tfu.tfu Re: Wątek radosny :D 29.10.08, 22:33 ha! mój pierwszy sukces :D koleżanka była w rozmairowym jakiś czas temu, a dziś - tadaaaammm - zakupiła w staniki w dobrym rozmiarze! jestem przeszczęśliwa! :D Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Białe tango 30.10.08, 19:43 Poszłam do Milli po czarne tango plunge. Wyszłam z białym ale leży idealnie. Biust mi chyba zmigrwał bo to 32G Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Wątek radosny :D 30.10.08, 19:46 aaaaaach! przyszła przesyłka z brastopu. zobaczyłam ten namiot i zwątpiłam ;) ale potem założyłam, powygarniałam i wniosek jest następujący: polubię się z inferno coral ;) a jak mnie mój prawiemąż zobaczy, to mu już nigdy w życiu nie będzie szkoda kasy na staniki dla mnie :P :D (dodam, że z gaciami i przesyłką kosztowało mnie wszystko poniżej 18Ł ;) rany! jaka jestem zachwycona! ;)) Odpowiedz Link
tfu.tfu mam aragona!! 12.11.08, 15:42 diabeł mnie podkusił ;) wlazłam do debenhams i łażę po bieliźniaku, łażę i patrzę na wieszaki i widzę maskaradki do 10Ł każda ;) no i mam ;) za 8,40 ;) :D Dziewczęta, jesli macie mozliwość, to na nową kolekcje jest teraz -20%, a na wyprzedaży przebrane mocno, ale warto spróbować! (matko, jakie ja mam piękne cycki w tym aragonie :D) Odpowiedz Link
madziaq Re: Wątek radosny :D 31.10.08, 12:44 A ja się cieszę z dwóch rzeczy :) Może nie kupiłam jeszcze stanika idealnie pasującego, ale mam pierwszy W OGÓLE PASUJĄCY, a drugi jest w drodze. Nie pakuję się już w osławione 75B Jest mi o niebo wygodniej i lepiej wyglądam, to raz. A po drugie, zaczęłam marudzić dwóm przyjaciółkom, szczególnie jednej, która jest chudziutka jak połowa mnie i mówi, że ona nosi rozmiar 80B, czyli obwód jeszcze wiekszy od tego, który na mnie jest za luźny... To chyba jej ten stanik powiewał niczym flaga... No ale zmierzyła się i - niespodzianka - wyszło niecałe 70 zamiast 80 :D I kombinuje teraz nad stanikiem w odpowiednim rozmiarze, więc pewnie niedługo wpadnie do Was po radę :) Odpowiedz Link
allodium Re: Wątek radosny :D 06.11.08, 11:42 Właśnie przyszedł mój pierwszy stanik w dobrym rozmiarze. Urokliwa czarna Panache frilly clarissa, 36G. Jestem przeszczęśliwa, bo pasuje :) Nie mam bułek (szok), nic się nie wylewa górą (jeszcze większy szok), mam piersi tam, gdzie ich miejsce, nie leżą mi na brzuchu! Obwód wydaje mi się ciasny, mam nadzieję, że jak się rozciagnie i będę przepinać na kolejne haftki nie będzie źle. Bałam się, że miska będzie mała, bo mówiłyście, że ten model tak ma, ale jest naprawdę idealna. Fiszbiny szerokie,celują prawie w środek pachy :D Nie napiszę, że to ideał, bo pewnie mogło być lepiej, ale dawno się tak nie czułam w staniku. Już myślę o kolejnym panache'u :D Dzięki dziewczyny, to dzięki lobby wiem, jaki stanik mam nosić. Buuuźka :) Odpowiedz Link
urkye Wygrałam!!!!!!!!! 14.11.08, 22:00 Wchodzę dziś na stronę konkursu Piersi w Poznaniu piersiwpoznaniu.net/ a tu-wyniki!!! I wygrałam w mojej kategorii!!!! Jestem prze-szczęśliwa :DDDD Ale fajnie sialalalala :DDD Odpowiedz Link
urkye Re: Wygrałam!!!!!!!!! 14.11.08, 22:26 Dziękuję pięknie :D A ja jeszcze przy okazji chciałabym pogratulować pozostałym dziewczynom-jeśli to czytacie to wielkie gratulacje!!! :) Odpowiedz Link
urkye Re: Wygrałam!!!!!!!!! 29.11.08, 15:04 No to dziś stanikowo-owocny dzień-okupiłam się u Yoshi:D Bon z wygranej zamienił się w piękną Freye Eleanor Raisin i czarną Polly :D Oba staniki prześlicznej urody :DDDD Lece do wątku Freyi opisać wrażenia:D Ps. Ale te szmatki potrafią człowieka pozytywnie naładować :DDDD Odpowiedz Link
jolina3 Zaskoczenie roku! :))) 19.11.08, 11:47 Nie wiem, czy to do końca pasuje do wątku radosnego, ale dla mnie odkrycie to jest to radością :))) Otóż czytam intensywnie forum od września, i w związku z tym, że zawsze uważałam się za osobę korpulentną, to czytając o brakach obwodow 65-60 współczułam dziewczynom, ale stałam gdzieś poza tym. Przecież to mnie nie dotyczy!!! I mimo, że na zlocie mierzyłam Arabelkę z obwodem 30 (pasowała!) oraz że w Poznaniu kupiłam sobie Pollyankę z obwodem 30 to dopiero wczoraj, siedząc w wannie, uświadomiłam sobie, że przecież to RÓWNIEŻ O MNIE!!! Odkrycie to mnie bardzo rozbawiło i jednocześnie uświadomiło jakimi schematami czasami myślimy. Nie ma to jak refleks szachisty! :))))) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Zaskoczenie roku! :))) 19.11.08, 12:17 no ja trak miałam z kilkoma stanikami, niby 36 to idealny obwód, ale arabelka 34 wydaje sie luźnawa ;) więc też się powoli zblizam do magicznej liczby 32 ;) (tylko wtedy to juz g+ i z kusidełka się zrobi dziobak ;)) Odpowiedz Link
m.arta.m Re: Zaskoczenie roku! :))) 19.11.08, 12:23 ja chudzinką nie jestem, jeszcze niedawno miałam wymiary takie jak Ty (właściwie nie wiem, ile mam teraz) i to 60/65 już mnie dotyczy :) Moją Arabelkę 30G utrzymuję na sobie właściwie siłą woli i choć wolałabym 28 z jeszcze większą miseczką, to jak upatrzę gdzieś to 30G czarne, to i tak będzie moja:) Nie łudźmy się- obwód 60/65 czeka sporą część z nas ;) Odpowiedz Link
jolina3 Re: Zaskoczenie roku! :))) 19.11.08, 14:06 Zdecydowanie tak - 60/65 czeka sporą część Nas. Daltego Lobbowanie jest wskazane. Zgodnie z przysłowiem "jak sobie pościelesz..." Odpowiedz Link
kotbert Re: Wątek radosny :D 19.11.08, 12:14 W takim razie ja się podzielę radością z posiadania absolutnie przepięknego czegoś - Freyi Tigerlilly. Nie mogę się na nią napatrzeć mimo że mam ją już z miesiąc :] W domu czeka na mnie ponadto świeżo zakupiona Freya Eva, jeszcze nie mierzyłam, lubię ten dreszczyk emocji - będzie pasować czy nie? :D Odpowiedz Link
elrosa Re: Wątek radosny :D 19.11.08, 18:24 a ja mam Antośkowy gorset, odkupiony od jednej z forumek :)) cudo, cudeńko! od kiedy tylko dostałam paczkę, na przemian wkładam i biegam do lustra, i zdejmuję, i oglądam z każdej strony :)) jest tak piękny, że nawet wybaczam mu, że to 80-tka. A to już o czymś świadczy :)) Odpowiedz Link
mai_clamor Ten dzień... :D:D:D!!! 21.11.08, 13:24 Tak długo czekałam na ten dzień, w którym dopiszę się do tego tematu!!!:D Mój pierwszy dobry stanik!:D Może nie ma wymarzonego koloru i nie jest najpiękniejszą rzeczą jaką widziałam w życiu, ale wiecie co? PASUJE!!!:D:D:D IIiiichaaaaa!!! :D:D:D PS. Jest nim M&S 65G :)) Odpowiedz Link
skarabeusz_81 Re: Wątek radosny :D 29.11.08, 13:23 niedawno przyszedl do do mu katalog z bravissimo, moj maz go przejrzal - oddal mi ze slowami: "ja nie moge tego ogladac, bo bym za duzo pieniedzy wydal" :)) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Wątek radosny :D 29.11.08, 14:02 Ha! Mam kolejna Purede z ebaya za 17 funtow :D Model Audrey, wyglada tak: http://cgi.ebay.co.uk/Pureda-Audrey-balconnet-bra-and-thong-set-34E-brown_W0QQitemZ320321513956QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_s_Underwear_Design_2?hash=item320321513956&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1301|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318 Miejmy nadzieje, ze bedzie dobra :) Odpowiedz Link
malen.ka mam stanik na randki i imprezy :))) 30.11.08, 21:37 na imprezy, tj.do dekoltów :) a jest nim Baroque Mileny 65 G. Miski są na styk, ale ja już na szczęście nie migruję :))) Odpowiedz Link
delight_ona Re: Wątek radosny :D 01.12.08, 01:20 Chciałam się pochwalić, że od wczoraj, jestem szczęśliwą posiadaczką mojego pierwszego tak dobrze dobranego biustonosza! Mowa o staniku, który nosi nazwę Tango! Pani w sklepie "na wejściu" obmierzyła mnie i wyszacowała mój rozmiar... przyniosła mi parę staniczków, z czego najwygodniej czułam się właśnie w Tango:) Udzieliła mi kilku niezłych rad, a jeszcze więcej przeczytałam w ten weekend tutaj- na lobby. Dziękuję że jesteście! Ale mi w nim fajnie... Odpowiedz Link
rebellious0139 Pozytywny szok. 07.12.08, 11:18 Zakupiłam (przez ALLEGRO!) czarne RIO i jestem w pozytywnym szoku jaki uroczy jest ten biustonosz. :) Martwię się tylko, że po 'migracji' może byc juz na mnie za mały.. Odpowiedz Link
kochanica-francuza Mam cycnik fioletowy! 07.12.08, 22:45 wylicytowany na allegro! Jeszcze niezapłacony nawet, więc nie wiem, czy dobry, ale MAM GO! HA! Odpowiedz Link
kochanica-francuza Cycnik okazał się w kolorze oberżyny 18.12.08, 00:35 pasuje ślicznie! Odpowiedz Link
ewik-mysza Cycki mi zmalały!!!!! 09.12.08, 20:27 HA! startowałam z rozmiarem 34H - a aktualnie dobre jest 30J! 2 rozmiary miseczki!!! YES! kiedy przymierzałam na początku na początku roku tango plunge 34H - bylo takie - na akurat.. a dzis.. będąc w dopasowanej przymierzyłam 32H białe - i bylo.. OK, a nawet powiedziałabym lekko przy duże miseczki! i.. i... i wlazlam na styk w 32GG czarne.. ale na styk.. stwierdziłam, że poczekam jeszcze może troszkę schudnę i wlezę już nie na styk ! w plunga! a było to prawie niemożliwe! ha! a to dlatego ze schudłam w tym roku 16kg! ale miseczki zaczeły malec dopiero od 2 miesiecy! w dopasowanej zakupiłam za to www.dopasowana.pl/product-pol- 220-Biustonosz-Portia-navyorange-firmy-Curvy-Kate.html +www.dopasowana.pl/product-pol-247-Stringi-Portia-navyorange- firmy-Curvy-Kate.html ale jestem happy! w styczniu już kupuje tango plunga ktoregos! HA! Odpowiedz Link
semele2 Magiczny obwód pod 10.12.08, 09:43 Byłam pewna, że przytyłam pod biustem, bo już się te moje staniki zaczęły robić coraz ściślejsze. Zmierzyłam dzisiaj i okazuje się, że nie, jak było 74cm, tak dalej jest. Tylko ostatnimi tygodniami jakoś tak mi się "utwardziła" tkanka na żebrach, ze przy tych 74 noszę staniki 32K zapięte na najluźniejszą haftkę i jest mi wygodnie o_O. Pewnie, dałoby się na ciaśniejszej, ale wtedy miałabym wrażenie, że stanik lada moment przetnie skórę. Albo mi nagle masa mięśniowa urosła, albo nauczyłam się tak ściskać miarkę, że stanik dalszego zaniżenia nie potrzebuje ;). A wiecie, co to oznacza? TAK! Przy nieznacznym tylko nagięciu reguł i ewentualnie drobnej pomocy podszywania 34J stoi przede mną otworem! Odpowiedz Link
ava.adore Przyszła moja niebieskia Sienna, tralala! 12.12.08, 13:13 Którą spisałam już na straty, tralala! A jak leży, tralala! Po raz pierwszy jestem okrągła jak kuleczka, tralala! Nawet w Regency tak nie było, tralalalala! ;))) Nie przepadam za czerwienią, ale ta Sienna leży tak bosko, że Ruby nagle też zapragnęłam mieć! :DDD Odpowiedz Link
jana72 a się cieszę... 12.12.08, 19:27 a ja się cieszę że mogę w tej Zielonej Irlandii wejść do sklepu z bielizną i mierzyć , mierzyć i mierzyć te piękne duże staniki...Niestety w Polsce rozmiaru (przynajmniej w Rzeszowie) nie mieli dla mnie.A kupowanie przez internet nie zdaje jak na mój biust egzaminu... Odpowiedz Link
clarisse Szczęśliwa jak dzika fretka w deszcz :) 16.12.08, 18:00 Przyszły do mnie moje cztery pierwsze "dobre staniczki" :) Wzięłam na e-bayu najtańsze dostępne w rozmiarze ;) 2xPanache (Scarlett i Tango Pure), 1xSimplyMe, 1xPourMoi. Aż mi cyc śpiewa z radości (telepatycznie rzecz jasna, nie na głos). Nie są idealne - już widzę, że prawdopodobnie jestem między miseczką J a JJ i najmądrzej byłoby kupić każdy biustonosz kupić w dwóch wersjach i odesłać tą gorzej leżącą z każdej pary. Ale co tam - nie mam kasy żeby zamrozić, a mój biust - jak wyżej. Śpiewa normalnie. Poza tym to biust karmiący, więc już wolę minimalne luzy w misce niż zaciasności. Za to obwodzik faktycznie miły, moje pierwsze 32/70 (do tej pory 75 i 80 nosiłam). Już widzę, że Panache będzie trzymał, a Simple Me będzie się rozciągać. Ale co tam. Już wiem, który przerobię sobie na karmniczek. Skakałam dziś po schodach testowo - biust nie. Zachowywał się wyjątkowo godnie. Paraduję po domu w biustonoszu. Na biuście oczywiście. Mój M też paraduje po domu w biustonoszu - na głowie :D Pasuje idealnie, jak taki średniowieczny rzemieślniczy kapturek :D Normalnie żyć nie umierać :))) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Szczęśliwa jak dzika fretka w deszcz :) 16.12.08, 18:53 cieszymy się wraz z Tobą :D (mój ma za dużą głowę do moich staników ;)) Odpowiedz Link
felicia.3 Re: Wątek radosny :D 17.12.08, 01:06 To ja tez dzis szczesliwa i zadowolona.Po siermieznej lekturze forum i kilku wpadkach "dyskusyjnych" zamowilam i trafilam! Retro 34 G i Gossard Satin 34 G.Rewelacja.Nie moge sie nacieszyc widokiem swojego biustu w tych stanikach.Maz tez oszalal na widok mojego dekoltu.Jestescie naprawde boskie!Dzieki za to,co robicie.Ze chce Wam sie to wszystko pisac i uswiadamiac.Wielkie dzieki:) Odpowiedz Link
kura17 tankini dla bonda :) 17.12.08, 09:16 to ja sie tez wpisze :) od wczoraj sie sama do siebie usmiecham, ha! zachecona recenzja i fotkami vesper_lynd w galerii, zamowilam z listkow tankini vodkatini (brazowo-rozowe), w eksperymentalnym rozmiarze 34F (normalnie nosze ok 32GG). wczoraj przyszlo (czekalam tylko 4 dni!)... ... jej, ale super biust w nim wyglada!!! fakt, podtrzymanie jest glownie przez wiazanie na szyji, ale... ... te jabluszka, ta dolinka i kreseczka... w zadnym staniku takich piersi nie mam ;) swietnie wyglada, a ja sie chwalic nie lubie ;) bardzo seksownie... jestem naprawde zadowolona, zwlaszcza, ze majtki do stroju trafione tez... ... moge isc na plaze!!! :D Odpowiedz Link
luincir Przymiarki i taaaki wybór! :) 09.01.09, 20:04 Wyczaiłam, że w pobliskim internetowo-stacjonarnym sklepie mają całkiem spory wybór w moim rozmiarze i wybrałam się... W sumie zmierzyłam siedem modeli, z wersjami kolorystycznymi wyszło ich dziesięć - poczułam się jak za dawnych, złych rozmiarowo czasów :} Nie dwa modele, szary i bury, ale zielone, różowe, czerwone, bordowe, kawowe, srebrne, gładkie i we wzorki... W dodatku, aż cztery leżały całkiem dobrze i mogłam wybrać ten, który najbardziej mi się spodoba, a nie tak jak zazwyczaj, jedyny, który jako-tako się nadaje. Tak się cieszę, a wszystko dzięki temu, że schudłam i nie jestem już pomiędzy rozmiarami, tylko mieszczę się akurat w 60FF :) Co prawda, jedna pierś robi mikrobułeczkę, a w drugiej misce mam minimalne luzy, ale pod ubraniem nie widać no i kto by się przejmował, kiedy nareszcie mam stanik ścisły, wygodny i dobrze leżący? Odpowiedz Link
nowokaina123 kokietka w dekolcie - mmmmmm :))) 09.01.09, 22:21 Kokietkę mam juz od jakiegos czasu, ale dotąd nie robiła na mnie wielkiego wrażenia. Żadnych spektakularnych efektów. Choć od razu zapinałam sie na środkową haftkę, nie odesłałam, bo jednak w porównaniu z innymi wypadała całkiem dobrze. Ale dziś kupilam śliczny wrzosowy sweterek z dekoltem w serek i... no cudnie jest z tą kokietką!!! Wreszcie widac, że mam fajny biust :)) Odpowiedz Link
didulina Re: Wątek radosny :D 18.01.09, 01:29 To teraz ja! 1. Udało mi się sprzedać wszystkie biustniki zakupione podczas szalonej czerwcowej nocy na Figleavesclearance!!! Z zakupionych 6 modeli jeden miał odpowiedni rozmiar :(( Jest zabawa - jest ryzyko :) W nagrodę zamówiłam sobie Arabelkę po 8.70Ł :P 2. Uzgadniając dodatki do zamówienia zachwyciła mnie współpraca z Figleaves: odpowiadają na maile wysyłane w sobotnie popołudnie - tega samego dnia! I przestałam się przejmować, że mogą pomyśleć: "Kali jeść krowa" Nawet z sensem odpowiadają na moje pytania ;) Angielski jest prosty, szczególnie, gdy konstruuje się proste zdania :))) Odpowiedz Link
rudaa26 Curvy Kate Emily 22.01.09, 09:22 PO pięciu próbach czyt: nieudanych zakupach zdecydowałam się zamówić Emilkę w rozmiarze 65GG i wczoraj przyszła. Jest idealna!!!!! Taka jak chciałam: wąskofiszbinowa. Pieknie leży na mnie;-) A jak zmienił się wygląd mojego biustu. Mam go dziś na sobie i koleżanki wtajemniczone w problemy ze zdobyciem tego jedynego od razu zauważyły że jakoś inaczej wyglądam;-) Kurcze ale się cieszę. Cierpliwość popłaca. Odpowiedz Link
butters77 Re: Curvy Kate Emily 22.01.09, 10:08 Rudaa26, gratuluję serdecznie:) Doskonale pamiętam, jak to jest trafić na ten pierwszy, idealny..:) I jak przyjemnie jest nosić go - nawet pod grubym swetrem - i czuć się piękną kobietą:) Odpowiedz Link
butters77 Re: Wątek radosny :D 22.01.09, 10:15 Didulino, świetnie, że się przełamałaś! Zawsze uważałam, że warto wysyłać maile, nawet jeśli nie znamy języka biegle - dla adresata błąd to żadna afera, codziennie dostaje dziesiątki różnych maili - a najważniejsze jest to, żebyś uzyskała potrzebną informację. Ja w chwilach zwątpienia "czy na pewno dobrze to formułuję" zawsze przypominam sobie maile, które dostawałam od POLSKICH sklepów (czasem - generowane automatycznie) - a które zawierały błędy ortograficzne:) Dlatego nie warto mieć kompleksów;) A gdybyś miała kłopot z jakimś mailem, zawsze możesz zapytać na forum - mamy tu nasz wątek tłumaczeniowy:) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=88872941&a=88872941 Sama korzystam nieraz z polecanych tam sformułowań - zwłaszcza w pierwszego wątku. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
zlosnicam Re: Wątek radosny :D 24.01.09, 01:55 Wczoraj łażąc po mieście wstąpiłam do jakiegoś second-handu i kupiłam stanik za całe 1 PLN. Metkę ma tak spraną, że nic nie mogłam przeczytać, ale podobał mi się i na oko (wiem, wiem staniki się na biust kupuje, nie na oczy ;) ) wydawal się dobry, a przymierzalni nie było, żeby to sprawdzić. Dziś przeglądając różne bieliźniane strony w poszukiwaniu czegoś fajnego odkryłam, że to jest Venus Panache :D :D :D A próby przeczytania metki zakończyły się stwierdzeniem, że to rozmiar 36FF, czyli... dokładnie mój! :D :D :D Odpowiedz Link