Dodaj do ulubionych

80 i więcej niż H

07.07.07, 14:01
Witajcie,

czy któraś z was mogłaby polecić mi miejsce, w którym można kupić biustonosz o
obwodzie 80 i miseczce "zdecydowanie większej niż H" (tego dowiedziałam sie od
Pani w sklepie Feliny w Landzie).

Sorry, że zakładam oddzielny wątek ale trochę już jestem zmęczona
poszukiwaniami, z których nic nie wynika :o(

Pozdrawiam,
I.
Obserwuj wątek
    • zazulla Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 14:10
      Chodzi Ci o sklep stacjonarny czy netowy? Bo w netowcyh to nie problem. Jesli
      stacjonarny to podaj miasto.
    • solusia_a Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 14:30
      zapomniałam .. sorry ... chodzi mi o Warszawę i sklep stacjonarny bo niestety
      ciągle nie udało mi się dobrać dobrego rozmiaru biustonosza i trochę boję się
      ekperymentować z netowymi sklepami :o)
      • kasica_k Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 15:00
        W stacjonarnych nie pomoge, bo nie znam zadnego, mimo ze w Warszawie mieszkam.
        Ale w przyszlym tygodniu otwiera sie Avocado, bardzo mozliwe, ze wlasnie tam uda
        Ci sie cos znalezc.

Na jakiej podstawie masz dobrany ten rozmiar? Ktos Cie wymierzyl? Bo akurat w
        Felinie H to okolice brytyjskiego FF, a w tym rozmiarze masz ogromny wybor w
        necie. Najpierw jednak radzilabym zweryfikowac rozmiar (przyznaj sie w watku
        rozmiarowym, ile masz pod biustem mierzone na wYdechu ciasno, i w biuscie
        mierzone normalnie :))
        • solusia_a Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 16:18
          Kasica_k tak naprawdę nikt mnie nie wymierzył. Niedawno byłam w Landzie i
          zmierzyłam kilka biustonoszy i na tej podstawie ustaliłyśmy z bardzo miłą Panią,
          że w obwodzie 80 jest na mnie idealne a niestety miseczki nie umiałyśmy dobrać
          bo u Pani kończyło się na 80H, które jest na mnie stanowczo za małe.

Mierzyłam się ale nie jestem pewna czy dobrze (trudno tak samej) i wychodzi mi:
          pod biustem: 91- 92
          w biuście: 121-122

Wydaje mi się, że powinnam szukać 80J ale pewna nie jestem...
          • molowiak Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 16:43
            Z tabeli bellissimy wychodzi 80J, ale przy większych obwodach tabele są często
            niemiarodajne, bo część obwodu "w biuście" to tłuszczyk na plecach, dlatego
            jeśli możesz to zamów dwa rozmiary a niepasujący odeślij. Proponuję 80HH lub
            80J. Tango w tym rozmiarze masz chocby tu
            www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=608&kategoria=
            • solusia_a Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 16:51
              Dzięki wielkie za pomoc!! Chyba będę dzisiaj zamawiać :o) Trochę jednak obawiam
              się o ramiączka bo wydaje mi się, że są dość cienkie i w Tango II i w Millie ....
              • maith Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 18:42
                O moja droga, jeżeli obawiasz się o cienkie ramiączka, to znaczy, że nosiłaś
                wcześniej stanowczo za szerokie obwody. My odkąd tu jesteśmy, zdążyłyśmy
                zapomnieć o problemie wrzynających się ramiączek :))
          • effka454 mam podobne wymiary jak Ty 07.07.07, 18:51
            tzn. dokładnie ja mam 93-94 na 121-122 :D
            • solusia_a Re: mam podobne wymiary jak Ty 07.07.07, 19:34
              i nosisz angielskie 80HH??

Czy w takim razie jeśli ja chce zamówić Tango II albo Millie to jakich rozmiarów
              powinnam szukać??
              • effka454 Re: mam podobne wymiary jak Ty 07.07.07, 20:02
                solusia_a napisała:
                > i nosisz angielskie 80HH??

jak najbardziej.
                I jest to efekt przymiarki kilku staników. Najpierw, po okropnych 95D/DD (po
                oświeceniu na niniejszym Forum), wynalazłam w małym sklepiku Millavistę 85G (co
                i tak odpowiada angielskiemu FF) i już było lepiej, a po jakimś czasie piersi
                rozmazane po obwodzie zaczęły wracać na swoje miejsce i szukać ujścia z za
                małych miseczek, więc zaczęłam szukać dalej i okazało się, że o zwykłych
                sklepach mogę zapomnieć. Zaczęły się polowania w necie ;)

> Czy w takim razie jeśli ja chce zamówić Tango II albo Millie to jakich
                rozmiarów powinnam szukać??

Tango zamówiłabym na Twoim miejscu takie jak moje, czyli 80HH, ew. dodatkowo do
                przymierzenia 80J (jak mawiają dziewczyny pierś piersi nierówna), potem zawsze
                możesz odesłać niepasujący model.
                A co do Milli, to właśnie czekam na swoją i ma być właśnie 80H - tak mi
                doradziła Pani w Bellisimie. Podobno Milli ma większą miseczkę. Dopiero jak
                dojdzie będę mogła powiedzieć coś więcej.
              • maheda ja też mam podobne wymiary, ale noszę 80GG 08.07.07, 11:16
                Uwaga z tymi rozmiarówkami - mam 87/120 i noszę 80GG, bo mam sporo tłuszczu na
                plecach. Możliwe co prawda, że to zbłąkany biust, przez lata upychany do tyłu,
                ale nie chce mi wrócić na miejsce ;)
                Tak czy owak - Avocadowskie 80H jest na mnie jak najbardziej dobre, za to
                Panache'a 80H ma za duże miseczki.
                Musisz poprzymierzać i zdecydować, który rozmiar będzie Ci odpowiadał.
            • solusia_a Re: mam podobne wymiary jak Ty 07.07.07, 19:42
              Trochę się teraz zakręciłam z tymi rozmiarami ...
              Nie wiem jakiego powinnam szukać Panache, jakiego Freya a jakiego np Melissy

Czy ja się kiedyś tego nauczę??
              • kasica_k Re: mam podobne wymiary jak Ty 07.07.07, 20:04
                A dlaczego mialabys sie nie nauczyc? :)

Freya, Panache, Fantasie i inne brytyjskie marki maja taka sama rozmiarowke -
                brytyjska. Melissa ma wlasna, a inne polskie firmy - jeszcze inne. Powyzej D nie
                ma zadnego standardu ogolnoswiatowego.

A tak naprawde i tak ostatecznie decyduje eksperyment - tabele i nasze porady to
                tylko wstep. Zwlaszcza w tych rejonach rozmiarowych tabelki potrafia zawodzic.
                Ale predzej czy pozniej dojdziesz do tego, jaki rozmiar najlepiej Ci pasuje. Bez
                paniki ;)
                • solusia_a Re: mam podobne wymiary jak Ty 07.07.07, 20:05
                  Ciężko bez paniki :P

Teraz kiedy już mniej więcej wiem czego chce chciałabym mieć wszystko na raz i
                  idealnie i wszystko wiedzieć .... strasznie niecierpliwa jestem :P

• kasica_k Re: mam podobne wymiary jak Ty 07.07.07, 20:07
                    To normalne :) Spokojnie, juz niedlugo bedziesz sie cieszyc fajnymi nowymi
                    staniczkami :)
                  • effka454 Re: mam podobne wymiary jak Ty 07.07.07, 20:12
                    Hi, hi - też tak miałam. Kiedy znalazłam swój rozmiar chciałam zamawiać wszystko
                    jak leci w tym odnalezionym, a tu sie okazało, że niestety trzeba nadal
                    eksperymentować i szukać właściwie do każdego modelu swojego rozmiaru :(
                    To co mnie wykańcza - to oczekiwanie na przesyłki :(
                    Ale nic to, jak mawiał Pan Wołodyjowski. Najważniejsze, że już wiem czego szukać
                    i jak przeliczać - powolutku, pomalutku dojdę do szafy pełnej cudeniek we
                    wszystkich kolorach tęczy :D
    • effka454 Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 16:08
      Ja mam 80HH - oczywiście angielskie (na sobie Tango II czekolada w tym
      rozmiarze), bo w polskiej rozmiarówce to mi wychodzi jakieś O lub N. I prawdę
      powiedziawszy, przestałam szukać takich rozmiarów w sklepach stacjonarnych, bo
      ich nie ma.
      A zakupów netowych nie trzeba się bać, są o wiele wygodniejsze niż stacjonarne,
      chociaż dłużej trwają (mam na myśli okres wysyłek w tę i z powrotem), a z
      drugiej strony patrząc - jeżdżenie po mieście od sklepu do sklepu to też strata
      czasu i nerwów, i w zasadzie pieniędzy (nieważne czy na benzynę, czy na bilety).
      Za to przy zakupach netowych masz możliwość spokojnej przymiarki, a nie 5 minut
      za zasłonką. I jak coś nie pasuje to odsyłasz. Co prawda wypróbowałam na razie
      Bellisimę (właśnie czekam na Milli), ale powoli dojrzewam do sklepów angielskich
      - Bravisimo i Brastop.
      Zobaczymy co nam przyniesie Avocado w Warszawie - może to będzie jedyny
      stacjonarny, który będę zaszczycać swą obecnością ;)
      • solusia_a Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 16:23
        Właśnie oglądam Milli i zastanawiam się czy jej nie kupić ale czy ona nie ma
        dość cienkich ramiączek? Trochę się tego boję, bo niestety od cienkich ramiączek
        mam bardzo brzydkie ślady ...

A Tango II niestety nie mogę znaleźć w 'moim rozmiarze' a tak mi sie podoba...
        • kasica_k Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 18:26
          1,5 cm to cienkie? Moja Millie 75GG ma wlasnie takie, wiec nie masz sie czego
          obawiac, w Twoim rozmiarze na pewno węższe nie beda. Poza tym: przy dobrze
          dopasowanym obwodzie ramiaczka nie powinny sie wpijac, bo ciezar biustu trzyma
          sie glownie na pasie biustonosza, nie na ramiaczkach. Millie to bardzo dobry
          model dla duzomiseczkowcow, dobrze podtrzymujacy i wygodny. A Tango II jest
          produkowane do mieseczki K, wiec nie powinno byc problemow z rozmiarami.
          • solusia_a Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 18:37
            Rzeczywiście, nie takie cienkie ... obejrzałam swój obecny biustonosz i doszłam
            do wniosku ze będzie OK. Teraz muszę zdecydować się co najpierw - Tango czy
            Millie a może coś innego .... strasznie trudny wybór.

Dzięki wielkie za pomoc :o)
            • zazulla Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 19:17
              Na Twoim miejscu wzielabym dwa do przymiarki, bo to sa dwaj rozni producenci.
              Freya przewaznie ma wezsze fiszbiny a Panache szersze. Skoro jestes na poczatku
              drogi dopasowania rozmiaru, to jeszcze pewnie nie wiesz czy jestes wasko- czy
              szerokofiszbinowa :)

Jesli stac Cie na chwilowe zamrozenie [nie stracenie bo masz 10 dni na odeslanie
              towaru i odzyskanie kasy] pieniadzy, zamow oba te modele.
              • kasica_k Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 19:29
                Akurat Millie ma fiszbiny dosc szerokie, powiedzialabym, ze tak w pol drogi
                miedzy przecietna Freya a przecietnym Panache :) Tak czy owak, ja tez
                polecalabym sprobowanie obydwu modeli.
        • maith Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 18:46
          A jaki to rozmiar robi Ci te brzydkie ślady?
          I pewnie jeszcze biust Ci podskakuje, jak musisz gdzieś podbiec...
          Już niedługo o tym zapomnisz. Maheda (a ona ma chyba 80HH) napisała kiedyś, że
          przy dobrze dobranym rozmiarze ramiączka mogłaby mieć i z żyłki wędkarskiej :)
          • solusia_a Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 19:32
            Nie umiem Ci powiedzieć jaki aktualnie nosze rozmiar ponieważ mam biustonosze
            szyte przez gorseciarkę ... były fajne przez miesiąc a teraz to porażka ...

Mam nadzieję, że już niedługo o tym zapomnę ;)
            • zazulla Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 20:12
              > Mam nadzieję, że już niedługo o tym zapomnę ;)

Mozemy Ci zagwarantowac, ze juz niedlugo poczujesz sie jak nowonarodzona.
              Kazda z nas to przerabia, kazda z nas musiala nauczyc sie cierpliwosci, bo
              najpierw bedziesz troche odsylac biustonoszy bo jeszcze nie wiesz dokladnie jaki
              masz rozmiar. Potem cierpliwosc bedzie Ci sie konczyc bo albo za malo kasy ma
              sie w tym miesiacu, albo przesylki ida za dlugo albo zakurat przestali
              produkowac ukochany modell.

Jedna wazna uwaga - nie kupuj na zapas biustonoszy. Zostawiaj sobie tylko to co
              jest teraz dobrze dopasowane, bo wymiary biustu potrafia sie zmienic w ciagu
              kilku miesiecy [szczegolnie jak piersi wroca na swoje miejsce spod pach -
              poczytasz o tym na forum] i szkoda zamrozic kase w cos, co bedzie niepasowac.
              • solusia_a Re: 80 i więcej niż H 07.07.07, 20:20
                Hmm mam dwa miesiące na dobranie biustonosza (i pewnie mi sie nie uda) ... bo za
                dwa miesiące wyjeżdżam na pół roku do Hiszpanii i nie wiem jak tam będzie z
                ewentualnym kupowaniem bielizny...

Czemu nie napisałam tutaj wcześniej? Teraz mogę tylko żałować!
                • zazulla nie ma co zalowac 07.07.07, 23:19
                  Dwa miesiace to kupe czasu, jesli tylko stac sie na chwilowy wydatek, to zamow
                  sobie i Millie i Tango i cos w Melissie. Z Melissy szybko wysylaja, a angielskie
                  staniki jesli zalezy Ci na czasie to zamawiajac w Bellissimie upewnij sie
                  telefonicznie ze maja na miejscu dany model. Jesli trzeba czekac to zamow w
                  jedym z angielskich sklepow, na przesylke poczekasz do tygodnia. To tego np. w
                  www.undercoverexperience.co.uk/ przesylke do Polski masz za darmo, dosyc
                  szybko realizuja na zamowienie, jednak jest problem z kontaktem mailowym z nimi.

Millie masz tutaj
                  www.undercoverexperience.co.uk/fremil.htm
                  Tango II tutaj
                  www.undercoverexperience.co.uk/pansup.htm
                • turzyca Re: 80 i więcej niż H 08.07.07, 02:00
                  Po pierwsze bedziesz mogla nam zdac relacje z hiszpanskich stacjonarnych sklepow
                  bielizniarskich. Moze tam juz maja normalne rzeczy?
                  Po drugie z moich doswiadczen wynika, ze przeprowadzka do kraju starej unii
                  ulatwia zakupy sieciowe, bo niektore sklepy nie dzialaja poza stara unia.
                  Hiszpania nie powinna wiec byc taka zla.
                  • aska01 Re: 80 i więcej niż H 13.07.07, 19:09
                    Ja Wam mogę zdać :> Sklepy do D rządzą (przy czym staniki są usztywniane i
                    wypchane gąbką), a E i F można czasami spotkać w sieciowych typu C&A. Zapięcia
                    pod szyją, obwodów poniżej 70 nie ma, bo nie ma takiej potrzeby (fakt, panie są
                    nieco mocniej zbudowane niż u nas). Stacjonarnej Freyi nie mam czasu szukać (a
                    może w poniedziałek się przejdę, akurat mam urlop). Taki europejski standard.
          • maheda Maheda ma jeden stanik 80HH 08.07.07, 11:20
            Który to stanik ma za duże na nią miseczki ;)
            Noszę 80GG (ku wielkiemu mojemy zdziwieniu, bo mam w biuście 120 cm, a 80GG jest
            na dobrych kilka cm mniej.
            Solusia_a - jeśli mogłabym Ci cokolwiek poradzić, to to, żebyś NIE kupowała
            Millie 80HH, bo będzie na Ciebie na bank za luźna.
            Ja przy moich zazwyczaj noszonych 80H (Avocado), 80GG, 75HH (Panache i Freya),
            Millie kupiłam 70H i jest na mnie idealna.
    • solusia_a Re: 80 i więcej niż H 08.07.07, 14:54
      Zamówiłam już Tango II chyba się nie doczekam :o)

Chciałam jeszcze zamówić coś z Melissy ale zupełnie nie wiem jaki rozmiar
      powinnam tam mieć ... a w tabelce na ich stronie jakoś nie mogę się zorientować.
      • maheda A jaki rozmiar Tango II zamówiłaś? 08.07.07, 15:13
        I jak się czułaś w stanikach 80H z Feliny - o ile za mała była miska?
        Bardzo wylewał się biust, czy prawie się mieścił w miskach?
        • solusia_a Re: A jaki rozmiar Tango II zamówiłaś? 08.07.07, 15:47
          80H Feliny są dużo za małe dla mnie niestety ...

A Tango II, kierując się trochę wymiarami effki454 i jej rozmiarem biustonosza,
          zamówiłam 80HH i 80J ... mam nadzieję, że któreś będzie dobre ;o)
          • maheda No to trzymam kciuki :) 08.07.07, 15:54
            W sumie na mnie 80H też jest dużo za małe, ale "dużo" to jest tak śliskie i
            nieokreślone pojęcie, że może znaczyć wszystko :)
            Nie zrób mojego błędu - ja, gdy dostałam 80J, z radością w nie wskoczyłam, bo
            ... NIE BYŁO ZA MAŁE.
            Dopiero potem zorientowałam się, że miska jest za duża. W pierwszym szoku nie
            potrafiłam tego stwierdzić, niestety.
            Jak dostaniesz staniki, to jeśli masz możliwość, po ułożeniu biustu w stanikach,
            zrób sobie zdjęcia i wyślij do galerii. Powiemy Ci tu na forum, czy wszystko
            jest w porządku, jeśli będziesz miała jakiekolwiek wątpliwości.
            Powodzenia :)
    • anna1305 Re: 80 i więcej niż H 08.07.07, 23:59
      zamówiłam aktualnie 85H w Avocado i czekam na przesylke
      ostatnio kupowalam 80G i bylo ok, ale potem kupilam innej firmy 85G i bylo za malo, tzn. miski byly za plytkie
      Avocado posiada miski nawet do I lub J (nie pamietam juz), a ceny w promocjach bywaja do przyjecia
      dam znac jak juz dostane stanik od avocado, czy jest rzeczywiscie wart tej ceny
      pozdrawiam
    • solusia_a Re: 80 i więcej niż H 13.07.07, 17:21
      Właśnie dostałam biustonosze z Melissy i .... wszystko nie tak :o(

Możecie mi powiedzieć jak jest z fiszbinami w Melissie (0329)?? Bo ja nie mogę
      ich dopasować do swojego ciała...

Jeśli Melissa (0329) na mnie nie pasuje to ci będzie z Tango II?? Też będę odsyłać??

Eeehh straciłam mój entuzjazm!
      • maheda A co jest "nie tak"? 13.07.07, 17:56
        Masz możliwość zrobienia sobie zdjęć i wysłania ich do galerii?
        Mogłybyśmy wtedy powidzieć Ci tutaj, co jest wg nas nie tak, jeśli sobie życzysz.
        • solusia_a Re: A co jest "nie tak"? 13.07.07, 23:35
          Hmm ze zdjęciami może być trudno ale sie postaram ....

A generalnie wszystko jest nie tak ... nie mogę ułożyć biustonosza pod biustem i
          wydaje mi sie (oceniamy tak z moją siostrą), że chyba coś jest z fiszbinami nie
          tak ... co bym nie robiła to mi odstają ... chyba kształt nie dla mnie

A dodatkowo miseczka jest za mała ... jakbym nie układała biustu robią mi sie
          buły i tyle ...

No i do tego jak się chwilkę poruszam to biustonosz mi podjeżdża do góry :o(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka