Dodaj do ulubionych

Biust podpachowy

16.02.08, 22:29
Pisałam tu półtorej godziny temu, że moje Tango 2 Panache 34 E jest
dużo za duże (mam 77/98, buły pod pachami, ale na żebrach tylko
skóra).
Hehehehe. Podciągnęłam ramiączka, przerzuciłam buły z pod pach do
stanika i wcale nie jest za duży. ANi trochę. Nagle górna krawędź
przestała dramatycznie odstawać.
I wyjątkowo buły nie uciekają z tego stanika przy każdym ruchu, w
innych uciekały - on sięga jakoś głeboko pod pachy i trzyma.
Ale tak. Zaraz po dokładnym ułożeniu biust wygląda super. A za
chwilę znów po swojemu. Jakby to obrazowo opisać?
Poniżej miejsca, gdzie ramiączko łaczy się z miską mam kawałek
ciała. Potem poprzeczną głęboką zmarszczkę, a poniżej cycek
właściwy, że tak powiem. W mniejszych stanikach część nad zmarszczką
znajdowała się już poza stanikiem, tworząc bułę podpachową.
Czy to ma jakoś szansę zniknąć? Czy część nadzmarszczkowa cycka ma
szansę połączyć się z jego resztą? ;) Masażem, wygarnianiem? Co mam
z tym robić?
Jak sie postaram, to udaje mi się stworzyć jedną ponęntną całość,
ale za chwilę jest tak samo.
Obserwuj wątek
    • charm Re: Biust podpachowy 16.02.08, 22:34
      Cierpliwie wygarniać, to na stałe zagoszczą w staniku ;-)
    • martulka_s Re: Biust podpachowy 16.02.08, 22:45
      A czy to na pewno jest dobry rozmiar? 34E przy 77 pod biustem? nie podjeżdża ci
      obwód? Bo przy za luźnym buły raczej nie mają szans przemieścić się do miseczek.
    • diuszesa Re: Biust podpachowy 16.02.08, 22:52
      Ja bym wzięła jednak obwód 70. Jeśli z początku będzie za ciasny, to
      możesz przecież nosić z przedłużką.
      • limonka_01 Re: Biust podpachowy 16.02.08, 22:58
        Friday133 tak ma, że nie akceptuje 70-ek, a do tego Tango jest dość ścisliwe. Ja mam tyle samo pod biustem i w mojej pierwszej 70-ce nie mogłam wręcz wytrzymać, piersze dni czy nawet tygodnie to byla niemal tortura. Teraz 70-ki to luzik. jednak nie ma sensu sie tak zadręczać na początku, jeżeli stanik leży dobrze.
        • friday133 Re: Biust podpachowy 16.02.08, 23:07
          No właśnie, tak mam, przynajmniej na razie :) ALe nie wykluczam, że
          z czasem zmienię zdanie. Na razie to Tango w porównaniu z kolekcją
          Triumphów wydaje mi się niesamowicie ciasne pod biustem.
        • quleczka Re: Biust podpachowy 16.02.08, 23:16
          jak to roznie jest :) zaznacze, ze ja z w sumie tez z biusciastych...ale tych
          troche mniej ;) czyli z sasiedniego lobby :)

w kazdym razie mam 77 pod biustem takze, od niemal zawsze (jak juz stwierdzilam,
          ze 75b to nie dla mnie) nosze 70tki i nawet w nich mam troche luzu jak juz je
          ponosze i zaczynaja podjezdzac... i powoli dojrzewam do 65tek ;)
          • friday133 Re: Biust podpachowy 16.02.08, 23:20
            Może to kwestia budowy, albo sama nie wiem. Ja jestem dużą babą,
            wysoką, ze sporym tyłkiem i biustem, ale w żebrach jestem chuda i
            od zawsze mi wystają przez skórę, niezależnie od wagi. Żadnego
            tłuszczu między talią a biustem. Za to wszędzie indziej pełno
            niepożądanej tkanki ;)
            • martulka_s Re: Biust podpachowy 16.02.08, 23:37
              Aaaa, to tak jak u mnie. Też jestem chuda tylko w żebrach, niestety ; ) A
              poważnie, ludzie są różni. Moja mama np. nosi tylko bluzki ze sporym dekoltem.
              Nie dlatego, że lubi się eksponować, tylko w bardziej zabudowanych "się dusi".
              Każda z nas jest inna.
            • kasiamat00 Re: Biust podpachowy 16.02.08, 23:41
              Ej no, ja się domierzyłam ostatnio 64 cm pod biustem i niektóre 60tki mnie
              cisną. Niektórzy tak mają, naprawdę :)
              • quleczka Re: Biust podpachowy 17.02.08, 09:02
                Wiem...ale żeby stwierdzić czy to cecha "osobnicza" czy stanika to należałoby
                jeszcze zmierzyć ile stanik ma w spoczynku, a ile po maksymalnym rozciągnięciu.

Ze wpisów widziałam,że trafiają się nawet 70tki tak scisliwe, które mają po
                rozciągnięciu maksymalnym jakieś 73cm...to wiadomo, że mnie z moim 77 taka
                będzie gniotła jak nie wiem co.

Większość rozciąga się jednak dobrze ponad 80cm i z moim 77 mam luzy.

Najlepiej ktoś tu gdzieś mądrze wyliczył, że pasują na nas staniki gdy:
                A = stan stanika w spoczynku
                B = stan w maksymalnym rozciągnięciu
                C = nasz obwód pod biustem

i wtedy gdy (A+B)/2 = C czyli nasz rozmiar jest mniej więcęj średnią z tych
                dwóch wymiarów stanika to jest ok :)

Wiadomo, ze dalej dochodzi kwestia indywidualnej tolerancji. Dodam, ze ja tez
                jestem z tych z samymi zebramibez tluszczu na klatce ;)
                • quleczka Re: Biust podpachowy 17.02.08, 09:07
                  Z tego wszystkiego az zmierzyłam tą moją luźną 70tkę. Ma 63 w spoczynku,
                  rozciaga sie do 85 co daje srednia 74. Tak więc nie sądze by kogoś z obwodzie
                  kolo 75 nie mogl oddychac ;)

Dodam, ze mierzone od najciasniejszej haftki - do najluzniejszej jeszcze +3 cm :)
                  • friday133 Re: Biust podpachowy 17.02.08, 09:41
                    No więc wlazłam w swoje fantasie 34 E i nie jest mi za luźno,
                    naprawdę - czuję przyjemną ściśliwość.
                    Ale skoro 34 D to jest 75 F, jak mi napisano w wątku rozmarowym, to
                    nie wiem, jak się dotąd upychałam w moje polskonumerowane 75 D ;)
                    • quleczka Re: Biust podpachowy 17.02.08, 14:19
                      > Ale skoro 34 D to jest 75 F

Rozumiem, ze chodzilo o to, ze 34E to 75F... bo 34D to akurat jest tak samo 34D :)
                      • quleczka Re: Biust podpachowy 17.02.08, 14:19
                        > Rozumiem, ze chodzilo o to, ze 34E to 75F... bo 34D to akurat jest tak samo 34D

oczywiscie mialam na mysli, ze D jest to samo ... bo 34 to 75 :)
                        • friday133 Re: Biust podpachowy 17.02.08, 19:30
                          Chodziło o E, że jest takie jak polskie F, oczywiście :)
                          • friday133 Re: Biust podpachowy 20.02.08, 21:19
                            Powiedzcie mi, czy to możliwe, że 5 (słownie pięć) dni po zamianie
                            polskiego 75 D na brytyjskie 34 E (czyli chyba ze dwie miski dalej?)
                            ja się nie mieszczę w stare staniki????
                            Czy mi się zmienił może pogląd na to, co to znaczy, że się
                            mieszczę...
                            Bo wróciłam z zajęć sportowych, oba staniki w praniu, więc
                            wyciągnęłam najmiększy ze starych - Etam 75D. I dupa - buły jak się
                            masz, zwłaszcza na jednej piersi to już megabuła...

W ogóle oczy mi nonstop na wierzch wychodzą, przymierzam dziś w
                            sklepie puszap Gorsenii 75 E - na maksa za mały, ale totalnie (fakt,
                            że ja w pionowych cięciach to w ogóle słabo wyglądam, no ale to był
                            i tak szok).
                            Hmmm.
                            Nie wiem, o co chodzi.
                            • tyska_edziecko Re: Biust podpachowy 20.02.08, 22:08
                              Nie miałam co prawda biustu podpachowego, ale prawdą jest, że nie mieszczę się
                              w swoje stare kiecki TYLKO W BIUśCIE! Wszędzie indziej są jak najbardziej ok. W
                              życiu nie myślałam, ze w okolicach 40-tki jeszcze mi coś podrośnie tu i ówdzie,
                              z naciskiem na ówdzie ;).
                              • elam1 "tu i ówdzie" 20.02.08, 22:55
                                po czterdziestce, a popatrz na kobiety w okolicach pięćdziesiatki,
                                niektóre nie reagują na zmiany, a niektóre i owszem, i tego sie boję
                                patrząc na swoje przy czterdziestce, bo co dalej..., oj rosną,
                                rosną, dopiero chyba w okolicach 70-80 widziałam zmiany odwrotne.
                            • madzi1 Re: Biust podpachowy 20.02.08, 22:28
                              Ja tak miałam, po tygodniu czy dwóch noszenia dobrego rozmiaru
                              postanowiłam zrobić porządek ze starymi stanikami i zaczęłam je
                              mierzyć. Wszystkie były mega za małe! Nie wiem jak to się dzieje ;)
                              ale się dzieje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka