Dodaj do ulubionych

B R A V I S S I M O - 2

• kwiatek04 Juz sie martwic czy jeszcze nie? 18.11.08, 12:54
      Dostalam dzisiaj przesylke, ktora zostala wyslana w ostatni piatek, czyli 14
      listopada, natomiast przesylka wyslana 06 listopada jeszcze do mnie nie dotarla
      :( Pisac do nich czy poczekac do konca tygodnia??
    • clarisse Pochwała - przyjęli zwrot bez papierowej metki 18.11.08, 16:52
      Tak sobie wertuję to forum, i pomyślałam, że się dopiszę.

W lipcu kupiłam w Bravissimo karmnik, który leżał na mnie "jakoś dziwnie". W nieprzytomnym widzie uznałam jednak, że może będzie pasował w przyszłości, gdy biust się zmieni - i oderwałam od stanika papiór. Po paru tygodniach znów go założyłam i przytomniej przeanalizowałam dziwności tego stanika, wyszło mi że po prostu rozmiar jest do d... (nie do D ;)), a i fason specyficzny jakiś. Napisałam maila do Bravissimo z opisem sytuacji, że metki niet, że stanik w sumie dwa razy mierzony, i czy jest szansa go wymienić na właściwy rozmiar.

Odpisali że tak! Wyjątkowo, bo normalnie nie przyjmują bez metki, ale skoro tylko dwa razy mierzony był, to mi wymienią.

Niech im Bozia w klientkach wynagrodzi. :)

W sumie to już wynagrodziła... jak przyszedł ten nowy rozmiar, to też nie pasował. Ale stwierdziłam łaskawie, że nie będę ich męczyć o zwrot, bo byli tacy mili - a stanik się gdzieś opchnie ;)
    • ciemnogrodzianka Re: B R A V I S S I M O - 2 30.11.08, 22:07
      Wczoraj przyszedł katalog winter 2008. Śliczności
      • blondie-b1 Katalog 01.12.08, 12:06
        a ja właśnie chciałam zapytać czy ktoś już orzymał zimowy katalog...? :)
        • kwiatek04 Re: Katalog 01.12.08, 12:08
          A ja od czerwca nie dostalam zadnego katalogu, mimo ze go zamawialam wiele razy,
          a i sporo kasy wydalam w bravissimo ;)
        • sylwia-osama Re: Katalog 01.12.08, 12:44
          Ja też już mam zimowy katalog, dostałam około tydzień temu :)
        • dziuunia Re: Katalog 01.12.08, 18:40
          Dziś do mnie dotarł ale jeszcze nie przejrzałam :)
      • asiulka80 Re: B R A V I S S I M O - 2 12.01.09, 12:51
        to mój ulubiony sklep. super kontakt - zawsze bardzo szybko i
        grzecznie odpisują na maile:) wysyłka jest bardzo szybka. ze
        zwrotami nie ma kłopotów. przyjęli nawet stanik bez faktury, tyle,
        że miał metki. już tych zamówień trochę robiłam i nie było jeszcze
        odpukać żadnej wpadki:)
    • urkye Re: B R A V I S S I M O - 2 29.12.08, 17:10
      Moje pierwsze zakupy w sklepie internetowym;) Po przeczytaniu wszystkich postów
      z wątku o tym sklepie (uuuu, trochę to trwało:P) postanowiłam u nich złożyć
      zamówienie;) W tym momencie bardzo chciałabym podziękować Wam za różne przydatne
      informacje, które znalazłam w tym wątku:)
      Zamówienie złożyłam 20.12, wymieniłam kilka miłych maili z obsługą, obiecali
      wysłać jako Signed for oraz poprosili o wyrozumiałość i cierpliwość-wszyscy
      wiemy jak to w święta wszystko szybko dochodzi:P
      Ku mojemu WIELKIEMU zdziwieniu-dziś odebrałam przesyłkę:) 9 dni, z czego tylko 4
      robocze, reszta święta;) Robi wrażenie:D
    • luizka_85 czy wszystko w porządku z moim zamówieniem? 10.01.09, 20:02
      Wcześniej wysłałam maila z takim pytaniem do Bravissimo, ale nie raczyli
      odpisać, więc chciałabym poradzić się was, czy mam spokojnie czekać czy ponownie
      się pytać.

5 stycznia zamówiłam 3 staniki. Dwa były na magazynie, a na jeden trzeba
      poczekać, z czym się liczyłam zamawiając. Stan zamówienia na moim koncie jest w
      trakcie realizacji. No i wszystko byłoby ok, ale:
      - Nie dostałam potwierdzenia zamówienia na maila
      - Z karty sklep ściągnął mi kasę (ale nie całkowitą kwotę, tak jakby bez
      ostatniego stanika, który jest na magazynie)
      Trochę mnie to zdziwiło, bo na stronie sklepu pisze, że z karty ściągają dopiero
      po skompletowaniu i wysłaniu zamówienia. Myślicie, że wszystko jest w porządku?
      • jud.yta Re: czy wszystko w porządku z moim zamówieniem? 10.01.09, 20:28
        Może wysłali Ci dwa, a ten brakujący doślą.
      • jelonek_k Re: czy wszystko w porządku z moim zamówieniem? 10.01.09, 20:54
        Mi pobierają za te rzeczy, które już ściągnęli chociaż niekoniecznie wysłali (bo
        czekają na resztę). Zdarza się też, że sami dzielą zamówienie i ślą rzeczy
        osobno jesli częśc już jest gotowa do wysłania.
        Zamawiałam rzeczy kilka dni temu, mieli opóźnienie w nadaniu numeru i
        potwierdzeniu go, choć nie było to 5 dni.
      • luizka_85 Re: czy wszystko w porządku z moim zamówieniem? 10.01.09, 21:50
        Dziewczyny, dziękuję za odpowiedź. w takim razie cierpliwie czekam.
      • luizka_85 podzielone zamówienie/cały czas czekam na dosłanie 23.01.09, 20:08
        Jak pisałam wcześniej 5 stycznia zamówiłam trzy staniki. 12 stycznia dostałam
        paczkę z dwoma oraz informację, że trzeci doślą jak tylko będzie to możliwe.
        Czekam z niecierpliwością, mam nadzieję, że wyślą ten stanik jeszcze w styczniu.
    • nathd Polecam sklep 12.01.09, 15:07
      Po raz kolejny polecam sklep:) Szybka wysyłka, jednej z zamówionych rzeczy nie
      było na sklepie, wysłali później, nie wzięli drugi raz za wysyłkę i jeszcze
      przepraszali za niedogodność :)
      Jedyny denerwujący fakt - listonosz "nie nosi takich dużych listów" i muszę się
      wybierać na pocztę i odstać swoje...
      Sklep mógłby wysyłać to jako list polecony (koszt wcale nie taki większy) lub
      paczkę i po problemie :)
    • clarisse top BP15, rozmiar 14 RSC 12.01.09, 20:07
      www.bravissimo.com/products/clothing/shirts-and-tops/bravissimo/bp15-details.aspx?colour=Black
      Właśnie do mnie dotarł.
      - Dzianinka cieniutka i delikatna, bardzo miła w dotyku.
      - Wykończenia ociupinkę niedbałe, znaczy tu i ówdzie przy brzegu wystaje
      końcówka niteczki, której nie powinno być widać.
      - Dekolt naprawdę głęboki - moim zdaniem głębszy niż to wygląda na zdjęciu.
      - Niestety przy moich 112cm w obwodzie na samym biuście widać, że przywąski,
      nienajlepiej się układa, powstają takie poziome zmarszczki :-/ (14RSC to biust
      106-110, ale kupiony kiedyś u nich ciuch 16RSC wydawał mi się jakiś zbyt potężny
      i za duży w talii, więc zaryzykowałam obniżenie rozmiaru)

Cóż, skonsultuję się z panem Małżonkiem i on oceni, czy zostawić czy zwrócić.
      • clarisse Re: top BP15, rozmiar 14 RSC 12.01.09, 20:15
        Aha, dodam że przesyłka wysłana 2.01 doszła 12.01. To długo. Oczywiście nie jest
        to ich wina, raczej naszej poczty. Szczerze mówiąc już myślałam, że bluzeczka
        zginęła, bo inna rzecz wysłana dzień PÓŹNIEJ dotarła do mnie sześć dni WCZEŚNIEJ :)
    • gos.w Dobra wiadomosc wszystkie przesyłki sa signed for 12.01.09, 20:33
      Rozmawialam dzis z Pania z obslugi (ale byl stres- tak po angielsku:p) żeby
      podmienic rozmiar w moim zamowieniu, bo sie pojawil na stronie. Mało, ze sie
      zgodziła bez problemow, wszystko odkręcila co namieszalam:) to jeszcze mi
      powiedziala, ze teraz wszystkie ich przesylki ida poleconym.
      • clarisse Signed for - mam inne informacje 13.01.09, 17:43
        Hmm... to dziwne, co piszesz, bo ja mam mail od nich z wczoraj, gdzie w
        odpowiedzi na moje pytanie o "signed for" facet mi tłumaczy że:

1. wysyłkę "signed for" robią wyłącznie na wyraźne żądanie klienta (konkretnie
        pisze, że to kosztowna usługa i dlatego nie oferują jej klientom zagranicznym
        przy małych zamówieniach, ale jeśli uważam, że to zapewni bezpieczeństwo moim
        przesyłkom, to oczywiście mi to zapewnią, bez dopłaty)

2. wysyłka "signed for" jest możliwa jedynie przy zamówieniu telefonicznym - nie
        ma możliwości złożenia zamówienia przez internet, bo zamówienia ze sklepu
        internetowego są automatycznie przerabiane i przygotowywane do realizacji, stąd
        oni (jak rozumiem - żywy i inteligentny personel obsługi klienta, pracujący na
        infolinii ;) ) mogą nie zdołać "przechwycić" przesyłki przed wysłaniem, żeby
        zmienić opcję wysyłki na signed for

Zastanawiałam się nawet, czy to nie jest różnica między "recorded" jako
        odpowiednikiem naszego "poleconego" a "signed for" jako odpowiednikiem naszego
        "za potwierdzeniem odbioru" - aż zajrzałam na stronę poczty brytyjskiej -
        www.royalmail.com
        Tam to dopiero jest mętlik :) Okazuje się, że przy większości przesyłek można
        dostać dowód wysłania (czyli jest to JAKBY polecony) - zarówno usługa First
        Class Mail (w UK) jak i usługi Airmail oraz Airsure (opcje zagraniczne,
        lotnicze) dają taki dowód wysłania. Natomiast usługa Recorded Signed-For (w UK)
        i International Signed-For (zagraniczna) to oprócz dowodu wysłania dodatkowo
        podpis przy odbiorze. Ale to nie koniec bałaganu, bo dowód wysłania to jedno, a
        możliwość prześledzenia losu przesyłki (tylko w UK niestety) to drugie. A
        jeszcze z narzędzia "Price Finder" wyszło mi, że owszem "Signed For" krajowe u
        nich rzeczywiście oznaczają podpis przy odbiorze, a "Signed For" międzynarodowe
        (czyli np. te do nas) - wcale nie :O

Tak więc nic już nie rozumiem, i zamierzam korzystac z tego, co mi napisali
        mailem z Bravissimo.

Z jednym się zgadzam, obsługe telefoniczna Bravissimo jest bardzo miła :)
        • gos.w Re: Signed for - mam inne informacje 13.01.09, 17:48
          To faktycznie dziwne.
          Bylam pewna, że dobrze zrozumialam, ale teraz to tez mam zamieszane.
          Nie chce nikogo wprowadzac w blad, wiec lepiej, żeby zawsze jednak pisac, że
          chce sie signed for.
          Ale to tez dziwne, co Ci powiedzieli, bo wyżej dziewczyny piszą, że mozna bylo
          bez problemu mailem poprosic o to...
          • jud.yta Re: Signed for - mam inne informacje 13.01.09, 19:30
            Ja dzisiaj dostałam przesyłkę Signed for, ale mailem prosiłam o nią.
        • jelonek_k Re: Signed for - mam inne informacje 14.01.09, 10:45
          Szkoda, że kogo zapytać dostanie się inną odpowiedź.
          Punkt drugi jest na szczęście niezgodny z prawdą, wystarczy napisać im maila
          zaraz po złożeniu zamówienia z prośbą o polecony i takim wysyłają. Mi ostatnio
          dwa zamówienia wysłali w 4-5 paczkach, każda polecona (z koniecznością pisemnego
          potwierdzenia odbioru).
    • jud.yta Lubię ten sklep :) 13.01.09, 15:05
      Własnie otrzymalam Matildę z gatkami w wyprzedaży, już wcześniej o
      niej marzyłam, tylko czekałam na jakąś promocję ;).
      I przyszły jeszcze gatki do Oli, bo stanik udało mi się kupić
      wcześniej trochę taniej na ebayu.
      Wszystko super zapakowane, piękne i pachnące :)
      Nic tylko zachwalać :)
    • anna-pia blokada kart VISA a próby oszustwa 15.01.09, 12:16
      ostatnio Wielebnna pisała na SOFF
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=86228&w=89816779&a=89816779
      że zablokowano jej kartę z powodu złego zarządzania danymi klientów w sklepie
      internetowym - nie wiedziała w którym, ja dowiedziałam się dzisiaj (moja karta
      też została zablokowana), że chodzi o Bravissimo, gdzie próbowano dokonać
      oszukańczej transakcji używając danych mojej karty Visa
      jeśli któraś z was ma taki problem, sugeruję pisać do Bravissimo - ja wieczorem
      wysmażę list
      • carthia Re: blokada kart VISA a próby oszustwa 15.01.09, 13:41
        Czy to możliwe, że problem dotyczy tylko osób, które zapisały dane karty kredytowej VISA na stałe w swym profilu w Bravissimo?
        Robiłam tam zakupy używając karty kredytowej męża, który sam nie używa jej prawie wcale, tak że ewentualną blokadę mogę sprawdzić dopiero dziś po pracy dzwoniąc do banku.
        Ile jest już nas razem "poszkodowanych"?...
        A tak technicznie rzecz biorąc, kto blokuje kartę w tym przypadku? Banki klientów Bravissimo, którzy płacili Visą? Wybaczcie to pytanie, ale jestem zielona w tych sprawach i dodatkowo zestresowana reakcją męża, która na pewno nie będzie czułą wyrozumiałością...
        • missmurder Re: blokada kart VISA a próby oszustwa 15.01.09, 19:07
          Ja danych karty nie miałam w profilu zapisanych, ale karta już zablokowana. Jak
          mi powiedział pan w banku i tak by zablokowali, bo należy do grupy wyższego
          ryzyka czy jakoś tak. Na STOFF pisałam po 18.
          W Bravissimo zamawiałam 2 razy - wiosną i jesienią. Ale jak widać, to ganz egal
          kiedy. Coś pochrzanili, że się Visa przyczepiła. Jednak wolę mieć za tydzień
          nową kartę, niż ew. czyjeś zakupy do spłacenia...
          • carthia Re: blokada kart VISA a próby oszustwa 15.01.09, 20:23
            missmurder napisała:

> Jednak wolę mieć za tydzień
            > nową kartę, niż ew. czyjeś zakupy do spłacenia...

Racja. Dlatego też molestowałam męża tak długo, aż zablokował kartę
            telefonicznie 5 minut temu. Ale nikt nie udzielił mu informacji, czy
            była już wcześniej zablokowana. Ponoć przez telefon takich
            informacji się tu (Niemcy) nie udziela. Hmmm...
    • blondie-b1 A czy teraz zakupy w Bravissimo są już bezpieczne? 15.01.09, 21:47
      A ja własnie dzisiaj chciałąm zamówić sukienkę, którą potrzebuję za dwa
      tygodnie... :( A karta pewnie zablokowana :(
      • missmurder Re: A czy teraz zakupy w Bravissimo są już bezpie 16.01.09, 02:32
        Dowiedz się w banku, jeśli nie, napisz do Bravissimo, czy już naprawili system.

A ja się przed chwilą wściekłam, jak weszłam do skrzynki i znalazłam mailing od
        Bravissimo o promocjach. Wysmażyłam mały paszkwil ;) Ciekawe, czy odpowiedzą np
        czemu nie było od nich żadnego info. Albo czy w ogóle odpowiedzą. Zakończyłam
        tym, że raczej już nie zrobię u nich zakupów - co prawda wierną klientką nie
        byłam, ale mimo wszystko ;) Ach jak fajnie czasem in sophisticated way kogoś
        zjechać ;)
        • mooh NIE SĄ BEZPIECZNE 16.01.09, 18:00
          Zrobiłam zakupy kilka dni temu. Właśnie pojawiła się na mojej karcie
          blokada środków, ale nie z Bravissimo, tylko z jakiegoś innego
          źródła. Po wyguglowaniu nazwy firmy wyszło, że ktoś spotkał się już
          z próbą wyciągnięcia przez nia pieniędzy z karty kredytowej. Kartę
          zastrzegłam, z Bravissimo sobie pokoresponduję, bo się wkurzyłam
          niemiłosiernie.
          • yo_anka Re: NIE SĄ BEZPIECZNE 16.01.09, 22:59
            Dzieki za info - miałam uszykowane zakupy w koszyku i odpuściłam.
            • clarisse Re: NIE SĄ BEZPIECZNE 17.01.09, 10:29
              Kurczę, aż sprawdziłam, czy u mnie coś się nie działo, ale nie znalazłam śladów
              - na szczęście. Ale chyba powstrzymam się na czas dłuższy od zakupów, skoro u
              nich taka niepewna sytuacja...
              • larenata Re: NIE SĄ BEZPIECZNE 17.01.09, 19:54
                No kurde, to ja już całkiem głupia jestem... Zamówiłam dwa dni temu dwa staniki
                w Bravissimo i jeszcze nie mam żadnej informacji, czy kasę ściągnęli czy nie...
                Płaciłam master card. No i nie wiem, czy pisać do nich, czy czekać... Dziś
                płaciłam w sklepie kartą i było ok.
                • bdjp Re: blokada karty? 23.01.09, 17:26
                  Robiłam zakupy 8 stycznia, płatne kartą VISA ELEKTRON. Paczka
                  doszła, wiza nadal aktywna.
                  Oczywiście nie wprowadziłam danych karty na stałe do profilu.
    • justkowa "problem" z kartą 27.01.09, 12:34
      ja w sobotę próbowałam robić zakupy ekartą mbankową. dziś dostałam
      maila, że jest "problem". i tyle. żadnego dokładnego wyjaśnienia,
      nic. wysmażyłam maila z prośbą o konkrety i bez odzewu. cisza. ktoś
      miał już może podobne "problemy"? o co chodzi? nie chciałabym, żeby
      jakaś brytyjka, która sobie może zadzwonić i zbrobić phone payment
      sprzątnęła mi moją matildę sprzed nosa :)
      • justkowa Re: "problem" z kartą 27.01.09, 13:18
        od razu dodam, ze to nie problem z "zakupem telefonicznym". mąż
        dzwonił do mbanku - wszystko ma powłączane. jakieś pomysły?
        • gos.w Re: "problem" z kartą 27.01.09, 21:55
          Hej ja mialam tak samo:) i tez visa elektron z mbanku
          Okazalo sie ze trzeba sobie odblokować "Transakcje korespondencyjne i
          telefoniczne" - przez mlinie, bo transakcje z bravissimo to nie sa zwykle
          internetowe tylko wlasnie takie. Ewentualnie sprawdz czy nie przekraczasz
          limitow na te transakcje jesli sa wlaczone.
          Mozna tez zadzwonic do mBanku i poprosic zeby spradzwili kto probowal sciagac
          jakies pieniadze i dlaczego mu odmowili (ja tak wlasnie wpadlam na to co mam
          odblokowac:)
          pozdrawiam mam nadzieje ze pomoze
    • zazulla pierwszy minus dla nich 04.02.09, 13:02
      28.01 zamowilam dwa biustonosze sportowe Royce RO10. Czas oczekiwania 7-10 dni.
      Wczoraj dostalam maila, ze niestety jest opoznienie w dostawie, 36J bedzie
      dopiero po 18.02 Napisalam, czy moga mi wyslac teraz 34J - niestety musza
      sprowadzic z jednego ze sklepow co potrwa 7-10 dni a w miedzyczasie data dostawy
      36J przedluzyla sie do 23.02.

Niestety, nie odpowiada mi to. Napisalam im rano, ze w takim razie anuluje cale
      zamowienie. A tu niespodzianka - 34J dostali ze sklepu "nieoczekiwanie szybko" i
      juz leci do mnie (kasa sciagnieta). Wszystko byloby ok, gdyby nie fakt ze
      chcialam porownac od razu 34J i 36J i zostawic ten lepszy. Zanim Bravissimo
      odpisalo, zdazylam kupic biustonosz na ebayu (zalezy mi na czasie).

Napisze im, ze szkoda, ze nie zaczekali na moja decyzje. Bo prawdopodobnie
      biustonosz przyjdzie do mnie po to, zeby od razu go odeslac.

Ps. Do tej pory mBank nie odezwal sie w sprawie przecieku danych z karty.
      Placilam dzisiaj paypalem - poki co cisza. Wiec chyba problemu z kartami mamy za
      soba?
      • carthia Re: pierwszy minus dla nich 04.02.09, 13:32
        zazulla napisała:

> Placilam dzisiaj paypalem - poki co cisza. Wiec chyba problemu z kartami mamy
        za soba?

Czy dobrze Cię zrozumiałam, że płaciłaś paypalem w Bravissimo? Do tej pory nie
        było chyba takiej opcji...
        • zazulla Re: pierwszy minus dla nich 04.02.09, 13:41
          Paypalem placilam na ebayu - o ktorym wspominalam w tresci :)
    • zania_uk Nowe pudelka - Problem!!! 04.02.09, 17:10
      Bravissimo niedawno wprowadzilo nowe pudelka. Ladne, troche poreczniejsze. Ale maja duzy problem - nie sa w jakikolwiek sposob zabezpieczone!!! Sa zamkniete tak ze sie same nie otworza (np po odwroceniu po gory nogami), ale mozna je bez problemu otworzyc i zamknac bez zostawiania sladu, bo _nie sa_ zaklejone tasma (juz dwa takie pudelka dostalam).

W UK to nie problem, pocztowcy sa uczciwi. Ale PP jest znana z wlasnie odwrotnego zachowania. Wiec nie zdziwilabym sie jakby przesylki do Polski przychodzily wybrakowane, bez czesci zawartosci. Dodatkowo jest jeszcze fakt ze kazdy moze sobie zagladnac do srodka, popatrzyc na rachunek, i dowiedziec sie kto, co zamawia, dokad, i cokolwiek tam jeszcze jest napisane.

Wysmarowalam im list na ich stronie (tej czesc od feedback). To sa czesci odpowiedzi:
      "Be assured that your comments regarding the security of the boxes will be taken on board. They have been designed with an 'anti tamper' catch on the fastening. This said, we are certainly monitoring the comments and feedback about them and passing them directly to our warehouse."
      (Wezmiemy pod uwage zastrzezenia. Pudelka maja 'anti tamper' catch (=jakies ustrojstwo zeby nikt nie otworzyl, ale wg mnie to bzdura). Mimo to, monitorujemy zastrzezenia klientow, i przekazujemy do magazynow.)
      • jelonek_k Re: Nowe pudelka - Problem!!! 04.02.09, 17:16
        A mogłabyś udostępnić treść maila, którego im posłałaś?
        Chętnie bym im takiego podesłała, ale tak swobodnie się angielskim nie posługuję. A zgadzam się, że te pudełka to totalna pomyłka...
        • zania_uk Re: Nowe pudelka - Problem!!! 05.02.09, 14:29
          to moze napisz co chesz powiedziec, a ja ci przetlumacze. bo moj list byl troche
          (za) ostry, pisalam pod wplywem emocji i troszke przesadzilam chyba...
      • hermenegilda_k Nowe pudelka - Problem ze zwrotem!? 23.02.09, 19:13
        dzisiaj dostażlam przesyłkę w nowym pudełku - oczywiście pudełko
        rozwaliło się gdzieś po drodze, całóść była w worku, z protokołem z
        "komisyjnego otwarcia przesyłki"
        na szczęście wszystko było w środku, to chyba cud, bo pudełko było
        zlepione wyłącznie JEDNYM kawałeczkiem lichej taśmy o długości 4 cm
        i szerokości 1 cm!
        I teraz mam dylemat - chcę wymienić jeden stanik i koszulkę - w czym
        im to odesłać? w kopercie bąbelkowej?

a przy okazji - jeżeli macie tego maila o kiepskich pudełkach to
        b.b. prosiłabym na maila - też im wyślę, bo to jakiś skandal!

moje pudełko nie było porwane, zostało tylko zgniecione i taśma
        /tasiemka?/ odlepiła się

• joankb Re: Nowe pudelka - Problem ze zwrotem!? 24.02.09, 11:43
          Jasne, że w kopercie, nigdy nie odsyłam inaczej..
          Ale jeśli jest tak jak piszecie i te pudełka przychodzą uszkodzone/otwarte - to
          ja sobie dam spokój z zamówieniami.
          Wolę brastopową woreczkową kopertę.
      • yaga7 Re: Nowe pudelka - Problem!!! 21.04.09, 09:39
        Właśnie dostałam pierwszą bravissimową przesyłkę w nowym pudełku.
        Faktycznie masakra :(
        Oczywiście doszła w wielkim foliowym worku z adnotacją, że przyszła uszkodzona z
        zagranicy.
        Chyba im zrobię foty tego pudełka w folii i wyślę, niech zobaczą, jak to wygląda
        i niech zmienią te pudełka!
        • anetek_b Re: Nowe pudelka - Problem!!! 21.04.09, 10:16
          Też dostałam przesyłkę w rozwalonym pudełku. Na szczęście nic nie zginęło ani się nie zniszczyło (zamawiałam dwie bluzki), ale, do licha, MOGŁO! Wysmażyłam właśnie długiego maila do Bravissimo z narzekaniami i prośbą, żeby lepiej zabezpieczali przesyłki przynajmniej zagraniczne
          • anyankaaa Re: Nowe pudelka - Problem!!! 22.04.09, 15:17
            Ja również dostałam przesyłkę w rozwalonym kartonie... Sortownia w W-wie włożyła pudełko w folię z adnotacją, że przesyłka przyszła uszkodzona z zagranicy. Na szczęście nic nie zginęło, rzeczy wyglądają na nieruszane. Spędziłam godzinę na poczcie spisując protokół (bałam się, że będzie czegoś brakować). Dzisiaj napiszę na temat nowych opakowań do bravissimo...
            • azymut17 Re: Nowe pudelka - Problem!!! 10.05.09, 11:10
              Dziewczęta drogie, czy możecie tu przekopiować, co Bravissimo Wam odpowiedziało
              w sprawie tych beznadziejnych pudełek? Czy w ogóle pisałyście do nich, czy
              machnęłyście na to ręką i zrezygnowałyście?
    • ekler.ka krecha 19.02.09, 10:10
      bravissimo ma u mnie kreche.doszedl dzis do mnie fioletowy emerald.i co?smierdzi
      fajkami!w moim domu nikt nie pali i jestem na ten zapach wyczulona.najwyrazniej
      stanik jest ze zwrotu od jakiejs palacej,ale dziwi mnie,ze w ogole osmielili sie
      cos takiego wyslac...zaraz wysmaruje do nich maila...
      • mlekowtubce brak maila potwierdzającego 20.02.09, 21:57
        Złożyłam zamówienie jakieś 20 minut temu, niby wszystko ok, jest na
        liście "past purchases" w rubryce numeru zamówienia jest skrót tbc,
        który intuicyjnie tłumaczę jako to be confirmed (może się mylę).
        W każdym razie do tej pory nie dostałam maila potwierdzającego i
        zaczynam się denerwować, bo przecież normalnie taki mail jest
        wysyłany od razu w momencie złożenia zamówienia. Mam o co się
        martwić czy panikuję?
        • carthia Re: brak maila potwierdzającego 20.02.09, 22:00
          Miałam tak w zeszłym tygodniu. Mail potwierdzający przyszedł kilka
          godzin po złożebiu zamówienia, nie wiem, czy z winy serwerów, czy
          łączy. W każdym bądź razie wszystko skończyło się happy endem,
          przesyłka dotarła dziś. Uszy do góry!
    • daisy0811 druk zwrotu 21.02.09, 10:22
      Jeśli zwracam biustonosz to trzeba wypełniać tą część na dole w
      lewym rogu dotycząca karty kredytowej?
    • daisy0811 zwrot -jeszcze jedno pytanie 21.02.09, 10:29
      Zwrot wysłać na adres podany na druku zwrotu czy na ten który jest
      dołączony na takiej oddzielnej kartce, bo to są dwa inne adresy?
      • jelonek_k Re: zwrot -jeszcze jedno pytanie 21.02.09, 11:23
        Przesyłkę wyślij na adres podany na formularzu zwrotu/wymiany.
        Ja odsyłając wypełniam tylko dane dotyczące wymienianej/zwracanej rzeczy.
        • daisy0811 Dzięki serdeczne:) 21.02.09, 11:52

• daisy0811 pytanie o wymianę? 23.02.09, 20:07
      Jednak zamiast zwracać chcę wymienić biustonosz, a ponieważ to
      pierwszy raz do bravissimo to chcę zapytać: czy trzeba na tym druku
      wypełniać obie tabelki (returned items i exchange order), czy
      wystarczy jedną z nich wypełnić i co do której tabelki trzeba
      ewentualnie wpisać? Bo te druki z brastopu i lisków jakieś
      przystępniejsze...
      Z góry dzięki za podpowiedź:)
      • jelonek_k Re: pytanie o wymianę? 23.02.09, 20:17
        Nie wiem czy robiłam dobrze, ale było tak: w "returned items" wpisujesz to co odsyłasz, a w "exchanged order" wpisujesz co chcesz zamiast odsyłanego stanika.
        Możesz też pierw napisać do nich maila, żeby Ci zarezerwowali nowy rozmiar i wtedy wpisujesz numer nowego zamówienia w polu nad tabelką "exchange order".
    • justkowa brak korespondencji 11.03.09, 08:49
      matko, ale wolno wszystko w tym bravissimo działa - nie dostałam
      żadnego maila ani potwierdzenia, za to kasa na karcie kredytowej już
      ściągnięta. mam roumieć, że przesyłka już wyszła? czy tylko tak
      sobie blokują, na wszelki?
      • jelonek_k Re: brak korespondencji 11.03.09, 08:54
        A kiedy składałaś zamówienie?
        Co do maila potwierdzającego, może zmień podany adres mailowy; jedna z dziewczyn też miała ten problem, po zmianie adresu potwierdzenia przychodzą.
        Co do zablokowania pieniędzy, ja bym wnioskowała, że wysłali albo wyślą lada chwila.
        • justkowa Re: brak korespondencji 11.03.09, 08:56
          zamawiałam wczoraj. to by był suuuuper expres ;) dla mnie bomba
          • jelonek_k Re: brak korespondencji 11.03.09, 09:30
            Zdarza im się działać super expresowo, jak dla mnie to czasem nie najlepiej ;-)
            Ostatnio wysłali mi paczkę następnego dnia po złożeniu zamówienia (składałam wieczorem, wysłali bladym świtem) zanim przeczytali maila z prośbą o rejestrowaną. Drżałam o nią przez tydzień ;-)
            • justkowa Re: brak korespondencji 11.03.09, 10:32
              no wlaśnie - obawiam się że i tak będzie tym razem. co więcej -
              zamówiłam 2 staniki i wygląda mi na to, że na karcie są 2 blokady,
              tak jakby za każdą rzecz osobno - czy to znaczy że czekam aż na 2
              paczki? do kartoników 2 staniki im na raz nie wejdą? bez przesady, G
              to wcale nie jest wielka miska :)))
              • jelonek_k Re: brak korespondencji 11.03.09, 13:26
                Czasem ślą osobno, nawet jeśli to jest tak absurdalne, że w poniedziałek wyślą stanik a we wtorek majtki ;-)
      • onion68 Re: brak korespondencji 11.03.09, 11:57
        Żeby dostać potwierdzenie zamówienia, trzeba zaznaczyć odpowiednie okienko przy
        składaniu.
        Zablokowanie pieniędzy oznacza, że przesyłka jest skompletowana i
        przygotowywana, natomiast środki są zdejmowane w momencie wysyłki - tak wynika z
        mojego doświadczenia z tym sklepem.
    • clarisse Zgodzili się na zwrot po terminie :) 17.03.09, 22:53
      Chciałam pochwalić Bravissimo za podejście do klienta.

Na początku stycznia kupiłam u nich kostium kąpielowy, jednak staniczek był nie w moim rozmiarze - bo już nie było - a w rozmiarze sąsiednim (wyprzedażowo, więc uznałam że nie ma co czekać aż i ten zniknie). Nie leżał super, ale na tyle okej, że go zostawiłam. Na początku marca ku swojej rozpaczy zobaczyłam, że pojawił się mój rozmiar. Oczywiście wezbrało we mnie pragnienie sprawdzenia, czy nie jest lepszy. Tylko że to oznaczało, że jeden z nich będzie do zwrotu. Tymczasem termin zwrotu dla tego poprzednio kupionego dawno minął.

Zanim zdecydowałam się więc nabyć "swój" rozmiar, napisałam do Bravissimo maila z opisem sytuacji, i z pytaniem, czy gdyby się okazało, że ten nowy będzie pasował lepiej, pozwolą mi zwrócić stary (miał metki) pomimo poważnego przekroczenia ich regulaminowego terminu zwrotu.

Nie robili żadnych problemów - zgodzili się w razie czego przyjąć przeterminowany zwrot i natychmiast zarezerwowali mi ten nowy rozmiar, bo był to pojedynczy egzemplarz. :)

Ostatecznie okazało się, że ten kupiony poprzednio leży lepiej, wobec czego zwracam nowo kupiony - ale Bravissimo zarobiło u mnie dużego plusa.
      • paulina_h81 Re: Zgodzili się na zwrot po terminie :) 18.03.09, 06:45
        mi przyjeli zwrto 3 tygodnie po terminie. babka powiedziala ze 30
        dni to jes sugerowany okres zwrotu ale jesli metki sa i stanik nie
        byl noszony to z opoznieniem zwrot tez przyjma :)
    • jud.yta Jeszcze raz PUDEŁKO :( 26.03.09, 11:36
      Własnie otrzymałam przesyłkę z Bravissimo w nowym pudełku :(
      Porażka !!!! Pudełko z szare, ale bardzo ozdobne z narysowanymi
      kokardkami, zaklejone z przodu na jeden malutki plasterek :(
      Z boku bez problemu można odchylic kartonik i zobaczyć co jest w
      środku, do mojego kartonika, ktoś wkładał przez ten bok paluchy, bo
      był podarty papier. Dobrze, że wzięłam Signed For, bo by kartonik do
      mnie nie doszedł, no i stanik oczywiście :(
      • jaagna Re: Jeszcze raz PUDEŁKO - optymistycznie 26.03.09, 12:59
        W poniedziałek też dostałam przesyłkę z Bravissimo, ale moje pudełko owinięte było "na krzyż" plastikową taśmą. Żeby dostac sie do środka musiałam przeciąć ją w dwóch miejscach. Nie mam pojęcia, czy to oni tak zabezpieczyli przesyłkę, czy to moze ktoś od nas? Acha, zawartość wyglada na nieruszaną.
    • jelonek_k PUDEŁKA - skarga i apel o zmianę 26.03.09, 12:23
      Proponuję do każdego pisanego do B. maila dołączać formułkę o pudełkach albo wysyłać maile traktujące tylko o tym.

Moja propozycja jest taka:

In my opinion you should put more attention to the subject of boxes in which you put the items
      The one you use this days are fragile, they don't protect the items inside.
      What's more the boxes are very often broken and they look as if somebody has open them before.
      I hope my recommendations will be examined by your menagment as I am looking for the better of your resort.

To jest wersja "na brudno"
      Bardzo proszę o uwagi: gramatyczne, formalne...
      Może ktoś ma lepszy pomysł na sformułowanie naszych uwag?
      • izas55 Re: PUDEŁKA - skarga i apel o zmianę 26.03.09, 12:52
        Zgadzam się z ideą apelu o inne pudełka, ale ta wersja brzmi niestety bardzo niegrzecznie.
        A może kwestia tych pudełek nie jest dla Bravissimo tak istotna przy wysyłce w UK, bo te paczki nie są transportowane na tak duże odległości i nikt ciekawski im nie wkłada do środka paluchów. Może coś takiego:

Dear Bravissimo,
        We are community of Polish customers of your store. We shop here, because we like the quality and selection of lingerie sold here. Unfortunately we have problems with boxes used for packing. They are very pretty and delicate, but not as protective as old ones. The boxes are often delivered broken, and look like somebody tried to open them. Probably the boxes are damaged during long transport to Poland by postal services, or maybe custom and you don't receive this type of feedback information from your UK customers. Would it be possible to change boxes for outside UK delivery, or add protective envelope?
        Sincerely,
        Polish customers from Lobby Biuściastych
        • greentea2 Re: PUDEŁKA - skarga i apel o zmianę 26.03.09, 14:09
          Weszlam z ciekawosci w ten watek i co widze:)
          Mieszkam w Belgii i mialam ten sam problem, przesylka zaginela,
          wyslano mi druga i jak zobaczylam ten kartonik to oniemialam. Byl
          praktycznie otwarty, zadnego zabezpiecznia, tasmy, nic. Zadzwonilam
          do nich zeby im to powiedziec, ze wcale sie nie dziwie, ze paczka
          zaginela, zwyczajnie zawoartosc mogla wypasc. To bylo juz jakies dwa
          miesiace temu.
        • greentea2 Re: PUDEŁKA - skarga i apel o zmianę 26.03.09, 14:14
          Dziewczyny, nie przesadzajcie i nie robcie jakiejs zbiorowej
          nagonki:)
          Takie mejle wysyla sie raczej indywidualnie i im wiecej tym lepiej,
          no i wcale nie musza byc jakos specjalnie grzeczne:) A custom chyba
          raczej juz nie ma pomiedzy UK i Polska.
        • jelonek_k Re: PUDEŁKA - skarga i apel o zmianę 26.03.09, 14:31
          Możemy wysłać maila jako Lobby (kto wyśle takiego maila?), ale jestem zdania, że należy ich pomolestować też indywidualnie i niezależnie od Lobby.
          • izas55 Re: PUDEŁKA - skarga i apel o zmianę 26.03.09, 14:43
            To co napisałam to był tylko przyklad, do zastosowania w formie indywidualnej
            również a nie tylko jako lobby.
      • fortunata0 Re: PUDEŁKA - skarga i apel o zmianę 24.05.09, 13:39
        ja właśnie wysłałam maila z prośbą o lepsze zabezpieczenie przesyłki.

Ostatnio dostałam pudełko (co prawda zabezpieczone taśmą na krzyż), ale na
        rokach było rozwalone. Mój biały żakiet cudem nie został pobrudzony - nie był
        owinięty w żadne papier, tylko luzem wrzucony do pudełka...

• kotwtrampkach Re: strona intern. 26.03.09, 12:27
      mam problem ze stroną bravissimo - wogóle nie moge jej otworzyć, nawet z linka
      z tego wątku. Jakby któraś z Was zaglądała, dajcie znak, czy to tylko u mnie
      problem, czy sklep ma kłopoty ze stroną..
      • jud.yta Re: strona intern. 26.03.09, 12:37
        u mnie działa
      • jelonek_k działa n/t 26.03.09, 12:39

• karo_ka1 Re: działa n/t 26.03.09, 14:35
          Działa, ale gdzie jest SALE?
          • inez69 Re: działa n/t 26.03.09, 17:00
            Nie ma żadnej rzeczy z wyprzedaży, dziwne.
            Ależ mam farta, przedwczoraj złożyła zamówienie, ufff
            • inez69 Re: działa n/t 27.03.09, 11:51
              Dziś wszystkie produkty z wyprzedazy pojawiły się w każdej z
              kategorii, ale działu sale nadal nie ma.
    • magda-fl wymiana a ilość odsyłanych sztuk 27.03.09, 02:30
      Czy w Bravissimo, tak samo jak w Brastopie, mogę zamówić na wymianę maksymalnie
      tyle sztuk ile odsyłam? Będę odsyłać 2 sztuki, a zastanawiam się czy nie dałoby
      rady zamówić na wymianę 4? Pewnie nie, ale co mi szkodzi zapytać ;) A że mój
      angielski kiepski, to pytam Was, a nie bezpośrednio u źródła ;)
      • greentea2 Re: wymiana a ilość odsyłanych sztuk 27.03.09, 08:09
        Mozesz sobie domowic jak masz ochote, przeciez to biznes dla nich:)
        • magda-fl Re: wymiana a ilość odsyłanych sztuk 28.03.09, 01:39
          greentea2 napisała:

> Mozesz sobie domowic jak masz ochote, przeciez to biznes dla nich:)
          >
          No niby tak, ale dla Brastopu niby też interes, a nie pozwalają wymieniać na
          więcej sztuk niż się odsyła, więc wolałam się upewnić. Pewnie interes interesem,
          ale im więcej sztuk, tym cena za przesyłkę wzrasta, a przecież przy wymianie to
          oni biorą ten koszt na siebie. Może o to chodzi?
          • jud.yta Re: wymiana a ilość odsyłanych sztuk 28.03.09, 01:56
            W Brastopie tak jest? jakoś mi się nie chce wierzyć, ale nie dam
            sobie głowy uciąc :)
            • olusimama Re: wymiana a ilość odsyłanych sztuk 22.04.09, 15:34
              to raczej dotyczy tej 10% znizki na wymieniany towar. I ten rabat
              jest tylko do takiej ilości jaką się zwraca. A domówić dodatkowo
              można ile wlezie.

jak mniemam.
          • greentea2 Re: wymiana a ilość odsyłanych sztuk 28.03.09, 08:56
            Cena przesylki jest stala w Bravissimo, w wielu innych firmach
            zmienia sie w zaleznosci od wagi czy ilosci rzeczy, ale tutaj akurat
            nie ma tego problemu.
            Ja wole zamawiac z figleaves, jest taniej.
          • mikrikit1 Re: wymiana a ilość odsyłanych sztuk 28.03.09, 12:12
            Wymieniałam w brastopie 1 komplet bielizny (2 tygodnie temu), a przy okazji
            zamówiłam drugi - bez problemu i kosztów za wysyłkę.
            Pozdrawiam basia
    • misi.a Promocja 28.03.09, 20:46
      Dużo ładnie przecenionych strojów dwuczęściowych :) jednak na 30GG raczej
      skromnie, ale polecam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka