Dodaj do ulubionych

czy kupic 70FF przy wymiarach: 75 pod i 99 w?

03.07.07, 16:43
znalazlam takie marki freya i fantasie, prosze o pilna podpowiedz, to moj
pierwszy taki zakup, a aukcje niedlugo sie koncza ;) dziekuje :)
Obserwuj wątek
    • maith Re: czy kupic 70FF przy wymiarach: 75 pod i 99 w? 03.07.07, 16:45
      Jest spora szansa, że będzie pasować.
      Chyba, że ta Freya to Arabella, a Fantasie to np. Rimini. Wtedy pasować nie
      będzie, bo to rozciągliwce.
      • greylin Re: czy kupic 70FF przy wymiarach: 75 pod i 99 w? 03.07.07, 16:50
        czyli węższy obwód przy arabellce??
        • maheda Re: czy kupic 70FF przy wymiarach: 75 pod i 99 w? 03.07.07, 16:52
          Przy miseczce FF można chyba próbować 70FF. Rozciągliwiec zaczyna się od
          miseczki GG (inny krój stanika).
    • tatoo Re: czy kupic 70FF przy wymiarach: 75 pod i 99 w? 03.07.07, 16:57
      chodzi mi w zasadzie o miseczke, w innym watku poradzilyscie 70G, czy to jest
      porownywalne z 70FF, nie wiem, jak to ma sie do siebie;)
      poza tym troche przeraza mnie srednica miseczki: 18 cm, poniewaz do tej pory
      nosilam ok.16
      • kasica_k Re: czy kupic 70FF przy wymiarach: 75 pod i 99 w? 03.07.07, 17:03
        Ma sie w ten sposob, ze G jest odrobine wieksze od FF - jest szansa, ze bedzie
        dobre, ale na sto procent to naprawde mozesz stwierdzic wylacznie ty sama.
        • jaginger Re: czy kupic 70FF przy wymiarach: 75 pod i 99 w? 03.07.07, 19:30
          Powinno być dobre bo moje 70G jest dla mnie ciut za duze a mam o 1cm więcej w
          biuście.
          Tylko się boję, że tym razem 70FF będzie za małe
          ------------------------------
          • limonka_01 Re: czy kupic 70FF przy wymiarach: 75 pod i 99 w? 03.07.07, 19:55
            Trochę zależy też od modelu. Niektóre moje 70G są na mnie zdecydowanie za duże, niektóre takie prawie za małe, a reszta gdzieś po środku.
    • tatoo no i kupilam... 11.07.07, 18:07
      1) 70FF Rigby&Peller (uzywany) obwod dobry, ale wyglad biustu ubranego w niego
      nie podoba mi sie;( piersi wcale nie sa podtrzymane, tylko hmm wisza;/
      2) 70FF Panache Ophelia (nowy) obwod niby dobry, miski tez, ale tak jakby na
      gorze troche brakowalo, gdy sie schyle, poza tym strrrasznie nie pasuje mi pod
      pachami, jest tak wysoko zabudowany po bokach i fiszbina wchodzi mi w pache;/
      no i jeszcze ramiaczka wpijaja sie w ramiona;/ a jak zrobilam test spuszczajac
      ramiaczka na boki, to caly stanik opada, jakby w ogole nie trzymal w obwodzie;/
      pozdrawiam i oczekuje komentarzy :)
      • maith Re: no i kupilam... 11.07.07, 18:15
        Ponieważ nie za bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić wiszący biust w Rigbym
        czy opadanie Panache, "jakby nie trzymał w obwodzie", więc pierwsze, co mi
        przychodzi do głowy, to że może one naprawdę nie trzymają w obwodzie, bo są w
        nim za szerokie - być może powinnaś szukać obwodu 65...

Natomiast Twoja reakcja na fiszbiny Panache sugeruje, że jesteś tzw.
        wąskofiszbinowcem i Panache nie będzie Ci pasować, w odróżnieniu od Freyi.
        • tatoo Re: no i kupilam... 11.07.07, 18:22
          w tym rigby'm naprawde hmm nie sa podniesione ;)
          a w panache bok miski sie konczy jak juz sie zaczyna moje ramie i uwiera;/
          jesli chodzi o obwod, to najpierw zapielam sie na pierwsza, po pol godzinie na
          druga i dalej swobodnie wloze reke pod spod, chociaz jak oddycham, to troche
          go czuje
          czyli sprobowac freye? nie wiem na co zrocic uwage, zeby te fiszbiny nie byly
          takie wysokie pod pacha?
          • swierszczowa1 Re: no i kupilam... 11.07.07, 18:34
            Freya nie mas takich wysokich fiszbin pod pachą. widać to nawet na zdjęciach
            www.intimo4you.com/index.php?keyword=&Itemid=26&option=com_phpshop&page=shop.browse&manufacturer_id=19&Search
            =Szukaj . Spróbuj moze też obwodu 65. Mozesz zamrozić na jakiś czas trochę kasy
            i zamówic dwa staniki z różnymi obwodami, a potem jeden odesłac?
            • tatoo Re: no i kupilam... 11.07.07, 18:44
              no takiej kasy to nie chcialabym zamrazac;/ na razie szukam swojego rozmiaru i
              kupuje na allegro, zeby nie przeplacac
              • swierszczowa1 Re: no i kupilam... 11.07.07, 18:59
                ale zamraza się tylko an chwilke. Potem masz kase zpowrotem. musisz mieć tylko
                za co przezyc przez ten czas w którym poczta dostarcyz przesyłkę zpowrotem:)
          • maith Re: no i kupilam... 11.07.07, 18:45
            Uwieranie fiszbin w Panache zdarza się niemal wszystkim miłośniczkom Freyi i
            vice versa, zatem to nas naprawdę nie dziwi. Krótsze fiszbiny ma też polska Melissa.
            • tatoo Re: no i kupilam... 11.07.07, 18:54
              Jest teraz na aukcji Freya 70FF ale spytalam sprzedajacego i ona ma srednice
              miseczek 14 cm i zastanawiam sie, czy cala piers zmiesci mi sie w takiej
              miseczce, skoro 80D, ktore nosilam mialy 15 cm??
      • maheda a w Rigbym... 11.07.07, 18:31
        daje coś skrócenie ramiączek?
        W razie dalszych wątpliwości, zawsze możesz spróbować zrobić sobie fotki i
        wysłać do galerii, a my Ci tutaj doradzimy, co jest nie tak.
        • tatoo Re: a w Rigbym... 11.07.07, 18:42
          dziekuje za pomoc:)
          nie mam akurat aparatu
          w rigbym podciagnelam ramiaczka i one sa troche za szeroko rozstawione i mi
          uciekaja z ramion;/ a poza tym on mnie dla odmiany strasznie uciska fiszbina z
          przodu w mostek;/ ten rigby jest z cieniutkiej siateczki, wiec mysle, ze nie ma
          czym podciagnac biustu
          dwa zakupy nietrafione;/ zaraz bede odsprzedawac;)
          • yaga7 Rigby 70FF - chcę!!! 11.07.07, 19:03
            A jaki model masz tego rigbyego??
            Bo ja mam już jeden 70FF jest ok, 70G był za duży, więc ten co masz powinien być
            dobry :)
            Daj znać oki?

Natomiast powiem Ci, że dla mnie z moim 102 w biuście 70G jest za duże... Wiec
            to wszystko jest baaardzo indywidualne, niestety.
            • tatoo Re: Rigby 70FF - chcę!!! 11.07.07, 19:07
              a taki:
              www.allegro.pl/item210371413_wyjatkowy_koronkowy_biustonosz_70ff_.html
              moge wystawic na aukcji, bo zamierzam dalej szukac:)
              • yaga7 Re: Rigby 70FF - chcę!!! 11.07.07, 19:25
                Ale w opisie aukcji jest napisane, że to miska F - czyli na metce jest napisane
                32F a nie 32FF?
                • yaga7 Re: Rigby 70FF - chcę!!! 11.07.07, 19:29
                  Aha i jeszcze jedno :)
                  Czy mogłabyś zmierzyć długość obwodu bez rozciągania i z rozciąganiem na
                  najlużniejszą haftkę?
                • tatoo Re: Rigby 70FF - chcę!!! 11.07.07, 19:30
                  na metce jest 32FF...
                  • yaga7 Re: Rigby 70FF - chcę!!! 11.07.07, 19:42
                    czyli w opisie aukcji był błąd.
                    To jakbyś mogła mi jeszcze podać te wymiary bez rozciągania i z rozciągnięciem,
                    byłabym wdzięczna :)
                    • tatoo Re: Rigby 70FF - chcę!!! 11.07.07, 22:17
                      Juz mierze, przepraszam, ale ktos mi sie wlamal na kompa i ukradl hasla,
                      musialam go przeleciec antywirusem;/ tzn kompa, nie ktosia ;)
                      bez rozciagania: 30cm x 2, max rozciagniety na najluzniejszej haftce: 41 cm x 2.
            • limonka_01 Re: Rigby 70FF - chcę!!! 11.07.07, 21:44
              yaga7 napisała:

> Natomiast powiem Ci, że dla mnie z moim 102 w biuście 70G jest za duże... Wiec
              > to wszystko jest baaardzo indywidualne, niestety.

A ja mam w biuście 100cm i Opulens 70G prawie bułkuje. Tak to jest z tymi wymiarami.
              • yaga7 Re: Rigby 70FF - chcę!!! 11.07.07, 22:12
                dobre :D
                To faktycznie tylko potwierdza, że każda z nas jest wybitnie indywidualnym
                przypadkiem i to co jednej pasuje, drugiej nie musi :)
              • szarsz Re: Rigby 70FF - chcę!!! 12.07.07, 09:11
                limonka_01 napisała:
                > A ja mam w biuście 100cm i Opulens 70G prawie bułkuje. Tak to jest z tymi
                > wymiarami.

Ja mam teraz 99 w biuście i 70FF jest stanowczo za małe. muszę poluźniać
                ramiączka, czego nienawidzę, bo cały biust opada.
      • tatoo Re: no i kupilam... 11.07.07, 22:19
        a ja dalej nie wiem, czy srednica miseczki 14 cm nie bedzie za mala...
        • limonka_01 średnica miseczki 11.07.07, 22:50
          tatoo napisała:

> a ja dalej nie wiem, czy srednica miseczki 14 cm nie bedzie za mala...

Trudno odpowiedzieć, ponieważ dwa staniki w taki samym rozmiarze mogą mieć różne średnice miseczki. Panache prawdopodobnie będzie mieć większą, a Freya mniejszą. Natomiast objętość miski będzie identyczna, tylko Panache bardziej rozpłaszczone, a Freya bardziej głęboka. Różne średnice występują rónież w obrębie jednej marki pomiędzy poszczególnymi modelami. Np. Freya Millie będzie miała szerszą średnicę miseczki niż Freya Arabella.
          Z drugiej strony dwa staniki o identycznej średnicy misek mogą mieć różną ich objętość. A przecież to na objętość piersi kupuje się stanik. Średnica miski jest tylko parametrem pomocniczym, przy dostosowywaniu stanika do kształtu piersi.

• tatoo odp 12.07.07, 08:34
            jeju, taki wyklad, a ja chcialam tylko dobry stanik kupic ;) dziekuje, macie
            kolezanki ogromna wiedze :)
            ale i tak mnie przelicytowali;/
            pozdrawiam cieplo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka