adryjanna Cleo Brooke i Antośka Masqerade 08.09.09, 08:45 Jak w tytule - upolowałam wczoraj w H&M szorty do Brooke - koronkowe, z tyłu przezroczyste, z przodu z motywem kwiatowym. Ten sam żarówiasty róż, cena 29 zł. Widziałam w H&M jeszcze jedne, ale już nie w identycznym odcieniu (pewnie i tak je jeszcze kupie, bo są bardzo podobne). Trafiłam też na kilka fasonów w podobnych odcieniach w Intimissimi, ale za duża cena (56zł) jak na to, że nie są identyczne ;) A co do Antośki - w New Yorkerze widziałam stringi za ok 35zł :) Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: tansze majtki do kompletu - raport 21.09.09, 20:51 raportuję, że widziałam wczoraj w h&m szorty i stringi moim zdaniem idealnie pasującego do minueta midnight:) i drugie być może pasujące do minueta heather (ale tu już nie jestem pewna odcienia). Oba modele maja koronkę podobną do tej z minueta. Odpowiedz Link
nowokaina123 do robyn cleo szukam 05.10.09, 22:39 Niby sprawa powinna byc prosta, bo Robyn ma wybitnie majtkowy kolor, ale... Odwiedzialm dzis HM, Cubusa, KappAhla i nic. W HM byl jakis trojkap z rozowym, ale za ostrym. W Cubusie były jedne w delikatnym rozu, proste, bez koronek, ale za male chyba :( (juz sie przekonalam, ze dol to raczej 40 potrzebuje :/, w Cubusie byla M, ale jakas mala mi sie wydawala - przymierzylam do S - takie same!, a L zadnej nie bylo zeby porownac ) Macie moze jakies inne typy? (raczej jasny roz chyba i bez koronek) Odpowiedz Link
asencja2 Re: do robyn cleo szukam 15.10.09, 13:33 Ja też szukałam i w H&M znalazłam takie majtki (wersja bodajże i figi i stringi) w delikatnym różu (trochę bardziej błyszczącym niż w robyn, ale odcień bardzo podobny) i ze zbliżoną kształtem koronką w kolorze kremowym. Czyli taki komplet - nie komplet - tło takie samo, a koronka w staniku ostry róż, a w majtkach krem. Poza tym w sklepie internetowym duża bielizna są majtki do tego stanika po 35 zł, więc nie wiem czy warto szukać zamiennika... Odpowiedz Link
nowokaina123 Re: do robyn cleo szukam 15.10.09, 16:36 wielkie dzieki :) nie wiedzialam... i wlasnie wczoraj kupilam w cubusie figi za 30 zł :/ bawelniane, ktore jednak nie pasują w takim razie zaraz zamawiam te od robyn :))) Odpowiedz Link
ania.kar jak Masquerade Coquette, czarno-szara w Reserved 15.10.09, 08:11 Jeśli któraś z Was potrzebuje dołu do kompletu do czarno-szarej Coquette, to proponuję zajrzeć do Reserved. Są tam stringi i figi w tych kolorach, czyli szare z chyba identyczną czarną tiulową(?) warstwą w czarne kropki. Odpowiedz Link
jako.tako Portia 15.10.09, 10:30 W H&M z kolei jest kilka wersji kolorystycznych szortów i stringów, które mogą pasować do Portii Curvy Kate. Mają podobną wstążkę i materiał, ale nie jestem pewna, czy na pewno odpowiadają wersjom kolorystycznym oryginału :) Odpowiedz Link
kulka_kulkowa Cleo Charlie 18.10.09, 12:43 Kupiłam wczoraj gatki firmy Belinda, krój to taka hybryda stringi + figi (na dołączonej metce nazwali to "minislip brazilian"). Metka-przywieszka wygląda tak jak tu: tnij.org/emjm Trzeba się dobrze przyjrzeć, żeby zauważyć różnicę w kolorze (kolor stanika jest bardziej nasycony), na pierwszy rzut oka wygląda jak komplet. Materiał jest bardzo miły w dotyku. Produkują dwa rozmiary: 36-40=S/M i 42-46=L. Mam te mniejsze i ostrzegam, że są na kogoś, kto tak jak ja jest "długi w stanie". Górna gumka mogłaby być solidniejsza, ale za taką cenę i tak jest nieźle. Kupione za 7,99 w toruńskim Realu :) Do kompletu można nabyć koszulkę w tym kolorze. Odpowiedz Link
czerwona_pomadka do ciemnofioletowego Minueta są 18.10.09, 13:26 w H&M, kolor identyczny, o co raczej trudno ;) koronkowe, stringi kosztują chyba 24 zł. Odpowiedz Link
helga_r Thrill me navy/lime, Harmony burnt red 18.10.09, 22:10 Esotiq- do obu stringi i figi ok. 30 zł Do thrill me materiał gładki-ale kolorystycznie pasują i mają esyfloresy zielonkawoniebieskie do harmony gładkie, ciut ciemniejsze, ale za 1/4 ceny oryginalnych :D Odpowiedz Link
black_halo isnieja tez w C&A, niemal ideantyczna korkonka. 19.10.09, 15:36 stringi i stringi ze "spodniczka" i paskami do ponczoch. nie wiem czy w polsce ale w belgii na bank sa, koszt 7.5 euro. Odpowiedz Link
nowokaina123 "maia sliwkowa" - cubus 19.10.09, 21:35 majtki w identycznym chyba odcieniu widzialam dzis w cubusie za ok. 30 zl Odpowiedz Link
kaja-sz Re: tansze majtki do kompletu - raport 23.10.09, 22:42 A widziałyście moze cos do Panache Masquerade Georgiana? Odpowiedz Link
magenta_72 Gregoriana 24.10.09, 12:00 Od razu mówię, ze Gregorianę znam tylko ze zdjęć, ale w Tesco - marki F&F widziałam śliczne majtki z ciemnoturkusowej satyny z czarną koronką - i tak mi sie skojarzyły, ze do Gregoriany mogłyby pasować - kosztowały chyba 20 zł Odpowiedz Link
pina-colada Cleo George miętowy 19.12.09, 16:21 Kupiłam dzisiaj bawełniane szorty w Atlanticu, co prawda w krateczkę vichy, a nie w kropeczki, ale kolor identyczny i nawet kokardka podobna. W outlecie kosztowały 14,90 zł. Symbol LH-031. Odpowiedz Link
marikooo Ruby Pink Bridgette czarno-biała 24.10.09, 19:44 W Realu można dokupić do niego bawełniane figi firmy Arcado (podmarka Atlantica) w identyczne kropeczki, tylko z białą koroneczką, za 6,99 :) Odpowiedz Link
marikooo Kalyani Up Close ecru/brąz 24.10.09, 19:47 Dopasowałam do niego figi i stringi Hey (podmarka firmy Key) - wzór podobny, choć nie identyczny, kolorystyka też, tylko wykończenie koronką brązową zamiast ecru. Na pierwszy rzut oka wygląda na komplet. Majtki do nabycia w sieci Carrefour za niezbyt duże pieniądze :) Odpowiedz Link
ycik Do Masquerade Tiffany i Effuniaka zebrzastego 25.10.09, 12:52 Oba modele widziane w Tesco, marka F&F. Do Tiffany widziałam czarne satynopodobne thongi, ktore świetnie zgrałyby się ze stanikiem z racji podobnych "zakładek". Ceny niestety nie pamiętam, ale na pewno tańsze :) Te zebrzaste to były chyba klasyczne figi, białe z zebrzastymi paskami i brzegiem obszytym czarną koronką. Odpowiedz Link
nowokaina123 sporo fajnych dolow w TK MAXX 03.11.09, 22:31 dobra wiadomość dla wrocławianek: w TK Maxx mozna znalezc naprawde genialne majtki. Dzis kupilam piekne w swojej prostocie figi Marc O'Polo czarne - moim zdaniem idealne do maskaradki tiffany :) (cena wyjsciowa cos kolo 85zl, kupione za 25zl), kilka dni temu - czarne Mustangi z modalu - tez proste, bez sztucznosci, koronek i innych ozdob (17 zł). Widzialam tez sliczne stringi chantelle, w bardzo bladym rozu (do robyn?) - ceny nie pamietam, ale albo 13 albo 17 zl... Bylo tez cos, co pasowaloby do czekoladowego st.tropez (chyba 13 zl) Marki mówią sporo o jakosci :) Staniki tez piękne, w fantastycznych cenach, tylko... rozmiarowka do niczego oczywiscie :/ Odpowiedz Link
nientepaura do Antośki wrzosowej 14.12.09, 14:57 kupiłam dziś w h&m gładkie majtki ale w identycznym odcieniu jak Antosia -za 25zł,były też stringi do wyboru.Kupowałam w ZT,potem jeszcze podskoczyłam do Juniora, a tam te same przecenione na 10zł;/ ale nie było już mojego rozmiaru,więc i tak kupowałabym te droższe;)sporo 38,40,42 jeszcze zostało;)(a jak to w h&m to są duuuże 38,40,42) Odpowiedz Link
jul-kaa Do effuniaka bakłażanowego 19.01.10, 20:40 Fankom majtek pasujących nie do końca, ale dobrze się kojarzących, polecam majtki z M&S pasujące do bakłażanowego effuniaka. Mają bardzo podobny kolor, są ładne i wygodne, siateczkowe z czarnym flockiem - wzór podobny do mchów, więc ładnie łączy bakłażana z mchami (wiem, to absurdalne, ale mnie się podoba :)) Kosztowały 12,90 (wyprzedaż sezonowa). Odpowiedz Link
indigo-rose do bobbiego? 19.01.10, 22:24 Coś białego z żółtymi elementami, żeby pasowało do Cleo Bobbie, kupiłabym sobie bardzo chętnie (bo nawet po obniżce trochę szkoda mi 40 zł na majtki, kiedy przy odrobinie kombinowania można za to mieć stanik). Odpowiedz Link
nowokaina123 freya mimi petal we wro za 16 zl 19.01.10, 22:37 W tk maxx oczywiscie oryginalne figi freya - za 16 zl, stringi - 13 Odpowiedz Link
nowokaina123 sprostowanie ;) 22.01.10, 22:09 te majtki w tk maxx to do karmnika rosalie petal Odpowiedz Link
metia BRASTOP - dorzucili nowe doły w dziale za 2 funty 10.02.10, 01:22 Pojawiło się kilka nowych dołów w dziale za 2 funty w Brastopie. Rozmiarówka dość przebrana, ale może akurat któraś coś trafi. Widziałam m.in. szorty do Portii, białej Isis, czarnej Polski, Kalyani (do 3 modeli) i thongi do turkusowej Pandory. Odpowiedz Link
nientepaura do Arabelki sorbetowej szukam 10.03.10, 11:21 jak w temacie.mogą być tańsze zamienniki;), albo oryginalne w jakiejś supercenie (może akurat jakaś forumka gdzieś wyluka;) aaa, stringi odpadają (a były chyba na brastopie w całkiem miłej cenie,fakt,że M) rozmiar poszukiwany XS/S (94 w biodrach) Odpowiedz Link
morra111 H&M Top na ramiączkach Masquerade Georgiana Teal 02.06.10, 18:08 W H&M mają koszulki na cieniutkich ramiączkach, takie typowo letnie topy w kolorze identycznym jak Georgiana Teal. Wygląda to zupełnie fajnie jak spod koszulki wystają Georgianowe ramiączka :) Topy kosztują 9,90 zł! Odpowiedz Link
3_asiunia freya tigerlily 03.06.10, 12:25 Nie wiem czy ktoś jeszcze potrzebuje, bo to stary model, ale w reserved są bardzo podobne fuksjowo-pomarańczowe stringi w ciapki. Naprawdę bardzo ładne ;) Odpowiedz Link
wwwwiedzma Panache Tiffany 17.06.10, 20:05 Czy ktoś wie gdzie dostanę ładne, gładkie, czarne i z lekkim połyskiem figi, względnie stringi pasujące do Tiffany? Strasznie mi szkoda płacić majątek za gładkie majtki do kompletu :P Odpowiedz Link
indigo-rose Effuniak lawendowy 19.06.10, 21:01 Widziałam dziś w H&M majty, które na oko powinny pasować do lawendowego. Ale ceny nie zdążyłam sprawdzić... Odpowiedz Link
aksanti Re: Effuniak lawendowy 20.09.10, 22:50 Ja w Esotiq widziałam figi, które też powinny pasować;) Odpowiedz Link
boziaj Effuniak cielak KappAhl 01.07.10, 20:46 bardzo ładne majtki w niemal identycznym odcieniu jak beżowy cielak i z bardzo podobnej koronki sa w KappAhlu cena 24,90, ale sa objete promocją 3 w cenie 2 jak chyba wszystkie KappAhlowe gatki wygodne i jesli nie będą wyjatkiem - długowieczne, wiec polecam Odpowiedz Link
magda396 Arabelka czarna 01.07.10, 23:48 Ostatnio w H&M widziałam przeceniony prześwitujący czarny komplecik z jasnoróżową wstążką, odcienie jak w czarnej arabelce, może któraś z Was się skusi ;) Odpowiedz Link
asia_ladysplace.pl Majtkowa wyprzedaż w LADY'PLACE CENTRUM!!! 20.09.10, 13:13 Drogie Panie !!! Zapraszamy na " majtkową "wyprzedaż!!! W ofercie znajdziecie doły do kompletu z minionych kolekcji od 20 % do 45% taniej!!! Gorąco zachęcam do kompletowania!!! Odpowiedz Link
asia_ladysplace.pl Re: Majtkowa wyprzedaż w LADY'PLACE CENTRUM!!! 04.02.11, 16:29 Drogie Panie !!! Zapraszamy na " majtkową "wyprzedaż!!! W ofercie znajdziecie doły do kompletu z minionych kolekcji już od 29 zł! Gorąco zachęcam do kompletowania!!! Odpowiedz Link
nientepaura Re: Arabelka czarna 02.02.11, 00:08 ktoś gdzieś coś widział ostatnio??;) do black/pink;) Odpowiedz Link
alladyna1986 Tańsze figi/szorty do Arabelli Sorbet? 21.09.10, 11:16 Czy ktoś wie, skąd wziąć? W cenie do 30 zł, rozmiar xs-s. Próbowałam już z dołem do koralowej Portii, ale jest jednak ciemniejszy o kilka odcieni. Na e-bayu są jedne figi, ale za 56-60 zł, dla mnie to za dużo.;/ Ktoś polecał w tym wątku majtki z Victoria's Secret za 11 zł z Allegro, ale już ich nie ma na aukcjach. Targowiska obeszłam i nic nie znalazłam. Odpowiedz Link
naijalla H&M jak Masquerade 27.09.10, 11:10 Widziałam w H&M stanik wyglądający niemal tak samo, jak Masquerade Maia plum, tylko był to plunge z gąbką. Są do niego majtki, ale ceny nie pamiętam. Swoją drogą, nie jestem chyba pierwszą osobą, która zauważa podobieństwo bielizny H&M do maskaradek (?). O tak wygląda stanik: files.hm.com/media/products/895/DXL865_74304_66019_08_1278.jpg A tak stringi: files.hm.com/media/products/895/DXL865_74306_66019_08_1248.jpg I szorty: files.hm.com/media/products/895/DXL865_74307_66019_08_1259.jpg Są jeszcze różowe, ale nie wiem, czy pasują do Mai candy, bo jej nie mam. Odpowiedz Link
naijalla Re: H&M jak Masquerade 27.09.10, 11:11 Dopiero teraz zauważyłam, że ma inne ramiączka, ale podobieństwo i tak wyraźne :) Odpowiedz Link
kasienka.body Re: H&M jak Masquerade 27.09.10, 11:25 ja tam podobieństwa nie widzę ;) Już bardziej do plungów La Senzy. Maia jest dużo ciemniejsza i ma inną koronkę :) Odpowiedz Link
monissska H&M - stringi do Effuniaka zeberki (stary model) 24.10.10, 21:20 jak w temacie - są niestety tylko stringi w wersji z falbanką ala spódniczka lub bez - w cenie ok. 20 zł (te 'spódniczkowe' na wieszaczkach z rzeczami przecenionionymi); materiał identyczny jak zeberka na obwodzie effuniakowego stanika, jedyna różnica to tasiemka ,czy raczej gumka przepleciona na górze majtek, w kolorze różowym , no ale można wymienić ozdobę na mostku stanika na jakąś w podobnym kolorze i wychodzi super zestaw:) Odpowiedz Link
nientepaura do arabelki sorbet (chyba) 15.04.11, 18:03 widziałam dziś w h&m coś, co może pasować do arabelki sorbet;) są majtki i stringi - koronka z wzorkiem w serduszka nie jestem pewna, czy kolor pasuje, ale jutro podjadę ze stanikiem i obadam;) Odpowiedz Link
eternalvoyageur Re: do arabelki sorbet (chyba) 09.06.11, 16:01 O, te ? files.hm.com/media/products/A55/DXLA55_81072_38039_96_4433.jpg Odpowiedz Link
ola.biustyl do Effuniaka puderka 16.04.11, 20:40 pasują figi Agio model DM-650, idealne kolorem:) Odpowiedz Link
ycik Masquerade Angie 16.04.11, 22:05 Widziane w tesco, marka F&F. Ceny nie pamiętam, ale na pewno przystępna ;) Odpowiedz Link
yarrowia Do Dalii Satine granatowej? 18.04.11, 22:28 Wydawało mi się, że to nic trudnego, zwykłe, satynowe, granatowe...krój jest mi właściwie obojętny. Obeszłam masę sklepów i niczego w granacie nie widziałam:( Odpowiedz Link
moniiiq Re: Do Dalii Satine granatowej? 19.04.11, 00:29 granatowe majtki widziałam w Kappahlu - tylko, że chyba były koronkowe, ale nie pamiętam dokładnie, bo bardzo im się nie przyglądałam Odpowiedz Link
yarrowia Re: Do Dalii Satine granatowej? 19.04.11, 20:49 No właśnie, są całe koronkowe,zupełnie inna bajka:( W dodatku ten granat jak i w H&M jest jakiś taki niemrawy w porównaniu z Dalią, która jest w takim pięknym, nasyconym, głębokim odcieniu. No cóż, pewnie prędzej jakiejś wyprzedaży doczekam, niż znajdę podobne. Odpowiedz Link