Dodaj do ulubionych

Każdy stanik gryzie!!!

16.03.08, 20:31
Witam! Może mi ktoś coś doradzi???
Co prawda rozmiar mam względnie typowy (90D) ale: co sobie kupię stanik, to gryzie! Wszystko gryzie: koronki, szycia, ramiączka, guma pod spodem, druty wpijają mi sie pod pachę i boli! Fiszbiny zginają się i też wbijają!
Poszukuję stanika bez szwów, bez drutów, bez fiszbinów i bez koronek (w ogóle bez jakichkolwiek ozdób). Musi być bawełniany, nie usztywniany (bo gryzie!), nie wiem w jakim sklepie szukać, i czego!!! No i powinien spełniać swoją rolę :)))
Pomóżcie, proszę, bo chodzę teraz bez stanika i niedługo będę zarzucać sobie na plecy :( Młoda nie jestem, więc kształtu biust tez nie posiada....
No i????
Pozdrawiam dużobiuściaste i małobiuściaste, Koko średniobiuściasta
Obserwuj wątek
    • wild_orchid Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 20:39
      A jestes pewna, ze masz dobrze dobrany rozmiar? Byc moze cialo masz
      wrazliwe i koronki sa dla ciebie bee, ale fiszbina nie ma prawa sie
      wbijac w piers.
      Zmierz sie porzadnie pod biustem na wydechu a potem w luznym staniku
      w biuscie i zajrzyj do watku rozmiarowego
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76994342
      Moze niekoniecznie to wina stanikow, fiszbin, koronek, a
      niewlasciwego rozmiaru?
      • kokoszanel Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 20:47
        Jeżeli chodzi o fiszbiny i druty to być może w "dobrym" staniku nie gną się? Ale
        ja mam ciałko miękkie :) i wszystko, co twardsze po prostu w to "wchodzi".
        Jeżeli chodzi o gryzienie, to na pewno gryzą mnie szwy i obszycia i ramiączka,
        bo jak pochodzę trochę w tych "narzędziach tortur" to jestem w czerwone paski,
        pionowe, poziome i ukośne. Najgorsze są takie tasiemeczki nylonowe które chronią
        szwy i na przykład brzegi gumy podtrzymującej od spodu!

wild_orchid napisała:

> A jestes pewna, ze masz dobrze dobrany rozmiar? Byc moze cialo masz
        > wrazliwe i koronki sa dla ciebie bee, ale fiszbina nie ma prawa sie
        > wbijac w piers.

> Moze niekoniecznie to wina stanikow, fiszbin, koronek, a
        > niewlasciwego rozmiaru?
        • kasiamat00 Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 21:02
          1. w dobrym staniku (w dobrym rozmiarze) fiszbin się nie czuje, bo nie mają się
          w co wbijać - fiszbiny obejmują piersi i leżą płasko na ciele;

2. napisz jeszcze, że ramiączka Ci się wpijają w ramiona - to jednoznaczny dowód
          na za duży obwód; w dobrym rozmiarze ramiączka trzymają tylko 10% ciężaru
          biustu, reszta to obwód;

3. żeby coś obcierało, musi się ruszać po ciele (inaczej może gnieść, ale nie
          obcierać) - dobry stanik się nie rusza, więc to kolejny objaw tego, że coś z tym
          Twoim rozmiarem jest nie tak;

A w ogóle, to zapraszamy tu:
        • maheda Oj, kochana.... 16.03.08, 21:11
          Kochana, jak się z 95E przeczuciłam na 75HH, to poczułam co znaczy
          nieprzeszkadzający stanik.
          Zapraszam na wątek rozmiarowy:
    • charm Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 21:18
      Na początek oczywiście, jak już zostało napisane, zapraszamy do wątku rozmiarowego.
      Boistonosz w dobrym rozmiarze na pewno będzie bardziej komfortowy.

A po ustaleniu rozmiaru polecam kelyani, serię natural charm (uwaga,
      rozciągliwce!). Po ustaleniu właściwego rozmiaru pomożemy dobrać odpowiedni
      rozmiar z konkretnego modelu. Poza tym ja nowe biustonosze moczę w wodzie z
      płynem do płukania tkanin (moczę ze dwie godziny, po czym płuczę).
      • kokoszanel Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 21:32
        To naprawdę nie chodzi o rozmiar, tylko o koronki, ozdóbki, gumki, nici itp.
        Rozmiar mam rzeczywiście 90D, sprawdziłam w sklepach przymierzając jak leci,
        kupiłam też na Allegro, wszystko wymierzone, jak Bozia przykazała :)
        Gdyby nie to gryzienie, to wszystkie byłyby dobre! A tak jeden po drugim lądują
        w koszu na śmieci!!!
        Od dwóch tygodni zawzięłam się i szukam, szukam, szukam...
        Tryumf ma w ofercie na przykład sportowe, całe z bawełny, termicznie formowane,
        bez szwów i drutów, ale nie wiem, czy nie użyli na przykład "świetnych" nici
        nylonowych :( lub, czy gumka na brzegu w celu wzmocnienia nie ma jakichś
        plastików. Niestety to wszystko wychodzi dopiero po dwóch, trzech dniach
        noszenia, więc zwrot nie wchodzi w grę, a cena zaporowa :)
        • jaagna Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 21:37
          Kokoszanel, ale co ci szkodzi podać swoje wymiary? :-) Dotychczas miałyśmy na Forum chyba tylko jedną kobietę noszącą obwód 90, więc jeśli jesteś tą drugą, to przywitamy Cię z jeszcze wiekszą radością!
          Podaj - choćby tutaj - swoje wymiary (mierzone na wYdechu pod biustem i luźno w biuście), a my coś pokombinujemy.
          Bo gdy obwód jest zbyt szeroki, to stanik "lata" po ciele i wtedy wszystko gryzie, mizia i łaskocze...
        • agafka88 Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 21:41
          kokoszanel, gdyby rozmiar był rzeczywiście dobry, to nie uwierałyby Cię wszystkie staniki. Trochę zaufania do Lobbystek. Ja im zaufałam i nigdy nie założę już stanika w starym rozmiarze - z 75c przeszłam na 65 g i nic mnie już nie uwiera, nie swędzi, nie drapie, a fiszbiny nie przebijają stanika (co wcześniej uważałam za normalne 0_o)

Może przeczytaj na początek ten wątek, aby zapoznać się z opiniami innych kobiet. Piszą tam co zyskały po zmianie rozmiaru dzięki temu forum
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=75213023
          A tutaj zobacz, co daje zmiana obwodu namniejszy, a miseczki na większą. Ja po zobaczeniu tych zdjęc się przekonałam :)
          stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html
          stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html
          Pozdrawiam :)
          • agafka88 Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 21:44
            i jeszcze trochę zdjęć:
            stanikomania.blox.pl/2007/07/Przed-i-po.html
            stanikomania.blox.pl/2008/02/Biust-osiemnasty-czyli-pozegnanie-z-DD.html
            • kokoszanel Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 22:06
              90/111
              Kupiłam ostatnio: 95C i 90D, oba były rozmiarowo dobre, miękkie, nie jeździły po
              ciele, nie obciskały, nie miały fiszbinów, ani usztywnień, teoretycznie ok.
              Niestety 95C miał małe ozdóbki: pomiędzy miseczkami i szelkami wstaweczka z
              plastikowej siateczki, można by zaszyć :(, ale też na miseczkach delikatna
              tasiemeczka, też gryząca! Po 10 minutach noszenia > kosz na śmieci!
              90D - minimizer - miękki, bez fiszbin, bez ozdóbek, wszystkie miękkości zbiera w
              środek, mąż pochwalił :)ale: ma szwy i brzegi zabezpieczone "delikatną"
              siateczką! Po zdjęciu mam na ciele dokładny czerwony kształt stanika. Na dodatek
              w trzecim dniu noszenia ujawnił się na ciele też brzeg dolny-szeroka guma, która
              brzeg ma też z czymś!!!!
              • kocio-kocio Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 22:08
                Bo to zdecydowanie nie są dobre rozmiary!
                Jeśli to 90 to dobry pomiar, to obwód powinnaś mieć 85, albo 80.
                I odpowiednio dużą miskę...
              • effka454 90/111 kokoszanel 16.03.08, 22:12
                Kochana przy takich wymiarach maksimum co powinnaś przymirzyć to obwód 85 z
                miseczką H w rozmiarówce europejskiej, ew. F w rozmiarówce angielskiej.
              • aadrianka No i wyjaśniło się 16.03.08, 22:12
                Żadne 90D! 90 jest na Ciebie za luźne w obwodzie, stąd stanik
                przeszkadza. Ja radziłabym raczej brytyjskie 80G lub 85F, w polskiej
                rozmiarówce jest to jakieś 80I.
              • charm Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 22:13
                > 90/111
                > Kupiłam ostatnio: 95C i 90D, oba były rozmiarowo dobre, miękkie, nie jeździły p
                > o
                > ciele, nie obciskały, nie miały fiszbinów, ani usztywnień, teoretycznie ok.
                Powiem tyle: przy tych wymiarach to NA PEWNO NIE JEST 90D!

A jesli biustonosz będzie idalnie dopasowany to komfort się poprawi.
                Nie jest to moja kategoria rozmiarowa, ale sugeruję okolice 85E/80G (mówię o
                rozmiarach brytyjskich). (Proszę, żeby ktoś to potwierdził ;-))
        • wild_orchid Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 21:49
          kokoszanel napisała:

> To naprawdę nie chodzi o rozmiar, tylko o koronki, ozdóbki, gumki,
          nici itp.
          > Rozmiar mam rzeczywiście 90D, sprawdziłam w sklepach przymierzając
          jak leci,
          > kupiłam też na Allegro, wszystko wymierzone, jak Bozia
          przykazała :)

Jaq to samo mowilam jeszcze miesiac temu. Nosilam 80D. A ze cisnelo-
          kupilam 85D, i to minimiser, byjuz calkiem nie przeszkadzal mi
          stanik.
          Dzis wyrzucilam 25 stanikow.
        • heliamphora "W sklepach przymierzając jak leci..." 16.03.08, 22:02
          ...możesz trafic wyłącznie na NAJMNIEJ ZŁY rozmiar. Najmniej zły może wciąż być bardzo zły.

Ciekawe jakie ja bym miała mniemanie o swoim rozmiarze, gdybym sprawdzała go mierząc w sklepach. Mam 75 HH (brytyjskie) czyli pewnie 75 M polskie. Niby jak miałabym się o tym przekonać, skoro taki polski rozmiar nie istnieje, a o angielskim też niekompetentne biedaczki w sklepach nie słyszały? Dałyby mi 100 D i kazały się wynosić.
        • effka454 kokoszanel 16.03.08, 22:06
          czyli masz około 100cm pod biustem i 118cm w biuście?
          Zgadłam???
          • kokoszanel Re: kokoszanel 16.03.08, 22:12
            No nie :) 90/111, i wg tego kupiłam ostatnio 90D i 95C na próbę. Może nie
            rozumiem tych rozmiarów, ale one NIE CISNĄ,one GRYZĄ!
            Nie mogę pojechać do Krakowa ani do Warszawy, żeby oglądać, więc proszę, Jeżeli
            macie możliwość zobaczenia co biustonosz ma w środku :) (nie chodzi mi o biust),
            to napiszcie mi w jakiej firmie szukać (w internecie).
            • kocio-kocio Re: kokoszanel 16.03.08, 22:14
              Zmienić rozmiar.
              Pomoże.
            • effka454 Re: kokoszanel 16.03.08, 22:15
              bo przy takim rozmiarze stanik nie ciśnie tylko jeździ jak chce :P obciera,
              wrzyna się co daje wrażenie gryzienia - okropność...
              Stanowczo zapraszam do wątku rozmiarowego
            • agafka88 Re: kokoszanel 16.03.08, 22:18
              gryzienie wynika z zbyt lużnego obwodu. Jeżeli masz 90 cm w bidrach, to majtki też kupujesz 90-95cm?

W wątku rozmiarowym wpisz swoje rozmiary
              a tu jest przewodnik po sklepach internetowych w których kupują biuściaste
              stanikowe-sklepy.blogspot.com/
              poza tym mozna szukać stanikow na naszej gieldzie stanikowej
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74170761
              oraz na allegro i ebayu, to będzie taniej
              • timisoara Re: kokoszanel 17.03.08, 00:37
                a propos majtek
                Skoro *wszystkie dobrze dobrane staniki* Cię gryzą to przynajmniej *jakiś znaczny odsetek majtek* też powinien.Tak na chłopski rozum.
                90D naprawdę nie jest dla ciebie.Są tu dziewczyny,które uważały,że noszą idealnie dobrane staniki,a teraz noszą idealniejsze:)
                I chyba nie uwierzę,że przez cały dzień nie poprawiasz ani razu stanika.
          • effka454 Re: kokoszanel 16.03.08, 22:16
            effka454 napisała:

> czyli masz około 100cm pod biustem i 118cm w biuście?
            > Zgadłam???
            >
            >
            >
            Ups... jedna 1 za dużo, powinno być 108cm w biuście
    • charm Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 22:19
      tinyurl.com/3beql4
      W rozmiarze 36FF lub 36G (to dużomiseczkowiec i rozciągliwiec, ale w dużej
      mierze zawiera bawełnę), gdyby fiszbiny były szerokie to polecimy coś z innej
      firmy, ale to pierwsze, co przyszło mi do głowy ;-)
      • charm Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 22:23
        A co do rozmiaru, to jak nosiłam 70-ki i 75-ki to miałam odciski z gumek, z ulgą
        zdejmowałam stanik, wrzynał mi się w skórę i miałam odgnioty... jak
        przeczytałam, że powinnam nosić 60-ki, to pierwsza mysli była taka, że wogólę
        sie w tym nie dopnę, nie mówiąc juz o tym, że nie będę mogła oddychać, itp... a
        jednak. 60-ek wogóle na sobie nie czuję, mimo że obwód jest ciasny, ale jest
        bardzo wygodny, nic nie gryzie, nic nie drapie, itp ;-)
        • agang Re: Każdy stanik gryzie!!! 16.03.08, 23:48
          mnie gryza wszystkie staniki nie firmowe ,takie z targu,sklepiku
          te firmowe mnie nie gryza
          • irjakrk Re: Każdy stanik gryzie!!! 17.03.08, 00:47
            W portfel ;)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka