rockiemar propozycja - biusciaste literki 10.08.08, 18:55 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2299f2ff2e4af840.html Odpowiedz Link
the_mariska Literki LB - propozycja 10.08.08, 19:13 Gdy jest potrzebny grafik zawsze muszę dorzucić moje amatorskie trzy grosze, więc jestem :) Naskrobane w 5 minut, ale koncepcja została uchwycona. Za chwilę wrzucę jeszcze jeden mój pomysł, tylko muszę go przenieść z kartki na komputer. atlastravel.nazwa.pl/mariska/broszka1.jpg Odpowiedz Link
the_mariska Re: Literki LB - propozycja 10.08.08, 19:14 Acha, jakby ktoś nie zauważył, to ta kokardka miała być stylizowana na literkę M ale trochę jej nie wyszło :) Odpowiedz Link
mmm-mm Re: Literki LB - propozycja 10.08.08, 19:31 Bardzo ladne. Od razu zauwazylam M, w koncu to moja ulubiona literka:) Odpowiedz Link
bathilda Re: Literki LB - propozycja 10.08.08, 19:44 Mariskowe literki też są fajne. Tak ogólnie to ja bym wolała bez wyraźnego czy niewyraźnego biustonosza. Bo do eleganckiego żakietu na ważne spotkanie broszki ze stanikiem nie założę. Ale tajniackie literki już tak :p Odpowiedz Link
dziudziulek Re: Literki LB - propozycja 10.08.08, 20:20 najbardziej podoba mi się jabłuszko, ale jeśli mają być literki to stawiam na projekt mariski Odpowiedz Link
lukrecjabo Zgadzam się z Tobą 10.08.08, 20:44 mnie też biustonosz by drażnił, a literki mogą oznaczać tak wiele..... Odpowiedz Link
maith Marisko 10.08.08, 20:37 No to już wiemy, kto u nas najlepiej rysuje :) Marisko, a zrób coś jeszcze - narysuj swoją wersję okularo-stanika, bo bardzo chciałabym ten pomysł zobaczyć w wykonaniu kogoś, kto potrafi rysować :)) Odpowiedz Link
the_mariska Re: Marisko 10.08.08, 22:42 maith napisała: > No to już wiemy, kto u nas najlepiej rysuje :) Spokojnie, po prostu Zazulla tu się jeszcze nie ujawniła ;) Pośrednie ogniwo ewolucji pomiędzy okularami a stanikiem wygląda według mnie tak: atlastravel.nazwa.pl/mariska/broszka2.jpg :) Rysunek najprostszy z możliwych, bez żadnych ozdobnych bajerów nad którymi możnaby w sumie pomyśleć (stylizowane literki LB na miseczko-szkłach?). Tego typu projekt ma zasadniczą zaletę - przeciętnemu zjadaczowi chleba skojarzy się tylko z okularami, stanikomaniaczka od razu zobaczy tu stanik. I o to chyba chodzi? ;) Odpowiedz Link
dziudziulek a może wygrawerowane literki na szkłach? n/t 10.08.08, 22:50 72/106; tango II 30HH Odpowiedz Link
nathd Re: Literki LB - propozycja 11.08.08, 13:10 Mi się ta opcja bardzo podoba, szczególnie jako bryloczek do komórki/torby. Jabuszko też jest fajne:) Odpowiedz Link
roza_am Re: Literki LB - propozycja 11.08.08, 14:33 Marisko - pięknie rysujesz, wielkie brawa. Co do pomysłu - podoba mi się idea, ale efekt końcowy jest dla mnie zbyt dziewczęcy, taki aż za ładny. Nie wiem jak to dokładnie wyrazić słowami, ale wolałabym, aby ta kokardka była bardziej "dorosła". A może zamiast zwykłej kokardki literki mogłyby być przepasane metrem krawieckim? Jak np. na tym schemacie: images25.fotosik.pl/262/3a5490e0c00689d6med.jpg Co o tym myślicie? Odpowiedz Link
siasion jestem za!! 10.08.08, 23:22 najlepiej jakiś mały dyskretny znaczek do wpinania gdziekolwiek - taki na jednej szpilce z blokowanej od tyłu - jak kiedyś były przypinane lilijki harcerskie. Odpowiedz Link
maith Kolejny pomysł - prosty :) 11.08.08, 00:49 Tym razem prosty pomysł. Literki, ale nie kojarzące się od razu. Do tego nie trzeba szukać miejsca na M, bo druga literka, w zależności od tego jak patrzymy oznacza albo B albo M. Czyli byłoby LB i LM w jednym :) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/946589041184d148.html Odpowiedz Link
luliluli Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 09:57 swietny pomysł! i swietnie, ze zgadzamy się, ze różowość i wstążkowatość i inne "babięce" akcenty odpadaja:D jak dla mnie ideał do zmniejszania dekoltu kopertowym bluzkom (zapinam je agrafką, bo z reguły mają dekolt pokazujący cały mostek stanika...) Odpowiedz Link
charm Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 10:34 Z wcześniejszych pomysłów podoba mi się to images29.fotosik.pl/262/db6e6bfc2d92eedamed.jpg Ewentualnie inna wersja biuściastych literek (nie podoba mi się tam ten zawijas z lewej na górze - na dole pasuje do L, ale na górze nie za bardzo... I jestem za kilkoma wersjami - coś do przypięcia - takie na szpilce, i breloczkiem - ja np przypinam do torebek -będzie praktyczniejesze przynajmniej dla tej części z nas, która zazwyczaj nie chodzi w żakietach/marynarkach, itp ;) Odpowiedz Link
effuniak Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 12:18 Dopiero teraz przejrzałam wszystkie propozycje i na tym etapie głosowałabym w skali 5 punktów na : mariska 5 (literki) Maith 2 jabłuszko 1(przepraszam, że nie pamiętam czyj to projekt) Odpowiedz Link
effuniak Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 12:23 i jeszcze tylko taka mała dygresja Wstążka (pół wstążka) jest logo Amazonek czyli kojarzy się już z biustem więc gdy My będziemy miały LB związane wstążką to będzie wiadomo, że to tez oznacza cośz biustami - nawet jeśli ktoś nie będzie rozumiał cóż znaczy owo LB Tak mi się przynajmniej wydaje. Dlatego bardzo podoba mi się propozycja Mariski Tym bardziej , że jest finezyjna i lekka w formie - taka koronkowa robota Odpowiedz Link
effuniak Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 12:26 .... a kokardka mogłaby byc rzeczywiście koronkowa... ....sie nagadałam :)))) Odpowiedz Link
charm Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 12:29 AAAaaaa, chodzi pewnie o to atlastravel.nazwa.pl/mariska/broszka1.jpg Ja tego wcześniej nie zauważyłam, literki widziałam tylko te czarne jakby pisane aerografem... To jest świetne ;P (Zmieniam zdanie, to na pierwszym miejscu, na drugim jabłko ;)) Odpowiedz Link
charm Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 12:56 effuniak napisała: > Właśnie o to > Genialne , prawda? Oj tak ;) Odpowiedz Link
luliluli Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 13:15 jak dla mnie to troche w stylu Harrego Pottera:D ale dobre, bo proste, choc jak dla mnie mogłoby być jeszcze prostsze:> Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Broszka/zapinka z Lobby 12.08.08, 20:46 Mi się najbardziej podoba projekt Mariski, generalnie jestem za czymś z kokardką. Ale każdy znaczek będę nosić z dumą:) Odpowiedz Link
maith Ale o który chodzi 11.08.08, 15:31 Bo moje projekty były dwa: -stanikookulary www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9ca62dc603814c31.html -literki, gdzie jedna wygląda raz na B, raz na M www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/946589041184d148.html Jabłuszko jest by Rosa_am A z The_Mariski rozumiem, że chodzi o kokardę Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 13:48 Pomysł Mariski bardzo mi się podoba, jabłuszko również, jest takie mniej oficjalne akurat do przypięcia na torbę. Dla mnie najlepszy byłby właśnie taki pins, a nie agrafki czy inne przypinadła. Broszek nie noszę... A rozdrabnianie się na broszki, pinsy, breloczki to trochę za dużo, wyjdzie za drogo. Poza tym, zawsze to można jakoś sposobem przytwierdzić do kółeczka czy sznureczka żeby dyndało. Tak mi się wydaje przynajmniej. Wspomniane 10 tys też dla mnie kosmiczną liczbą jest, kto za to zapłaci? Jakby był 1000 na pierwszy rzut to można by zobaczyć jak się rozchodzą. Podsumowując, jestem za, w zależności od formy którą wybierzemy, będę myśleć nad ilością :) Odpowiedz Link
charm Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 14:02 > Dla mnie najlepszy byłby właśnie taki pins, > a nie agrafki czy inne przypinadła Z jednej strony tak, ale to nie nadaje się do przypięcia do elastycznej bluzeczki itp, a spora część forumek preferuje mniej oficjalny strój (a takiego czegoś mało inwazyjnienie zmusi się do współpracy i trzymania), wtedy coś co da się jakkolwiek przypiąć zdaje dużo lepiej egzamin. Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 14:13 W elastycznej bluzce z czego by to nie było, będzie ciążyć i nieciekawie wyglądać. I jestem albo za czym takim www.oskar2000.com.pl/admin/inc/image10.php?pid=128&xsize=183 i do marynarki wpiąć się da, i w torbę, i z odpowiednim wzorem przepleść i dydnać sobie przy telefonie czy kluczach, albo takim pseudoagrafkowym zapięciem jak przy zwykłych pinsach o takich www.ihg.pl/galeria_slajdy/image-6.jpg skoro ma służyć do spinania dekoltu. Odpowiedz Link
maith Chodzi o tę zapinkę a la lilijki harcerskie :) 11.08.08, 15:35 Chodzi o tę zapinkę a la lilijki harcerskie :) Malutkie i robiące 1 dziurkę. Absolutnie nie o wielkie koło a la uczestnik konferencji ;) Bo to ma nam służyć m.in. do spinania kopertowych dekoltów, spod których wychodzą staniki i ma wyglądać nienachalnie. Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: Chodzi o tę zapinkę a la lilijki harcerskie : 11.08.08, 16:09 Ja absolutnie nie mówię o takich wielkich plakietkach, tylko o ich zapięciach. Zamiast jednej większej dziurki, dwie mikroskopijne, tylko wtedy dochodzi ten odcinek który musiałby łączyć oba końce i mógłby popsuć efekt wizualny. Gdyby to miało oczywiście być wycięte a nie odlane w jednym kawałku. Tu już myśle niech decydują forumki które faktycznie wpinać konkretnie w dekolty będą, mi na tym etapie ganz egal :) Odpowiedz Link
maith Re: Chodzi o tę zapinkę a la lilijki harcerskie : 11.08.08, 18:29 No wzorem było takie coś, gdzie kształt był wycięty w płaskiej, leciutkiej blaszce, a zapięcie było jak w lilijkach, na 1 dziurkę i właśnie robiło najmniej szkód i nie było nachalne. Odpowiedz Link
maith Re: Chodzi o tę zapinkę a la lilijki harcerskie : 11.08.08, 18:29 A i to nie ciążyło. Odpowiedz Link
ida14 Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 15:49 Tacy mniej udzielajacy sie tez mogą? Ja chetnie :d moze panie w sklepie beda sie bały tego znaczka :D www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/946589041184d148.html dla mnie to, neutralne i ładne, troche mi sie to B kojarzy z flagą na wietrze, takie hmm przecieranie szlaków w umysłach Polek po sztandarem LB :D Odpowiedz Link
maith Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 18:33 Ja jeszcze raz powtórzę, że to B jest także M (w zależności od kąta patrzenia) Odpowiedz Link
liluslilus Re: Broszka/zapinka z Lobby 15.08.08, 14:46 No to teraz ja... wiem, ze nie kazdemu sie to spodoba, bo nie jest proste, chyba wrecz przeciwnie, ale moze akurat przejdzie;P oczywiscie szkic jest dosc niedbaly, ale mam nadzieje, ze cos tam dojrzycie;) wystepuje w nim kolor czerwony, ale to tak tylko przykladowo www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/db02a8eca451516a.html Odpowiedz Link
maith Re: liluslilus swietnie rysujesz :) 16.08.08, 18:03 Ślicznie, mogłabyś ilustrować książki, albo porady wizażowe, czy projekty ubrań :) Sama broszka narysowana jest właśnie książkowo. W praktyce niestety byłaby zbyt podobna do kotylionów i trudna do wykonania równie elegancko i jednocześnie niedrogo... Odpowiedz Link
roza_am Poza konkursem :) 11.08.08, 14:54 Jeszcze jeden rysunek-schemat. Symbol Lobbystki Walczącej: images29.fotosik.pl/263/268fdadd92aa0468med.jpg Odpowiedz Link
vasylkova Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 16:00 moj pomysl: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cb06472caa3f3bf8.html z zaproponowanych dotychczas najbardziej mi sie podoba logo mariski (z kokardka). Mysle tez, ze 10 tys. to zdecydowanie za duzo. pewnie na poczatek rozejdzie sie nie wiecej niz tysiac sztuk, jesli chcemy zeby logo spelnialo swoja role - tzn. zeby widzac je mozna bylo np. z obca osoba w przypadkowym kontakcie porozmawiac, wiedzac, ze ma sie wspolny temat. Kupowanie broszek dla kogos, kto nie za bardzo wie, o co z tym wszystkim chodzi, raczej nie ma sensu (jaki?) Wyobrazam soebie, ze trzeba bedzie zebrac zamowienia i pieniadze, przy czym chyba cena powinna byc wyzsza niz cena produkcji 1 egz. - tak zeby np. 300 egz. zamowionych na forum pokrylo koszt 1000 egz., i zeby mozna bylo zamowic wieksza ilosc i potem sprzedawac po trochu reszte. Nadwyzke mozna przekazac na cel dobroczynny. Oczywiscie ktos musie sie zajac organizacja tego, wszystko nie bedzie takie proste... Tak czy inaczej pomysl jest b. dobry. Uwazam tez, ze logo powinno miec forme pozwalajaca zarowno na przypiecie do agrafki, lancuszka, torebki itd. Odpowiedz Link
malagracja Popieracam Cię w 100% :-) 11.08.08, 21:32 Kupowanie > broszek dla kogos, kto nie za bardzo wie, o co z tym wszystkim chodzi, raczej > nie ma sensu (jaki?) Moze zwyczajnie zrobimy liste wstepna, kto by chcial. Ja bym sie tego podjela i przyjmowała zgloszenia, podliczyla i juz bysmy wiedzialy na czym stoimy. Odpowiedz Link
malagracja Broszka/zapinka powinna byc wielofunkcyjna, 11.08.08, 21:33 Jak to przedmowczyni pieknie ujela ;-) "Uwazam tez, ze logo powinno miec forme pozwalajaca zarowno na przypiecie do agrafki, lancuszka, torebki itd." Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Broszka/zapinka z Lobby 11.08.08, 17:48 projekt literkowy mariski jest czadny:) To jest właśnie coś takiego o czym myślałam, a czego moje dwie lewe łapki nie są w stanie wyrazić. A jeśli chodzi o rozmiar zamówienia to myślę, że nawet z 10.000 nakładem nie byłoby większych problemów - ja sama wzięłabym kilka sztuk :) Odpowiedz Link
100krotna 4 projekty 11.08.08, 21:48 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b3642751ee84530f.html Oczywiście ostatni humorystycznie, nawiązanie do stanikowych bojowniczek ;) Odpowiedz Link
maith Ja bym tylko chciała coś bez kokardy chlip chlip 11.08.08, 21:54 Ja bym tylko chciała coś bez kokardy chlip chlip. Bo kokardy mi się naiwnie kojarzą. Ale sama nie umiem rysować. Marisko ulituj się i narysuj jeszcze coś, tym razem bez kokardy, pliiiiissss :) Odpowiedz Link
luliluli Re: Ja bym tylko chciała coś bez kokardy chlip ch 12.08.08, 08:20 przyłączam się! proszę o coś bardziej hmmm męskiego, poważnego, jak zwał tak zwał, byle nie było kokardek:D Odpowiedz Link
effuniak Re: Ja bym tylko chciała coś bez kokardy chlip ch 12.08.08, 08:27 a jak będą same literki to nie będzie sie to kojarzyło z logo jakiejś partii ???? Odpowiedz Link
maith Re: Ja bym tylko chciała coś bez kokardy chlip ch 12.08.08, 09:21 Literki mogą być przecież różnie stylizowane. Dla mnie to jak najbardziej może mieć stylizację kobiecą, byle nie kojarzyło się z "biżuterią" dla dziewczynek. Bo z kokardą już na poważne spotkanie nie będę mogła pójść. Odpowiedz Link
charm Re: Ja bym tylko chciała coś bez kokardy chlip ch 12.08.08, 09:26 A może literki związane z kokardki? tzn kokardka układająca się w kształt literek? jak wrócę wieczorem do domu to mogę coś narysować ;) Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: Ja bym tylko chciała coś bez kokardy chlip ch 12.08.08, 09:27 Gdyby na literkach był np. centymetr krawiecki, to już nie podchodziłoby "pod partię". Odpowiedz Link
maith Re: Ja bym tylko chciała coś bez kokardy chlip ch 12.08.08, 09:43 Żeby nie podchodziły pod partię, wystarczy tylko, że nie będą prosto ciosane. Zresztą nasz znaczek nie musi nawet mieć tych literek. Teoretycznie mógłby być nawet jakiś konkretny tajniacki zawijas. Na zewnątrz wyglądałoby jak zwykła broszka, a my byśmy wiedziały, o co chodzi. Ale nawet literki da się zrobić tak, żeby bardziej się kojarzyły z zawijasem niż z literkami, a już na pewno nie muszą być takie ostentacyjne, jak w znaczkach partyjnych. To nie jest tak, że mamy wybór tylko albo naiwność kokardy, albo znaczek SLD. Odpowiedz Link
roza_am Re: Ja bym tylko chciała coś bez kokardy chlip ch 12.08.08, 11:55 To może załączę bardziej cywilizowaną wersję centymetra krawieckiego: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a3ae891569ce7caa.html Już pisałam wcześniej, że dla mnie kokarda w dotychczasowej wersji też jest mało dorosła. Przy okazji też bardziej cywilizowana wersja Statuy Biuściastej Wolności (poprzednia mogła się dziwnie kojarzyć :) Odpowiedz Link
songor Moj projekt :) 12.08.08, 13:01 a co powiecie na to delikatne, nie rzucajace sie w oczy, mozna sie dopatrzec i L i B i M i nawet mozna by dostrzec stanik ;) dla innych bedzie to po prostu jakis wzorek :) img244.imageshack.us/img244/3756/98588272oa6.jpg a tu wersja lekko zmodyfikowana (w petelce "L" moznaby zrobic dziurke i juz mamy wisiorek) img378.imageshack.us/img378/5492/30035425gp7.jpg mozna by jeszcze literki na siebie nałozyć albo cus jak sie spodoba to moge dopracowac ;) Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: Moj projekt :) 12.08.08, 13:03 img378.imageshack.us/img378/5492/30035425gp7.jpg ten jest moim numerem 1 Odpowiedz Link
gramma5 Re: Moj projekt :) 12.08.08, 17:03 Moim zdaniem Twoje projekty są zdecydowanie najlepsze i nie robi (mi) już różnicy, który z dwóch. Oba są śliczne :) Odpowiedz Link
maith O tak, coś takiego :) 12.08.08, 17:11 Songor, świetny pomysł, te zawijasy są takie fajnie kobiece. Jakby się jeszcze dało te litery trochę bardziej zakamuflować, żeby dla osoby z zewnątrz to był bardziej zawijas niż konkret... Ale jeśli się nie da, to coś takiego już jest bardziej poważne i kobiece, podoba mi się :) Odpowiedz Link
thorrey Projekt Songor! 12.08.08, 17:34 No strasznie mi się podoba. Eleganckie, dyskretne i estetyczne. Jestem za! Odpowiedz Link
ycik Najlepszy 12.08.08, 18:36 Poprzednie tez sa bardzo OK ale Twoj Songor jest jak dotąd dla mnie najlepszy! Odpowiedz Link
songor Kolejne :) 12.08.08, 23:09 sprobowałam ukryć literki :) 1) img235.imageshack.us/img235/8260/23713008rk7.jpg 2) img181.imageshack.us/img181/7866/22496851ti4.jpg 3) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3cf33910e58a9a97.html Odpowiedz Link
maith Songor - cuuuudne te nowe, oba :) 13.08.08, 06:52 W ogóle wszystkie Twoje propozycje mi się bardzo podobają. Najbardziej to: img181.imageshack.us/img181/7866/22496851ti4.jpg Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Songor - cuuuudne te nowe, oba :) 13.08.08, 08:47 Zgadzam się, zgadzam, propozycje songor są na tym etapie "konkursu" bezkonkurencyjne:) a mój typ to www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3cf33910e58a9a97.html Odpowiedz Link
heliamphora Świetne! 13.08.08, 11:17 A moim faworytem jest ten: img235.imageshack.us/img235/8260/23713008rk7.jpg bo dla wtajemniczonych wygląda jak biust widziany z góry :) Odpowiedz Link
rennya Songor, świetne:) 13.08.08, 08:31 miałam właśnie przeszperać czcionki, żeby znaleźć jakieś zawijasowe literki - ale już nie muszę:) to mi się bardzo podoba www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3cf33910e58a9a97.html Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Songor, świetne:) 13.08.08, 12:01 Kochana, zobrazowałaś to co chciałam ale nie umiałam przekazać:D SUPER!! Mnie jest obojętnie którą z tych propozycji wybierzemy, wszystkie są świetne:) Takie kobiece i eleganckie:) A jednocześnie mają ukryte znaczenie, uwielbiam takie rzeczy:D Odpowiedz Link
maith Re: Songor, świetne:) 13.08.08, 12:32 To teraz trzeba jeszcze sprawdzić, jak cienkie wyszłyby te cieńsze linie po zmniejszeniu znaczka do wersji mającej jakieś 2-3 cm długości i jak cienkie mogą być te cieńsze linie w znaczku. Jak się okaże, że będzie problem, to będziemy manewrować. I myślę, że tą cienką linię od L trzeba będzie dociągnąć dalej, do B, bo inaczej ten fragmencik może się zahaczać i urywać. Ktoś ma dostęp do miejsc robiących takie znaczki na 1 szpileczkę, żeby o te szczegóły dopytać? I o cenę? Odpowiedz Link
roza_am Re: Songor, świetne:) 13.08.08, 12:53 Jeśli linie wyjdą zbyt cienkie, to można całość umieścić na jakimś podłożu. Tzn. na płaskim kółeczku czy innym kształcie - wypukłe literki-zawijaski, albo literki wycięte w tymże kółeczku na zasadzie figury i tła. Może dziewczyny, które tworzą biżuterię podpowiedzą coś sprawdzonego? Pe es, ja głosuję za opcją drugą, ze średnim natężeniem zawijasków, tą, którą preferuje Maith :) Odpowiedz Link
maith Re: Songor, świetne:) 13.08.08, 13:17 Właśnie cały urok w tym, żeby to było metalowe bez podkładanego kółeczka. Ale to powinno dać się zrobić :) Odpowiedz Link
songor Re: Songor, świetne:) 13.08.08, 12:53 jak wybierzecie wersje to zaden problem zeby to polaczyc (sama sie zastanawialam na polaczeniem ;)) Odpowiedz Link
babajaga87 Głosuję za SONGOR! 13.08.08, 13:30 Wszystko jedno, która wersja, są najlepsze! :) Od razu zamawiam złotą, srebrną i miedzianą :) Malagracja zbiera zamówienia? Bo się już pogubiłam.. Odpowiedz Link
maith Do zamówień chyba trzeba będzie założyć nowy wątek 13.08.08, 13:32 Bo tu się ludzie pogubią. A w nowym będą tylko zbierane zamówienia. Napiszemy na co dokładnie, podamy ceny w zależności od ilości osób na liście i poprosimy o zgłoszenia. Ale najpierw musimy mieć informacje dot. danych technicznych i cenowych. Odpowiedz Link
songor Re: Do zamówień chyba trzeba będzie założyć nowy 13.08.08, 13:40 ja poprosze informacje ile kosztowalby wisiorek (bo ja broszek nie nosze niestety) Odpowiedz Link
turzyca Re: Do zamówień chyba trzeba będzie założyć nowy 13.08.08, 23:29 Jakby to byla normalna broszka, z tradycyjnym zapieciem, a nie na nozce-szpilce, tylko takim bardziej plaskim to by mozna zrobic wisiorko-broszke, mialam kiedys cos takiego w reku, podobno dobrze sie sprawdza. ale na wisiorki raczej trzeba by wybrac bardziej pionowy projekt, poziomy moze sie kolebac. A moze daloby sie te filigrany wpisac w kolo/owal? Wtedy bylyby po prostu przeplatajace sie linie, a kto powinien wiedziec ten by wiedzial. Odpowiedz Link
songor Re: Do zamówień chyba trzeba będzie założyć nowy 14.08.08, 00:00 myslalam zeby do wisiorka zrobic dziurke gdzies w okolicy gory"L" zeby tak nito w pionie ni w poziomie :) sprobuje wpisac w kolo ladnie, ale dopiero po weekendzie :) Odpowiedz Link
maith Pierwowzór całego pomysłu :) I broszka i wisiorek 14.08.08, 02:12 Pierwowzorem była broszka do wpięcia na 1 dziurkę. Zrobiona z cieniutkiej blaszki. Wielkość ok. 1,5 cm na 1 cm. Też podobnie zawijasowata z elementami cieńszymi i grubszymi :) ZALETY -Lekkość wynikająca z tego, że jest ażurowa, a nie nałożona na coś. -To że w odróżnieniu od zwykłych broszek trzyma materiał mocno w jednym miejscu, a nie próbuje trzymać kawałek materiału, jeżdżąc po nim. -Takie wpinki można stosować między guzikami jeśli koszula na guziki się rozjeżdża. Można dołożyć je 2 jeśli rozjeżdża się w 2 miejscach, bo kojarzą się z guziczkami, ze względu na trzymanie w 1 miejscu i płaskość, której nie mają broszki. Dwóch ewidentnych broszek już by się tak zastosować nie dało ;) WADY: -Niestety tej koncepcji nie da się łączyć z wisiorkiem. A TU ZDJECIA :) Tak to wygląda z zewnątrz: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/baeb31eb2462c8c7.html A tak od środka www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5635d43895322664.html WISIOREK Wisiorek też byłby lepszy sam, a nie wisiorkobroszka, bo to powinno się nadawać do powieszenia na łańcuszku na szyi. I tu elementy broszki by jednak drapały. Co do przekręcania literek, czy przechyłu, to to akurat nie stanowi problemu, ponieważ nasze oznaczenie ma nie być ostentacyjne czy nachalne, jak skrót partii politycznej - dla osób niezwiązanych nawet lepiej jeśli będzie wyglądał jak zawijas. Wg mnie najfajniej byłoby, jakbyśmy przyjęły 2 wersje: -broszkę na 1 dziurkę (bo może też zastępować guziczki i lepiej trzyma od zwykłych broszek, materiał pod nią nie jeździ) -wisiorek (też płaski, ażurowy, bo taki jest bardziej elegancki i bez broszkowego dołu, bo broszkowy dół szorowałby nam po dekoltach) Odpowiedz Link
turzyca Re: Pierwowzór całego pomysłu :) I broszka i wisi 14.08.08, 02:30 Mam takie cos z pewnej organizacji, do ktorej naleze, i wygode uzytkowania oceniam bardzo umiarkowanie. Osobiscie wole rzetelna broszke. Ale rzetelna, czyli z fachowo wykonanym zapieciem, bo niektore tanie rozwiazania faktycznie kiepsko trzymaja i broszka wgryza sie w material. Ale ja ogolnie wolalabym cos wiekszego niz 1x1,5 cm. 2x3, ale jednak absolutne maksimum to 3x4. A co do przekrecania - projekt moze byc obrocony o 90°, ale poziome wisiorki, szczegolnie rozciagniete w poziomie, bywaja niestabilne, obracaja sie na druga strone lub wisza jakos tak byle jak - o to mi chodzilo z kolebaniem. Odpowiedz Link
maith Re: Pierwowzór całego pomysłu :) I broszka i wisi 14.08.08, 03:35 Bo takie klasyczne znaczki organizacji są toporne. Też ich nigdy nie lubiłam. A to jest lekkie i przez to znacznie wygodniejsze w użyciu. To jest coś, czym mogę sobie nawet spiąć rozjeżdżającą się koszulę na guziki. Broszka wyglądałaby w tej sytuacji gorzej i nie trzymałaby materiału tak stabilnie. Odpowiedz Link
rennya Re: Pierwowzór całego pomysłu :) I broszka i wisi 14.08.08, 14:07 kurde - nie otwierają mi się linki... czy tylko mi?? Odpowiedz Link
maith Re: Pierwowzór całego pomysłu :) I broszka i wisi 14.08.08, 16:01 Te serwery czasem się wieszają. Teraz jest dobrze :) Odpowiedz Link
malagracja Bedzie oddzielny watek, kurcze ale skoro 14.08.08, 18:09 bedzie tyle chetnych dziewczyn to 1 watek bedzie i tak za mało ;-) Odpowiedz Link
rockiemar gotowe i niedrogie pomysly :) 12.08.08, 16:56 Fakt, bardzo eleganckie nie sa (do spiecia dekoltu bym sie nie odwazyla uzyc ;)), ale za to smympatyczne i smieszne (i niedrogie). buttons.cafepress.com/item/love-to-wear-bra-and-panties-35quot-button-10/265748772 buttons.cafepress.com/item/hooray-for-boobies-225quot-button-10-pack/236761005 buttons.cafepress.com/item/red-bra-society-button/19399059 buttons.cafepress.com/item/red-bra-club-mini-button-10- pack/235626471 - pomysl na bardzo fajna, stanikowa literke B Odpowiedz Link
maith Nie, nie, to ma być właśnie eleganckie 12.08.08, 17:20 I nadawać się i do spięcia bluzki i do chodzenia w tym codziennie, w tym na służbowe spotkania. Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: gotowe i niedrogie pomysly :) 12.08.08, 21:58 Ale to baaardzo nieoficjalny pomysł, idywidualnie raczej, a nie jakos znak rozpoznawczy. Nawet po godzinach części z nas daleko do takiego stylu... Odpowiedz Link
effka454 A czy można jeszcze coś zaproponować 14.08.08, 18:25 bo ja tak pomiędzy rozjazdami dopiero teraz doczytałam, że tu trwa konkurs na znaczek rozpoznawczy Lobbujących Biuściastych ;) i chciałam dołożyć swoje trzy grosze: fotoforum.gazeta.pl/photo/4/jh/fh/w931/e2dBIbMS7MBLR2JdVB.jpg Odpowiedz Link
maith Effka454 - bardzo fajna jest 1 14.08.08, 18:45 Effka454 - bardzo fajne :) Najfajniejsza jest 1. I też w zależności jak patrzeć B można też odczytać jako M. Potem 2, tylko nie widzę tam M, potem 4 (jest M) potem 3 (bez M). A 5 już mi się nie podoba, bo jest zbyt ewidentna. Odpowiedz Link
effka454 Re: Effka454 - bardzo fajna jest 1 14.08.08, 20:35 Nie wiem czy się dopatrzyłaś, że w 5 - L to wąż, a B to jabłko - to takie moje nawiązanie do mojego imienia - Ewa ;D no i ewentualnie do kusidełek ;) Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna 1 bezkonkurencyjna 14.08.08, 20:44 jak dla mnie. Potem projekt Mariski i długo dłuuuugo nic i 4. Wymienione biorę w ilościach hurtowych ;) Odpowiedz Link
roza_am Re: 1 i 4 Effki454 ŚWIETNE! 14.08.08, 21:12 Mnie też 1 i 4 najbardziej się podobają, w takiej właśnie kolejności. A 5 daję specjalne wyróżnienie w kategorii "poza konkursem". Bardzo twórczy pomysł. A wąż dodatkowo ma coś z miarki krawieckiej :) Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: 1 i 4 Effki454 ŚWIETNE! 14.08.08, 21:17 5 ideala na avatar, albo sygnaturkę. Oficjalnie pytam wszem i wobec czy tak wykorzystana może być? Zaznaczam, że autora podam. Ale marzy mi się już taki obrazek podlinkowany do lobby z dopisem Ssskusisz się? Odpowiedz Link
effka454 Re: 1 i 4 Effki454 ŚWIETNE! 14.08.08, 21:32 Ależ korzystaj sobie, korzysssstaj :D Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: 1 i 4 Effki454 ŚWIETNE! 14.08.08, 21:33 Dziękuję genialna kobieto :) Odpowiedz Link
effuniak Re: 1 i 4 Effki454 ŚWIETNE! 15.08.08, 12:45 tak są świetne, ale mnie nadal bardziej podoba się projekt Sangor. jest wszystko lżejsze w formie i mniej ostentacyjne Bardziej dla wtajemniczonych A ja wolę czuc się WTAJEMNICZONA i żeby mnie nikt nie pytał : "a cóż to , jakieś zmiany w życiu że nowe inicjały nosisz?" :DDD Odpowiedz Link
ma_go Re: 1 i 4 Effki454 ŚWIETNE! 15.08.08, 13:57 mi sie 4 podoba:) Noooooo, można jeszcze utajnić i skorzystac z innego alfabetu np.greckiego- stowarzyszenie "lambda","beta":DDD będzie po hamerykańsku. Odpowiedz Link
effuniak Ma_go 15.08.08, 14:10 zdecydowanie jesteśmy w Polsce, w takim języku się porozumiewamy i w takim chcę miec zakamuflowane logo naszego LOBBY ani nie w hamerykanskim ani w innym Lingerie is my life... Odpowiedz Link
effuniak Re: Ma_go 15.08.08, 14:52 Moja sygnaturka jak sama nazwa wskazuje jest moja a znaczek NASZEGO LOBBY ma byc ogólnopolskim znakiem rozpoznawczym dla zgromadzonych tu szczęśliwych posiadaczek biustów bez względu na jego wielkośc podkreślę jedno tylko słowo OGÓLNOPOLSKI Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: A czy można jeszcze coś zaproponować 15.08.08, 14:48 Wszystkie świetne. Zwłaszcza jedynka - bezkonkurencyjna:) Odpowiedz Link
vasylkova Re: A czy można jeszcze coś zaproponować 15.08.08, 22:55 ja tez glosuje na 1 - jest genialna Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: A czy można jeszcze coś zaproponować 15.08.08, 23:50 Popieram, dla mnie także 1 jest najlepsza:) Odpowiedz Link
evolet Re: Broszka/zapinka z Lobby 16.08.08, 18:25 1 i 4 effki:) z pozostałych projektów najbardziej mi się podobają Songor - ale wg mnie u effki litery są mniej wyraźne, Mariski - śliczny, ale zbyt nieformalny i liluslilus - ale raczej ciężki do wykonania. liluslilus wykonujesz jakiś zawód związany z rysowaniem, czy amatorsko tylko? bo świetna kreska:) Odpowiedz Link
vasylkova Re: Broszka/zapinka z Lobby 16.08.08, 20:04 liluslilus - bardzo ladny prohekt, ale zbyt trudny do wykonania, zbyt kosztowny, stad chyba odpada :( Odpowiedz Link
liluslilus Re: Broszka/zapinka z Lobby 18.08.08, 20:06 ... troche wiedzialam, ze nie przejdzie...ale tak mi sie marzylo :):D I ciesze sie ze zauwazylyscie nawiazanie do kotylionu:) Dziekuje bardzo, byly mi potrzebne takie slowa...szczegolnie dzisiaj:) Niestety nie wykonuje zadnego zawodu w którym moglabym sie 'kreskowo wyszalec', jestem jeszcze studentka i jak bede miala jakis zawod to bedzie to-'Marny architekt krajobrazu' heheh... ALE jesli ktos ma jakies propozycje dla mnie to smialo, bo raczej ciagnie mnie w ta strone niz w ogrodki:D;D;;P Odpowiedz Link
lukrecjabo Zamawianie biżuterii 19.08.08, 16:16 Czy jest już ku temu osobny wątek, czy jeszcze nie ma, bo już się obawiam, że mi na oczy poszło i coś przegapiłam. Od wczoraj szukam wątku dotyczącego przymiarek krawieckich, założonego przez la_parisiene i nie mogę znaleźc, został wykasowany? Odpowiedz Link
heliamphora Re: Zamawianie biżuterii 29.08.08, 12:36 Jeszcze osobnego wątku nie ma. Ale też chyba (o ile dobrze zrozumiałam ten?) nie wybrałyśmy jeszcze ostatecznego projektu? Mam prośbę do którejś z dziewczyn, która jest bardziej kumata w dziedzinie tabel google i ma wolną chwilę... Może rozpisać w tabeli małe glosowanie na najbardziej popularny projekt? Np. na wzor tego, które dotyczyło daty pierwszego warszawskiego zlotu z Effuniak? Ja niestety jestem w kwestii tych tabel zupełnym antytalentem... Odpowiedz Link
zazulla a moze agrafka? 29.08.08, 13:12 Czesto widzialam agrafki z doczepionymi koralikami, guzikami. Moze wystarczy ozdobna agrafka i zrobienie 3 literek L, M, B. Zaleznie o ktore lobby chodzi, takie montowaloby sie na agrafce. Chodzi mi o cos w tym stylu, tylko zamiast kluczykow - literki: www.distile.pl/images/203102.jpg Odpowiedz Link
dziwna_dziewczyna Re: a moze agrafka? 29.08.08, 14:08 Właśnie nie chciałyśmy zwykłych literek tylko coś co by je udawało ;) I wydaje mi się że troche trudno byłoby spiąć dekolt taką. Więcej niż jednej nie przywiesisz bo za świecidełkowate. Zresztą bardzo nieofcjalne bo na egzamin/ do pracy nie pójdziesz z takim dyndadłem. Tzn ja bym nie poszła ;) Odpowiedz Link
ganbaja Effka454 - pierwszy projekt 29.08.08, 15:34 To podoba mi się najbardziej. Osobiście nie nosze nic na szyi ani ie przypinam do ubrań, choć do zimowej kurtki czemu nie. najbardziej by mi pasowało coś co można przywiesić do torby/plecaka. Sam pomysł bardzo, bardzo fajny. Wielokrotnie widzę właściwie ostanikowaną osobę zastanawiam się czy jest "od nas" :-) Teraz widząc taki gadżecik byłoby jasne :-) Odpowiedz Link
zazulla Re: Effka454 - pierwszy projekt 29.08.08, 15:51 ganbaja napisała: > Wielokrotnie widzę właściwie ostanikowaną osobę > zastanawiam się czy jest "od nas" :-) > Teraz widząc taki gadżecik byłoby jasne :-) Prawie jak w "Ze smiercia jej do twarzy" :D Odpowiedz Link
effka454 Co prawda temat jakby oklapł... 09.09.08, 22:19 czemu specjalnie się nie dziwię, bo nie łatwy to temat do przepchnięcia ;) Ja ze swojej strony mogę tylko napomknąć, że spróbuję skontaktować się z wujkiem, który ma małą pracownię jubilerską (pracuje głównie w srebrze) i spytam jakie są możliwości wykonania małego znaczka (broszki, zawieszki, wisiorka) i jak by się to kształtowało cenowo. Ale na razie nic nie obiecuję (żeby nie zapeszyć) szczególnie, że wujek daleko, a listownie czy telefonicznie to trudno wytłumaczyć o co chodzi. A tak jeszcze a propos wzorów i kolorów cuś takiego ostatnio wyskoczyło mi w okienku ;D komorkomania.pl/2007/06/13/wisiorek-a-la-sexy-bielizna/ tyz pikne :D Odpowiedz Link
inez69 Re: Co prawda temat jakby oklapł... 10.09.08, 01:03 Boskie te mini-staniczki:D Jak zobaczę gdzieś w sprzedaży, to kupię. Co do Twojego pomysłu to trzymam mocno kciuki, może rzeczywiście coś się ruszy w tym temacie, bo przycichło bardzo. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Co prawda temat jakby oklapł... 10.09.08, 03:45 Mam taki ;) komorkomania.pl/galeria/wisiorek-a-la-bielizna/lingerie_11.jpg.php i szczerze ubolewam nad tym, że mój obecny fon nie ma już uszka do wisiorków :( A tak swoją drogą, oprócz zapinki/broszki można by i wisiorek komórkowy. Odpowiedz Link
czarna.czajka mozna jeszcze zglaszac propozycje?? 10.09.08, 14:43 przepraszam za slaba jakos ale u mnie w pracy lepiej sie nie da:)to tylko taki bazgrołek-próba, ale naprawdę można coś w stylu klasycznej bizuterii. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e0a16ed7b63105b9.html moze jakies art deco, secesja? to bardzo wdzieczne motywy, mogą być zarówno kobiece jak i proste uniwersalne. tu tylko przykladowe inspiracje, a przerobić przeciez mozna dowolnie. Odpowiedz Link
rennya Re: mozna jeszcze zglaszac propozycje?? 10.09.08, 22:05 jeszcze nic nie wybrane - bo temat faktycznie opadł jakoś... Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: mozna jeszcze zglaszac propozycje?? 12.09.08, 16:10 Przeglądając Allegro wpadłam na coś takiego: www.allegro.pl/item434796785_gorset_pani_basi_kolczyki_art_designeria.html to oczywiście tylko koncepcja ogólnego stylu... ten sam sprzedawca ma jeszcze broszki np. www.allegro.pl/item434836925_wysokie_obcasy_broszka_art_designeria.html akurat tu jest motyw obcasów, ale przecież może być równie dobrze coś z bielizny... Nie są może te prepozycje zbyt wyszukane i designerskie, ale zawsze to jakaś propozycja do rozważenia... może komuś się spodoba :) Pozdrawiam Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: Broszka/zapinka z Lobby 18.10.08, 10:37 Podnoszę upadły wątek... a może nie zapinka, a charakterystyczna torebka :D :D :D???? www.allegro.pl/show_item.php?item=461952971 www.allegro.pl/show_item.php?item=462342630 Broszkę można przeoczyć, ale babka z taką torebką na pewno będzie zauważalna :D I Stanikowa sekta rządzi! A po kilku dniach w DzieńDobry TVN Jacykow opowie o dziwnej modzie, która ogarnęła Polskę... :D Z przymrużeniem oka, pozdrawiam :) Odpowiedz Link
ma_go Re: Broszka/zapinka z Lobby 18.10.08, 15:33 Mam taka białą:P Niestety, oprócz komórki i dokumentów ciężko nawet portfel w nią upchnąć. U mnie robi za "ozdupkę" w sypialni:) Odpowiedz Link
maith Re: Broszka/zapinka z Lobby 18.10.08, 15:38 Ale tu właśnie chodzi o zapinkę, którą nawet najpoważniejsza kobieta może założyć na spotkanie biznesowe. Taki tajny sygnał. Majtek czy stanika na torebce większość osób by po prostu nie nosiła. Odpowiedz Link
plica Re: Broszka/zapinka z Lobby 19.10.08, 16:09 o tez mam taka:) trzymam tam dodatki do wlosow :) Odpowiedz Link
the_mariska Tak humorystycznie, z dużym przymrużeniem oka :) 18.10.08, 13:54 Poza konkursem - Ja noszę coś takiego przypiętego do skórzanej kurtki (oczywiście na odpowiedniej wysokości) - img.nokaut.pl/p/1b/fc/1bfcb63451d51d09cee335ee61470e27500x500.jpg . Żeby jeszcze zamiast XXL pisało 65GG, to w ogóle byłaby przypinka idealna :) Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Tak humorystycznie, z dużym przymrużeniem oka 18.10.08, 15:37 Dziękuję Ci serdecznie za link :) Kiedyś znalazłam tą przypinkę i niestety zapomniałam gdzie :( a tu taka niespodzianka i już wiem :D Dziękuję ! :))) Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: Tak humorystycznie, z dużym przymrużeniem oka 19.10.08, 12:08 Super ta przypinka, gdzie można coś takiego sobie kupić? Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: Tak humorystycznie, z dużym przymrużeniem oka 19.10.08, 12:09 taaaa... przepraszam, co ślepemu po oczach... na zdjęciu pod przypinką adres strony jak wół :D Odpowiedz Link
charm Re: Tak humorystycznie, z dużym przymrużeniem oka 19.10.08, 12:38 > Żeby jeszcze zamiast XXL pisało 65GG, to w ogóle byłaby przypinka idealna :) I zamiast żelazka powinno być "nie chlorować", albo "nie czyścić chemicznie" ;P oczywiście zamiast 65GG -> 28JJ ;P Odpowiedz Link