maria_aleksandra wszystko dzięki KRYKLU :-) 28.01.09, 21:49 Chciałam powiedzieć wszem i wobec, że dzięki konwersacji w wątku ratunkowym z lobbystką kryklu dokonałam rzeczy następujących: - zgłębiłam użytkowanie PayPala - opanowałam ebaya - utwierdziłam się w przekonaniu, że wolę Freye, a Freya Retro to już w ogóle powinna być moim celem o wiele bardziej, niż inne plunge - dokonałam zakończonego 100% sukcesem zakupu tejże w okazyjnej cenie, i nawet przesyłka szybko przyszła - popatrzyłam sobie na moją szufladę i uznałam, że mam przewagę cielistych staników, co jest praktyczne, ale mało fantazyjne, w związku z czym już zupełnie śmiało dokonałam kolejnych zakupów i idzie do mnie równie okazyjna Tigerlilly i kostium kąpielowy Fantasie ;-) Kryklu <hug> Dopełniłaś mojego uświadomienia z czysto rozmiarowego na dotyczące też zakupów zagranicznych ;-) Pozdrawiam i wszystkim życzę takich rozwiązań! Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: wszystko dzięki KRYKLU :-) 28.01.09, 22:59 super! a czy ja mogę prosić o takie same korepetycje, Kryklu? Jestem zielona :((( Odpowiedz Link
kk345 Re: Wątek radosny :D 28.01.09, 23:30 Dzisiaj na zajęciach salsy nie mogłam oderwać oczu od swojego biustu w lustrze: miałam na sobie (pod koszulką oczywiście) Aragona i zachwycił mnie kształt moich własnych piersi:-)) Polecam: podniesione jabłuszka i wyszczuplenie pod biustem spektakularne. Ale to radość nosić coś takiego:-)))) Odpowiedz Link
sylviacokolada Dzięki! 03.02.09, 10:19 Muszę Wam podziękować, że jesteście!!! 2x ciąża i 2x karmienie i tycie w ciazy + 30kg a potem -30kg i biustonosz 85d zamiast obecnego 34gg(cały czas szukam) zrobiły z mojego biustu cos żałosnego. Podjełam decyzję o operacji podniesienia biustu. Pieniądze się odkładały i co? :)))))))) w wakacje jade wywalić za tę kase cycki na jakiejs ciepłej wyspie:) Uwielbiam Was dziewczynki:)))))))))))) Odpowiedz Link
myszka.xww Jestem modelka! :D Lub dwiema :P 03.02.09, 20:04 Poszlam dzisiaj do pracowni artystycznej zamowic szycie kiecki na wymiar. Pani, po zmierzeniu mnie, orzekla - alez ma pani wspaniale proporcje! Jak modelka! Dostalam natychmiastowego banana na gembie :D No, moze nie jak modelka, raczej jak poltorej :] 116/96/116 przy 165 wzrostu :P Ha! Ale mam figure :D Odpowiedz Link
milstar Re: Jestem modelka! :D Lub dwiema :P 04.02.09, 08:31 Ale myszko - puszyste modelki też istnieją :) i MUSZĄ nosić rozmiar co najmniej 46. Więc wg mnie jak najbardziej jesteś jedną, a moze nawet 3/4 modelki (to znaczy... rozmiarowo, nie ze wzglądu na urok). Ja mam 114/84/109 przy 159 cm. Może agencję modelek założymy i będziemy dużo zarabiać? Odpowiedz Link
mamami mój pierwszy raz :) 04.02.09, 20:46 Od poniedziałku jestem posiadaczką Frei Charlie, którą zakupiłam po zmierzeniu ok 50 biustonoszy w Intimo. Jest boska, chodzę i macam się po biuście, prężę do lustra i zachwycam się swymi nowymi kształtami. Pomimo, że zmiana rozmiaru nie była drastyczna, bo od lat noszę dobry obwód ale miskę o rozmiar za mała i zawsze usztywnianą (przed zmianą 70D, teraz 32E przy wymiarach 78/93) ten fason biustonosza sprawił, że mój mało kształtny biust formuje się w cudne kuleczki, które kusząco wyglądają pod bluzką :)))) Ciesze się jak dziecko i pałam glęboką nadzieją, że może jakimś cudem i bez biustonosza będę kiedyś wygladać lepiej. Odpowiedz Link
kk345 Re: mój pierwszy raz :) 04.02.09, 20:54 > Pomimo, że zmiana rozmiaru nie była drastyczna, bo od lat noszę dobry obwód ale > miskę o rozmiar za mała Nie o rozmiar, tylko o dwa: dotychczas na pewno nosiłaś polskie 70D, w brytyjskiej rozmiarówce masz potem DD i dopiero E, więc powiększyłaś stanik o dwie miski. Gratuluję dobranego stanika, ja też pamiętam własne macanie się po biuście. Po roku nadal mnie cieszy własny widok w lustrze:-)) Odpowiedz Link
mamami Re: mój pierwszy raz :) 04.02.09, 21:02 W sumie tak, niech będzie że dwa rozmiary :) A co sobie bedę żałowac :))))) Odpowiedz Link
ineska7 Re: Wątek radosny :D 04.02.09, 21:07 Dzięki Wam mam super wygodną Milenę Glamour Big w rozmiarze 65I oraz nieco mniej wygodną ale śliczną ;) Arabelle 60G. Mój biust z dnia na dzień zaczyna co raz ładniej wyglądać :))) Bardzo się cieszę, że znalazłam to forum. Dziękuję za pomoc i wszystkie dotychczasowe porady!!! :) Odpowiedz Link
onlycoffee Pierwsza radość od czasu nawrócenia :) 05.02.09, 22:02 Zniknęła mi fałdka spomiędzy cycków :) A ja ją miałam zamiar odchudzić razem z oponkami. Teraz jeszcze buły spod pach lalala :) Odpowiedz Link
zazaz3 Re: Pierwsza radość od czasu nawrócenia :) 08.02.09, 13:07 Moja radocha jest taka,że wreszcie mieszczę się w 30ff-nie ciśnie! Choć mam jeszcze 30 G i jest ciut lepiej wypełnione...A na koniec:zakupiłam w lumpku 2 fikusne staniki,nie całkiem mój rozmia r ,ale przepiękne-34 DD.Sprawdzam ci ja markę ,bo o niej nie pisałyście-Ann Summers.I okazuje się,ze nie są one do noszenia,ale do zdejmowania,co w przed walentynkami-bezcenne ;-)))) Odpowiedz Link
kk345 Re: Pierwsza radość od czasu nawrócenia :) 08.02.09, 14:20 >>Sprawdzam ci ja markę ,bo o niej nie > pisałyście-Ann Summers. No nikt o nich nie pisal, bo Ann Summers to sieć sex-shopów:-)) Tak jak piszesz-do zdejmowania:-) Odpowiedz Link
zazaz3 Re: Pierwsza radość od czasu nawrócenia :) 08.02.09, 16:13 Ano właśnie;-)wyguglałam to sobie i miałam radość ze swojej niewiedzy,a biustonosze całkiem ładne,żaden tam "potwór,co ma na różne rzeczy otwór",nawet porządnie uszyte,na ale chodzić w tym nie trzeba,można leżeć ;-) Odpowiedz Link
kk345 Re: Pierwsza radość od czasu nawrócenia :) 08.02.09, 16:43 No i o to chodzi, leż w nich kusząco i pachnij ku radości swojej i partnera:-) Odpowiedz Link
nie-realna Re: Wątek radosny :D 09.02.09, 15:48 Witam wszystkie forumki, choć w tym wątku po krótce (albo i nie ;d) opowiedziałam o sobie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=91048111&a=91097456 Moja radość nawróceniowa to Tango Plunge (nie krzyczcie ;) 85H. Cuuudo :) A mój i płaszcz od razu lepiej leży :) Odpowiedz Link
madzioreck Re: Wątek radosny :D 09.02.09, 17:50 Cieszę się z Twojej radości :) Dlaczego mamy krzyczeć? ;) Odpowiedz Link
anetaw2 Re: Wątek radosny :D 09.02.09, 16:41 Tabelkowo mam rozmiar 36F, przymierzałam rożne modele i marki w tym rozmiarze i zawsze coś było nie tak, albo za duże miski najczęściej albo zupełna niekompatybilność. i wreszcie mam Minueta 36F bo wyczytałam tu na forum ze jest małomiseczkowy, trochę się bałam czy trafię z rozmiarem, krojem itp. ale dla mnie jest naprawdę super! Dodatkowo nawróciłam moja mamę na słuszna stanikową drogę :-) Wreszcie ma biust jak prawdziwa kobieta a nie babcia;-) z całym szacunkiem dla wszystkich babć oczywiście. Odpowiedz Link
rudaa26 Tango II plunge 10.02.09, 15:38 PO raz kolejny mogę się pochwalić. Wczoraj dotarł do mnie z dopasowanej Tango plunge. O matko!!! Jak on cudnie na mnie wygląda. Po prostu nie moge wyjść z podziwu;-) Oczywiście dziś go założyłam i chodze dumna jak paw. Niewazne ze nikt nie wie o co chodzi. Czuję się świetnie. Poza tym mam już czuję ciut spokojniejsza ponieważ mam już dwa biustonosze w dobrym rozmiarze: biały i czarny. Spokojnie mogę wyrzucić wszystkie stare i pomalutku polowac na inne egzemplarze ;-) Odpowiedz Link
martaaa21 Frya Rio Fuchsia !!! 16.02.09, 12:25 Właśnie udało mi się upolować Rio różowe + do tego stringi w cenie 137 zł (w tym przesyłka do Polski)! Ale jestem uhahana :)))))))))) Odpowiedz Link
gos.w Mama:) 21.02.09, 01:09 Moja mama od dawna nosi nienajgorsze staniki, ale bardzo mało ma naprawde dobrze dobranych. I byla bardzo sceptyczna jesli chodzi o zakupy internetowe. Ostatnio zdecydowalam sie na kupienie stroju kapielowego na promocji w Bravissimo i mowie do niej, ze bede zamawiac i zeby sobie cos wybrala, to sie podzielimy przesylka. No i sie przelamala i nawet zaszalala: kupila stroj Zoggs, i dwa biale Millie i Rio. Millie lezalo dobrze, natomiast Rio kiepsko- chyba niekompatybilne+lekko za małe, a poza tym jej sie nie podobalo. Wiec winienilysmy na Gabrielle taki full-cup, ale nie ten z poziomym cieciem tylko side-support... No i przyszedl i jest super. Wszystko sie obylo bezproblemowo no i mama ma 2 świetne nowe staniki i jest bardzo zadowolona. A po dniu noszenia kazdego z nich jest juz zachwycona. (A w ogole Millie jaki to śliczny model, po zdjeciach nie podejrzewalam nawet, taki milutki w dotyku i uroczy) A stroj kapielowy tez jej ie podoba. To taki bez fiszbin, ale z rozmiarem "biustowym" i mowi ze w koncu niec jej sie nie wylewa bokiem do wody :P No a ja sie ciesze, bo to ja ja namowilam i doradzilam dobrze w wyborze i rozmiaru i modelu (mama koniecznie chciala biale:) Odpowiedz Link
molozonek Re: Wątek radosny :D 24.02.09, 13:38 Echhhh muszę się tym podzielić, a kto jak nie Wy mnie zrozumie? =) Właśnie dotarła do mnie paczuszka z pierwszym zamówionym przez internet stanikiem. Strachu było mnóstwo ponieważ: a) jestem początkująca b) wymierzono mnie na 30FF w stacjonarnym sklepie c) zamówiłam Masquerade Hestia w rozmiarze 30G d) staniczek chyba niezbyt polecany na początku walki doprowadzania biustu do porządku .... Ale to czarne cudeńko okazało się idealne! Jest kapitalne! Piękne i takie "dostojnie kuszące" =) Mam poza tym 3 biustonosze dobrane w Yoshi ale mimo wszystko dopiero z Hestią czuję się jak w drugiej skórze. Na drugim miejscu jest Minuet więc to chyba w maskaradkach będzie mi najlepiej. Żeby jeszcze ta cena .... =P No, ale to wątek radosny więc nie ma co narzekać, najwyżej zrezygnuję ze słodyczy. Dziękuję Wam za to, że jesteście i piszecie (nie tak jak ja) bo gdyby nie te wszystkie posty to nigdy bym się nie dowiedziała, że 85C to nie mój rozmiar!!!! Odpowiedz Link
ula27121 Re: Wątek radosny :D 06.03.09, 08:36 No ja jestem zachwycona. Pierwszy zakup i to przez internet i uważam, że o niebo lepszy od zakupów poprzednich. Marzy mi się wizyta w sklepie, w którym będę mogła po przymierzać. Jednak sam fakt zmniejszenia obwodu i zwiększenia miseczki jest już rewelacyjny!!! Niby takie proste.....niby takie oczywiste.... Odpowiedz Link
milstar Re: Wątek radosny :D 06.03.09, 11:07 Byłam wczoraj z koleżanką w Peachfield. Co prawda niczego nie kupiłyśmy, ale jej zdziwienie, że stanik może być na nią za mały - bezcenne (mierzyła 65D przy normalnie noszonym 70B; a wcześniej przez całą drogę marudziła: "Ale Deee? Ja i Deeee? Ty chyba żartujesz? Co ja tam zmieszczę?) Odpowiedz Link
myszka.xww Jestem dumna z Mamy :D 16.03.09, 20:46 Ostanikowana zostala pierwszy raz latem zeszlego roku. Z 95A (plus przedluzki 10cm) przeskoczyla na 75FF. Potem kupila samodzielnie, na bazarku, 75E - za maly. Wczoraj poskarzyla sie, ze z jej stanikami cos jest nie tak, bo pija w obwodzie, ale.... najpierw zapytala, zamiast kupic szerszy obwod :P Owszem, przybylo jej 10 cm pod biustem, ale... biust sie ujedrnil, wylazl spod pachy i miski sa za male. Wymierzona ponownie pojechala dzisiaj czem predzej do Intimo na "dobranie stanika"... zabrawszy ze soba dwie kolezanki :D Wszystkie omierzone, zbrafittowane i... zadowolone :D Poszalaly kobiety, i kupily sobie po dwa :D Jestem z niej dumna. Nie dosc, ze nie kombinowala tylko z szerszym obwodem, ale i z miskami, to jeszcze ostanikowala dwie kolezanki - kobiety dojrzale. Z tego wniosek - kobiety w wieku dojrzalszym tez mozna przekonac i tez sobie przekazuja "dobra nowine" :D Odpowiedz Link
camilcia Re: Wątek radosny :D 16.03.09, 21:05 właśnie do mnie przyszła zeta, upolowana na ebayu :) jest idealna - troszkę jeszcze miejsca na migrujące ciałko poza tym jest bosssska, no tak mi się podoba, że skakałam do góry ze szczęścia!!! jeej ale się cieszę!!! jupiiiiiiiii!!!! no chyba drugą kupię większą w razie czego hehe Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Wątek radosny :D 28.03.09, 16:11 Bylam wczoraj z malobiusciasta kumpela w sklepie u Yoshi, po dlugich przymiarkach zdecydowala sie na zakup. Dzisiaj dostalam sms-a: "ubralam stanik:) ale mam dekolt;)dziekuje:*" Zawsze lubilam robic dobre uczynki :D Odpowiedz Link
estrelka84 Jupi! 05.04.09, 12:50 Mam wreszcie dobry stanik! Piękny, wreszcie trzymający biust, stanik mi nie spada, nie zsuwa się, ramiączka nie opadają :D I wygląda miodzio. To cudo to Masquerade Hestia :D Latami męczyłam się z 75D lub 70E, a teraz mam cudne 65FF :D Co prawda część osób twierdzi, że mnie spłaszcza, ale to nieprawda jest. Ona tak ładnie układa piersi. No i po jakimś czasie noszenia, stwierdziłam, że mój biust bez stanika też jakby lepiej się prezentuje. Cuda chyba jakieś ;) Odpowiedz Link
clarisse To nie jest radość zakupowa... 07.04.09, 23:16 ... to jest radość przymierzalniana. Kocham Maith. Kocham Maith. Kocham Maith. Nie, nie jestem kochająca inaczej. Ale kocham Maith, normalnie kocham. Luuuudzie, tyle biustonoszy, ile dziś przymierzyłam, to na całym świecie nie ma! Yyyy... czy ja już mówiłam, że kocham Maith? Odpowiedz Link
2-ta Re: To nie jest radość zakupowa... 14.04.09, 18:25 Też bym chciała pokochać Maith :), więcej, ja już ją kocham, no bo musi być kochana, jeśli daje innym taka frajdę :) A moje yuppiiii jest takie, że nabyłam dla córci przepiękną Frey'ę Zetę białą i córa mało mnie z radości nie udusiła :D ( nową za 85 zł z przesyłką, po trzykroć yuppiii) 2-ta Odpowiedz Link
abere8 Mam Antoinette Masquarade wrzosowa! 15.04.09, 12:15 Trafila mi sie na eBayu za USD32,00 lacznie z przesylka! I to po tym, jak spedzilam z godzine z wyszukiwarka, szukajac czegokolwiek "Masquarade", a potem beznadziejnie wpisalam "30FF" (moj normalny rozmiar to 30F) i ona jako pierwsza wyskoczyla! Nie znalazlam jej wczesniej, bo ma metke "Harlequin" - o co chodzi? To na pewno ona, bo nazywa sie Antoinette i jest dokladnie identyczna. Czyzby pod taka nazwa marki ja sprzedawali w Stanach? Wrzosowa antoska mi sie marzyla, odkad zostalam uswiadomiona ponad rok temu. Specjalnie na zakupy stanikowe wyrobilam sobie karte kredytowa i obiecalam sobie, ze ja sobie kupie w pierwszej kolejnosci, ale niestety, jak przyszlo co do czego, nigdzie jej nie moglam znalezc. Az do teraz! Dzis przyszla i lezy swietnie! No dobra, moglaby byc minimalnie mniejsza, ale dodaje mi kilka centymetrow w biuscie, wiec zamiast ok. 90cm mam 94cm, a za to juz ja kocham. Nie moge sie na nia napatrzec! Dziekuje bardzo dziewczynom, ktore mi odpowiedzialy na pytanie, czy 30FF ma szanse byc na mnie dobre, jesli normalnie nosze 30F :-) Licze, ze moze jeszcze mi sie jaka migracja trafi, jak troche bardziej bede wygarniac. Odpowiedz Link
elske mam nowe staniki;) 15.04.09, 19:00 Kupione w sklepie stacjonarnym. 7szt przymierzylam.Rozmiar stanika 70I.Pani zaproponowala mi zapisanie sie do klubu,dostalam karte rabatowom i zakupilam 2 staniki w cenie jednego;)Dzisiaj chyba z radosci nie zasne. Staniki zakupilam w Szwedzkim Kalmar;) Odpowiedz Link
arwena-g Re: Wątek radosny :D 22.04.09, 07:57 Muszę, inaczej się uduszę... Przyszła przesyłka z Curvylicious - mam Antośkę maskaradkową! w moim regularnym rozmiarze - leży bosko, a to co robi z biustem to bajka. Do tego szorty. Dalej - Panache Lily - rozmiar większa (potwierdzam małomiskowość)- robi mi piękną dolinkę, Arabella Oyster - rozmiar mniejsza, leży dobrze (zadarte noski), no i pierwszy stanik dla mamy - Fantasie Helene - i też pasuje. Nic mi dziś nie jest już w stanie popsuć humoru:)))) Staniki opisze w odpowiednich wątkach. Odpowiedz Link
kotbert Re: Wątek radosny :D 22.04.09, 17:09 O, przypominało mi się, że miałam się tu wpisać. A to dlatego, że w tym roku po raz pierwszy wybrałam się na rower w dobrze dobranym staniku. Różnica między 75B a 60E jest tak kolosalna, że nieomal chciało mi się wyć z radości i wjeżdżać we wszystkie dziury na drodze, żeby tylko sprawdzić, że nic mnie nie szarpie, nie przesuwa się, nie trze i nie trzęsie :] Odpowiedz Link
clarisse Noszę 38 :D 22.04.09, 22:02 W tym ponurym świecie, gdzie mój biust wymaga od bluzki rozmiaru 46/48, istnieje jednak bluzka, w której noszę rozmiar 38 :) Nazywa się maczek z kolekcji BiuBiu :-P Odpowiedz Link
ask77 Re: Wątek radosny :D 23.04.09, 08:56 Jestem przeszcześliwa.Zdobyłam Antośkę.W życiu nie miałam tak idealnie zebranych i podniesionych piersi. I to nic ,że do końca miesiąca nie będę jadła:P Co chwilę wychodzę do toalety i oglądam się w Antosi.Cudnie, pięknie.Mam piękne piersi:):):):) Odpowiedz Link
damawglanach Ostanikuj sobie mamę! : ) 26.04.09, 09:13 Z wielką dumą z własnej osoby spieszę stwierdzić, że moja własna Mama (lat 52) dała się nawrócić. Jakież było jej zdumienie, kiedy zamiast porażającego 100B (!) wyszło jej dumnie brzmiące 38GG... Uśmiech, szok, niedowierzanie, główny temat przy śniadaniu - staniki! Na moje zawadiackie pytanie typu 'obejrzymy sobie, co na Ciebie produkują?' odparła, ku mojemu zdumieniu, radosnym 'oczywiście'. A zdumieniu córki (mnie, znaczy) nie było końca, kiedy po przejrzeniu wybrała sobie 2 (!) i to za ponad 200 złoty - Mama, która krzywiła się, gdy musiała kupić jeden za 50. Stanikomania = hojność. W przypadku biustu. I się nie wściekła za moje własne zakupy! (teraz radosne oczekiwanie na rozerwanie paczki i przymierzanie, przymierzanie...) Czuję się świetnie. : ) Odpowiedz Link
atana Mam Aragona:):) 27.04.09, 20:06 Sama radość, nie dość, że mam Aragona niebieściutkiego, cudny jest, dekolt rewelacyjny:) Kupowałam go w Curvylicious w czwartek i dzisiaj już mam, jestem pod wrażeniem nie tylko urody stanika ale również błyskawicznej dostawy:) Odpowiedz Link
majkagra Re: Mam Aragona:):) 18.06.09, 13:50 Atana, ja też przyłączam się do zachwytów nad Aragonem:)))) Co prawda kupiłam na allegro(ciut używany) jeszcze ten różowy - ale to co robi z biustem to szok!:)))Tylko obwód mógłby być ciut ciaśniejszy (ten jest 70) Teraz poluję na 65F, ale tak trudno dostać, albo źle szukam:/ Odpowiedz Link