Dodaj do ulubionych

www.brastop.com

15.09.07, 12:03
Zamowilam stanik 07.09. napisalam maila z pytanie o dlugc oczekiwania na
przesylke. Odpowiedz dostalam szybko (tu duzy plus), ze stanik wyslali wlasnie
siodmego i czas oczekiwania to 7 dni. Stanik jeszcze nie dotarl... Daje im 7
dni roboczych tj. czekam do wt i bede monitowac. Nie ukrywam, ze jestem
podirytowana, bo przesylki z Polski bez problemu dochodza w 3-4 dni. Jeden z
priorytetow doszedl nawet nastepnego dnia po wyslaniu! Mam tylko nadzieje, ze
przesylka nie zaginie... Otrzymywalam z Polski juz rozne rzeczy w listach wiec
zlodziei na mojej poczcie nie ma :) Tym sie pocieszam :))))))Najgorsze, ze
chcialabym zamowic inny stanik, ale bez przymierzenia NOWEGo rozmiaru wole sie
wstrzymac z zamawianiem... Jedno jest pewne, jesli stanik nie dotrze do wt. na
pewno kolejny zamowie gdzies indziej, bo takie czekanie nie na moje nerwy ;)
Obserwuj wątek
    • chrumpsowa Re: www.brastop.com 15.09.07, 12:06
      Oczywiscie zachecam, aby w tym watku wymieniac sie informacjami i
      doswiadczeniami odnosnie zakupow w Brastopie. To dosc duzy sklep z wieloma
      promocjami i korzystnymi cenami wiec chyba osobny watek sie nalezy :)
    • chrumpsowa Re: www.brastop.com 15.09.07, 12:51
      No i przypomnialo mi sie z wypowiedzi z watku o sklepach internetowych, ze
      brastop wysyla przesylki jako listy badz pakiety a nie paczki. Jak otrzymam
      swoja zdam relacje :)))
      • aislinn Re: www.brastop.com 15.09.07, 16:09
        Ja kiedyś czekałam 3 tygodnie, po tym czasie ( po moim mailu) wysłali bez
        problemów ponownie. Pakiet wysłany pierwotnie nigdy nie dotarł. Innym razem
        towar dotarł aż po miesiącu, jak już miałam w domu ten wysłany powtórnie... Ale
        to chyba wszystko wina naszej polskiej kochanej poczty - listy z innego miasta
        idą do mnie czasem dwa tygodnie.
        Dla odmiany jak ja do nich wysyłałam zwrot, to już po 4 dniach miałam zwrot na
        karcie.
        • chrumpsowa Re: www.brastop.com 15.09.07, 16:26
          Rozne rzeczy sie dzieja. Ja nie mam zamiaru skreslac od razu brastopu i sie
          pieklic. Moja lekka irytacja wynika z tego, iz odpowiedzieli mi, ze towar
          powinien dojsc w ciagu 7 dni. Te siedem dni minelo wczoraj. Sama dopowiedzialam
          sobie te dni robocze ;) i prawie spokojnie ;) czekam do wtorku.

Wniosek jeden - towar de facto nie doszedl w umowionym terminie.

Nie mieszkam w PL wiec mam niemale doswiadczenie w przesylaniu roznych rzeczy w
          listach. Rodzina z PL naprawde roznosci mi wysylala i nigdy nic nie zginelo ;)
          Dodam, ze raz czekalam na przesylke 3 tygodnie, a wiecie dlaczego? Bo jak sie
          okazalo rodzinka nie miala czasu pojsc na poczte, zeby nadac list ;) Od momentu
          nadania listu po 3 dniach przesylka byla u mnie. Nikt nie gwizdnal ;)

Aislinn mam wspolczuje, ze tak dlugo czekalas i ... sie nie doczekalas na stanik
          i musieli drugi raz wysylac... Toz to kota mozna dostac ;) Cale szczescie sprawa
          sie pozytywnie zakonczyla :) Niemniej wolalabym, zeby przesylki docieraly bez
          koniecznosci pnownego wysylania... Ech, zycie ;)

Acha czy jest mozliwosc w Brastopie poproszenia droga mailowa, by przesylki
          wysylali listem poleconym? Czy wowczas sie cos doplaca? Czy jest mozliwosc, by
          oni sobie "automatycznie" taki komentarz ustawili, czy tez za kazdym razem
          trzeba o to prosic?
    • chrumpsowa Re: www.brastop.com 18.09.07, 12:23
      Stanik z brastop dotarl rowno 7 dni roboczych (nie liczac sobot i niedzieli - a
      propos u mnie sobota w wielu firmach, urzedach jest normalnym dniem pracujacym).
      Stanik przyslali jako list w babelkowej kopercie. Owiniety byl bibulka. Oprocz
      stanika faktura i forularz do wymiany jesli stanik nie bedzie pasowal. No i
      niestety stanik zbyt duzy. Niestety przyslany biustonosz ma rowniez malenka,
      malenka dziurke na koronce. Dziurka jest malenka, ale jest... Tak wiec
      niechybnie czeka mi wymiana. Z tego co sie orientuje lepiej wyslac maila i
      "zarezerwowac" model do wymiany w odpowiednim rozmiarze. Zdam relacje co i jak...
      • kasica_k Re: www.brastop.com 18.09.07, 12:50
        Wyślij im maila z prośbą o zarezerwowanie okreslonego modelu i rozmiaru, a
        niezależnie od tego wypełnij formularz zwrotu/wymiany. Z reguły proszą tez o
        zaznaczenie na formularzu, że stanik jest dla Ciebie zarezerwowany.
        • chrumpsowa Re: www.brastop.com 18.09.07, 13:00
          Dzieki za info!!! A moze doradzisz mi w moim watku odnosnie wymiany, modelu i
          rozmiaru?? Mala burza mozgow nie zaszkodzi ;) W koncu jestescie b. doswiadczone...
          • chrumpsowa Re: www.brastop.com 20.09.07, 09:45
            Prawie od 2 dni czekam i nie moge sie doczekac odpowiedzi na mojego maila z
            brastop. Chcialam zarezerwowac Tango - moich rozmiarow juz nie ma, zostaje mi
            ryzykowanie i Samba, no chyba, ze moje rozmiary tez wykupia... Jesli mi dzis nie
            odpowiedza na maila chyba oszczedze sobie dzwonienia do nich i mam w sumie juz
            gdzies jaki stanik mi przysla. Licze na to, ze moze jednak skusza sie i
            odpowiedza... Maile wyslalam dwa, zarowno do support jak i sales...
            • chrumpsowa :) 20.09.07, 13:22
              Odpowiedzieli, doradzili :))) Mam nadzieje, ze zarezerwuja te Sambe :)
              No i przede wszystkim, licze na to, ze tym razem rozmiar bedzie ok.
              Podsumowanie - na maile odpowiadaja i nawet doradzaja jesli ma sie watpliwosci
              co do rozmiaru :), szkoda, tylko ze nie tego samego dnia.
              Ha macie na biezaco historie zakupow w brastopie niecierpliwej Chrumpsowej ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka