rennya 16.02.08, 20:05 czy znaczy to że będzie chodziła sprawniej??? pożyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: aaa! poczta gazetowa już nowa! 16.02.08, 20:08 Na razie to miała problem z wysyłaniem jakichkolwiek maili bo serwery onetu i interii twierdziły, że wiadomosci wysłane z adresu gazeta.pl ale z serwera google to na pewno oszustwo. I nie przyjmowały. W dodatku tutaj nie mozna tworzyć folderów na pocztę. Bu. Odpowiedz Link
turzyca nie powiem, ile mi sie laduje... 16.02.08, 21:24 ... bo to by wymagalo znacznej liczby przeklenstw, a ja nie przeklinam. no i dobrze, ze na gazetowym koncie nie mam niczego waznego, bo niemoznosc skorzystania z maila przez wiecej niz 12h jest w moim przypadku katastrofa. Odpowiedz Link
zazulla konfiguracja :( 19.02.08, 08:33 Kurcze, robie wszystko zgodnie z ich wskazowkami i dupa. Odpowiedz Link
satia2004 Re: konfiguracja :( 19.02.08, 09:48 zazulla napisała: > Kurcze, robie wszystko zgodnie z ich wskazowkami i dupa. A co dokładnie nie chodzi? Odpowiedz Link
zazulla Re: konfiguracja :( 19.02.08, 13:36 "Serwer, z ktorym masz polaczenie, uzywa certifikatu bezpieczenstwa, ktorego nie mozna sprawdzic. Nazwa CN certyfikatu nie jest zgodna z przekazana wartoscia. Czy chcesz nadal uzywac tego serwera?" a potem blad w szczegolach: PRZY ODPOWIEDZI NIE - "Nie można nawiązać bezpiecznego połączenia z serwerem. Konto: 'GAZETA', Serwer: 'pop.gmail.com', Protokół: POP3, Port: 465, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Numer błędu: 0x800CCC1A" PRZY ODPOWIEDZI TAK - "Serwer zwrócił błąd. Konto: 'GAZETA', Serwer: 'pop.gmail.com', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '220 mx.google.com ESMTP i4sm3541653nfh.26', Port: 465, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC90" Odpowiedz Link
kasiamat00 Do wszystkich z problemami z pocztą 19.02.08, 09:49 Tu jest forum o nowej poczcie: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=973 Męczcie adminów na zdrowie :) Odpowiedz Link
agastrusia Re: konfiguracja :( 19.02.08, 13:48 a ja nawet nie wiem o czym mówicie. Ja nic nie musiałam konfigurowac, a może sie myle? Odpowiedz Link
toka78 Re: konfiguracja :( 15.04.08, 00:16 Probowalam konfiguracji w mozilli i tez mi nie wyszlo. Wszystko robilam wg ich instrukcji. Nie cierpie logowania przez przegladarke. Bleeee. Odpowiedz Link
morgen_stern Re: aaa! poczta gazetowa już nowa! 19.02.08, 09:54 Jeśli mogę was jakoś pocieszyć, to gmailowska poczta jest bodajże najlepszą darmową pocztą i o ogromnej pojemności. Korzystam od jakiegoś czasu i polecam ;-) Rzeczywiście, nie można tworzyć folderów, ale szybko wyszukuje maile (wystarczy wpisać występujące w nim słowo) oraz po autorze (trzeba wejść w kontakt i pokazuje wszystkie maile od danej osoby). Poza tym można ustawić ściąganie wiadomości z innych kont pocztowych i jeszcze parę innych fajnych rzeczy. Miałam wiele skrzynek pocztowych, ale ta jest najlepsza. Nie, nie pracuję w google ;-)) Odpowiedz Link
agastrusia Re: aaa! poczta gazetowa już nowa! 19.02.08, 11:34 W sumie fajnie, że podłączyli się do googli - jako posiadaczka gmaila podłączyłam sobie i tą skrzynke do jednego konta i teraz wchodze tylko na jedną poczte i mam wszystko ;-) Odpowiedz Link
morgen_stern Re: odzyskanie starych wiadomości 19.02.08, 11:37 Cały czas je masz w starej poczcie! Po jakimś czasie zostaną automatycznie przeniesione do nowej. Wejdź na stronę logowania, gdzieś tam masz odnośnik do starej poczty. Odpowiedz Link
martvica Re: aaa! poczta gazetowa już nowa! 19.02.08, 13:56 Ej, a to sie tak da? Na gazetę mi w sumie sam spam przychodzi, używałam jej rzadko, miałam ustawione przekierowywanie na inny adres - a teraz nie wiem co robić. Jak sie ma gmaila to się da je połączyć jakoś? Odpowiedz Link
friday133 Re: aaa! poczta gazetowa już nowa! 14.04.08, 23:22 Ja też chcę wiedzieć. ta poczta gazetowa działa mi raz na siedem razy mniej więcej, co za g.... Odpowiedz Link
mauzonka Przekierowanie robi się w ustawieniach 15.04.08, 00:34 Settings -> Forwarding and POP/IMAP -> Forward a copy of incoming mail to twój@inny.adres and arvhive it. W wersji poslkiej pewnie brzmi to jakoś podobnie: ustawienia->przekierowania->przekieruj... Proste jak drucik. Co do folderów, na których brak narzekano wcześniej: w poczcie gmailowej są labels, czyli etykiety. Ustawia się odpowiedni filtr (settings->filters) i wtedy konkretne wiadomości od razu wchodzą do konkretnego labela, omijając główną stronę (trzeba zaznaczyć w ustaiwnieach filtra: skip inbox and archive). Odpowiedz Link
turzyca Re: Przekierowanie robi się w ustawieniach 15.04.08, 00:46 A masz jeszcze jakis chytry sposobik zeby moc sobie otworzyc na jednej karcie odebrane a na innej wyslane? Tudziez jakakolwiek inna kombinacje (np okno nowego maila i wyslane)? Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Przekierowanie robi się w ustawieniach 15.04.08, 09:23 Chodzi o to, że linki domyślnie są Javascriptowe i nie da się klikać środkowym przyciskiem, tak? Na dole masz taki malutki link "podstawowy HTML", jak w niego klikniesz, to będziesz miała normalną stronę :) To jest też metoda na starsze komputery z Fx 2, które googlowy JS po prostu zamordowuje :/ Odpowiedz Link
zazulla jak skonfigurowac komorke? 15.04.08, 08:30 A dokladnie Nokie. Wyslalam sobie ze strony Nokii konfiguracje dla gazety ale nie dziala [sadze, ze sa to ustawienia sprzed przejscia na gmail]. Jak ustawie recznie to wyskakuje blad, chyba zla nazwa hosta. Jak chce wyslac sobie ustawienia gmail to pojawia sie komunikat: "Wybrano dostawcę usług e-mail niezgodnego z telefonem. Wybierz alternatywnego dostawcę usług e-mail lub skontaktuj się bezpośrednio z operatorem sieci, aby uzyskać alternatywne usługi e-mail." Ktos wie w czym problem? Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: jak skonfigurowac komorke? 15.04.08, 09:27 Poszukaj tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=973 Ogólnie ustawienia (poczta przychodząca): serwer POP: pop.gmail.com port: 995 użytkownik: kasiamat00@gazeta.pl szyfrowanie: cholera wie czemu u mnie jest ustawione ssl i działa poczta wychodząca: serwer SMTP: smtp.gmail.com port: 587 użytkownik: kasiamat00@gazeta.pl szyfrowanie: tls Odpowiedz Link
zazulla Re: jak skonfigurowac komorke? 15.04.08, 15:36 Dzieki. Jednak nic z tego. Musze przegrzebac tamto forum, ale nie mam na to czasu w pracy a w domu nie mam netu :) Z ta poczta na komorce nie pali sie. Odpowiedz Link
friday133 A teraz Wam działa? 15.04.08, 11:46 Od wczoraj klikam "przejdź do nowej poczty' i NIC się nie dzieje... Odpowiedz Link