16.05.08, 23:17 Wystarczylo wpisac Twoj rozmiar 70G i wyskakuje 5 tankini :) www.bravissimo.com/products/swimwear/tankinis?back=32&cup=g Odpowiedz Link
m.arta.m Re: Szukam kostiumu 16.05.08, 23:27 no, rzeczywiście :) Ale w sumie chodziło mi o takie bardziej wycięte, o wiązane na szyi (no, jak vodka tini:) ), bo własnie podobno powyżej F nie uświadczę. Bo te wszystkie takie koszulkowate bardzo są, zwłaszcza to w "jedynym słusznym kolorze" ;) mierzyłam też Tokyo Top i poza zasłanianiem wszelkich fałdek był nieciekawy. a taką miałam nadzieję, że będę miała w tym roku szansę na bikini w dobrym rozmiarze... Odpowiedz Link
lowca.stanikow fantasie mombassa 1 częściowiec 34G OPIS 18.05.08, 21:50 ogólnie - bardzo pozytywnie, szczegóły: kolor - góra (ramiączka, stanik, marszczone szarfy pod biustem) panterka jak w opisywanym przeze mnie wcześniej 2-częściowcu złocisto-beżowa gęsto nakrapiana czarnymi nieregularnymi plamami, dół cały czarny rozmiar mam 34G przy moim typowym 32FF (79/105), czyli jak na fantasie w miarę ściśliwiec, małomiseczkowy (musiałam brać miseczkę o oczko większą), na 1,70 i 102 w biodrach opięty ale nie przesadnie, aczkolwiek trochę trudno mi go wciągnąć na siebie, ale jak już wciągnę to idealny zapięcia z tyłu nie ma, jest wycięty okrągły dekolt do pasa, mimo to doskonale (i ciasno POD) trzyma biust - dlatego właśnie trudno go przepchać przez szersze biodra z przodu dekolt V ładnie eksponujący piersi ramiączka regulowane na całej długości niestety nie ma patentu przypłaszczającego brzuszek, ale ogólnie ślicznie wysmukla, dzięki marszczeniu w miarę jasnej panterki pod stanikiem (te szarfy) góra (cała, nie sam biust) wydaje się większa niż gładki czarny dół, do tego te szarfy są ukośne, więc robi się smukła talia i biodra też jakby trochę szczęśliwie giną i oczywiście pasuje do kompletu mój wcześniej nabyty Mombassa Border Print Skirt, czarny z pasem panterki, który może być krótką sukienką albo dłuższą spódniczką :) szczerze polecam, na ebayu 48 funciaków, ale też jest w niektórych rozmiarach II gatunek za 19 funciaków! Odpowiedz Link
dadaczka Re: fantasie mombassa 1 częściowiec 34G OPIS 21.05.08, 23:39 a teraz moje doświadczenia z Mombassą: 1) dwuczęsciowy: wzięłam 34G i M (standardowy rozmiar przy 82/106- 107, ok. 104 biodra) - było za małe wszystko! wymieniłam na 36G i L - jest ok. Wzięlam majtki niewywijane, chyba krojem są mniejsze niż wywijane. 2) jednoczęsciowy (po doświadczeniach j.w.) wzięłam 36G - miseczki były w miarę ok (ale bez rewelacji), ale reszta za długa. To moj generalny problem z jednoczęsciowcami, body itp (widać mam przy swoim wzroście stosunkowo krótki tułów - albo długie nogi ;-) - hihi, nie mam szczególnie długich, normalne, ale mogę sobie tak powiedzieć, nie? zawsze to fajnie brzmi ;-))) 3) spódniczki nie wzięłam, wychodząc z założenia, ze kazde czarne pareo będzie mi pasować - i żałuję... (bo wziełam z santa cruz i jest fajna). Muszę gdzieś upolować, ale to nie jest łatwe... Odpowiedz Link
tadaam szkam bikini na ciążę - 30 H, chyba :( 20.05.08, 13:11 Słuchajcie. Ustaliłam sobie rozmiar - na tylko jednym staniku, jaki mam - Polyanna black, jest to 30 G. W tej chwili robią mi się lekkie bułki nad lewą - wiekszą - piersią. Dodatkowo jestem w ciązy a w lipcu wybieram się do chorwacji. Muszę kupić bikini. No i wymysliłam, że nabędę 30 H. Tu zaczyna się problem, bo sprawdziwszy wszystkie sklepy, jakie znam (brastop, bravissimo, bellissima, figleaves, undercover) znalazłam TRZY stroje w takim rozmiarze, wszystkie brzydkie jak 150 :( Są jakieś sklepy ze strojami w takim rozmiarze? Czy może próbować raczej 32 G? Jeszcze nie byłam w ciązy i nie wiem, czy standardowo obwód się zwieksza... a czas nagli. Help Odpowiedz Link
bathilda Re: szkam bikini na ciążę - 30 H, chyba :( 21.05.08, 20:39 Ja mam 30H Panache Grace i Panache Kaleidoscope. Z eBay. Oba fajne. Odpowiedz Link
takajakwszystkie Panache PARADISO - pytanie o rozm 20.05.08, 13:53 o taki: www.watermelonlingerie.co.uk/product.php?xProd=1830 Dostępny w Bellissimie: www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1718&kategoria=#powiekszenie Podpowiedzcie mi proszę, jaki mam brać rozmiar. Generalnie noszę freye 30G przeróżne. Kiedyś mierzyłam inrefno 30G i było za małe w miskach- czy to znaczy, że panache w ogóle mam brać rozmiar większe, czy też inferno się wybija? A ładny kostiumik, co?:> Odpowiedz Link
martulka_s Re: Panache PARADISO - pytanie o rozm 21.05.08, 19:29 Wątpię, żeby któraś miała już to bikini, nikt nie pisał o tym na forum. Generalnie jeśli jesteś zdecydowana to chyba przyjdzie ci zostać testerem ; ))) Na dwoje babka wróżyła, aczkolwiek jeśli oni sami porównują ten styl do Inferno to może być ci za małe : / Jest szansa, że wypada tak o rozmiar miseczki mniej, ale ktoś musi potwierdzić na żywo. Odpowiedz Link
zblazowana Re: Panache PARADISO - pytanie o rozm 12.06.08, 09:52 też mi się dziko spodobał, więc zaryzykowałam w bellissimie ze swoim standardowym rozmiarem (przy 75-6/96 jestem chyba gdzies na pograniczu obwodów 65 i 70, wzięłam 70) i jak dotrze, mam nadzieję że szybko skoro poczta zawiesiła strajk, to dam znać :) chyba, że już sama zamówiłaś :) Odpowiedz Link
zblazowana Panache PARADISO - opinia 04.07.08, 10:51 tak mi sie lekko po niewczasie przypomniało, że zapomniałam wrzucić paszkwil na paradiso, a kostium dawno odesłany :> otóż - ma zdobienie (wielkie, błyszczące, nadruk taki geometryczny jakby), którego nie dostrzegłam na zdjęciu w bellissimie, więc był bardzo przykrym zaskoczeniem (no ale mogłam gdzie indziej w sieci poszukac, mea culpa). ale to to pikuś, wzięłabym i świecący. niestety okazało się także, że ma mega-rozciągliwy obwód i półsztywne za małe miski (sporo za małe!), dla dodatkowego smaczku odkształcone paskudnie przez płaskie pudełko bellissimy. żałuję, że nie obmierzyłam go centymetrem, ale już po jabłkach. wniosek - jeśli ktoś będąc świadomym zdobienia i wyglądu bardziej tandetnego jednak niż na zdjęciu (IMHO), wciąż pała pragnieniem posiadania tego cuda, to raczej radziłabym węższy niż zwykle obwód i większą niż zwykle miskę (co w praktyce dla mnie oznaczałoby 30GG, zamiast 70F). Ja nie wymieniałam, bo nie mogę się wyzbyć przekonania, że przy węższym obwodzie ta cienka lycrowa tasiemka bez regulacji też nic nie będzie trzymać. Odpowiedz Link
dadaczka Fantasie Santa Cruz 21.05.08, 23:52 Chyba nie był jeszcze opisany Pomna doświadczeń z Mombassą, wzięłam 36G i L przy standardowych 34G i M w bieliznie. Brałam z figleaves, majtki są tam zdecydowanie inne niż na zdjeciu - zamiast "apaszki" z długimi końcami, taka niby hmmm falbanka? No nie falbanka, bo to pasek cienkiego materiału w paski udający apaszkę - ale dość szeroki i przyszyty na całym obwodzie majtek (z tyłu też). Wiązanie (końce) przy tym bardzo krótkie i to na zasadzie związania dziurki w tym materiale (nie potrafię tego wytłumaczyć, przez dziurkę przechodzi kawałek szmatki na związanie supełka). Innych majtek w figleaves nie było (uwaga - na zdjęciu w listkach jest inny typ opisany nizej), a ja sie zakochałam (mimo, ze mąż mnie będzie szerokim łukiem omijał, bo chorobliwie nie cierpi różu - a tu głównym kolorem jest intensywny, głęboki róż). To jest mój pierwszy od wielu lat (o ile nie w ogóle) kostium w żywych, letnich kolorach - nigdy takiego nie miałam, no to się zakochałam, nie ? ;-) Ale wypatrzyłam w avocado inny typ majtek i spódniczkę - no to postanowiłam wziąść tę spódniczkę i majtki (typ "wysokie" wg. avocado)na próbę, z opcją odesłania. No i zostawiłam, mimo, że tym razem L mogłaby śmiało być zmieniona na M (nad tą opcją się jeszcze zastanawiam). Tu jest rzeczywiście kawałek materiału udającego apaszkę z długimi kawałkami do związania, taki jak na zdjęciach w listkach. Ale te majty sa za to większe (krój), na pupie wyglądają jak mały namiot ;-). WIęc już sama nie wiem... Odpowiedz Link
fortunata0 Re: Fantasie Santa Cruz 09.06.08, 14:18 jeżeli mój rozmiar to 32h 79/104 to z santa cruz wziąć 34g, 34gg? Dużo mniejsza jest w nim miska? i doradź mi proszę jaki rozmiar majtek na 105 w biodrach Odpowiedz Link
dadaczka Re: Fantasie Santa Cruz 10.06.08, 00:47 fortunata0 napisała: > jeżeli mój rozmiar to 32h 79/104 to z santa cruz wziąć 34g, 34gg? > Dużo mniejsza jest w nim miska? > i doradź mi proszę jaki rozmiar majtek na 105 w biodrach Jeśli powiększam obwód, ja przeliczam o oczko niżej w miseczkach - czyli 34GG bym proponowała. Ale uwaga - na stronie fantasie proponują ten kostium osobom, które chcą optycznie powiększyć biust!!! (??? w rozmiarze G??) Doczytałam się po fakcie, faktycznie może w tym coś być: trudno, będę niczym Pamela A. ;-) (tylko jej nóg nie mam niestety) Odpowiedz Link
dadaczka Re: Fantasie Santa Cruz 10.06.08, 00:49 zapomniałam o majtkach. Weź M. Mombasa (a może ten egzemplarz, który mi się trafił) wyjątkowo małe miał, a santa cruz nie ma już takich małych. Byłam w avocado stacjonarnym, mierzyłam nawet S i tez wchodziła bez problemu. W biodrach nie wiem ile teraz mama, ale pewnie coś w zbliżonych rejonach Odpowiedz Link
magdusia78 Re: Fantasie Santa Cruz 10.06.08, 13:18 własnie zamawiam Santa cruz i mam dylemat majtkowy głownie, choc nie tylko. Porównania nie mam wielkiego, ale przykładowo rozmiar M z arabelli mieści się spokojnie na moich 4 literach, podczas gdy normalnie noszę 46 i w biodrach mam jak się okazało dziś, bo postanowiłam sie zmierzyć, o zgrozo 125cm. No i teraz nie wiem, czy oni wszędzie tak rozmiarówkę zaniżają, czy tylko w arabelli. Piszecie, że jednak te majtki są większe niż rozum nakazuje, więc może nie będę brała XL tylko L. Co do góry to wychodzi że 34 FF, choć moze G byłoby lepsze 82/103- 104. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link
dadaczka Re: Fantasie Santa Cruz 11.06.08, 10:44 Akurat w tym kostiumie Fantasie (to nie Freya! producentem arabelki jest freya, santa cruz fantasie) majtki wypadają naprawdę spore. Ja mam w biodrach aktualnie 101 (schudłam tralala, 8 kg!! od marca) i L była ogromniasta, M też dosć duża, S weszła spokojnie, ale się wbijała w tluszczyki jak na mój gust za bardzo, pozostałam przy M. Przy Twoich wymiarach 34FF wydaje się być dobre, chyba, że jeszcze migracja przed Tobą. Ja asekuracyjnie o i wyjątkowo wzięłam przy 81 pod biustem rozmiar 36G - fakt, jak zamawiałam byłam grubsza, ale fantasie mombassa w 34 G była na mnie po prostu za mała, a 36G dobra. Sądziłam, że moze to być cecha tej kolekcji kostiumowej fantasie więc wziełam taki sam rozmiar santa cruz, jest ok, a ja mam ten komfort, ze mi się w tłuszczyki nie wbija magdusia78 napisała: > własnie zamawiam Santa cruz i mam dylemat majtkowy głownie, choc nie > tylko. Porównania nie mam wielkiego, ale przykładowo rozmiar M z > arabelli mieści się spokojnie na moich 4 literach, podczas gdy > normalnie noszę 46 i w biodrach mam jak się okazało dziś, bo > postanowiłam sie zmierzyć, o zgrozo 125cm. No i teraz nie wiem, czy > oni wszędzie tak rozmiarówkę zaniżają, czy tylko w arabelli. > Piszecie, że jednak te majtki są większe niż rozum nakazuje, więc > może nie będę brała XL tylko L. > Co do góry to wychodzi że 34 FF, choć moze G byłoby lepsze 82/103- > 104. Co o tym sądzicie? > Odpowiedz Link
magdusia78 Re: Fantasie Santa Cruz 11.06.08, 15:32 dzięki za pomoc. Byłam dziś w sklepie stacjonarnym i mierzyłam 34F z tej wersji głęboko wyciętej i było zadecydowanie za szerokie. (miski oczywiście troszkę za małe) Także ostatecznie zamówiłam 32GG niestety balkonik (plunge są tylko do F). Co do majtek to te M powinny byc ok. Tak mi zresztą doradziły panie z bravissimo. Widziałam S i są ogromne jak na to do czego jestem przyzwyczajona. Są dwie wersje majtek. Jedne mają tę falbankę dookoła, a drugie tylko z przodu. Generalnie zakochałam się w tym kostiumie. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Który strój jednoczęściowy??? 24.05.08, 16:49 Chce kupic stroj kapielowy,jednoczesciowy i mam problem jaki rozmiar wybrac.Staniki nosze Tango II rozmiar 30JJ i jest troche luzny,bo 30J byl przy maly a 30K za duzy.Prosze doradzcie mi cos.Podoba mi sie Grace swimsuit by Panache www.bravissimo.com/products/swimwear/swimsuits/panache/swimsuits/ps11-details.aspx?colour=Black%2fFuchsia Najwazniejsze by piersi byly na swoim miejscu. I ktory kolor wybrac? Podpowiedzcie mi cos,chyba ze jakis inny stroj macie do zaproponowania,cena nie gra roli ma byc porzadny,bo niedlugo wakacje i nie chce sie wstydzic rozebrac. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Który strój jednoczęściowy??? 24.05.08, 17:00 ... poprawilam swoje wymiary :) Odpowiedz Link
martulka_s Re: Który strój jednoczęściowy??? 24.05.08, 19:59 Wieczorynko, czy ty masz dostęp do galerii? Tam jest pandziksa w Grace w rozmiarze 30J, kolor salsa (czerwony) i wygląda moim zdaniem rewelacyjnie. Pisze też bardzo pochlebnie o nim. Sama sobie zamówiłam taki i już do mnie leci. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Który strój jednoczęściowy??? 24.05.08, 20:27 Nie mam dostepu do galerii,niestety.Ale dziekuje Ci ogromnie za odpowiedz. Mam pytanie czyli kupuje sie kostium taki sam rozmiar jak stanik? Wlasnie sie tez zastanawialam nad tym czerwonym lub rozowym :) Dziekuje CI :) Odpowiedz Link
martulka_s Re: Który strój jednoczęściowy??? 25.05.08, 15:36 wieczorynka79 napisała: > Nie mam dostepu do galerii,niestety. W takim razie przeklejam ci opisy dziewczyn-posiadaczek grace: 1. Rozmiar 30FF. Bardzo sympatyczny kostium, nie ma wcale tak szerokich fiszbin,jak myslalam (na cale szczescie). Niestety zapiecia z tylu nie da sie regulowac, wiec jest na mnie ewidentnie za szerokie. Kostium jest czarny z niebieska lamowka przy ramiaczkach, nie mam pojecia czemu na srodku jest wielka plama (zrobilam 10 zdjec i na kazdym byla mniejsza lub wieksza... cos moj aparat nie lubi robic zdjec czarnym rzeczom w moim niezwykle ciemnym mieszkaniu,nawet po zapaleniu swiatel). Ogolnie jestem naprawde zadowolona, zwlaszcza ze kostium upolowalam na ebayu za mniej niz 50% oryginalnej ceny. I pierwszy raz w zyciu nie bede chodzic na basen z jakims dziwnym wybrzuszeniem rozsmarowanym przez obcisly, lycrowy kostium po calej klatce piersiowej ;) 2. Panache grace kolor salsa 30J Chciałam wziąć 32J tak jak nosze biustonosze z panache ale już nie było w bravissimo w promocji. W końcu wyszło jak wyszło i może lepiej, bo ten bardzo porządnie trzyma i unosi biust a dopinam się;) Stroje jednoczęściowe w przeciwieństwie do biustonoszy nie mają regulacji zapięcia. W środku wbudowany biustonosz. Biustonosz ten NIE jest usztywniany tak jak w topach. Jest to cienki materiał. Ramiączka regulowane na całej długości. Podejrzewam, że przez to, że z tyłu jest zapięcie połączone z biustonoszem jest to najlepiej trzymający strój ze strojów jednoczęściowych. Już w nim byłam na basenie i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Mam 158 cm wzrostu i bałam się, że strój będzie za długi. Myliłam się strój jest akurat. Kosztował 34 funty był przeceniony z 45. Kostium generalnie wybieramy w takim samym rozmiarze jak noszonego stanika. Myślałam nad innym modelem, żebyś miała jakiś wybór ale nie znam nic sensownego jednoczęściowego z miseczką J czy JJ : / Odpowiedz Link
martulka_s Re: Który strój jednoczęściowy??? 25.05.08, 15:57 A jeszcze zapomniałam ci napisać, że grace jest do upolowania na ebayu ale tylko czarna z tego co widziałam i nie wiem czy w takim rozmiarze jak potrzebujesz. W każdym razie możesz popatrzeć. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Który strój jednoczęściowy??? 25.05.08, 16:15 Dzieki wielkie :) Zaraz zobacze na ebayu.Tez mam wzrostu 160cm to mysle ,ze na mnie tez bedzie dobry.Tylko jakbym kupowala ze sklepu ,bo najprawdopodobniej tak bedzie to rozmiar jaki wziac 30J czy 30JJ? -- 72/106 Odpowiedz Link
martulka_s Re: Który strój jednoczęściowy??? 26.05.08, 08:26 Widzę, że nosisz JJ i kostium bym ci też proponowała zakupić w swoim rozmiarze. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Który strój jednoczęściowy??? 28.05.08, 10:14 martulka_s napisała: > Wieczorynko, czy ty masz dostęp do galerii? Tam jest pandziksa w Grace w > rozmiarze 30J, kolor salsa (czerwony) i wygląda moim zdaniem rewelacyjnie. Pisz > e > też bardzo pochlebnie o nim. Sama sobie zamówiłam taki i już do mnie leci. Jak juz dostaniesz ten stroj to daj znac,napisz wszystko co i jak :) Ok? Odpowiedz Link
martulka_s Re: Który strój jednoczęściowy??? 28.05.08, 14:50 Już dostałam : ) Zostawiam go sobie chociaż obwód mógłby być ciaśniejszy. Ale ja jestem 60-tką a strój jest 65. Miski są miękkie, na fiszbinach, tak jak dziewczyny pisały. Trochę spłaszcza, ale to w końcu strój kąpielowy jest ; ) Zadowolona jestem, kolor mi się podoba i jakość materiału też raczej bez zarzutu. Miski standardowej wielkości moim zdaniem, nie są elastyczne żeby większy biust pomieścić. Nic mi więcej do głowy nie przychodzi, jakby co, to pytaj : ) Dziś go przetestuję na basenie. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Który strój jednoczęściowy??? 28.05.08, 18:13 No to super,ze jestes zadowolona ja bede zamawiac w piatek. A jaki kolor kupilas tez salsa? Czyli skoro nosze stanik 30JJ to taki sam rozmiar wybrac stroju? Koniecznie daj znac jak po basenie :) Odpowiedz Link
martulka_s Re: Który strój jednoczęściowy??? 28.05.08, 22:30 Kupiłam salse i bardzo ładny kolor. Po basenie jestem zachwycona nim, ale nie wiem czy to miarodajne jest, bo ostatni raz miałam na sobie jednoczęściowiec jako 12-latka. Przemilczmy ile lat temu ; ) Cycki nawet nie drgnęły, w każdym razie. Dzisiaj go kocham. Moim zdaniem bierz 30JJ, tak jak stanik. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Który strój jednoczęściowy??? 28.05.08, 22:49 Dzieki to mnie zachecilas :) Wiec kupie tez,ale w moim rozmiarze jest 32JJ nie ma salsy.Salsa niestety jest do 30J,ale trudno.No i promocja jest salsa i ten brazowy za 34L a reszta za 45L,ale coz cena nie gra roli byle cycki przy plywaniu byly na swoim miejscu :) Dziekuje Ci bardzo za porade. Jak w piatek zamowie moze w poniedzialek,wtorek bede juz miec go w domu :) (mieszkam w UK).Chyba,ze zrobie inaczej kupie dwa czerwony 30J i rozowy 30JJ i wtedy jeden odesle spowrotem :)Nie bede musiala czekac na wymiane ,bo napewno jeden z dwoch bedzie dobry :) Ciesze sie,ze jestes zadowolona z zakupu.Mam nadzieje,ze ja tez bede. Pozdrawiam Odpowiedz Link
martulka_s Re: Który strój jednoczęściowy??? 28.05.08, 23:01 Pewnie, spróbuj te 2. Ten różowy cudny jest ale ta cena mnie odstraszyła. Gdybym wiedziała jaki on jest dokładnie, to pewnie bym kupiła. A ten drugi kolor w promocji to nie jest brąz tylko fiolet, taka oberżyna, nawet się tak nazywa. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Który strój jednoczęściowy??? 28.05.08, 23:09 Oberzyna zgadza sie :) zobaczymy jak przysla juz sie nie moge doczekac :) Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Który strój jednoczęściowy??? 30.05.08, 14:39 No i stroj kupilam Panache Grace :) kolor salsa :) Odpowiedz Link
martulka_s Re: Który strój jednoczęściowy??? 30.05.08, 16:06 Gratulacje. Napisz koniecznie jak przyjdzie i zdaj relację czy będziesz zadowolona : ) Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Który strój jednoczęściowy??? :( 30.05.08, 17:41 Napewno zdam recenzje :) jak tylko przyjdzie. Tylko jestem troche zla,bo napisali,ze mojej salsy nie maja juz i jesli chce to mam wybrac inny,ale juz po drozszej cenie 45L plus przesylka.No trudno wygralam w takim razie kolor rozowy. Co mnie zaskoczylo,ze przesylka juz nie jest 3-5 dni tylko 10-14!!! dni :( :( :( Tragedia normalnie :( Odpowiedz Link
martulka_s Re: tankini z usztywnianą miseczką? 25.05.08, 15:52 Znalazłam tylko takie: www.tinyurl.pl/?o2oCB2lj ale obwody od 32 i miseczka do F : / Odpowiedz Link
mamamisia74 PILNE-Freya Panama 25.05.08, 21:19 Dziewczyny, czy przy 80/105 ryzykować Panamę 34F (triangle)? Odpowiedz Link
fortunata0 Re: PILNE-Freya Panama 26.05.08, 13:27 ja przy podobnych wymiarach nie ryzykowałabym. Odpowiedz Link
edytaf5 Miss mandalay 26.05.08, 10:44 Czy ten kostium: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MMA-MAL01&mci=&size=&colour=&image=r573364-p573391-front ma chociaz lekko usztywniane miseczki? Odpowiedz Link
martulka_s Re: Miss mandalay 26.05.08, 20:49 Niestety, ma miękkie miseczki na fiszbinach. Zero usztywnienia. Odpowiedz Link
mantoska Freya Liquid Gold 27.05.08, 01:09 Strój dotarł do mnie kilka dni temu. Góra 'underwire'(9850), dół 'narrow brief' (9853). Noszę rozmiar 30FF, i stanik leży dobrze. Na początku myślałam, że może jednak jest ciut przymaławy, gdyż moje piersi odsłonięte są bardziej niż w standardowej bieliźnie. Pod pachami nic jednak nie wyskakuje, jak i piersi w staniku trzymają sie pięknie. Przypuszczam że producent postanowił dać szansę opalenia piersi tym, którzy tego potrzebują, poprzez wycięcie górnej krawędzi ciut więcej. Co do majtasków - noszę 36, i wzięłam majteczki w rozmiarze S. Są w sam raz, choć na pupie ciut wisi mi materiał, więc musze je wyżej naciągać, by wszystko wyglądało normalnie. Link do stroju tutaj: www.freyaswimwear.com/product.asp?range_id=526&season=SW2008 Odpowiedz Link
fortunata0 Re: Freya Liquid Gold 27.05.08, 10:46 gdzie go zamówiłaś? Ja próbuję znaleźć ten model ale w większości sklepów mają bandeau (opaskę). Odpowiedz Link
mantoska Re: Freya Liquid Gold 05.06.08, 02:11 Zamówiłam go tutaj: www.biggerbras.com/freya-big-cup-bras-swim/freya-liquid-gold-underwire-sweetheart-padded-swimsuit-bikini-top-9850.shtml tylko już moich rozmiarów nie ma... Odpowiedz Link
chocochoco Re: Freya Liquid Gold 28.05.08, 20:13 No właśnie, w jakim sklepie go dostałaś??:-) Odpowiedz Link
aniazawieja Re: Freya Liquid Gold 29.05.08, 12:26 jeślibyś przesłała zdjęcia w kostimie do galerii, to społeczność biuściasta (ze mną zna czele) byłaby Ci wdzięczna... Odpowiedz Link
mantoska Re: Freya Liquid Gold 05.06.08, 02:42 wklejam, ale to mój pierwszy raz, więc nie wiem czy dotrze ;). Co do biustonosza - jest naprawdę mocno wycięty, ale nie tak, by widać było sutki. Chociaż może rzeczywiście większa miska byłaby lepsza. Problem w tym, że dla mojego obwodu takowej nie ma... Jednak ze względu na to, że piersi są bardziej odsłonięte - ciągle go naciągam, bo wydaje mi się, że wszystko mi z niego wypadnie :D. Przetestowany był jednak w trakcie gry w siatkówkę plażową - nic nie wypadło ;). Odpowiedz Link
mantoska Re: Freya Liquid Gold 29.06.08, 03:02 Link do zdjęć: img529.imageshack.us/my.php?image=fre2qa7.jpg img57.imageshack.us/my.php?image=fre1jv0.jpg Odpowiedz Link
mantoska Re: Freya Liquid Gold 29.06.08, 03:03 Zdjęcia: img529.imageshack.us/my.php?image=fre2qa7.jpg img57.imageshack.us/my.php?image=fre1jv0.jpg Odpowiedz Link
edytaf5 Co to za model? 27.05.08, 20:33 cgi.ebay.pl/BNWT-Panache-Swimwear-Bikini-top-SW0210-Blue-Bra-30D_W0QQitemZ220238171243QQihZ012QQcategoryZ14221QQtcZphotoQQcmdZViewItem No i czy ma choc troszke utwardzane miski? :) Czy ma wieksze miski czy mniejsze? Mam 80cm w biuscie i mam flamenco 60d i harmony 60dd i oba juz ciut przymale. Czy z tego modelu 65d moze byc dobry? Odpowiedz Link
martulka_s Re: Co to za model? 27.05.08, 21:30 To jest Panache Kaleidoscope, miękkie miseczki, luźny obwód i większe miseczki, ale nie o rozmiar. Do dostania na ebayu. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Co to za model? 28.05.08, 07:11 No wlasnie na e bayu chcialam go upolowac :) Szkoda, ze ma wieksze miseczki (luzny obwod tez odpada). Myslalam, ze jakby mial standardowe to bym sie na niego skusila a w takim wypadku poszukam czegos innego. Dzieki za pomoc :) Odpowiedz Link
joankb Pina Colada - coś do niej podobnego 28.05.08, 10:28 Ratujcie dziewczyny. Jedyny możliwy dla mnie fason to halterneck na fiszbinie, w balkonikach wyglądam okropnie, wszystkie bezfiszbinowce odpadają. Mierzyłam Pina Coladę, ale kolory nie dla mnie, są zbyt zimne. Szukam czegoś w zdecydowanie ciepłych kolorach (barwy jesieni, ciepły niebiesko - granat), najlepiej we wzorki, w takim fasonie i w rozmiarze 65F/65FF. Co by to mogło być? Bo chyba jedyna odpowiedź brzmi - topless :)) Odpowiedz Link
balbina11 Re: PANACHE Quayside - ktos cos wie? n/t 29.05.08, 12:44 Właśnie zamówiłam, bo miałam go na pokazie na sobie i strasznie mi się podobał. Czekałam na wersję Jade-Pink i wreszcie się doczekałam. Odpowiedz Link
rockiemar Re: PANACHE Quayside - ktos cos wie? 29.05.08, 13:16 A czy mozesz o nim cos wiecej napisac? Jak sie przedstawia rozmiarowo/fiszbinow/scisliwcowo? I czy majtki tez sa, jak zwykle, rozmiar wieksze? Ktora gore mierzylas? Odpowiedz Link
balbina11 Re: PANACHE Quayside - ktos cos wie? 29.05.08, 13:49 Na pokazie miałam bikini z szortami. Góra była nie do końca dobra rozmiarowo (70E jeśli dobrze pamiętam). Teraz, po schudnięciu i migracji mam 65G i taki sobie zamówiłam. Jak dostanę to opiszę. Pamiętam, że o dziwo nie ciągnął za szyję, ale to kwestia dobrze dobranego obwodu. Na razie nic więcej nie pamiętam. Pewnie dostanę przesyłkę w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link
jul-ti Re: PANACHE Quayside - ktos cos wie? 30.05.08, 07:35 A jakie masz wymiary. Przy moich 75/95 mam Panache Tango II balkonik 65FF i większa pierś mi lekko bułkuje. Zastanawiam sie nad tym strojem kapielowym lub nad Grace jednoczęściowym i nie wiem czy brać 30FF czy 30G.Nie wiem też jak z szortami- brać S czy M przy biodrach 94, normalnie majtki polskie noszę M, ale podobno angielskie są większe rozmiarowo. Odpowiedz Link
malaczarna81 Re: PANACHE Quayside - ktos cos wie? 30.05.08, 15:07 Przy wymiarach 72/95 zamówiłam 65FF - niestety na większej piersi pojawia się buła, więc jestem w trakcie wymiany na 65G. Jeśli chodzi o majtasy - przy 91 cm w biodrach wzięłam XS (8) i są idealne. Odpowiedz Link
cookie_monsterzyca Re: PANACHE Quayside - ktos cos wie? 01.06.08, 21:09 bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1740&kategoria=ag&PHPSESSID=af5f3194a109e05ca8db8c534d0090a2 tak chce sie upewnic, to polska rozmiarówka? bo ja to zielona w temacie jestem i wole zapytać , czyli jak mam 80/99 to 75F moglo by byc? a jak jest z gatkami, jesli normalnie nosze rozmiar 40 czy tez m, to to "m" bedzie dobre czy jest zanizone/zawyzone? Odpowiedz Link
balbina11 Re: PANACHE Quayside - ktos cos wie? 04.06.08, 10:21 No i dostałam. Niestety odsyłam. Dół w rozmiarze M jest ok (ja w biodrach mam 96 cm) nie obciska i nie robi fałdek. Góra to absolutna porażka. Wzięłam 65G i fiszbiny celują mi w plecy, a jak poukładam w miseczkach wszystko jak trzeba mam minimalne buły. Ogólnie mój wymarzony strój wraca do sklepu. Nadal szukam. Odpowiedz Link
asiabbasia Re: PANACHE Quayside - ktos cos wie? n/t 02.06.08, 20:58 Wiem :-)))) A ten uśmiech stąd, że od razu po przymierzeniu zakochałam się w tym bikini!!! Mam wersję w granatowo-brązowe paski, z szortami. I może od szortów zacznę. Generalnie nie przepadam za "spodenkowym" dołem, ale w quayside szorty są jakby troszkę bardziej wycięte, dzięki czemu zasłaniają, co trzeba, a przy okazji nie skracają zbytnio nóg (a przynajmniej mam takie wrażenie). Rozmiar M. Jak po raz pierwszy go zobaczyłam, to się troszkę przestraszyłam, że w nich utonę (dopiero później wyczytałam na forum, że dół lepiej brać o jeden rozmiar mniejszy niż w naszej nomenklaturze...) ale nie jest źle;-) W biodrach mam tak około 95cm, ale gdyby było parę centymetrów mniej, to... no cóż, mogłabym niezauważalnie wysunąć się z tych spodenek, to byłby dopiero widok;-) Góra - 32F. Normalnie mam FF (a w fayreform profile perfect nawet celowałabym w G), ale tylko taki rozmiar był na stanie w interesującym mnie kolorze. I nie jest źle:-) Bułek nie przyuważyłam, góra ładnie zbiera biust i super się układa. Pewnie FF byłoby jeszcze lepsze, ale nie będę narzekać - pierwszy raz udało mi się kupić biuściaste bikini, które by mi się tak podobało. Wiązanie na szyi wygodne - nie uciska, nie obciera:-) Jednym słowem - POLECAM :-) Odpowiedz Link
asiabbasia Re: PANACHE Quayside - ktos cos wie? n/t 02.06.08, 21:23 W tych zachwytach zapomniałam o konkretach;-) 32F zamawiałam przy wymiarach 77/97 (ale - jak pisalam wcześniej - tylko z powodu braku FF w sklepie) Odpowiedz Link
jul-ti Re: PANACHE Quayside - jedn0oczęściowy 06.06.08, 07:47 Ja zamówiłam na listkach Quayside jednoczęściowy red/coral/white 30G przy wymiarach 74/95.Wysłali go 3 dni temu, ale zez względu na strajk poczty nie wiem kiedy go dostanę. Mam nadzieje,że przed urlopem. Poza tym nie wiem co zrobić, jeżeli okaże się za mały, gdy przyjdzie późno, czy jeszcze będę go mogła odesłać do sklepu. Odpowiedz Link
madzi1 Re: PANACHE Quayside - prośba 13.06.08, 19:52 Właśnie go kupiłam na ebayu i po kliknięciu mam teraz oczywiście masę wątpliwości :/ Kupiłam z szortami, rozmiar 8 na ok 90 w biodrach i boję się, że mogą być za wielkie. Mój chłop mnie namówił na szorty, a ja jakoś za szortami nie przepadam bo niska jestem i mam wrażenie, że mnie to skraca jeszcze. Teraz się zastanawiam czy nie dokupić jeszcze tych zwykłych majtów... Napiszcie coś o tych szortach, jakie są? Mają takie wyraźne nogawki? I jakie są z tyłu na pupie? Bardzo zabudowane? A wogóle dziewczyny może byście wysłały fotki w tym kostiumie do galerii? To by wiele dało :) Odpowiedz Link
lirio panche separates szukam dołu 12 turkusowego 28.05.08, 19:34 Może ma któraś z Was dół do sprzedania w rozmiarze 12 z wysokich majtek - nie te wiązane na sznureczki??? Chodzi mi to te które ma modelka w tankini: www.brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Panache%20Separates%20Tankini%20Turquoise Proszę o kontakt na maila. Odpowiedz Link
sanna-ho FREYA Mai Tai 28.05.08, 19:35 Poluję na balkonik. Normalnie noszę 65G. Jaki rozmiar powinnam kupić? Mai Tai jest rozciągliwy? Nie wpija się w ciało? Miseczki - rozmiarówka standardowa? Ma któraś z Was ten kostium? Jesteście zadowolone? ;) Odpowiedz Link
annamariagr Fantasie Seattle 34H 29.05.08, 18:21 Świetny kostium dwuczęściowy wykonany z wysokiej jakości materiału, zakupiłam na www.biel.com.pl, niestety jak na moją kieszeń bardzo drogi, na wymiary 83/113 zakupiłam rozmiar 34H i trafiłam. Obwód póki co dość ścisły, ale pewnie się rozciągnie (jeszcze go nie użytkowałam). Najważniejsze jednak, że nie wżyna się w ciało, choć tłuszczyku u mnie trochę jest. Majtki w rozmiarze L (110 w biodrach) średniozabudowane (do wyboru miałam 3 warianty: wykrojone, średniozabudowane i szorty), są świetne, układają się naprawdę dobrze - znakomicie maskują moje fałdki zresztą zdjęcia zamieściłam w galerii. fiszbiny celują w środek pachy. Mam kolor czarny. Odpowiedz Link
fortunata0 Re: Fantasie Seattle 34H 30.05.08, 20:42 A jaką górę masz? Ja się zastanawiam nad multiway (ramiączka albo normalnie albo wiązane na szyji) www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/fantasie/plunge-bikini-tops/fsa1-details.aspx?colour=Black Myślisz, że z moim 79/104 mogę wziąć 34G? I nie mam pojęcia w jaki rozmiar majtek się wstrzelić na 105 w biodrach.. Odpowiedz Link
annamariagr Re: Fantasie Seattle 34H 31.05.08, 15:03 w moim rozmiarze to tylko produkują normalne - jak zwykłe biustonosze, zresztą jeden raz miałam kostium wiązany na szyi i nigdy więcej, przy dużym biuście, to zbyt duże obciążenie dla karku Odpowiedz Link
annamariagr Re: Fantasie Seattle 34H 31.05.08, 15:14 wydaje mi się, że dla Ciebie lepsze byłoby jednak 32, ja mam jakieś 4 cm więcej w obwodzie pod biustem od Ciebie, a obwód stanika pewnie się rozciągnie, co do rozmiaru miseczki, to wydaje mi się, że miseczka raczej standardowa, ja w biuście mam 113cm, czyli sporo więcej niż Ty, może spróbuj GG przy obwodzie 32, ale wtedy będziesz miała tylko biustonosz zwykły, bo zdaje się, że wiązane na szyi są tylko do G. Co do majtek, proponuję M, niestety nie wiem, jak to się przelicza na rozmiary brytyjskie, bo ja brałam po prostu L przy 110 w biodrach w polskim sklepie - www.biel.com.pl. Odpowiedz Link
takajakwszystkie Panache grace-jaki rozmiar? 30.05.08, 07:57 ponieważ ten post napisany wyżej jest niezauważalny, wklejam jeszcze raz i proszę o pomoc:) Ja mam pytanie co do rozmiaru- help... bo nie wiem, który mam brać: czy 30G w plunge, czy 30G z balkonetki(która podobno ma większe miski). Boję się, ze to plunge będzie za małe, jeśli inferno 30G jest na mnie za małe. Czy może mi ktoś podpowiedzieć: czy kostium jest porównywalny do inferna? Czy w ogóle staniki panache są na mnie za małe w rozm 30G czy tylko inferno ma mniejszą miskę? Odpowiedz Link
martulka_s Re: Panache grace-jaki rozmiar? 30.05.08, 16:09 Nie pomogę w sprawie grace bo mam tylko jednoczęściowy, ale Inferno jest zdecydowanie małomiseczkowe. Odpowiedz Link
the_mariska Bikini z trójkącików - czy mój pomysł ma sens? 30.05.08, 12:33 Biegając ostatnio po galeriach handlowych, wpadło mi w oko śliczne bikini z trójkącików (brązowe w białe groszki), w C&A chyba. Oczywiście, wedle producenta taki krój nie ma szans utrzymać jakiegokolwiek wielgachnego i zmutowanego Gie, za to 42D na przykład już tak. I tak sobie kombinuję: gdybym kupiła sobie jakieś takie 40D (miseczki były o zgrozo porównywalnej wielkości do tych w moich stanikach), wiązała pod biustem jak najciaśniej się da (falujące końce trzeba by było uciąć) i przy pomocy wiązania na szyi wygospodarowała w miseczkach trochę miejsca na piersi, to czy jest szansa, że jakoś by to na mnie leżało? Na żaden efekt podtrzymania ani modelowania szczególnie nie liczę, zależy mi raczej na tym, coby mi pierś nie uciekła spod kostiumu w czasie pływania. Do tego kostium taki ma niesamowitą zaletę, że jest tani (góra + gacie = ok. 70zł), i że gatki można kupować osobno (i całe szczęście, bo inaczej musiałabym brać chyba 2 komplety ;)). Odpowiedz Link
sanna-ho Re: Bikini z trójkącików - czy mój pomysł ma sens 30.05.08, 13:26 Też mnie kusi takie rozwiązanie dla mojego zmutowanego Gie.... Przed "uświadomieniem" miałam śliczne bikini w kolorowe, psychodeliczne wzorki - właśnie takie trójkąciki na sznureczkach. Też kupiony jakiś większy rozmiar, H&M (tam w ogóle nie było rozmiaru miseczek, tylko od 36 do 42 i już). Mierzyłam je ostatnio patrząc krytycznym okiem, i powiem tak: podtrzymanie - zero. Zasłania biust, i tyle. Nie wygląda tragicznie, źle chyba też nie. Ale przy założeniu, że biust bez podtrzymania też jakoś wygląda;) W tym roku, zanim kupię jakąś Freyę, pewnie też pomierzę bikini w sieciówkach... Odpowiedz Link
chocochoco przymierzałam... 30.05.08, 21:04 Też już o tym pomyślałam, przymierzyłam, ale jakoś nie leżało, wiadomo o jakimkolwiek podtrzymaniu nie było co marzyc, a do tego te trójkąty sięgały za wysoko i za szerokie były przy podstawie, a bokiem i tak wypływało co nieco :-). Może to kwesta, że ja mam mało pod biustem, bo tylko 65. Odpowiedz Link
zazulla Gdzie najtaniej kupie Panache Grace Swimsuit? 30.05.08, 13:08 Chodzi o rozmiar 32K. Akurat odsylam na wymiane cos do Bravissimo, tam jest po 45, zaoszczedze na przesylce poleconej. Taniej mam na Listach, po rabacie 38 ale przesylka kosztuje. Ma ktos pomysl gdzie bedzie taniej? Brastop nie ma go i juz nie bedzie, undercoverexperience nie ma. Na ebayu 39 plus przesylka - to juz wole bezpieczna przesylke z Bravissimo. Odpowiedz Link
wieczorynka79 co oznacza w zamowieniu tbc 30.05.08, 17:56 numer zamowienia to zawsze mialam nuemr a teraz mam ,,tbc,, co oznacza ten skrot? Odpowiedz Link
martulka_s Re: co oznacza w zamowieniu tbc 30.05.08, 23:04 Cześć, to znowu ja ; ) tbc to jest 'to be confirmed' czyli, że numer zamówienia zostanie potwierdzony później, mailowo. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: co oznacza w zamowieniu tbc 30.05.08, 23:56 Dzieki za wyjasnienie :) Wlasnie sprawdzalam i widze,ze juz mam numer i chcialam wlasnie pisac,ze juz wszystko gra.Teraz pozostaje mi czekac :( ale najwazniejsze by byl dobry a do urlopu mam 5 tyg wiec w razie czego zdarze jeszcze wymienic (tfu tfu oby nie) :) Odpowiedz Link
bambinooo HELP! Skąpa góra bikini na 70H poszukiwana 30.05.08, 18:30 Potrzebuję pomocy - szukam stroju dwuczęściowego - stanik jak najmniej zabudowany, najlepiej plunge na rozmiar 70 (tak, ale sobie wymarzyłam) głównie do opalania się. Wypróbowałam jak na razie Black Russian ale nadal zbytnio zabudowany. Pomóżcie :) Odpowiedz Link
sheilunia Sailors Delight Wrap Bikini by Kalyani 30.05.08, 23:55 Czy któraś z Was posiada ten kostium? Mogłaby opisać? Odpowiedz Link
sybilla777 Exotic balconette bikini by Free - miseczka H 04.06.08, 10:12 A czy któraś z Was ma może Exotic balconette bikini by Free? Jest to jedyny aktualnie dostępny strój kąpielowy, który występuje w rozmiarze 30H i 30HH i nie jest on firmy Panache.Tylko zastanawiam się jak wypada miseczka w firmie Free, czy jest to rozmiar standardowy i jak leży. Szukam DOBREGO stroju już kilka m-cy, bo bylejaki to mam i końca tych poszukiwań nie widać, bo te które do tej pory mierzyłam niestety są kiepskie i wcale nie trzymają biustu. Marzy mi się jakaś Freya, ale czekałam m-c na zamówione w Intimo 4 You bikini Vodka Martini, w końcu napisałam do nich ile to jeszcze potrwa, na co oświadczyli mi, że producent już nie produkuje, więc zmarnowałam miesiąc na czekanie. Profesjonalizm sklepu pozostawię bez komentarza. Odpowiedz Link
esi1 Re: Exotic balconette bikini by Free - miseczka H 04.06.08, 10:31 też zastanawiam się nad tym strojem i też w tych rozmiarach ;) W tym rozmiarze, oprócz Panache jest na Bravissimo - Nice is Nice by Kalyani i Flower Chic by Free Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Exotic balconette bikini by Free - miseczka H 04.06.08, 11:19 Faktycznie jest. Tylko, że dla mnie w stroju Nice is Nice jakoś dziwnie wygląda to połączenie kropek, a ten Flower Chic by Free to jest wiązany na szyi, więc u mnie odpada. Drogą dedukcji zostaje tylko Exotic, chociaż wolałabym coś Freyi :) Odpowiedz Link
fortunata0 kostiumy firmy ANITA 04.06.08, 12:03 buszując w necie i szukając ładnego bikini w rozmiarze 32h znalazłam kilka fajnych strojów firmy Anita. Macie jakieś doświadczenia z tą firmą? Ja mam ich jednoczęściowy i uważam, że jest najfajniejszy na świecie (model Silvi), ale na forum ciężko coś znaleźć o tym producencie (oprócz postów na temat karmików:). Zastanawiam się dlaczego panache, freya czy fantasie są tak popularne a anita nie... może słabsze wykonanie, podtrzymanie? Odpowiedz Link
sybilla777 Re: kostiumy firmy ANITA 05.06.08, 09:19 Z tego co ja się orientuję, to największym problemem jest rozmiar czyli H polskie jest dużo mniejsze niż H brytyjskie. Przykładowo ja noszę brytyjskie 30H, a polskie 65J/65JJ, więc mogę o Anicie w rozmiarze H zapomnieć:) Odpowiedz Link
annamariagr Re: kostiumy firmy ANITA 05.06.08, 19:58 nie jestem przekonana, czy rozmiar z Anity 32H odpowiada brytyjskiemu, z tego co wiem, 32 wcale nie oznacza tego, co oferują nam angielskie firmy, noszę rozmiar brytyjski 34H, z Anity zamówiłam 38G z tym, że była to Silvi - kostium jednoczęściowy i ledwo się w niego wbiłam, miseczka była 2 numery za mała, a z informacji ze sklepu, w którym biustonosz zamawiałam, dowiedziałam się, że "w Anicie z racji że jest to niemiecka firma obowiązuje rozmiarówka europejska.Jeśli nosi Pani biustonosze w rozmiarze 75 H to będzie to odpowiadało rozmiarowi 38 H.To samo dotyczy strojów jednoczęściowych". Sam kostium był bardzo ładny, wykonany z dobrego materiału, podtrzymanie nawet niezłe, ale raczej dla jędrnego biustu i strasznie zabudowany na plecach, jeśli masz dostęp do galerii, jest tam kilka fotek, wymieniłam go na Seattle Freyi i jestem zdecydowanie bardziej zadowolona. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Panache grace cały czas czekam na niego. 05.06.08, 11:23 W poniedziałek napisali meila,że do 7 dni mam czekać na przesyłke bo muszą sprowadzicz hurtowni.Zawsze 7 a nie jak na początku 14 dni wyskoczylo :) Odpowiedz Link
martulka_s Re: Panache grace cały czas czekam na niego. 05.06.08, 20:06 Zawsze to jakaś pociecha. A mi kurna basen zamknęli na 2 tygodnie. Wściekła jestem jak osa : /// Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Panache grace cały czas czekam na niego. 05.06.08, 22:57 A to szkoda :( przykro mi.Kurka tak bym chciała już jutro dostać,jutro mija tydzień od zamówienia. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Panache grace cały czas czekam na niego. 09.06.08, 16:20 Nadal czekam :( od zamówienia minęło już 10 dni a od ich meila tydzień.Jejku mam nadzieje,że jutro już będe miała,bo robię się coraz bardziej niecierpliwa :( Odpowiedz Link
jul-ti Re: Weź poprawke na strajk poczty 10.06.08, 04:58 Ja czekam na Panache Quisaide od 6 dni, wyłane z listków 3.06. I mam nadzieję, że dostanę go przed urlopem. Martwi mnie to, że jak okaże sie za mały nie bedę go mogła oddać ani wymienić jeśli przyjdzie bardzo późno. Odpowiedz Link