Dodaj do ulubionych

Recenzje staników...

07.05.08, 18:05
Tak ostatnio przeglądałam forum w poszukiwaniu recenzji konkretnych staników,
troche się musiałam napocić, żeby w końcu znaleźć... ;) większość z Was,
drogie Biuściaste, pewnie też wie jak to jest z tym wyszukiwaniem... ;)

W związku z tym, wpadłam na taki pomysł... Co byście powiedziały na jakiś
portal z recenzjami biustonoszy i strojów kąpielowych na wzór wizażowego KWC?
Byłby łatwy dostęp do wszystkich interesujących nas informacji bez potrzeby
przekopywania się przez mnóstwo wątków i postów... Co o tym myślicie? Czy
istniałaby Biuściasta która podjełaby się stworzenia takiego "katalogu"?

Heh. Czekam na Wasze opinie, moim zdaniem coś takiego bardzo uprościłoby
sprawę... Wiem że wiele z Was buszuje zarówno na gazecie jak i na wizażu, może
istniałaby możliwośc podpięcia "katalogu staników" pod Wizaż? Przeciez mają
KWC i teraz ostatnio doszła "Szafa"... Hmmm, czy sądzicie ze to zły pomysł?
Obserwuj wątek
    • wensday Re: Recenzje staników... 07.05.08, 18:12
      Uważam, że pomysł fajny i bardzo go popieram. NIe mniej jest to spore przedsięwzięcie, żeby wszystko było poukładane. Stworzyć to nie umiem, nawet nie wiem jak do tego by sie zabrać, ale jeżeli potrzebna by była pomoc przy administrowaniu czy pilnowaniu "porządku" to chętnie pomogę bo takimi rzeczami juz się zajmowałam.
    • j-o-l-a Re: Recenzje staników... 07.05.08, 18:14
      He, he. Od kiedy Wizaz wpadl na Biusciaste co chwile pojawiaja sie pomysly
      uwizazowienia Lobby.
      Teoretycznie jest dzial producentow biustonoszy, gdzie w watkach o producentach
      mozna omawiac poszczegolne modele, ale problem w tym, ze mozna tam tez o te
      modele pytac i rzeczywiscie trudno czasem "odcedzic" istotne informacje od tych
      nieistotnych.
      Nie wiem czy na Lobby jest technicznie mozliwe, stworznie poddzilow,
      cos jak:
      Producent -
      - - - - - - model
      - - - - - - - - - - recenzje
      - - - - - - - - - - pytania
      - - - - - - model
      - - - - - - - - - - recenzje
      - - - - - - - - - - pytania
      itd.
      • turzyca Re: Recenzje staników... 07.05.08, 18:20
        Jesli tylko uzytkowniczki sa zdyscyplinowane to struktura drzewka swietnie temu
        sluzy.
        Ale nie sa, ja mam hobby polecajace na obserwowaniu po ilu postach szlag trafi
        strukture i np w watku rozmiarowym (mimo wolami napisanego zalecenia na gorze),
        ktos napisze nowy post z pytaniem jako odpowiedz na stary. W watku rozmiarowym
        zdarza sie to regularnie na pierwszej stronie.
        • besame.mucho Re: Recenzje staników... 07.05.08, 18:27
          O, to też moje hobby :).
          Rozmiarowy, nowe "dobre sklepy", "na początek", "do dekoltów", itd. Na początku porządek, po chwili porządek już szlag trafia.

Ad rem - myślę, że nie ma co mnożyć bytów. Jest lobby, Balkonetka się rozwija, Biustokracja też na pewno zostanie kiedyś uruchomiona. Wtedy będzie można o czymś takim pomyśleć i umieścić to na którymś z tych portali. A rozbijać się już teraz na Lobby, Wizaż i kto wie co jeszcze IMO nie ma sensu, bo się tylko większy bałagan zrobi.
      • wkroplideszczu Re: Recenzje staników... 07.05.08, 18:20
        Nie chodzi mi o zwizażowienie Lobby... Zwyczajnie uważam ze ich rozwiązanie
        jakim jest KWC jest o wiele prostsze i czytelniejsze w użyciu, ocenia się na
        gwiazdki, dopisuje się komentarz od siebie. Myślę że to bardzo by pomogło wielu
        dziewczynom odnaleźć się w końcu w stanikowym gąszczu. Bo to, same przyznacie,
        niełatwa sprawa, kiedy nie ma się kilku godzin na posiedzenie i przecedzenie,
        który post nam się przyda w ocenie stanika a który nie... Być może nie mam racji
        ale tak to widzę;)
    • panistrusia Re: Recenzje staników... 07.05.08, 18:26
      Ale w czym problem z wpisywaniem recenzji na wizażu?
      Tutaj mamy swoje struktury (np. galeria), ale to nie przeszkadza wpisywaniu się
      gdzie indziej.
      A nawet powiem, że wpisywanie recenzji na jakimś nowym portalu byłoby mniej
      owocne niż w jakimś popularnym (jak KWC) już przygotowanym i znanym większości
      tutejszych forumek.
    • irtardo Re: Recenzje staników... 07.05.08, 18:49
      wkroplideszczu chodziło chyba głównie o to, by stworzyć katalog staników na wzór wizażowego KWC (czymkolwiek to jest, nie bywam na wizażu). Myślę, że katalog staników - z ocenianiem i dopisywaniem własnych komentarzy byłby świetną sprawą. Na Lobby jest bardzo dużo informacji np. o Rio czy Arabelce, ale byłoby łatwiej je znaleźć, gdyby umieszczono je w jednym miejscu, na czytelnej, przyjaznej stronie. Nieprawdaż?
      Chociaż pewnie i tam pojawiłyby się pytania, ale i tak byłoby przejrzyściej.
    • zania_uk a moze wiki? 07.05.08, 18:51
      juz kiedys rzucilam ten pomysl, ale umarl smiercia naturalna...

mozna by zrobic wiki stanikow (BraWiki?) gdzie to wszystko bedzie latwo ogarnac.
      bylaby strona o kazdym modelu, gdzie kazdy moze wpisywac swoje opinie. mozna to
      ladnie skatalogowac itd...

jesli chodzi o drzewka tu na lobby, to predzej czy pozniej one sie rozpadaja...
      no i jeszcze jest taki problem, ze jak sie wpisze ktos (np z pytaniem) w srodku
      watka, to potem to trudno znalezc... ja zawsze szukam nowych postow na koncu
      watku...
      • agafka88 Re: a moze wiki? 07.05.08, 18:56
        taka wiki to ciekawy pomysł :) mi się podoba :)
      • wkroplideszczu :) 07.05.08, 19:11
        Własnie, chodziło mi o to, zeby te informacje, których jest tak wiele, były
        jakoś ładnie i czytelnie skatalogowane. I żeby nie było to miejsce do zadawania
        pytań, jakim jest forum, ale do subiektywnych opinii o modelach staników w
        jednym miejscu, oraz do uzasadnienia tych opinii:) Myślę że wiele z nas
        znalazłaby odpowiedzi na swoje nie zadane jeszcze pytania właśnie w takim
        miejscu. A prawda jest taka, że ZAWSZE jesli jest możliwośc to wprowadzenia
        bałaganu to ktoś to zrobi, taka prawda. Chodzi o to zeby technicznie nie było to
        takie łatwe do wykonania. Np mamy powiedzmy podział full cupy, half cupy,
        balkoniki, plunge. Klikamy w interesującą kategorię, pokazuje nam się ileś tam
        mozliwości z których przy każdej widnieje np średnia ilośc kokardek(wzorem
        recenzji kasicy) przy tym ilość recenzji oddanych na ten stanik. Wybieramy sobie
        jakiś model i tam mamy do wglądu recenzje, które przykładowo mogły by wyglądac
        tak że piszę: mam takie i takie wymiary, stanik jest ładny bla bla bla,
        dobrze/źle trzyma, ma dobry/zły krój, zaokrągla/spłaszcza/skwadratowia/robi
        dzioby/rakiety/podstawki na piwo itp, fiżbiny takie i takie, materiał
        miły/gryzący/drapiący/łaskoczący czy nie wiem co tam jeszcze, ramiączka
        szerokie/wąskie/w normie, obwód ścisły/rozciągliwy, miseczki duze/małe/w normie
        i różne inne informacje, które są przydatne w doborze stanika, a których
        niestety na forum trzeba często szukac w kilku różnych wątkach... Powtórzę się,
        ale myślę ze takie rozwiązanie NAPRAWDE uprościłoby sytuację.

Czy któraś z Was moze widzi to w podobny sposób jak ja?
      • j-o-l-a Re: a moze wiki? 07.05.08, 19:20
        Mam ten sam problem, zawsze szukam nowych wiadomosci na koncu. Jesli nie ma na
        koncu zmieniam sortowanie na od najnowszego/najstarszego. Widze juz najnowsza
        wiadomosc, ale za cholere nie mam pojecia, do ktorej wiadomosci jest to odpowiedz.
        • turzyca drzewko odwrotne do tego sluzy 07.05.08, 19:31
          rzadko zdarzaja sie watki, ktorych nie da sie czytac za pomoca ktoregos z tych
          dwoch narzedzi.
          • j-o-l-a Re: drzewko odwrotne do tego sluzy 07.05.08, 19:39
            Nigdy wczesniej tego nie klikalam, ale sprawdzilam w innym watku, z nowymi
            wiadomosciami w srodku i to jednak nie to. Nadal wszystko jest pomieszane.
            • osobliwosc Re: drzewko odwrotne do tego sluzy 07.05.08, 21:57
              >i to jednak nie to. Nadal wszystko jest pomieszane.

Ja to robię w ten sposób, że najpierw klikam "od najnowszego", potem w konkretne
              wiadomości, a żeby się połapać, gdzie konkretna wiadomość siedzi w drzewku,
              przełączam z powrotem na drzewko (podczas gdy ta właśnie wiadomość jest
              otwarta). W drzewku będzie pogrubiona, chociaż trudno to czasem wypatrzeć -
              troszkę to uciążliwe, ale idzie przeżyć.
    • l-u-l-u Re: Recenzje staników... 07.05.08, 18:59
      A jak się ma recenzowanie czegokolwiek z jednoczesnym reklamowaniem tego ??? Dla
      mnie takie podejście to porażka. Zjechać coś z góry na dół, a potem zamieścić
      reklamę zachęcającą do kupowania. Co niestety ma miejsce na wizażu.
      A poza tym jak się chce coś znaleźć to się znajdzie.
      • wkroplideszczu Re: Recenzje staników... 07.05.08, 19:19
        Hmm... Wydaje mi się, że w możliwy sposób wizaż broni się rękami i nogami od
        reklam, ale tez z czegoś musi mieć pieniążki na prowadzenie i rozwijanie
        serwisu;) Nie przypadkowo reklama na wizażu kosztuje ok 1000zł/tydz. Nie jestem
        żadną fanatyczką tego portalu, ale myślę że czasami warto podpatrzeć wartościowe
        rozwiązania stosowane przez innych, nie uważacie? I np, w mojej opinii, katalog
        KWC cały czas zachowuje niezależność, podczytuję go i jest mi przydatny w
        doborze kosmetyków. Chciałabym też w dziedzinie prawidłowego ostanikowania mieć
        dostęp do informacji podanych w łatwy do ogarnięcia i przejrzysty sposób. :)
      • j-o-l-a Re: Recenzje staników... 07.05.08, 19:22
        Reklama na Wizazu jest platna, reklamuja sie producenci i to nie w KWC, KWC
        jest od reklam niezalezne, recenzje pisza uzytkowniczki danych kosmetykow, a nie
        producenci.
        • l-u-l-u Re: Recenzje staników... 07.05.08, 20:05
          j-o-l-a napisała:

> Reklama na Wizazu jest platna, reklamuja sie producenci i to nie w KWC, KWC
          > jest od reklam niezalezne, recenzje pisza uzytkowniczki danych kosmetykow, a ni
          > e
          > producenci.

Dla mnie sama idea KWC jest sprzeczna z umieszczaniem reklam na tymże portalu -
          po co oceniać coś co ten portal reklamuje?
          Portal chce oceniać kosmetyki itd..., większość z nich to zupełna kiszka i
          porażka, a jednocześnie umieszcza się reklamy tych bubli na własnych stronach
          hmmm......
          To tak jakbyśmy tu miały własny portal zjechały polskich producentów bo nie
          szyją dla nas odpowiednich rozmiarów, a i trwałość ich wyrobów pozostawia wiele
          do życzenia, a jednocześnie zamieszczały ich reklamy.

Ja to tak widzę i dla mnie to czysta obłuda. A bronienie się, że trzeba zarobić
          na serwer do mnie nie przemawia i mnie nie przekonuje. Ale to tylko moje zdanie,
          każdy może mieć inne nie bronię nikomu.
          • kasica_k Re: Recenzje staników... 07.05.08, 23:15
            l-u-l-u napisała:

> A bronienie się, że trzeba zarobić
            > na serwer do mnie nie przemawia i mnie nie przekonuje.

Abstrahując od wizażu, bo nam się tu nieco był naraził pewnym artykułem -
            hosting nie jest za darmo, kosztuje konkretne pieniądze - zwłaszcza jeśli taki
            sajt ma mieć duży ruch, to skądś ta kasa musi się brać :)
        • luliluli Re: Recenzje staników... 08.05.08, 07:59
          co to do jasnej anielki jest KWC? to jakiś skrót?? miałam konto na
          wizażu dawno temu, używałam go tydzień:p to sie nie znam
          • j-o-l-a Co to jest KWC - wyjasnienie 08.05.08, 11:16
            KWC = Kosmetyki Wszech Czasow
            www.wizaz.pl/kosmetyki/
            To katalog kosmetykow, w ktorym osoby ich uzywajace moga je recenzowac i oceniac
            w 5-stopniowej skali.
            Jesli np. zastanawiasz sie nad zakupen jakiegos szamponu wchodzisz na KWC i masz
            mozliwosc:
            - jesli nie wiesz jaki kupic - przejrzec cala liste szamponow dla danego typu
            wlosow i wybrac jakis oceniany najwyzej
            - jesli zastanawiasz sie nad konkretnym szamponem - przeczytac jak oceniaja go
            osoby, ktore juz go uzywaly.
    • kaczencja Można po prostu zrobić bloga recenzenckiego 07.05.08, 22:33
      Byłoby znacznie prościej, ale równie przejrzyście. Jedna osoba prowadziłaby bloga, do niej wysyłałoby się na mail'a recenzje, a osoba prowadząca umieszczałaby ją na blogu, podpisując nickiem autorki. W komentarzach można by pisać opinie na temat modelu, zadawać pytania itd. Zachowany byłby porządek, co byłoby trudno upilnować w przypadku działu z recenzjami na forum, o czym już same wspomniałyście. Aby ułatwić poruszanie się po blogu i wyszukiwanie konkretnych modeli, stworzyłoby się drugiego bloga z samym spisem treści - byłyby tam podlinkowane recenzje do konkretnych modeli, wg producenta. Takie coś nie wymagałoby dużego nakładu pracy, mogłoby być w to zaangażowanych kilka osób, co usprawniałoby autoryzowanie recenzji. Samo prowadzenie bloga nie wymaga z resztą znajomości html'a, więc znacznie poszerza to krąg potencjalnych prowadzących.
      • wampirek83 Re: Można po prostu zrobić bloga recenzenckiego 07.05.08, 23:07
        moim zdaniem robienie bloga z takimi informacjami mija się z celem,
        ponieważ jest nas tak wiele, że mogłyby być masakryczne opóźnienia w
        umieszczanu i kontrolowaniu tych informacji. Starczy prosta stronka
        z bazą danych. Nie wiem czy dziewczyny obsługujące galerię się ze
        mną zgodzą, ale uważam, że dodawanie zdjęć i komentarzy to naprawdę
        czasochłonna praca przy tak dużej ilości użytkowniczek, czasmi na
        odpowiedz trzeba czekać dość sporo czasu, ponieważ dziewczyny robią
        to w swoim wolnym czasie a wiadomo, że nie zawsze takowym dysponują.
        Poza tym na blogu nie ma możliwości wyszukiwania interesujących nas
        informacji według zadanych kryteriów i tak powstałby haos i ogromna
        ilość stronek do przeszukania
        • kaczencja Re: Można po prostu zrobić bloga recenzenckiego 07.05.08, 23:29
          To jeszcze zależy gdzie by się tego bloga założyło - niektóre z tych problemów można rozwiązać.

Tak jak mówię, stworzyłoby się blog pod osobnym adresem podlinkowany do głównego, gdzie byłaby tylko i wyłącznie lista zrecenzowanych staników, wg marki. Niektóre blogi z resztą dysponują wyszukiwarkami, ale na ten temat wypowiadać się nie będę bo u siebie nigdy tego nie stosowałam :)
          • besame.mucho Re: Można po prostu zrobić bloga recenzenckiego 07.05.08, 23:33
            Ja bym sobie bloga darowała. Z tego powodu, o którym pisałam wyżej.
            Mamy recenzje tu, mamy recenzje w Galerii, niedługo będziemy miały
            recenzje w takiej formie, o jakiej piszecie, na Balkonetce. Nie ma
            sensu rozbijać się na tysiąc miejsc, bo będzie wszystko trudniej
            znaleźć - mało komu będzie się chciało wpisywać opinie we wszystkich
            możliwych miejscach. Ja bym spokojnie poczekała aż skończą się prace
            nad Balkonetką - tyle czasu sobie radzimy mając opinie na Lobby,
            poradzimy sobie jeszcze trochę :).
            • kaczencja Re: Można po prostu zrobić bloga recenzenckiego 07.05.08, 23:40
              Skoro Balkonetka wkrótce ruszy całą mocą i planowane jest dodanie działu recenzenckiego to chyba faktycznie nie ma sensu robienia nowej strony, czy bloga z samymi recenzjami, to fakt. Tym bardziej, że trzymanie wszystkiego w jednym miejscu ułatwia znacznie orientację w temacie osobom świeżo ostanikowanym. Gdy informacje dostępne są w zupełnie różnych miejscach to chyba ciężko jest się w tym odnaleźć.
    • ungore Re: Recenzje staników... 07.05.08, 22:39
      Pomysl mi sie podoba.. zawsze można by pisać to w formie bloga i
      inni dodawali by opinie, swoje odczucia w komentarzach..ale czy taka
      recenzja byla by obiektywna? i tak bogata w info jak watek
      producencki .Poza tym od czasu do czasu kasica recenzjue staniki..
      • kaczencja Re: Recenzje staników... 07.05.08, 22:51
        A dlaczego miałaby nie być obiektywna? Właśnie dlatego nad blogiem czuwałyby prowadzące, które czytałyby recenzje przed autoryzowaniem. Dla jasności można stworzyć regulamin, w którym zawarte by były najważniejsze zasady dotyczące pisania recenzji - zasady, które musiałby spełniać tekst, aby mógł ukazać się na łamach bloga. Jeżeli zaszłoby podejrzenie, że recenzja jest nieobiektywna, napisana przez kogoś np. w celach reklamowych, nie byłaby publikowana i tyle. Znacznie łatwiej można by to kontrolować, aniżeli w przypadku wpisywania recenzji na forum.
        • wampirek83 Re: Recenzje staników... 07.05.08, 23:00
          kwestia taka z tą kontrolą, że musiałaby się znaleść taka osoba,
          która nieustannie by to śledziła, więc sądzę, że nikt tegonie zrobi
          za darmo. Moim zdaniem nie trzeba jakiejś ogromnej kontroli,
          poniewarz oceny można uśrednić albo podzielić tak jak jest na
          allegro pozytywne, neutralne i negatywne. Wtedy tak czy siak
          dojdziemy do jakichś prawdziwych postów, a poza tym żadna ocena nie
          jest obiektywna, jest to nasze subiektywne odczucie na temat towaru:)
          Ja zrobiłabym to w ten sposób, że komentarze dodawane byłyby
          automatycznie, jedynie propozycje nowych produktów, firm byłaby
          dodawana przez administratora. Oczywiście zawsze jest możłiwość
          usunięcia jakiegoś komentarza z góry ustalonych przyczyn.
          • kaczencja Re: Recenzje staników... 07.05.08, 23:17
            Pisząc o blogu i kontroli na nim miałam na myśli tylko autoryzowanie recenzji - komentarze oczywiście byłyby dodawane automatycznie. Wydaje mi się, że nie byłoby to tak bardzo czasochłonne - np. Galeria funkcjonuje na Lobby, dziewczyny też wysyłają swoje zdjęcia do prowadzących, tak jak wysyłałyby recenzje. Zdjęcia są publikowane w miarę możliwości szybko (zapewne tak jest, nie mam dostępu do galerii, więc nie wiem) i wszyscy są zadowoleni. A sprawdzenie mail'a raz dziennie i zerknięcie, czy nikt nie przysłał nowej recenzji to chyba nie jest jakiś duży problem i myślę, że znalazłaby się bez trudu jakaś chętna do prowadzenia osoba, jeśli nie kilka osób.
        • ungore Re: Recenzje staników... 07.05.08, 23:33
          Bo rozne staniki zachowują się inaczej w róznych rozmiarach i nie można
          generalizować.. Poza tym w galerii staniki są recenzowane na "prawdziwych"
          kobietach a nie tych po ingerencji ps.
    • wampirek83 Re: Recenzje staników...nowa strona www? 07.05.08, 22:53
      Ja też już myślałam wcześniej, aby to wszystko uporządkować i
      stworzyć nową stronę z bazą danych jaką ma vizaz. W wolnym czasie
      postaram się zbudować taką stronkę, dam znać o postępach mojej
      pracy. Problem widzę w tym, że jeżeli umieszczę tą stronkę na
      darmowym serwerze to będę miała dość znacznie ograniczone miejsce na
      bazę danych, ale zawsze warto spróbować:)
      • mauzonka Wstrzymajcie się... Proszę:) 07.05.08, 23:15
        Ja wiem, że Balkonetka jeszcze nie działa i wiem, że prace nie idą w najszybszym tempie, ale uwierzcie, jak się chce zrobić porządny serwis a la Wizaż tylko skalowalny do dużej liczby użytkowników, to trwa trochę... Zwlaszcza, jeśli nie jest się googlem ani nawet gazetą.pl czy tlenem, tylko trójką biednych studentów, do tego komunikujących się w obcym dla dwojga z nich języku:)

A kiedy już wystartuje, to problem katalogowania i przeszukiwania modeli staników wraz ze zdjęciami i recenzjami zupełnie się rozwiąże.
        • wampirek83 Re: Wstrzymajcie się... Proszę:) 08.05.08, 09:38
          Moim zdaniem Internet jest tak duży, że starczy miejsca dla
          wszystkich i nie trzeba w niczym się powstrzymywać:) Jak ktoś ma
          ochote niech tworzy a nóż wyjdzie z tego coś dobrego. Może i
          Bardotka będzie dodawać nowe możliwości, ale to nie oznacza, że nie
          można stworzyć czegoś innego.

Widać, że zainteresowanie doborem odpowiedniego biustonoza stale
          rośnie to też rosą też oczekiwania więc nie widze nic złego w tym,
          że powstają nowe strony z informacjami na temat biustonoszy. Gdy
          będziemy mieli dostęp do wielu stron o tej tematyce możemy
          zdecydować się, która nam najbardziej odpowiada i tam zaglądać a
          resztę olać, moim zdaniem dzięi temu, że są osoby, które chcą
          tworzyć nowe strony z nowymi informacjami możliwe będzie jeszcze
          większe rozpowszechnienie informacji jakie staniki powinno się nosić.

Ja w kożdym bądź razie spróbuję stworzyć własną stronkę najwyżej
          pozostanie ona tylko na mój użytek:)
        • j-o-l-a Re: Wstrzymajcie się... Proszę:) 08.05.08, 11:10
          Jak to nie dziala, skoro dziala??
          • wampirek83 Re: Wstrzymajcie się... Proszę:) 08.05.08, 11:48
            mauzonce chyba chodizło tylko o to, że nie ma tam jeszcze katalogu:)
        • kociatko_biusciaste A o co chodzi z tą Balkonetką? 10.05.08, 13:48
          Przecież miała być Biustokracja, Butters nad nią pracowała, i to miał byc portal
          o stanikach. Balkonetka bedzie to dublować?
          • wampirek83 Re: A o co chodzi z tą Balkonetką? 10.05.08, 21:56
            hehe jak widać więcej ludzi wpadło na podobne pomysły i zaczynają coś tworzyć:)
            No to tylko czekać na owoce tych prac:)A ten portal, o którym piszesz już istnieje?
            • kociatko_biusciaste Re: A o co chodzi z tą Balkonetką? 10.05.08, 23:36
              Biustokracji jeszcze nie ma, ale ma (miała) być, to pomysł Butters (więc nie
              wiem, po co Balkonetka ma to powielać).
              Z Pinezki: "Na początek roku zaplanowano premierę kolejnego "biuściastego"
              projektu – portalu Biustokracja. Znajdzie się tam kompendium wiedzy o dobieraniu
              bielizny, artykuły i aktualne informacje z rynku bieliźniarskiego. Zachęcamy do
              lektury." www.pinezka.pl/content/view/3050/1/
              • wampirek83 Re: A o co chodzi z tą Balkonetką? 12.05.08, 07:54
                Hmm początek roku, czyli 2009?:)
                W sumie Balkonetka nie może powielać czegoś co jeszcze nie istnieje i jest tylko
                w planach:)
    • l-u-l-u Czy o takie coś chodzi ??? 07.05.08, 23:57

www.staniki.fora.pl/

wpisałam tylko w allesa, żeby był przykład
      • scarlet_agta Re: Czy o takie coś chodzi ??? 08.05.08, 08:42
        a czy coś takiego nie istnieje już na: www.duzy-biust.pl/index.php ?
        • j-o-l-a Re: Czy o takie coś chodzi ??? 08.05.08, 11:11
          Tez trafilam juz pare razy na te strone, ale nie wiem, czy to sojusznik, czy
          konkurencja Lobby.
      • wampirek83 Re: Czy o takie coś chodzi ??? 09.05.08, 22:01
        Mniej więcej o coś takiego tylko nie chcę, żeby to było typowe forum a normalna
        strona www, na której można by było zamieścić też inne informacje
    • elayne_trakand Re: Recenzje staników... 08.05.08, 10:33
      Możliwości połączenia z wizażem nie widzę ale faktycznie taki katalog byłby super :)
      Co do reklamy na wizażu, albo można zacisnąć zęby i przeboleć, że jakiś bubel
      się reklamuje albo zamknąć portal na którym w każdej chwili przebywa po kilka
      tysięcy użytkowników i poczekać aż znajdzie sie ktoś zgodny z nasza ideologią :|
      Niestety maszyna na której stoi wizaż kosztuje tyle co super wypasiony samochód
      i cały czas jest ulepszana i poprawiane jest oprogramowanie a to wszystko działa
      na pieniążki.
      To już nie te czasy kiedy sensacją było 60 osób on line a wszyscy się znali.
      Jeśli zostanie stworzony taki katalog recenzji staników, też trzeba się będzie
      liczyć z koniecznością ulepszania serwera.

Ja akurat na wizażu moderuję tylko fora ale koleżanki zajmują sie KWC i wiem
      jaki do ogrom pracy, na pewno nie dla jednej osoby.

Myślę, że powstanie takiego katalogu będzie w końcu nieuniknione i życzę
      założycielkom cierpliwości i powodzenia :)
    • dbj4 Re: Recenzje staników... 08.05.08, 12:57
      Jeśli wampirku83 stworzysz taką stronkę to z przyjemnoscią będę zaglądać:)Bardzo często korzystam z kwc, jest on mi niezwykle pomocny, marzy mi się podobny tutaj na lobby czy na balkonetce. W każdym razie uwazam to za wspaniały pomysł katalog z ocenianiem i komentowaniem konkretnych modeli staników. Zawsze muszę się napocić, żeby w wątku panache czy kalyani znaleźć stanik o który mi chodzi, a i tak nie ma tam takich wiadomosci jakich potrzebuję. Bo gdzie indziej jest rozciągliwy/nierozciągliwy obwód, gdzie indziej czy jest wygodny, niedrapiący, gdzie indziej czy mało/duzomiseczkowy, gdzie indziej czy to dekolt/nie dekolt i tak muszę wedorować po kilku wątkach, potem mnie już nie widzę na oczy ;)
      • wampirek83 Re: Recenzje staników... 08.05.08, 17:39
        Dzisiaj zabiorę się za tworzenie bazy danych i zaczynam pracę:) Jak
        już coś będę miała to będę was prosić o pomoc bo nie wiem dokładnie
        co byście chciały mieć za informacje w tych komentarzach co jeszcze
        zamieścić na stronie itd, ale to nieco później:)
        • the_mariska wampirek, odbierz maila ;) n/t 08.05.08, 17:57

• paskudek1 Re: Recenzje staników... 12.05.08, 15:53
          ja się wpisuję od razu z prośbą, o ile to moxliwe, o fotki omawianych
          modeli. Wybaczcie, ale może dla Was sama nazwa modelu jest jasna i
          klarowna, mnie one nieiele a czasami nic nie mówią, latam potem po
          stronach producentów albo szukam na stronach sklepów, żeby zobaczyc o
          czym wogóle mowa. Niby wygląd stanika nie jest dla mnie taki
          najistotniejszy, ale ogólnie chciałabym wiedzieć przynajmniej
          troszeczkę:)
          • wampirek83 Re: Recenzje staników... 15.05.08, 07:36
            No jasne, że będą fotki:)Ja mam ten sam problem z poszukiwaniem o jakim staniku
            jest mowa:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka