Dodaj do ulubionych

wąski rozstaw

13.05.08, 16:43
sorry, patrzyłam i patrzyłam i nie mogę nigdzie znaleźć wątku a z mojego
punktu widzenia większość misek jest za szeroko rozstawiona jak dla mnie
(freya odpada)
nie jestem maluszkiem (między 80G a 75hh) więc jak mi się piersi rozjeżdżają
pod pachy to mnie rozpacz ogarnia :((((
poradźcie coś, dziewczyny
Obserwuj wątek
    • jaagna Re: wąski rozstaw 13.05.08, 16:48
      Czasem przy zbyt luźnym obwodzie miski wydają sie zbyt szeroko rozstawione. Byłaś w wątku rozmiarowym?
      A jeśli naprawdę masz bardzo wąski rozstaw, to Avocado ma fiszbiny jeszcze węższe, niz Freya.
      Jakie masz wymiary?
      • isssca Re: wąski rozstaw 13.05.08, 16:51
        86/116
        • jaagna Re: wąski rozstaw 13.05.08, 18:11
          Zapomnij o 80, będą za szerokie. 75HH powinno byc dobre - i będzie miało węższy rozstaw niż 80GG. Wąska na pewno jest Freya, Avocado (ale tu będzie inny rozmiar: moze nawet 75J lub 75K). A próbowałas rozciagliwych 70? mam 81 cm pod biustem i czuję, że niektóre 70 są dosyć szerokie, więc może poczytaj o rozciagliwcach i wybierz takie o obwodzie 70 i misce JJ. Powinny mieć trochę bliżej zebrane fiszbiny.
          Zresztą Freya w misce powyżej GG ma szerokie fiszbiny.
          • panistrusia Re: wąski rozstaw 13.05.08, 19:16
            Ale czy szerokie fiszbiny są jednoznaczne z szerokim rozstawem? Z moich
            obserwacji wynika, że nie.

A tutaj to chyba mamy do czynienia z syndromem świeżego nawrócenia i powolnym
            dochodzeniem do świadomości, że piersi są dwie i jako takie są przez dobrych
            producentów traktowane;)
            • rybescu Re: wąski rozstaw 13.05.08, 19:28
              Ja mam pytanie podobnej natury, chyba :) U mnie pomiędzy piersiami jest baardzo
              mało miejsca, tzn. zdaje się, że nie posiadam tego odcinka, do którego powinien
              przylegać w mostku stanik, i nie jest to raczej spowodowane ściskaniem na siłę
              biustu do środka, całe życie nosiłam dotąd full cupy, żadnych plungy itp. Po
              całym dniu w Tango II, nota bene bardzo wygodnym, odcisk na mostku jest dokładny
              i czerwony, i nawet po nocy bez stanika nie do końca blednie. Podobnie jest z
              Arabelką, najlepiej natomiast sprawuje się Antośka, nie wiem, czy to dlatego, że
              jest bandeau?? Nie chodzi nawet o to, że to boli, bo raczej nie boli, ale
              ewidentnie jest sprzeczne z natura mojego biustu i boję się, że po prostu
              niezdrowe-druty odpychają piersi od siebie, po prostu się w nie zatapiając. Czy
              znacie może jakieś modele, których miski mają stosunkowo wąską podziałkę??
              stanik na stres
              • kocio-kocio Re: wąski rozstaw 13.05.08, 19:32
                Też mam piersi bardzo blisko siebie.
                I też mi wszystko robiło głębokie, czerwone "szramy".
                Ale to minęło. Jakoś tak samo przestało się robić.
                • rybescu Re: wąski rozstaw 13.05.08, 19:36
                  To pocieszające :) Póki co, szramy przestały boleć, więc może mój rozleniwiony
                  organizm też kiedyś da sobie radę.
          • isssca Re: wąski rozstaw 13.05.08, 19:37
            niestety wątek 75 hh mam za sobą :) fiszbiny kończyły mi się nieco za pachami z
            tyłu więc sądząc ze szkolenia są za wielkie, spróbuję chyba rozciągliwców 70
            jak słusznie zauważyła forumka poniżej... wydaje mi się, ze problem nie w
            szerokości fiszbin...
      • maith TAM JEST wątek na ten temat 26.07.08, 19:46
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74455372&a=74455372
    • maith Na pewno był już taki wątek 13.05.08, 19:44
      bo pamiętam, że dopisywałam tam też swoje propozycje staników na wąski rozstaw.
      Bo oczywiście nie ma w tym nic dziwnego, mamy różne kształty i dziewczyny z
      biustem blisko osadzonym oraz z dużym biustem na szerokiej podstawie mogą jak
      najbardziej potrzebować staników w wąskim mostkiem. Podobnie jak inne potrzebują
      z szerokim.
      • panistrusia re 13.05.08, 20:06
        Był, był. Ktoś nawet opisywał, że musi sobie jedną fiszbinę na drugiej układać...
        • nightbutterfly Ja ucinam fiszbiny:) 13.05.08, 22:16
          Ja mam piersi blisko siebie, robią mi się na nich albo przynajmniej
          jednej szramy od balkonetek;). Cale zycie (przed uswiadomieniem)
          nosilam staniki praktycznie bez mostka, tylko z taka tasiemka. Poza
          tym chyba lepiej sie czuje, jak sa blizej siebie. Moze jest to
          kwestia przyzwyczajenia. W kazdym razie ze swoje Pollyanny i Madison
          ucielam fiszbiny,zwezilam ten kawalek oddzielajacy biust i jest
          ok:). Co prawda nie wyglada to super pieknie, ale sadze, ze zrobie
          to jeszcze pare razy, wiec moze sie naucze. Teraz musze jeszcze
          pozagladac do robotek recznych, a moze naucze sie robic half cupa:D
          • szarsz Re: Ja ucinam fiszbiny:) 13.05.08, 22:22
            jak się ucina fiszbiny?
            • nightbutterfly Re: Ja ucinam fiszbiny:) 13.05.08, 22:28
              Nawet kupilam sobie do tego celu specjalne kombinerki:). Trzeba
              przeciac kawalek materialu tak aby wyjac fiszbinke i pozniej
              kombinerkami ja uciac. Problemem jest to, ze pozniej jest ostro
              zakonczona i trzeba ta koncowke jakos zaokraglic. Ja to robie
              budaprenem, ale nie jest to perfekcyjny sposob:). Pozniej podszywam
              tasiemka taka atlasowa i jest gites:).Jakos sie trzyma, a ja mam
              swojego plunge;)
              • agafka88 Re: Ja ucinam fiszbiny:) 13.05.08, 22:30
                moze wyslesz zdjecia do robotek recznych?;]
              • h4szi Re: Ja ucinam fiszbiny:) 13.05.08, 22:36
                Hehehe dobry sposób, też muszę się nad nim zastanowić.
                U mnie też mały odstęp a w miarę rośnięcia biustu jest coraz gorzej.
                Puki co fiszbinki tak jakoś same z siebie wykrzywiają się i zaczynają na siebie
                nachodzić. Może jak znajdę ten właściwy staniczek wszystko się ułoży(dosłownie i
                w przenośni).
                • nightbutterfly Re: Ja ucinam fiszbiny:) 13.05.08, 22:56
                  Jasne, jak tylko odzyskam kabel do aparatu to wysle zdjecia:). Tylko
                  nie do konca wiem, czy jest sie czym chwalic, bo taka kiepska ze
                  mnie krawcowa;). Ale grunt, ze sie trzyma:). Ja tez mam nadzieje na
                  znalezienie odpowiedniego rozmiaru, bo ciagle wyrastam ze stanikow
                  Jestem malo/sredniobiusciasta wiec mnie to calkiem cieszy, tylko
                  martwi mnie to, ze nosze ciagle zly stanik. Teraz np la Senze 32e -
                  za szeroka i walki podpachowe, z ktorymi nic nie zrobie:). A dzis w
                  galerii centrum przymierzylam luzne 75 c:D Porazka, nie wiem jak
                  moglam chodzic w czyms takim. Obwod po porstu na mnie wisial a miska
                  byla wyraznie za mala, do niczego to:). A chcialam tylko biala
                  bluzke przymierzyc i potrzebowalam bialego stanika:D
                  • adryjanna Za mało miejsca między biustem? 13.05.08, 23:31
                    We wszystkich modelach stanika, jakie dotychczas nosiłam, to, co ma znajdować
                    się na mostku i się z nim stykać zawsze mi wisiało w powietrzu. Do tej pory
                    myślałam, że to kwestia źle dobranego rozmiaru. Teraz, przy względnie dobrym
                    staniku, fiszbiny zbliżyły się do mostka, ale nadal jednak trochę wiszą. A kiedy
                    je dociskam, to widzę, że nie ma na nie tam miejsca. Czyli co? Skupić się na
                    wąskofiszbinowcach? Gubię się już w tej stanikowej wiedzy...
                    • nightbutterfly Re: Za mało miejsca między biustem? 13.05.08, 23:36
                      Czy ja wiem:) Waskofiszbinowce to jedno, a szeroki mostek to drugie.
                      Tak mi sie wydaje. Na mnie np Panache Iferno ma za szerokie fiszbiny
                      ale ma mostek taki jaki wlasnie mi odpowiada (nie ma go po prostu).
                      Pozostaly robotki reczne i liczyc, ze cos wyprodukuja dla nas:). Ew
                      rozdzielac sobie piersi:D choc nie wiem jak to zrobic
                      • rybescu Re: Za mało miejsca między biustem? 13.05.08, 23:38
                        Może wypalanie gorącym pogrzebaczem :P
                    • rybescu Re: Za mało miejsca między biustem? 13.05.08, 23:37
                      Mam dokładnie ten sam problem
                      • isssca wypalanie... :)))))) 14.05.08, 08:49
                        dziewczyny, litości, zakrztusiłam się "naśmierć" poranną herbatą i nie moge
                        przystapić do pracy po wizji wypalania pogrzebaczem :))))))
                        • monika3411 Re: wypalanie... :)))))) 14.05.08, 13:14
                          Dokładnie !!!! Ja co prawda dziś bimbam z powodu wolnego dnia, ale
                          wypalanie pogrzebaczem mnie powaliło :-))) Jak jakieś wymyślne
                          tortury zbrzmiało ;-)))
                    • aadrianka Re: Za mało miejsca między biustem? 14.05.08, 08:47
                      Adryjanno, a spróbuj może większą miseczkę? Kiedy ostatnio mierzyłam
                      swoje stare staniki (zostawione na części zamienne i trening do
                      przeróbek) i próbowałam ręcznie dopchnąć fiszbiny do mostka,
                      zatrzymywały się na piersiach, tak jakby nie było na te fiszbiny
                      miejsca. W dobrym rozmiarze fiszbiny grzecznie leżą na mostku i ani
                      myślą się nie mieścić. Spróbuj, może okaże się, że to dobre
                      rozwiazanie.
                      Ratunkiem dla piersi bardzo blisko osadzonych powinny być plunge.
                      Nie ma co wpychać się między piersi.
    • oanamihaela Re: wąski rozstaw 26.07.08, 00:24
      ja mam podobnie...

przymierzyłam nowe Rio i siedziałam w nim pół dnia - robi piękne jabłuszka, więc
      już prawie zerwałam metki i... po połowie dnia mostek tak mnie rozbolał,
      zaczerwienił...

Dzisiaj od rana noszę moją Polly (od niej mnie nie bolało) ale dzisiaj nawet to
      mnie boli, po wczorajszych odciskach:(

Nie wydaje mi się, że mam wąsko rozstawione piersi, ale nie wiem czy chcę aby
      stanik je "rozstawiał"... Co radzicie?
      • nicewoman3 Re: wąski rozstaw 26.07.08, 19:40
        Również miałam ten problem,powinnam raczej napisać, że mam z pewnością w modelach: Frei, biustonosz Fantasie "Riminni" też rozkłada mi piersi na boki, w Panache nieco mniej (piersi jakoś samoistnie się schodzą na mostku powyżej końca fiszbin), dlatego nawet lubię ich biustonosze. Podsumowując Freya z tego powodu zupełnie nie jest firmą szyjącą na mój biust, mierzyłam kilka zupełnie różnych, dobrze dobranych rozmiarowo modeli , każdy rozstawiał mi piersi na boki i wpychał pod pachy, natomiast fiszbiny boleśnie odciskały się na mostku-efekt mało zachęcający.
        Moje piersi bez biustonosza mają może 2-3 milimetry odstępu jedna od drugiej ale w końcu znalazłam biustonosz dla mnie perfekcyjny.
        Avocado "Kitty": ten model rozwiązał problem, piersi leżą w nim rewelacyjnie,model "Creole" tez tej firmy ma również fiszbiny bardzo blisko siebie, obydwa są identycznie szyte. Dokładnie porównując, to w avocado fiszbiny stykają się z sobą bez jakiejkolwiek przerwy, co bardzo podoba sie mojemu biustowi.
        • oanamihaela Re: wąski rozstaw 26.07.08, 22:07
          Hm... mam Polly, tez Frei 65E i 65F - oba mają ok fiszbiny, nic się nei wbija...
          tylko w tym Rio... a z jakiego sklepu masz te Avocado?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka