chrumpsowa 22.01.08, 23:08 i postulat jednoczesnie. Proponuje, by do linkowni dodac blog Katinkovej. Blog dla mniej biusciastych :). Swietny do "nawracania" tych, ktore uwazaja, ze maja 75A. Blog tu: b75.blox.pl/html/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turzyca Re: Propozycja 22.01.08, 23:14 To ja bede szalec dalej :) Lobby stalo sie miejscem, gdzie obowiazuje zasada, ze kazda kobieta jest biusciasta. Czy "podpowiedz dla wyszukiwarek" jest wciaz aktualna? Odpowiedz Link
chrumpsowa Re: Propozycja 22.01.08, 23:19 No kazda, kazda, ale niektore o tym nie wiedza ;). Dokladnie o te dziewczyny, ktore sa przekonane, ze sa skazane na gabczase puszapy 75A mi chodzi :))))))))). Turzyca czyli jestes za umieszczeniem w linkowni czy przeciw? Chyba sobie od razu zapisze w ulubionych, bo jak nie umiescicie to bede potem sto lat szukala tego bloga, a fajny jest :))) Odpowiedz Link
turzyca Re: Propozycja 22.01.08, 23:32 Ja jestem za kazda sensowna probiusciasta inicjatywa. I oczywiscie za umieszczeniem linkow w linkowni. A zeby zrobic miejsce sugeruje wywalenie "podpowiedzi dla wyszukiwarek" i zmiane nazwy watku rozmiarowego na "jaki powinnam nosic rozmiar stanika". Chyba ostatnimi czasy mam nastroj z lekka rewolucyjny... Odpowiedz Link
kontrreformacja Re: Propozycja 22.01.08, 23:39 Lobby stalo sie miejscem, gdzie obowiazuje zasada, ze kazda kobieta jest biusciasta. Czy "podpowiedz dla wyszukiwarek" jest wciaz aktualna? Ja tutaj od niedawna zaglądam, ale już dokonałam stanikowej rewolucji z 80 B na 70 F, czy nawet 65 G. I powiem tak: zanim wczytałam się i zgłosiłam do ustalenia rozmiaru, zaglądałam na forum ze 2 czy 3 razy i stwierdzałam, że to nie miejsce dla mnie, bo ja nie mam dużego biustu i że generalnie problem dopasowywania stanika mnie nie dotyczy. Te podpowiedzi duży biust, dużym biuście itd chyba nie mają sensu. Wolałabym raczej zadbany biust, ładny biust, mały duzy średni. Odpowiedz Link
abere8 Re: Propozycja 23.01.08, 01:14 Ja tak samo - na forum trafilam pare razy juz duzo wczesniej, ale zawsze stwierdzalam, ze to takie dosc niszowe jest, bo kto to slyszal, zeby nie moc znalezc stanika w swoim rozmiarze w normalnym sklepie. Przeciez wybor jest taaaki duzy :-) I po cichu sie cieszylam, ze "mam" to standartowe 75B czy C :-) Ale sie ciesze, ze jednak zdecydowalam sie wczytac w to glebiej :-) I z tego co pamietam, to stalo sie to po Waszych komentarzach pod jakims artykulem, zdaje sie, ze tym w Wysokich Obcasach. Tak wiec warto komentowac takie glupoty, bo dobre rzeczy z tego wynikaja. Nawrocona na 65E-60FF :-) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Propozycja 23.01.08, 08:48 Dokładnie tak, moja znajoma, której podesłałam linka do Stanikomanii oraz Lobby, odpisała, ze ona ma mały biust więc jej to nie dotyczy... Odpowiedz Link
maheda Tak, podpowiedź jest aktualna. 23.01.08, 08:40 Małobiuściaste będą miały pewnie wskazania wyszukiwarki prowadzące do bloga Katinkovej :-))))))) To forum powstało dla biuściastych - z dużym biustem. Nękanych pseudowspółczującym wzrokiem sprzedawczyń w sklepach z bielizną p.t. "no na TAKI biust, to TYLKO 100E". Kropka. Odpowiedz Link
chaje_shukarije Re: Jestem ZA! n/t 22.01.08, 23:50 a to się odezwały małobiuściaste ;) ale ja też jestem bardzo za, bo ten blog to podstawowa oręż w ręku biuściastej egzorcystki wypędzającej z koleżanek demony 75A ;) Odpowiedz Link
mig_usia jestem za n/t 23.01.08, 00:13 jak najbardziej...te pseudomalobiusciaste ktore tam zajrza beda mialy porownanie i stwierdza ze moze nie sa az tak malobiusciaste - a to juz 1-wszy krok do mierzenia sie i doboru wlasciwego rozmiaru:) a co najwazniejsze - to tez swietny blog:) Odpowiedz Link
mauzonka też za, ale jednak... 23.01.08, 00:24 zostawiłabym wskazanie na "duży biust" dla takich nieboraków jak ja kiedyś, które uważają, że mają największe cycki świata, których nigdzie indziej w naturze nie zaobserwowano. Dla mnie napis "duży biust" to było wybawienie: "łał, duże biusty jednak istnieją!". Dlatego jestem za uniwersalizacją opisu Lobby, ale niepomijaniem wyrażenia "duży biust". Odpowiedz Link
maith Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu dużych 23.01.08, 00:27 Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu dużych biustów. Każda dziewczyna z mniejszym biustem, która tu do nas wejdzie, ma szansę wyleczyć się ze stereotypowego myślenia o biuściastych. Nie ma nic złego w tym, że to miejsce zostało stworzone przez kobiety z dużym i naprawdę dużym biustem i z myślą o takich właśnie kobietach. To że jesteśmy pomocne i gościnne, a zatem wszystkie kobiety są tu mile widziane i mogą się u nas zadomowić, nie jest moim zdaniem powodem do drastycznej zmiany forum. Odpowiedz Link
turzyca Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 00:31 A gdyby zrobic "duzy biust, maly biust, zadbany biust"? Odpowiedz Link
maith Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 00:38 To by była zmiana sensu forum. Jestem za forum gościnnym, bardzo gościnnym, ze specjalnymi informacjami dla osób z małym biustem, ale nie za zmianą na forum ogólne. Odpowiedz Link
turzyca Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 00:47 Dobijam miseczki H, wiec jakby na to nie patrzec nawet jesli jest to tylko 65H mieszcze sie w kategorii "duzy biust". Ale pamietam ze weszlam na forum probujac uniknac pisania kolejnego rozdzialu magisterki i zostalam "prawem kaduka". Akurat mialam buntowniczy nastroj. Kilka razy wczesniej nie mialam i po przeczytaniu naglowka rezygnowalam. Bo ja swojego biustu jako duzy nie odbieralam i wciaz nie odbieram. I mysle, ze ten naglowek moze zrazac sporo osob noszacych 80B, ktore powinno byc wlasnie np 65H. Moze "nie tylko duzy biust"? Odpowiedz Link
maith Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 01:08 To pomyśl, jak czują się dziewczyny noszące "duże F", trafiające WSZĘDZIE w internecie na definicje, że duży biust, to "miseczka D", a reszta to jakieś mutanty. One boją się odezwać gdziekolwiek, a w szczególności na forum o biustach, bez zaznaczenia, że jest bezpośrednio dla nich. Pamiętaj, że to nie jest tylko miejsce doboru staników. Dziewczyny mogą tu też się wyżalać z typowo biuściastych (dużobiuściastych) problemów. To forum pełni dla nas także funkcję terapeutyczną. Czemu karać dziewczyny z dużym biustem za to, że nie zamykają się w swoim gronie, nie wyśmiewają z tych z małym i pomagają innym kobietom w doborze rozmiaru? Dla wielu z nas to było także nasze miejsce w sieci. Byłoby źle, gdyby to się zmieniło. Odpowiedz Link
turzyca Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 01:19 Przeczytaj spis bez pierwszej linijki. Jakie masz wrazenie? Czy jako biusciasta bylabys sklonna tu zostac? A poza tym chcialam zwrocic uwage na to, ze samo forum sie zmienilo. Miedzy innymi zmienila sie nieco definicja slowa biusciasta. Wrzuc w wyszukiwarke "65". W roku 2005 wychodza 4 (slownie: cztery) wyniki. W roku 2007/08 wychodzi ponad 2000 (slownie: dwa tysiace) wynikow. I ja bym chciala przeformulowac naglowek tak, by nadal pozostal przyjazny dla wielkobiusciastych, a nie byl zrazajacy dla tych, ktore biusciaste jeszcze sie nie czuja. Dla tych wszystkich 85B po ewolucji (z 75B->80B->85B). Odpowiedz Link
maith Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 01:26 O widzisz, już się zaczynają pojawiać takie określenia jak "wielkobiuściaste"... Jestem za gościnnością, nie za bezdomnością. I nie chodzi o to, czy bym tu została, tylko czy w ogóle bym tu trafiła. Odpowiedz Link
turzyca Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 01:43 Maith no chyba Cie ugryze! ;) Tak z ciekawosci - w jaki sposob tu trafilas? Przez google'a? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 02:13 Nie gryź Maith, bo i mnie będzie trzeba pogryźć ;) - zgadzam się z nią w zupełności. Odpowiedz Link
turzyca Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 13:14 Ja chcialam ugryzc maith, ktora noszac te sama miseczke (przy roznym obwodzie) stawia sie po drugiej stronie barykady. I tyle. Bo wiem, ze zadna z nas nie trafila tu google'ujac slowa "duzy biust" i nasza podpowiedz dla wyszukiwarek nie spelnia funkcji podpowiedzi. Podoba mi sie pomysl gdzies nizej z odwolaniem sie do biustonoszy. A co do "grupy docelowej forum": czy sama nazwa nie jest juz podkresleniem do kogo sie zwracamy? Odpowiedz Link
turzyca Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 14:41 errata... :( mialo byc "stawia mnie po drugiej stronie barykady" a co byscie powiedzialy na "jak ubrac i dobrze ostanikowac dowolnie duzy biust"? lub "jak znalezc dobry stanik na dowolnie duzy biust"? lub "jak sobie radzic z dowolnie duzym biustem"? Podkreslamy duzosc biustu, ale nie zamykamy sie? Odpowiedz Link
ganbaja Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 14:47 Zawsze będzie po oczach waliło "duży" i małobiuściasta zrezygnuje. Lepiej "Jak właściwie i pięknie ubrać kobiecy biust"? Jak poczytałam co przechodzą kobiety z małymi biuścikami to niczym się to tak naprawdę nie różni od tego co czułam ja, biuściasta D+ Niska samoocena, krytyka otoczenia i marzenia o operacji. Lobby działa jak odtrutka bez względu czy biust jest duży czy mały. Odpowiedz Link
joankb Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 14:51 Dobrze, że w swoim czasie nie miałam kasy... Albo raczej chciałam ją mieć na co innego. Wtedy lobby nie było i pewnie nikt by mi nie wytłumaczył. Ale "kompleksik" mam nadal :(( Odpowiedz Link
maith Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 17:08 Nie może być "kobiecy". 90% małobiuściastych kobiet uzna, że to uwaga w stylu kobiecy=duży. Natomiast może warto wrzucić na górze informacje o akcji doboru biustonoszy, którą kierujemy do wszystkich. Odpowiedz Link
maith Turzyco, prawda jest taka 23.01.08, 17:12 Turzyco, prawda jest taka, że trafiłam tu po kilku godzinach rozpaczliwego szukania w googlu czegokolwiek "na duży biust", co by nie przypominało Doreen Triumpha, nie kończyło się na E (tak wtedy większość sklepów określała duże biusty - miseczka C-E). Po tym jak sklepikarstwo stacjonarne wytłumaczyło mi dobitnie, że z taaakim rozmiarem (wtedy 75F) to jestem mutantem i powinnam być wdzięczna, że produkują chociaż te kilka babciowych propozycji. Nawet nie wiesz, jakie to było cudowne uczucie, kiedy wreszcie znalazłam się "u siebie" w miejscu, gdzie mój rozmiar jest ledwie średni. A znalezienie lobby nie było łatwe, bo lobby było wtedy bardzo słabo indeksowane. Tutaj nigdy nie było i nie będzie barykad. Dyskusji duże kontra małe zakazałyśmy na samym początku, bo byłyby sprzeczne z naszym przyjaznym nastawieniem do świata. Nie zamknęłyśmy się we własnym gronie, a po zorientowaniu się, że nasz dobór biustonoszy pasuje do wszystkich zaczęłyśmy dzielić się wiedzą. Ale to nie znaczy, że terapeutyczne dla nas forum powinno zniknąć i ustąpić miejsca forum ogólnemu. Odpowiedz Link
aska01 Re: Turzyco, prawda jest taka 23.01.08, 20:42 Maith, ja sie pod Toba podpisze, bo co prawda nie szukalam akurat stanikow (80C to taki ogolnodostepny rozmiar byl), ale gdyby nie informacja, ze to miejsce dla bisciastych, to bym sie nie odezwala. Tu nie chodzi tylko o dobrze dobrany stanik, ale te wszystkie dodatkowe drobne problemy, ktore tutaj sa swietnie znane i rozumiane. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
the_mariska Z ciekawości przejrzałam pierwsze 50 stron google 23.01.08, 19:53 po wpisaniu hasła "duży biust". Lobby nie pojawiło się ani razu, Stanikomania gdzieś dopiero na 14 stronie, z to wcześniej cała masa artykułów n/t że mały biust jest lepszy niż duży, a duży to najlepiej amputować, bo tylko przeszkadza. Aż trudno uwierzyć, że ktokolwiek mógłby trafić tu dzięki wyszukiwarce... Odpowiedz Link
maith Re: Z ciekawości przejrzałam pierwsze 50 stron go 23.01.08, 20:15 Ja trafiłam, ale po dłuuugim szukaniu. Dlatego już od jakiegoś czasu postuluję, żeby ten "duży biust" spróbować jakoś lepiej zindeksować. Np. w zdaniu, które nie wygląda od razu jak stworzone dla wyszukiwarek. Odpowiedz Link
maith Re: Z ciekawości przejrzałam pierwsze 50 stron go 23.01.08, 20:28 Może coś w rodzaju: "Masz DUŻY BIUST? Trafiłaś na forum kobiet z dużym biustem :)" A że poniżej jest hasło MAŁY BIUST, więc dziewczyny małobiuściaste też nie powinny się wystraszyć. Szczególnie, że kobiety z małym biustem trafiają do nas głównie z własnych for, już poinformowane, do kogo idą. Wiem, że zanim tu nie trafiłam, szukałam czegoś dla siebie po haśle "duży biust" wiele razy. Staników, ubrań... I wiem, że gdyby nie kolosalny dół, to nie doszłabym do strony pewnie stoktórejś, gdzie wtedy było lobby. Odpowiedz Link
butters77 Re: Z ciekawości przejrzałam pierwsze 50 stron go 23.01.08, 21:27 maith napisała: > :)" A że poniżej jest hasło MAŁY BIUST, więc dziewczyny małobiuściaste też nie > powinny się wystraszyć. Maith, właśnie po to wpisałam to w ten sposób - pod spodem kryje się odpowiedni wpis z bloga Katinkovej:) Co do lepszego zdania "wyszukiwarkowego" - jestem otwarta na wszelkie sugestie, bo sama nie wiem, jak takie zdanie (żeby było skuteczne) powinno wyglądać. Same wyrażenia "duży biust - dużego biustu" itp. pojawiły się w opisie forum stosunkowo niedawno - kiedy zorientowałyśmy się, że przez określenie "biuściaste", "biuściastych" raczej nikt do nas nie trafi (bo nikt takich słów w wyszukiwarkę nie wpisuje). Odpowiedz Link
szarsz wiedza tajemna ;) 23.01.08, 22:24 1. wyszukiwarki najlepiej zindeksują, jeśli "duży biust" pojawi się w adresie. Ponieważ nie mamy wpływu na adres patrz punkt 2. 2. wysoko stoją też słowa w tytule (te na samej górze, na niebieskim pasku (w IE). Rozumiem, że tytuł jest nadawany automatycznie, więc "duży biust" musiałby się znaleźć w nazwie forum... 3. dobrze, jeśli linki do forum nazywają się duży biust. Na przykład Kasica, Besame, Katinkova mogłyby zlinkować w swoich blogach forum, _nazywając_ linki: duży biust. 4. Reszta trików, które znam, wymaga dostępu do źródeł strony. Jak rozumiem, to niemożliwe Odpowiedz Link
szarsz Re: wiedza tajemna ;) 23.01.08, 22:26 aha, potem trzeba cierpliwie czekać. ratingi nie poprawią się z nia na dzień :( Odpowiedz Link
the_mariska Nie jest aż tak źle... 24.01.08, 00:08 Przecież forum ma założony alias biusciaste.prv.pl (o ile się nie mylę). Prv.pl pozwala na edytowanie słów kluczowych i znaczników meta do woli, więc można podlinkowywać wcześniej ten alternatywny adres, to roboty będą "czytać" te słowa kluczowe i uwzględniać je w rankingach. Zauważyłam, że adresy duzy-biust.prv.pl i duzybiust.pl też są już podlinkowane (jeden pod wątek Jak dobierać stanik, drugi pod blog besame), więc też można to wykorzystać i odpowiednio pododawać znaczniki (oczywiście może to tylko osoba, która założyła ten alias w serwisie prv.pl). I jeszcze jedna sprawa - katalogi. W im większej ilości katalogów nasze forum się pojawi, i im więcej stron nas podlinkuje, to znowu tym więcej ścieżek dla robotów do odwiedzenia, i znowu wyższa pozycja w wyszukiwarkach. Każdy duży szanujący się serwis posiada swój katalog stron, którego co prawda mało kto przegląda, ale dla robotów Googla to raj na ziemi. Tam linki może dodawać każdy, więc obiecuję trochę nad tym dzisiaj posiedzieć ;) I głowa do góry ;) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Z ciekawości przejrzałam pierwsze 50 stron go 23.01.08, 20:41 Na pozycjonowaniu się nie znam, choć czytałam kilka artykułów na ten temat. Z jednego z nich: "na pozycję strony wpływ mają: częstotliwość, gęstość i pozycjonowanie słów kluczowych - ilość powtórzeń danego słowa powinna być optymalna; nie powinno się przekraczać 6% zawartości słów kluczowych w całej treści; słowa kluczowe powinny się znajdować w różnych częściach strony, zarówno na samym początku, na samym końcu, jak i na całej stronie;" Może na lobby jest więcej niż 6%? Odpowiedz Link
szarsz racja 23.01.08, 22:31 A jeśli booty uznają, że ktoś próbuje je oszukać, strona w indeksach leeeeeeci w dół. Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: racja 23.01.08, 22:52 i to może być problem lobby. Pocieszające jest, że po wpisaniu "staniki na duży biust" lobby jest już wysoko :) Odpowiedz Link
bathilda Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 08:11 A może po prostu że to Forum dla dziewczyn z biustem D+. W końcu nawet 60-tek nie przesadzamy na A :) Odpowiedz Link
abere8 Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 08:21 bathilda napisała: > A może po prostu że to Forum dla dziewczyn z biustem D+. W końcu nawet 60-tek > nie przesadzamy na A :) Ale widzisz, to, ze moj biust jest D+ to ja dopiero odkrylam dzieki forum, bo wczesniej mialam biust B-C :-))) Odpowiedz Link
maheda No nie wiem, czy nie przesadzamy... 23.01.08, 08:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74161976&a=74722342 i poniższe... Odpowiedz Link
turzyca Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 01:30 Swoja droga nie tylko nam zmienila sie definicja biusciastej: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=dolcevita&nr=2& Zwroccie uwage na dostepna rozmiarowke (a to juz powyprzedazowa) "stanika zabudowanego bialego". Dla porownania orient express: www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=orientexpress& Ciekawe :D Odpowiedz Link
ganbaja Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 08:55 A może zamiast słowa biust użyć warto słowa biustonosz? "Małe i duże biustonosze" ? Może w tym kierunku warto pójść? Małych szukają nie nawrócone 70A a dużych biedne biuściaste wpychane w 90D. I dzięki takiemu tytułowi każdy może tu trafić. Odpowiedz Link
szarsz Nie wyrzucajcie dużych biustów! pls! 23.01.08, 09:26 Jeśli to miejsce powstało jako remedium na lata kompleksów, ciągłych nieszczęść bieliźnianych, ciuchowych i w ogóle... dla takich bidul jak ja, przekonanych o swojej nienormalności, to doskonale spełnia swoją rolę. Dziewczyny, ja nigdy w życiu nie zapomnę ulgi, jaką poczułam, gdy przeczytałam opis forum! Nie wiem, czy te mniej biuściaste też przeżywają takie dramaty, bo nigdy nie byłam na ich miejscu. Wiem, że bycie biuściastą, źle ostanikowaną, źle ubraną to nieszczęście. Z którego forum, w takiej formie, w jakiej jest, mnie wyleczyło. Odpowiedz Link
aadrianka Re: Nie wyrzucajcie dużych biustów! pls! 23.01.08, 09:29 Podpisuję się rękoma, nogami i piersiami pod każdym słowem szarsz:) Odpowiedz Link
joankb Re: Nie wyrzucajcie dużych biustów! pls! 23.01.08, 09:41 Tak, przeżywają podobne dramaty. Wieki całe przekonana byłam o swojej nienormalności, ułomności, obrzydliwości. Bo kobiety mają biust, mają biust, mają biust. Bo na wypryski to jest maść. Bo nie wiadomo czy będę mogła mieć dziecko - bo może ten malutki biust to oznaka jakichś zaburzeń. Nieszczęście "bezbieliźniane" - bo po co? Żadnej bluzki ładniejszej, żadnej kiecki, Workowate koszule - tyle było dla mnie. I jeszcze się nie wyleczyłam.. Ale szarsz ma rację - to forum jest dla dziewczyn mających duży biust. Mamy tu swój kącik, dziewczyny nam doradzą, ale nie po to forum zakładały. Ja tu trafiłam drogą dedukcji. Wiedziałam, że kobietki z dużym biustem mają mały wybór staników - widać to w sklepach. No to założyłam, że coś o stanikach muszą pisać. Odpowiedz Link
miotlica Re: Nie wyrzucajcie dużych biustów! pls! 23.01.08, 09:43 joankb napisała: > Ale szarsz ma rację - to forum jest dla dziewczyn mających duży biust. Mamy tu > swój kącik, dziewczyny nam doradzą, ale nie po to forum zakładały. Uważam, że to bardzo mądra wypowiedź:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
szarsz Re: Nie wyrzucajcie dużych biustów! pls! 23.01.08, 11:21 joankb napisała: > Bo nie wiadomo czy będę mogła mieć > dziecko - bo może ten malutki biust to oznaka jakichś zaburzeń. oj... Tu raczej nie ma reguły. Ja się o pierwsze dziecko starałam półtora roku... Teraz staram się o drugie, na razie z miernym skutkiem. A mam szerokie biodra i duży biust, czy to nie tak przedstawiają płodne kobiety? :D Odpowiedz Link
joankb Re: Nie wyrzucajcie dużych biustów! pls! 23.01.08, 13:52 Mnie też nie szło jak z płatka.. Nie ma się o co sprzeczać chyba. Każdy swoje przeszedł, każdy ma są sobą swój stres, swoje poczucie, że nie spełnia jakiejś idiotycznej normy. Ja tak miałam. Pomalutku z tego wychodzę... pomalutku. Odpowiedz Link
maith Re: Nie wyrzucajcie dużych biustów! pls! 23.01.08, 17:22 joankb napisała: > Ale szarsz ma rację - to forum jest dla dziewczyn mających duży > biust. Mamy tu swój kącik, dziewczyny nam doradzą, ale nie po to > forum zakładały. Dziękuję :) Odpowiedz Link
miotlica Re: Jestem za blogiem, ale przeciw wyrzucaniu duż 23.01.08, 09:41 Ja tylko chcę wyrazić całkowite i zupełne poparcie dla Maith - zgadzam się co do kropki z tym, co piszesz. Ja tu trafiłam, bo czułam, że coś jest nie tak albo ze stanikami, które kupowałam, albo z moim biustem - i szybko sie dowiedziałam, że ze stanikami:) Nie zmieniajmy formuły forum! Odpowiedz Link
butters77 Dodanie linka do bloga to bardzo dobry pomysł 23.01.08, 09:41 i zaraz to uczynię:) - jednak "podpowiedź dla wyszukiwarek" zostanie. Jestem jak najbardziej otwarta na wszystkie osoby zaglądające na forum - i, jak wiecie, KAŻDEJ dziewczynie staramy się doradzić - ale jednak forum powstało głównie z myślą o babkach, które uważają, że mają TAK DUŻY BIUST, ŻE nie znajdą niczego ładnego w swoim rozmiarze. Co ja mówię - ładnego - w ogole NICZEGO. Chodzi dokładnie o to, co napisała Maheda (i Maith, i Mauzonka:) - i o to, co powtarzamy tu jak mantrę: chcemy pomóc kobietom uwierzyć, że to nie z ich biustem jest coś nie tak (nie jest "przerośnięty" czy "nienormalny"), tylko z asortymentem sklepów. Oczywiście, jeśli zajrzy tu kobietka drobnobiuściasta, zawsze spróbujemy jej doradzić - ale jakoś profilować się trzeba. Obawiam się bowiem, że gdybyśmy przemianowały forum na jakieś "problemy ogólnostanikowe", to większość kobiet i tak uznałaby, że ich to nie dotyczy. Podobnie - "jak dobrać biustonosz" - kto zainteresuje się takim forum, skoro każda już jakiś rozmiar nosi (75B)? Słowem - zwracamy się głównie do biuściastych, ale ktokolwiek poświęci trochę uwagi choćby na prześledzenie spisu treści, znajdzie tu coś dla siebie:) Odpowiedz Link
ankh_morkpork A może 2 wersje podpowiedzi dla wyszukiwarek? :-) 23.01.08, 16:10 Skoro niektóre dziewczyny wchodząc na forum i widząc "duży biust" myślą "to nie dla mnie, ja mam 75A", to może zrobić rozszerzoną wersję podpowiedzi dla wyszukiwarek? duży biust - mały biust - dużego biustu - małego biustu - dużym biustem - małym biustem - BIUŚCIASTE (podpowiedzi dla wyszukiwarek;) Odpowiedz Link
bathilda Re: Propozycja 23.01.08, 16:44 A właściwie czy nie wystarczyłoby przenieść tych propozycji dla wyszukiwarek ciut niżej? Np. pod FAQ? Wtedy na dzień dobry nowa dziewczyna przeczyta dramat o szukaniu stanika, FAQ, jeśli trzeba to trafi na bloga Katinkovej a potem dostanie podpowiedzi. Zawsze mnie zastanawiało dlaczego te podpowiedzi są najważniejsze w całym wstępniaku i wyskoczyły na prowadzenie. Odpowiedz Link
sylwiastka od małobiuściastej 23.01.08, 17:22 Moim zdaniem forum nie powinno zmieniać swojej formuły. Zostało założone przez biuściaste i dla biuściastych. Po pewnym czasie pojawiła się kategoria małobiuściastych, ale my jestesmy tu goscinnie. Poza tym biuściastośc to, jak głosicie stan umyslu, a nie tylko fizyczność. W necie każdy powinien znaleźć miejsce dla siebie a to jest przystań biuściatych (nigdy nie wielkobiuściastych), bo wy jesteście w standardzie forumowym a np ja poniżej biustowej średniej :) Istnieją fora i blogi dla dziewczyn o malych biustach, na niektórych mozna znależć linki do Lobby i Stanikomanii i tak zachecone dziewczyny tu trafią jeśli zechcą. Nie można nikogo na siłe przekonywać i wyszystkich biustów świata odpowiednio ostanikować. Lobby Biuściastych jak sama nazwa wskazuje powinno przede wszystkim dbać o sprawy tych kobiet, które maja trudności z dobraniem i znalezieniem dla siebie odpowiedniej bielizny. Jak podkreślam czuję sie tu gościem, aż mile widzianym jak sadze, dlatego postanowiłam wyrazić swoje zdanie w forumowej sprawie. Odpowiedz Link