larenata 17.01.08, 10:50 Nie wiem, czy ktoś tam kupował... Wiem, ze sprzedają na ebay. W każdym bądź razie przesyłka na cały świat jest free :-) Właśnie kupiłam u nich czekoladowe tango i fiestę. www.naturalfigures.co.uk Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 17.01.08, 10:57 Kurcze i nawet mają 60-tki i miseczki do H. I rzeczywiście free delivery worldwide. Larenata - dopiero kupiłaś czy już dostałaś? Bo ja się ostatnio nacięłam na Bramorze i jakoś nie mam odwagi być królikiem doświadczalnym :) Odpowiedz Link
larenata Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 17.01.08, 11:06 Dopiero kupiłam... Od razu są maile z potwierdzeniem zalogowania, potem potwierdzenia zapłaty.... Wygląda to dosyć solidnie.No zobaczymy jak długo będę czekać na przesyłkę. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Sklep internt. - Bathilda 19.01.08, 15:13 Chodzi Ci o sklep www.bramora.com/ ? W jaki sposób sie nacięłaś? Odradzasz kupowanie tam? Odpowiedz Link
bathilda Re: Sklep internt. - Bathilda 19.01.08, 15:37 Pisałam w wątku Bramory. Nie obsługują polskich kart, ale pieniądze na 2 tygodnie blokują. Po czym cichaczem oddają, oczywiście o niczym nie informując. Więc wyglądasz dzień w dzień listonosza a jak się w końcu do nich odezwiesz to się okazuje ze guzik. Odpowiedz Link
bianna Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 17.01.08, 12:23 Kupowałam od nich parokrotnie na ebayu. Transakcja bezproblemowa. Co do sklepu internetowego to nie wiem, ale myślę, ze skoro na ebay jest ok to i w sklepie też powinno. Odpowiedz Link
mauzonka ich kalkulator 17.01.08, 12:58 Wszystko fanie, tylko dwa problemy: 1) Ich kalkulator - normalnie nosze 30GG. Wpisałam swoje wymiary -> wyliczyli mi 36DD. Cóż... Jeśli ich mission statement to: "Most ladies are wearing the wrong size bra, so please check yours by following this simple guide carefully for a perfect fit", to nie wróże im za dobrze... 2) Wyszukiwarka szwankuje. Wpisałam 30GG - wyskoczyły mi staniki, które występują w tym rozmiarze w przyrodzie, ale akurat nie w tym sklepie. Cany fajne, nawet w porównaniu z brastopem! Odpowiedz Link
kasica_k Re: ich kalkulator 17.01.08, 13:04 mauzonka napisała: > Wszystko fanie, tylko dwa problemy: > 1) Ich kalkulator - normalnie nosze 30GG. Wpisałam swoje wymiary -> wyliczy > li mi 36DD. Cóż... NIGDY ale to przenigdy nie widziałam sensownego kalkulatora rozmiarów. Zaczynam mieć podejrzenie, że wszystkie są pisane przez jednego i tego samego idiotę, który stanik widział tylko na obrazku. Odpowiedz Link
koma77 Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 17.01.08, 13:29 Naturalfigures- oceniam na 6. Błyskawiczna przesyłka, bardzo miłe maile, możliwość zwrotu i jeszcze za zwrot dostałam pozytywa! Odpowiedz Link
koma77 Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 17.01.08, 13:34 Ech pokręciłam sklep internetowy z Ebayem. To chyba nie te same firmy. W każdym razie ten na ebayu polecam:) Odpowiedz Link
mig_usia Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 17.01.08, 15:38 no ciekawie cenowo sklepik wyglada ...no i ta darmowa wysylka na caly swiat....juz sie nie moge doczekac tej ekarty;) Odpowiedz Link
mauzonka opłata za wymianę??? 19.01.08, 15:41 Czy ja dobrze zrozumiałam? Każą sobie płacić za wymianę towaru? "Please note that there will be a fee of £2.95 to exchange an item for any reason" - cytat z tej podstrony: www.naturalfigures.co.uk/conditions.php?osCsid=02954be2fb3d0368385211e43ae49afb#tc13 Kurczę! Coś się we mnie gotuje... Przecież na brastopie polityka opłat wręcz zachęca do wymieniania towaru (darmowy shipping i wogle)! Odpowiedz Link
larenata Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 22.01.08, 14:34 No i dziś mam już przesyłkę. Tak wiec sprawnie się uwinęli… Towar zamówiłam w czwartek, dziś jest wtorek. Wszystko gra. Fiesta o ile nie znajdzie nabywcy na forum odjedzie za parę dni z powrotem…. Odpowiedz Link
larenata Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 29.01.08, 08:38 No to gadam dalej sama ze sobą :-) Fiestę odesłałam w piątek w południe. W poniedziałek po południu dostałam maila, że paczka dotarła i kasę oddają. Tak wiec ponownie uwinęli się błyskawicznie. Nasza poczta też nadała tempa, nie? Odpowiedz Link
bluebebe Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 28.03.08, 16:58 zamówiłam dzisiaj w tym sklepie Freyę Ines, bo mnie skusiła wyglądem;) ceną (19.60 Ł), kursem 1 Ł = 4,53 zł i darmową wysyłką. Dam znać kiedy przyjdzie. Odpowiedz Link
bluebebe Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 31.03.08, 09:55 Zamówiłam w piątek późnym popołudniem. Od razu ze strony znikł rozmiar, który kupiłam. I od razu dostałam 2 maile: 1 w którym potwierdzają moje zamówienie i przesyłają tajne numerki zamówienia. 2 w którym informują mnie, że status jest "in progress". Dzisiaj (poniedziałek) rano mail, że wysłane i mają nadzieję, że dotrze szybko. Odpowiedz Link
bluebebe przesyłka dotarła 07.04.08, 20:45 trwało to 7 dni kalendarzowych. Opakowanie jest takie, że aż mi się gorąco zrobiło, jak wyjęłam ze skrzynki. Stanik bezpośrednio w woreczku strunowym + w takiej cieniuteńkiej reklamówce. Wystarczy wziąć do ręki i bez macania wiadomo co jest w środku:/ Tylko za to minus. Cała reszta na ogromny plus. Odpowiedz Link
slim.fast Larenata, 28.03.08, 20:56 czy odsyłałaś tylko stanik, czy brałaś coś na wymianę? bo na ich stronie pisze, że wymiana jest płatna, jeśli dobrze zrozumiałam? tzn. jeśli chcę wymienić, to wtedy za wysyłkę muszę już zapłacić? Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 01.04.08, 15:01 A prosiłyście o wysyłkę "signed for" czyli tą przesyłką rejestrowaną? Oni wysyłają normalnie przesyłki bez potwierdzenia? Odpowiedz Link
kryklu Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 01.04.08, 15:27 Eeee tam , sprawdziłam przed chwilą : mizerny wybór , 60 tylko do F , na eBayu można upolować taniej... Odpowiedz Link
j-o-l-a Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 14.04.08, 16:14 Naturalfigures w internecie i na Ebayu to jedna i ta sama firma (wyslalam do nich zapytanie), z ta roznica, ze na ich stronie wysylka jest gratis, a przez Ebay platna. Niestety nie wszystko co jest na Ebayu jest w sklepie, wiec nie da sie zaoszczedziec na wysylce, a firma nie pozwala na laczenie zamowien sklep + Ebay. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 12.05.08, 18:42 Właśnie kupiłam u nich Panache Fieste Aqua. Po przeczytaniu tego wątku znalazłam tam przecenioną Fiestę Ł16,80 i szorty do tego za 7,20. To wyszło troszkę ponad 100zł za komplet. Rozmiar 60G, a takich rozmiarów na przecenach nie ma :(. Przesyłka free. To mój pierwszy zakup w zagranicznym sklepie internetowym i mój pierwszy stanik w nowym rozmiarze, mam tylko nadzieję, że będzie dobry, a jak nie to albo giełda Lobby albo allegro. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 13.05.08, 13:07 12.05 kupiłam wieczorem, 13.05 rano przysłali maila, że już wysłali, teraz z niecierpliwością czekam na przesyłkę :). I jeszcze, żeby pasował to byłoby super. Odpowiedz Link
avocado66 Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 15.05.08, 20:58 Daj znać jak dostaniesz tę fiestę, bo tez mam nią ochotę tylko na 60gg. Nosze 65ff, ale takiej nie ma. Nie znalazłam opinii na jej temat, dlatego bardzo proszę o informację. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 15.05.08, 22:40 Ok, dam znać, nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie. Odpowiedz Link
jud.yta Re: przyszła Fiesta :))) 19.05.08, 19:08 Hej, dzisiaj dostałam paczuszkę, Fiesta Aqua piękna i najważniejsze, że pasuje, mój pierwszy staniczek w uświadomionym rozmiarze i pasuje :)) Napisz co chcesz wiedzieć, to Ci opiszę staniczek co i jak Odpowiedz Link
avocado66 Moje pytanko o fiestę:) 20.05.08, 22:44 Napisz mi proszę na gazetowego maila, przy jakich Twoich wymiarach ta Fiesta 60G jest ok. Czy dopnę się w 60 przy 72 cm. pod biustem i czy miseczki są standardowe, czy większe. Dzięki :) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Moje pytanko o fiestę:) 21.05.08, 00:46 Moim zdaniem się dopniesz, ja mam pod biustem ok 68-69 i zapinam się na ostatnią haftkę, ale na środkową też bym się zapięła i nie jest mi strasznie ciasno. Miski nie wiem, czy są standardowe, bo to mój pierwszy nowy stanik. Przymierzałam kiedyś Tango II 30F to bardziej wycięte, i miski były dla mnie dobre. 30F wypada na biust 91,5 wg tabelki brytyjskiej, więc przy 28 też wzięłam miskę na 91,5 w wyszło G. Tando jest uznane za standargowe, więc c h y b a Fiesta wypada standardowo. Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 13.05.08, 10:51 Ja jestem bardzo zadowolona. Zamawialam w czwartek w srodku nocy, w piatek z samego rana pisza mi ze juz wyslali, a poniedzialek rano puka listonosz:) Zamowienie na ok 200zl wiec przesylka signed for. Szczerze polecam:) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 13.05.08, 12:01 > przesylka signed for. a ile to kosztowało? Odpowiedz Link
aadrianka Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 13.05.08, 11:55 Ponieważ pod wpływem Lobby robię rzeczy, o które nigdy bym się nie podejrzewałam, dokonałam wczoraj czynu historycznego. Założyłam konta na Allegro i Ebay. Jedno i drugie to dla mnie absolutnie czarna magia, ale nauczę sie, a co:) Ponieważ jakoś wątek rzucił mi się w oczy, zajrzałam do tego sklepu i natychmiast wykopałam gatki do Ines:) Już kupione, zobaczymy, jak szybko się wyrobią. Jakies 7 funciaków kosztowały - nie jest to może okazja życia, ale i tak mi się podoba. Nie podoba mi się podawanie cen w $, bo o ile funty przeliczam automatycznie, o tyle w $ mam problemy jeszcze, ale zaraz się zorientuję, czy da się coś z tym zrobić. Odpowiedz Link
bluebebe przelicznik na funty 13.05.08, 12:05 u góry strony po prawej stronie masz "currency converter" zamień sobie na funty i ceny będą się pokazywały w funtach:) Odpowiedz Link
aadrianka Re: przelicznik na funty 13.05.08, 12:09 Ha, wiedziałam, że to na pewno musi być strasznie mądre urządzenie i da się to zrobić:) Dzięki:) Odpowiedz Link
aadrianka Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 19.05.08, 21:27 Jestem bardzo zadowolona. W ubiegły poniedziałek wieczorem zamówiłam z Ebay, we wtorek rano dostałam maila, że przyjęli do realizacji, w środę wysłali, dziś dostałam przesyłkę. Tempo i jakość informacji znakomita. Polecam. Odpowiedz Link
solidna Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 15.05.08, 23:20 ja rowniez polecam te firme na ebaju signed for 5 funciakow w sklepie on line 7.50 blyskawiczna przesylka do pl- wlasciwie 2,5 dnia ;-) teraz czekam na 3 paczke od nich, tym razem zwykla i mam nadzieje, ze po drodze nie zaginie, potwierdzam, ze przesylki sa w kolorowych woreczkach foliowych, wiec latwo wyczuc, co w srodku na zwrot jest zdaje sie 14 dni Odpowiedz Link
jud.yta Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 16.05.08, 08:51 No to moja przesyłka może dzisiaj będzie, albo w poniedziałek. Najgorszy jest czas oczekiwania, bo człek się boi, że jeszcze gdzieś nasz staniczek zginie :(. Odpowiedz Link
zarin Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 16.05.08, 21:29 Błyskawiczna dostawa - zamówienie składane w nocy z poniedziałku na wtorek dzisiaj (piątek) jest już u mnie. Tylko, jak kilka osób już zwróciło uwagę, wysyłają w niezbyt bezpiecznych woreczkach foliowych. Nie mając zazwyczaj problemów z kradzieżami na poczcie, zaryzykowałam przesyłkę nierejestrowaną i wszystko było w porządku. Ogólnie przy uwzględnieniu darmowej przesyłki baardzo korzystnie wypadają u nich ceny. Aha, zamawiałam w normalnym sklepie, nie na ebayu. Nie wiem, jak wygląda sprawa wymiany i zwrotu (niepokojąca jest ta informacja, że każą sobie płacić za wymianę - odbijają sobie w ten sposób "darmową" przesyłkę?), ale wygląda na to, że zwrot będę przerabiać, więc wtedy napiszę. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 16.05.08, 22:03 Ja też zamówiłam w poniedziałek, we wtorek wysłali, ale do mnie jeszcze przesyłka nie dotarła :( Mam nadzieję, że dojdzie. Napisz jak będziesz wiedziała, jak jest ze zwrotem. A nie można im odesłać i zamówić jeszcze raz inny rozmiar? czy to wtedy też jest wymiana? Odpowiedz Link
jud.yta Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 19.05.08, 21:02 Odpowiadam sama sobie, ale może komuś się przyda :))). Czas na odesłanie to 14 dni chyba, że są jakieś święta np. Bożenarodzenie to 28. Odesłanie wogóle albo wymiana kosztuje Ł1,95, czyli obojętnie czy się zwraca czy wymienia to potrącają 1,95Ł. Odpowiedz Link
didulina Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 21.05.08, 16:21 To znaczy, że drugi raz ściągną należność z karty?! Odpowiedz Link
zarin Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 23.05.08, 00:16 Pewnie zwrócą tylko część. Bez sensu. Swoją drogą czy to w ogóle legalne? Ja jednak nie będę zwracać, więc się nie podzielę doświadczeniem. Odpowiedz Link
vasco83 Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 26.05.08, 20:07 Polecam ten sklep. Zamówienie złożone w środę po południu, dzisiaj rano (poniedziałek) paczka była już u mnie. A największe pozytywne zaskoczenie- darmowa przesyłka SIGNED FOR! I ceny bardzo przystępne. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 26.05.08, 20:58 Sklep ok, ale wyszukiwarka rozmiarów na ich głównej stronie niekompletna, brakuje akurat mojego rozmiaru 28G :( Odpowiedz Link
primavera12 Re: a jak z rozmiarami? 26.05.08, 21:13 tzn. zamawiacie w tym rozmiarze, który nosicie czy korzystacie z ich kalkulatora? pzdr. Odpowiedz Link
jud.yta Re: a jak z rozmiarami? 26.05.08, 22:39 primavera12 napisała: > tzn. zamawiacie w tym rozmiarze, który nosicie czy korzystacie z ich > kalkulatora? > > pzdr. Ja zamówiłam rozmiar, taki jaki noszę, tzn. zaczęłam nosić, chyba nie ma co się sugerować ich kalkulatorami, przecież np. Fiesta Panache 28G (którą zresztą zamówiłam od nich) jest taka sama u nich i np. na Brastopie, a kalkulatory inne :) Odpowiedz Link
joana.mz wyszukiwarka 11.06.08, 20:41 czy ktoś mi może wytłumaczyć jak działa ich wyszukiwarka?? Wpisuję swój romiar a pokazują się staniki, które nie są dostępne w tym rozmiarze. Odpowiedz Link
kaemka Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 04.07.08, 21:00 Zamówiłam u nich na ebay'u. Za dwa staniki policzyli mi za przesyłkę 3,9Ł i jak się okazało przy odbiorze było to "signed for" (a nawet ich o to nie prosiłam). W środę rano dostałam maila,że wysłali, a w piątek przesyłka była u mnie. Na każdym etapie informują o postępie w zamówieniu, także bardzo polecam. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 05.07.08, 13:27 Ja też kupiłam u nich na ebayu 2 staniki, ale mnie chyba trochę policzyli, bo za Signed For zapłaciłam 8,70 Ł, pytałam się wcześniej i napisali mi, że dodatko 3Ł, a potem wyszło prawie 5 Ł więcej, no ale staniki doszły i ogólnie ok. Odpowiedz Link
heidowata Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 05.07.08, 14:50 Mają ode mnie duży minus za wyszukiwarkę - pokazuje staniki, które są produkowane w moim rozmiarze, ale nie są już dostępne. No i kalkulator rozmiarów - niezawodny jak panie z Triumpha, wyliczył mi 75B. Odpowiedz Link
magda.filipowska Darmowa przesyłka - to jest to! :) 05.07.08, 14:54 Kupilam u nich dwa razy :) + przesyłka za darmo + tanio (ja akurat kupowałam Panache Tango) + przesyłka może nie tak szybka jak na Brastop, ale i tak w miarę szybko - 6 i 7 dni o ile mnie pamieć nie myli. Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń, a że mają fajne oferty, to polecam :) Jedynym minusem jest fakt, że coś im nie działa wyszukiwarka wg rozmiaru :/ Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 05.07.08, 22:36 a czy ktoś ich prosił o "signed for"? jaki był koszt? wysyłają w ogóle tak? czy może fedexem za 20 funtów? Odpowiedz Link
szprota Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 09.07.08, 13:27 www.naturalfigures.co.uk/conditions.php?osCsid=953c73f060ce14df6a7283ee2acfe3d2#tc15 Recorded Delivery Royal Mail International Signed For (signature required) Rest of World £7.50 5-10 working days. Available Worldwide fedexa się nie dopatrzyłam. Odpowiedz Link
bouillabaisse mają plusa! 13.07.08, 00:17 Polecam! Zamówiłam 2 gossardy, które neistety zagineły gdzieś w otchłanich, którejś z poczt, osoba ze sklepu była ze mną w kontakcie od momentu kiedy zaczełam się martwić aż do całkowitej refundacji (mimo, że nie maiłam signed for). Bardzo miły kontakt, polecam! Odpowiedz Link
katazynaa Re: Sklep internt. NATURALFIGURES 30.07.08, 11:21 Ja zamówiłam od nich z ebaya kostium Panache Bohemia bikini. Jestem bardzo zadowolona! Wysłali "signed for", mimo że ich nie prosiłam i paczka przyszła 3 dni po mailu, że już wysłali :) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste OT - Panache Bohemia 01.10.08, 14:07 Katazynaa, a mogłabyś opisać Bohemię? czy miski w normie, jaki obwód, czy szerokie fiszbiny jak w Tangu, czy boku obwodu wysokie, czy bardzo zabudowany? Może mogłabyś wysłać zdjęcie do galerii? parę osób pytało na forum o ten strój, ale nigdzie nie ma żadnej opinii ani zdjęcia prawdziwego. Odpowiedz Link