sznycell Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 20 14.04.08, 19:44 w obwodzie : mam 73cm. a w biuscie- 86cm i co dalej? Odpowiedz Link
the_mariska 73/86 - sznycell 15.04.08, 19:06 Z brytyjskich staników spróbuj 65DD (30DD), w polskiej rozmiarówce ich odpowiednikiem jest 65E. Pamiętaj o dokładnym wygarnięciu biustu do miseczki podczas mierzenia i odpowiednim wyregulowaniu ramiączek. Przejrzyj sobie listę sklepów internetowych i stacjonarnych w których można znaleźć twój rozmiar. Może cię też zainteresować nasze siostrzane forum - Lobby Małobiuściastych, tam jest więcej dziewczyn o podobnych wymiarach i podobnych problemach przy kupowaniu bielizny ;) Odpowiedz Link
jaga-a 71/94 14.04.08, 21:57 Dobra, wracam ze zmienionymi wymiarami :) wcześniej wyszło mi 73/93, teraz przy baaardzo mocno naciągniętej miarce - 71 pod biustem, a baaaardzo luźno w biuście 94 (ale to chyba zależy od cyklu - mam od 91 do 95 - w zależności jak i kiedy zmierzę). Dziś doszła do mnie Polyanna 70F i cóż... no najwygodniejsza nie jest. Fiszbiny niby ok, celują w środek pachy, trochę gniotą na mostku. Miseczka też nie aż taka za duża - przynajmniej na jednej piersi. Obwód chyba za luźny, bo zapięłam się na najdalszą haftkę, choć nie wyobrażam sobie, jak można wytrzymać w ciaśniejszym :) Wtedy mostek jest chyba już podziurawiony tymi końcami fiszbin:) No i przede wszystkim - te miseczki są tak strasznie wysoko zabudowane, że obcierają mi pachę! A, i po zdjęciu - ślady po fiszbinach są w odległości jakichś 1,5 cm od podstawy piersi. I co? Zmieniać rozmiar Polyanny, czy celować w inny stanik? Odpowiedz Link
winter76 Re: 71/94 15.04.08, 10:18 Hej.Moim pierwszym stanikiem tez była Polly.Obwód napewno masz za luzny,przy 71cm po biustem stanik w rozmiarze 70 jest o wiele za szeroki!Sama zresztą to zauważyłaś,więc myślę że powinnaś celować w 65,a nawet 60 a skoro miseczka F jest maława to spróbuj z G. Jesli chodzi o fiszbiny-gniotą,bo po pierwsze stanik jest za luzny i nie trzyma obwodu(sama to przerobiłam)mnie pomogło naciągnięcie ramiaczek,ale ja obwód miałam ścisły. Wniosek-Po prostu celuj w rozmiar 65FF/60 G,i zamów inny model skoro ten obciera Cie pod pachą. Odpowiedz Link
jaga-a Re: 71/94 15.04.08, 11:42 no właśnie, no właśnie... też myślę, że 65 FF Polyanny byłoby lepsze - chyba sobie zmienię, tylko nie wiem, czy ten rozmiar też będzie mnie tak obcierał pod pachami? czy może jak będzie mniejszy obwód, to się inaczej ułoży? No i nie jestem do końca przekonana, co z tą wielkością miseczek - czy jest ok, skoro ślady po fiszbinach mam dużo niżej niż podstawę piersi? Podciągnąć do góry nie mogę, bo wtedy mostek jest masakrowany przez końce fiszbin między piersiami. I co mogłabym w takim razie jeszcze zamówić do spróbowania? Mitzy? A może jak wyślę zdjęcia do galerii to będzie większa szansa na jakąś poradę co do modelu, który mógłby się u mnie sprawdzić? Odpowiedz Link
winter76 Re: 71/94 15.04.08, 12:00 Z mniejszym obwodem stanik będzie trzymał się na miejscu,a nie "latał" po ciele i to jest w/g mnie przyczyna obcierania i niewygodnych fiszbin-ja też myślałam tak samo a po przepięciu haftki na najciaśniejszą problem zniknął.Co do modelu to nie mam takiego doświadczenia,zajrzyj do linku o pierwszych stanikach dla początkujących. Co do miski-przy rozmiarze 65 wzięłabym dwa staniki do zmierzenia:FF i G,bo mam przeczucie że G będzie lepsze. Odpowiedz Link
jaga-a Re: 71/94 15.04.08, 12:22 dzięki wielkie, przenoszę się zatem na wątek o pierwszym dobrym staniku:) Odpowiedz Link
winter76 Re: 71/94 15.04.08, 12:37 Acha i mogę Cię zapewnić,że następny stanik kupisz w rozmiarze 60 :-) Ja po 10 dniach noszenia 75 to odkryłam-tak szybko migracja dała mi luz w obwodzie pod biustem :-)) Dlatego nie szalej z kupnem nowych staników,bo długo ich nie ponosisz. Odpowiedz Link
jaga-a Re: 71/94 15.04.08, 14:24 szaleć nie zamierzam, ale chociaż jeden wygodniutki i w dobrym rozmiarze bym chciała...:) Polly 60FF? :) Chyba jednak zamówię sobie na początek na wymianę mojej 70F, którą dostałam, 65 G. Coś czuję, że może być dobra :) No i jeszcze może jakiś wypatrzę na forum o pierwszych stanikach, albo wyślę zdjęcia do galerii :) Nie ma to jak wpaść w manię szukania biustonosza:) Odpowiedz Link
winter76 Re: 71/94 15.04.08, 15:00 65 G będzie pewnie ok,ale na początek i nie na długo-jeśli obawiasz sie rozmiaru 60 to nie namawiam,ale w takim razie wez Polly karmelową,bo jest najbardziej ściśliwa.Pozdrawiam i powodzenia :) Odpowiedz Link
jaga-a Re: 71/94 15.04.08, 15:32 karmelową, karmelową, ta 70F która do mnie przyszła, też jest karmelowa:) i luźna :) Odpowiedz Link
winter76 Re: 71/94 15.04.08, 15:38 No przy obwodzie 70 ma prawo być luzna :-) Ale mniej się podobno rozciąga w trakcie noszenia niż biała czy czarna-piszę "podobno" bo ja ich nie miałam. Odpowiedz Link
turzyca Re: 84/108 pigula53 15.04.08, 22:09 Z brytyjskich rozmiarow proponowalabym 75G i GG. W rozmiarach kontynentalnych wychodzi 75J. Oczywiscie to sa tylko rozmiary orientacyjne, trzeba uwaznie mierzyc stanik (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=30489571&v=2&s=0 ) i dopasowywac rozmiar do potrzeb - mozliwe ze z czasem bedzie potrzebny wezszy obwod (70H/HH) albo wieksza miska. Odpowiedz Link
paskudek1 75/95 15.04.08, 13:01 witam:) najpierw Was sobie poczytałam, potem się zmierzyłam, potem znowu oczytałam i znowu zmierzyłam. W międzyczasie kupiłam dwa staniki (na szczęćie tanie:) w "nowym" rozmiarze, który mi wyszedł z tych pierwszych pomiarów czyli 75D. Niby dobre. Wczoraj mierzyłam się właśnie ten drugi raz. Pod biustem wychodzi mi 75 - 76 cm, zależy jak mocno się ścisnę, a biust 94-95. Potem sobie pomierzyłam staniki, które miałam wcześniej. Oczywiście wyszło szydło z worka, że przede wszystki miałam za duże obwody. Niewiedziec czemu zaokrąglałam w górę:( Ale jak sobie poczytałam że powinnam zaokrąglić w dół jakieś 5 cm to wychodzi mi że powinnam może kupować 70 pod biustem. Tym czasm 75 jest dość ciasne. Za to miseczki wszystkich staników sa dobre, choć najlepsze te D, które kupiłam ostatnio. Problemem jst jedynie to, że na samych bokach, tuż pod pachami robią mi się małe "buły". I nie wiem czy nie powinnam przez to większych miseczek mierzyć. Duga sprawa - poradźcie jak ma się zmierzyć w biuście, bez stanika, kobieta po mastektomii???? Odpowiedz Link
winter76 Re: 75/95 15.04.08, 15:06 A gdzie masz fiszbiny?Jeśli celują w środek pachy,a mimo to masz buły tzn,że miseczka jest za mała. Co do obwodu-jesteś pewna,że mając 75cm pod biustem stanik w tym samym rozmiarze Cię cisnie?Może takie masz pierwsze wrażenie po latach noszenia za szerokich obwodów?Spróbuj 70 a na wszelki wypadek kup przedłużkę i pokombinuj z nią na początek. Odpowiedz Link
paskudek1 Re: 75/95 15.04.08, 15:13 ze mną jest gorzej niz myślałam:) hiii, tak chodzę po tym forum, różne wątki sprawdzam i trafiłam na automatyczny przelicznik w linkach na górze forum. To co mi wyszło po wpisaniu rozmiarów podniosło mi włosy na głowie:) Ja głupia wyliczyłam sobie to 75D o naiwności. A wydawałoby się że trochę lat mam. Poniważ brytyjczyki mnie nie interesują, na wyspach kupowac nie będe w życiu, polska rozmiarówka rowaliła mnie kompletnie. W zalezności od kombinacji wpisanej wyliczyło mi 70G, 65I, 65J :). Po dzisiejszej próbie "lustracji" sklepów stacjonarnych nie powiem co tam znajdę na te "nowe" rozmiary bo sie wyrażać nie chcę. ps. ponawiam prośbę o pomoc w doborze stanika dla amazonki. Jak mam zmierzyć w biuście kobietę bez jednej piersi BEZ stanika??? Odpowiedz Link
winter76 Re: 75/95 15.04.08, 15:24 A widzisz? ;-) Nie wyliczyłam Ci miski w/g tabelki,bo skoro napisałaś,że ten jest prawie idealny to zasugerowałam małe zmiany-w końcu każda pierś układa się po swojemu. Co do dobioru stanika dla amazonki-może któraś b.doswiadczona forumowiczka sie odezwie i cos doradzi. Odpowiedz Link
maith [do Winter] 15.04.08, 19:06 Zasada jest taka, że w tym wątku doradzają doświadczone forumki (obiecałyśmy to ludziom w 1 poście). Może się najwyżej zdarzyć, że w drodze wyjątku ktoś kto jest tu dopiero miesiąc podpowie coś osobie bardzo do siebie podobnej, zaznaczając, że opiera się na swoim, krótkim doświadczeniu. Odpowiedz Link
winter76 Re: [do Winter] 15.04.08, 19:30 Rozumiem.Chciałam dobrze,ale jak to mówią-dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. To zaglądnę tu za jakiś czas,dłuuuższy czas :-)) Odpowiedz Link
maith Re: [do Winter] 15.04.08, 19:51 Szybko się uczysz, więc u Ciebie nie będzie pewnie aż tak bardzo długi :) To jedyny wątek z takimi ograniczeniami, zatem działaj śmiało w całej reszcie forum, niech się Twoje dobre chęci nie marnują :) Odpowiedz Link
maith Re: 75/95 Paskudek1 15.04.08, 20:00 POMIAR W BIUSCIE Zobacz, co Ci wyjdzie, jak położysz się nago na plecach, na miarce, ustawisz na sobie wypełnienie miseczki i zmierzysz się tak, jakbyś to zrobiła stojąc, tylko że leżąc :) Ewentualnie możesz poprosić kogoś, żeby pomógł Ci się zmierzyć. Przytrzymałby wypełnienie, a Ty byś się zmierzyła stojąc, tak jak w staniku. Wynik uzyskany bez stanika może być znacznie dokładniejszy, bo nie będziesz ściskana. Możesz nam tu podać, co Ci wyszło przy takim pomiarze? OBWOD POD BIUSTEM Czy obwód pod biustem mierzyłaś bez powietrza i naprawdę ściśle? Jeśli chodzi o to, że 75 jest ciasne - jeśli masz za małą miskę, a z opisu wynika, że tak, to będziesz odczuwać ciasność, zrzucając to na niewinny obwód. Dopiero przy prawidłowej misce mogłabyś nie czuć ciasności, bo byłaby na Twój właściwy obwód w biuście. Ale u Ciebie dochodzi jeszcze druga kwestia. Kupiłaś sobie 75D, czyli możesz odczuwać problem tylko trochę za luźnego obwodu. Kiedy obwód jest na tyle luźny, że nie trzyma konstrukcji stanika przylegającej jak trzeba do klatki, tylko pozwala na leciuteńki odchył. A jednocześnie obwód jest już wystarczająco blisko, żebyś mogła ten problem odczuć. W takiej sytuacji najczęściej odczuwa się mocniej fiszbiny z przodu. Paradoksalnie to zmiana obwodu na mniejszy, z przeliczoną do niego miseczką, likwiduje problem. 75 to nadal jeszcze za szeroki obwód. Miarka krawiecka się nie rozciąga, a obwody staników owszem. Dlatego zawsze musisz wziąć poprawkę na rozciągliwość obwodu stanika. Bo staniki 75 mają często to 75 w stanie bez naciągu, naciągają się do 95, a pasują idealnie na ludzi z obwodem 85 ;) A Ty nie masz pod biustem 85 cm. Masz 75. I to też o ile zmierzyłaś się ściśle i bez powietrza, bo być może masz jeszcze mniej. No dobrze, to czekamy na wynik nowego pomiaru :) Odpowiedz Link
paskudek1 Re: 75/95 Paskudek1 16.04.08, 10:56 dzięki za wszystkie dobre rady:) co prawda mierzenia na leżąco jeszcze nie próbowałam ale zobaczę:) jak na rzie przetrawiam te wszytke informacje i przygotowuję się psychicznie do a) poszukiwań stanika do mierzenia, b) wydania na stanik sumy, jaka wcześniej do głowy mi nie przyszła, c) oczywiście problemach zaopatrzeniowyc bo już troche poszperałam w internecie i się załamałam ale to nie na ten wątek. Odpowiedz Link
maith Re: 75/95 Paskudek1 16.04.08, 16:28 Najpierw się zmierz i wpisz wynik w aktualnym wątku rozmiarowym (ten jest już zamknięty). Aktualny to ten: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78383793 Wtedy spróbujemy Ci zminimalizować ryzyko złego trafienia w stanik do mierzenia (nie ma co zamawiać nie tego). Szczególnie, że kalkulator, na którym się opierałaś, jest dopiero w fazie testów. Co do cen, to to bardzo różnie wygląda, są nie tylko drogie opcje. Były tu już osoby, które naprawdę nie było stać na większe wydatki i też się w końcu dobrze ostanikowały. Ale musisz wiedzieć, czego szukać. To wpisz nowy wymiar w nowym wątku. Nie musi być stojąc, może być leżąc. Ja specjalnie sprawdziłam, czy jak się położę i tak przechylę, żeby w razie czego nic mi z jednej piersi się nie zsunęło, to czy wynik będzie porównywalny z normalnym pomiarem, na stojąco. I wyszło tak samo :) Odpowiedz Link
pssw 69/90 15.04.08, 15:14 Witam, Na ścisło mam 69, a w biuście różnie ok 90. Jakiś czas temu miałam 70E, to było w zeszłym roku. Jakieś 1,5 miesiąca temu kupiłam panache tango plunge 30F i góra miseczki była delikatnie luźna. Porcelain w tym samym rozmiarze był ok w miskach-ale tam i tak nie widać:) Teraz z obwodu mam procę i zastanawiam się czy 28 ff było by dobre. I jaki stanik kupić na pierwzy rzut-plunge? balkonik-lepsze rio?, polyanna? harmony? tango plunge? tangoII ? Błagam o pomoc bo ja już zgłupiałam. Dziękuję. Odpowiedz Link
turzyca Re: 69/90 pssw 15.04.08, 22:11 a jak w tym panache ukladaly sie fiszbiny? Celowaly w srodek pachy czy raczej zachodzily na plecy? Odpowiedz Link
pssw Re: 69/90 pssw 16.04.08, 08:48 wg mnie układały sie dobrze , celowały w środek pachy Odpowiedz Link
pssw Re: 69/90 pssw 16.04.08, 18:10 a momentami nawet 91, jaki stanik wtedy, bo to 28G? Chciałabym coś kupic ale nie wiem co.... Odpowiedz Link
turzyca Re: 76/90 aska198 15.04.08, 22:14 Celowalabym w brytyjskie 65E/F wybierajac staniki umiarkowane, ani scisliwce ani rozciagliwce. Ze scisliwcow powinna wystaczyc 70 i wtedy miseczka D albo DD. Z polskich firm - jesli obwod bedzie dosc ciasny - 70 D i E. To rozmiary wstepne - do wyprobowania przy mierzeniu tym bardziej, ze akurat wypadasz na skraju rozmiarow. Jesli masz jedrny mlody biust to celowalabym raczej w wieksza z podanych misek, jesli biust jest miekki to w mniejsza. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=30489571&v=2&s=0 tu podpowiedzi jak sprawdzic czy mierzony stanik jest dobry. Odpowiedz Link
aankaf 80/100 jaki rozmiar stanika? 15.04.08, 18:28 przeczytałam watki i zastanowiłam się jaki rozmiar stanika powinnam nosić mój wymiar pod biustem to 80 a w biuście 100. staniki do tej pory kupowałam ( jak miałam szczęście) w rozmiarze 75E z triumpha ale nie lezą rewelacyjne - miseczka jest za mała. Doradzicie coś? Odpowiedz Link
turzyca Re: 80/100 aankaf 15.04.08, 22:17 Wyprobuj brytyjskie 70FF. W polskiej rozmiarowce to 70J. I od razu mowie ze w brytyjskiej rozmiarowce 70FF to rozmiar ze srodka tabelki, wiec jest zatrzesienie fajnych stanikow w tym rozmiarze. Z polskim 70J jest troche gorzej. A tu porady jak sprawdzic czy stanik dobrze lezy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=30489571&v=2&s=0 Odpowiedz Link
aankaf Re: 80/100 aankaf 16.04.08, 11:25 ślicznie dziękuję- czyli teraz na rozsądne zakupy trzeba się wybrać tylko mam jeszcze jedno pytanie to brytyjskie 70 FF o którym wspominasz to rozmiar 32? Odpowiedz Link
lukrecjabo 86/112 czy dobrze kombinuję? 15.04.08, 19:37 Wiem, wiem, już tu pisałam, ale nadal nie mam całkowitej pewności:) Kupiłam ostatnio wg mnie stanik idealny Pollyannę 34GG. Nie myślałam, że w tych wymiarach się dopnę w 75, ale się udało. Jak na razie stanik leży świetnie, poczekam na większą falę migracji:) Czy wobec tego staniki polskich firm mam zamawiać w rozmiarze 75H? Bo z tym przeliczaniem, to się szczerze mówiąc gubię. Mam z polskich staników Kris line 80G i leży dobrze, ale jeszcze nie zdążył się rozciągnąć, czy kolejny to ma być 75H? Dziękuję za odpowiedź i cierpliwość Odpowiedz Link
turzyca Re: 86/112 lukrecjabo 15.04.08, 22:19 Brytyjskie GG wypada pomiedzy polskim K i L. Jak przed Toba fala migracji to ze wskazaniem na L. Ja tam bym zostala przy brytyjczykach... :) Odpowiedz Link
molowiak Re: 86/112 lukrecjabo 15.04.08, 23:20 pl.wikipedia.org/wiki/Biustonosz Tu masz przeliczenie miseczek kontynentalnych na brytyjskie. To oczywiście tylko teoria, w praktyce może być różnie na różnych biustach, ale daje jakieś rozeznanie. Odpowiedz Link
lukrecjabo Re: 86/112 lukrecjabo 16.04.08, 05:31 Dzięki za pomoc:) Brytyjczyki, mówicie?:) Odpowiedz Link
only-i 74/94 16.04.08, 09:22 czy powinnam wybrać 65FF czy G a może jeszcze inny? obecnie noszę 75D Odpowiedz Link
maladziefczynka 72/96 15.04.08, 22:20 No cóż...Zmierzyłam się starannie wyszło co wyszło, poczytałam, przeanalizowałam tabelki i wyszło mi jak byk 65g. Ucieszona zakupiłam sobie Melissę (zresztą robiąc interes życia, bo kupiłam nie bezpośrednio od nich więc pewnie nieco przepłaciłam, ale co tam dla tej dzikiej satysfakcji opłacało się :D). Pierwszy tydzień euforii że wreszcie ten wspaniały wymarzony stanik, wreszcie dobry. I nagle po tygodniu zrobiły mi się bułeczki. Niewielkie, ale jednak. Pomyślałam, no tak okres się zbliża to trzeba się będzie na ten czas wyposażyć w 65h, przejdzie okres to i wrócę do 65g. Ale wygląda na to, że bułki zrobiły się na dobre. Pomyślałam z kolei, że wreszcie elegancko ułożone cycki po prostu zwiększają swój rozmiar. No więc hyc za miarkę...i wyszły mi te same wymiary co przy pierwszym mierzeniu (72/96). I teraz mam wątpliwości. Kupując następny rozmiar zostać przy 65g, czy też jednak przenieść się na 65h? Przypominam, że na samym początku noszenia stanik był idealny, żadnych bułek Odpowiedz Link
molowiak Re: 72/96 maladziefczynka 15.04.08, 23:22 to początki słynnej "migracji biustu" - kup większa miseczkę Odpowiedz Link
carmelli 84-110 prosze o pomoc dla kolezanki:) 15.04.08, 23:45 Kochane dziewczyny! Obmierzyłam koleżankę i potrzebuję Waszego potwierdzenia. Pod biustem ciasno mierzone (ja mierzyłam;)))) 84, w biuście bez stanika 110. Koleżanka jest dość ściśliwa, zapięłam na Niej 75 oraz w strasznym ścisku 70 i wychodzi, że powinna nosić 75 (70 za ciasne). Według moich wyliczeń z tego 34 GG ale chciałabym poznać Wasze opinie. Przy najbliższej okazji spróbujemy coś poprzymierzać w sklepie stacjonarnym. Obecnie nosi 36E, ale nietrudno się domyślić, że to nie jest dobry rozmiar. Pozdrawiam! K. Odpowiedz Link
only-i 74/94 16.04.08, 09:23 czy dobrze wybrałam 65FF lub G? a może jeszcze inny rozmiar? obecnie noszę 75D Odpowiedz Link
staro WĄTEK ZAMKNIĘTY!!! 16.04.08, 13:47 Osoby, które w tym wątku nie uzyskały już odpowiedzi, oraz wszystkich zainteresowanych zapraszamy do nowego wątku rozmiarowego, o tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78383793 Odpowiedz Link
quartis Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 20 17.04.08, 14:15 Witam, podaję swije wymiary: pod biustem: 76 cm. w biuście: 90 cm. Obecnie noszę 75B, ale ewidentnie jest to biustonosz za duży w każdym wymiarze. Czy istnieją tabele z przelicznikami? Ukłany. Iwona Odpowiedz Link
ilonsa Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 20 20.04.08, 21:06 pod biustem 95, biust 114. Jestem w 8 miesiącu ciąży i obecnie wszystkie stare staniki mam zbyt małe. Potrzebuję stanika do karmienia- dzisiaj mierzyłam 85E- bod biustem był ciasny a miseczka mała, a 90E podchodził mi pod łopatki i w ogóle nie trzymał biustu... Poproszę o rozmiarówkę zarówno brytyjską jak i polska. Z góry bardzo dziekuję. Odpowiedz Link
guga2000 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 20 21.04.08, 10:13 Witam! Do tej pory wdawało mi się że potrafię dobrać jako tako biustonosz do mojego (OGROMNEGO)biustu,ale jak poczytałam wasze opinie na ten temat to się przeraziłam i stanowczo stwierdzam że się mylę i to bardzo. Mam 74cm pod biustem na wydechu i 101 cm w biuście a w biustonoszu 99 cm. Kupuję biustonosze firmy Dallia rozmiar 75/F oczywiście po pewnym czasie w obwodzie robią się za luźne nie mówiąc o tym że szelki się rozciągają z powodu ciężkiego biustu. Mam 164 cm wzrostu i ważę jakieś 58kg.W tej sytuacji jaki powinnam kupować rozmiar?! Odpowiedz Link
missmurder Pora na nowszy wątek :) 21.04.08, 10:17 Dziewczyny, wpiszcie się w 21. wątku rozmiarowym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78383793 Odpowiedz Link
innuendo22 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 20 25.04.08, 03:02 hej. noszę 80D,ale na pewnoe jest to zły rozmiar,zwykle za ciasny,ale wiem ze ę to dla mnie przesada mam 84pod biustem i 107 i biuście nie wiem,czego powinnam szukac i w jakich firmach-dotychczas zaopatrywałam sie na tzw ryneczkach,poniewaz dla mnie 80czy 100zł za stanik to przesada Odpowiedz Link
agafka88 84/10 25.04.08, 03:25 innuendo22, przekopiowałam Twoj post do aktualnego wątku rozmiarowego, w tym juz nie piszemy, bo przekroczył 500 postów Odpowiedz Link
mah-dah Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 20 29.04.08, 09:16 obwód pod biustem 79 w biuscie 106 do tej pory nosiłam 75D, czasem 80C jaki rozmiar powinnam nosić? Odpowiedz Link
julka1-1 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 20 30.04.08, 10:44 Ja również bardzo proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego stanika .Przed urodzeniem dziecka to jeszcze jakoś było ale teraz to tragedia.Wychodzi pod pachami i z przodu też się" wylewa". Zrobiłam pomiary zgodnie ze wskazówkami i wyszło mi pod biustem 82cm a w biuście ( w założonym biustonoszu)104cm.Teraz noszę 80E ale wydaje mi się że jest za luźny i tak jak wspomniałam wcześniej "wylewa" się z miseczek i pod pachami też nie jest rewelacyjnie. Odpowiedz Link
panteraes Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 20 03.05.08, 19:52 Mam pod biustem 70 cm (mierzone na wydechu i ciasno)a w biuście 87 (mierzone bez stanika) Mam problem z doborem odpowiedniego rozmiaru gdyż ciągle coś jest nie tak. W staniku 70d piersi mi opadaja po jakimś czasie chodzenia a fiszbiny wbijają w pierś. 75c natomiast ma za małe miseczki a za szeroki obwód. Jaki powinnam nosić rozmiar? Odpowiedz Link
la-cerise 76/90 jaki rozmiar dla mnie? 28.05.08, 13:42 76cm pod biustem 90 w biuście 75D -> za mała miseczka, za duzy obwod :/ Odpowiedz Link
panistrusia Re: 76/90 jaki rozmiar dla mnie? 28.05.08, 13:54 Ten wątek jest już zamknięty, wpisz się, proszę, w aktualnym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=80110441 Odpowiedz Link
kama21 Re: Wymiary 74/85 05.08.08, 11:18 Moje wymiary mierzone zgodnie z ww zasadami - 74/84 . Po dotychczasowym zapoznaniu się z forum wiem , że noszę nieodpowiednio dobrany stanik tj. 75B ( obwód luźny , miseczki też trochę luźne ). Proszę o dobranie właściwego rozmiaru - wg polskiej i angielskiej rozmiarówki. Dziękuję. Odpowiedz Link
moniaa28-1 Re: JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 20 21.08.08, 12:29 witam was serdecznie i prosze o pomoc obecnie nosze biustonosze feliny rozmiar 90 g , moje wymiary to 98 pod biustem i 121 w biuscie . bardzo ciekawi mnie marka panache i chcialabym wiedziec jaki rozmiar powinnam kupowac od nich , moim problemem jest to ze jestem z malego miasta i moge ta marke kupic jedynie na internecie . mam nadzieje ze pomozecie drogie biusciaste. Odpowiedz Link
marta_ky 70/87 10.09.08, 21:22 Czas najwyższy nadszedł abym zaczęła nosić właściwie dobraną bieliznę. Pod biustem mam 70cm, w biuście, bez stanika 87. Zwykle noszę 70c, ale mam wrażenie, że jest to rozmiar zbyt mały... Odpowiedz Link