marguerite2003 12.07.06, 10:44 Ładna reklamowka Luxemburga na Onecie :-) Do obejrzenia. pejzaze.onet.pl/filmy/215,1382400,1,odtwarzaj.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_wi99 Re: Luksemburg na onet.pl 12.07.06, 11:22 Rzeczywiscie ciekawy i obszerny material. Ktos poswiecil sporo czasu, zeby zgromadzic tyle zdjec z calego Ksiestwa. Procz wielu pochwal mam jednak dwie uwagi: Po pierwsze rozdzielczosc i kompresja materialu. Ja wiem, ze sa jeszcze na swiecie ludzie, ktorzy posluguja sie modemem telefonicznym przy dostepie do internetu i dla nich wielkosc downloadu moze miec znaczenie, ale... sa jednak tez jakies normy, ponizej ktorych jakosc materialu po prostu dyskwalifikuje go lub znacznie obniza jego walor praktyczny. No i druga uwaga Odpowiedz Link
kajapapaja Re: Luksemburg na onet.pl 12.07.06, 12:38 aha, a music nijak się ma do picture, zdjęcia pewnie jakąś tania amatorską cyfrówką zrobione... filmik fajny, ale muzyka wszystko psuje no i ta rozdzielczość - ratunku Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Luksemburg na onet.pl 12.07.06, 12:55 > aha, a music nijak się ma do picture No, wlasnie na tym polega caly problem, ze ktos zbyt doslownie chcial sprawe potraktowac -> jak pokazuja ludzi w strojach ludowych, to muzyka gra 2 takty "um-pa-pa", chwile potem na 2 sekundy pojawia sie Orchestre Nationale de Lux w sali Conservatoire Odpowiedz Link
jespere muzyka 12.07.06, 14:03 ach ci fachowcy... tylko problemy widza mam ten sam problem z architektura :) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: muzyka 12.07.06, 14:12 > mam ten sam problem z architektura :) Wiesz co... na architekturze to sie akurat tyle znam, zeby zdac egzamin z historii sztuki na studiach, ale moja zona, ktora jest pasjonatka tej dziedziny sztuki, potwierdza, ze przejazdzka po LuxVille przypomina jak najbardziej koszmar architekta ;-) Odpowiedz Link
hurakami Do tych co narzekaja na film 13.07.06, 02:42 Badzmy szczerzy, a spodzielwaliscie sie czegos innego? W trakcie ogladania caly czas sie zastanawialem, kto to wyprodukowal i nie zawiodlem sie - www.goverment.lu Film jest dokladnie taki, jak Luksemburg widziany oficjalnie i oficjalnie sprzedawany na zewnatrz. Szczerze powiem, z trudem wytrzymalem do konca (moze za pozno na takie filmy). Ale zeby bylo jasne - nie narzekam - bo nie spodziewalem sie niczego innego. Juz sie przyzwyczailem, ze marketingowe podejscie do rynku zatrzymalo sie w Luxie na latach, hmm - osiemdziesiatych. A wielu przypadkach po prostu nie istnieje (i oczywiscie wiadomo, dlaczego tak jest). Dopiero ostatnio pojawiaja sie inicjatywy zdecydowanie bardziej interesujace i przemyslane, np. kampania MUDAM. Bezkonkurencyjny pozostaje dla mnie ostani film reklamowy La Luxembourgeoise, nawiazujacy do drugiej czesci Terminatora i utrzymany w konwencji parodii hitow filmowych (poprzednio by Harry Pätter a jeszcze wczesniej Super-Agent Laura Jones). Bardzo polecam, do zobaczenia w kinie, na stronie Lalux jeszcze go nie ma. Warto isc do kina nawet tylko po to, zeby go zobaczyc (nie wiem, czy jest w TV). Jesli Lalux kierujac sie badaniami marketingowymi kreci taka reklamowke, to bardzo duzo mowi ona o lokalnym konsumencie. Swietny case study. I przy tym bardzo zabawny, spokojnie wygralby noc reklamozercow. Wracajac na koniec do promocji Luxembourga, to poza delikatnym narzekaniem zamierzam w przyszlosci dorzucic cos od siebie, na razie ksiazkowo i pocztowkowo. I na pewno innaczej, niz omawiany film, czy lepiej czas pokaze. Pozdrawiam h Odpowiedz Link