zazulla gdzie sie podzial moj zwrot? 20.09.08, 18:14 Odeslalam 12.09 poleconym priorytetem ubrania na wymiane. Wymiane mam zarezerwowana i mam nadany nr. 18.09 przesledzilam na stronie Royal Mail moj list i wyszlo ze zarejestrowali ja jako doreczono 16.09. Napisalam o tym do Bravissimo a oni nadal jej nie maja i nie wiedza nic o niej i jeszcze pisza ze wysylka z Polski do UK trwa 2 tygodnie. I badz tu madry. A ja chcialam miec bluzki na zlot krakowski. Odpowiedz Link
zazulla zaczynam sie martwic 23.09.08, 10:37 Do dzisiaj cisza - jakby zwrot w ogole nie doszedl. Moze maja burdel z racji duzej ilosci zamowien? Odpowiedz Link
zania_uk Re: zaczynam sie martwic 23.09.08, 14:08 sprobuj moze jeszcze raz sie z nimi skontaktowac (telefon?) i podkresl ze poczta mowi ze przesylke dostarczyli... moze jeszcze skontaktuj sie z poczta... Odpowiedz Link
zazulla uff :) 24.09.08, 08:32 Odeslane ubrania maja status returned, ale nowe zamowienia jeszcze nie widac. Odpowiedz Link
anyankaaa zwrot różnicy-sale 24.09.08, 15:00 Ja po prostu kocham ten sklep :) 15 września złożyłam zamówienie na sukienkę BC20 tiny.pl/82j3 Obniżyli jej cenę z 75 funtów na 52,50. Skusiłam się tym bardziej, że od dawna mnie do niej ciągnęło a w październiku idę na wesele. 17 września ściągnęli kasę z konta, a 22 września mało mnie szlag nie trafił bo zrobili kolejną obniżkę - na 37,50! Różnica 15 funtów jakby nie było... Zazulla w temacie o kolejnej obniżce w dziale sale (dzięki :) pisała o tym, że kiedyś miała podobną sytuację i napisała do nich z pytaniem czy w tej sytuacji mogą coś zrobić. Tez do nich napisałam i dziś otrzymałam odpowiedź, że zwrócą mi te 15 funtów :) Czyż oni nie są kochani? Uwielbiam to podejście do klienta :) Odpowiedz Link
zazulla Re: zwrot różnicy-sale 24.09.08, 16:01 Kochanie, niekochani - maja dobrych ludzi od marketingu :) Teraz tez do nich napisalam, ze w czasie odsylania im ubran na wymiane znowu obnizyli cene i czy to uwzglednia? Owszem, uwzglednia :D Odpowiedz Link
anyankaaa Re: zwrot różnicy-sale 24.09.08, 22:05 No dokładnie, marketing mają opanowany perfekt. Niby znana prawda - klient zadowolony do nich wróci, niezadowolony będzie kupował gdzie indziej. Ciekawe kiedy to zrozumieją właściciele polskich sklepów i zmieni się podejście do klienta jako zła koniecznego? A ja już się nauczyłam, żeby pisać do nich w razie najmniejszych problemów, niejasności, życzeń itp. To naprawdę działa :) Odpowiedz Link
blondie-b1 Re: zwrot różnicy-sale 26.09.08, 16:12 Mam taką samą sytuację - obiecali przesłać różnicę za bluzki, razem 18 funtów :) Odpowiedz Link
martulka_s Re: zwrot różnicy-sale 27.09.08, 19:11 Ja również, a zwrot różnicy wpłynął już na moje konto : ) Odpowiedz Link
yo_anka odsyłanie ciuchów - z wieszakami ?? 21.09.08, 12:43 Hej będę odsyłać w poniedziałek na wymianę jedną kieckę ( o ile moja prośba o rezerwację coś da, bo ze strony ten model już wymieciony do cna, a nic od piątku mi nie odpisali :-( I w związku z tym mam pytanie: - czy odsyłacie ciuchy z wieszakami? Nie doczytałam tego nigdzie, a trochę powiększył by się rozmiar przedsyłki a co za tym idzie koszt. To że nie muszę w ich pudelku to już wiem od was, wystarczy koperta bezbelkowa i POLECONYM PRIORYTETEM Odpowiedz Link
zazulla Re: odsyłanie ciuchów - z wieszakami ?? 23.09.08, 10:35 Jesli przez wieszak bedziesz w drozszym przedziale cenowym przesylki to ja na Twoim miejscu nie wysylalabym go. Odpowiedz Link
yo_anka Re: odsyłanie ciuchów - z wieszakami ?? 23.09.08, 15:37 Trudno klamka zapadła,wczoraj już odesłałam. Wymyśliłam sobie, że jak nie wiem, to jednak lepiej będzie wyglądało jak odeślę im ten wieszak (żeby nie mieli zadania o Polakach łaszczących się nawet na darmowe wieszaczki) Koszt niestety wzrósł. Musiałam zainwestować w kopertę A3 przez ten wieszak, waga też skoczyła w sumie z kopertą do 0,5kg, więc ostatecznie przesłałam im to poleconym. Mam nadzieję że nie będzie szło miesiąc :-\ Odpowiedz Link
yo_anka zwrot wymiana - czy widzicie nr tego zamówienia ? 23.09.08, 15:46 Mailowo w piątek złożyłam zapotrzebowanie na kieckę na wymianę do odesłania. I tak nikt by nie chciał odkupić szarej in twist za 22,50Ł jak teraz chodzą one po 18 Ł :-( Niestety tempo odpowiedzi na maila mają obecnie słabe, (chyba zawaliłyśmy ich listami z LB w szale zakupów) Odpisali dopiero w poniedziałek po 15:00 Na szczęście znajdzie się inna alternatywna, droższa. Pani podała mi w mailu nawet nr tego zamówienia, niestety na mojej stronie w bravissimo go nie widzę i nie mogę go śledzić, kiedy wyślą mi tą zamianę (tzn. kiedy otrzymają też mój zwrot by the way)- czy też tak miałyście? Czy takie zamówienie - wymiana pojawi się później jak otrzymają mój zwrot. Kasę jak mniemam automatycznie ściągną sobie z mojego konta sami, zresztą napisałam im żeby czuli się upoważnieni do obciążenia mojej karty, której numery są im już znane równicą wynikając z dopłaty na droższą. Odpowiedz Link
zazulla Re: zwrot wymiana - czy widzicie nr tego zamówien 23.09.08, 22:34 Obecnie nie widze mojego exchange order. Wczesniej tez bylo podobnie - pojawilo sie dopiero jak je wyslali a zwrocone towary zmienily status na returned. Teraz czekam i czekam. Chyba sa zawaleni zamowieniami. Blokady na koncie jeszcze nie mam. Odpowiedz Link
yaga7 Re: zwrot wymiana - czy widzicie nr tego zamówien 24.09.08, 09:01 Mnie odpisali po kilku dniach i między innymi napisali, że przepraszają, ale mają bardzo dużo zamówień i nie nadążają. Dopiero jak mi odpisali, pozmieniał się status i są wysłane rzeczy, które de facto wysłali tydzień temu. Odpowiedz Link
wielebnna robię czarny PR PP 23.09.08, 23:58 piszę przy każdym zamówieniu prosząc o przesyłke rejestrowaną, że w PP są złodzieje - odpisują, że wysyłają recordered i maja nadzieję, że to pomoże Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste to nie rób czarnego PR 27.09.08, 19:23 A nie mogłabyś pisać, że prosisz o rejestrowaną, bo chcesz mieć pewność, że dojdzie, albo że obawiasz się zaginięcia? Po co podkreślać na każdym kroku, że w Polsce kradną? Ja wiem, że ukrywanie tego nie zmieni rzeczywistości, ale rozgłaszanie potwierdza tylko stereotypy. A potem człowiek jedzie za granicę i patrzą na niego jak na złodzieja, brudasa i biedaka. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: B R A V I S S I M O - 2 24.09.08, 12:30 Otrzymanie paczki z bravissimo chociaż zamowienie ma status "in progress" uznać można za miłą niespodziankę ;-) Denerwujące jest, że już po złożeniu zamówienia można się spodziewac maila w stylu: "przykro nam, ale bluzka/stanik został wyprzedany". Odpowiedź na mail szybka, przesyłka bez problemu wysłana jako rejestrowana. Odpowiedz Link
anna-pia Re: B R A V I S S I M O - 2 24.09.08, 14:50 U mnie status "In progress" mają zakupy z czerwca :) Ale późniejsze już aktualizują w miarę na bieżąco. Odpowiedz Link
baboczek88 Re: B R A V I S S I M O - 2 27.09.08, 02:22 Na początek chciałam podziękować, bo dzięki forum i dobrym radom udało mi się na czas zakupić strój kąpielowy na wakacje, sama bym sobie nie dała rady ;) Zakupu dokonałam na Bravissimo i jestem bardzo zadowolona, a nawet zaskoczona jak łatwo i szybko wszystko poszło. Na przesyłkę czekałam bardzo krótko bo zaledwie tydzień od momentu zamówienia. Musiałam dokonać zwrotu i wymiany z tym również nie było problemu. Na pewno warto pisać do Bravissimo maile jeśli tylko mamy jakieś wątpliwości albo prośby. Ja tak jak radzono na forum pisałam i to nawet kilka razy, zawsze otrzymywałam odpowiedź i wszystko przebiegało bez trudności. Polecam wszystkim zakupy na Bravissimo ;) Odpowiedz Link
zania_uk piszcie do nich!!! 24.09.08, 15:18 pare dni temu napisalam do nich z pytaniem czy planuja wprowadzic koszule w jakis innych kolorach niz klasyczne (maja tylko biale, czarne, niebieskie w paseczki, itp), np ciemny niebieski, fiolet, czy czerwony. bo ostatnio kupilam biala, ale chcialabym tez jakies kolorowe, na co dzien. odpisali mi bardzo milo, ze dziekuja za feedback o koszuli, i ze przekaza mojego maila dzialowi ubran, itp. i napisali tez ze jesli sporo klientek o cos prosi, to oni staraja sie to wprowadzac. widac to po kolekcji pizamek (i koszuli nocnej o ktora klientki prosily) i modyfikacji inferno (moga nawet wplywac na producentow!!!) wiec, piszcie babeczki jesli macie jakies zyczenia bielizniano-ubraniowe!!! Odpowiedz Link
boziaj jaki czas realizacji? 26.09.08, 14:37 zamawialam 19 wrzesnia, od tego czasu zamowienie wisi "in progress", co po Waszych wczesniejszych info wcale mnie nie dziwi, ale tez nie zostala jeszcze obciążona karta (nawet nie mam blokady), wiec wyglada na to, ze jeszcze nie wyslali czy ostatnio tez tak dlugo czekałyscie na realizacje? bo moje ostatnie zamowienie z bravissimo (fakt ze z 4 m-ce temu) zrealizowali ekspresowo i troche sie martwie ze tym razem tak dlugo to trwa :( Odpowiedz Link
zania_uk Re: jaki czas realizacji? 26.09.08, 15:15 jesli nie napisali do ciebie ze musza cos sciagnac ze sklepu (co zazwyczaj trwa pare dni), to do nich napisz i sie zapytaj co sie dzieje. tydzien to jednak sporo czasu jak na nich. jak napiszesz jeszcze dzisiaj, to moze ci jutro odpowiedza (ew. w poniedzialek) - maja teraz sporo zamowien Odpowiedz Link
zazulla Re: jaki czas realizacji? 26.09.08, 15:36 Wyzej juz pisalam, ale napisze raz jeszcze zeby Cie uspokoic. 12.09 odeslalam polecony, 16.09 w systemie widnial jako doreczony. Bravissimo nic nie wiedzialo. 23.09 (moze 24) pojawila sie blokada a dopiero dzisiaj dopiero pojawilo sie moje exchange order w historii juz jako wyslane dzisiaj. 10 dni od doreczenia mojego zwrotu, w mailu pisali mi, ze zwrot moze trwac 10-14 dni. Odpowiedz Link
boziaj Re: jaki czas realizacji? 26.09.08, 15:55 dzieki dziewczyny napisalam do nich czy jest jakis problem a tak OT to zawsze mam lekkie opory przed korespondencja mailowa z tym sklepem, bo zawsze przeżywam porownanie mojej raczej komunikatywnej, ale prosciutkiej angielszczyzny z ich wysublimowana uprzejmoscią w tym języku ;) Odpowiedz Link
temperka Re: jaki czas realizacji? 26.09.08, 17:24 Zamawiałam 19, 23 napisali ze maja problem z obciazeniem karty. Uruchomiłam to coś do transakcji telefonicznych i poprosiłam (z pomoca miłej forumki)o próbę obciążenia karty raz jeszcze. 24 wieczorem zrobili blokadę, 25 miałam status- czeka na wysyłkę a dzisiaj - wysłano. Odpowiedz Link
joankb Re: jaki czas realizacji? 27.09.08, 12:23 Ja zamawiałam 20-tego. Ani obciążenia karty, ani maila, głucha cisza.... Jak było in progress, tak jest. Pisać już, czy jeszcze wykazać cierpliwość? Odpowiedz Link
jud.yta Re: jaki czas realizacji? 27.09.08, 14:20 Ja mam tak samo, blokady też nie mam, a status może się nie zmienić, ostatnio zamawiałam, już mam w domku, a na stronie jeszcze jest in progress. Myślę, że mają dużo wysyłek i się nie wyrabiają. Odpowiedz Link
boziaj Temperko, HELP 27.09.08, 20:13 wlasnie dostalam od nich maila, ze mają problem z obciążeniem mojej karty :( mam debetowke z mbanku, ktorą place bez problemu przez paypal i w innych sklepach, wiec nie wiem o co chodzi :( napisalam tez na gazetowego, na wypadek gdybys tu nie zajrzała HELP HELP HELP Odpowiedz Link
yo_anka Re: Temperko, HELP - mBanka problemy z kartą debet 27.09.08, 23:01 Też tak miałam. Sprawdź w mBnaku czy masz ustawioną usługę MO-TE. wyżej o tym pisałam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=82929811&a=84809536 Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Temperko, HELP - mBanka problemy z kartą debe 28.09.08, 11:58 a ktos mi powie gdzie to dokladnie na stronie mbankowej mozna sprawdzic? bo patrze na opcje karty i za cholere nie widze. Odpowiedz Link
mig_usia Re: jaki czas realizacji? 27.09.08, 23:33 zamawialam w nocy ale juz 21go, potwierdzenie zamowienia 21go po 5, maila z odp na prosbe sign for oraz info ze sciagaja ze sklepu jedna rzecz 22go po godz.10 , blokada 25go po poludniu - status na stronie nadal in progress wiec nie wiem czy nadal kompletuja czy juz nadali i tylko status zmienia z opoznieniem jak to bylo opisywane w watku:) placilam wirtualna mbanku - nemo i bez probmelu sciagneli - moje pierwsze zamowienie w bravissimo:) juz sie nei moge doczekac kiedy dojdzie wrrr :) Odpowiedz Link
bdjp Re: jaki czas realizacji? nawet 17 dni.. 23.01.09, 17:05 najdłużej 17 dni, najkrócej 6, w moim przypadku. W razie opóźnienia szukam na mojej poczcie, i zwykle tam znajduję... :) Odpowiedz Link
boziaj jestem rozczarowana i zła 29.09.08, 14:36 wkurzyłam się na Bravissimo 19.09 skladalam zamowienie i czekalam grzecznie, w koncu 27.09 napisalam do nich, bo nadal nie mialam pobranej kasy z konta a zamowienie ciągle jest "in progress" grzecznie odpisali, ze byl problem z obciążeniem karty sprawe wyjasnilam (dzieki Waszej pomocy), dzisiaj kasa juz pobrana, ale niestety polowa zamowienia jest "cancelled" zla jestem BARDZO, bo o ile 1 top zniknąl z ich strony wkrotce po tym jak zamawialam (rozumiem, moze aktualizacja strony nie jest doskonala), to inne rzeczy "wisialy" jeszcze w sklepie przez prawie caly ubiegly tydzień, czyli jeszcze dobrych kilka dni po tym, jak zamawialam :( no cholera, co to ma znaczyc??? a tak bardzo zależalo mi na 1 sukience i bluzce, buuu Odpowiedz Link
boziaj Re: jestem rozczarowana i zła c.d. 02.10.08, 15:09 żeby było jeszcze bardziej niefajnie: "moja" bluzka w odpowiednim rozmiarze znowu pojawila sie przedwczoraj na stronie sklepu, wiec napisalam zeby ją ponownie dolączyli do zamowienia odpowiedzi sie nie doczekalam, za to dzisiaj zamowienie zmienilo status na wyslane (oczywiscie bez bluzki) finała jest taki, ze wyslano mi polowe zamawianych rzeczy i to po 2 tygodniach naprawdę, trudno to zarekomendować pozytywnie... mam nadzieje, ze przynajmniej przesyłka przyjdzie signed for,tak jak prosiłam :/ Odpowiedz Link
ewik-mysza dzis przyszly: BH29, BH15, BL16 02.10.08, 17:47 Jersey top 16R/SC chocolate BH15 Wrap Dress Firework 16 R/SC BL16 Casual Jacket Indigo 16 SC dzis przyszly, zamowione 21 września. W miedzyczasie okazalo sie ze jersey top nie ma, potem ze juz jest :) wszystko super! sukienka i bluzka - idealne.. co do marynareczki - zostawiam ja oczywiscie, ale lepiej wygladalaby na wyzszej osobie, miejsce na biust wypada u mnie troszke za nisko (mam 160cm wzrostu) - pozneij wrzuce zdjecia do galerii.. jestem b. zadowolona ze zlapanych okazji :D Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: dzis przyszly: BH29, BH15, BL16 06.10.08, 11:02 A moge wiedziec, jakie masz wymiary? Mi wychodzi z ich tabelki, ze powinnam nosic 16 really curvy albo 16 really/super curvy. Odpowiedz Link
villanden Re: dzis przyszly: BH29, BH15, BL16- pytanie 06.10.08, 13:23 Jako, ze zamawialam tego samego dnia co Ty i czekam juz strasznie niecierpliwie, to chcialabym zapytac, czy Twoje zamowienie tez caly czas mialo status "In progress"? Odpowiedz Link
mirtos Bardzo zadowolona 02.10.08, 18:31 Pierwszy raz zamawiałam w Bravissimo i jestem bardzo zadowolona. Szybko odpisali na maila (w sprawie signed for), przesyłkę dostałam tydzień po złożeniu zamówienia, estetycznie zapakowaną, każda rzecz osobno owinięta w bibułkę - poczułam się dopieszczona;) W dodatku wszystko pasuje i zostaje. Odpowiedz Link
jud.yta Zwrot - pytanie 05.10.08, 19:13 Wypisałam już formularz zwrotu i mam pytanie o zwrot pieniędzy na kartę. Czy w tej tabelce o karcie mam tam coś zaznaczać, wpisać numer karty, jeżeli zwrot ma być na tą kartę co płaciłam? Odpowiedz Link
zazulla Re: Zwrot - pytanie 05.10.08, 21:25 Nic nie wpisujesz, jesli dane karty nie zmienily sie. Odpowiedz Link
lori_anna wymiana, wymiana, wymiana... 06.10.08, 10:51 tak sobie zamawiam i odsyłam już od czerwca... póki co mam jeden stanik, który zatrzymałam (tango plunge, cudo :) ostatnio chciałam wymienić na rosy posy (inny rozmiar), na co oczywiście otrzymałam informację, że jest tylko w sklepie i sprowadzą go dla mnie w międzyczasie (niestety) miłam przygodę z pocztą, bo przesyłka wysłana do bravissimo wróciła do mnie - któs uznał, że ja jestem odbiorca, ech szkoda gadać... dostalam maila z zapytaniem czy nadal che wymienic, ja na to ze tak i wszytko ok a dzis odbieram maila, że stanika nie ma, bo juz wyprzedane...wrrr a zarezerwowalam go kiedy jeszcze byl i to jakies 3 tygodnie temu....... a tak mi sie podobal :((( buuu zla jestem, teraz wybralam antoske barely, ale obawiam sie ze 30 bedzie za luzna na moje 69 pod biustem... no zobacze ps. ale pewnie maja mnei juz dosc ;-) bo ile mozna wymieniac Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: wymiana, wymiana, wymiana... 06.10.08, 10:57 W Bravissimo rezerwuja ci stanik na 2 tygodnie. po tym terminie taka rezerwacja, ktora nie zostala oplacona, automatycznie jest anulowana. Tez tak mialam zadzwonilam do niech i jeszcze raz zarezerwowalam, cale szczescie nikt mi niczego nie sprzatnal sprzed nosa ;) Odpowiedz Link
lori_anna Re: wymiana, wymiana, wymiana... 06.10.08, 11:54 ooo nie wiedziałam :( no cóż lepiej późno niż wcale, dzięki za info! Odpowiedz Link
anna-pia Należy uprzeć się przy swoim :) 06.10.08, 21:48 Dwa razy próbowałam zamówić pewną bluzkę, do niej ze dwie rzeczy (głównie do pomacania i zmierzenia), i dwa razy okazywało się, po żmudnym wklepywaniu numeru karty itepe, że bluzki nie ma i nie będzie. Kiedy po paru dniach od otrzymania po raz drugi informacji, że bluzki nie ma i nie będzie, weszłam na stronę "Sale", zobaczyłam, że jest, i to oczywiście w moim rozmiarze. Zrobiłam zrzut z monitora (printscreen), wysmażyłam uprzejmego maila z pytaniem, jak to jest, że jak zamawiam, to nie ma, a potem jest, i wysłałam. Po 2 - 3 dniach okazało się, że jest, i owszem, zarezerwowano dla mnie, i że wyślą, i czy tamte rzeczy, wymienione w poprzednich zamówieniach, też chcę. Chciałam, potwierdziłam. 2/3 zamówienia już przyszło, reszta w drodze :) Reasumując: warto czasem dopytać mailowo, upierając się, że się chce, to się postarają. Odpowiedz Link
villanden Warto do nich pisac 09.10.08, 21:36 Moje 2 zamowienia (na dwa rozne adresy, polski i norweski) wisialy od 22.09 jako "In progress". Napisalam z pytaniem, czy wszystko jest w porzadku... i okazalo sie ze oni zalozyli, ze skoro drugie zamowienie zlozylam dzien po pierwszym, to pewnie chce je dolozyc do pierwszej przesylki... i w zwiazku z tym nie wyslali zadnej. Pani z obslugi klienta bardzo mnie przepraszala, dostane 5£ rabatu i przesylke za darmo... Ciesze sie, ze sie wyjasnilo, ale troche sie naczekalam... Nie ma co zwlekac dziewczyny, piszcie, jesli nie jestescie czegos pewne. I prosze o kciuki, zeby moje wyczekane zakupy raczyly pasowac rozmiarowo ;-) Odpowiedz Link
azymut17 Czuję się dopieszczona... 18.10.08, 22:46 więc opiszę ze szczegółami. Jakiś czas temu wysłałam stanik do wymiany na inny rozmiar. W międzyczasie przeglądałam dział 'sale' polując na BH29 czekoladową. Jak tylko się pojawiła, to od razu zamówiłam i dorzuciłam top OV26. Z uwagi na to, że nie zamawiam na swój domowy adres, tylko na bardziej wiarygodny i uczciwy urząd pocztowy, wysmarowałam maila z prośbą o wysłanie wszystkiego w jednej paczce. Dostałam maila o wstrzymaniu realizacji do czasu, aż wpłynie zwracany stanik. Tego samego dnia wymarzona bluzka zniknęła z oferty sklepu. Zdenerwowałam się oczywiście, że nie załapię się na nią. Sprawdzałam co chwila, czy już pobrali pieniądze z karty i ile. Dopiero po tygodniu wzięli pieniądze. Zdziwiło mnie tylko, że tak mało. Po przeliczeniu okazało się, że nie dodali opłaty pocztowej, a po kolejnym tygodniu paczkę miałam u siebie :-) Były obie bluzki i stanik. Nie spodziewałam się nawet, że z uwagi na dodatek jednego zwracanego stanika paczkę wyślą na swój koszt, i to w dodatku jako "signed for'! A moje poczucie dopieszczenia wynika z dołączenia do przesyłki listu o treści: (...) Enclosed is the order that you have been waiting for from Bravissimo. I hope you are happy with it. I am sorry for the delay in sending your goods to you. Unfortunately deliveries from our suppliers have taken longer than usual and this has delayed the despatch of your order. Please accept my apologies for any inconvenience caused. Czuję się jak specjalna klientka ekskluzywnego sklepu (choć może to powinien być standard?). Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: B R A V I S S I M O - 2 19.10.08, 12:10 a interesuje Was, Dziewczęta, wydanie stacjonarne? bo mam 1 u siebie i zamiaruję się tam przejechać wkrótce. wysonduję obsługę, jak sie da, to porobię zdjęcia :) nie obiecuję, że w tym tygodniu, ale jak chcecie, to sie tam jakoś wedrę z aparatem ;) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: B R A V I S S I M O - 2 19.10.08, 12:13 a tak mi się jeszcze skojarzyło a propos płatności, że możnaby było poprosić sklep o uruchomienie płatności przez paypal. sporo sklepów w uk już korzysta, moża i oni się skuszą? Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: B R A V I S S I M O - 2 19.10.08, 13:33 Tutaj znajdziesz relacje z wizyty Mauzonki w Bravissimi: balkonetka.pl/2008/08/10/fitting-w-bravissimo/ Mysle jednak, ze dobrze by bylo miec jakies porownanie z innym sklepem Bravissimo, zeby wiedziec, czy to, co opisala Mauzonka to standard czy tez kazdy sklep jest inny :) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: B R A V I S S I M O - 2 19.10.08, 13:40 ha! tym bardziej sprawdzę, jak się rzeczy mają w Glasgow ;) i może tu będzie lepiej? Odpowiedz Link
charissa zwrot ? 20.10.08, 13:31 zrobiłam zakupy, dwa staniki chcę zwrócić na pewno, a jeden chciałabym porównać z większym rozmiarem (bo ogólnie stanik mi się podoba, ale tak jakby ciut bułkował czasami) . Nie wiem czy zwracać wszystkie 3 i zrobić na nowo zamówienie na dwa tylko w róznych rozmiarach, czy zwrocic dwa i domówić jeden i potem ten niepasujący oddać. za bardzo nie wiem jak to napisać po angielsku to wymienianie <wstyd> Odpowiedz Link
azymut17 Re: zwrot ? - charissa 21.10.08, 13:37 Najlepiej będzie odesłać te dwa niepasujące, a trzeci zostawić sobie do porównania. Potem odeślesz niepasujący. Ten większy rozmiar najlepiej zamów mailowo - wystarczy napisać, że dwa staniki odsyłasz i zamawiasz model X w rozmiarze Y. W wątku tłumaczeniowym napisz cały list po polsku, a ktoś Ci go przetłumaczy. Ja się nie podejmę, bo choć do Bravissimo piszę sama, to jest to styl "Kali mówić, Kali pisać" (np. I'd like to return two bras X and Y and order Z). Jakoś zawsze rozumieją i odpisują z zachwytem :-) Pewnie dlatego, że jak płacę, to mogę być półanalfabetą i nikomu nic do tego. Aha! Zawsze podaję numery ref. staników, rozmiary oraz numer zamówienia, z którego pochodzą, aby się nie pogubili. Powodzenia! Odpowiedz Link
charissa Re: zwrot ? - charissa 21.10.08, 13:53 dziękuję :) napisałam im maila, długo teraz trzeba czekać na odpowiedź. ja tylko się obawiam, że np wybiorę ten większy, a minie 28 dni na zwrot to czy mi przyjmą ten mniejszy i oddadzą kasę. ale jakoś wymodziłam maila z tym pytaniem. chyba rozumieją moje wypociny :) Odpowiedz Link
azymut17 Re: zwrot ? - charissa 21.10.08, 14:08 Nie wiem, jak jest ze zwrotem kasy, ale jak wymieniałam na inny rozmiar, to wyglądało to następująco: 06-Sept. Purchased ok.2 tygodnie później napisałam maila dotyczącego wymiany i rezerwacji rozmiaru 10-Oct. Returned 11-Oct. Purchased (spisałam ze statusów) Czyli ponad miesiąc, a uznali wymianę. Może jak będziesz z nimi w kontakcie mailowym, to nie będzie problemów? Odpowiedz Link
charissa Re: zwrot ? - charissa 23.10.08, 08:41 dostałam odpowiedź, że nie mam się martwić jeżeli minie 28 dni na zwrot tamtej freyi. dzis odsyłam paczkę, a stanik na wymianę już na mnie czeka. Odpowiedz Link
nimrodella Re: B R A V I S S I M O - 2 21.10.08, 15:51 Wiecie co muszę sie wyżalić... Moje pierwsza styczność z bravissimo i taki kanał, że szok. Szlag mnie nosi Otóż wieki temu kupilam sobie w bravissimo 6 staników (ja lubie zamówić dużo i rozmiary obok siebie - pomierzyć, wybrać co dobre i odesłać co niedobre - oszczedzam sobie nerwów w ten sposób). Jeden sobie zostawiłam 5 odesłałam i czekałam na zwrot. Zwrot na kwotę 120 funtów (czyli jakies 480 zł - NIEMAŁO) miał być dokonany na moja karte kredytową. Dostałam informację, że dostali moje staniki z powrotem i że się ciesza ze jeden mi się spodobał i że pieniądze w kwocie 120 funtów wysyłaja na moja kartę z powrotem. To był dzień 16 września. W międzyczasie moja karta kredytowa wygasła - ale wczęsniej się upewniłam w banku i mówili, że wszystko bedzie dobrze, bo nie likwiduja konta itd. No i czekam na ta kase i czekam. W końcu na pczątku października mi sie znudziło czekać i zadzwoniłam do banku (BTW to jest GE MONEY i nikomu tych gnoi nie polecam) wyjasnilam sytuacje. Pan nie mógl znaleźć kasy i stwierdził, że ponieważ karta zostala zamknieta to pieniądze wróciły do nadawcy. Więc sie skontaktowalam z bravissimo - oni twierdzą, że nie wróciły. I w dodatku bank te pieniądze na pewno przyjął bo maja taki specjalny kod transakcji ARN, ktory zostaje nadany po przyjęciu transakcji przez bank. Wiec z powrotem do banku i mowie, ze nie zostały zwrócone i ze mam taki kod itd. On na to, ze ten kod nic mu nie mówi i nie wie co to jest. Ale ze w związku z tym zlozy w moim imieniu reklamacje i że za dwa tygodnie bede miala informacje w tej sprawie. No i dzis dzownię - dwa tygodnie minęły. A kolesiowa mi mówi, ze nie dość, ze nic sie nie wyjaśniło to jeszcze w sumie żadna reklamacja nie zostala zlożona (wcześniej skłądałam reklamację telefoniczną dwa razy i wszystko było OK) No jak nie zostala zlozona to prawa to sie wyjasnic nie mialo. No sie wściekłam juz maksymalnie. Na razie wysłałam reklamacje faxem zeby wyjasnili czemu moja poprzednia reklamacja nie zostala uwzgledniona. Niestety nie zpaisałam nazwiska tego kolesia, bo mi nie przyszlo do glowy ze taka sytuacja moze miec miejsce w ogole. Ale podalam dzien rozmowy i zasugerowalam, zeby sobie poszukali na tasmach. I zaraz wysle (jesli dostane potwierdzenie od bravissimo) reklamacje z pytaniem gdzie moja kasa. Jestem zwyczjanie wsciekla. Od dwoch miesiecy mojej kasy NIE MA NIGDZIE. kur... przepadla. Odpowiedz Link
boziaj Re: B R A V I S S I M O - 2 21.10.08, 16:37 współczuję, ale wygląda na to, ze to "kanał" zwiazany z GE, a nie Bravissimo... Odpowiedz Link
nimrodella Re: B R A V I S S I M O - 2 22.10.08, 08:53 Sama juz nie wiem. Wlasnie dostalam email z bravissimo, ze nie moga mi podac zadnego powtierdzenia wyslania kasy z wyjatkiem tego numeru ARN. I wlasciwie to skad ja mam wiedziec ze pieniadze od nich wyszly? Troche czuje sie w kropce. Bo jedni mowia ze na pewno wyslali a drudzy ze na pewno nie dostali. No kanał po prostu. Ale ja to wyjasnie. No przeciez nei machne reka na ta kase! Odpowiedz Link
piccolo_principe problemy z obciążeniem karty 21.10.08, 17:12 A ja się muszę wyżalić... W piątek wieczorem złożyłam zamówienie w Bravissimo, a wczoraj dostałam maila z informacją, że mają problemy z obciążeniem karty. Byłam zaskoczona, bo tego samego dnia płaciłam kartą 2 razy (bilet na samolot w easyjet i stanik z the Undercover Experience) i w obu przypadkach elegancko ściągnęło mi kaskę z konta. Nic to, pomyślałam, że może się kopsnęłam przy wpisywaniu numeru karty czy coś... Poprosiłam o anulowanie zamówienia i złożyłam to samo zamówienie po raz drugi - przy okazji okazało się, że wcześniej wpisałam zły typ karty - "visa" zamiast "electron". A tu masz! Dzisiaj znów dostałam maila z info o problemach z obciążeniem mojej karty. I kompletnie nie mam pojęcia, co tym razem jest przyczyna w/w... Poprosiłam po raz kolejny o anulowanie zamówienia, ale nie wiem, czy problem lezy po mojej stronie (tzn. mojej karty - mam kartę do eKonta w mBanku), czy może jednak to oni mają jakiś problem... Dokonywałam już kilku płatności online, jakieś 2 miesiące w Figleaves, teraz także w tUE i tylko w Bravissimo pojawił się problem... Buuu :( Odpowiedz Link
boziaj Re: problemy z obciążeniem karty 21.10.08, 19:10 sprawdz czy masz aktywowaną usługe MOTE więcej o tym w tym watku troszke wyzej ;) Odpowiedz Link
yo_anka Re: problemy z obciążeniem karty 21.10.08, 19:47 Też tak miałam, czytaj wyżej! Sprawdź w mBanku czy masz ustawioną usługę MO-TE. wyżej o tym pisałam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=82929811&a=84809536 Odpowiedz Link
zania_uk nowa kolekcja 22.10.08, 15:53 nowa kolekcja pojawi sie w sklepach (stacjonarnych) w poniedzialek, online chyba troche pozniej (z ostatnia tak bylo). jak tylko sie pojawi to zdam relacje ze sklepu :) Odpowiedz Link
zania_uk juz jest!!! 28.10.08, 16:45 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=86524273 Fantasie - czerwona Evie - Kara (full cup) brazowa i jasnokremowa (ivory?) Freya - czarna Arabella - czarna Eleanor Masquerade - czerwony gorset Antoinette (nie pamietam czy to nowosc czy nie, a w pracy nie moge sprawdzic) - fioletowy Emerald (boski!!!) - model Ola (czyzby po jakiejs polskiej dziewczynie?), kopia Polki, granatowy, w drobny wzorek wezykowy (jasny), taki sam brzeg jak w Polce (jasna koronka, w kwiatuszki) - granatowa Coquette Kalyani - Chocolate Spot, wyglada na nisko zabudowany (half cup?), brazowy, obwod satynopodobny, w biale grochy Miss Mandalay - nowy model w czerni i ciemnej czerwieni, bodajze balkonetka, miseczka cala z koronki, na wierzchu podwojna warstwa satynopodobnego materialu, obejmujaca zewnetrzny bok miseczki (cos jak side support, tylko na zewnatrz), przyszyta tylko na brzegach, wiec mozna wlozyc palce miedzy koronke a wierzchni material Ultimo - Black Satin (chyba tak sie ten model nazywal), we fiolecie, i stalowy szary Ciuchy - bolerko/sweterek, czarny (polyskujacy) i zloty - zielona sukienka, satynopodobny material, jest juz taka w sxzarosciach, z marszczeniami/zakladkami w pasie, ta jest bez rekawow - fioletowy plaszcz zimowy, do pol uda (chyba), dluzszy niz ten czarny zimowy Odpowiedz Link
ja-magrat bravissimo po raz pierwszy! 22.10.08, 17:00 Wreszcie zaryzykowałam zakupy w tym sklepie. W końcu, jeżeli tyle Forumek je robi, to czemu ja nie? Wielki plus za przesyłkę - 5 dni roboczych i staniki w moich rękach. Doskonały kontakt ze sklepem. Poprosiłam o przesyłkę rejestrowaną, odpisali mi, że wszystkie zagraniczne są rejestrowane z marszu i nie pobierają za to dodatkowej opłaty. Ale jak zobaczyłam przesyłkę na poczcie, to prawie zemdlałam! Pudełeczko zaklejone jedynie kawałeczkiem zwykłego skocza!!!! Przecież to aż się prosi w naszych realiach o "przymierzenie". Odpowiedz Link
temperka Re: bravissimo po raz pierwszy! 22.10.08, 17:10 Masz racje. Zamawiałam niedawno z sale bluzki i też zrobiło to na mnie wrażenie. Pudełeczko które można spokojnie otworzyć i wymienić zawartość. Odpowiedz Link
jud.yta Re: bravissimo po raz pierwszy! 23.10.08, 08:57 Tak samo, jak zobaczyłam ten plasterek, to mi włosy stanęły na głowie. Odpowiedz Link
nomina Re: bravissimo po raz pierwszy! 25.10.08, 15:06 Dobijajcie mnie jeszcze ;). Ja się zdenerwowałam, bo jak prosiłam przed zamówieniem o signed for, napisali, że niemożliwe. Zgodnie z poradami dziewczyn złożyłam zamówienie i po otrzymaniu maila, napisałam prośbę o stosowną opcję przesyłki i doliczenie jej do kosztów. Odpisano mi, że przykro im, ale już wysłali i nie mogą zmienić. A było to wczoraj. Na stronie z zamówieniem widniało, że zamówienie realizowane. Dopiero dziś widzę, że zostało zmienione na wysłane. Czyli zostałam oszukana :(? A jeszcze kobieta z Customer Service pisze, że jak przesyłka (ta zwykła) zaginie, poczta musi mi pomóc ją zidentyfikować i odnależć. No ręce opadają. Ja nie będę więcej stamtąd zamawiać, to mnie za dużo nerwów kosztuje :( Odpowiedz Link
nomina BRAVISSIMO i poczta - szok! 29.10.08, 16:01 Dostałam dziś przesyłkę. Szok podwójny: po pierwsze - doszło, nie ukradli, nie popsuli (ale może dlatego, że w dniu wysyłki zamówienia zadzwoniłam do opiekuna regionalnego z poczty i odstawiłam popis histerii :D). Po drugie zaś to, o czym pisałyście - kartonik był zaklejony małym, przezroczystym skrawkiem taśmy, tasiemki wręcz - i na tym koniec. Ale może to taka taktyka na pocztowych złodziei? To, co jest tak fatalnie niezabezpieczone, na pewno nie zawiera nic cennego, więc szkoda się narażać? Odpowiedz Link
charissa Re: BRAVISSIMO i poczta - szok! 30.10.08, 10:21 za to ja robiłam zwrot , w tym samym pudełku odsyłałam rzeczy. Zakleiłam trochę lepiej niż bravissimo, ale też tylko z tej jednej strony. No i baba na poczcie mi nie przyjęła paczki, musialam ja okleić też z drugiej strony tak, żeby każdy brzeg był oklejony taśmą. Odpowiedz Link
ziutka23 zmiana adresu do wysylki katalogu 24.10.08, 09:57 Proszę powiedzcie, w jaki sposób zmienić adres, na jaki chciałabym otrzymywać katalog z Bravissimo?! Już nie pamiętam, w jaki formularz wpisałam kiedyś swoje zgłoszenie chęci otrzymywania w/w, a teraz nie umiem tego odnaleźć... Mój angielski jest też bardzo słaby! Proszę o pomoc! Monika Odpowiedz Link
xinth Re: zmiana adresu do wysylki katalogu 24.10.08, 19:46 Jeśli nie masz konta na Bravissimo, tzn. nie logujesz się na ich stronie podając e-mail, żeby np. zobaczyć swoje przeszłe zamówienia itp. - kliknij po prostu na Request a catalogue [= "poproś o katalog"](na górze strony, dolny rząd linków)i pojawi się pusty formularz, który wypełniasz od nowa. Jeśli natomiast zarejestrowałaś się na ich stronie i masz tam konto, to zaloguj się najpierw - potem kliknij na myBravissimo a następnie na My adressess. Adres opisany jako Main address (adres główny) to ten, na który przysyłają Ci katalog. Kliknij na Edit (zmień) i zmień go. Jeśli chcesz się upewnić, przejdź na Request a Catalog i sprawdź czy się wyświetlił nowy adres. I kliknij na Send Catalogue, żeby wiedzieli że chcesz go teraz zaraz :) Odpowiedz Link
kotwtrampkach polecam 27.10.08, 13:04 namieszałam trochę przy zamówieniu, bo zapomniałam hasła i w pierwszym rzucie zamiast je odzyskać założyłam nowe konto. Ale zauważyli, ze ja to ja i się wyprostowało (chociaż wcale tego nie ułatwiałam) ;-) Tzn, sklep nadaje się nawet dla "pomysłowych inaczej" KOntakt mailowy rewelacyjny! zamówienie złożyłam 21.10 - dziś (27.10) mam w domu. (signed for bez dopłaty, ale to chyba standard u nich:-)) Zamawiałam bluzkę - objętościowo zajmowała mniej miejsca niz staniki, kt zamawiałam wcześniej, ale pudło było większe.. Dla mnie śmieszne, no ale nie muszę odsyłać w tym samym ;-) Odpowiedz Link
jelonek_k 28 dni 02.11.08, 13:29 28 dni na zwrot, liczy się od dnia wysłania przez B. czy od dnia, kiedy dostałam paczkę? Odpowiedz Link
martulka_s Re: B R A V I S S I M O - 2 04.11.08, 15:11 Ostatnie zamówienie dotarło w 2 (słownie DWA) dni!!! Tak, mieszkam w Polsce. Odebrało mi mowę. Odpowiedz Link