adra_19 65FF Panache tankini, ścisły, nowy 01.12.07, 11:42 Sprzedam 65FF Panache tankini Malawi (w panterkę), wiązany na szyi. i2.ebayimg.com/03/i/05/53/54/78_2.JPG Kostium jest nowy, ale bez metek, bo z radości odcięłam je przed pożądnym przymierzeniem. Obwód staniczka jest ścisły: mierzony płasko na stole ma 56cm, po maksymalnym rozciągnięciu 65cm. Odpowiedz Link
adra_19 65F Panache Savannah 01.12.07, 11:45 Sprzedam Panache Savannah w rozmiarze 65F. Kupiony dawno temu na allegro jako używany, ale jest w bardzo dobrym stanie. Rozmiar był nie trafiony, więc przeleżał u mnie w szafie. Odpowiedz Link
adra_19 Re: 65F Panache Savannah 01.12.07, 13:40 odpisałam, ale nie wiem, czy doszło. mam jakieś problemy z internetem dziś. jak coś, to wyślę jeszcze raz Odpowiedz Link
adra_19 65G Melissa 0104 (biała w szare kwiaty) 01.12.07, 11:47 Sprzedam Melissę 0104 w rozmiarze 65G. Używana, w dobrym stanie. Odpowiedz Link
larenata melissa, 65E - pomocy 04.12.07, 15:52 Witajcie!! Od tygodnia noszę staniki (jakichś dziwnych firm) 70D, ale obwód jest za luźny i przymierzam się do kupna melissy w rozmiarze 65E. Myślicie, ze to dobry pomysł? Czy ktoś ma doświadczenie z tym rozmiarem? Dodam, że mój obwód mierzony centymetrem to 81, w biuście 89. ja nijak nie mogę dogadać się z ich tabelką :-( Czy Melissa jest dla mnie? Ja już głupieję od tych wszystkich staników... Odpowiedz Link
salsa.loca Re: melissa, 65E - pomocy 11.02.08, 18:37 hmmmmm mam jedna melisse, własnie w rozmiarze 65 d ale ja mam wymiary 69 na 87:) jast ok, ale prawie wcale jej nie noszę, bo... nie wiem te staniki są jakeis pancerne dla mnie,mało seksowne, takie babcino-barchanowe dlatego leży w szafie Odpowiedz Link
adra_19 SATIN STRAPLESS BRA 06.12.07, 00:20 Właśnie zauważyłam, że na Brastopie znów pojawiły się nowe 60-tki. Tym razem do H, ale za to w modelu bez ramiączek:) Świat idzie ku lepszemu znaczy. brastop.com/SetDetails.aspx?setName=Flirtelle%20Strapless%20Bra%20Ivory Odpowiedz Link
madlenna19 Pytanie 13.12.07, 22:04 Nie mogę znaleźć nowej części wątku o rozmiarach, to zapytam was tutaj, bo podejrzewam, że zaliczę się do grona:] Pod biustem : 70-71cm (ciasssnoooo) W biuście 82/83 (nie wiem kiedy jest dobrze, weźmy pod uwagę fakt, że mierząc siebie sama mam ręce inaczej ułożone i wpływa to na biust) Jaka miseczka? Obwód podejrzewam, że 65, nie wiem natomiast co z miską. I refleksja: Patrząc na tabele jaką ma np intimo (polecane mi ze względu na rozmiary właśnie) nie istnieją tam miseczki typu A/B. Rozmiarówka zaczyna się od C. Więc pytanie teraz: idąc do przeciętnego sklepu z bielizną nie uświadczę 65D załużmy. (ale pamiętajmy, że rozmiarówka zaczyna się od C!), więc gdybym np w Cubusie znalazła 65B to mogę liczyć, że to będzie "mniej więcej" to samo? Bo przecież najważniejszy jest obwód, a miseczka potem już nie ma znaczenia ( w sensie literowym) byle by pasowało. Zgadza się??? Właśnie możliwe, że jutro wybiorę się na małe zakupy, i nie wiem czego szukać tak do końca (znowu klasyczne 75/80 B się zgłasza;/ nawet nie wiedziałam jaki obwód mam do końca:]). Przez internet raczej na razie nie zamówię, nie dysponuję dużym budżetem, poza tym jestem totalnie zagubiona rozmiarowo:] Odpowiedz Link
mig_usia Re: Pytanie - nowy watek rozmiarowy 13.12.07, 22:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=73286262 Odpowiedz Link
madlenna19 Re: Pytanie - nowy watek rozmiarowy 13.12.07, 22:20 Już tam napisałam, dziękuję:] Odpowiedz Link
beakarp Freya Chloe nowa 65FF/G 14.12.07, 20:39 nowa, z metkami, blady róż, miska ewedentnie duża, więc raczej to 65G przypomina....obwód ścisły. Oddam za 75zł z kosztem przesyłki:) Odpowiedz Link
secka Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 14.12.07, 21:09 Eh... dołączam do klubu ;) Właśnie przyszła moja pierwsza 60tka (Panache Fiesta 28G) i mimo, że kształt i rozstawienie (panache za szerokie dla mnie) nie jest dokładnie takie, jakie marzyłam, to obwód i podtrzymanie piersi - to jest właśnie to! W końcu NAPRAWDĘ dobrze dobrany stanik... ;) Odpowiedz Link
charm Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 02.01.08, 12:18 Zastanawiam się, czy wszystkie 60-ki mają takie szerokie fiszbiny? Czy jest tak tylko w dużomiskowcach? Z brytyjczyków miałam do czynienia tylko z tango II (avocado się nie liczy, ich 60K było mi za luźne i miało za małą miskę). Przeraża mnie to, że w tango fiszbiny to ~2/3 obwodu, więc jak mają sięgać do połowy pachy? Czy to dotyczy wszystkich firm (dla mniejszych misek)? I tak 60J to pewna pustynia, a te fiszbiny mnie rozwalają :( Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 02.01.08, 16:51 > Zastanawiam się, czy wszystkie 60-ki mają takie szerokie fiszbiny? Czy jest tak tylko w dużomiskowcach? W przypadku małych misek fiszbiny nie są szerokie. Celuja ładnie w środek pachy. A Freya Zeta, która mierzyłam nawet do pachy nie dochodziła, tylko była tak wąska, że wbijała mi się w biust. Ja w ogóle nie rozumiem tego, że fiszbiny przy dużych miskach są aż tak szerokie. Przecież gdyby mój mały biust nagle zaczął rosnąć to raczej nie powędrowałby na moje plecy! Chyba że zaczęłabym nosić za szerokie obwody i go tam sama rozsmarowała. Ja nawet sobie nie potrafię wyobrazić tych fiszbinów sięgających na plecy, o których tyle piszecie. Odpowiedz Link
ewicura Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 02.01.08, 17:27 ja nosze 60F, wszystkie modele panache jakie mialam (porcelain, tango II, inferno- szczegolnie, tango floral)maja fiszbiny za szerokie. Natomiat freya (lola, pollyanna,madison,patty) fiszbiny jak dla mnie idealne, ladnie zgarniają piersi z boków..tylko te obwody - mam ok.66cm pod biustem i wciaz musze zwezac 60-tki Odpowiedz Link
charm Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 02.01.08, 17:48 No właśnie w tym problem, mając 65cm pod niektóre 60-ki bywają luźne (np avocado), więc nie ma mowy o 65-ce, a 60 freya robi z małymi miskami, a ja mam J... Chętnie bym się przerzuciła na Freye, ale niestety, Freya nie daje mi takiej możliwości ;-( A co do fiszbin na plecach, to zdażają się niestety :-( Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 02.01.08, 18:11 Na mnie nawet Freye sa za szerokie. wszystkie celują za pachę. Mam 65 pod biustem i wąskie plecy:/ W Panache to się chodzic nie da. Też sie zastanawiałam nad sensem robienia fiszbin na 2/3 obwodu. ciekawe czy jakiejkolwiek 60-ątce pasują te Panache. (Możliwe moze w przypadku dziewczyn majacych pod biustem ponad 70 ale biorących rozciagliwe 60-ątkowe modele). No i z freyowej rozmiarówjki też narazie wypadłam. Zaczęłam się odchudzać tylko i wyłącznie po to zeby miescic sie w miskę G bo nie mam w czym chodzić. Odpowiedz Link
martulka_s Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 09.01.08, 20:22 swierszczowa1 napisała: ciekawe > czy jakiejkolwiek 60-ątce pasują te Panache. (Możliwe moze w > przypadku dziewczyn majacych pod biustem ponad 70 ale biorących > rozciagliwe 60-ątkowe modele). Ja jeszcze mam niezbyt wielkie doświadczenie, ale przy 68/69 pod biustem jak na razie Panache fiesta jest aktualnie moim najlepszym stanikiem.(a ona podobno należy do ściśliwców) paradoksalnie mimo tego, że fiszbiny celują mi gdzieś w przestrzeń za plecami, to jednak odpowiadają mi bardziej niż te frejowe. Mam wrażenie, że te fiszbiny z Frei są mi jakby za krótkie na wysokość. Te z panache mi bardziej wygarniają wszystko spod pach. ale, co biust, to gust... Odpowiedz Link
charm Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 09.01.08, 20:38 Mnie też w Tango II celują w kosmos, ale za to pięknie zbiera wszystko spod pach, i przede wszystkim, to najwygodniejszy stanik jaki kiedykolwiek miałam (i z każdym dniem coraz bardziej go lubię) ;-) A co z apelem do Frei? Odpowiedz Link
lalkanieduza Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 09.01.08, 20:56 W mojej Fiescie fiszbiny celują tylko trochę za środek pachy. Pod biustem mam +/- 65 cm. Też bardzo lubię ten stanik. Szkoda, że nie robią go w wersji plunge. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 09.01.08, 22:17 a może to od wielkości misek zależy? może dużomiskowe Panache są po prostu za szerokie w stosunku do obwodu? powiedzmy od 60G w górę? A może my faktyczne różne jesteśmy:) Ślijmy ten apel do freyi. Która go wymyśliła? bo chcę jej wysłać swoje dane. Odpowiedz Link
charm Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 10.01.08, 09:51 Możliwe, że zależy to od rozmiaru miski, ale nie jestem w stanie określić... w życiu nie mierzyłam brytyjczyka poniżej H... A te powyżej mają szerokie fiszbiny... Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.01.08, 09:24 Czy słyszałyście, że Melissa zaczyna sprzedawać 60-tki? Miseczki do K. Sądze, że to super wiadomośc, bo nie jest zbyt wiele staników w tym rozmiarze - zwłaszcza dla mnie (60K w Melissie:), w UK zapewne 28H - dopiero przymierzam się do zakupu). Odpowiedz Link
charm Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.01.08, 10:34 > Czy słyszałyście, że Melissa zaczyna sprzedawać 60-tki? Miseczki do K. Sądze, ż > e > to super wiadomośc, bo nie jest zbyt wiele staników w tym rozmiarze - zwłaszcza > dla mnie (60K w Melissie:), w UK zapewne 28H - dopiero przymierzam się do zakup > u). > Fajnie, cieszę się, że zwiększy się grupa zadowolonych biuściastych :-) Szkoda, że ja się do nich nie zaliczę ;-( (brytyjskie 60J, więc w melisie musiałabym mieć conajmniej L/M...) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.01.08, 10:45 To zapytaj, czy Ci nie uszyja. Ja nie miałam z nimi dotąd doczynienia, ale czytałam na Lobby, że oni są otwarci na propozycje. Albo możemy im obie truć dupę, żeby w 65 i 60 też produkowali L. Odpowiedz Link
adra_19 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.01.08, 10:45 A dlaczego masz się nie zaliczyć? Melissa szyje także na zamówienie niedostępne rozmiary. Mi szyli 65G, kiedy nie było65-tek, a potem 65J, kiedy 65 mieli tylko do G. Napisz do nich maila. Myślę, że nic się od zeszłego roku nie zmieniło:) Odpowiedz Link
charm Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.01.08, 12:20 Jak podreperuję budżet, to spróbuję ich pomęczyć... Generalniechyba prościej zwęzić, niż uszyć większą miskę, zwłaszcza, że nie ma pewności, że będzie dobrze leżało, a to trochę komplikuje sprawę... ale za parę miesięcy muszę pomyśleć ;-) (Hmmm... brytyjskie 60J to melisowe.. może 60L/60M/...) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.01.08, 13:50 A umawiałaś się z Melissą, że będziesz mogła zwrócic, gdyby nie pasował? Bo to jest indywidualne zamówienie i ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o o zmianie kodeksu cywilnego - ta ustawa, dzięki której zawsze możemy zwrócić towar kupiony na odległość lub poza lokalem - stanowi, że nie stosuje sie jej do sprzedaży takich rzeczy, więc Melissa może się nie zgodzic na zwrot. Odpowiedz Link
agusek00 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.01.08, 14:07 Co prawda pytanie nie do mnie i już o tym gdzieś pisałam, ale trudno :) Ja zamawiałam miesiąc temu 60F; okazało się za małe, więc zwróciłam i nie było z tym żadnego problemu, przyszło 60G i kurka też za małe, więc czekam teraz na 60H. Pytałam się ich dwa razy o to, czy w razie czego będę mogła zwrócić, i powiedzieli że tak, no i wywiązują się z tego. A jeśli chodzi o ściśliwość, to te staniki które zwracałam miały za małe miki, ale były zdecydowanie ciasne (ale nie za ciasne). Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.01.08, 14:10 A ile masz w obwodzie maksymalnie ciasno na wydechu? Bo ja dostałam właśnie melisy 65-tki i chyba wymienie na 60-tki, ale jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link
agusek00 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.01.08, 14:42 Mam 65cm, i te staniki które mi przysłali (329 i 119)zapinam za najluźniejszą haftkę, poza modelem 335, który zapinałam na najciaśniejszą, ale ten model w ogóle mi nie pasował, robił kacze dzioby. Odpowiedz Link
green-avocado Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 17.01.08, 00:05 Witam, ja też 60-tka :) Mam wymiary 65/78 i zastanawiam się czy Freya Retro będzie dobra 60DD. Mierzył ją może ktoś o podobnych wymiarach ? Odpowiedz Link
edytaf5 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 17.01.08, 08:28 Ja jak moj rozmiar wroci na miejsce ;) to tez bym chetnie zainteresowala sie retro pod jakas sukienke. Ale narazie nie mierzylam :) Mam 79cm w biuscie i slyszalam, ze ma bardzo male miseczki (mialam eve 60d z bardzo malymy) i uwazam, ze 60dd mogloby byc dobre na takie wymiary, ale wolalabym przymierzyc. Mam nadzieje, ze w ferie uda mi sie pojechac do intimo i pomierzyc rozne staniki to zdam relacje ;) Odpowiedz Link
anulla1974 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 17.01.08, 09:21 Ja ma podobne wymiary 66/78 i mierzyłam Freyę Retro - ramiączka strasznie długie - do skrócenia, i minimalnie za duża miska - podejrzewam, że po noszeniu dobrze dobranego biustonosza, jak już biust wróci na swoje miejsce byłoba dobra albo nawet za mała. Odpowiedz Link
green-avocado Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 17.01.08, 12:58 "Ja ma podobne wymiary 66/78 i mierzyłam Freyę Retro - ramiączka strasznie długie - do skrócenia, i minimalnie za duża miska - podejrzewam, że po noszeniu dobrze dobranego biustonosza, jak już biust wróci na swoje miejsce byłoba dobra albo nawet za mała." A jak kupię taką minimalnie za małą to cała magia wracania biustu na swoje miejsce pryśnie czy po pewnym czasie będzie dobra ..? Odpowiedz Link
anulla1974 Re: Minimalnie za dużą znaczy* 17.01.08, 14:40 Gdybym miała do wyboru minimalnie za dużą miskę albo minimalnie za małą brałabym dużą licząc, że się wypełni. Poza tym, jak pisałam, ta Freya Retro ma strasznie długie ramiączka i jak się je skróci to może się dobrze układać. Strasznie długie to znaczy, że po maksymalnym ściagnięciu jeszcze trochę trzeba ściągnąć tylko nie ma jak - trzeba by ciąć. Tak sobie myślę, że powinnam mieć ze sobą agrafki, gdy znów się wybiorę na poszukiwanie stanika i wtedy mogę próbować "skracać" ramiączka. Bo fason mi się podobał. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Minimalnie za dużą znaczy* 17.01.08, 15:15 A jaki rozmiar mierzylas tego retro? Odpowiedz Link
green-avocado Re: Minimalnie za dużą znaczy* 17.01.08, 17:14 edytaf5, nie mierzyłam jeszcze. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Minimalnie za dużą znaczy* 17.01.08, 21:30 Zapomnialam dopisac, ze to bylo pytanie do Anulli ;) Odpowiedz Link
anulla1974 Re: Minimalnie za dużą znaczy* 18.01.08, 08:19 Edyta - Freya Retro 60 D. I dziewczyny poradziły mi, bym spróbowała Freyę Eva. Wysłałaś już? Bo się nie mogę doczekać, by zmierzyć. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Minimalnie za dużą znaczy* 18.01.08, 19:51 Wyslalam wczoraj przed 15 polcony priorytet, wiec dzisiaj powinien dojsc. Koniecznie napisz jak na Tobie lezy. Mam nadzieje, ze bedziesz miala z niego lepszy pozytek niz ja ;) Odpowiedz Link
anulla1974 Re: Minimalnie za dużą znaczy* 18.01.08, 20:57 Dzięki. Póki co, jeszcze nie doszedł. Mam nadzieję, że na poniedziałek albo wtorek będzie. Napiszę jak leży i wyślę zdjęcia do galerii. Jeśli chodzi o inne modele - Freya Arbella 60 DD miska duuuuuuużo za duża - tak ze 2 numery. Z Avocado Kitty, Coco 60 D też miska za duża tak z numer. Mam nadzieję, że ta Eva będzie dobra, bo jeśli też za duża to totalna załamka. Rozmiaru 60 C nigdzie nie widziałam. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Minimalnie za dużą znaczy* 19.01.08, 09:20 Jak napisalas, ze retro bylo ciut za duze i najbardziej przeszkadzaly Ci ramiaczka za dlugie, to mysle, ze ta eva moze byc naprawde spoko :) Jesli jednak cos by Ci nie gralo i dziewczyny w galerii doradzalyby Ci inny rozmiar lub model, to moge Ci dac namiar na dziewczyne z forum wiekszepiersi, ktora rowniez chciala go kupic. No ale mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala tak dlugo jak ja szukac tego jedynego wymaronego i ze eva bedzie dobra ;) Odpowiedz Link
anulla1974 Re: Minimalnie za dużą znaczy* 19.01.08, 20:40 Mam taką nadzieję. Zastanawiam się jeszcze nad Panache Fiesta, ale oprócz tego, że jest rozciągliwcem nic więcej nie wiem. A kluczowa jest wielkość miseczki. Odpowiedz Link
charm Re: Minimalnie za dużą znaczy* 19.01.08, 23:24 anulla1974 napisała: > Mam taką nadzieję. Zastanawiam się jeszcze nad Panache Fiesta, ale > oprócz tego, że jest rozciągliwcem nic więcej nie wiem. A kluczowa > jest wielkość miseczki. Pierwsze słyszę... Fiesta to porządny ściśliwiec, mam 64cm pod, i w 60-ce na środkową bym się raczej nie zapięła... ;-) A co do miseczek, to ponoć większe niż standard, ale moim zdaniem ciut mniejsze niż fango floral... (A może nie, ale jest bardziej ścisła od tanga) Odpowiedz Link
green-avocado Usztywniane 60-tki 17.01.08, 00:08 Bardzo zależy mi na usztywnianych stanikach w rozmiarze 60DD, wiadomo mi tylko o Freyi Retro, Panache Porcelain i Gossardach... są jeszcze jakieś, bardziej kolorowe ..? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Usztywniane 60-tki 18.01.08, 21:27 Jeszcze Panache Inferno, w Undercover Experience mieli jakiś czas temu granatowe i koralowe (różowe). Odpowiedz Link
adra_19 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 11.01.08, 14:33 Zapewnili mnie, że mogę zwrócić, ale na szczęście nie było takiej potrzeby. Odpowiedz Link
apetyt_na_zycie No i chyba dołączę do 60-tek... 18.01.08, 08:55 W ramach uświadomienia w Avocado na Brackiej dowiedziałam się, że idealnie leży na mnie 65H. Z tym, że było to 5 tygodni temu. Noszę od tamtej pory Royal Velvet 65H i zauważyłam "bułkowanie" pod pachami, co świadczyłoby o tym, że miski się zmniejszyły;) A oprócz tego - jak się zmierzyłam ciasno pod biustem po tych 5 tygodniach - stwierdziłam, że z 72 zrobiło się 69. A stanik lekko ciasny na pierwszej haftce zrobił się lekko luźny na tej najciaśniejszej... Nic to, niedługo będę w Warszawie, to odwiedzę Bracką i chyba trzeba będzie spróbować zmierzyć też jakąś 60-tkę... jak myślicie? Czy raczej szukać jakiegoś ściśliwca 65 przy tych 69 cm pod biustem? Odpowiedz Link
charm Re: No i chyba dołączę do 60-tek... 18.01.08, 09:30 Avocado robi rozciągliwce, zdecydowanie więc 60-ki... ;) Odpowiedz Link
martulka_s Re: No i chyba dołączę do 60-tek... 18.01.08, 18:38 Ja przy takich samych wymiarach pod czuję sie dobrze nawet w ściśliwych 60 Panache. Odpowiedz Link
green-avocado W sam raz czy za ciasno (?) - obwód 19.01.08, 16:31 No i mam swoją pierwszą 60-tkę, konkretnie - Freya Retro 60E. Przy 64cm 'pod' nawet nie brałam pod uwagę 65-tki, ale teraz sama już nie wiem. Siedzę w nim może 2h i jedyne o czym myślę, to że obwód mnie uciska, fiszbiny wbijają się w żebra (szczególnie po jednej stronie) i jest mi bardzo niewygodnie. Teoretycznie wszystko powinno być OK, ale jeśli tak mam się czuć w dopasowanym staniku, to chyba wolę go nie nosić wcale... Czytałam tutaj wypowiedzi dziewczyn, które zakładają stanik i go nie czują, są zachwycone - a ja czuję się jak w gorsecie i nachętniej bym go zdjęła. Dziewczyny, czy to tak ma być ? I czy z czasem minie ? (Pisałam już o tym w wątku Freyowym, ale on raczej tego tematu nie dotyczy, może tutaj ktoś miał podobną sytuację.) Odpowiedz Link
poczek Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 21.01.08, 19:20 Witam, nie wiedziałam, gdzie to napisać, ale w końcu tutaj :) Czy ktoś mógłby mi podać adresy sklepów internetowych albo nazwy firm, które u nas w Polsce produkują biustonosze w rozmiarach 60B/60C? Jakoś nie widziałam takich nigdzie :( Pozdrawiam! Odpowiedz Link
monisiog Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.02.08, 15:24 Jestem świeżo co uświadomiona i po dokładnym, baardzo ścisłym zmierzeniu obwodu pod biustem wyszło mi jakieś 68,69cm... Poszłam więc dziś do Buduaru w Złotych Tarasach szukać 65, no i była jedna arabella Frei. Okazało się że bez najmniejszego problemu zapinam się na najciaśniejszą haftkę:( Teraz trzeba będzie szukać 60FF lub G. Makabra;( Gadałam trochę też ze sprzedawczynią w Buduarze i mówiła, że naprawde dużo klientek pyta się o 60 i 65 i szefowa postara się zacząć je sprowadzać choć na razie tylko z Frei. Pytajcie się dalej o 60 to może będzie ich więcej w sklepach!! Odpowiedz Link
charm Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.02.08, 15:29 > Pytajcie się dalej o 60 to może będzie ich więcej w sklepach!! Jeśli Freya zacznie produkować, bo na razie 60-ki ma tylko do G :/ Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.02.08, 15:46 Poszłam więc dziś do Buduaru w Złotych > Tarasach szukać 65, no i była jedna arabella Frei. Okazało się że bez > najmniejszego problemu zapinam się na najciaśniejszą haftkę:( Teraz trzeba > będzie szukać 60FF lub G. Makabra;( Arabella to znany rozciągliwiec, więc nie wszystko stracone ;) Chociaż ja mam 67-8 i dla mnie 65 odpada. Odpowiedz Link
monisiog Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 13.02.08, 16:10 Myślę, że nie będą pasowały mi 65-tki bo ta arabella 65 bez najmniejszego problemu się zapieła i nie było bardzo ciasno, szczególnie że dopiero zaczynam przygodę z właściwym rozmiarem (ciągle poluję na ten "pierwszy" stanik;) a z tego co słyszałam przy właściwym staniku mam dużą szansę, że jeszcze schudnę w obwodzie:( Ile to problemów mi się narobiło przez to uświadomienie... Odpowiedz Link
adra_19 Nowości 15.02.08, 10:45 Brastop ma kilka 60-tkowych nowości:) Curvy Kate Emily Szara www.brastop.co.uk/SetDetails.aspx?setName=Curvy%20Kate%20Emily%20Grey Curvy Kate Emily Czarna www.brastop.co.uk/SetDetails.aspx?setName=Curvy%20Kate%20Emily%20Black/Pink Curvy Kate Portia Mahogany www.brastop.co.uk/SetDetails.aspx?setName=Curvy%20Kate%20Portia%20Mahogany Wszystko to do J. Odpowiedz Link
pitupitu10 Ruby Pink będzie w 60! 17.03.08, 17:08 Ostatnio wpadł mi w łapy numer "Modnej bielizny" Wywiadu z lobbystkami tam nie było, ale za to dowiedziałam się, że Ruby Pink będzie od 60 i do miseczki HH. Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Ruby Pink będzie w 60! 17.03.08, 18:20 pitupitu10 napisała: > Ostatnio wpadł mi w łapy numer "Modnej bielizny" Wywiadu z lobbystkami tam nie > było, ale za to dowiedziałam się, że Ruby Pink będzie od 60 i do miseczki HH. A nie zauważyłaś od jakiej miseczki? 60D? 60DD? a może pojawi się 60C? Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Ruby Pink będzie w 60! 18.03.08, 14:40 > A nie zauważyłaś od jakiej miseczki? 60D? 60DD? a może pojawi się 60C? Nie pisali. Odpowiedz Link
martulka_s Re: Ruby Pink będzie w 60! 17.03.08, 19:50 Świetna wiadomość! Miejmy nadzieję, że to się potwierdzi, zawsze to jedna firma więcej przynajmniej do HH. (charm, napisz do nich, niech się jeszcze zastanowią!) Odpowiedz Link
charm Re: Ruby Pink będzie w 60! 18.03.08, 15:48 > Świetna wiadomość! Miejmy nadzieję, że to się potwierdzi, zawsze to jedna firma > więcej przynajmniej do HH. (charm, napisz do nich, niech się jeszcze zastanowią > !) Napiszę, dla mnie to duuuża różnica... Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Ruby Pink będzie w 60! 18.03.08, 18:04 Fantastycznie, bo coś czuję, że to HH jednak będzie;) Oni maja ładne niektóre staniki:) Odpowiedz Link
agabil1 "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie się 08.04.08, 20:38 hej, wita się kolejna 60-tka :)do tej pory 70C albo duże B. Teraz 60E (28E). Mój pierwszy nowy stanik to Panache Inferno, leży bardzo dobrze choc jego zabudowanie składnia mnie do szukania czegoś subtelniejszego. Odpowiedz Link
anyankaaa Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 17.05.08, 00:26 Witajcie sześćdziesiątki :) Po migracji mam 62/99. Według bra-fittera powinnam mieć rozmiar 26JJ (hłe hłe...) ewentualnie śliśliwca 28HH. Na razie podszywam obwody moich 30 i się zastanawiam co dalej... W dodatku jestem ewidentnym freyowcem. Żeby było śmieszniej to ja wcale nie mam dużego biustu! W nowych stanikach mam ładny i kształtny biust, w końcu proporcjonalny do sylwetki. W wcale nie jestem jakoś specjalnie szczupła, raczej normalna - 162 cm wzrostu i 54 kilo wagi. Tylko pod biustem same żebra. To mnie trochę ratuje, jestem przez to mało ściśliwa, więc może 28HH będą pasować też te normalne, nie tylko ściśliwce. Tylko, że oferta dla 28 powyżej GG jest prawie żadna... Melisa mi nie pasuje, uważam że ich staniki są mocno babcine, wykonanie do pięt nie sięga brytyjczykom, a i cena jest mocno wygórowana... Już wolę sie bawić w podszywanie obwodów dobrze wykonanych i ładnych brytyjczyków :) Odpowiedz Link
charm Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 17.05.08, 08:51 > Po migracji mam 62/99. Według bra-fittera powinnam mieć rozmiar 26JJ (hłe hłe.. > .) ewentualnie śliśliwca 28HH. Na razie podszywam obwody moich 30 i się zastana > wiam co dalej... W dodatku jestem ewidentnym freyowcem. > Żeby było śmieszniej to ja wcale nie mam dużego biustu! W nowych stanikach mam > ładny i kształtny biust, w końcu proporcjonalny do sylwetki. W wcale nie jestem > jakoś specjalnie szczupła, raczej normalna - 162 cm wzrostu i 54 kilo wagi. Ty > lko pod biustem same żebra. To mnie trochę ratuje, jestem przez to mało ściśliw > a, więc może 28HH będą pasować też te normalne, nie tylko ściśliwce. > Tylko, że oferta dla 28 powyżej GG jest prawie żadna... Głowa do góry! (biust też!) A ja zaproponuję tango II 28HH/28H - pod mam podobne wymiary podobne (aktualnie nie wiem, niedawno miałam 63), w biuście ok 103-104cm, i moim najlepszym stanikiem jest tango II 28J. Wiem, że zabudowane toto, ale przynajmniej wygodne pod zabudowane ciuchy... Aczkolwiek fakt, w tym rozmiarze posucha straszna... Odpowiedz Link
anyankaaa Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 17.05.08, 17:10 Dzięki charm :) Chyba faktycznie przy następnych zakupach spróbuję tango, może z fiszbinami nie będzie tak źle (a może pobawię się w kowala :) Mam coraz większą ochotę zacząć pisać do producentów, żeby przestali ściemniać, że to takie trudne zrobić stanik z małym obwodem i dużymi miskami - ja swoje zwężam i jakoś żyją i dobrze funkcjonują. Ufff, dobrze wiedzieć, że nie jestem sama :) Odpowiedz Link
boziaj Re: Ruby Pink będzie w 60! 17.05.08, 10:59 :) a one takie ładne, jabłuszkujące i raczej scisłe :) Odpowiedz Link
aquira Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 17.05.08, 17:28 Właściwie to z moim (optymalnym) 28HH powinnam się przyłączyć. Mam 69cm pod biustem. Odpowiedz Link
nicol.lublin Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 17.05.08, 18:59 ja też 69 pod :-) w 90. Odpowiedz Link
aquira Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 17.05.08, 19:05 Ja mam "w" 100cm... :P Szkoda, że nie produkują Freyi w rozmiarze 28HH :( Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 16.07.08, 16:28 Dziewczyny...odgrzewam temat...Swego czasu miał być wysłany list do producentów w sprawach 60-tek i mam pytanie czy coś gdzies poszło i jeśli tak to gdzie? Bo się pogubiłam :( Do szału mnie doprowadzają luźne masquaradki - przy okazji ich mierzenia przypomniała mi się ta listowana akcja... Odpowiedz Link
inez69 Przyłączam się do odgrzewającyh temat 17.07.08, 18:46 Dołączyłam do uświadomionych 28 (podobno HH, ale nie miałam okazji sprawdzić, bo w sklepach zero modeli w tym rozmiarze:() Do niedawna byłam zakompleksioną 80D, od paru miesięcy przemieniłam sie w uświadomiona 30G, ale w wyniku migracji straciłam parę centymetrów i troszkę się zmartwiłam tym nowym rozmiarem, bo z tego co widzę, to tylko pnache i kalyani produkują takie staniki, a ja ich nie mogę nosić, bo fiszbiny kończą mi się na plecach:( I co teraz? Odpowiedz Link
maladziefczynka Re: Przyłączam się do odgrzewającyh temat 18.07.08, 09:58 Też już doszłam do 60. 28G konkretnie, bądź jak kto woli 60K po polsku. Boję się tylko straszliwie, bo jadę teraz na 3 miesiące we wschodnią głuszę, schudnę na 100% i po nocach mi się śni, że po powrocie będę skazana na 55... Odpowiedz Link
ksiezniczka256 Re: Przyłączam się do odgrzewającyh temat 23.07.08, 22:17 I ja mogę dołączyć. 2 miesiące temu wymierzyłam sobie 70cm pod. Wczoraj - 64... Wg wyliczeń powinnam nosić 28FF/G. Odpowiedz Link
avienae Re: Przyłączam się do odgrzewającyh temat 27.01.09, 15:46 Przy 71 centymetrach pod noszę 60tki. Wygodniej, niż w rozciągniętych już 65. Problem jest tylko z ramiączkami, wbijają się okolicy pach. Czytałam już o dziewczynach mających podobny problem, wygląda na to, że przy drobnej budowie ciała ramiączka są za szeroko rozstawione, marzą mi się takie choćby o 1 cm zbliżone z przodu do siebie ^^ Odpowiedz Link
inez69 Re: Przyłączam się do odgrzewającyh temat 27.01.09, 16:16 Kiedyś doczekamy się idealnych stanikow, a póki co może to Ci się przyda: tnij.com/rami_czka Odpowiedz Link
avienae Re: Przyłączam się do odgrzewającyh temat 27.01.09, 16:41 Myślisz, że uda mi się to zastosować na klatce piersiowej? ;) Z tyłu nic mnie nie uwiera, z przodu, w miejscu, gdzie mniej więcej kończy się obojczyk, w linii prostej w dół. Odpowiedz Link
inez69 Re: Przyłączam się do odgrzewającyh temat 27.01.09, 16:45 haha, widzisz-wychodzi brak zrozumiania czytanego tekstu. Myślałam, że Ci zjeżdzaja z ramion;) Odpowiedz Link
inez69 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 27.01.09, 16:13 mamy szanse coś wywalczyć, konieczcnie podpiszcie sie na tej petycji: www.petitiononline.com/28ggbras/petition.html Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 27.01.09, 23:25 Spróbujcie Curvy Cate- mam Portię 28J i jestem bardzo zadowolona (jedyny minus, to dosyć szeroko rozstawione ramiączka, ale szybko można się przyzwyczaić) Odpowiedz Link
avienae Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 27.01.09, 23:30 Z CK kupiłam niedawno Criss Cross, bardzo fajnie się nosi, przyjemnie ścisła, tylko te nieszczęsne ramiączka, ehh. I fiszbiny gniota mostek. Ale to już chyba offtop :) Odpowiedz Link
inez69 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 27.01.09, 23:46 I pewnie fiszbiny zachodza na łopatki? Odpowiedz Link
avienae Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 28.01.09, 00:26 Zaskoczę Cię - nie, nawet nie dosięgają pachy przy 28F. Odpowiedz Link
aaravis Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 28.01.09, 16:08 Popieram, przy 72cm w obwodzie noszę 60H, fiszbina celuje w tylną część pachy, ale zdecydowanie nie zachodzi na plecy. Odpowiedz Link
inez69 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 28.01.09, 19:36 Nie mam przekonania, ale dopóki nie spróbuje to się nie przekonam. Potrzebuję 60H, a może nawet HH, doradźcie proszę który model CK ma najwęższe fiszbiny. Odpowiedz Link
ycik avienae 28.01.09, 16:30 A czy mogłabys wysłać do galerii zdjęcia Criss Cross? Nawet jeśli nie masz dostępu? A fiszbiny standardowo szerokie? Ramiączka chodzi Ci, ze grube czy szeroko rozstawione? Jak widzisz mam trochę pytań odnośnie tego stanika( choć przyznam się ze nie sprawdzałam jeszcze czy coś w wątku o CK o nim jest :)) Jeśli masz jak zrobić- bardzo prosiłabym o zdjęcia do galerii... Odpowiedz Link
avienae Re: avienae 28.01.09, 16:51 Jasne, mogę przesłać, ale nie mam do niej dostępu, więc nie wiem nawet jakie to zdjęcia miałyby być. Napisz coś więcej a na pewno się dogadamy :) Ramiączka są dosyć szerokie, ale mnie to nie przeszkadza, chodzi właśnie o rozstawienie (nie martw się, że z Tobą może być podobnie, już tak jestem zbudowana, z większością staników tak mam). Odpowiedz Link
inez69 Re: avienae 28.01.09, 19:40 Avienae opis jak zrobić zdjęcia, gdzie je przesłać itd. znajdziesz w przyszpilonym podświetlonym wątku "Galeria Staników-regulami". Najprościej-trzeba zrobić 3 zdjęcia-z przodu, z profilu, ewentualnie element o który chcesz zapytać, albo o którym szczególnie chcesz nam powiedziec. Poza tym przydałby się opis. Zachęcam do udzielania się na forum, to gwarantuje po jakimś czasie dostęp do Galerii. Odpowiedz Link
ycik No właśnie :) 28.01.09, 20:14 inez69 chyba wszystko powiedziała :) Jak napisały zreszta dziewczyny- wysłanie zdjęc zwiększa wiarygodność i może ułatwić dostanie dostępu do galerii, a na pewno warto się starac :) Odpowiedz Link
avienae Re: No właśnie :) 28.01.09, 23:37 Rozumiem, że mogę wysłać zdjęcia do galerii, nie mając do niej dostępu? :D Odpowiedz Link
ycik Re: No właśnie :) 29.01.09, 11:34 Właśnie tak! A komentarze dla osób bez dostępu najczęściej pojawiają się tu, na forum. Poczytaj wątek o galerii, a znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania :) Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 28.01.09, 17:16 Ja na szczęście fiszbin na mostku nie czuję:) Odpowiedz Link
perpetulla Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 28.01.09, 17:27 Ja też mam Portię i jest bardzo wygodna ale za to Emily tragedia, ramiączka boleśnie otarły mi okolie pach, fiszbiny wbijały mi się w mostek, przez tydzień miałam sińce. Odpowiedz Link
luincir Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 28.01.09, 18:12 Ja miałam Portię, ale od razu poszła na najciaśniejszą haftkę i nadal była za luźna, więc sprzedałam. Z 63-65 "pod" powinnam poszukać wątku o "obwodowych 55"? ;-) Miałam nadzieję, że tutaj coś znajdę, a może nawet hoho, będę jedną z szerszych pod biustem w tym wątku, bo sobie wykoncypowałam, że "obwodowe 60" = osoby mające 60 pod biustem. No, ale Freyowe ściśliwce dają się nosić, tylko te szeroko rozstawione ramiączka, szerokie fiszbiny i rozpychanie na mostku... Odpowiedz Link
agacia2025 tak, to jest problem:( 29.01.09, 10:51 Ja ze swoim 63 pod biustem, mam naprawde problem (nie wiem co robia dziewczyny z obwodem ponizej 60) miseczke potrzebuje FF przy obwodzie 60 (idealem pewnie byloby 55GG, ale takich nie ma, albo tylko w japonii) i praktycznie kazdy kupiony biustonosz od razu zwezam, aby na pierwszej haftce bylo wystarczajaco ciasno. Na szczescie mieszcze sie w rozmiarowce mileny i lapie sie na ich najwieksza miseczke przy obwodzie 60, czyli 60I i zastanawiam sie nad zamowieniem czegos od nich. Nie wiem jednak co bedzie jak okaze sie ze jeszcze cos zmigruje, wtedy juz odpadnie Milena. Na razie czekam na 2 Effuniaki, bo zamowilam przed nowym rokiem, pewnie jeszcze z 1-2 miesiace poczekam, bo Ewa oblezona i zapracowana, ale jakies perwpektywy sa. Wedlug mnie w Polsce teraz najwieksza nadzieja jest wlasnie Ewa. Odpowiedz Link
ycik Re: tak, to jest problem:( 29.01.09, 11:45 Ale kto powiedział, ze musisz zwężać, zeby zapinać sie na pierwszą haftkę? Jeśli zapniesz się na środkową czy nawet ostatnią w nowym staniku chyba nic się nie stanie? nie jest powiedziane, ze już za tydzień obwód się tak strasznie rozciągnie, że będzie za szeroki! Przypomniałam sobie właśnie sytuację z moich poczatków nowo-rozmiarowych jak sprzedałam stanik, w którym prawie nie chodziłam, bo wydawało mi się, że jak moge zapiąć się na środkową i ostatnią haftkę to jest zły. Nie myśl, że Cię nie rozumiem (sama mam 3cm wiecej pod biustem), ale po prostu nie popadajmy w skrajność. Ty jeszcze przynajmniej nie sięgnęłaś magicznej granicy G+, gdzie dopiero zaczynają się schody i masz jako taki wybór w modelach, choć faktem pozostaje, ze wiele nie jest ściśliwych. Możesz poczytać wątek o stanikowych herezjach- wiele dziewczyn (ja jestem wśród nich) pisze, ze zrezygnowało z wąskich obwodów na rzecz większego wyboru w stanikach, a przede wszystkim dobrych fiszbin, bo w G+ to masakra. Uszy do góry Agaciu ! :) Nie jest jeszcze tak zle, póki mozesz wybierać spośród wielu modeli! Odpowiedz Link
ycik Re: tak, to jest problem:( 29.01.09, 11:49 Dodam jeszcze, ze mam teraz na sobie białą Polly 65G- zapięta na środkową haftkę. Co do fiszbin to i tak mogłyby być z 1 cm węższe, ale o 60H to nawet nie chcę myśleć! Odpowiedz Link
agacia2025 Re: tak, to jest problem:( 29.01.09, 17:16 Oczywiscie ze na pewno mam mniejszy problem niz osoby G+ i wiem ze nie musze zapinac sie od razu na najluzniejsza, tylko widzisz jak kupuje stanik to zazwyczaj przy zapieciu na ostatnia haftke jest za luzno, a jak nie jest to po pierwszym praniu juz jest, nie wiem dlaczego tak jest. Nie skarze sie ze jestem biedna i wogole. Jakos nie przezywam strasznie tego ze musze podszywac, przynajmniej wtedy pasuja, G+ rzeczywiscie jest gorzej i uwazam ze producenci powinni uwzglednic kazdy biust (ksztaltowo i wielkosciowo), a nie tylko te wybrane Odpowiedz Link
leolo22 Re: tak, to jest problem:( 29.01.09, 19:50 Agacia masz podobne do moich wymiary i to sa DOBRE WYMIARY:DDD 65/86=60/FF,G Odpowiedz Link
agacia2025 Re: tak, to jest problem:( 29.01.09, 20:44 alez ja tez tak uwazam:P Te staniczki Mileny i Effuniak zawsze beda na nas pasowac:) Odpowiedz Link
leolo22 Re: tak, to jest problem:( 29.01.09, 21:43 nie jest tak zle, trudniej znalezdz staniczek ale takie modele malo roziagliwe nawet na twoje 63 powinny byc ok. Dobrze jest tez miec kilka zeby sie tak szybko nie rozciagnely. dlatego ja juz nie wydaje na ciuchy, jedynie na staniki :P Odpowiedz Link
agacia2025 Re: tak, to jest problem:( 30.01.09, 17:28 ja wlasnie tez:) ciuchow mi starczy, a stanikow zawsze malo:) tym bardziej ze po domu chodze w dresie, a jakies dziny itp zakladam dopiero jak wychodze, a stanik nosze caly dzien i nie sciagam jak zakladam dres w domu;p Odpowiedz Link
luincir Re: tak, to jest problem:( 31.01.09, 00:40 Ja mam podobne wymiary (63-65/84-89 i 60FF) i też w większości staników mogę się od razu zapiąć na najciaśniejszą (bo pisząc "pierwsza" miałaś na myśli najciaśniejszą?) haftkę, chociaż jeśli tylko da się wytrzymać, to zapinam na środkową, żeby nie męczyć materiału i żeby stanik starczył na dłużej. Czekam na effuniaka i jakieś ładne mileny, a Shock Absorber wprowadził rozmiar 28 - niby stanik sportowy, ale po domu na pewno tez się nada, a ichnie 65 jest dla mnie odpowiednio ścisłe nawet na najluźniejszej haftce ;-) Odpowiedz Link
agacia2025 Re: tak, to jest problem:( 31.01.09, 18:38 Pierwsza to chodzilo mi ze najluzniejsza, czyli pierwsza na ktora mozesz zapiac. Pisalam ze jak zweze to na pierwszej (najluzniejszej) jest wystarczajaco ciasno aby dalo sie nosci, moge zapiac sie mocniej, ale tak jak piszesz nie chce meczyc materialu, po co niepotrzebnie sobie go rozciagac. Niestety czesto jak nie zweze od razu, to po jednym dniu noszenia pod wieczor obwod podjezdza mi na trzeciej (najciasniejszej) haftce. A nie ma takiego problemu moja mama, ktora ma tylko 3-4cm wiecej niz ja pod biustem. Odpowiedz Link
agacia2025 kalyani 28FF wyprzedarz 06.02.09, 20:00 tu masz link, nawet gatki sa dostepne w malym rozmiarzea;) www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/kalyani/balconette-bikini-tops/ks30-details.aspx Odpowiedz Link
zakletawmarmur 60J 30.01.09, 23:52 Ostatnio zjechałam z 65H na 60J/JJ (mam wrażenie że zmniejszam się tylko w pod biustem). No i pojawia się problem. Lubie ładną bieliznę, ale w tym rozmiarze to nawet w brytyjskich sklepach ciężko coś znaleźć. Mam kilka z Curvy Kate i Panache Harmony i chciałabym coś nowego sexy... Jakie fajne modele można znaleźć w tym rozmiarze? Odpowiedz Link
agacia2025 Re: 60J 31.01.09, 18:44 ojej, to masz problem, hardcore jak nic. Nie znam prawie nic w tych rozmiarach chyba oprocz babcinych. choc w sumie widzialam ostatnio na ebayu panache ariza w rozmiarze 60j i 60jj. ten jj byl za 13 pandow, wiec cena naprawde nieduza, a biustonosz dosc ladny, ale jak to panache, dla mnie zbyt rozciagliwe. Ale ty w sumie to dopiero zjechalas z 65 na 60 wiec moze byc na Ciebie ok. Odpowiedz Link
leolo22 Re: 60J 31.01.09, 19:34 a ja widze ze na Brastopie maja sporo stanikow Curvy Kate w tym rozmiarze i na Avocado tez Odpowiedz Link
agacia2025 Re: 60J 02.02.09, 23:35 nie przejmuj sie ja to normalnie zjadam literki, przestawiam i zamianiam na inne nie mowiac juz o bledach ortograficznych zwiazanych z dyslekcja, ale jestem scislowcem a poprawianie mnie zostawiam humanistom:) Odpowiedz Link
agacia2025 Re: 60J 02.02.09, 23:36 a tak wogole to masz racje z ta CK, ma rzeczywiscie ladne staniki z szeroka rozmiarowka, no i ceny maja przystepne Odpowiedz Link
zakletawmarmur Re: 60J 04.02.09, 12:06 > ojej, to masz problem, hardcore jak nic. No właśnie... Chciałabym jeszcze kilka kilogramów przed wiosną zgubić. Tylko boje się, że z biustu mi dalej nie spadnie tylko znów z obwodu i będzie klapa na całego:-( Na razie zadawalam się gorsetami w rozmiarze 70G, które ze względu na większą ilość haftek nie podjeżdżają mi na kark... Jednak ostatnio zaczynają być luźnawe:-( Mam też kilka rozmiarowo nie dopasowanych na większe wyjścia (Panache Interno 65G). Chyba muszę pomyśleć o zwężaniu biustonoszy... Ciekawa jak inne biuściaste w tym rozmiarze sobie radzą? Odpowiedz Link
agacia2025 Re: 60J 05.02.09, 17:35 Wiesz ponoc zwezanie 65-tek jest lepszym rozwiazaniem niz kupowanie 60-tek, bo 65-tki sa mniej zabudowane, wiec to nie jest zly pomysl, ja mam prawie wszystkie staniki zwezane i powiem ze nie jest zle, wiec mozesz tez tak robic. Powodzenia Odpowiedz Link
zakletawmarmur Re: 60J 05.02.09, 19:51 A sama zwężasz czy robisz to u specjalisty (czyli u kogo)? Odpowiedz Link
agacia2025 Re: 60J 05.02.09, 20:38 Sama zwezam. Robie tak. Kupuje przedluzke ktora bedzie szersza niz haftki w biustonoszu ucinam kawalek obwodu z obu stron, w tym miejscu w ktorym bedzie pasowac na szerokosc przedluzka. rozpruwam przedluzke tak abym miala haftki i haczyki osobno i przyszywam w miejscach ucietych wczesniej obwodow. Inne osoby robia inaczej. Odprowaja stare haftki i obszycia obwodu, potem obcinaj po ukosie kawalek obwodu tak aby mozna bylo przyszyc te same haftki, ale ja nie mam maszyny, a nie potrafie przyszyc tak jak maszyna tych obszyc obwodu a choraby bylam gdybym miala chodzic w pozszywanym na okretke biustonoszu, wiec wole np miec zapiecie na 3 lub nawet 4 haftki pod biustem niz aby biustonosz wygladal jak obwies. W taki sposob jak zweze obwod (skracam go zazwyczaj o okolo 2-2,5 cm po obu stronach) biustonosznie nie traci fasonu. Ramiaczka sa troche blizej siebie z tyly, ale nie na tyle aby przeszkadzaly. i jak obwod wczesniej rozciagal sie do okolo 78-79cm pod biustem, pozniej rozciaga sie do 70-73 cm, wiec jest duza roznica i na moich 63cm pod biustem da sie nosic:) jak zajrzysz do watku robotki reczne to tam bedzie jeszcze duzo innych sposobow, tylko ze ja mam swoj bo jestem sierota ktora nie potrafi prawie nic robic, a to mi wychodzi:) Odpowiedz Link
luizka_85 Dlaczego nie produkują 55tek? 03.02.09, 11:01 Staniki w obwodzie 28 trudno kupić, a już powyżej miseczki G bardzo trudno. Polecacie przy większych miskach CurvyKate. Ja mam czarną Portię, która zapięta na najciaśniejszą hafkę podjeżdża mi do góry (Emily i Princessa są jeszcze bardziej rozciągliwe). Często czytam, że dziewczyny które mają w obwodzie 70cm kupują staniki 60tki? A co ja mam kupować jeśli mam pod biustem 64cm? Chyba jakaś niewymiarowa jestem :) Odpowiedz Link
malgos_j Re: Dlaczego nie produkują 55tek? otóż to! 03.02.09, 11:53 Otóż to! Mam 60 cm równo. W obwodzie dobry jest na mnie chyba tylko Inferno i Miss Mandalay, pozostaje podszywanie:( Większość 60-tek o wieele za szeroka, o wielu stanikach moge jedynie pomarzyć. Powinnam nosić 55G, ale skąd??? Nie wyglądam jakoś dziwnie, myślę że sporo jest dziewczyn z obwodem 60-64, tylko duża część jeszcze w 70-siątkach:)) Odpowiedz Link
sadzka ja mam pod biustem 59cm :( 03.02.09, 12:05 Jedyny stanik, który faktycznie był odpowiednio ciasny to Milena Flamenco z obwodem 60, ale musiałam go odesłać bo spłaszczał. Mimo podszycia obwodów w stanikach, muszę je kilka razy na dzień poprawiać bo fiszbiny wchodzą na piersi :( Teraz czekam aż przyjdzie Kalyani Dress-up Denim, ponoć jest ciasny. Odpowiedz Link
luizka_85 Re: ja mam pod biustem 59cm :( 03.02.09, 12:46 Brytyjska tabela obwodów zaczyna się od 28 a kończy się aż na 56 (czyli kobiety noszące ten rozmiar mają 136-139 cm pod biustem). Na pewno takich kobiet jest mniej od tych co mają 55-64 cm pod biustem. Wśród uświadomionych dziewczyn obwód 30,28 jest bardzo popularny. Jedyna nadzieja, żeby coś się ruszyło z produkcją ciaśniejszych obwodów to uświadamianie stanikowe. Ja wcale nie jestem chuda, jest wiele dziewczyn/kobiet szczuplejszych ode mnie, ale one noszą 70tki. Odpowiedz Link
luincir Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 03.02.09, 12:44 Powinni produkować i 55, ale przede wszystkim powinni zacząć robić biustonosze, których nie trzeba zaniżać o 10-15cm. Jeśli mam pod biustem 63cm, to powinny na mnie pasować 60-tki. Niektóre pasują, przez pół godziny od założenia. Imo to przez te koszmarnie rozciągliwe fiszbiny - zapnę stanik najciaśniej, tak, że nie podjeżdża, to dwadzieścia minut i już podjeżdża, bo fiszbiny rozgięte i poszerzają obwód. Efekt mam taki sam, jak na najluźniejszej haftce, plus biust pod pachami. Kto to wymyślił? Odpowiedz Link
luizka_85 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 03.02.09, 12:49 Masz rację luincir, i to by było najprostrze rozwiązanie. Odpowiedz Link
alitea Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 03.02.09, 15:08 Producenci bielizny chyba boją się nas udusić takimi ciasnymi obwodami, normalnie fobia obwodowa. Sama mam pod biustem 68 i noszę 60tki i to z tych bardziej ściśliwych - jak zapięty stanik się rozciąga bardziej niż na 72 cm to już jest na mnie za luźny. W związku z tym nie wyobrażam sobie, jak te same 60tki mogą nosić dziewczyny, które na prawdę mają pod biustem 60cm. Namierzyłam się trochę tych staników i jedyna 65tka, jak mi wystarczała to Sylvestrine. A Emilka CK (60F) na ciasnej haftce już spokojnie dobija do 75 cm, na szczęście nie muszę się bawić w podszywanie, bo w miskach też już dawno za mała, poleży jeszcze troche w szufladzie, jak mi biust nie zmaleje, to ją odsprzedam... Bo na razie jakoś ciężko mi uwierzyć, że stanik, który był na mnie dobry, zrobił się za mały :D A tak ogólnie to jestem za tym, żeby szyć ciaśniejsze obwody, bo lepiej na mnie leżą ściśliwe 65, niż 60 z odpowiednio przeliczonym rozmiarem. Odpowiedz Link
luincir Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 03.02.09, 15:45 alitea napisała: lepiej na mnie > leżą ściśliwe 65, niż 60 z odpowiednio przeliczonym rozmiarem. Na mnie też ;-) Być może to kwestia tego, że w 65E obwód jest luźny i nie naciąga tak miski jak 60FF, dzięki czemu ta nie odkształca się, obejmuje pierś i robi zgrabne jabłuszka? Ja mam wrażenie, że producenci bielizny po prostu nigdy nie zrobili porządnego mierzenia prawdziwych kobiet, tylko zmierzyli jedną i resztę rozmiarów wyliczyli matematycznie (z czego wyszły jakieś dziwne rzeczy, z plecofiszbinami w GG+ włącznie). A ta jedna, którą zmierzyli grała hobbystycznie na dudach, miała płuca jak miechy i stąd im wyszło, że dla swobodnego oddechu kobiecie potrzeba conajmniej 10 cm luzu w obwodzie. Odpowiedz Link
alitea Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 03.02.09, 18:21 > A ta jedna, którą zmierzyli grała hobbystycznie > na dudach, miała płuca jak miechy i stąd im wyszło, że dla swobodnego oddechu k > obiecie potrzeba conajmniej 10 cm luzu w obwodzie. Popłakałam się ze śmiechu :D Myślę, że jednak testowali te biustonosze na większej ilości kobiet, ale akurat im się trafił obóz integracyjny rosyjskich kajakarek i uczennic ze szkoły muzycznej o profilu instrumenty dęte. > Być może to kwestia tego, że w 65E obwód jest luźny i nie nacią > ga tak miski jak 60FF, dzięki czemu ta nie odkształca się, obejmuje pierś i rob > i zgrabne jabłuszka? Wątpię, żeby to była wina rozciągania miski, we wspomnianej Emilce CK fiszbiny się rozciągały, ciągnęły miskę, a mimo to stanik dobrze leżał. Odpowiedz Link
leolo22 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 05.02.09, 21:06 Szukam jakiegos fajnego bikini no i tutaj sprawa wyglada nie fajnie bo nawet 60-tek nie ma (a jak sa to male miseczki). Dlaczego nie robia dla nas kostiumow? Moze te 65-tki sa bardzo scisle w obwodzie? Wiadomo ze w wodzie material szybciej sie niszczy i rozciaga. A jakbym chciala sie zaczac uczyc surfingu to co? Pierwsza mniejsza fala porwie moj stanik? :DDDD Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 05.02.09, 21:31 Ja wlasnie kupilam sobie stroj i kupilam 65E i powiem ze ogolnie z obwodem nie najgorzej, bo moze i typowe 65, ale material taki dosc mocno trzymajacy, ale i tak zwezylam, bo mi niestety ale podjezdzal. Widzialam 60-tki z miss mandalay, ale mi taki kroj nie odpowiada, no ale miss ma ponoc dosc scisle 60-tki. Odpowiedz Link
leolo22 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 05.02.09, 21:55 A gdzie widzialas te Miss Mandalay? Mi pasuje ten fason i szukalam ale nie bylo...moze na Bravissimo jeszcze cos bedzie przed wakacjami. A jak nie to przyjdzie zwezyc. Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 05.02.09, 22:12 Jest na bravissimo, ale to nie jest typowy kroj jaki ma miss mandalay. tu go masz: www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/miss-mandalay/halterneck-bikini-tops/ms04-details.aspx Odpowiedz Link
leolo22 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 05.02.09, 22:23 ah, juz tylko maja 28 F, a ja potrzebuje conajmniej FF, ale jak mieli to znaczy ze istnieja i jest nadzieja:DDD Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 05.02.09, 22:39 na pewno mozna ze strony miss mandalay zamowic, albo z innych mniej znanych na lobby stronach. Ja tez w sumie potrzebuje 60ff, ale teraz kupilam ten stroj z bravissimo www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/panache/plunge-bikini-tops/ps43-details.aspx?colour=Black rozmiar 30E, troszke zwezylam i jestem super zadowolona, najlepszy stroj jaki mialam, a mam 63cm pod biustem i jest mi ciezko cos dopasowanego znalezc. Niedlugo beda moje fotki w malej galerii, wiec bedzie do obejrzenia jak lezy Odpowiedz Link
leolo22 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 05.02.09, 23:31 Ten Sorrento wydaje sie mega wygodny!! Mam nadzieje ze mi dadza dostep do galerii:D Ja mam 65/86, wiec moze nawet jakies scisle 30 byloby dobre. Do wakacji cos sie wymysli:DDD Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 06.02.09, 10:27 tak, to facja, jest megawygodny, jak chcesz dostac szybko wstep do galerii to wyslij swoje zdjecia do galerii, a potem spytaj sie o dostep i wytlumacz ze szukasz stroju kapielowego i ze bardzo zalezy Ci aby zobaczyc go na innym podobnym do Twojego biustu biuscie. podobny kroj do tego sorrento ma takze grace- mlodsza siostra z cienszymi ramiaczkami tylko jeszcze z delikatnymi dodatkami chyba rozu na ramiaczkach, a ja potrzebowalam gladki czarny Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 06.02.09, 00:03 Polecam stroje kąpielowe firmy self www.self.pl/ Oczywiście nie wszystkie modele ale np ten www.e-lady.pl/index.php?d=show&pid=6871 można osobno dobrać rozmiar dołu i góry...przy czym w staniku liczy się, by dobrze dobrać rozmiar miski, bo z tyłu jest wiązany- ale nie na jakieś badziewne cienkie sznureczki, tylko porządny kawałek materiału- a jak komuś wiązanie nie pasuje, to wystarczy wtedy dokupić zapięcie w pasmanterii i w łatwy sposób rozwiązać ten problem:) Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 06.02.09, 00:08 Ale widzę, że tabela rozmiarów firmy self na e-lady jest dosyć uboga...:/ Ja swój strój kupiłam na allegro i jeden ze sprzedawców miał świetną tabelę, szukałam ale niestety nie mogę znaleźć:( Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 06.02.09, 00:15 ale nowa kolekcja jest niczego sobie np www.e-lady.pl/index.php?d=show&pid=6870 :D Odpowiedz Link
leolo22 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 06.02.09, 09:46 Bardzo ladne to bikini ale chyba bedzie problem ze znalezieniem odpowiedniego rozmiaru. Wolalabym moc przymierzyc w sklepie. Dlatego szukam czegos w sprawdzonych markach Panache albo Freya bo juz znam ich rozmiarowke:D No i wole sie doszukac czegos co na mnie pasuje niz kupic cos drogiego i jeszcze przerabiac. Musimy sie podomagac tych 55!!!Power to the people!!:DDDDD Odpowiedz Link
luizka_85 Re: Dlaczego nie produkują 55tek? 06.02.09, 11:48 Comexim szyje stroje kąpielowe 60tki (ale ponoć są rozciągliwe). Ja mam strój Panache 65, jest za szeroki, ale ujdzie. 60tki są na bravissimo, ale ceny powalające. Odpowiedz Link
kokosanka0891 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 21.06.13, 09:23 Dziewczyny,przyjmiecie jeszcze jedna do swojego grona,melduje sie z r. 70/95. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 21.06.13, 11:04 kokosanka0891 napisał(a): > Dziewczyny,przyjmiecie jeszcze jedna do swojego grona,melduje sie z r. > 70/95. Od kiedy to dziewczyna z 70cm pod biustem potrzebuje 60-tki? Jeżeli faktycznie masz jakiś stanik z obwodem 60 i ten pasuje, to trafiłaś na rozciągliwe badziewie, albo owiajasz się zbyt dużą miską. Rozmiarowo masz okolice 65FF-G/70F-FF. Odpowiedz Link
kokosanka0891 Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 21.06.13, 12:49 Odpowiadajac na pytanie,nie nosze badziewia w obwodzie 60,dopiero teraz zobaczyłam tytuł "obwodowe60-tki",wiec zglosze sie tu jak mi ewentualnie obwód zmaleje.pozdrawiam. Odpowiedz Link
kasica_k Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 21.06.13, 18:13 kokosanka0891 napisał(a): > Odpowiadajac na pytanie,nie nosze badziewia w obwodzie 60,dopiero teraz zobaczy > łam tytuł "obwodowe60-tki",wiec zglosze sie tu jak mi ewentualnie obwód zmaleje > .pozdrawiam. Kokosanko, gwoli informacji - zawartość tego wątku jest już trochę niekatualna, sporo się ostatnio na rynku zmieniło i obwody 65 czy nawet 60 stały się lepiej dostępne niż 3-4 lata temu. Odpowiedz Link
kasica_k Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 21.06.13, 18:09 Z tego co pamiętam, to obwód 65 też się załapuje na ten wątek :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 21.06.13, 18:18 kasica_k napisała: > Z tego co pamiętam, to obwód 65 też się załapuje na ten wątek :) > Z pierwszych postów wynika, że chodzi o 60-tki, a później dyskutowana jest nawet potrzeba obwodu 55. Wątek jest więc specjalny, na potrzeby małej grupy. Jeżeli wpisuje się tu osoba z 70cm pod biustem i do tego śnieżynka, to można się obawiać, że źle dopasowała rozmiar. Odpowiedz Link
kasica_k Re: "Obwodowe 60-tki" wszystkich krajów, łączcie 22.06.13, 00:46 Ależ są posty o 65, ja widzę. Ten wątek był dla całkiem sporej grupy. Gdybyś mogła widzieć także usunięte posty giełdowe (bo kiedyś była w tym wątku wielka giełda 65 i 60) to pewnie od razu byś zauważyła. Tak czy owak wątek wyszedł trochę z użycia, a założony został w 2007 roku, gdy 60-65 w Polsce można było ze świecą szukać. A dbając o świeże osoby na forum raczej lepiej by było nie wyjeżdżać im z "badziewiami", bo to raczej nie daje dobrych efektów. Odpowiedz Link