ollex Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 14.02.08, 22:31 1. 76 cm 2. 83 cm 3. 32 4. 30 (Kalyani) Odpowiedz Link
aadrianka Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 14.02.08, 22:44 1. 76 cm (znowu zgubiłam 1 cm...) 2. 79 cm 3. 65 i rozważam rozciągliwe 60tki. 4. 70tki Dalii, ale rzadko i głównie jako staniki domowe/buduarowe. Nie są to ściśliwce a noszę czasami je dlatego, że dobrych staników na razie posiadam tylko 2. Odpowiedz Link
szarsz Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 14.02.08, 22:53 > 1. obwodu pod biustem, bardzo ściśle i na wydechu. 67cm > 2. obwodu pod biustem, luźno przylegając do ciała. 77cm > 3. najczęściej noszony obwód stanika. 65 (bo po pierwsze 60-tek w mojej misce brak, po drugie część 65-tek jest dobra) > 4. inne noszone obwody (i najlepiej model stanika w którym są > odchyły od standardu). mam jedną 60-tkę, Kalyani, innych nawet nie próbowałam, bo nie ma. Odpowiedz Link
szarsz korekta, nie wiem, jak ja się wczoraj mierzyłam... 15.02.08, 13:24 szarsz napisała: > 1. obwodu pod biustem, bardzo ściśle i na wydechu. 69 cm > 2. obwodu pod biustem, luźno przylegając do ciała. 75 cm > 3. najczęściej noszony obwód stanika. 65 (bo po pierwsze 60-tek w mojej misce brak, po drugie część 65-tek jest dobra) > 4. inne noszone obwody (i najlepiej model stanika w którym są > odchyły od standardu). mam jedną 60-tkę, Kalyani, innych nawet nie próbowałam, bo nie ma. Odpowiedz Link
stary_dywanik Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 14.02.08, 23:33 1. 61cm (Ja nie chcę!!! Jeszcze w zeszłym tygodniu było 62cm :((() 2. 66cm 3. 60 (Melissa 55/56cm do 72/73cm) przesiadam się z pierwszej haftki na środkową i jest wygodnie choć spokojnie mogła bym się zapiąć na ostatnią i odciągnąć. Przy obwodach mniejszych niż 60 nie pojawia się komunikat "Nie produkują". A ogólnie to kalkulator cudny i miseczkę mi prawidłowo zaproponował. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 00:36 1. 80 2. 89 3. 75 4. 80 (teraz już niemal takich nie kupuję, ale w przypadku Panache Porcelain Strapless okazało się, że powinnam była kupić właśnie 80 - nie jestem w stanie go nosić bez przedłużki). Odpowiedz Link
bluebebe Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 10:35 the_mariska napisała: > 1. obwodu pod biustem, bardzo ściśle i na wydechu. 75 > 2. obwodu pod biustem, luźno przylegając do ciała. 80 > 3. najczęściej noszony obwód stanika. 65 > 4. inne noszone obwody (i najlepiej model stanika w którym są odchyły od > standardu). 70 - melissa Odpowiedz Link
bluebebe sprostowanie 16.02.08, 15:19 najczęściej noszony obwód stanika to 65, ale wszystko z nich są uznane przez specjalistki za rozciągliwe. Nie wiem, czy to istotna informacja? Nie przymierzałam nigdy 65 z normalnych, albo ścisłych. W nowych (czyli jeszcze nie rozciągniętych) 65 freyi i flirtelle zapinam się bez problemu na luźną haftkę. A z kolei w 70 melisy, którą noszę już jakiś czas obwód mi już jeździ. Odpowiedz Link
ganbaja Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 13:17 Tu tez jakiś błąd. Do poprawki :-) Ciasno POD biustem Luźno POD biustem. Odpowiedz Link
aquira Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 12:26 1. 69 cm 2. 72 cm 3. 65 (30) 4. Póki co 60-tek nie noszę, bo 60HH nie jest zbyt popularne. O 70-tkach oczywiście nie ma mowy. Jak widać powyżej, nie ma u mnie dużej różnicy pomiędzy 1-szym, a 2-gim wynikiem. Nie mam tłuszczyku w obwodzie, bo cały już wrócił do miseczek. W 65-tkach czuję się nieźle, nic mi nie podjeżdża, nie jest mi wcale za luźno, więc póki co nie biorę się za poszukiwania nowych biustonoszy w rozmiarze 28. Odpowiedz Link
the_mariska NIE MA TAKIEGO ALGORYTMU ;) 15.02.08, 13:37 Kurde, albo jestem po prostu za głupia, albo nie da się znaleźć funkcji na wyliczenie prawidłowego obwodu tylko na podstawie tych 2 wymiarów. Wyciągnęłam z nich średnią, a potem przeliczyłam resztę tak jak w starym kalkulatorze, i na 32 osoby było aż 12 którym wyliczony obwód wyszedł o oczko mniejszy lub większy niż zazwyczaj noszą. Odejmijmy od tego ze trzy, które noszą 60-tki, bo mniejszych nie ma, albo które noszą tylko rozciągliwe freye, a i tak zostaje prawie 1/3 błędnych wyników. ZA DUŻO! Tylko co ja mam robić, jeżeli mam w tabelce obok siebie 2 dziewczyny o _identycznych_ wymiarach, które noszą zupełnie różne obwody? Albo fakt, że obwody 65 noszą osoby o średnim wymiarze pod biustem mieszczącym się w zakresie 70-79... To jest dla mnie niepojęte. Może więcej statystyk mi coś rozjaśni. A tabelkę chciałam opublikować jako dokument google, żeby ktoś mądry nad tym pomyślał, a tu internal server error. Całe życie pod górkę :] Odpowiedz Link
the_mariska tabelka z wynikami 15.02.08, 13:40 jednak udało się ją opublikować :) I jest tu spreadsheets.google.com/pub?key=pdeQXyJDdR5RyKSIbj8krSA . Nie wiem tylko jak ustawić do niego prawa publiczne, żeby każdy mógł go edytować. Co najwyżej mogę kogoś zaprosić do współpracy ;) Odpowiedz Link
ganbaja Re: tabelka z wynikami 15.02.08, 15:44 W moim przypadku jest tam błąd. Ciasno 82, luźno 92, noszę z rozciągliwców 70 za ściśliwców 75. Natomiast jest wpisane, że noszę ze ściśliwców 70, co jest nie realne :-) Odpowiedz Link
mam-i-ja Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 15:29 1. bardzo ściśle pod biustem - 69 2. luźno pod biustem - 76 3. noszony obwód - 30 Odpowiedz Link
charm Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 15:40 Moim zdaniem rozciągliwiec rozciągliwcowi nie równy, i ściśliwiec ściśliwcowi... Tango II jest ścisłe, a np Daisy jest ponoć o ~5cm węższa niż tango w tym samym rozmiarze. Natomiast algorytmem da sie wyliczyć, ile powinien mieć cm stanik, który będzie wygodny. Ja mogę np powiedzieć, że dla mnie najwygodniejsze jest coś, co ma w maksymalnym naciągu nie więcej niż 74cm, a swobodnie mniej niż 60cm... Generalnie moim zdaniem potwierdza się teza, że najwygodniej jest, gdy obwód mierzony swobodnie jest ciut mniejszy niż maksymalny naciąg (tzn mocny, ale bez trzeszczenia, itp), a obwód mierzony ścisło wypada gdzieś w połowie między długością swobodna a naciąniętą ;-) Odpowiedz Link
charm Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 15:46 Poza tym sporo zależy od sposobu mierzenia... Jedna z osób ma ciasno 76, luźno 79 i preferuje obwód 65 - dla mnie znaczy to, że albo nie mierzy się dostatecznie ciasno, albo nosi rozciągliwce (albo "nieściśliwce") Odpowiedz Link
the_mariska Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 16:01 ha, tylko powstaje problem w którym miejscu dokładnie się mierzyć... bo bez stanika mam biust odrobinę niżej niż w staniku i mam w tym miejscu zupełnie inną szerokość pleców. Obwód pod piersiami w zwisie zmierzyłam raz nawet jako 67, mierząc po obwodzie stanika po linii fiszbin wychodzi około 69 przy maksymalnym ścisku. Jeszcze dołóżmy do tego, że różne staniki układają się na różnej wysokości, a co za tym tak naprawdę na róźnej szerokości pleców w danym miejscu. I mamy kolejną zmienną do równania ;) Swoją drogą - to prawie niemożliwe, ale udało mi się rozciągnąć miarkę :) Jakaś taka strasznie pofalowana się przy końcu zrobiła. Chętnie bym ją zmierzyła drugą miarką, żeby sprawdzić jak bardzo się rozciągnęła, ale coś nie mogę jej znaleźć. Choroba... Odpowiedz Link
aadrianka Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 16:05 To chyba o mnie. Nie wiem, mierzę się tak, że miarka trzeszczy i żebra też... Mała różnica obwodu ciasno-luźno wynika z tego, że mam raczej szerokie żebra i niewiele ocieplacza na nich. Co do rozciągliwców: mam 2 dobre staniki, Melissę i Freyę Rio. Melissę zapinałam na początku ledwie ledwie, Freyę od początku bezproblemowo; w międzyczasie z pomiarów wynikło, że zgubiłam 1cm w obwodzie pod. Ale może akurat nie jestem reprezentatywna i w tej materii powinny się wypowiedzieć osoby mające minimum 5 (10?) dobrych staników? Odpowiedz Link
charm Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 16:10 > To chyba o mnie. Nie wiem, mierzę się tak, że miarka trzeszczy i > żebra też... Mała różnica obwodu ciasno-luźno wynika z tego, że mam > raczej szerokie żebra i niewiele ocieplacza na nich. Co do > rozciągliwców: mam 2 dobre staniki, Melissę i Freyę Rio. Melissę > zapinałam na początku ledwie ledwie, Freyę od początku > bezproblemowo; w międzyczasie z pomiarów wynikło, że zgubiłam 1cm w > obwodzie pod. Ale może akurat nie jestem reprezentatywna i w tej > materii powinny się wypowiedzieć osoby mające minimum 5 (10?) > dobrych staników? A możesz zmierzyć te staniki? Ile mają swobodnie i do ilu się naciągają? Może to akurat luźniejszy przypadek ;-) To nie chodzi o ilość posiadanych staników, ale o to, że stanik stanikowi nie równy, bo gdyby tak było, to każdy nosiłby jeden rozmiar ;-) I to, co dla jednego jest rozciągliwcem, dla kogoś innego może być normalne, albo nawet ścisłe ;-) Rio np zaklasyfikowałabym jako rozciągliwca ;-) (przynajmniej to mierzone przeze mnie..) Odpowiedz Link
aadrianka Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 16:17 Zmierzę jak tylko do domu dotrę. Rio też uważam za rozciągliwca, ale wolałam siedzieć cicho, bo noszę je od tygodnia dopiero:) A może nie tyle za rozciągliwca (nie wiem, ile się rozlezie), co za "luźne 65" w przeciwieństwie do "ścisłego 65" Melissy czy "baaardzo ścisłego 65" Tango II plunge, które mierzyłam:) Odpowiedz Link
aadrianka Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 18:52 Zmierzyłam: Rio 30G w spoczynku ma 63 cm, w maksymalnym naciągu 83cm (!) Melissa 65H ma 62 cm w spoczynku, rozciąga się do 80cm. A ja uderzyłam się w piersi i zmierzyłam jeszcze raz, tak że mi oczy wyszły na wierzch i zsiniałam. Wyszło 75cm ciasno pod biustem i ani cm więcej wytargować się nie chce:) Odpowiedz Link
agastrusia Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 15:56 1. 82 2. 85 3. 32 ? 4. w trakcie poszukiwań jestem ;-) Odpowiedz Link
amparito Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 19:09 1. 68 2. 76 3/4. Jeszcze 65-tki, ale to dlatego, że startowałam z 72 pod biustem, więc od 65 zaczynałam. Część przymierzanych 65-tek była za luźna (RubyPink Imogen, Panache Tango II, Curvy Kate Emily na granicy, Tango plunge szybko zrobiło się za szerokie). Nadal na pierwszą haftkę mam 65-tkę Pour Moi St.Tropez full cup. Dobra jest też Freya Retro plunge. Piersza i chwilowo jedyna 60-tka (Freya Mitzy) ma idealny obwód. Odpowiedz Link
kasiamat00 [OT] Mitzy 15.02.08, 20:24 To ja tylko ostrzegam, że Mitzy w kolorze innym niż czerwony to jeden z najbardziej rozciągliwych spośród znanych mi staników. Odpowiedz Link
a_gneskka Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 20:27 1. 77 2. 84 3. 65 (Freye i Fantasie) 4. 70 w Melissie 250 i 238, 65 za ciasne było też w Tango II Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 15.02.08, 21:19 1. 85 2. 91 3. 75 Mam dwie 80 (tango i M&S) ale mogłyby być mniejsze, bo się rozciągnęły. Z M&S raczej 75, Arabelkę mam 75 a pomysł mierzenia 70 (czy robią w ogóle 32GG) wydaje mi się jakiś nieprawdopodobny BTW zauważyłam błąd co do melissy - pokazał mi 75I , którego nie ma. Jest H a potem J. Mierzyłam to 75J i niby było dobre rozmiarowo, ale źle leżało. Odpowiedz Link
the_mariska TEORIA OBWODÓW - kilka luźnych wniosków. 16.02.08, 15:51 Na podstawie danych zgromadzonych tutaj --> spreadsheets.google.com/pub?key=pdeQXyJDdR5RyKSIbj8krSA wywnioskowałam, że: 1. Mój kalkulator najlepiej wylicza obwód dla staników Melissy, oraz względnie ściśliwych staników panache. 2. Jeżeli ktoś przeważnie nosi freye i fantasie, statystycznie nosi obwód o oczko węższy, niż panachowiec o podobnych wymiarach. Teza znajduje potwierdzenie w tabelce mauzonki, dla większości staników tych firm. (wyjątki: freya tia i rio, fantasie belle i smoothing T-shirt bra). 3. Kalyani najlepiej kupować jeszcze węższe w obwodzie. 4. Osoby o średnim wymiarze pod biustem powyżej 85 statystycznie zaniżają obwód jeszcze bardziej, niż to wynika z równania kwadratowego (potrzebne równanie 3. stopnia :) ). 5. Proszę o więcej wymiarów, tylko dzięki temu uda się opracować jeszcze lepsze wyniki :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: TEORIA OBWODÓW - kilka luźnych wniosków. 16.02.08, 19:11 A nie masz przypadkiem wrażenia (to tylko moje przypuszczenie, nie poparte na razie studiowaniem liczb) że osoby noszące GG+ wybierają generalnie węższe obwody niż te noszące, powiedzmy, E-G (przy tych samych parametrach podbiustnych)? Bo ja mam wrażenie, po obserwacji, jak układają sie staniki na takich forumkach w Galerii, że w GG+ szerokość miseczek najczęściej stanowi już spory procent obwodu i że miseczki być może rozciągają się nawet bardziej niż materiał obwodu. Zwłaszcza "rozginalność" fiszbin ma tu swój udział. Stąd częste narzekania na rozciągliwość takich rozmiarów. Nigdy nie mierzyłam 65HH i kto wie, może i dopięłabym się w takim staniku - tyle, że miseczki rozciągnęłyby się tak, że poszłyby mi pod pachy... Odpowiedz Link
elayne_trakand Re: TEORIA OBWODÓW - kilka luźnych wniosków. 16.02.08, 19:35 Mogę powiedzieć na podstawie obserwacji u siebie mam Panahe Harmony w rozmiarach 32G i 30H, kiedy porównuję staniki, 30H ma nieznacznie większe miseczki i jakies 0,5 cm szersze fiszbiny niż 32G. Po założeniu nie widzę po biuście różnicy w wielkości miseczek, za to w 30H fiszbiny sięgają duuuużo dalej. Zrobię fotki to wrzucę do galerii. 1. 76-77 2. 83-84 3. 70 (większość Panache) 4. na razie mam jeden 65 Panache Harmony petrol ale możliwe że we Freyach zacznę sięgać po 65 tym bardziej, że sie odchudzam ;) Odpowiedz Link
kasica_k Re: TEORIA OBWODÓW - kilka luźnych wniosków. 16.02.08, 20:47 A spróbuj w wolnej chwili zmierzyć te staniki w obwodzie - w spoczynku i maksymalnym naciągu - i podaj, co Ci wyszło. Przydałby sie też podobny eksperyment dla tego samego rozmiaru obwodu i różnych rozmiarów miseczek - może ktoś ma taką możliwość? Oczywiście mowa o porównywaniu różnych rozmiarów tego samego modelu. To, na co chcę zwrócić uwagę to fakt, że być może (taką mam hipotezę) wielkość miseczki istotnie wpływa na rozciągliwość. Odpowiedz Link
kasica_k Re: TEORIA OBWODÓW - kilka luźnych wniosków. 16.02.08, 20:48 kasica_k napisała: > To, na co chcę zwrócić uwagę to fakt, że być może (taką mam hipotezę) Przepraszam, powyższe brzmi trochę śmiesznie :) No, w każdym razie, taką mam hipotezę :) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: TEORIA OBWODÓW - kilka luźnych wniosków. 20.06.08, 01:40 Ja już też miałam właśnie takie podejrzenie, że razem z miseczką powiększa się też obwód w rozmiarze. Nie zawsze, ale czasem obserwuję właśnie taką różnicę między 70E i 70F. W 70F mierzonym z miseczkami do tyłu było mi jakby odrobinę luźniej niż w 70E. To całkiem dobry pomysł, by zmierzyć centymetrem obwody z różnymi miseczkami. Tylko, gdyby faktycznie coś takiego wyszło, to nie zazdroszczę programistce kalkulatora. :-) Odpowiedz Link
charm Re: TEORIA OBWODÓW - kilka luźnych wniosków. 16.02.08, 21:20 kasica_k napisała: > A spróbuj w wolnej chwili zmierzyć te staniki w obwodzie - w spoczynku i > maksymalnym naciągu - i podaj, co Ci wyszło. > > Przydałby sie też podobny eksperyment dla tego samego rozmiaru obwodu i różnych > rozmiarów miseczek - może ktoś ma taką możliwość? Oczywiście mowa o porównywani > u > różnych rozmiarów tego samego modelu. > > To, na co chcę zwrócić uwagę to fakt, że być może (taką mam hipotezę) wielkość > miseczki istotnie wpływa na rozciągliwość. > W tych, które ja mierzyłam nie było za dużej różnicy, ale mierzyłam tylko "w tym samym zakresie miseczkowym" (tzn między 28HH, 28J, 28JJ nie ma specjalnej różnicy..., między 30FF i 30G też nie ma...) Wydaje mi się, że różnica będzie na granicy G, gdy pas tylni jest szerszy, zapięcie na 3 haftki a nie na dwie, itp.. Odpowiedz Link
elayne_trakand Re: TEORIA OBWODÓW - kilka luźnych wniosków. 16.02.08, 21:26 Z tego co pamiętam to w spoczynku wyszło mniej więcej tyle samo, różnica może pół cm i nie wiem czy nie na korzyść 30H w rozciągu nie mierzyłam ale pomierzę 30H ma szerszy obwód zapinany na 3 haftki 32G węższy i w odczuciu jest luźniejszy w 30H ta część obwodu między końcem miseczki a haftkami jest odrobinę krótsza, jakieś 0,5-1 cm Jutro pomierzę, to zdam dokładne relacje Odpowiedz Link
the_mariska Coś w tym musi być... 17.02.08, 00:23 tylko nie mamy na to za bardzo dowodów. Dlatego każdy, kto tego jeszcze nie zrobił proszę centymetr do łapki, mierzy swoje staniki (niezależnie czy są dobrze dopasowane czy nie) i prosi mauzonkę o dostęp do tabelki. ( biustonosze.googlepages.com/home ). Sama muszę przyznać że do tej pory tego nie zrobiłam, więc natychmiast idę się poprawić :) Jeej, aż się zawstydziłam, na stronie tabelki na samej górze jest link do mojego kalkulatora :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: TEORIA OBWODÓW - kilka luźnych wniosków. 16.02.08, 20:39 the_mariska napisała: > 2. Jeżeli ktoś przeważnie nosi freye i fantasie, statystycznie nosi obwód o > oczko węższy, niż panachowiec o podobnych wymiarach. Teza znajduje potwierdzenie > w tabelce mauzonki, dla większości staników tych firm. i z tym się zgodzę :) Odpowiedz Link
fioolkaa Re:Błąd w kalkultorze 16.02.08, 19:39 wpisałam 70/89 (mimo że mam o trzy centymetry mniej pod biustem) i wyszedł mi brytyjski- 65 E, melissa- 65E. w melissie przecież nie ma DD, wiec jak to moze być taki sam rozmiar? po za tym wiem, z autopsji że melissowe 65 E jest za małe- takich wielkich nadcyców/bocznocyców :) jeszcze nigdy nie miałam. Odpowiedz Link
the_mariska No i masz rację :) 17.02.08, 00:17 Jakoś niechący zawyżyłam tą polską rozmiarówkę (właściwie to tylko o 1 cm, ale 1 cm to już pół miseczki :)) ). Teraz powinno być lepiej. Zresztą to i tak tylko wersja testowa, prawdziwy kalkulator dopiero nadejdzie ;) Odpowiedz Link
cycusia Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 17.02.08, 10:22 nie zauwazyłam tego wczesnej,juz podaje ściśle pod 85 cm luzno pod 92-93 cm noszony obwód 75 Odpowiedz Link
b-eata Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 17.02.08, 11:51 1. 73cm 2. 81cm 3. 65 (Panache Aqua, Freya Phoebe) 4. 70 - Freya Rio (ale już troche podjeżdża)i mierzyła Arabelkę 60- było ok (i mam na nią chęć:-)) Odpowiedz Link
agamara1 Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 18.02.08, 10:36 1. 79-80cm 2. 85cm 3. fantasie belle 32GG 4. uwielbiam chodzic w arabelce 30H jest na mnie dobra i obwod nie uciska Odpowiedz Link
kruszynka301 Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 22.02.08, 20:23 1) 69 2) 73 3) 65 Odpowiedz Link
wild_orchid Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 23.02.08, 10:00 Dopisze siebie, choc jestem raczkujaca jeszcze- Moje obowdy 1.pod biustem 84 cm 2. w biuscie 111 cm. Choc wstepnie kalkulator podaje rozmiar 34 H, proby roznych modeli Freyi i Panache okazaly sie za obszerne w miseczkach. Powinnam nosic rozmiar o oczko mniejszy czyli 34 GG-mysle, ze jest to kwestia mojego biustu-podzieciatego, po kilku odchudzaniach i dodatkowo po kwadrantektomii lewej piersi( kiedys byla wieksza, a po operacji obie sa rowne-oczywiscie to tylko bojaw ubocczy peracji, bo przyczyna byla dosc grozna). Mysle, ze powinno sie wziac pod uwage konsystencje biustu przy wyliczeniach-biust malo jedrny,po porodowy,oklapniety- miseczka oczko mniejsza niz wynika to z wyliczen. Odpowiedz Link
friday133 Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 01.03.08, 19:24 To jest właśnie kompresja, o której aż wątek założyłam :) Tez mi się wydaje, że w przypadku biustu po przejściach można sobie odjąć jeden rozmiar w miseczce. Odpowiedz Link
e.m.i1 Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 23.02.08, 14:11 1. 69cm baardzo scislo. 2. 76 luzno 3. 60 w rozciagliwcach 4. 65 w scisliwcach Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 26.02.08, 23:53 Mój obwód zmierzony ściśle to 65cm. Noszę najczęściej 60 z freyi. Najchętniej nosiłabym 55 :) Z panache natomiast to nawet niektore 65 mnie duszą, są dużo ściślejsze! Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Wątek statystyczny - OBWÓD IDEALNY :) 27.02.08, 03:50 Pod biustem: - ścisło: 75 - luźno: 80 Noszę 70-tki Feliny. Jak dotąd trzymają dobrze, nic się nie rozciągnęło. Odpowiedz Link