lola.b 04.12.07, 13:01 Właśnie znalazłam chyba nowy sklep internetowy. Tu jest odnośnik do sondy na temat rozmiarów staników. Wpisujmy się, to może uwzględnią tez 60:) www.akka.sklep.pl/index.php?d=informacje&id=10 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusek00 Re: Nowy(?) sklep 04.12.07, 13:21 Wpisałam swoje 60F; na razie nie mają w ofercie takich rozmiarów, ale wyniki sobdy ewidentnie pokazują, że takie zapotrzebowanie jest. 60F-3,3%, a ponoć najpopularniejsze 75B 4,4%. Odpowiedz Link
songor Pamietajcie ze to polska rozmiarowka jest :) - mis 04.12.07, 13:29 tylko zauwazcie ze to sa rozmiary polskie a nie brytyjskie (m.in, nie ma miseczek DD, FF itd) wiec zamiast zaznaczyc swojego np 60ff/g trzeba odpowiednio przeliczyc i zaznaczyc, zakladajac ze miski sa tak smao duze tylko zabraklo polowek ;) np 60I/J Odpowiedz Link
heliamphora Na polskie to ja mam 75 K 04.12.07, 14:07 Jak tak wpiszę, to pomyślą pewnie, że ktoś sobie żarty robi :\ Odpowiedz Link
kruszyzna Re: Na polskie to ja mam 75 K 04.12.07, 14:17 Jakby tak myśleli, to w ogóle nie byłoby tej literki w sondzie. Odpowiedz Link
heliamphora Re: Na polskie to ja mam 75 K 04.12.07, 14:33 A myślisz, że oni naprawdę takie rozmiary zaczną sprzedawać? Bo nie wiem czemu, ale ja jakoś wątpię... Odpowiedz Link
szarsz Re: Na polskie to ja mam 75 K 04.12.07, 14:36 Ja tam zaznaczyłam moje polskie 60J. Nic to nie kosztuje przecież :) Odpowiedz Link
effka454 Re: Na polskie to ja mam 75 K 04.12.07, 18:58 A ja nie mam co zaznaczyć, bo po przeliczeniu na polskie to ja mam 80N/O (normalnie kosmos ;D ) Odpowiedz Link
effka454 abstrachując od tematu 04.12.07, 19:05 Czy na tych zdjęciach to nie jest przypadkiem ta sama dziewczyna: na pierwszym "słynna" modelka KrisLine www.akka.sklep.pl/galerie/biustonosz-zephira-big-k_5372.jpg z "wyfotoszopowanym" biustem, na drugim mnie się widzi, że ta sama, tylko bez poprawek www.akka.sklep.pl/galerie/biustonosz-zephira-krisl_5370.jpg zresztą też w bieliźnie KL To ona tak wygląda naprawdę :) Odpowiedz Link
agastrusia Re: abstrachując od tematu 04.12.07, 20:35 Nasza Krysia kochana bez poprawek wygląda tak brastop.com/UploadedImages/krisline_tiffany_pink_bra.jpg Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: abstrachując od tematu 05.12.07, 01:36 Nas fascynuje naturalny wygląd modelki KL a nie stanika. Tej która na zdjęciach ma koszmarne wyfotoszopowane balony (w dodatku różnej wielkości na różnych zdjęciach). Odpowiedz Link
agusek00 Re: Na polskie to ja mam 75 K 04.12.07, 14:43 Na razie mają panache 65-tki, może z czasem będą mieli 60-tki Odpowiedz Link
kruszyzna Re: Na polskie to ja mam 75 K 05.12.07, 09:51 A tam zaraz sprzedawać :) Oczywiście że nie! Ale sam fakt, że istnienie takich rozmiarów uwzględnili w swojej sondzie, rokuje pozytywnie. W większości sklepów internetowych tabelki kończą się na F. Sond nie stwierdziłam :) Odpowiedz Link
dunajka Re: Na polskie to ja mam 75 K 05.12.07, 10:12 Więcej wiary ;) I sprzedawcy się uczą. Odpowiedz Link
ananke666 Re: Na polskie to ja mam 75 K 05.12.07, 10:11 > Jakby tak myśleli, to w ogóle nie byłoby tej literki w sondzie. Niemniej niektóre głosy oddano zapewne "dla jajec" - np 105K. Tak mi się przynajmniej wydaje. Odpowiedz Link
bathilda Re: Nowy(?) sklep 04.12.07, 17:01 Aż 5 głosów na 105K. To już chyba naprawdę ktoś sobie żarty stroi. Nie potrafię sobie wyobrazić takiej osoby, a co dopiero pięciu ;-) Odpowiedz Link
dunajka Re: Nowy(?) sklep 04.12.07, 18:56 Witam Jestem autorem tej ankiety, dlatego postanowiłam wypowiedzieć się w tym wątku skoro powstał :) Faktem jest, że zastosowałam skrót myślowy jeśli chodzi o rozmiary... ankieta i tak jest już bardzo "długa". Założyłam, że często zdaża się, iż miseczki w różnych modelach są różne wielkościowo. Głównym celem ankiety było zorientowanie się jakie jest zainteresowanie obwodami poniżej 70 i powyżej 85 na tle tych "standardowych". Widać, że jest spore :) Wprowadzamy stopniowo nowe modele firmy Panache. Puszczę tutaj poltkę ;) ponoć Panache ma wrócić do obwodów 60 z czego wiele klientek się ucieszy. Prowadzimy rozmowy z firmą Freya i Fantasie nt współpracy, szukamy też innych producentów z szerokim wahlarzem rozmiarów. Nie ukrywam, że i na tym forum szukamy inspiracji. PS. Podejrzewam, że 105K.. to żart... pewnie ktośc chciał sprawdzić jak wygląda ta ankieta. Odpowiedz Link
martvica Re: Nowy(?) sklep 04.12.07, 21:03 65G sie zgłosiło całkiem sporo ;) A do właścicieli sklepu apeluję: wyszukiwanie po rozmiarach! Odpowiedz Link
dunajka Re: Nowy(?) sklep 04.12.07, 21:36 Wyszukiwanie po rozmiarach jest (wyszukiwanie zaawansowane) ... ale dennie rozwiązane w skrypcie sklepu. Walczymy z twórcą oprogramowania. Odpowiedz Link
ganbaja Re: Nowy(?) sklep 05.12.07, 09:14 Wchodząc na strony polskich sklepów internetowych z bielizną, w 95% wyszukując rozmiar 70H trafiamy wyłącznie na jeden stanik: Severine firmy Gaia. Załamka :-(( Odpowiedz Link
dunajka Re: Nowy(?) sklep 05.12.07, 09:33 Świetnie zdaję sobie z tego sprawę. Gdybyście widziały jak wyglądają moje rozmowy z przedstawicielami producentów czy z Paniami w hurtowni. Wg nich spadłam z choinki. W największej hurtowni w moim mieście nawet Severine nie ma w rozmiarach "spoza" standardu... bo takich biustonoszy wg nich nikt nie nosi... ręce opadają. Pewnie dlatego znalazłam się tutaj. Jestem jedną z ofiar złego ostanikowania. Po uświadomieniu tutaj okazało się, że mój rozmiar to 80G - chyba, bo nie dostałam jeszcze odpowiedniego biustonosza na siebie. Ale to mam nadzieję zmieni się już dzisiaj gdy dostanę pierwszą Paczkę z towarem z Panache :) Odpowiedz Link
ananke666 Re: Nowy(?) sklep 05.12.07, 10:16 "Nikt nie nosi" - zabawne, czyż nie? Producenci szyją sobie a muzom, a co tam, trochę zmarnowanej pracy i materiału nikomu nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
dunajka Re: Nowy(?) sklep 05.12.07, 10:24 To, że nikt nie nosi misek powyżej D... jest takim samym zabobonem pań z hurtowni jak to, że biała bielizna latem, czarna zimą... a kolorowa NIGDY. Odpowiedz Link
maheda Re: Nowy(?) sklep 05.12.07, 10:42 dunajka napisała: > pań z hurtowni jak to, że biała bielizna latem, czarna zimą... Tego nie znałam :-))))))))))))))) Odpowiedz Link