ladybird_91 Re: Curvy Cate - jaki rozmiar? 07.04.08, 08:22 Wlasnie sie zastanawiam nad kupnem Curvy Kate Emily 30J albo 32HH. Czy ktos moglby mi porownac Kasie 30J do Arabelki 30J? Ktory rozmiar wybrac? Moje wymiary: 76/107. Arabelka mi troche bułkuje... Odpowiedz Link
wojkam5 Re: Curvy Cate 07.04.08, 08:40 Moje wymiary 80/105 i wyliczony rozmiar wychodzi 34G Uprzedzona przez forumki o większym obwodzie zamówiłam 32H emily i 32HH portia obie czekoladowe. obwód odpowiednio ciasny (na pierwszej haftce) Miseczki zbierają bardzo ładnie - "jabłuszkowo", fiszbiny jak dla mnie za szerokie - celują w łopatki i dziwny objaw na mostku - krzyżują się jakby były za blisko siebie jednocześnie nie przylegając do siebie - myślę że to efekt nieodpowiedniego rozmiaru ale nie mam pojęcia w którą stronę, bo miseczki w H na przedniej krawędzi lekko falują ale jednocześnie dają efekt bułkowaty (widoczny zwłaszcza w ubraniu) a z kolei HH pod ubraniem w miarę ładnie, ale luzu z przodu duuużo. Postaram się zrobić fotki - może uda się je umieścić w galerii. Dość wysokie pod pachami Poza tym staniczki są chyba najładniejsze jakie dotychczas widziałam i bardzo szkoda że nie pasują... w każdym razie na pewno trzeba brać obwód mniejszy niż zwykle. A co do miseczek to póki ktoś fachowym okiem nie rzuci nie wiem... Odpowiedz Link
lirio Re: Curvy Cate 07.04.08, 08:54 Przy takich rozmiarach jak Ty miałam 32H Emily było na mnie za luźne i za małe (ja mam dziwny biust więc co do miseczek muszę mieć większe niż kalkulator pokazuje). Też mi się krzyżowały fiszbiny. Zamówiłam portię czarną 30J i zobaczymy, na razie przesyłka w drodze. Z kalkulatora wychodzi mi przy Twoich wymiarach zdecydowanie obwód 70(32) a nie 75(34)!!!! Możesz sobie skorygować rozmiar??? Curvy Cate to znane rozciągliwce więc biorę 65. Odpowiedz Link
wojkam5 Re: Curvy Cate 07.04.08, 10:01 No właśnie nie wiem jak z tym obwodem - bo ta 32 była OK na ostatniej haftce - na środkową nie da rady. Tylko te miseczki... Odpowiedz Link
agisz007 Re: Curvy Cate - jaki rozmiar? 09.04.08, 20:24 Hej, mamy takie same wymiary, ja miałam arabelke 32GG i obówd był za duży a miska bułkowała tylko trochę, ze względu na ten luźny obwód. Dziś wiem, że na moje 107 to była za mała. Ale tak w ogóle, to nie leżał jakoś super, tzn nie układał się ładnie. Gdzieś czytałam, że to może przez te podwójne podszycie, no i u mnie chyba Freya nie zda egzaminu, zdecydowanie lepiej w Panache. Od wczoraj mam curvy kate 30J i jest bardzo dobrze. Jest to mój pierwszy zakup z "taką" miską, do tej pory w sklepach nie mogłam kupić, więc cisnęłam sie w 70G. Jeśli chodzi o ck to obwodowo mogłaby być 28, bo mogę zapiąć na ostatnią haftkę, tzn mogłam bo trochę zagięłam fiszbiny, gdyż lądowały mi na plecach, i teraz jest ok. Dużo jest miejsca w misce pod pachą, ale nic nie odstaje, raczej przylega do ciała. CK robi "jabłuszka" - jest to prawdą, niestety w arabelce nie było takiego efektu, ale ciężko coś stwierdzić jednoznacznie, bo rozmiar nie był właściwy. Mama nadzieję, że coś pomogły te moje nieszczęsne wywyody. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
agisz007 odpowiedź dla Ladybird_91 09.04.08, 20:28 Coś pokręciłam i moja odpowiedź jest na górze, a miała trafić do Ciebie. Mam nadzieję, że znajdziesz. Odpowiedz Link
kokainistka Re: Curvy Cate - jaki rozmiar? 16.04.08, 18:23 dziewczyny, czyli jak mam 75 w obwodzie (zaczynalam z 78, ale gdzies mi 3cm wymigrowalo, hehe), to celowac jednak w emily black 65f zamiast 70dd? w tej chwili siedzie we freyowej eleanor 65f, ale inferno 70dd trzyma sie mocno i mam schizofrenie rozmiarowa... Odpowiedz Link
dbj4 kate emily, portia-34J 16.05.08, 18:57 Czy któraś ma, miała?:)Bo w wątku nie znalazłam. Czy spłaszcza, zbliża, podnosi, zaokrągla, i takie tam:) Odpowiedz Link
viktoria-on-line Re: Curvy Cate - jaki rozmiar? 17.05.08, 16:05 dziewczyny, czy mozecie doradzic , przy rozmiarze 69/77, curvy kate, portia i emily jaki rozmiar zamawiac? nosze w tej chwili freye zete 28E, ale chcialabym sprobowac cos z szerzej rozstawionymi fiszbinami czy zamiawiac 28E, czy F? a moze 30DD? Odpowiedz Link
sheena777 Emily Bra 16.04.08, 18:46 dziewczyny, prosze o radę. napaliłam sie na Emilkę i nie jestem pewna jaki rozmiar zamówić. moje wymiary to 72/98, nie mam jeszcze żadnego "dobrego" stanika, wg wątku wymiarowego powinnam celowac w 30GG lub 28HH. jako że wyczytałam iż Emilka się rozciąga, skłaniam się ku 28-mce ale jaka miska do tego? podobno są małe, czy HH będzie dobre? a może obwód 30 z miską H? please help! Odpowiedz Link
wojkam5 Re: Emily Bra 18.04.08, 09:59 Obwód jest na starcie trochę luźniejszy niż standardowe (chociaż porównywalny z np Rio, nie wiem jak w noszeniu bo tylko przymierzałam. Co do misek to moim zdaniem nie są małe (no chyba że coś źle przeliczam). Emilka 32H ma większe miseczki niż Polyanna 32HH, za to obwód wypada jak 34. Ma szerokie fiszbiny i gdyby mi to pasowało to bym brała obwód mniejszy ale miseczkę chyba tą samą co w standardowym. No najwyżej o jeden rozmiar wzwyż dla porównania. Odpowiedz Link
esi1 Jak wygląda Portia w porównaniu z Emily? 17.04.08, 16:19 No właśnie... Mam dylemat. Zamówiłam Portię 32GG, ale była sporo za duża, więc wymieniłam na 30H. Właśnie przyszła i sama nie wiem... Obwód dobrze ściśliwy, fiszbiny z przodu trzymają się dobrze na mostku. Pod pachą niestety nie celują w jej środek ale w stronę pleców. W zasadzie nie przeszkadzałoby mi to, ale gdy przymierzyłam bluzkę, to według mnie biust wygląda na trochę spłaszczony :( A tak mi się podoba ten biustonosz.... Posiadaczki modelu Emilly - czy on zbiera biust trochę lepiej od Portii (tak mi się wydaje jak patrzę na modelki)? Odpowiedz Link
esi1 Re: Jak wygląda Portia w porównaniu z Emily? 21.04.08, 12:57 Hallo - jest tam ktoś? :) Czy warto wymienić Portię na Emilly? Czy biust w Emilce ma ładny kształt? Odpowiedz Link
oshinka5 ogólnie 17.04.08, 17:32 A ja tak sobie oglądam zdjęcia tych Kasiek i się zastanawiam - czy to nie "to"? Bo kiedyś czytałam w jakimś marketingowym pisemku, że jest firma, która rusza z szyciem dużych biustonoszy "dedykowanym" silikonowym piersiom, bo one podobno mają inne wymagania ;) Odpowiedz Link
emalia1231 curvy kate i freya 12.05.08, 19:47 jak sie maja do siebie obydwie firmy? miski, fiszbiny obwody porownywalne? no i czy sa tak samo dobrze uszyte ze trzymaja nie tylko kilka godzin;p? jestem zwolenniczka frei ale kus mnie strasznie ta portia.. Odpowiedz Link
sheilunia Re: curvy kate i freya 15.05.08, 21:26 Jeszcze nie jestem za bardzo obeznana, ale na pewno fiszbiny w Kaśce są o wiele szersze niż frei. Nie czuję się jeszcze kompetentna, żeby omawiać inne aspekty ;) mam nadzieję, że chociaż troszkę pomogłam Odpowiedz Link
wampirek83 Re: Curvy Cate Portia aki rozmiar mam wybrać? 17.04.08, 21:10 Witam chciałam poprosić o pomoć w doborze stanika, moje wymiary to 65/83. Zamówiłam stanik Just Moi Provence 30D imiał zamałe miseczki a Just Peachy underwired lace balconette wogóle nie nadawał się na mój biust, lewa większ pierś po ułożeniu nawet jeszcze jakoś wyglądała, ale w lewej miseczce hulał wiatr i cała się marszczyła. Czy rozmiarówka Porti jest standardowa, czyli na mnie powinnam wziąść 28E? Odpowiedz Link
charissa Re: Curvy Cate 02.05.08, 20:36 Szarsz, i jak po roku noszenia ?? Emily i Portia to dwa staniki w moim rozmiarze w brastopie. Kusi ta darmowa przesyłka. Staniczki zresztą ładne. No i nie ma co ukrywać tańsze niż panache i freye. Nie wiem tylko czy wziąść 28J czy 30H Jedne dziewczyny piszą, że się rozciąga, inne znów, że ładnie ściska. No i czy w ogóle próbować z tymi stanikami, jeżeli Tango Plunge nie dla mnie, a piszecie , że to takie trochę panaczowe staniki. Potrzebuję czegoś czarnego i żeby można było nosić do dekoldów. Odpowiedz Link
curvy_aguu Re: Portia black/pink - jaki rozmiar? 11.05.08, 09:21 Witam. Jaki rozmiar Portii black/pink powinna nosic osoba o wymiarach 95cm pod i 123cm w biuście? Czy 38HH/85HH byłoby dobre? Odpowiedz Link
jul-ti Jaki rozmiar 30FF Fantasie Gabrielle a jaki Emily? 15.05.08, 21:17 W sam raz dla mnie pasuje 30FF Gabrelle Fantasie, przy wymiarach 75/95. Czy Emily lub Portie brać tez 30ff czy racze mniejszy obwód z większą miską. Po przeczytaniu prawie wszystkich postów w tym wątku już nie wiem co wybrać. Odpowiedz Link
bluebebe Re: Jaki rozmiar 30FF Fantasie Gabrielle a jaki E 16.05.08, 10:14 mam podobne wymiary (75/96). W Fantasie Gabrielle lepiej się czułam 32F, ale ja nie lubię ciasnoty, wystarczy mi, jak obwód nie jeździ. Curvy Kate Emilly miałam 30FF, ale sprzedałam. Obwód był ciasny, ale nie na tyle, żeby brać mniejszy, a miski były ok, z tendencją do lekko za małych. Myślę, że możesz brać to 30FF. Odpowiedz Link
jul-ti Re: Jaki rozmiar 30FF Fantasie Gabrielle a jaki E 17.05.08, 08:30 Dzięki za odpowiedź. Poradź mi jeszcze czy brać tą Emily- czy wygodna, ładna? Dlaczego swoją sprzedałaś jeśli można spytać. Odpowiedz Link
bluebebe Re: Jaki rozmiar 30FF Fantasie Gabrielle a jaki E 17.05.08, 16:44 Jeśli chodzi o wrażenia estetyczne to jest piękna. Ja miałam czekoladową z turkusowymi kwiatkami. Na mnie jednak miała za szerokie fiszbiny, miałam je na plecach i nie wiem czy to przez to czy coś innego na to wpłynęło, ale nie czułam w ogóle dobrego podtrzymania. Tak jakbym w ogóle nie miała biustonosza na sobie:/ Odpowiedz Link
charissa Re: Curvy Cate 16.05.08, 09:03 objawiły się moim oczom Kasie czerwona, różowa i błękitna (ktoś narzekał na posuchę w tych kolorach) szkoda tylko, że jak czytam kate taka bardziej panaczowata, a ja się chyba z panache nie lubię (ostatecznie zdecyduję jak dojdzie moja hurtowa ilosc freyi); boję się zakupić portie czy emilkę Odpowiedz Link
monika3411 Re: Curvy Cate 16.05.08, 09:13 A ja się zakochałam w czerwonej Portii z pistacjowymi wstążeczkami... To miłość od pierwszego wejrzenia, ale nie wiem jaki rozmiar i w ogóle... Ehhh.... Odpowiedz Link
charissa Re: Curvy Cate 16.05.08, 09:19 ale w ogóle nie wiesz jaki rozmiar czy jaki rozmiar kate kupić? One się ponoć rozciągają więc raczej mniejszy obwód trzeba by brać, odpowiednio korygując miseczke na większą (na szczęście 28J też mają, jakbym jednak miłością jakąś wielką zapałała) Odpowiedz Link
monika3411 Re: Curvy Cate 16.05.08, 10:37 Nie wiem jaki rozmiar tego koralowego cudeńka :-((( Noszę 34H/32HH na 80/112. Ehhh..... Ale 30 to nie zaryzykuję... To byłaby przeginka (chyba...) Odpowiedz Link
magda-fl Re: Curvy Cate 16.05.08, 13:16 > Nie wiem jaki rozmiar tego koralowego cudeńka :-((( Noszę 34H/32HH > na 80/112. Ehhh..... Ale 30 to nie zaryzykuję... To byłaby przeginka > (chyba...) Też bym się bała 30stki. Sama mam jakieś 81 pod biustem i 106-108 w, i strzelałabym 32H dla siebie. Z innych mam 34G, 32H i jedyny nieprzewidywalny wyjątek, zamówiony bez przekonania, Maskaradka 32G :D I myślę, że jak któraś z nowo zamówionych Maskaradek będzie niedobra, to wezmę tą turkusową Portię, bo jest śliczna. Odpowiedz Link
magda-fl Portia - jaki rozmiar? 17.05.08, 01:52 Pomóżcie z rozmiarem, bo sama nie mogę się zdecydować. Chcę zamówić tą nową turkusową Portię. Mam aktualnie 81/106-108, przez większość dni bardziej te 106. I teraz czy wziąć 32H czy wystarczy 32GG? Staniki które do tej pory posiadam/łam to: - Panache Lilly 32H - idealne, ostatnia haftka, miseczki wypełnione jak trzeba - Panache Inferno 34G - ostatnia z tendencją do środkowej haftki, trochę bułkuje, no ale GG niet :( - Masqerade 32G i 34FF - 32G jest na styk i obwodowo i miseczkowo, 34FF jest po prostu dobre - Freya Rio 32G - przy obecnych wymiarach już bułkowała nieźle, dobre by było 32GG Co radzicie? Po poradach z wątku i przejrzeniu galerii skłaniam się bardziej ku 32H, ale znów taki rozmiar mam w Lilly, a to podobno małomiseczkowiec, a Krągłe Kaśki są standardowe raczej... Zgłupiałam, pomożcie. Chciałabym w poniedziałek odesłać jedna Maskaradkę do Brastopu i od razu zarezerwować stosowny rozmiar Portii, żeby już nie wymieniać ponownie. Zresztą nawet nie wiem czy mogłabym znów odesłać...(??) Odpowiedz Link
bluebebe Re: Portia - jaki rozmiar? 17.05.08, 16:42 uważam, że śmiało powinnaś wziąć 32H. Moja siorka ma 81/105 i kupiła Portię 32GG. Jest na styk. Portia ma miski wykończone tasiemką i siostra twierdzi, że przez tą tasiemkę są już lekkie bułki. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Nowe kolory - oślepłam;) 18.05.08, 12:49 Jakie straszne te nowe kolorki! Żarówiasty różowy, burdelowy czerwony i oślepiający niebieściutki. Tak oczojebnych staników nigdy nie widziałam (i już nie zobaczę, bo straciłam wzrok;) ). Nie, żebym nie lubiła kolorowej bielizny, wręcz przeciwnie, i uważam, że np. Emily w kolorze wina czy czekoladowo-niebieska były super, ale te to przesada. Bardzo żałuję w związku z tym, że nie kupiłam nic z tych starych. Odpowiedz Link
amilos Re: Nowe kolory - oślepłam;) 18.05.08, 13:46 a ja właśnie zamówiłam sobie portię z powodu tego oslepiajacego niebiesciutkiego, uwielbiam ten kolorek, mam nadzieje, ze stanik bedzie dobry. Odpowiedz Link
villanden Re: Nowe kolory - oślepłam;) 20.05.08, 21:45 Kociatko, ale jaka to odtrutka po namiotach w brudnym bezu! :-) Ja jeszcze 3 miesiace temu nie zdawalam sobie sprawy, ze w moim rozmiarze moge kupic rozwoy, turkusowy albo wsciekle czerwony stanik. Z wstazeczkami! Z kokardkami! Szalenstwo :-)) Moim, neofickim i nienacieszonym jeszcze kolorowa bielizna zdaniem sa sliiiiczne. :-)) I cena tez przyjazna... Odpowiedz Link
magda-fl Re: Nowe kolory - oślepłam;) 20.05.08, 22:11 ekler.ka napisała: > e tam,boskie sa :) Zgadzam się z przedmówcą :D I już nie mogę się doczekać, aż przyfrunie moja turkusowo-limonkowa Portia 32H (bo w końcu w ten rozmiar strzeliłam). Co prawda póki co ledwie nadałam jedną Maskaradkę do zwrotu, więc zanim ona doleci do UK i przyleci Curvy Kate, to trochę minie, ale ja już przebieram nóżkami z niecierpliwości :D Mam tyyyyle turkusowych bluzek, które tylko czekają na nowy turkusowy stanik. Odpowiedz Link
amilos Re: Nowe kolory - oślepłam;) 23.05.08, 14:26 do mnie dzisiaj przyleciała portia turkusowa:-) Taka ona turkusowa jak i ja - zielony w pięknym wydaniu, nic nie przypomina tej ze zdjęcia , a ze mam wszystkie bluzki niebiesko-turkusowe, to ten zielony ni w pięć, ni w dziewięć, ale kształt biustu ładny, więc zostanie. mam ja w rozmiarze 28G, na moje 68/90 bardzo ścisła, wysoko zabudowana. Odpowiedz Link
villanden Re: Nowe kolory - oślepłam;)- zielony? 23.05.08, 14:42 Jaka szkoda, ze nie mam dostepu do galerii, chcialabym zobaczyc ten kolor na zywo... (albo przynajmniej na normalnym zdjeciu ;-) Zawsze chcialam miec zielony stanik :-) Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Nowe kolory - oślepłam;) 23.05.08, 15:28 nie sprobowalabys zrobic bardziej realnego zdjecia? i moglabys wyslac do galerii.albo nawet zdjecie samego stanika... Odpowiedz Link
amilos Re: Nowe kolory - oślepłam;) 23.05.08, 15:57 postaram sie zrobic zdjęcie i tu wkleić, jeśli mnie to nie przerośnie:-) Odpowiedz Link
amilos Re: Nowe kolory - oślepłam;) 23.05.08, 17:07 na razie znalazłam ten kolor, co prawda na fantasie rimini ale jest identyczny, i też nazywa się teal (wiec tak miał wygladac na zdjęciach w brastopie, wtedy by nie było pomyłek). A ja chciałam niebiesko oślepiajacy stanik!www.allegro.pl/item369088406_nowy_biustonosz_fantasie_rimini_rozm_65e_zielony_.html Odpowiedz Link
magda-fl Re: Nowe kolory - oślepłam;) 23.05.08, 16:13 amilos napisała: > do mnie dzisiaj przyleciała portia turkusowa:-) Taka ona turkusowa jak i ja - > zielony w pięknym wydaniu, nic nie przypomina tej ze zdjęcia , a ze mam > wszystkie bluzki niebiesko-turkusowe, to ten zielony ni w pięć, ni w dziewięć, > ale kształt biustu ładny, więc zostanie. mam ja w rozmiarze 28G, na moje 68/90 > bardzo ścisła, wysoko zabudowana. Kurcze, zmartwiłaś mnie tą wiadomością. Mam jednak nadzieję, że chociaż kolor mi się spodoba i spasuje, bo jak nie, to będę chyba pisać do Brastopu maile z zażaleniami, że wprowadzają klientki w błąd. Ja chcę turkusowy stanik! Odpowiedz Link
amilos Re: Nowe kolory - oślepłam;) 23.05.08, 16:21 cykam zdjęcia, zeby wam wkleic - i co? Na zdjęciach wychodzi piękny turkus, jak w Brastopie, albo ja juz mam coś ze wzrokiem... Postaram się zrobić naturalne zdjęcia Odpowiedz Link
zizi70 Ten kolor to szmaragdowy wg mnie 11.06.08, 18:13 Dzisiaj dostałam paczkę z Brastopu właśnie z Portią teal/lime i o ile lime jest trochę żarówiasto limonkowy to ten turkus to ewidentnie szmaragd czyli zielono niebieski. Kolor mi się bardzo podoba ale rozmiar niestety nie pasuje, odstają mi te falbanki nad tasiemką przy miseczkach, a na dole widać pustą przestrzeń między piersią a fiszbinem :-( Odpowiedz Link
nesene Re: Nowe kolory - oślepłam;) 01.08.08, 02:18 Hy! A ja jestem w nich zakochana :) Udalo mi sie je upolowac na mrymry-przecenach w brastopie w Ladku i uwazam ze sa naprawde rozkoszne! Nabylam wsciekle-rozowy i burdelowo-czerwony od razu z kolekcja majtek. Zaluje ze nie mozna w nich chodzic po ulicy ;) Pozdrawiam opatulona w Portie (: Odpowiedz Link
lirio Re: Portia - jaki rozmiar? 18.05.08, 13:57 Jakie masz Rio - chodzi mi o kolor, bo ja właśnie dobieram dla sibie, a mam podobne wymiary. Poodbno kolory różnią się wielkością misek. Co co Portii zdecydowanie nie bierz 32GG, będzie za mała. Ja jeden stanik odsyłałam do Brastopu 2 razy i nie marudzili. Odpowiedz Link
magda-fl Re: Portia - jaki rozmiar? 18.05.08, 15:37 lirio napisała: > Jakie masz Rio - chodzi mi o kolor, bo ja właśnie dobieram dla sibie, a mam > podobne wymiary. Poodbno kolory różnią się wielkością misek. > Co co Portii zdecydowanie nie bierz 32GG, będzie za mała. > Ja jeden stanik odsyłałam do Brastopu 2 razy i nie marudzili. Już nie mam, ale miałam czarne. Ale jakbym miała kupować kolejne, to już bym 32GG brać musiała. Co do odsyłania powtórnie, to bardzo się cieszę, bo już się zastanawiałam, co wziąć, jakby p. Monika odpisała mi, że drugi raz nie wymieniają. Chyba bym wzięła jakieś gatki bo dostać pełen zwrot za stanik średnio się opyla z uwagi na przewalutowanie. Odpowiedz Link
curvy_aguu Re: Portia - jaki rozmiar? 19.05.08, 10:38 Podłączę się, może ktoś pomoże :-)) Moje wymiary to 95/123, noszę 85HH (80JJ z rozciągliwców). Od dłużeszego czasu mierzę się na czarną Portię, ale nie jestem pewna czy zamawiać moje 85HH, czy może mniejszy obwód? Odpowiedz Link
czaroffnica24 Re: Portia- mam :) 10.07.08, 00:37 Mam, mam, w końcu mam. Portia 32HH, dla mnie cuuuudo 8) wymiary 76/108 przechodziłam 12 godzin i super, zero problemów, z tasiemką też nic złego się nie działo, nie odstaje mi w weekend pokaże się w galerii i opiszę dokładniej :) ale jestem happy :D Odpowiedz Link
aquira Emily Bra po raz kolejny! 20.05.08, 22:03 Zakupiłam Emily Bra w rozmiarze 28HH (kolor: czarny). Przy obwodzie 69 jest przyjemnie ścisły. Ramiączka normalne (bez udziwnień, regulowane na całej długości), kokardki są trochę za wysoko i wychodzą zza bluzki (co mi trochę przeszkadza). Fiszbiny strasznie szerokie, ale ja toleruję każde. Wygląd: Cudo! Delikatna koronka, delikatny materiał, piękne ozdoby. Dla mnie ma jeden, naprawdę duży minus. Moje piersi są dość daleko rozstawione i ten biustonosz zbiera je najgorzej z tych, które obecnie posiadam (Rio i Harmony). Do dekoltów nie nadaje się wcale a wcale, bo śladu po jabłuszkach nie ma (nawet ogryzka:P). Dolinki nie ma, o kreseczce nie mam nawet co marzyć (żaden biustonosz mi jej nigdy nie robił, nawet za mały). Jest też drugi minus - ramiączka wbijają mi się w... pachy :/ A że mają charakterystyczne wykończenie, to mocno gryzą. Mimo tego go zostawiam, bo mnie zauroczył. No i potrzebuję czegoś czarnego... Odpowiedz Link
sunny-girl Re: Emily Bra po raz kolejny! SZKODA... 21.05.08, 19:43 szkoda po tym co piszesz bo już sie tak na niego napaliłam :( pewnie jest śliczny no ale jak ani śladu po jabłuszkach i kreseczce to chyba nie ma co wydawać kasy. Tym bardziej że jestem świeżo po uświadomieniu więc jako jeden z pierwszych staników nie będzie za bardzo odpowiedni. Odpowiedz Link
aquira Re: Emily Bra po raz kolejny! SZKODA... 23.05.08, 14:29 Wiesz, może Tobie będzie lepiej kształtował piersi. W końcu każda z nas jest inna ;) Odpowiedz Link
amilos Re: Emily Bra po raz kolejny! 23.05.08, 14:35 do mnie tez dzisiaj przyleciała szara Emily 28G, staniczek śliczny, pięknie jabłuszkuje biust, choć wzrokowo biust wydaje się malutki(a zawsze był wielki) - i juz za to ja kocham!!! Przy 68/90 jest ścisła, ale nie przesadnie, mogę lepiej oddychać niz w portii w tym samym rozmiarze. Fakt, dolinki nie ma, ale piersi są zebrane do góry i patrzą przed siebie, jestem bardzo zadowolona. Aha, i jest bardzo wygodny, wcale się go nie czuje. Fiszbiny obejmują całą pierś i celuje poza pachę, ale ja chyba jestem szczęściarą, której pasują i wąskie freyowe i szersze fiszbiny, byle biust ładnie wyglądał, a tu tak jest. Odpowiedz Link
roksana_bianka Re: Emily Bra po raz kolejny! 27.05.08, 13:11 Chciałabym odkupić go od marti_1983, ale ma 28J, a mi z tabeli wychodzi H -Będzie za duży? Odpowiedz Link
amilos Re: Emily Bra po raz kolejny! 27.05.08, 19:08 roksana, myślę, że będzie dużo za duży, ja mam 68/90, czyli niewiele mniej niz Ty, a mam dobra 28G, a między G a J jest GG, H, HH, czyli miałbys o 2 rozmiary za duzy wg mnie Odpowiedz Link
roksana_bianka Re: Emily Bra po raz kolejny! 27.05.08, 19:50 Dziękuję, właśnie tego się obawiałam :(, ale nie miałam pewności... Odpowiedz Link
sunny-girl Re: CK jaki rozmiar jeśli FREYA Polyanka 65F ??? 21.05.08, 19:50 Hm mimo że CK Emily (fuchsia/lime)to chyba nie najlepszy stanik żeby zebrać lekkie bułki spod pach - jak wnioskuje po opiniach - ale jeśli miałabym sie skusić, to w jaki rozmiar najlepiej celować? Skoro dobrałam Freye Pollyanne 65F i czuje sie dobrze??? Odpowiedz Link
jul-ti Re: CK jaki rozmiar jeśli FREYA Polyanka 65F ??? 27.05.08, 18:48 mam Polly karmelową 65FF przy wymiarach 75/95- ścisła do bólu- czerwone obwódki odbite na ciele i fiszbiny w mostku. mam od dzisiaj Emily fuksia/lime65 FF i od razu zapięłam się na ostatnie haftki, nie czuję, że ściska, a miska trochę się marszczy, więc weź raczej 60 z mniejszą miską lub 2 staniki na próbę. Odpowiedz Link
beata9957 problem z zielona portia 23.05.08, 17:38 Potrzebuje rady.Dzis przyszly 2 portie zielona i czerwona i no mam problem.Obydwie rozmiar 32GG(81-104/106).I tak 1) mam luzy u gory w miskach w zielonej ciut wieksze 2)biust mi lata przy podskokach i szybkim chodzeniu mam wrazenie ze ten zielony kompletnie nie trzyma. 3)zielony jest jakby luzniejszy w obwodzie a mierzoine niby maja tyle samo. Ogolnie czerwony lezy lepiej choc nie idealnie.I nie wiem czy ten zielony wymienic na 30H czy wogole zrezygnowac,bo czerwony jednak zostaje na specjalne okazje( za ladny na oddanie).Zdjec zrobic nie moge bo nie mam cyfrowki tylko komorka a pogoda u mnie kiepska i nic nie widac.Co radzicie??? Odpowiedz Link
magda-fl Re: problem z zielona portia 02.06.08, 20:04 Do mnie właśnie dofrunęła Portia Teal 32H na wymiary 81/106-108 i też nie do końca idealnie leży. Obwód jest ok, bo co prawda na upartego zapnę na środek, ale nie ma to sensu. Niemniej jednak fiszbiny są dla mnie za wysokie i między piersiami trochę się wyginają, a i brzeg koronki odchodzącej od mostka brzydko odstaje. U góry już takich luzów nie ma, więc mniejsza miska nie wchodzi w grę. I tak myślę czy zostawić dla koloru czy wymienić, ale z drugiej strony to już był wymieniany stanik, więc odsyłać po raz drugi nie mam sensu. Także pewnie zostawię. Ale fakt faktem stanik nie trzyma piersi zbyt mocno (widać taki urok tego tiulu) i ma jakoś dziwnie uszytą tą brzegową koronkę z tasiemką. Fakt, że lepiej żeby lekko odstawała niż się wpijała (jak robiła mi Arabelka), ale ona dziwnie odstaje. Odpowiedz Link
marti_1983 Re: Curvy Cate 26.05.08, 15:59 A ja mam różową Emily i czarną Portia :)) 34J Micha dobra (rannny ja ja się mieściłam w mnijesze miski ) i niestety zapinam się spokojnie ( mam nadzieję, że mi się bardzo nie rozciągnie.... Ale i tak nie oddam :) Na mostku mi leżą fiszbiny !!!! normalnie leżą i nie odstają. Dostałam dziś też przesyłkę z melissy i moje stanikowe potrzeby zostały zaspokojone. Dziękuję. Odpowiedz Link
magda.filipowska Portia i Emily dla 124cm/98cm 27.05.08, 16:48 Przymierzam się właśnie do kupna tych dwóch modeli. Z Portii wezmę chyba 38HH (przy moich wymiarach 124 cm w biuście, 98 cm pod biustem to chyba dobry rozmiar?). Ale że chcę skorzystać z darmowej wysyłki, i tak muszę kupić jeszcze jeden. Chce więc wziąść Emily, tylko nie wiem jaki rozmiar. Wziełabym inny niż 38HH z tego względu, żeby wypróbować jakieś dwa zbliżone do siebie rozmiary. Tylko nie wiem czy brać 38I czy 40 H (bądŹ HH)? Poradzicie? Odpowiedz Link
amilos Re: Portia i Emily dla 124cm/98cm 27.05.08, 18:15 to nie moja tabelka rozmiarowa, ale mam akurat i portie i emilię, fakt 28g, ale moge Ci tylko doradzić, abyś nie brała większego obwodu, bo sie rozciaga, więc moze 38I bedzie dobrym wyjsciem, ale jak mówię, mogę tylko odnieśc do obwodu w moich dwóch Odpowiedz Link
jul-ti Re: Curvy Cate Emily i portia black wrażenia 27.05.08, 18:40 Właśnie otrzymałam przesyłkę z Emilka rózową i Portia czarną, oba 30FF. Przy moich wymiarach 75/95 Emilka jest rozciagliwa, zapinam się od razu na ostatnie haftki i nie czuję za bardzo żeby obwód mnie ściskał, miski są ciut przyduże( w porównianiu w Pollyannie karmelowej Frei w rozmiarze30 ff cierpię katuszez powodu ścisłego obwodu i fiszbin w mostku) . Wniosek Emilkę mogłabym wźiąść 28 FF,może G. Natomiast czarna Portia w tym samym rozmiarze- obwód bardziej scisły, zapinam sie na środkowe haftki- może być, miska w sam raz. Co do fiszbin w obu stanikach kończą się mniej więcej w linii pachowej przedniej, z przodu w sam raz na mostku. Estetyka- oba ładne, Emily bardziej ozdobna. Czarna Portia zostaje ze mną, nad Emilką się zastanawiam, nie chce mi się wymieniać, więc chyba też zostanie. Odpowiedz Link
futro_beauty Re: Curvy Cate Emily i portia black wrażenia 29.05.08, 12:16 Wlasnie sie zastanawiam nad Portia lub Emili. Z Frei Millie nosze 30G i chyba sobie wezme Emili 28GG. Nie bedzie za mala miseczka?? Odpowiedz Link
victoria08 Re: Curvy Cate Portia "turkusowa" 29.05.08, 12:49 dobrze ze was przeczytalam bo mam chrapke na turkus lub mocny niebieski a jakbym dostala zielen to bym sie wsciekla bo nie trawie na sobie. dzieki ze jestescie:) Odpowiedz Link
curvy_aguu Re: portia black wrażenia 29.05.08, 14:19 Przyszła, 38HH, tak jak wyliczył bra-fitter. Za duża. W obwodzie zapinam się od razu na najciasniejszą haftke i jest jeszcze trochę luzu. Miseczki górą odstają. Wogóle po obiecanych jabłuszkach nie ma śladu.. piersi sa jakieś takie przypłaszczone z profilu.. Nie wiem nie wiem.. Ale chyba sam fakt, ze zapinam się na najcoaśniejszą haftkę swiadczy o tym, że mógłby być mniejszy, prawda? Odpowiedz Link
amilos Re: Curvy Cate Emily i portia black wrażenia 29.05.08, 21:38 Moze być za mała miska, ja mam 30f i wzięłam 28G i jest na styk, aż obawiam się o bułki już niedługo, myslę, że 28H będzie dużo lepsza Odpowiedz Link
lalkanieduza Portia Teal 30.05.08, 12:13 Stanik jest bardzo ładny, byłby prześliczny gdyby nie szpeciły go te szerokie (ok. 2 cm) ramiączka. Zaskoczył mnie kolor, na zdjęciach wyglądał na niebieski, tymczasem to turkus pełną gębą :) Na wymiary 62/87-88 wzięłam rozmiary 28F i FF. Mniejszy zapinany jest na 2 haftki, większy na 3. W obu obwód w spoczynku ma 57 cm naciąga się do 72. Dla mnie w sam raz. długość fiszbin to: F - 24,5cm, FF - 26 cm. Szerokość "U": 13 cm w mniejszym i 14 w większym. W FF mam trochę luzu u góry miseczek, ale F po dokładnym wygarnięciu lekko bułkuje. Zostaje więc większy. Fiszbiny na mostku mogły by być trochę krótsze, mam b. blisko osadzone piersi i wszystko co nie jest deep plungem zostawia odciśnięte ślady. Stanik ten nie nadaje się niestety pod koszulki na ramiączkach, przynajmniej w moim przypadku, ta część gdzie miseczka łączy się ramiączkiem dosyć wyraźnie wystaje, a haft odznacza się pod cienkim materiałem. Odpowiedz Link
charissa Emily czarna 02.06.08, 12:10 przyjechała dziś już jest przymierzona zamówiłam mniejszą w obwodzie, odpowiednio skorygowaną w mieseczce. dla moich 73 cm pod biustem 28 wystarczyło w zupełności. niestety obwód ciągnie też miseczkę :( przez co fiszbina kończy się za pachą praktycznie, a boczki miseczki piją ramiona (jeszcze dodatkowo spalone słońcem ). Biust nieco spłaszczony, a nie uniesiony do góry (tak sam efekt robi mi tango plunge - smutny biust Z przodu fiszbiny nisko, przez co można pokazać nieco dekoltu :D No i uroda - przecudna :D Dlatego zostaje :) Odpowiedz Link
magda.filipowska Portia lime - co zamiast 38HH??:( 04.06.08, 14:20 przyszedł do mnie rozmiar 38HH Portii Lime i...sama nie wiem :( jest piekny, prawda! piekny, żywy kolor! ale.... * obwód może być za duży bo zapinam się na ostatnią haftkę żeby było dobrze (i tu pytanie, czy on się nie rozciąga za bardzo?), * miseczka wydaje się okej, ale... czy u was też ta górna koronka (z tasiemką)lekko odstaje od biustu? tak minimalnie, ale jednak... bo miseczka naprawdę wydaje mi się okej, biust się ładnie cały mieści.. * no i środkowa część stanika, gdzie fiszbiny są blisko siebie, nie przylega mi do klatki piersiowej tylko odstaje :( chcę wymienić ale nie wiem na co? mam 124 cm w biuście, 98 pod. spróbować 36HH? tylko czy się zapnę? jaka jest centymetrowa różnica pomiędzy 36 a 38? Odpowiedz Link
sheilunia Portia - uwaga na tasiemkę 08.06.08, 13:41 Mojej znajomej przytrafiło się coś podobnego. Uważajcie więc przy układaniu biustu i ogólnie przy majstrowaniu przy miseczkach. Da się to oczywiście naprawić (mój TŻ się zaoferował), ale zwracam na to uwagę: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c1d6e2279619cde9.html Odpowiedz Link
monika3411 Portia Red/Lime 18.06.08, 11:59 Dziewczyny pomóżcie.... Choruję na ten stanik bardzo bardzo.... Po wnikliwej lekturze wątku stwierdzam, że mam jeden wielki mętlik w głowie oraz kompletnie zgłupiałam. Chodzi oczywiście o pomoc z rozmiarem. Moje wymiary to 80/112. Noszę 34H/32HH (ale lepsze jest jednak 32HH). Czy zamówić właśnie 32HH tę Portię? Czy lepiej jakiś inny rozmiar? Bo już sama nie wiem co zrobić, a ona TAK BARDZO mi się podoba.... Czekam niecierpliwie na rady, wskazówki, sugestie... Odpowiedz Link
monika3411 :-((( 18.06.08, 15:22 Cóż... szkoda, że nie znalazła się ani jedna osoba mogąca i chcąca pomóc. Nic to, jakoś sobie poradzę. Pozdrawiam :-( Odpowiedz Link
iwoniaw Re: Portia Red/Lime 27.06.08, 16:47 Ja mam Portię czerwoną 32H przy wymiarach 78/105-6 i wydaje mi się, że obwód 32 na Ciebie byłby ok (ja zapinam na najluźniejszą haftkę od nowości i na razie nie jeździ, ma na tyle luzu, że mogłabym zapinać na środkową, tak że przy 80 cm powinno być idealnie na najluźniejszą) Miska H na moje 105/6/ cm wydaje mi się dobra, nic nie bułkuje i nie hula wiatr, ale jednak ta koronka rzeczywiście lekko odstaje przy samym brzegu, wydaje mi się jednak, że GG mogłaby się już wrzynać (a może się mylę?) Odpowiedz Link
czaroffnica24 Re: Portia Red/Lime 10.07.08, 00:52 Monia ja mam od kilkunastu godzin Portie zieloną. 32HH przy 76/108. Dla mnie super, dwa zielone jabłuszka. Różnice obie mamy 32 cm, więc chyba ok. Ale ze mnie ekspertka jak z koziej dupy trąbka. ;) Odpowiedz Link
kokainistka Princess black? 08.07.08, 20:05 pojawil sie taki model na brastopie i zastanawiam sie czy na moje 73/94-5 brac 65f czy ff. z tego co wyczytalam miseczki potrafia byc nieco wieksze niz sugeruje rozmiar, ale nie musza? Odpowiedz Link
curvy_aguu Princess - właściwości? 08.07.08, 22:30 Wyczaiłam dziś śliczną nowość na Brastopie - Princess. Chciałam spytać czy ktoś wię o niej coś bliżej? Czy jest to rozciągliwiec czy ściśliwiec? No i jak wypadają miski? Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Princess - właściwości? 09.07.08, 08:10 ja tez ją wczoraj zobaczyłam:) Myślę ze najlepiej bedzie napisac do Moniki z Barstopu i po prostu zapytać:) Odpowiedz Link
curvy_aguu Re: Princess - właściwości? 09.07.08, 09:08 To jest myśl! Ja jeszcze nigdy nie pisałam, więc spytam - pisac po prostu na maila kontaktowego czy do p. Moniki jest jakiś specjalny dares? Odpowiedz Link
kokainistka Re: Princess - właściwości? 09.07.08, 20:59 a czym moglabys sie podzielic informacjami jak cos ci brastop odpisze? :) Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Princess - właściwości? 10.07.08, 09:12 Mi tez sie strasznie podoba ten stanik :) No i tym bardziej, ze jest w moim (o ile nie jest jakis niestandardowy) rozmiarze ;) Czekam na odpowiedz ;) Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Princess - właściwości? 10.07.08, 10:07 Napisałam do brastopu, jak tylko Monika odpisze, wkleje odpowiedź. Zapytałam o rozciągliwość, głębokość miseczki i szerokość fiszbin a także poprosiłam o porównanie do znanej nam już Portii:) Odpowiedz Link
sunny-girl Re: Princess - właściwości? 10.07.08, 16:25 hej, dostałam odpowiedź że obwód nie jest nadmiernie rozciągliwy, miski standard ale są zakończone satynową tasiemką która delikatnie zawęża górę, więc jeśli ktoś jest na granicy rozmiarów - tak jak np.ja między E i F to warto spróbować wziąć tą większą. Odpowiedz Link
kokainistka Re: Princess - właściwości? 10.07.08, 17:36 no to zaryzykowalam i zamowilam swoje tabelkowe 30ff. zdam raport jak przyjdzie (o ile przyjdzie, bo dopiero po zaplacie poprawilam adres w zamowieniu. napisalam maila p. monice, ale niech mnie ktos przytuli i powie, ze przyjdzie ;)) Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Princess - właściwości? 10.07.08, 18:35 Czyli jezeli mam panache lilly 60dd, ktora jest na styk, to moge probowac zamowic princess 60dd? Odpowiedz Link
fiabei kupiłam Princesse... 11.07.08, 14:42 32HH na moje 78/108 - zapłaciłam i czekam - jak dojdzie, to napisze parę słów :) Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: kupiłam Princesse... 12.07.08, 12:55 Ja też kupiłam:) wziełam 28G, zobaczymy co z niej wyjdzie:) Jak dojdzie to wyślę foty do galerii i opiszę troche w wątku Odpowiedz Link
curvy_aguu Re: kupiłam Princesse... 12.07.08, 15:59 Brałyście swoje tabelkowe rozmiary? Ja się waham między 38 a 36 z odpowiednią michą.. przy 95cm pod biustem. Odpowiedz Link
fiabei Re: kupiłam Princesse... 12.07.08, 17:12 ja wzięłam rozmiar tebelkowy - 32HH na 78/108, chociaz tango II mam 32J (za to Freya Licille 32J była o wiele za duża) - majwyżej będzie wymiana ;) Odpowiedz Link
curvy_aguu Re: kupiłam Princesse... 12.07.08, 16:03 wkroplideszczu napisała: > Ja też kupiłam:) wziełam 28G, zobaczymy co z niej wyjdzie:) Jak dojdzie to wyśl > ę > foty do galerii i opiszę troche w wątku A odpisali Ci jak wypada w porównaniu z Portią? Bo ta w 38HH (moim tabelkowym) była na mnie za duża i w michach i w obwodzie.. I nie wiem co zamawiać z Princess.. Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: kupiłam Princesse... 14.07.08, 17:43 Nie odpisali mi jak się ma do Portii a szkoda. Odpisali mi to samo co napisała sunny-girl. Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: kupiłam Princesse... 13.07.08, 23:17 wkroplideszczu napisała: > Ja też kupiłam:) wziełam 28G, zobaczymy co z niej wyjdzie:) Jak dojdzie to wyśl > ę > foty do galerii i opiszę troche w wątku a na jakie wymiary masz to 28G? bo ja tez sie nad takim rozmiarem zastanawiam, choc chyba lepsze bedzie 30F??? (mam 69-70/90-91) - jak myslicie, ktory rozmiar brac? To bedzie TEN pierwszy... :) (albo jeden z... - bo mam zamiar dokonac spustoszenia męzowsko-swojego konta ;) ) Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: kupiłam Princesse... 14.07.08, 17:45 Ja mam pod biustem 67-68 a w biuście 93, ale niepełny u góry i dlatego nie wypełniam większości 30FF. Licze na to że miski okażą się troche większe niż norma, ale tez nie o cały rozmiar. wtedy byłyby idealne. Ale okaże się. Odpowiedz Link
kokainistka doszla princessa 14.07.08, 15:29 niestety do wymiany, za duza :( nie wiem czy to kwestia wiekszej miseczki czy mojego biustu, ktorego jest malo na gorze (taka "skocznia narciarska" jak to okresla psiapsiola), ale wyraznie sie u gory marszczy. sam staniczek milutki, z tylu zapinany na potrojna (! to tylko 30ff) haftke, grube ramiaczka :/ niemniej bede probowac 30f... Odpowiedz Link
kokainistka Re: doszla princessa 14.07.08, 15:47 errata - wlasnie sie pomierzylam i mam w biuscie 2cm mniej niz w drugiej polowie cyklu :/ czyli to moze byc wina moich wahan hormonalno-rozmiarowych, czekam z odsylaniem 2tyg ;) aha, obwod w normie, ostatnia haftka jest w sam raz scisla, na upartego moglabym zapiac sie na druga (mam 73cm pod). Odpowiedz Link
sunny-girl Re: doszla princessa -do kokainistka- 14.07.08, 17:38 a można wiedzieć ile masz w biuście, że wzięłaś 30FF...? Odpowiedz Link
kokainistka Re: doszla princessa -do kokainistka- 14.07.08, 17:44 jeszcze 2 dni temu 94 ;) i na ten rozmiar wzielam 30ff. jak czlowiek nosil 75b to jakos nie zwracal uwagi na takie detale, nie? :P Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: doszla princessa -do kokainistka- 14.07.08, 19:05 no wlasnie... raz Cie widzialam w rodeo i musze stwierdzic, ze jesli Ty bierzesz 30ff, to ja powinnam jakies 30e najwyzej ;) (tez mam biust jak skocznia narciarska) Odpowiedz Link
kokainistka Re: doszla princessa -do kokainistka- 14.07.08, 20:02 mialam wtedy wstretna rakietujaca talulah na sobie ;) mysle, ze jak wezmiesz swoj rozmiar tabelkowy, bedzie ok, ja powinnam byla uwzglednic te bonusowe cm w czasie okresu... niemniej lezy ladnie i robi fajny ksztalt. Odpowiedz Link
curvy_aguu Re: doszla princessa 14.07.08, 23:37 Szybko! Czyli tabelkowy rozmiar za duży w michach? Cały czas się zastanawiam jaki rozmiar brać przy 95/125.. Odpowiedz Link
fiabei a kiedy zamówiłaś? 14.07.08, 20:33 ja w piątek, w sobotę oaczka juz wyslana była, a przez przypadek kazałam wysłac na mieszkanie zamiast do pracy... oby doszła w środę, bo będę miała problem z awizo - w dowodzie mam inny adres... Odpowiedz Link
kokainistka Re: a kiedy zamówiłaś? 14.07.08, 20:50 w czw, w pt paczka zostala wyslana. moze u ciebie bedzie jutro, ale maja 10 dni, wiec spokojnie :) zdumialam sie dzis sama predkoscia poczty, dla rownowagi inteligentny pan listonosz wepchnal paczke do skrzynki, takiej oldskulowej. Odpowiedz Link
fiabei Re: a kiedy zamówiłaś? 14.07.08, 20:53 no to dla odmiany ja jestem za skrzynką pocztową... w mojej sytuacji to byloby najlepsze, ale u nas zwykle listnosz do drzwi puka... no to trzymac kciuki za pozytywne zakończenie odbioru paczki ;) Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: a kiedy zamówiłaś? 15.07.08, 11:27 No ja mam nadzieje ze w ogóle przyjdzie, ale zamawiałam w sobote wiec nie ma co sie stresowac narazie;) tylko ze ostatnio paczke z figleavesclearance nam (mi i mojej mamie) ukradli i teraz w brastopie wykorzystujemy pieniążki ze zwrotu. Jak nie przyjdą to moja mama chyba całkiem przestanie wierzyć w poczte... Odpowiedz Link
asiulka80 Re: kupiłam Princesse... 27.02.09, 02:15 super stanik - dzisiaj przyszedł z brastopu - leży tak samo dobrze jak emily i cris cros. 28hh:) Odpowiedz Link
dziudziulek Curvy Cate Emily Black 30J 21.07.08, 14:01 w porównaniu do Tango II apricot fiszbiny na mostku niżej o 2 cm, pod pachą również 2 niżej. Oczywiście węższe niż tango, ale także węższe niż "U" fiszbin freyi margo o cały centymetr. Emily jako jedyny stanik z ww nie wżyna mi się w pachę. Bardzo ładny i delikatny, ale niestety model nie dla mnie. Takiego efektu jojo nie miałam nawet w starych stanikach. Odpowiedz Link
fiabei Princess 22.07.08, 16:45 Dotarła dziś, ja ucieszona wyciągam z paczki - piękna choc kolor troszkę inny niż na zdjęciach (ale to było do przewidzenia - zawsze przecież tak jest), zakładam, fiszbiny niższe od tych, które mam w Tango, miska niby ok, prostuję się i co? Mam 4 piersi! Ot nieszczęsna wstążka tak pięknie je dzieli... :/ No to zwrot... Bo 32JJ to chyba nie było, a nawet już tego modelu nie ma w Brastopie... Eh szkoda, bo piekna ta Princessa. Acha - obwód raczej z luźnych - zapięłam się na środkowy rząd od razu, a i na najwęższy tez się da - zatem 30K? Licho... (A Tango mam 32J i jest ok - jedynie jak biust okresowo rośnie, to przy max. wyprostowaniu robią się naprawdę MINIbułeczki). No to na tyle... Odpowiedz Link
fiabei Re: Princess 22.07.08, 17:06 jakby mi ktoś udostępnil galerię, to mam zdjęcia... Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Princess 22.07.08, 18:14 Zdjęcia do galerii mozesz wysłać nawet nie mając do niej dostępu, szczegóły w wątku z regulaminem przypiętym na samej górze forum. Do mnie tez dzisiaj przyszła ta Princessa, w kolorze blue/aqua, jest prześliczna, rozmiar 28G na moje wymiary 69/93 pasuje wręcz idealnie, jedyne zastrzeżenie które mam to do zapięcia. Litości!! Dowalili 3haftki w każdym rzędzie jakby mój biust był conajmniej jednym z większych z półki średnich ze tak to ujmę;) a moje atuty są całkiem zgrabne, ale NIEWIELKIE bynajmniej nie potrzebują aż trójhaftkowego podtrzymania! Ramiączka oczywiście szerokie, ale nie przeszkadza mi to bo szczerze mówiąc ta część ozdobna bardzo mi się podoba. Regulacja też nie jest na całej długości, ale przy odrobinie zaparcia da się wjechac na ozdobną część. Mnie to nie jest potrzebne bo mieszczę się w jej zakresie- czyli do max skrócenia brakuje mi jakieś 2cm. Faktycznie, ta nierozciągliwa tasiemka dzieli pierś jak się wyprostuję na maksa, ale ze tak nie chodzę na codzień to mi to nie przeszkadza. Ogólnie stanik jest w mojej naturalnej pozycji dopasowany idealnie, nic nie bułkuje ani się nie marszczy, obwód nie ciśnie ani nie podjeżdża na najluźniejszej haftce. Cóż mogę powiedzieć, urok tego stanika jest przeogromny, bardzo mi się podoba, choć pewnie gdybym miała możliwość wymienienia go na 28GG to bym to zrobiła ze względu na ciągłą migrację. Jednak muszę się zadowolić stanikiem idealnym na TERAZ bez zapasu na żadne biusty z podróży:) Jutro wyślę zdjecia do galerii, dzisiaj jestem za leniwa i mi się nie chce:P Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Princess 22.07.08, 18:19 Aha, ta Princessa kokainistki (30FF) , którą mierzyłam na zlocie;) Nie była tak mocno dopasowana jak ta. Ale też obwód trochę za luźny w tym rozmiarze, musiałabym nosić na najciaśniejszej haftce zeby nie podjeżdżał. Miseczki też się odrobinę marszczyły i chyba fiszbiny inaczej się układały robiąc odrobinkę inny kształt z tego co pamiętam. Nie mniej, jeśli mam mówić o wielkości miski to bardziej by mi pasowała ta, czyli przekładając na moje wymiary 28GG było by dobre z zapasem na migrację. Szkoda ze stanik zamówiłam przed zlotem;) byłabym mądrzejsza o jedno mierzenie:P Odpowiedz Link
fiabei Re: Princess 22.07.08, 18:22 W taki, razie podeślę Wam wieczorem jak nie zapomne ;) Ja sie zasugerowałam tym, że ktoś napisał, ze Princess jest tabelkowa, no i nie trafiłam... Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Princess 22.07.08, 18:34 fiabei napisała: > Ja sie zasugerowałam tym, że ktoś napisał, ze Princess jest tabelkowa, no i nie > trafiłam... To mnie troszkę zmartwiłaś :( bo ja tez celowałam w tabelkowy rozmiar, ale z pewna dozą niepewności ;) zostaje nadzieja, że jednak będzie dobry...ale czarne myśli pozostaną dopóki nie otrzymam i sprawdzę nabiustnie ;) Odpowiedz Link
iq133 Re: Princess 23.07.08, 19:16 Princess zdecydowanie nie jest tabelkowa. Zmierzyłam czarną i Blue/Aqua 30HH. Są śliczne i delikatne, o co niełatwo przy tym rozmiarze, ale miseczki okazały się wyraźnie mniejsze od innych 30HH, które noszę. Obwód sprawiał wrażenie dość ścisłego, chociaż bez przesady. Wypróbuję 30J, chociaż może i 32HH byłoby dobre. Odpowiedz Link
kokainistka Re: Princess 23.07.08, 19:25 a ja dzis juz mam 94 w biuscie ;) i lezy jak zloto - no moze z wyjatkiem lekkiej zmarszczki na gorze, ale ze swieca szukac stanika, ktory mi takiej nie robi. zostawiam sobie jednak to 30ff (mniejsza i tak nie wchodzi w gre ze wzgledu na fiszbiny). Odpowiedz Link
blondie-b1 Portia Black 23.07.08, 20:52 Mam prośbę: Kupiłam Portię w rozmiarze 32GG (wymiary 77/101) Na większej piersi miseczka leży dobrze, a na mniejszej (myślę, że jest mniejsza o pół/trzy czwarte rozmiaru) po dobrym wyprostowaniu się tasiemka z góry miseczki napręża się i dzieli pierś na dwie bułki. Da się to jakoś zniwelować? Zostawić satnik czy nie? Ale niestety rozciągliwiec z niego - zapinam się na ostatnie haftkę... :( Odpowiedz Link
nomina Re: Princess 27.07.08, 19:59 Kropelko, zabiłaś mi ćwieka. Bo ja na 74-75/100 obecne zamawiam Princessę na wszelki wypadek 28HH i 30GG. Z dopasowanej.pl dostałam informację, że 28 rozciąga się maksymalnie do 77 cm, w spoczynku - 56 cm. Znowu dalej czytam, że to rozciągliwiec. To może jednak powinnam poprzestać tylko na 30GG? Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Princess 31.07.08, 09:08 Moja Princess 60G rozciąga się do 76 cm po 2 tyg intensywnego użytkowania:) Odpowiedz Link
megiddo0 Princess a Emily 24.07.08, 23:46 jak sie maja do siebie te 2 staniki? bo mierzylam tylko emily, ale zostala w kolorze rozowym ktorego nie trawie i zastanawiam sie nad kupieniem princess (jest sliczna), ale nie wiem jak bedzie z fiszbinami i wielkoscia misek oraz rozciagliwoscia Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Princess a Emily 25.07.08, 13:29 dziewczyny pomocy bo mam niewiele czasu a musze koniecznie cos kupic: ( Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Princess a Emily 25.07.08, 15:20 Nie wiem jak się ma do Emily ale mogę pomóc tylko tyle ze obwód jest w normie - 60 na moje 68 pod jest dość ściśliwa, zapinam na najluźniejszą haftkę i jest idealnie, na środkową nie dałabym rady się zapiąc, a jeśli już to bym nie wytrzymała z ciasnoty. Także obwód weź normalny i nie zaniżaj za bardzo. Na pewno nie zaliczyłabym go do szerokofiszbinowców, w 28G ma fiszbiny idealnie tej samej szerokości co freya 30FF. Czyli biorąc pod uwagę to, ze zazwyczaj 28G ma już szersze fiszbiny niż 30FF to wychodzi całkiem pozytywnie pod tym względem. A co do miski to jak dla mnie jest troche wieksza niż tabelkowa, ale odrobinę bo normalnie noszę 30FF więc jako odpowiednik miski powinna na mnie pasować w 28GG a tutaj idealne jest 28G (miska niby powinna być jak w 30F) mimo to ze fiszbiny są jeszcze dodatkowo rozciagniete przyciasnym obwodem. To by było na tyle, mam nadzieję ze choć trochę pomogłam. Aha, moje wymiary 68/93 Odpowiedz Link
megiddo0 Re: Princess a Emily 26.07.08, 00:24 dzieki za odpowiedz:) ze zbytnim zanizaniem nie mam problemu bo mam 66cm pod biustem;) czyli jesli pasuje na mnie rozmiar 28F freyi to radzilabys mi brac 28E z princess? (wymiary 66/81.5cm) Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Princess a Emily 26.07.08, 01:05 Hmmm zastanawiałabym się własnie nad 28F i E na twoim miejscu, nie wiem jak z Twoimi Freyami, na mnie moje 30FF były odrobinkę przyduze ale nie tak zeby brać mniejsza miske bo byłaby za mała. No i mój biust jest niepełny u góry dzięki czemu nie wbija i się ta tasiemka, jesli masz raczej pełne piersi to brałabym 28F a jesli masz tak jak ja, ze pełny dół a góra niebardzo to wtedy E powinno wystarczyć:) Tak myślę Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: Princess 25.07.08, 16:41 No i mam zagwozdkę. Jedna mówi że ścisła, druga że niekoniecznie, jedna że mniejsze miski, druga że większe... Czytałam 5 razy już i dalej nie wiem w jaki rozmiar celować z 65/94. 28GG czy pokusić się o 28H? Niebieska mnie interesuje. Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Princess 26.07.08, 01:07 Ja bym brała 28GG na Twoim miejscu, ja mam 68/93 i 28G jest ok tak jak pisałam niżej. Chyba ze masz pełny biust u góry to wtedy rzeczywiście powinnaś wziąć 28H bo ta tasiemka jest naprawde nierozciągliwa i mogłaby ci się wbijać:) Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: Princess 26.07.08, 01:30 Będę celować wyżej, ewnetualne braki zdopingują oddziały podpachwowe do wsparcia i wypełnienia miski ;) Bo kolejnych bułek nie zniese ;) Dzięki Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Princess 26.07.08, 09:12 Wiesz, ewentulane malutkie luzy zawsze się wypełnią:) A skoro masz biust pełny to faktycznie lepiej celować w oczko wyżej. Odpowiedz Link
bravvurka Re: Princess 26.07.08, 18:01 Przed chwila zakupiłam w rozmiarze 30hh :) Jak dojdzie opiszę wrażenia :) Odpowiedz Link
roza_am Re: Princess 01.08.08, 22:13 W moim odczuciu Pricesska jest bardziej rozciągliwa niż ścisła. A główny udział w tej rozciągliwości mają fiszbiny. Pewnie jest tak, że im większa miska (dłuższe fiszbiny), tym bardziej rozciągliwy obwód. Ja mam 73-74cm pod i w 30J zapinam się bez problemu na środkowe haftki, a jeszcze jest trochę luzu. Fiszbiny lądują u mnie na plecach, a na większej piersi tworzy sie bułka. Z powodu tej rozciągliwości łączenie ramiączka z obwodem ląduje pod pachą, lekko ją ocierając. Zalety: uroda, wygoda wynikająca z delikatnego, miękkiego materiału, niskie zakończenia fiszbin po obu stronach. Nie polecam Princessy dziewczynom potrzebującym głębokich misek, te są raczej szerokie. Nie jest to też dobry stanik do ciężkich biustów. Po kilku minutach mierzenia ramiączka solidnie wpijały mi się w ciało. Dla rozmiaru 30J, moim zdaniem, ramiączka powinny być szersze i mocniejsze. Potwierdzam krótki zakres regulacji ramiączek. Odpowiedz Link
skyfullofstars Re: Princess 01.08.08, 23:43 A mi?!A mi?! Prosze pomozcie - przy wymiaarch 74/96 jaka Princessa bylaby dobra. Jak myslicie? Teraz noszę Fantazyjne 30G... czy powinnam celowac w taki rozmiar przy Pannie Ksiezniczce? Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: Princess 29.07.08, 22:36 Wprawdzie z mojego zamawiania nici, ale informacjami które uzyskałam się podzielę. Żeby ktoś nie robił sobie nadzieii złudnych czasem. Jeśli macie, jak ja ;), piersi naturalnie do siebie zbliżone, ten model się dla nas nie nada. Mnie uwierają na mostku fiszbiny w poli 60G a mają 2cm szerokość. W Princess 60GG również są 2 cm szerokości, w rozmiarze H już 2.5cm :( Odpowiedz Link
malagracja Dziwna_dziewczyno - dzieki :) 24.08.08, 13:47 Wlasnie chcialam sobie zamowic..Twoj post mnie uratował. Na co im takie szerokie mostki? 2,5cm to juz przegiecie :( :( Odpowiedz Link